Home » Archief » De heftige teksten van Boris van der Ham


[06.06.2019]

De heftige teksten van Boris van der Ham

Hassnae Bouazza


Illustratie: Werner Klemke

Eergisteren wenste fractievoorzitter Rob Jetten van D66 moslims een fijn suikerfeest; hierop liep het Twitter-riool leeg met islamofobe bagger, waarna D’66 medewerker Liz een van de trollen aansprak. Onzin, zei ze, de islam zorgt niet voor radicalisering, het zijn jihadisten die de islam wel als excuus gebruiken. Liz heeft volstrekt gelijk, geef die verstandige vrouw een promotie.

Voor zelfverklaard humanist Boris van der Ham was dat echter het moment om Liz terecht te wijzen. De Koran, mansplaint Van der Ham, bevat heftige teksten die in zichzelf probleem zijn, maar gelukkig zijn er ‘genoeg vrijzinnige moslims’ die dat in de tijd plaatsen.

Waar zou de moslimgemeenschap, excuus, vrijzinnige moslimgemeenschap, zijn zonder het schouderklopje van Boris, nietwaar. Er is heel veel mis met de tweet van Van der Ham, Peter zet dat hieren hier helder uiteen.

Racistische trollen

Het is op zijn zachtst gezegd verdacht als je racistische trollen ongemoeid laat en de persoon aanspreekt die hen corrigeert. Maar er is nog veel meer mis met die pedante tweet.

Wie bepaalt wie zich een vrijzinnige moslim mag noemen? Van der Ham? Het probleem met het frame van ‘vrijzinnige’ of ‘gematigde’moslims, is dat de gewone moslim weggezet wordt als probleem. Het is al jaren een van mijn stokpaardjes: wie schermt met ‘gematigdheidheid’ of ‘vrijzinnigheid’ reduceert de islam tot een gevaar, tenzij het in een soort van verdunde vorm komt. En die verdunde vorm is erg dun tegenwoordig, nu zelfs een hoofddoek gezien wordt als uiting van fundamentalisme.

En dan die ‘heftige teksten’ waar Van der Ham naar refereert. Het gros van de moslims weet niet eens wat er in de Koran staat. Ze worden opgevoed met bepaalde waarden en normen, die nogal verschillen per geografische locatie, lokale cultuur, tradities en geschiedenis. Ze leren de vijf zuilen van de islam, besluiten al dan niet te bidden, vasten of drinken en leiden hun leven zo goed en zo kwaad als het kan.

Zinloze strijd

De énigen die schermen met die ‘heftige’ teksten zijn machtswellustelingen met een god-complex en verstokte islamofoben, zoals Van der Ham. De misstanden en oorlogen in de islamitische landen zijn niet geïnspireerd door de islam of die ‘heftige’ teksten, maar door de politiek, door sektarisme, angst voor de ander en een honger naar macht. Tel daarbij op een machteloze positie van gewone mensen, gebrek aan opleiding, middelen en perspectief en je hebt weerloze slachtoffers voor een zinloze strijd.

Waar een machtsvacuüm ontstaat, staan gekken op die dat vacuüm met zichzelf vullen en zoveel mogelijk slachtoffers om hun politiek van angst en verderf kracht bij te zetten en te rechtvaardigen. We zien dat hier in Nederland ook gebeuren waar vluchtelingen als het rovende en verkrachtende kwaad worden neergezet. En dan leven wij hier nog in welvaart en met toegang tot alle informatie.

Wie, net als Van der Ham, beweert dat jihadisten zich op de islam of de ‘heftige teksten’ baseren, is een gewillige wegbereider van die jihadisten en bevestigt hen in hun gelijk. Feit is dat die jihadisten hun reet afvegen met de islam. Wie moordend en rovend door het leven gaat, kan zijn ziel met geen heftige tekst vrijpleiten. Wie zuipend en snuivend zijn dagen slijt, heeft weinig religieuze autoriteit om zijn geweld te rechtvaardigen.

Snuiven en zuipen

En laat al die jihadisten nou net moordend, snuivend en zuipend door het leven gaan, vlak voor ze hun gruwelijke daden begaan. Dat snuiven en zuipen is te vergeven, iedereen moet vooral doen wat hem vreugde geeft, maar in geen Koranvers zal Boris of wie dan ook een rechtvaardiging kunnen vinden voor het onderdrukken en doden van mensen. Behalve als je fanatiek knipt en plakt.

Het probleem is niet de teksten. Het probleem is dat mensen die teksten misbruiken. Zoals Van der Ham dat bij regelmaat doet.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 06.06.2019 @ 07:35

[Home]
 

1 Reactie

op 06 06 2019 at 07:36 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS