Home » Archief » De nuance na Charlottesville


[15.08.2017]

De nuance na Charlottesville

Hassnae Bouazza

Verwarrende tijden zijn het waarin anti-racisten gelijkgesteld worden aan nazi’s. Opperracist Trump deed het afgelopen weekend: nadat een neo-nazi op vreedzame anti-racisten inreed met een dode en vele gewonden als gevolg, weet President Agent Orange het geweld aan beide kanten. Onze eigen Nederlandse Alex Jones laat er ook geen twijfel over bestaan: anti-fascisten zijn tuig, net zo erg als nazi’s, geen verschil.

Maar als dat zo is, dan waren de geallieerden dus ook tuig. Want ze bestreden de nazi’s en gebruikten nogal wat geweld. Maar dat soort vergelijkingen mag je van de nazi-apologeten nooit maken, daar worden ze altijd heel boos van, omdat die ene fractie van een seconde hun eigen weerzinwekkendheid terugkaatst.

‘Als je mensen nazi’s noemt, moet je niet raar opkijken als ze zich ernaar gaan gedragen.’ Woorden van die strekking kwamen gisteren meerdere keren voorbij, geschreven of uitgesproken door types die al jaren moslims gelijkstellen aan nazi’s, juichen als de koran met Mein Kampf wordt vergeleken en de islam een tumor noemen.

Heimelijke nazi’s

Het is altijd ontroerend hoe mensen ‘nuance’ omarmen als de discussie over hén gaat. Dan mag je opeens niet polariseren, dan moet je omzichtig verwoorden, mensen niet wegzetten, dan is beledigen geen deugd meer en moet je vooral in gesprek blijven.

Maar we zijn al veel te lang in gesprek gebleven en het resultaat is dat de heimelijke nazi’s zich nu als openlijke nazi’s zijn gaan gedragen. Ze voelen zich gesterkt door de media die hen liefkozend ‘bezorgde burgers’ noemen, gesteund door hun politiek leiders die het over homeopatische verdunning hebben en omvolking, aangemoedigd door columnisten die reppen over moslimkartels en politici die participatieverklaringen invoeren. Allemaal dragen ze driftig bij aan de stigmatisering van de ander, diens ontmenselijking zelfs.

Maar we kennen het spelletje nu wel. We kennen de tactieken, we weten wanneer bepaalde spelers zogenaamd gas terugnemen, om er later weer vol in te gaan met hun racistische agit-prop.

Veelkoppig monster

De waarheid -en er is zoiets als een waarheid, net zoals er feiten zijn- is dat er wel degelijk iets is als goed en kwaad. Goed is het om mensen als je gelijke te zien, om mensen niet te onderdrukken of verdacht te maken vanwege hun huidskleur, geloof, seksuele voorkeur of om wat voor onzinnige reden dan ook. Het kwaad is als je mensen haat, weg wilt of onderdrukt vanwege hun huidskleur, geloof, seksuele voorkeur. Het is zo simpel dat het infantiel wordt, maar kennelijk zijn we weer terug bij af en moeten we het letterlijk uitspellen.

Dát is het verschil tussen de anti-racisten en extreem-rechts dat als een veelkoppig monster in allerlei gedaantes voorkomt: als decent geklede politici, witte puntmutsen, fakkels dragende sneeuwvlokjes, roodgelipte columnisten.

Borstkloppen

Stop dus maar jezelf op de borst te kloppen dat de deugreflexen werken. Als dat echt zo was, dan zaten we niet al vijftien jaar met een poezenminnende moslimhater in het parlement en hadden we nu niet zijn Latijn-brabbelende dandy-kloon erbij.

Een ieder die beweert dat het niet zo zwart-wit is, is geen haar beter dan de Hitlergroet brengende nazi’s. Rot maar op met je nuance. Dit gaat om leven of geleefd worden. Om vrijheid of onderworpen worden aan halvegare types die serieus denken dat ze beter zijn en meer rechten hebben vanwege hun witte huidskleur.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 15.08.2017 @ 07:04

[Home]
 

6 Reacties

op 15 08 2017 at 09:27 schreef ikzelf:

‘Als je mensen nazi’s noemt, moet je niet raar opkijken als ze zich ernaar gaan gedragen.’

Als dat zo zou werken, dan noemen we de boze, varkenskoppendragende witmens vanaf nu toch gewoon “tolerante, menslievende medelandgenoot”? Maar ik ben bang dat ze zich er toch niet naar zullen gaan gedragen.

Wanneer gaat dat tuig nou eindelijk eens zelf braken van hun misselijkmakende leugens?

op 15 08 2017 at 10:46 schreef MNb:

“Ik ben slechts vrij als alle mensen om mij heen eveneens vrij zijn.” De Grote Blonde Leider en de Beleefde Homeopathische Verdunner bedreigen die vrijheid. Daar valt niets aan te nuanceren.

op 15 08 2017 at 13:17 schreef ex-cellentie:

ik zit de laatste tijd met de gedachte te spelen dat ons model van Goed-Kwaad mogelijk beter te begrijpen is met een extra derde factor : domheid

op 15 08 2017 at 16:51 schreef cRR Kampen:

Vijftien jaar, klopt: het is in NL met Fortuyn losgekomen. Die was er ook gewoon eentje. Natuurlijk iha niet herkend, want mensen leren nooit wat.

op 15 08 2017 at 20:33 schreef dewanand:

============== [wfor1346:33]

N1. Citaat kernzinnen v Hassnae Bouazza:
Veelkoppig monster

N1.1. ‘De waarheid -en er is zoiets als een waarheid, net zoals er feiten zijn- is dat er wel degelijk iets is als goed en kwaad.’
N1.2. ‘Goed is het om mensen als je gelijke te zien, om mensen niet te onderdrukken of verdacht te maken vanwege hun huidskleur, geloof, seksuele voorkeur of om wat voor onzinnige reden dan ook.’
N1.3. ‘Het kwaad is als je mensen haat, weg wilt of onderdrukt vanwege hun huidskleur, geloof, seksuele voorkeur.’

N2. Interessant deze 3 zinnen, ik noteer het zo, v research, ivm de PV 3D space van een schrijvend wezen, die zich zo uit. Een foutje in N1.3 is wel dat als Meneer A1 dus bv mevr B1 hartgrondig haat, hij dan bijna altijd gelooft dat het haten en dood wensen van B1 iets goeds is. Haat schakelt de ratio uit, offline, en het geweten ook. Irrationele blinde haat is iets vreselijks, en kijk he ik zeg het uit eigen ervaring, want ok ruim 16 jaar geleden was ik extreme zelfhater, moslimhater, negerhater, mensenhater, turkenhater, marokkanen hater, enz enz.

N3. Haat is ook een natuurlijke, instinctieve primaire behoefte en nu begin ik dit beter te doorgronden.

op 17 08 2017 at 22:27 schreef ikzelf:

“[Fortuyn] was er ook gewoon eentje. Natuurlijk iha niet herkend, want mensen leren nooit wat.”

Nou, frappant genoeg werd Fortuyn vóór zijn intrede in de landelijke politiek zeer regelmatig gehekeld om zijn onverbloemde uitlatingen. Nadat bij zijn overstap naar Leefbaar Rotterdam bleek wat voor aanhang de man inmiddels verzameld had, draaiden de media als een blad in de wind en men heeft het nooit meer gehad over zijn ‘ideeën’ over de multiculturele samenleving, de islam en immigratie. Men WILDE de man niet meer herkennen op die wijze. Zoals men ook nu nog een Wilders, Roos, Baudet en aanverwant gespuis hoe dan ook niet wil herkennen als de fascisten en racisten die ze zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS