Home » Archief » Dansen


[24.10.2011]

Dansen

Hassnae Bouazza


Illustratie: Norman Lindsay

Iedereen in Egypte lijkt het zwaar te hebben, behalve Saad el Soghayar. Kent u hem nog?

De Kopten worstelen met hun positie. De revolutionairen met het leger. De intellectuelen met de trage vooruitgang en stilstand in het land. En de filmcritici met het grote, en volgens hen onverklaarbare, succes van Saad el Soghayars laatste film Shari’ el Haram.

Shari’ el Haram kwam uit na de Ramadan en bleek een enorme hit. Andere films die draaien en bijvoorbeeld de opstand als onderwerp hebben, laat het publiek links liggen. Iedereen gaat massaal naar Shari’ el Haram, een pretentieloze danscomedy van Saad el Soghayar met actrice en danseres Dina.

En dat zou niet moeten mogen, vinden de filmcritici. Hoe kan het, zo vragen zij zich af dat het land een revolutie heeft ondergaan en dat mensen dan de voorkeur geven aan zo’n holle dansfilm. Alsof een revolutie ook de smaak van mensen verandert. Je hoort de snik in hun stem: ‘Egypte’s filmindustrie is een voorbeeld voor de rest van de wereld, het kan niet zo zijn dat zo’n film dan alle publiek trekt. Hier moet iets tegen gedaan worden’.

Dat Egypte’s filmindustrie een voorbeeld zou zijn voor de rest van de wereld, dat wordt daar wel vaker beweerd. Een aantal jaar geleden beweerde iemand tijdens een filmfestival dat ‘grote’ Hollywood mensen de Egyptische studio’s hadden bezocht en onder de indruk waren van het technologische vernuft. Daar kon Hollywood nog een puntje aan zuigen.

Maar goed, Saad el Soghayar, de man die beroemd is geworden vanwege zijn enorm nichterige dansstijl en buitengewoon lege muziekteksten maakt furore. Terwijl de filmcritici zich het hoofd breken over de vraag hoe dit kan, filosofeert hij erop los, alsof hij Scorsese is die net The Last Temptation of Christ heeft gelanceerd: ‘ik heb ervoor gekozen om zelf niet veel te dansen en Dina te laten schitteren’. En ‘er zat een zoenscène in, maar ik heb die eruit gelaten om Dina te beschermen tegen de fundamentalisten’ (hij bedoelt eigenlijk dat hij de voorkeur geeft aan een stel sappige mannenlippen). Onderwijl God dankend voor dit grote succes, want Saad is een Godvruchtig man, zoals het hoort.

Ik hoop dat Shari’ el Haram ook in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Zoveel platte leegheid moet met veel popcorn en snoepgoed genuttigd worden.

witbalk

witbalk

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle en de Arabische site van de Wereldomroep. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, afgelopen kerst won ze bijna De Nationale Wetenschapsquiz. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 24.10.2011 @ 15:17

[Home]
 

13 Reacties

op 24 10 2011 at 15:57 schreef Nils:

Doe mij dan toch maar Incendies. http://www.youtube.com/watch?v=YDf-XuYid1A

op 24 10 2011 at 16:23 schreef Thomas E:

Direct na de Tweede Wereldoorlog trok bij ons ook Fred Astaire volle zalen. En hadden we ook ff geen behoefte aan enig zwaarwichtig epos over verzet en heldenroem.

op 24 10 2011 at 16:49 schreef Rob:

Wat Thomas zegt, inderdaad.

op 24 10 2011 at 17:44 schreef Vrijsprekerfan:

Het lijkt wel of Hassnae Bouazza de indoctrinatie wil voort zetten… Die mensen willen vertier hebben en even niet aan alle ellende denken die ze achter de rug hebben.
Zw mogen hun handen dicht knijpen dat ze de Euro niet als betaalmiddel hebben en dat ze zich mogen ontwikkelen tot een vrije economie die niet gestoeld is aan de westerse economie…Want dan vallen ze van et ene probleem in het andere…

op 24 10 2011 at 19:09 schreef Baco Pirelli:

Wellicht zijn deze luchtige nichtenfilms het perfecte antwoord op door testosteron veroorzaakte onderdrukkende ideologieën.

op 24 10 2011 at 19:22 schreef MNb:

Ja, want de Euro is de schuld van alle geweld in Afghanistan en Irak. Hoe meer Euro’s in Egypte, hoe groter de kans op burgeroorlog.
Want het staat op de favoriete site van Vrijsprekerfan.

Nou is het wel weer zo dat de Euro één van de drie betaalmiddelen in Suriname is, een land dat he-le-maal níéts merkt van de crisis sinds die vier jaar geleden begonnen is.
Ter compensatie bedenken we hier onze eigen crises, dat spreekt. Vandaag in de krant: een schietpartij tussen goudzoekers en binnelandbewoners. Ronnie Brunswijk, zelf niet vies van een pistool, zag het aankomen. Volgens Baas Bouta verliest heel Suriname.

op 24 10 2011 at 21:42 schreef Sasha Berkman:

Wat Bacardi Cola zegt

op 24 10 2011 at 23:34 schreef Vincent:

@Nils; ik heb die film gisteren gezien en was zeer onder de indruk. Lang geleden dat een film zoveel losmaakte bij me. Ik las daarna er wat recensies erop na en de vergelijkingen met sommige Griekse tragedies lijkt me het meest op zijn plaats.

@allen; gaat die film zien!

op 25 10 2011 at 14:23 schreef Vrijsprekerfan:

@MNB

Ik geloof dat ik een gevoelige snaar heb geraakt bij je…Je bent de enige die zo reageert…

Het neem maar gewoon aan dat het onwetendheid is van je…

Trouwens In Suriname gaat het ook niet echt best…Alleen is het niet belangrijk genoeg om genoemd te worden in de staatsnieuwsshows in Nederland

op 25 10 2011 at 22:05 schreef MNb:

Domheid als van jou en je lievelingssite raakt altijd een gevoelige snaar bij mij, Vrijsprekerfan. De rest vindt jou gewoonweg irrelevant en heeft daarbij nog gelijk ook. Sterk argument weer, dat “neem maar gewoon aan”.
Uiteraard weet jij als Vrijspreker beter of het in Suriname wel of niet echt best gaat dan iemand die er al 11 jaar woont, dat spreekt vrij.

Laatste nieuws: Baas Bouta voelde zich niet lekker en was daardoor niet beschikbaar om met Brunsie de goudzoekerscrisis te bespreken. Morgen lukt ook niet, want dan is het Divali, een nationale feestdag.

op 26 10 2011 at 18:41 schreef Vrijsprekerfan:

Tja..Als je een moordenaar als president bejubeld…..Daarbij.. Ik zou niet eens dood gevonden wilen worden in suriname..Maar dat terzijde…

op 26 10 2011 at 21:12 schreef You On A Gin:

@ MNb
Sinds vorig jaar, niet? Ben jij ook aan het vieren? :)

op 02 11 2011 at 18:33 schreef jetze:

Kijk nu eens goed naar die vrijsprekers, fan van.
Zou het niet zo kunnen zijn dat de vrijspreker, van Hubertus Jongen is gekaapt door niet al te slimme strontbalen die hun eigen agenda er door proberen te drukken?

Zoals een Ron Paul Fan, of zo’n Spy Nose of de al maar door mekkerende nico de geit, et cetera?

Je zet je jezelf behoorlijk voor lul.

Naam en rugnummer van genoemde lieden zijn me al geruime tijd bekend.

Triest volk, die vrij(s)prekers.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS