Home » Archief » De ene dode is de andere niet


[07.12.2013]

De ene dode is de andere niet

Marco de Baar

man8
Illustratie: Milo Manara

Een maand of vier geleden overleed Jaap Mollema, beter bekend als Prof. drs. van Frikschoten. ‘Frik’ runde het blog Amsterdam Post dat, bij mijn weten, off-line is.

Op Amsterdam Post liet Mollema geen onduidelijkheid bestaan over zijn ideeën. Hij schreef bijvoorbeeld (let op: alleen geschikt voor mensen met een sterke maag!):

‘Ik vrees met grote vreze dat Breivik gewoon gelijk had: Er is geen normaal debat meer mogelijk. Waar de Duitsers hier al halverwege de kust waren opgerukt schoten we ook terug. Ook dat waren vaak nog kinderen. Het was vreselijk maar noodzakelijk.’

Populistisch en xenofoob

Ook had Mollema net de dag voor zijn dood zijn eigen politieke partij gelanceerd. Zijn maiden-speech liet aan duidelijkheid evenmin iets te wensen over. De partij zou zich keren tegen de vermeend linkse, domme en incompetente elite die het de vermeende hardwerkende Nederlander maar onnodig moeilijk maakt. Een tekstboekvoorbeeld van populisme.

Toen op Twitter het nieuws rondging dat Mollema was verongelukt, vroeg twitteraar @Watutsi wie hij precies was. Ik antwoordde, puur feitelijk, dat het om Jaap Mollema ging, een populistische en xenofobe blogger.

En toen brak de pleuris uit. Mensen waarmee ik nog nooit contact had gehad, zoals Robert van den Engel, Jan Bennink, Bert Brussen, Geert Geel, ‘Yahamama’ en nog vele anderen mengden zich in de discussie en beschuldigden me van allerhande grofheden. Ik zou bijvoorbeeld op het graf van Mollema ‘pissen’ en ‘dansen’. Dat is een nogal avontuurlijke beschrijving van mijn tweet, zeker als je, wat ik over Mollema schreef, vergelijkt met wat Mollema zelf schreef over Breiviks slachtoffers.

Werkgever betrekken

Interessanter werd het toen Bert Brussen ontdekte dat ik deeltijd hoogleraar ben aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hij besloot de TU in zijn tweets te betrekken en kondigde aan een brief te schrijven aan het college van bestuur. Een heleboel mensen praatten hem klakkeloos na. De TU Eindhoven was zelfs even trending topic op Twitter.

De bedoeling is duidelijk: Door de TU – die echt geen fluit te maken heeft met mijn tweets – in deze discussie te betrekken en zo te beschadigen, moest ik met een ricochetschot worden geraakt. Brussen probeerde, bewust en vooropgezet, om me via mijn werkgever terecht te wijzen.

Dat is opmerkelijk, want ik werk bij Differ, een instituut van de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM). FOM heeft een contract met de TU Eindhoven. De reacties van Bert Brussen en zijn vrienden waren dus letterlijk en figuurlijk volledig misplaatst. Overigens is die brief aan de TU er, bij mijn weten, nooit gekomen. Brussen is blijkbaar slim genoeg om in te zien dat zo’n brief kans- en zinloos is.

Mandela en Zwarte Piet

Maar voor het opzwepen van de meute, door te suggereren dat hij wat belangrijks te pakken heeft, heeft hij wel een paar minuutjes over.

Het vrije woord en zelfs het recht op beledigen, waarvoor Brussen zich vaak sterk maakt, is blijkbaar een selectief recht. Gisteren kwamen tweets langs naar aanleiding van het overlijden van Nelson Mandela, van dezelfde club mensen die over de rooie ging omdat ik Jaap Mollema een populist had genoemd, en die Mandela uitschelden voor Zwarte Piet. of zich anderszins respectloos uitlaten. De Telegraaf deed mee en ook GeenStijl wijdde er een redactioneel hoogvliegertje aan.

Hebt u de verontwaardigde reacties van Brussen, Bennink, Van den Engel, Geel en al die anderen gezien?

Ik ook niet.

Voor de duidelijkheid: Marco de Baar (lees zijn blog) schreef dit stuk – zoals al zijn stukken – op persoonlijke titel.

Marco de Baar, Roze Khmer, 07.12.2013 @ 10:05

[Home]
 

25 Reacties

op 07 12 2013 at 11:12 schreef Rob Z:

Veel artikelen hier gaan over een gebrek aan logica en een gebrek aan fatsoen op geenstijl c.s. Dat is, denk ik, hun handelsmerk. Zij mogen dingen die u en ik niet mogen, en zij bejegenen mensen op een wijze waarop ze zelf niet bejegend willen worden: een gebrek aan logica en fatsoen, dus.
M.i. zien ze dit soort artikelen als een bevestiging van hun werkwijze en moedigt het hen aan door te gaan. In gesprek gaan met ze werkt ook niet – ze hebben zichzelf verschuild in een gebrek aan ….
Ik lees de site zo’n twee keer per week, het staat onder de tab cynisme.

op 07 12 2013 at 11:47 schreef Rob:

Wat Rob Z zegt, inderdaad, m.u.v. de kwalificatie “cynisme”.

Wat Marco hier doet, en wat Peter en ik en een aantal anderen doen, is broodnuchter de kroeg binnenlopen en kalmpjes wijzen op het inconsequente gedachtengoed achter de gesprekken van de flink aangeschoten stamgasten. Het is aardig, maar vrij zinloos. In de kroeg win je door het hardst te praten, het meest intimiderend op te staan om naar de plee te lopen en te doen alsof jij de eigenaar bent van de tent.

Op dat niveau moet je opereren.

op 07 12 2013 at 11:59 schreef Peter:

Eh, hallo, wij lopen de kroeg niet in, de kroegtijgers lopen, na een nachtje flink doorzakken, ons huis binnen.

En ik vind het niet zinloos daar iets van te zeggen. Op Twitter zag ik bijvoorbeeld dat Bits of Freedom door wordt aangesproken door mensen die mijn stuk #Defember hebben gelezen.

Fijn voor jullie gemoedsrust dat je inmiddels vrede hebt met de mediavervuiling van de Roze Khmer, maar ik was vooralsnog niet van plan me erbij neer te leggen.

En Marco de Baar spreekt weer een heel nieuw publiek aan van mensen die in hun kwaliteitskrant lezen dat GeenStijl de erfgenaam van Spinoza is en voor onze individuele rechten opkomt.

op 07 12 2013 at 12:14 schreef Ralph van der Geest:

Een goede en feitelijk zeer juiste beschrijving van hoe de internet-nazi’s van Bennink, Brussen en consorten te werk gaan.
Als aanvulling vermag ik op te merken dat voormalig CIDI-directeur Ronny
Naftaniël het verscheiden van de fascist Mollema ‘een verlies voor het debat’ heeft genoemd.
Verder en nu we het er toch over hebben: heeft nazi Jan Bennink al namens hemzelf en zijn racistische hufteromroep POWNed al de moed en het fatsoen opgebracht excuus aan die arme Russische winkelier aan te bieden?
Ik kan het antwoord wel raden en het onderstreept precies het punt van Marco in zijn uitstekende stuk alsook dat van Rob.

op 07 12 2013 at 12:48 schreef Rob Z:

@Peter, Marco.

De wapens die jullie hanteren -fatsoen en logica – zal hen op geen enkele wijze deren. Ze herkennen het waarschijnlijk niet eens als wapens.
Maar angst is dat je hen op hún niveau moet bestrijden, en daar pas ik voor.
Mijn gemoedsrust komt geen moment door geenstijl c.s. in gevaar omdat ik het niet serieus neem. Jullie vechten tegen een clown en dan heb je al snel de schijn tegen: de clown heeft de lachers op zijn hand en die lachers laten zich hun clown niet afpakken.

Mijn gemoedsrust ga ik zelf over. En clowns doen malle dingen, da’s hun stiel. Een circusact, meer is het niet.

op 07 12 2013 at 12:53 schreef Peter:

Rob Z, wat je zegt is onzin. Dat GeenStijl beducht is voor kritiek als die van ons, blijkt wel uit het feit dat vooral de hoofdredacteur van die site enorm veel energie steekt in het beschadigen van mij, maar ook van bijvoorbeeld Rob van Kan.

GeenStijl is geen clown, maar een van de meest gelezen sites van Nederland en aanvoerder in de haatpropgandaoorlog tegen moslims en alles wat anders is.

Dat jij het zinloos vindt om daartegen te strijden, moet jij weten, maar ga ons niet vertellen dat we dat dan ook maar moeten vinden.

op 07 12 2013 at 13:16 schreef Pyt van der Galiën:

GS is het meestbezochte blog van Nederland en de TMG-groep is het met afstand machtigste mediaimperium. Ik neem dat verdomd serieus. GS en de TMG-groep zijn in Nederland een machtsfactor van betekenis. Ik durf te stellen dat de invloed van de TMG-groep die van de meeste politieke partijen evenaart, zoal niet overtreft. Iets wat het kabinet Rutte II al bij het aantreden ervoer.

Dat GS zich presenteert als een rebelse clown is een handige PR-stunt. Er is niks rebels aan GS. Geen site is conformistischer dan GS. Bovendien probeert de site de door haar gewenste opvattingen en het door haar gewenste gedrag met veel verbaal geweld en – indien nodig – intimidatie óók aan anderen op te leggen. Met die tactieken heeft GS regelmatig succes (goddank niet altijd).

Wanneer je denkt dat je een machtsfactor als GS volledig kunt negere, ben je het zicht op de werkelijkheid kwijt. Politici weten wel beter: die nemen GS en Powned verdómd serieus. En met goede reden.

op 07 12 2013 at 13:49 schreef Ralph van der Geest:

Ik ben het met Peter en Pyt helemaal eens: GS kun je niet afdoen als een stel clowns of aso’s om daarna over te gaan tot de orde van de dag.
Wie geeft om de toekomst van zijn medeburgers en iets van beschaving wenst in een land waar dat dankzij diezelfde TMG-groep volkomen zoek is, kan die lui maar beter heel serieus nemen….

op 07 12 2013 at 14:27 schreef Rob:

Ik vind het niet zinloos tegen GS te strijden – ik vind de gehanteerde methode zinloos. We spreken een andere taal. Dat bedoel ik.

op 07 12 2013 at 14:32 schreef Peter:

Ik probeer de Roze Khmer ook niet te bekeren. Ik laat het publiek zien wat de Roze Khmer ís.

op 07 12 2013 at 15:19 schreef laarmans:

Geen Stijl hanteert dezelfde tactieken als de Telegraaf uit de jaren 60 en 70 en waarmee ze zijn groot geworden. Toen was het links en het linkse Hilversum dat vaak onterecht werd vuil gemaakt. Nu zijn het moslims en andere bevolkingsgroepen die onze veelgeprezen cultuur willen kapotmaken.Wit is de meest mooie en onbedorven kleur en eigen volk eerst.

Dat Geen Stijl op deze dagelijkse toer gaat, vind ik zorgwekkend, het is namelijk puur vergif, dat met groot plezier wordt rondgestrooid.Maar veel zorgwekkender; het vergif wordt door de veelal jonge lezers en schrijvers met smaak opgegeten.De Telegraaf is op de achtergrond weer bezig om jonge lezers over een paar jaar rijp te maken voor een abonnement op een krant die plat vermaak, roddel, liegen en tendentieuze berichtgeving tot de hare heeft gemaakt.Geen Stijl is geen ironie of dubbele bodem. Ze zijn levensgevaarlijk en opereren zonder scrupules.Daarom:hoe meer tegengas, hoe liever en beter.

op 07 12 2013 at 15:32 schreef MNb:

“is blijkbaar een selectief recht”
Uiteraard. Net zoals het vergelijken van Mollema met Breivik een exclusief recht is. Als jij het doet is het pissen op Mollema’s graf. Als Brussen het doet is het doorslaggevend bewijs voor zijn opvattingen.
Jaren geleden schreef ik het al, maar ik blijf het inpeperen: de Roze Khmer heeft deze truc van Joseph Göbbels afgekeken; Soviet-propaganda kon er ook wat van.
Je relaas bevestigt wat PB onlangs schreef. De Roze Khmer is een groter gevaar dan de spionage activiteiten van de AIVD, die ik overigens beslist niet onderschat. Daar hebben we echter een goed wapen tegen, namelijk de openbaarheid a la Edward Snowden. Dat wapen werkt een stuk slechter tegen de Roze Khmer.
Toch zit er niets anders op dan volhouden.

@Rob: “Mijn gemoedsrust komt geen moment door GS cs in gevaar omdat ik het niet serieus neem.”
Dat komt wel als ze jouw werkgever gaan schrijven en jouw naasten gaan bedreigen. Voordien moet je het gedicht van Martin Niemöller nog maar eens lezen.

“ik vind de gehanteerde methode zinloos.”
Bedenk dan een betere en gebruik die. Dat is heel wat nuttiger dan het bekritiseren van methoden die je niet zinnen. Niemand hier houdt je tegen.

op 07 12 2013 at 17:33 schreef Gepke de Leef:

Telegraaf/Geenstijl/NRC noem maar op alle staats kranten.
wat sinds 1940 neer komt op : Zij die de wetten behoren te handhaven hebben zichzelf boven die wetten geplaatst. En nu ook duidelijk n.a.v. de Libor zaak, justitie is een commerciële instelling waar je je strafrechtelijke vervolgingen kan afkopen. Leve de koning en zijn grondwet art ! eenieder is gelijk.

op 07 12 2013 at 18:11 schreef Rob:

MNb, geloof me, daar pieker ik me suf over.

op 07 12 2013 at 20:18 schreef Leo Schmit:

Ik ook. Maar tegelijkertijd hebben mijn echtgenote en ikzelf, uit voorzorg, onze kinderen uit een gemengd huwelijk erop voorbereid dat zij ook in het buitenland goed terecht kunnen komen.

op 07 12 2013 at 20:56 schreef edo:

@rob. Ik begrijp je wel hoor. Het handelskenmerk van de stukjes heeft veel weg van de ietwat zwakzinnige jongen in de klas die de stof niet begrijpt, en daarom de leraar uitlacht. Als de leraar vervolgens gaat uitleggen dat de ietwat zwakzinnige jongen allerlei domme dingen zegt, dan is het alleen maar grappiger voor sommige.

op 08 12 2013 at 09:14 schreef Flip van Dyke:

Af en toe kom ik op GS terecht nadat er iemand naartoe heeft gelinkt. Elke keer denk ik weer wat een totaal infantiele site. De toon, de debielerige taal. Feitelijk klopt er nooit een fuck van, maar daar gaat het niet om.

De enorme populariteit van GS, DDS, TPO, Telegraaf etc. bewijst voor mij dat we onafwendbaar richting fascistische staat racen en over een paar jaar zal dat een feit zijn.

En Peter je moet niet denken dat GS beducht is op kritiek van mensen zoals jij, ze vinden het gewoon heerlijk om andere mensen de grond in te trappen.

op 08 12 2013 at 10:56 schreef Sneebal:

Wat een goed stuk. Het is Peters relaas en vergelijkbare ervaring met GS/TMG, maar dan zeer compact en zonder interactie en escalatie. Gewoon heel sec hoe het werkt. Vies. Bah. Weet nog hoe ik als kind voor het eerste de Telegraaf las en schrok (een specifieke Turk noemen als voorbeeld van algehele verzekeringsfraude). Ik heb geen idee hoe je dit het best bestrijdt. Het is inderdaad de herhaling van zetten. Een niet te negeren deel van de Nederlanders is simpel en geneigd tot onverdraagzaamheid en maakt al decennia gebruik van een vaste groep media (die fout waren in de oorlog).
Leo Schmit. Ik vraag me af welk buitenland? Verheerlijk andere landen niet zomaar door te focussen op de rotte plekken hier. Gewoon een misplaatst advies? Ik vind het hier door de bank genomen meevallen voor minderheden. Als blanke man dan. Met wel veel potentieel gediscrimineerde vrienden en familie, die tevreden zijn.

op 08 12 2013 at 13:10 schreef Thomas E:

Ik denk dat de verWildering van Nederland voor een een deel te maken heeft met de economische crisis. Zo gauw er weer banen genoeg zijn en men meer geld in de portemonnee heeft, krijgt links weer meer aanhang. Patriottische hooligansites als GS zullen hun invloed verliezen. Nu is het helaas nog ‘Ieder voor zich en Geert voor ons allen’. De mens is een angstig ego-dier.

op 08 12 2013 at 13:42 schreef MNb:

Ja, Sneebal, voor in Nld geboren blanke mannen is het gemakkelijk om te vinden dat het voor minderheden wel meevalt in Nederland. Kwestie van ogen en oren dichtstoppen.
Net als in het geval van Leo is mijn zoon afkomstig uit een gemengd huwelijk (we zijn tien jaar geleden gescheiden). Zijn moeder vond het helemaal niet meevallen. Blanke mannen en vrouwen als jij hebben haar in no time de grond in getrapt. Dat was in de jaren 90, voor Wilders en Fortuyn. Zeker, andere blanke mannen en vrouwen – maar veel minder zoals jij – hebben haar weer overeind geholpen. Die had je nog in de jaren 90. Nu heel wat minder, als ik mee moet maken dat zelfs in GL een idioot het leuk vindt om het overlijden van Mandela aan de hoofdpiet te koppelen.
Je bent tamelijk nieuw hier. Dus het is je wellicht onbekend: ik zag het aankomen en ben in 2000 vertrokken. Voorlopig keer ik niet terug. Want ik woon inderdaad in een land waar ook van alles mis is, maar niet qua racisme.

op 08 12 2013 at 15:43 schreef Sneebal:

MNb
Niet niks, wat je aan stap hebt ondernomen. Ik snap wat je bedoelt. Denk wel dat het tij keert. Een van mijn tantes zit nu overigens in Suriname met mijn oom, bij zijn familie, op bezoek. Die oom heeft er op de een of andere manier minder last van hier. Mijn halfbloed neefjes en nichtjes (veel Indonesisch, maar ook Surinaams) hoor ik er weinig over. Maar ik zal eens doorvragen.
Ik ben me er zeer van bewust dat mijn blik gekleurd is. Het is ook zo dat ik in Amsterdam woon en werk (itt tot mijn familie overigens) en dat vertekent ook. Het is hier multicultureler. Ik merk zelf dat ik in het begin nog wel eens denk: Marokkaan, Turk, Noord-Hollander (en overigens bij Surinamers en Chinezen al bijna niks meer), zoals je altijd wel doet als je iemand voor het eerst ziet. Maar merk vooral hoe snel je achtergrond vergeet in het dagelijks contact. Dat effect bij mij en andere Amsterdammers om me heen extrapoleer ik misschien wel te veel naar de rest van Nederland.
Goed om scherp te blijven en er niet te makkelijk over te denken. Jammer dat mensen zo kortzichtig en bang kunnen zijn.

op 08 12 2013 at 19:16 schreef dewanand:

namaste Sneebal en Mnb en overige Fnaakters,

Volgens ons waren deze processen in de Nederlandse socialistisch/ linkse welvaartsstaat fataal voor de hele multikukeluku:

1. normvervaging
2. toenamme rechtsonzekerheid burgers
3. Verruwing van zeden en gewoonten, brutaal zijn en lekker Beesten (echt oerhollands denk ik, hijsen he en braaien) is stoer en post modern.
4. Seksualisering van alles, boven en onder, jong, oud, wit, zwart, bruin, enz.

Deze processen zorgden voor een onleefbaar Nederland, volgens ene Pim Fortuyn, een klassieke Hollandse homo met een knipoog voor exteem rechtse top mannen.

Etnische afkomst is het zondebok principe denk ik, maar het hele intolerantie traject vanaf de jaren negentig is nogal complex. De zondebok krijgt een projectie op het gezicht maar ze zijn een hersenloos, passief projectiescherm.

Wij als bruine lage kaste koelie aapje en katje moeten wel zeggen:
wij zitten liever in een luxe, verwarmde hollandse vijfsterren gaskamer dan in eentje uit India of suriname.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 09 12 2013 at 17:40 schreef Herbert:

Wat ik niet begrijp dat de anonieme held “van Frikschoten” ineens tot held werd gebombardeerd. Van types als Robert van den Engel, Jan Bennink, Bert Brussen, Geert Geel, ‘Yahamama’ kan ik me dat nog wel voorstellen maar ook door mensen waarvan ik dacht dat ze een gezond moreel kompas hebben.

Mollema was een enorme racist en haatzaaier. Zo eentje uit de Niemöller-klasse. Daar is werkelijk niets aan verloren gegaan.
Dorpsomroep AT5 noemde hem een ‘markante Amsterdammer’, hoe moeten we Willy Lages dan benoemen?

op 09 12 2013 at 19:29 schreef Pyt van der Galiën:

@Herbert

Omdat men hem als bondgenoot zag (Naftaniël) of vanwege zijn verleden als reaguurder bij GS (hij behoorde tot de “eerste generatie” daar, al had hij naar ik meen op het moment van overlijden een ban).

Dat de dood van een racistische margeblogger (AP stelde qua bezoekersaantallen weinig voor) tot dergelijke taferelen op Twitter leiden, had ik ook niet verwacht. Welbeschouwd was het een tamelijk lachwekkende vertoning.

op 10 12 2013 at 12:26 schreef laarmans:

Waarom van Frikschoten na zijn dood zo werd opgehemeld, heb ik nooit begrepen.Een voorvechter van de vrijheid, werd de man genoemd.Welke vrijheid? De vrijheid van de blanke autochtoon, maar niet de vrijheid van bijvoorbeeld moslims en moslima’s.Die moesten het liefst het land uitgezet worden. Een beslissing die allerwege door het PVV clubhuis werd gedeeld.De stank was al erg wat er uit Amsterdam Post kwam. Het werd nog veel erger toen het ratje uit de griebus van Amsterdam Oost, genaamd Martien P., er zijn ziekelijke geweldsfantasieen en haatpreken tegen moslims neerpende.Zijn bijdragen trok het riool nog meer open.Ik heb zelden zo’n vuiligheid en negativisme gelezen.Met feiten en argumenten er tegenin gaan, was al snel onbegonnen werk, want je kreeg direct een permaban.Nee, Mokum heeft niets verloren aan drs. Frik.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS