Home » Archief » Blijf je met je preutse poten van ons naaktstrand af!


[19.08.2012]

Blijf je met je preutse poten van ons naaktstrand af!

Peter Breedveld

Het gezelligste naaktstrand van Den Haag is die in het Westduinpark. Lange tijd stond daar het strandpaviljoen Moby Dick, waar een heerlijk ongedwongen sfeer heerste en waar we regelmatig naakt op het terras slibtongetjes met friet aten. Voor een ijsje of drankje stond iedereen in zijn blootje voor de bar en God zag dat het goed was.

Sinds een paar jaar is de exploitatie van het paviljoen overgenomen door iemand anders, die het heeft omgedoopt tot Vulcano Beach, wat bij mij Ibiza-achtige associaties oproept. En die exploitant verbiedt zijn gasten om naakt in zijn paviljoen te komen. Zelfs op het terras moet je aangekleed zijn.

Van de week stuitte ik op dit krante-artikel waaruit blijkt dat er sprake is van een landelijke trend. Alleen de exploitant van het Zandvoortse paviljoen Adam & Eva staat nog naakte gasten toe. De rest wil ze niet. Er is één bij die zelfs geen naakte mensen vóór zijn paviljoen wil. Op het naaktstrand! “Ik vind dat gewoon niet prettig”, zegt-ie. “Niet iedereen voelt zich prettig bij een blote kont.”

Gast! Voor wie naakte badgasten niet prettig vindt, is er kilometers en kilometers en kilometers textielstrand, door textilisten steevast aangeduid als ‘het gewone strand’. Waarom moeten de textilisten per se die hard bevochten ieniemieniestukjes naaktstrand annexeren? Is alleen het idéé van naakte zonaanbidders al ondraaglijk?

‘Bevochten’ inderdaad, want die naaktstranden zijn er niet vanzelf gekomen. Daar is voor gestreden door dappere mensen als Nel Quist, die bewust de confrontatie met politie en justitie opzochten voordat in 1973 het eerste Nederlandse naaktstrand kon worden geopend.

Die bevochten vrijheid wordt nu in rap tempo weer beknot, niet door de moslims, dus Annelies Hoeiboei zul je hier niet over horen, maar door autochtone preutsneuzen die blijkbaar vinden dat je heilig bent als je je valse schaamte verstopt achter een snoepkleurige bikini of een reusachtige zwembroek. Ik heb me er altijd aan geërgerd dat er mensen in badkleding op het naaktstrand liggen. Wat moet je daar? Ga lekker bij je luidruchtige soortgenoten zitten, met hun krat bier!

Toleranter naturisten als mijn vriend Herman van der Helm hebben altijd gepleit voor een laisser faire-beleid. Als iedereen kan doen waar-ie zin in heeft, is iedereen blij, is hun filosofie. Maar ik wist: als er eenmaal badkleding toegestaan wordt, ben je als naaktloper binnen de kortste keren vreemdeling op je eigen naaktstrand en nu worden we zelfs van dat strand afgejaagd. Naturisten laten textilisten wel vrij, maar de geschiedenis leert dat textilisten niet aan wederkerigheid doen. Ze rusten niet totdat iedereen zich in dezelfde dwangbuis heeft laten proppen. Een tsunami van textilisering is nu het gevolg.

What’s next? Worden badpakdagen (die bestaan echt – The horror! The horror!) de norm in de Nederlandse sauna’s? Komt er binnenkort speciale douche-kleding op de markt? Ik verlang zo terug naar de jaren zeventig en tachtig, lieve mensen. Ik pas niet in deze tijd. Iedereen heeft een strandpaal in zijn reet, helemaal tot aan zijn slokdarm.

Misschien moeten we ons gaan verenigen in een fundamentalistisch-naturistische beweging. Hekken om het naaktstrand heen, iedereen die binnen wil: eerst uitkleden. Exploitanten van strandtenten die een blote kont niet prettig vinden, hebben niks op een naaktstrand te zoeken.

Tegen de textilisering van onze samenleving!

Laat uw waardering voor deze site (en daarmee voor de strijd voor de vrije meningsuiting) blijken met een kleine donatie (of een grote!) via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
naturisme, Peter Breedveld, 19.08.2012 @ 12:20

[Home]
 

61 Reacties

op 19 08 2012 at 12:28 schreef Rene Koeman:

Dat is toch echt te gek voor woorden. Ik voel me ook niet op mijn gemak op een naaktstrand en ga dus ook gewoon niet. Wat Peter zegt: er zijn kilometers tot mijn beschikking.

Daarbij hoort dat naakstrand bij Scheveningen in mijn beleving tot de cultuur van Den Haag. Ik kan me niet heugen dat het niet bestond.

op 19 08 2012 at 12:32 schreef Yannick:

Bravo Peter!

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik heb zelf niet zoveel met het strand of met naturisme, maar met naaktheid is niets mis. Wie niet van naaktheid gediend is kan naar een plek waar hij daar niet mee geconfronteerd wordt.

op 19 08 2012 at 12:35 schreef laarmans:

In de hele maatschappij gaat de klepel terug.De vertrutting en vermutsing siepert overal doorheen.Vorig jaar was ik op de naaktstranden van Maartenszee en Callantsoog, maar daar is het nog vrijheid, blijheid.Alleen is de volleybal in de loop der jaren steeds zwaarder geworden.

op 19 08 2012 at 12:50 schreef You On A Gin:

Peter, op Madestein kun je helaas ook al niet meer terecht in je tokus. Je kunt, als je toch al in 070 bent aangespoeld, beter naar Kijkduin gaan – daar mag je waarschijnlijk naakt tot de mensheid bijna is uitgestorven.

P.S. vergeet ik bijna de schuld aan de buitenlanders te geven. Vooral de bruine

op 19 08 2012 at 12:56 schreef Tjipke Tasma:

Toppunt van verloedering van het naaktstand van Zandvoort:

Vorig jaar heeft de gemeente Zandvoort zelfs een kitezone aangewezen op het naaktstrand, op verzoek van de (enkele) strandpaviljoenhouders. Tussen de beide strandpaviljoens Paal 69 en Azzurro ligt deze zone. Als de vlaggen op het strand geplaatst zijn, is zwemmen in de kitezone verboden.

Ik heb bij het aanwijzen al protest aangetekend en nu ook weer, omdat deze zone in de praktijk zelfs voor het strandpaviljoen Azzurro ligt en ook niet goed staat aangegeven op de (nieuwe) infoborden.

Ik zal direct een link plaatsen naar jouw artikel.

op 19 08 2012 at 13:09 schreef smeets:

De vertrutting vind ook op de textielstranden plaats. Topless zonnen zie je steeds minder en wordt steeds meer als ordinair gezien.

op 19 08 2012 at 13:31 schreef Jaap:

Hulde voor dit stukje, je past inderdaad niet in deze tijd. Als een Tirannosaurus in de ijstijd probeer je met veel verbaal geweld je gelijk je halen. Dat gaat nooit werken, je zal alleen maar meer haat gaan tonen. Tijd voor de psycholoog.

Overigens ben ik van mening dat er voor naturisten gewoon stukken naaktstrand horen te zijn. Maar om dan direct alle textilisten over een kam te scheren. De haat voor alles wat afwijkt van jouw normen zit er echt heel diep in bij je….

op 19 08 2012 at 13:46 schreef wltrrr:

Prachtig stukje wat mooi de Zeitgeist weergeeft. Verkleinburgertrutting commercieel uitgebaat.

Sinds dat spijkerbroeken met geprefabriceerde scheuren worden verkocht is het goed mis met Nederland…

op 19 08 2012 at 14:54 schreef Bob:

Het is mij een raadsel waarom je kleren aan trekt om te gaan zwemmen. Waarom je je überhaupt moet bedekken aan het strand of op een privé plek. Straks wordt het nog verboden je naakt in je eigen tuin te begeven. Het zijn rare tijden, tijden waarin de kleingeestigheid van de geëmancipeerde onderklasse, uitgangspunt lijkt te worden van officieel beleid.

op 19 08 2012 at 15:28 schreef Arjan030:

Jömig, wie opent er nu een strandtent op een naaktstrand waar niemand naakt mag zijn? Idioot gedoe

op 19 08 2012 at 16:28 schreef Hans Berenstein:

Er is sowieso veel druk op gewoon meedoen. Facebook, LinkedIn en Twitter geven ook zo’n jaren vijftig-gevoel: iedereen die maar rekening houdt met hoe dingen overkomen. Net alsof anders zijn minder wordt gewaardeerd.
Ik ben geen naturist meer sinds mijn ouders die periode afsloten ergens in de jaren tachtig, maar ik moet er niet aan denken dat ik naast iemand met een zwembroek in de sauna zit.
Uit solidariteit trek ik nu mijn kleren uit en sluit ik me straks aan bij het naturistenreservaat (-resort?) dat Peter voorziet.

op 19 08 2012 at 16:54 schreef historicus:

Het dragen van kleding is een teken van beschaving intolerantie tegen naakstranden komt dan ook voort uit de behoefte aan beschaving.

op 19 08 2012 at 17:27 schreef Marthijn Uittenbogaard:

In een vrij land moet je je kunnen kleden (of niet kleden: naakt zijn) hoe je maar wilt.
Dat anderen zich daaraan ergeren mag nooit een reden zijn om iets te verbieden. Je kan je ergeren aan keppeltjes, aan mannen met baarden, aan roodharigen, aan witte sokken en aan naakte mensen.

Iemand kan opwerpen: ik vind naakte mensen lelijk. Maar moeten mensen met een lelijk gezicht dan een masker voor? Ook kan iemand opwerpen: ik word seksueel opgewonden en dat wil ik niet telkens. Maar naakt went juist. Want als je dit doortrekt moet straks iedereen in een boerka omdat als je niks gewend bent je opgewonden wordt van een blote knie of wapperende haren. (En opwinding is geen zondig iets…)
Dat de Westerse wereld verpreutst is allang gaande maar het gaat volgens de methode: verdeel en heers.

op 19 08 2012 at 18:30 schreef Jan van Dijk:

Als je de multiculturele samenleving omarmt, dan moet je ermee kunnen leven, dat je op enige gebieden wat concessies moet doen. In het modebeeld hebben we al duidelijk wat oriëntaalse invloeden kunnen constateren. Nou ja ook het strandleven komt aan de beurt. Je kunt het allemaal accepteren of je kunt tegengas geven. Maar ja, dan behoor je plotseling als naturalist tot de conservatieven!
Nee, het is geen afdwingen van zaken. Het is een verandering van de tijdgeest omdat er meer preutse mensen onder ons wonen.

op 19 08 2012 at 18:46 schreef Peter:

Rot toch op, hier is geen moslim aan te pas gekomen. Dit komt door jouw geestesverwanten, Van Dijk: Domrechts, met zijn pedofielen- en seksobsessie.

op 19 08 2012 at 18:48 schreef pistache:

@Marthijn
“”Dat anderen zich daaraan ergeren mag nooit een reden zijn om iets te verbieden. “”

Dus jij vind dat het legaal mag zijn als mensen jou op straat achtervolgen en je voor pedofiel uitschelden?

op 19 08 2012 at 19:10 schreef Ch1po:

Voorheen was je mal als je niet topless zonde. Terwijl alleen jonge, mooie meiden dat mogen, want al die rimpels en hangtieten wil NIEMAND toch ziehien!

op 19 08 2012 at 19:11 schreef leo schmit:

Terugverlangen naar de jaren ’70 is geen oplossing. Wat wij thuis doen is die vrije mentaliteit in eigen kring uitleven en doorgeven aan de volgende generatie. Ik vat ‘vrijheid’ wat ruimer op dan alleen maar ‘naturisme’, wat wel een essentiele vrijheid is, dat wel. Maar er waren toen nog veel meer vrijheden die nu teruggedraaid worden. We leven nu in een periode van mentale en morele regressie, extreme sociale controle, met gevaar voor tribalisme en verkettering van anderen, in dit geval naturisten, maar er worden nog veel meer groepen verketterd, zoniet vervolgd. De volgende generatie zal zijn vrijheden opnieuw moeten verwerven, zoniet dan zijn we terug bij af en klaar om elkaar de hersens in te slaan.

Met excuses voor mijn pessimistisch wereldbeeld.

op 19 08 2012 at 19:14 schreef Hiepo-kriet:

Is schelden op anders-geaarden bij de wet verboden dan? Dan zijn er verdomd weinig mensen die zich aan de wet houden.

op 19 08 2012 at 21:01 schreef gentle giant:

‘Die bevochten vrijheid wordt nu in rap tempo weer beknot, niet door de moslims, dus Annelies Hoeiboei zul je hier niet over horen, maar door autochtone preutsneuzen’
Gelul! Of de verhouding 20/80% of 80/20% is zou een discussie waard zijn, maar met je moderatie heb ik er geen zin an.

op 19 08 2012 at 21:02 schreef Yannick:

‘Het dragen van kleding is een teken van beschaving intolerantie tegen naakstranden komt dan ook voort uit de behoefte aan beschaving.’

Beste historicus (ook al geeft een dergelijk stompzinnig-arrogant commentaar als hierboven weinig hoop over of u die titel wel verdient),

Het is ook een teken van beschaving om geen punt te willen maken van andere mensen die graag in hun blote kont lopen op plekken die daar voor gereserveerd zijn en waar ze geen aanstoot geven aan mensen die daarvan geen getuige willen zijn (en laten we de leestekens niet vergeten). Zolang de naturisten niet het recht opeisen om in de stad naakt te lopen, kunt u gerust uw bekrompen geest wijden aan het eenzijdig misinterpreteren van andere trends in de menselijke geschiedenis (waarbij het natuurlijk vanzelfsprekend is dat wanneer een meerderheid van de Nederlanders daarmee zou instemmen, ze ook van mij op de Breestraat in Leiden zouden mogen naaktlopen, doch dit hypothetische scenario natuurlijk geheel terzijde). Beschaving wordt niet gekenmerkt door een broek en een hemd, maar door begrip en tolerantie.

op 19 08 2012 at 21:39 schreef herman van der helm:

Hoi Peter, lees net dit stukje na een bezoek vandaag met mijn vrouw aan “jouw” strandje. Ik heb me inderdaad verbaasd dat ik niet naakt iets kon kopen in het strandtentje. Ik heb besloten om dan maar (met broek) koffie te gaan drinken in een tent iets noordelijker op het textielgedeelte. Ik heb daar ook een aantal blikjes gekocht en ben de rest van de dag op het naaktstrand geweest. Tot mijn verbazing trekken al die andere naturisten gewoon een broek aan en helpen die intolerante strandtenthouder aan een inkomen.

op 19 08 2012 at 21:53 schreef hallo:

Weet iemand of naaktrecreatie in de achtertuin van mijn rijtjeswoning (koophuis) is toegestaan?

Er is geen inkijk vanaf de openbare weg, maar de huizen van de buren hebben wel zicht op de achtertuinen, vanuit ramen op de eerste verdieping.

op 19 08 2012 at 21:59 schreef Coos van Leeuwen:

“Misschien moeten we ons gaan verenigen in een fundamentalistisch-naturistische beweging. Hekken om het naaktstrand heen, iedereen die binnen wil: eerst uitkleden.”

Die beweging bestaat al en heet Zon en Leven.
Of het nog echt zo fundamentalitisch is als voorheen, dat weet ik niet. Maar ik denk niet dat je met ‘fundamentalistische beweging’ hun opvattingen zal willen delen.

Niet roken, geen alcohol en vlees is al helemaal uit den boze. Bovendien, tot een aantal jaren terug, als je lid wilde worden diende je voor een ballotagecommissie te verschijnen. Het bezit van een “De Waard tent” met 800 haringen pleitte in je voordeel.

Nee Peter ik zie jou nog niet om half 2 je tentje in duiken, rits dicht, en stiekum een plakkie worst en een wit wijntje in je mik gooien. Als je met de kinderen een spelletje doet met dobbelstenen komen ze om 22.00 uur vragen of je geen theedoek op de tafel wil leggen vanwege het geluid. :P (echt meegemaakt hoor!)

Verder ben ik het helemaal met je stuk eens hoor, maar die nieuwe beweging moet iets anders dan fundamentalistisch Naturisme in zijn vaandel hebben.

op 19 08 2012 at 22:09 schreef MNb:

Hier nog een textilist die zich solidair verklaart met de naturisten. Om een bekende Duitse geestelijke te parafraseren: eerst waren moslims de pisang, daarna de Oost-Europeanen en nu de naturisten. Wie of wat volgt? Want hier stopt het niet, natuurlijk.

op 19 08 2012 at 23:13 schreef Paul:

Ik heb het gevoel dat dat hele vertruttingsgebeuren een typisch Nederlands verschijnsel is. ’t Zal wel iets met kruideniersmentaliteit te maken hebben.

Historicus’ reactie is exemplarisch. Hoewel bij mij bij dat soort postjes de trololo toeter afgaat…

De afgelopen jaren ben ik een paar keer naturistisch op vakantie geweest in Kroatië en Fr4ankrijk. De gemiddelde leeftijd op de naturistenterreinen daar is belangrijk lager dan bij mijn eigen Zon en Leven, waar ik op vergaderingen met mijn 47 normaal gesproken de benjamin ben.

op 19 08 2012 at 23:21 schreef herman van der helm:

Hallo vraagt:
“Weet iemand of naaktrecreatie in de achtertuin van mijn rijtjeswoning (koophuis) is toegestaan?”

Net zo goed als een strandtenthouder op zijn “eigen terrein” mag bepalen of je iets aan moet, mag je als eigenaar van je eigen stekkie bloot lopen. Ook al kunnen anderen je zien.

op 19 08 2012 at 23:31 schreef Paul:

Ook treurig trouwens…
dat dit godverdomme in 2012 nog steeds uitgelegd moet worden:
http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/lifestyle/artikel/2408714/naturisme-heeft-niets-met-seks-te-maken-video.aspx

op 19 08 2012 at 23:33 schreef Marco Meijer:

Eenzelfde tendens zie je in fitnessclubs en bij sportverenigingen. Naakt douchen en naakt in de sauna gaan lijkt steeds minder vanzelfsprekend te worden. Onze samenleving is aan het vertrutten, inderdaad.
Aan de topless of niet topless mode zie je wat een kuddedier de mens eigenlijk is. Eerst moesten alle bovenstukjes af, en nu wordt een vrouw weer scheef aangekeken als ze haar borsten ook wat zon wil gunnen. Het is allemaal peer pressure.

op 19 08 2012 at 23:38 schreef Paul:

@ Coos van Leeuwen
De tijden dat het Zon en geen Leven was zijn al een jaar of 15 passé.
We kunnen wel trots zijn op het feit de we de eerste rookvrije naturistenvereniging van Nederland zijn.
Als ik je stukje zo lees ben je zelf een nog veel grotere zeikerd dan de mensen van de vereniging waar je zo badinerend over schrijft.

op 20 08 2012 at 00:02 schreef Krek.:

@Coos: je meningen over Zon en Leven zijn gedateerd. Inmiddels mag je veel meer op de terreinen. Zelfs over niet bloot lopen doen ze (met name voor pubers die soms moeite hebben met bloot) niet al te spastisch. Dus ik zou zeggen… blijf niet hangen in je jaren ’80 sentiment en geef ze weer een klans.

op 20 08 2012 at 01:43 schreef Jo:

Op het strand van Groede kan je ook nog in je blootje terecht in het strandpaviljoen, hoor! (http://www.strandpaviljoengroede.nl/)
Op welke wet/regel die ene zich beroept om geen naakt te willen voor z’n strandtent is me een raadsel. En dat op een naaktstrand, nota bene!
Jammer dat het voor mij te ver is maar ik zou hem in elk geval eens gaan uitdagen door er toch bloot te gaan liggen/zitten.

op 20 08 2012 at 06:46 schreef goochem:

Tussen parnassia en ijmuiden is een stukje strand waar het geen zier uitmaakt hoe je er bijloopt. Homo’s cruisen, gezinnetjes, joggers, soms ook honden ( dat hoeft voor mij dan weer niet )..van alles dus en ook naaktlopers. Geen strandtent en alleen met de fiets te bereiken. Als je wil kan je naar Bloemendaal lopen, ong 1 a 2 km..
Da’s voor mij vrijheid > dat het niet uitmaakt hoe je er uitziet. Als letterlijk kind in de jaren ’70 kan ik melden dat er met al dat geprobeer toen iig 1 gezin uit elkaar gerukt is.
Hemel het aub niet op. Elke tijdsgeest is duaal.

op 20 08 2012 at 08:05 schreef Hans Berenstein:

@goochem
Eens. Ik ben ook zo’n kind. Mijn ouders gingen pas later uit elkaar, maar ik herinner me ook een hoop druk op wel naakt lopen, geen Opel rijden, geëmancipeerd zijn, bang seksist te zijn, niet burgerlijk zijn, altijd een correcte mening moeten hebben, van alles moeten verantwoorden, et cetera. Maar ook vrijheid, experiment, verandering, originaliteit, minder haast. Het was leuk toen en er waren nadelen.

op 20 08 2012 at 08:57 schreef aquablauw:

Ik heb 1 raad voor lui die bedekt zwemmen. Die lui hebben iets stiekems te verbergen, of ze zijn stom als achterwerk van een varken. Ze kunnen beter gaan douchen, met een regen jas aan. Naakt zijn is het mooiste dat wij als gave hebben since ons geboorte.Dat hun juist jaloers zijn op ons, is omdat wij niks hebben te verbergen. Velen lui van familie en vrienden heben me alleen gelaten van schaamte, omdat ik naakte websites heb van me zelf en vele anderen. Ik neem kans om beroemd te worden in me muziek. Vele roddel blaadjes kunnen niks over me schrijven, omdat ik al over de hele wereld naakt ben. Google, aquablauw en harry broker, kun jullie het zelf zien. Ik ben wie ik ben, ik hou van puur naakt te zijn. Daarom woon ik de staat van Kentucky, waar vele ruimte is waar mensen niet op je prive land ken komen, waar ik uiteindelijk naakt ken zijn. Ik ben erg trots op me lichaam en zorg er veel om. Vele lui van fok.nl en andere wiki en forums, hebben over me gespot. Kijk maar op http://retecool.com. Ik heb het laatste lach. Waarom? Omdat die lui schamen, in wie hun eigenlijk zijn. Dus totaal jaloers op mij.Ik sta totaal 110% achter jullie.

op 20 08 2012 at 09:40 schreef Michel van Adrichem:

In Groede is het wel mogelijk om naakt op het horecaterras te zijn. In het begin was er enige onwennigheid van de kant van de exploitanten maar een strandpaviljoen op een naaktstrand ontkomt niet aan blootheid. Overigens kan je de zaak gewoon (massaal) boycotten als je vind dat er een fout beleid is. Mensen wegsturen op een naaktstrand omdat ze bloot zijn lijkt me onmogelijk. De macht van uitbaters reikt niet verder dan hun domein en daar heeft de klant het uiteindelijk voor het zeggen

op 20 08 2012 at 15:45 schreef Coos van Leeuwen:

@Paul en @Krek

Ik schrijf toch heel duidelijk; “Of het nog echt zo fundamentalitisch is als voorheen, dat weet ik niet.”

Dus………?

Maar ieder jaar zijn er nog van die Zon en Leven types die, op El Templo del Sol, om 22.15 bij de receptie gaan klagen dat er nog zoveel herrie is op de camping. http://www.eltemplodelsol.com/ :-)

op 20 08 2012 at 21:21 schreef Sasha Berkman:

peter is is voor jouw maar 1 hoop. Ik livht een tipje van de sluier: stem niet rechts want dan wordt het aleen maar erger.
je moet terug komen op je rechtse stellingname en de mensen die naar je luisteren vertellen waarom. Had je al meegekregen dat de VVD halstarrig voor de weedpas blijft?

op 20 08 2012 at 21:23 schreef Paul:

@ Coos Je moet wel volslagen debiel zijn om mensen die klagen over jouw alcoholische gebral midden in de nacht “van die Zon en Leven types” te noemen. Heb je ze om hun kaart gevraagd?

Dat fundamentalistische Zon en Leven lid tussen jouw oren is als Wilders’ Marokkaan.

En dan nog even dit:
“Ik schrijf toch heel duidelijk; “Of het nog echt zo fundamentalitisch is als voorheen, dat weet ik niet.”

Lul dan niet man! Omdat ze tot in 1974 in Spanje de garotte nog gebruikten, weerhoudt dat je er nu toch ook niet van om er heen te gaan?

Ik weet niet of ze nu nog net zo fascistisch zijn als vroeger in Spanje…

Je gezeik zal ook wel van horen zeggen zijn.

op 20 08 2012 at 22:19 schreef Xativa:

Ik kom ook vaak op het naaktstrand. De homo’s zijn ermee begonnen. Door een broekje aan te doen. En wat ik niet snap. In spanje mag je overal naakt zonnen zolang je niet aanstootgevend bent. Dus ergens rustig,niet midden in het dorp of langs de snelweg. Vaak komen er ook aangekleede spanjaarden liggen en die respecteren naakt mensen. en dit is geen enkel probleem. Mensen gaan hier heel goed mee om. Ik snap de nederlanders gewoon niet. Dat er mensen zijn die naturisten wegjagen. De strandtenthouders gaan voor het grote publiek. In Zandvoort South Beach waren er een paar homo’s die niet kwamen eten omdat ze tegen een oud mannenlijf moesten aankijken en dat vonden ze vervelend. Dus mocht het volgende seizoen niemand meer naakt op het terras. Gevolg een heleboel mensen die daar niet meer kwamen. Wat is de volgende stap moet ik een boerka dragen ofzo. Of als ik tegen een oude kerel zijn kop moet aankijken,ja ik kom niet meer want hier komen allemaal oude ventjes. Zou toch ook belachelijk zijn. Tja dat heb je als je oud wordt en het hoort erbij.

op 20 08 2012 at 22:20 schreef Xativa:

Bij azzuro Zandvoort zit een tandarts stel (verdienen genoeg) ze willen eigenlijk niemand in hun tent hebben. Ze willen in de zomer vooral lekker aan het strand wonen met hun kinderen. Maar omdat het niet kan hebben ze een strandtent geopend.

op 20 08 2012 at 22:42 schreef D75:

@Goochem De eerste keer dat ik vanuit Haarlem naar het naaktstrand van Kattendel, het stukje strand tussen Parnassia en IJmuiden, ben gegaan als vrouw alleen, ben ik meteen drie keer op één middag lastiggevallen (ik zal niet op de smerige details ingaan hier, maar ik voelde me daar absoluut niet veilig)!!! Politie bellen had ook geen zin, er kwam niemand… Mijn volgende poging, na deze vervelende ervaring, op het tussenstuk van Zandvoort Zuid, was ook niet al te best. Ik weer alleen op het strand, had me net rustig genesteld, lig lekker te zonnen, doe na tien minuten à een kwartiertje mijn ogen weer open, liggen er op een aantal meters afstand een stuk of wat mannen in een soort halve cirkel in m’n kruis te gluren! Dus broekje aan en toen weer door een zeer aanhoudend type aangesproken, die me daarna ook nog achterna kwam, toen ik mijn spullen bij elkaar raapte om weg te gaan. Héél naar! Het enige stukje strand, waar ik me prettig en veilig voel alléén, is daarom al gelukkig een jaar of tien het naaktstrand van Zandvoort-Zuid, bij de strandtenten dan wel te verstaan. Bedje, schermpje, meer sociale controle etc. TOP!!!

op 20 08 2012 at 22:51 schreef Ralph van der Geest:

Na een weekje heerlijk samen met mijn vrouw naturistisch gekampeerd te hebben, ben ik nu – net weer thuis – even op het web aan het kijken wat er zoal gebeurd is de afgelopen week en lees ik bovenstaand stuk en moet mij van het hart: geweldig Peter!

op 20 08 2012 at 23:09 schreef D75:

Maar ik ben het eens met dit stuk en met het gros van de reacties, al is het taalgebruik mij soms wat aan de grove kant over en weer. Maar ik kom graag in actie voor ONS naaktstrand, want dit moet behouden blijven, coute que coute! Naakt zijn is de meest natuurlijke staat van zijn.
Marina Abramovic, een performance artieste, heeft het zelfs in het preutse Amerika voor elkaar gekregen om maandenlang haar crew naakt in het MoMA in New York te laten performen. Zie: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1267271 . En al onze prachtige schilderijen van oude meesters dan, @historicus? Genoeg voorbeelden te noemen zou ik zeggen!
Ons naaktstrand moet behouden blijven! Een handdoekje om op te zitten zou voldoende moeten zijn op het terras, net als in de sauna, voor de hygiëne. Laten we alsjeblieft deze handjes vol plekken, waar zo hard voor gestreden is, met z’n allen beschermen tegen de oprukkende vertrutting.

op 21 08 2012 at 07:43 schreef Marijke:

Horeca sauna is altijd gekleed!

op 21 08 2012 at 10:07 schreef Peter:

Wat is horecasauna?

op 21 08 2012 at 14:23 schreef D75:

Goed stuk in de Volkskrant!
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3303281/2012/08/19/Nederland-wordt-steeds-dommer.dhtml
Zelfs Marina Abramovic (zie mijn reactie hierboven) wordt erin genoemd, voor de lagere school!
Hopelijk worden de exploiteurs van de geïmpliceerde strandtenten hier ook wakker van…
Ga eens kijken of ze te vinden zijn, zodat ik deze pagina daar kan posten.

op 21 08 2012 at 23:00 schreef hallo:

@Herman: dankjewel, ik ga het met warm weer voortaan doen.

op 22 08 2012 at 18:12 schreef herman van der helm:

Grappig. Een standtenthouder uit zandvoort (Azzuro) reageert op het naturistenforum waarom hij zijn gasten ongekleed niet bedient.
http://www.naturismeforum.nl/

op 22 08 2012 at 20:38 schreef Peter:

Sympathieke man.

op 23 08 2012 at 13:25 schreef dewanand:

namaste peter en Fnaakters,

Wieroe was meteen dolenthousiast toen hij dit las:

fundamentalistisch-naturistische beweging.

Wieroe is al sinds zijn geboorte een nudistische Hindoe kat en hij vindt het echt zo schijnheilig en abnormaal dat ik en andere apen in kleren rondlopen. Nu stelt wieroe dus voor om een verenging op te richten van fundamentalistische naturisten en hij wil voorzitter worden en het goede voorbeeld geven. Volgens Wieroe hebben katten nooit oorlogen en haat gekend omdat zij altijd naakt lopen.

Kijk ik meen het serieus, ik en Wieroe willen best dit helpen organiseren en alle teksten kunnen op mijn site. Ik kan een gratis maillist maken op mijn server voor leden in cyberspace en die kunnen dan ondering anoniem communiceren en kontakten leggen. Deze open webbased maillist kan je overal op internet linken om meer leden te krijgen. Jij kan moderator worden ervan en je maakt er nieuwe vrienden mee.

Het zou toch zo mooi zijn als honderd verlichte Hindoe meiden zo lekker met grote blote bruine koeliekutjes liggen naast lekkere potente Germaanse mannen he en flink bloot paren om een superras te baren. Liefde en sex doe je altijd toch bloot.

dewanand

op 23 08 2012 at 16:46 schreef Hiepo-kriet:

Zou dan wel leuk zijn als Peter ook ’n plaatje van blote Wieroe in z’n collectie zou opnemen en plaatsen bij artikel.

Wieroe = Baas!

op 24 08 2012 at 16:55 schreef Hein:

Nederland is aan het vertrutten inderdaad, maar het is wel een heel vreemde vertrutting…

Enerzijds ontstaat (ook onder invloed van islam; bij mannen en vrouwen!) een preutsheid zodat er met kleding gedoched wordt, met boerkini gezwommen en dat topless not done is.

Anderzijds ontstaat er het fenomeen loverboys, een run op porno-DVD’s en porno-webpages en erotische kleding en toys; een groeiende miljardenindustrie…

Het is een zeer hypocriete vertrutting die niet gezond en zeer sex-gericht is, terwijl die ‘meerderheid’ juist naturisten probeert te verslijten voor sexgericht en smerig…

De moraal lijkt: als je lekker anoniem en verborgen aan porno, prostitutie enzo kan doen, is het prettig om mensen die daar niets mee te maken hebben maar slechts openlijk bloot zijn er de schuld van te geven…

op 25 08 2012 at 09:01 schreef Abraham Jochem:

Die verpreutsing van de maatschappij blijkt mij helaas ook waar te zijn via mijn weblog. Al lang bestaat die weblog, maar nu ineens verschijnt eerst het hieronder volgende bericht. http://naturisme-naturism-naturismus.blogspot.nl/2012/04/naturisme-france-castellane-castillon.html?zx=5e5a4b8f2b0691af

Content warning
http://www.blogger.com
Some readers of this blog have contacted Google because they believe this blog’s content is objectionable. In general, Google does not review nor do we endorse the content of this or any blog. For more information about our content policies, please visit the Blogger Terms of Service.

Blogger zelf vindt mijn weblog goed en plaatst die telkens zeer hoog op google – afbeeldingen, bijv. onder “naturisme france”. Maar nu deze walgelijke waarschuwing vooraf.
Waardeloos: wat is er aanstootgevend aan het menselijk lichaam? Is ieder puur mens dan aanstootgevend? Wat erg dat er mensen zijn……… die dat zo vinden. Maar mijn weblog moet leven met die waarschuwingsvooraankondiging. Want ik weet niet hoe daarvanaf te komen.

op 25 08 2012 at 22:35 schreef Hiepo-kriet:

‘Wat erg dat er mensen zijn………’

Zeker w.b dit thema.

op 13 09 2012 at 13:17 schreef normaal mens:

Ga je naar een naaktstrand of niet. Schaam je voor je lijf ga er niet naar toe. zo simpel is dat.

op 27 09 2012 at 18:41 schreef Peter Scorpio:

Artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht luidt:

Hij, die zich, buiten een door de gemeenteraad als geschikt voor openbare ongeklede recreatie aangewezen plaats, ongekleed bevindt op of aan een voor het openbaar verkeer bestemde plaats die voor ongeklede recreatie niet geschikt is, wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie.

Dit kun je dus ook omdraaien:
Hij, die zich, op een door de gemeenteraad als geschikt voor openbare ongeklede recreatie aangewezen plaats, ongekleed bevindt is NIET strafbaar.

En aangezien dit naaktstrand zo’n plaats is zou ik zeggen GEWOON TOCH DOEN !
Zeker op het strand VOOR het paviljoen. Jammer voor die exploitant, maar JIJ staat in je recht en hij niet !

op 23 10 2012 at 08:32 schreef Jerrel:

Ik ga regelmatig in de zomer naar het naaktstrand bij westduinpark, n heerlijk strand met vriendelijke mensen, alleen is er wel een groepje daar, die t strand ‘claimen’ maar voor de rest liggen mijn vrouw en ik hier ieder jaar weer…

op 05 09 2013 at 22:55 schreef ronald:

Ik lees hier vervelende dingen over naakt recreëren.
Blijkbaar is NL meer en meer aan het verpreutsen. Er wordt zelfs gevraagd of je naakt in je eigen tuin mag lopen of zelfs in huis, als je buren je zouden kunnen zien.
Wel het artikel van een landelijke krant (zie de link), geeft een duidelijk antwoord.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/article20470705.ece
Ook bij rtl hebben ze er een artikel aan gewaagd.
http://www.rtlnieuws.nl/editienl/rondlopen-je-nakie-moet-kunnen

Ik blijf hopen dat we op meer plaatsen naakt mogen gaan rondlopen.

op 02 01 2015 at 01:30 schreef Ed:

Ook ik hoop, dat we op meer plaatsen naakt mogen gaan rondlopen. Misschien kunnen we zelf het initiatief nemen door b.v met elkaar wekelijks in een gymzaal naakt te gaan volleyballen, basketballen of te trimmen. Ook kunnen we onze kinderen stimuleren om op school te gaan gymmen in hun blote borst ipv. de mooie sportshirts. Leerkrachten onder ons zouden het goede voorbeeld kunnen geven door zelf ook in hun blote bovenlijf mee te doen; heus, dat stimuleert. We zullen dus zelf moeten gaan uitdragen, dat naakt heel gewoon en buitengewoon heerlijk is.

op 05 01 2015 at 22:25 schreef ismail:

Hallo ik ben ismail jk vind het kan en het mag wat het is de behoefe van de mens om naakt te lopen en betrek geen gelloof er bij en gelukig je doet met naturisme geen mensen pijn met criminalitijd wel dat xouden ze eerst dat moeten afschaffen oke

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS