Home » Archief » Kinderafpakjesdag


[20.10.2021]

Kinderafpakjesdag

Peter Breedveld


Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989).

In het stripblad Eppo stond in de jaren tachtig altijd een stripje van Peter de Wit op de redactionele pagina’s, over een sardonische hoofdredacteur en zijn suffige hulpje. In één van de afleveringen komt dat hulpje steeds in paniek de kamer van zijn chef binnengestormd met slecht nieuws: “Chef, chef, de vormgever is te laat met zijn pagina’s!” Chef blijft kalm en antwoordt: “Ach, brand is erger.” – Chef, chef, de printmachine is kapot!” – “Rustig nou maar, brand is erger.” – “Chef! De hele oplage is per ongeluk vernietigd!” – “Brand is erger!”

Ik verzin die dialogen, want ik heb nog naar het bewuste stripje gezocht, maar kon het niet vinden. Het is veertig jaar geleden, dus herinner me niet letterlijk welk slecht nieuws het mannetje kwam brengen.

Maar op het laatste plaatje komt ie weer binnengestormd, in paniek: “Chef! Chef!” Door de deuropening achter hem zien we de vlammen van een uitslaande brand. Chef side-eyet zwijgend en heeft zijn mond in een kreukel.

Wit-Rusland

Aan die chef doen de mensen me denken die ik de afgelopen maanden bijna dagelijks boos heb zien tweeten en schrijven dat Nederland! Is! Geen! Dictatuur! Mensen die zoiets beweren, moeten van hen maar eens in Wit-Rusland gaan kijken, waar je meteen door de geheime politie in een busje wordt geduwd als je het waagt te protesteren. En in Nederland mag je zomaar protesteren! Je mag zomaar zeggen dat corona een hoax is! Moet je in Wit-Rusland doen! Je moet in Wit-Rusland eens iets kritisch over de politie zeggen! Je moet in Wit-Rusland het staatshoofd beledigen!

Rutte lapt de grondwet aan zijn laars: “Wit-Rusland!” Politie discrimineert mensen van kleur: “Wit-Rusland! Politie gaat berserk tijdens een vreedzaam woonprotest: “Wit-Rusland!”

Wit Rusland en Noord-Korea zijn de vrijbrief voor Nederlandse machtswellustelingen om lekker te doen waar ze zin in hebben. Grondrechten opschorten, parlement buiten spel zetten, politie nóg zwaarder te bewapenen, boa’s meer macht geven, journalisten oppakken. Wie maar durft suggereren dat de overheid een beetje dictatoriale neigingen begint te krijgen, krijgt een boze Leo Lucassen achter zich aan, of wordt getuttuttut door Karel Smouter van het NRC Handelsblad. “Het is hier nog geen Wit-Rusland, hè!”

Fraudejacht

Gisteren werd bekend dat als gevolg van de Toeslagenmisdaad 1115 kinderen uit huis zijn geplaatst. Elfhonderdvijftien! Dus de overheid heeft ouders eerst arm gemaakt door ze vals te beschuldigen van fraude, “afpakjesdag” noemden ze dat heel olijk bij de Belastingdienst, en daarna hun kinderen afgepakt. Zeventigduizend kinderen zijn gedupeerd door de fraudejacht van de Belastingdienst.

Kinderafpakjesdag.

Maar in Wit-Rusland is het vast veel erger, dus ga nou niet zeggen dat Nederland een dictatuur is. Integendeel, Nederland is een uitstekend functionerende rechtsstaat, zegt een Europese commissie. Jij mag hier gaan en staan waar je wilt, Peter! Jij mag zeggen wat je wilt.

Oude traditie

Dat laatste is niet waar. Dat ik niet mag zeggen wat ik wil, heb ik diverse keren aan den lijve ondervonden, en zal ik nog wel een paar keer ondervinden, denk ik. Maar ik mag inderdaad gaan en staan waar ik wil. Min of meer.

Want ik ben wit. Iemand van kleur mag niet gaan en staan waar die wil. Mensen van kleur moeten zich niet in een witte wijk begeven, hoor! Worden ze door de politie in een busje geduwd en, als ze onderweg niet onverhoeds “onwel” worden, weer teruggebracht naar hun eigen wijk.

Voor mensen van kleur organiseert de overheid kinderafpakjesdag, een mooie Nederlandse traditie die al zeker vierhonderd jaar oud is, want ja, lieve mensen, op de plantages haalden witte mensen ook al kinderen van kleur bij hun ouders weg.

Voor mensen van kleur is Nederland in elk geval een dictatuur en ik persoonlijk word liever opgepakt door de Wit-Russische geheime politie dan dat ze me mijn kinderen afpakken. Ik vermoed dat dit geldt voor vrijwel elke ouder. Er is niks ergers dan je kind verliezen, gewoon niet.

Dus iedere kwezel, die nu nog met Wit-Rusland komt aankakken, die mag van mij ik zal er verder maar het zwijgen toe doen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.10.2021 @ 13:15

[Home]
 

1 Reactie

op 20 10 2021 at 13:15 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS