Home » Archief » Buitenstaanders


[08.10.2016]

Buitenstaanders

Hassnae Bouazza

on9
Illustratie: Kōka

Wilde ik net een vrolijk stukje plaatsen, viel mijn oog op wat zorgwekkende tweets. Volgens Rutte, die door moet gaan voor premier van Nederland, zijn hier geboren en getogen mensen met andere culturele wortels buitenstaanders. En niet zomaar buitenstaanders, maar buitenstaanders die geen kritiek op Nederland mogen leveren, en als ze dat wel doen, moeten ze maar weg.

Dus ook al ben je hier geboren en heb je een Nederlands paspoort, word je toch niet erkend, want je bent niet van zuiver bloed vanwege je ouders, en omdat je dus dat gore lef hebt kritiek te uiten op Nederland.

Pootjes geven

Maar hoe zit het met Nederlanders, van die blanke, die ook kritiek hebben op Nederland? Die dag in dag uit zitten te klagen, verongelijkt en als dolle apen vernielingen aanrichten omdat hun voetbalcluppie verliest of die vrouwen toeblaffen dat ze verkracht moeten worden, omdat ze niet tegen vluchtelingen zijn. Die mogen dat wel, die hebben kennelijk het blank-geborene recht om kritiek te hebben.

Wij zijn buitenstaanders. Maar kom, als wij ons goed gedragen, netjes pootjes geven en doen wat de blanke autochtone Nederlanders zoals Rutte behaagt, dan kunnen we zomaar burgemeester van Rotterdam worden. Een Aboutaleb zijn, neen, dank u. Al je persoonlijkheid en waardigheid inslikken om maar in het gevlei te komen bij mensen die je nooit voor vol zullen aanzien. Die je altijd als de buitenstaander zullen zien die het zo goed doet, omdat die zo netjes meepraat en zich zo autochtoon gedraagt.

Twitter-troll

Buitenstaanders. We zijn hier opgegroeid, leven hier, werken hier, maar toch vindt Rutte dat we geen recht van spreken hebben. Zwartje moet zijn bek houden, dankbaar zijn, zich nog wat meer in de bagger wentelen die dagelijks over hem heen wordt gestort. Grootheidswaanzin gegoten in een oranje-gestreepte VVD-das als uiting van een post-koloniaalsyndroom.

De Toppers-lover is de realiteit volledig uit het oog aan het verliezen; als hij al schrikt van wat kritiek, dan weet-ie niet wat hem te wachten staat als straks het door hem gepropageerde grote ‘invechten’ daadwerkelijk begint. Hij blijkt uiteindelijk in niets, maar dan ook niets te verschillen van de gemiddelde Twitter-troll die vindt dat buitenlanders niks te zeggen hebben en anders maar op moeten rotten. Rutte lacht dus niet alleen als een baviaan, hij is er ook gewoon een.

Hassnae Bouazza is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 08.10.2016 @ 09:45

[Home]
 

42 Reacties

op 08 10 2016 at 09:59 schreef Murat:

Weer volmondig eens met Hassnae.

op 08 10 2016 at 10:37 schreef toto:

Staande ovatie.

op 08 10 2016 at 11:27 schreef yurp:

Voor Rutte ben je blijkbaar als “derde generatie allochtoon” (wanneer wordt je eigenlijk autochtoon?) nog steeds geen Nederlander terwijl je beide ouders en al je grootouders in Nederland geboren zijn. Bizar..

op 08 10 2016 at 11:48 schreef Peter-Jan:

Iedereen in Nederland heeft recht op gelijke behandeling. Zie de Grondwet!

op 08 10 2016 at 12:28 schreef tonnie:

Peter-Jan: ook al heb je er recht op dan krijg je het nog niet – zo werkt het helaas niet.
Uitstekend geschreven Hassnae, en helemaal mee eens…

op 08 10 2016 at 13:32 schreef wees:

Orwell wist het al.
Iedereen is gelijk, de èèn wat meer dan de ander.

op 08 10 2016 at 13:40 schreef Sasha Berkman:

Staande ovatie inderdaad.

op 08 10 2016 at 14:59 schreef MNb:

Bloed en Bodem pseudofilosofie is niet alleen aan nazi’s voorbehouden.

op 08 10 2016 at 15:22 schreef sjonnie:

Inderdaad MNb, onvoorstelbaar hoe iemand die 7 jaar heeft gedaan over een studie geschiedkunde met zulke bagger aan komt kakken.
Tijd om die baviaan van zijn rots te “pleuren”.

op 08 10 2016 at 15:36 schreef Al Bakrastani:

Die blanken moeten juist ze bek houden en oprotten!!!

op 08 10 2016 at 16:25 schreef hamar:

Waarom zou Aboutaleb al zijn persoonlijkheid en waardigheid hebben ingeslikt?
Ik denk dat die man gewoon de kansen heeft gegrepen die hij kon pakken. Ik vind het sowieso erg vreemd dat veel Marokkanen hem als verrader zien. Je kan natuurlijk altijd de schuld bij een ander blijven leggen maar hij besloot er wel voor te gaan. Lijkt me een super voorbeeld.

op 08 10 2016 at 17:29 schreef tonnie:

hey sjonnie, ik doe mee – laten we hem wel een paar flink keer butsen ;o)))

op 08 10 2016 at 18:05 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Omdat hij racisten naar de mond praat terwijl hij hoort op te komen voor de sociale, politieke en economische belangen van minderheden.

op 08 10 2016 at 18:44 schreef gilles wattel:

Ik begon de pest aan ‘buitenlanders’ te krijgen, toen die meenden een oud Nederlands kinderfeest te kunnen verpesten, omdat ze niet weten, willen weten,dat Piet door schoorstenen gaat, die vroeger zwart waren van roet.
Het verhaal gister bij Pauw dat imams rustig tweede en derde huwelijken sluiten maakte mij niet toleranter.
Voor mij onbegrijpelijk dat een Zaandamse wethouder Erdogan ‘haar president’ noemt.
Wat doet zo iemand hier ?

op 08 10 2016 at 19:53 schreef jos:

Ik begon de pest aan ‘buitenlanders’ te krijgen …

Ik geloof er niks van Gilles. Je was altijd al een racist en nu zoek je smoesjes.

op 08 10 2016 at 21:47 schreef Ayyildiz:

@Gilles: magische schoorstenen hadden ze vroeger. Je gaat er wit in en komt er pikzwart (alleen lichaamsdelen) uit. Met dikke rode lippen, oorbel, dom en met een gebrekkig spraak.

op 08 10 2016 at 22:56 schreef leo schmit:

Als binnenstaander vind ik het maar niks hoe ‘r met buitenstaanders wordt omegeaan. Weg met Lachebekje!

op 08 10 2016 at 23:05 schreef Bauke Jan Douma:

Rutte is vriendje van fascisten en moordenaars.
Case in point: Netanyahu. Andere voorbeelden als opgave aan de lezer.

Deze ordinaire fascist, Rutte, wordt gesteund door mennekes als Gilles Wattel die zijn schoentje nog altijd wil kunnen zetten.

Wie zijn verder Rutte zijn handlangers? De misselijke media, die wel weten hoe je stemming moet maken, en Rutte-shows op touw zetten, Rutte programma’s uitzenden, et cetera.

De finale van die shows is in aantocht wanneer Rutte verdelgd gaat worden door DENK.

op 08 10 2016 at 23:27 schreef Olav:

Ik ben het volkomen eens met Gilles:

Zwarte Piet is inderdaad zwart van het roet van de schoorsteen.

Het is dan ook geen enkel probleem om bij het uitbeelden van Zwarte Piet het kroeshaar, de dik geschminkte lippen, de oorringen en het vrolijk gekleurde pagepakje zonder roetvlekken achterwege te laten. Want die zaken hebben immers niets te maken met schoorstenen.

Toch, Gilles?

De kinderen (om wie het gaat, toch?) maakt het in elk geval niet uit. Die leren voortaan als kleuter dat Zwarte Piet inderdaad door de schoorsteen komt en vinden het dertig, veertig jaar na vandaag dan ook volslagen belachelijk om van Piet alsnog een negerkarikatuur te maken. Krijg je vast hele volksopstanden van: Kom niet aan onze schoorsteenpiet!

Va pensiero, sull’ali dorate…

op 09 10 2016 at 06:56 schreef Sum:

wie durft nog te zeggen dat Rutte een echte leider is met visie. Een leider die iedereen achter zich heeft? Een charismatische man, een minister-president die het waard is? Een charlatan is het. Een verdeler. Geen fuck waard. Niet voor niets is Erdo de leider van veel Turken.

op 09 10 2016 at 07:48 schreef gilles wattel:

In de eerste plaats, het verbaast mij dat mijn reactie is geplaatst. Zoiets maak je niet vaak mee. Censuur is alom. Joop.nl voorop. De bewering dat ik altijd al een racist was, dat is niet meer dan een bewering. Waar het om gaat is dat ‘nieuwe Nederlanders’ zich niet aanpassen, erger nog, onze cultuur menen te kunnen aanvallen. Dat ik daardoor gekwetst word, dat is kennelijk niet belangrijk. Over dat pesten op scholen, ach ik ben zo blank als het maar kan zijn, maar werd wel gepest, dat was al in de vijftiger jaren. De nieuwe Nederlanders die het vertikken zich aan te passen, of het nu Zwarte Piet is, Nederlands spreken, hoofddoekjes dragen, halal slachten, tweede en derde vrouwen doodgewoon vinden, Erdogan ‘hun’ president vinden, clientisme doodgewoon vinden, hoe die niet begrijpen dat hun geklaag over discriminatie inconsistent is, het pleit niet voor hun intelligentie. Wanneer het bij ons zo ver is als in de Franse banlieues, ik zie net een bericht over een moordpoging op stel Franse politiemensen, zwaargewond geraakt, bijna levend verbrand, ik vraag het me af. Dan zie ik dat ook het woord fascist uit de kast wordt gehaald, dit soort etiketten plakkerij lost niets op, in tegende

op 09 10 2016 at 08:19 schreef Thomas E:

Zo ken ik er nog wel een paar, Sum. Niet voor niets is Netanyahu de leider van veel Israëliërs.

op 09 10 2016 at 08:33 schreef babs:

Jij werd gepest en dus is het wel OK dat nu andere kinderen gepest worden?

Al die andere dingen die je noemt, van hoofddoekjes tot halal slachten en het bewonderen van een buitenlands politicus, hoe heb je daar last van?

Ook een tweede of derde vrouw, niet voor de wet overigens, hoe is het een probleem als meerdere mensen samenwonen?

op 09 10 2016 at 09:52 schreef gilles wattel:

Ja Babs, daar heb ik niet alleen last van, ik zie dat als verdwijnen van, aanval op de cultuur van het land waar ik me thuis voelde, wat naar mijn idee nauwelijks meer bestaat. Een land waar mijn voorvaderen zich druk voor maakten, zoals een overgrootvader die in 1880 stakingsleider was naast Domela Nieuwenhuis. Pesten van kinderen is helaas van alle tijden, vanwege rood haar, of vanwege een bril. In mijn geval, het knapste jongetje van de klas, de enige wiens vader een auto had. Respect voor het land wat er was lijkt er niet te zijn.

op 09 10 2016 at 11:32 schreef Haes:

In de negentiende eeuw reed er nog geen auto rond in Nederland. Komt die vader van Gilles opeens onze cultuur verpesten door met zo’n stinkende automobiel te denken kunnen rondrijden…
Bedoel je zoiets met het gezwets over cultuurverandering, Gilles?

op 09 10 2016 at 12:09 schreef Hermann:

@ gilles wattel. Wanneer begint Uw ‘cultuur van het land waar ik me thuis voelde’? Na 1880? Of bestond voor 1880 ook al het land, waar U zich thuis zou kunnen voelen? ’n Artikel van Kasim Tekin: http://dutchturks.nl/zonder-ons-geen-nederland-de-rol-van-moslims-tijdens-de-nederlandse-opstand/ Als U denkt, dat dit geschiedvervalsing is, hier de wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands-Turkse_betrekkingen Dit was het land rond 1880: “Met de hygiëne was het hier slecht gesteld. Meerdere gezinnen moesten zich behelpen met één poepton, in een klein portaaltje.” http://www.allemaalfamilie.nl/mgd_allemaalfamilie.php?pageid=14118&langid=1 ’n Poepton heb ik in m’n jeugd nog gekend. Ik tel m’n zegeningen, nu ik zie, hoezeer het land is veranderd. Als ik zie, hoe verreweg de meeste kinderen gezond groot worden en Nederland één van de welvarendste landen ter wereld is. Het veelgeprezen vroeger kan ik missen als kiespijn. http://www.nemokennislink.nl/publicaties/land-van-krotten-en-knechting

op 09 10 2016 at 12:21 schreef Abdel:

Waarom gaat het hier ineens over zwarte piet? Hassnae vat het goed samen, deze lamlul is niet de premier van alle Nederlanders. En ze heeft helemaal gelijk wat betreft aboutaleb (maar ook marcouch, mohandis etc): het is een hondje dat zijn witte baasjes op commando pootjes geeft. Begrip heeft voor blanke racisten maar jonge mensen dood wenst die naar Syrië afreizen. Je zal maar als ouder een kind hebben dat daar zit en een burgervader (voor witte boze rancuneuze en ‘linkse’ wegkijkende mensen) vanuit zijn onderbuik blèrt dat zijn of haar kind deaud kan wat hem betreft. Als je dan nog niet begrijp waarom deze minkukel het verbruid heeft bij een groot deel van de Marokkaanse Nederlanders, dan heb je stront in je ogen

op 09 10 2016 at 15:11 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Hey Gilles neem wat valium in en ga naar het park met je hond en vertel hem hoe we er allemaal aan gaan.

op 09 10 2016 at 15:30 schreef leo schmit:

Laat Gilles dan wel een plastic zakje meenemen om de stront van die hond op vegen, dan heeft ie straks nog wat om te eten.

op 09 10 2016 at 15:57 schreef MNb:

Je overgrootvader en Domela Nieuwenhuis hadden ook geen respect voor het land dat er in 1880 was, Gilles. De laatste heeft er nog voor in de gevangenis gezeten.

op 09 10 2016 at 17:11 schreef Hermann:

@gilles wattel droomt nog van de tijd, dat het Paleis voor Volksvlijt en de galerij nog bestond. Kijk maar eens naar ’t embedded filmpje, waarin gezegd wordt, dat er een fin de siècle sfeer hing, zonder verwachtingen voor de toekomst. Alles droomde er van vroeger.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Paleis_voor_Volksvlijt

’n Prima plek, om je hond uit te laten – poepzakjes kende men in die tijd gelukkig nog niet: was voor ’t biologisch evenwicht, zeg maar, zoals de polio, pokken, cholera en andere natuurlijke evenementen. Laat de ‘natuur’ z’n gang maar gaan.

En natuurlijk idolaat van ‘natuurgeneeskunde, toch? Dan schiet me zomaar de ‘Germaanse Geneeskunde’ te binnen. http://www.germaansegeneeskunde.info/ ’t Is er nog wel, die goeie, ouderwetschen tijd.

Oh ja, dingetje nog, want dat was ook vroeger. Het ‘Dritte Reich’ had er ook wel oren naar.
https://www.aerzteblatt.de/pdf.asp?id=81571

Wie dit alles niet begrijpt, is buitenstaander!

P.S. Ik heb U, Hassnae, soms gezien op tv., lees vaak dingen van Uw hand: U hebt een zeer uitgebalanceerde mening. Ik vind dat een verademing!

op 09 10 2016 at 19:13 schreef babs:

De overgrootmoeder naast die stakingsleider droeg waarschijnlijk een hoofddoek.

Gilles wil voor anderen bepalen hoe ze zich kleden en hoe ze hun relaties inrichten en zijn cultuur is zo zwak zelfs de kleinste aanpassing tot paniek leidt.

De cultuur van Gilles kan me gestolen worden.

op 09 10 2016 at 20:56 schreef Hermann:

@ babs Met ’n hoofddoek kun je er ook ’n feestje van maken en tevens last van liefdesverdriet hebben.

Populaire muziek uit Atjeh: https://www.youtube.com/watch?v=5Wq__2VLJrs

Maar voor de Hollander blijkt al datgene dat, door de Zwitser Calvijn geïnspireerd, uiteindelijk niets meer is dan ’n liedje over tijden, die nooit hebben bestaan. Ik ken ten dele nog de tijd van die foto’s uit de hiernavolgende link. Zulk soort foto’s heb ik nog steeds in m’n bezit. Ik woonde in ’n boerderijtje, dat niet eens ’n fundering had. ’t Grootste deel van ’t jaar liep ’t condens langs de binnenmuren. Géén stromend water, geen riolering, geen wc, wel ’n poepton, wat uitgestrooid werd op de groentetuin. Praat me niet over die vergeten goede, oude tijden.

https://www.youtube.com/watch?v=C8Ff5OEUzd8

Maar @ gilles wattel zal z’n keutel nu wel ingetrokken hebben.

op 10 10 2016 at 07:41 schreef gilles wattel:

Degenen die menen geen respect op te hoeven, of moeten brengen, voor de Nederlandse cultuur, die kunnen daar natuurlijk mee doorgaan. Nederland is een rechtsstaat, binnen de wet kan er veel. Wat ik voorzie is dat ‘discriminatie’ blijft, etnische conflicten gaan ontstaan, de Britten zagen daar al genoeg van, misschien gaat het nog verder, Duitsers vrezen voor burgeroorlog. Etnische conflicten in ZO Europa werden van 1912 tot 1925 opgelost met gigantische bevolkingsuitruilen, met ook gigantische ellende. Ik hoop dat dat vermeden kan worden, vooral voor m’n kinderen en kleinkinderen.

op 10 10 2016 at 17:45 schreef Hermann:

@ gilles wattel. Xenofoob (etnische conflicten gaan ontstaan)? Complotter (Duitsers vrezen voor burgeroorlog)? Welke Nederlandse cultuur bedoelt U? Wel eens van zwarte Sinterklaas gehoord? “De Nederlandse bedrijven konden gebruik maken van allerlei voordelige regelingen, zodat de winst optimaal was.” http://anderetijden.nl/aflevering/335/Zwarte-Sinterklaas Maar, hoewel Nederlander, wel de eigen overtocht betalen. https://gerard1945.wordpress.com/2016/02/21/over-indische-nederlanders-en-asielzoekers/

Laat me niet lachen – U schijnt mijn eerdere links niet te hebben gelezen. Nederland was ’n standenmaatschappij en de arbeider telde niet. Maar als er zaken gedaan moest worden en legers gevormd, dat waren mensen uit Afrika welkom (KNIL)!
“Kijk, ik kan van alles zeggen, ik kan mensen beledigen, maar omdat mijn familie hier al generaties woont, zal niemand tegen mij zeggen: ‘Pleur op’. Maar als je opa toevallig is geboren in Turkije, krijg je dat wel te horen. Dat is vreemd. En als een premier zoiets zegt, is dat schadelijk.” http://www.trouw.nl/tr/nl/5116/Filosofie/article/detail/4392667/2016/10/10/Inburgeren-in-Nederland-Zoek-het-lekker-zelf-uit.dhtml
Zie wat Hassnae schrijft!

op 11 10 2016 at 17:02 schreef Hermann:

@ gilles wattel: “overgrootvader die in 1880 stakingsleider”. Mijn grootvader was officier in ’t ‘Duitse leger, maar net voor WO II gestorven aan diabetes. Mijn oom heeft nog in Afrika als officier onder Rommel gediend (ik bezit nog ’n foto van hem op ’n kameel in de Sahara). En, hoewel mijn moeder daar niet veel over los wilde laten, was zij volgens mij ’n overtuigd nazi. Zo gaat de geschiedenis – ik ben blij dat ik nooit in de omstandigheid ben gekomen om ’n mens te vermoorden. Maar ” respect … voor de Nederlandse cultuur”? Er bestaat ’n Nederlandse geschiedenis, waarin ’n Nederlandse koningin ook koningin over Indië was.

Waarschijnlijk niemand hier die erover gehoord heeft, de Chinezen in de West: “Het
geweld bestond hoofdzakelijk uit moord, verkrachting, plundering en diefstal. De
Chinezenmoord van 1740 kostte tussen de vijfduizend en tienduizend Chinezen het leven.” Gewoon Nederlandse geschiedenis, niet meer of minder. Om verder te lezen: http://wp.sjaakvandegroep.nl/wp-content/uploads/2013/03/PaperTusschenhamer.pdf

Kut toch ’n eind op met respect! Ga ’n goed boek lezen of zo.

op 12 10 2016 at 16:08 schreef sjonnie:

Hermann, mijn voorvader kwam in de 14 de eeuw vanuit Spanje naar Vlaanderen, in de 17 de eeuw vanuit Vlaanderen naar Nederland.

Inderdaad, historisch besef is totaal afwezig bij te veel droeftoeters. Triest!

Retorisch, ben ik nu Spaans, Vlaams of moet ik verder terug in de tijd om op te rotten naar mijn eigen land.

Voor de goede orde: sarcasme.

op 12 10 2016 at 18:12 schreef Hermann:

@ sjonnie. Als Uw voorvaderen Germaanse Visigoten in Spanje waren, hebt U ’t recht om in Nederland te blijven wonen. Waren ze echter Moren en leefden in het toenmalige Spaans islamitisch kalifaat, dan ligt ’t voor de hand, dat U op moet rotten naar ’n huidig kalifaat. Mocht Uw voorvader Moor zijn geweest, zie ik niet in, waarom U clementie zou moeten krijgen: U draagt ’t genetische materiaal van ’n boek dat oproept tot haat en verderf in U. Deze haat-ideologie hoort niet in de Joods-christelijke wereld, zoals het vrije Nederland, thuis.

Ook van mijn kant sarcasme en U hebt volkomen gelijk dat veel droeftoeters geen enkel historisch besef hebben. Des mensen eigen is, dat ze reizen, dat ze de hele wereld bevolken.

Maar ’t gaat regelmatig mis tussen verschillende bevolkingsgroepen. Kofi Annan schreef daarover en noemde ’t ‘horizontale ongelijkheid’. Verschil in welvaart in combinatie met verschil in taal, godsdienst en ras zou extreme krachten los kunnen maken in een samenleving.

op 12 10 2016 at 23:49 schreef dewanand:

REF Cit tekst van Shree/ Miss Hassnae Bouazza:

‘Wij zijn buitenstaanders. Maar kom, als wij ons goed gedragen, netjes pootjes geven en doen wat de blanke autochtone Nederlanders zoals Rutte behaagt, dan kunnen we zomaar burgemeester van Rotterdam worden.’

Twitter-troll

‘Zwartje moet zijn bek houden, dankbaar zijn, zich nog wat meer in de bagger wentelen die dagelijks over hem heen wordt gestort. Grootheidswaanzin gegoten in een oranje-gestreepte VVD-das als uiting van een post-koloniaalsyndroom.’

—— reactie dewa aapje en Wieroe

N1: ja mooie zinnen, mooie woorden, maar hoe zit eea nou zuiver biologisch?? Er zijn misschien toch natuurwetten die dit hele proces aansturen in dit gure, kille, koude Arctische gematigde zeeklimaat. Onderschat de natuur niet, omdat wij uit de natuur komen en deel zijn van moeder natuur.

N2: Ons hele gedrag, denken, gevoelens, behoeften, gedachten en ook dus evt X-haat worden misschien toch door de bodem gestuurd waarop wij lopen, pissen, slapen, van eten en paren. MOeder natuur is sterker dan ons, heb respect voor Gaia aub.

N3: Juist hierom moeten wij als zwartjes ons herbezinnen op verder verblijf in KKK Nederland en aan ZELFDEPORTATIE denken

op 14 10 2016 at 16:16 schreef sjonnie:

Hermann, die Joods christelijke cultuur is een farce. Portugese en Spaanse Joden waren ook niet welkom, totdat de voc hen kon gebruiken om de Spaanse scheepvaart blokkades te omzeilen.

dewanand, poets die plaat eens op, je naald blijft hangen.

op 15 10 2016 at 10:44 schreef Hermann:

@sjonnie Daarin hebt U gelijk en daarna is het nog ontelbare keren gebeurd. Hebt U wel eens van de “HAMOTS” (Harer Majesteits Ongeregelde Troepen) gehoord? Zware Indonesische criminelen (moordenaars etc.), die clementie kregen door met de KNIL te vechten. http://www.indie-1945-1950.nl/web/2ibg.htm Nogmaals, ’n goed stuk van Hassnae – legt de vinger op de zere wonde. Kwamen de Indo’s o.a. uit Indonesië in Nederland aan, dan waren ’t meteen ‘Blauwtjes’ die beter naar warmer streken konden verhuizen, want onbetaalbaar die opvang. Wist U: “Vrijwel onbekend is dat Indonesië aan de naoorlogse wederopbouw van Nederland een cruciale bijdrage leverde.”. https://www.groene.nl/artikel/de-indonesische-injectie

op 15 10 2016 at 15:00 schreef sjonnie:

Hermann, dat wist ik niet. Bedankt voor de link.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS