Home » Archief » De cynische leugens van Caroline van der Plas


[03.09.2022]

De cynische leugens van Caroline van der Plas

Peter Breedveld

In Nederland, googelde ik, worden per jaar 15 miljoen varkens, 2,2 miljoen runderen en 605 miljoen vleeskuikens geslacht, dat zijn vier koeien, 28 varkens en 1150 vleeskuikens per minuut. Iedereen met een functionerend brein kan zelf wel nagaan dat je nooit zoveel dieren in zo’n moordtempo over de kling kunt jagen met boerderijen waar de koeien allemaal een naam hebben en vredig in de wei grazen en varkens tevreden in de modder dabben.

Daar zijn megastallen voor nodig waar het vee machinaal wordt gefokt en opgehokt en behandeld als massagoederen, op elkaar wordt gepakt in vrachtwagens, de slachthuizen wordt ingedreven en daar op een vreselijke manier wordt vermoord, een gruwelijke marteldood na een leven van onuitsprekelijke misère. Dat kan niet anders, je hoeft geen genie te zijn om dat te begrijpen. Er is ook gewoon bewijs voor.

Spelende biggen

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zegt op te komen voor de belangen van de boeren, maar ze laat zich altijd fotograferen in knusse stallen met spelende biggen of met tevreden ogende koeien, nooit in zo’n megastal of een varkensflat. Ze gaat daarvoor speciaal naar kleinschalige bioboerderijen, gaf ze gisteren zelf toe. Die boerderijen maken een paar procent uit van alle boerenbedrijven in Nederland, dus ze zijn niet bepaald representatief voor de agrobusiness.

Ik had zo’n foto van haar van het internet geplukt en op Twitter gezet, samen met een foto van een megastal vol varkens, allemaal vast in een te klein hok. Ik kreeg er een voor mij duizelingwekkend hoog aantal hartjes voor, duizenden, maar vrijwel onmiddellijk ook een bak agressie van de aanhang van Van der Plas. Die beschuldigde mij van framing en beweerde dat de foto van de megastal niet Nederlands is, dat zulke stallen in Nederland niet voorkomen (de foto komt uit de Volkskrant en is gemaakt door een reguliere Volkskrant-fotograaf). Van der Plas heeft me geblockt.

Zielloze megastallen

Doordat juist de aanhang van Van der Plas en Van der Plas zelf zo overstuur raakten van die foto, realiseerde ik me dat niemand die megastallen wil, ook de aanhang van Van der Plas niet, voor zover dat geen veehouders en veevoerverkopers zijn enzo, althans. Daarom probeert Van der Plas ons dat beeld te verkopen van die gezellige boerderijtjes met vijftien koeien en een paar varkens en twintig rondscharrelende kippen, en een boerin die de hele dag melk staat te karnen.

Ze belazert de boel op ontzettend cynische wijze, want wat ze publiekelijk promoot zijn duurzame boerenbedrijven zoals GroenLinks die graag ziet, terwijl ze lobbyt voor een industriële en natuurvernietigende agrobusiness met zielloze megastallen en horrorabattoirs en gewetenloze beulen voor wie alleen geld telt. De kiezer wil die GroenLinks-boerderijen, maar velen nemen zich voor, afgaand op de peilingen, om op de BoerBurgerBeweging te stemmen.

Populistische rattenvangers

Dat is niet alleen maar te wijten aan de onpeilbare domheid van de kiezers die door een charlatan als Van der Plas zo makkelijk een rad voor ogen worden gedraaid. Partijen als GroenLinks pakken het volkomen verkeerd aan, door constant maar te dreigen met prijsverhogingen en vleestaks. Sander Schimmelpenninck doet dat ook, declameren dat “we” te weinig betalen voor ons voedsel en voor onze energie, dat het afgelopen is met de pret, terwijl zoveel Nederlanders zich nu al afvragen hoe ze de winter gaan doorkomen. Zo jaag je ze rechtstreeks de fuik in van populistische rattenvangers als Van der Plas.

Ik hamer er constant op: je moet niet dreigen en straffen, maar verleiden. Gewoon precies zoals Van der Plas doet, behalve dat jij de waarheid vertelt als je biggetjes in de wei laat zien en kleinschalige boerenbedrijfjes waar eerlijk, authentiek voedsel met smaak wordt geproduceerd. Jaag op de multimiljonairs, steun de duurzame boeren. Breng de duurzame boer dichtbij de mensen. Dat werkt, want Van der Plas heeft er veel succes mee. Alleen zit die snoeihard te liegen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 03.09.2022 @ 09:36

[Home]
 

1 Reactie

op 03 09 2022 at 09:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS