Home » Archief » Morele overwinning


[16.08.2017]

Morele overwinning

Petra Kramer

Extreemrechts is de morele winnaar‘ kopte NRC op 14 augustus, inmiddels luidt die kop ‘extreemrechts laat de stad bloeden‘. Hoewel het artikel bij mijn weten niet substantieel is veranderd (we hebben een Nederlandse versie van NewsDiffs nodig, een website die bijhoudt hoe artikelen veranderen) maar ik hoef hopelijk niet uit te leggen dat er een wereld van verschil tussen die twee koppen zit.

Een dag eerder publiceerde NRC een artikel met een vergelijkbare maar objectievere kop (en ik weet dat de auteurs van artikelen de koppen niet zelf maken). ‘Extreemrechts claimt morele zege na geweld Charlottesville‘. Hoe dat claimen er uitziet, blijkt aan het einde van deze huiveringwekkende documentaire van Vice.

Een nazi die vol trots een semiautomatisch vuurwapen, drie pistolen en een mes op bed gooit en daarbij opmerkt dat hij ook nog ergens een AK-47 achter de hand heeft, beweert dat de terreuraanslag volkomen te rechtvaardigen valt en dat Heather Heyer een verdiende dood is gestorven. “Niemand van onze mensen heeft onterecht iemand gedood, dat is een plus voor ons. En ik denk dat we onze rivalen hebben laten zien dat we ons niet bang laten maken.”

Domme beesten

De verslaggeefster van Vice brengt daar tegenin dat er een onschuldige, vreedzame demonstrant opzettelijk is doodgereden. “Dat is niet waar en je weet dat het niet waar is.” Terwijl de automobilist op de tegendemonstranten afstormde, heeft iemand een achterlicht met een stuk hout weten te raken en dat is wat de terreuraanslag legitiem verzet maakt volgens de nazi’s.

De naziwoordvoerder vervolgt: “omdat onze tegenstanders triest genoeg een stel domme beesten zijn, konden ze niet op tijd aan de kant gaan.” Waarop de verslaggeefster vraagt of de dood van Heather Heyer terecht is. Meer dan terecht luidt het antwoord.

Meisje gestorven

De Ku Klux Klan doet daar nog een schepje bovenop. Er is een voicemailbericht uitgelekt van de Grand Dragon van de Loyal White Knights. ‘Ik ben best wel blij dat er een stel mensen zijn aangereden en dat er een meisje gestorven is. Het waren een stel communisten die stonden te protesteren tegen de vrijheid van meningsuiting, daarom raakt het me totaal niet.’

‘We zagen daar veel communistische vlaggen en antifascisten en we gaan daar veel meer van zien. Wanneer worden mensen eindelijk eens ziek van de dubbele standaarden van de gecontroleerde media in Amerika?’

‘We hadden ongehinderd moeten kunnen demonstreren, zonder dat communisten en antifascisten mogen proberen om ons tegen te houden. In de toekomst verwacht ik veel meer van dit soort geweld.’

Waarmee hij dus niet doelt op antifascisten die zich met honkbalknuppels verzetten tegen zwaar bewapende nazi’s maar op nazi’s die met auto’s inrijden op voetgangers.

Wit ras

Wie de moeite neemt om de betreffende KKK-afdeling te bellen, wordt begroet met de volgende boodschap: “Niks maakt de KKK trotser dan om te zien hoe een patriot als James Fields junior zijn auto gebruikt om negen communistische antifascisten aan te rijden waarbij één n-woord-liefhebber genaamd Heather Heyer werd gedood. James Fields, heil victorie, het zijn mannen als jij die het witte ras sterk maken en sterk is wat we weer zullen zijn.”

Bent u al kotsmisselijk? Mooi! Want dat ben ik ook. Dit is wat de lui zeggen die door NRC de morele overwinning krijgen toegedicht. En ik licht hier slechts een tipje van de sluier. Wie de smerigheid in volle glorie wil bekijken, kan terecht bij UnicornRiot. Dat zijn antifascisten die geïnfilteerd zijn in extreemrechtse chatgroepen en die dat aan het licht brengen.

Bang voor nazi’s

Tot slot rest me nog één ding en dat is dat de politie zogenaamd bang was voor de nazi’s.

‘Veel militieleden waren zo zwaar bewapend, dat de politie urenlang nauwelijks te zien was in de straten van Charlottesville. Gouverneur Terry McAuliffe van Virginia zei na afloop: “Het is makkelijk kritiek geven, maar tachtig procent van de mensen had semi-automatische wapens. Je zag de milities op straat, beter bewapend dan de politie”’, zo schrijft NRC. Dat is volstrekte onzin. Klinkklare kolder.

Nadat Heather Heyer werd aangereden, verscheen er ineens een pantservoertuig ten tonele en uit een WOB-verzoekvan de New York Times uit 2014 blijkt dat de politie van Charlottesville over tenminste 146 volautomatische wapens beschikt die ze hebben overgenomen van het leger. Daarnaast beschikken ze nog over hun standaarduitrusting wat in Amerika riot-guns betekent.

Moreel failliet

De enige morele winnaars zijn de tegendemonstranten die dapper stand hebben gehouden tegen zwaarbewapende nazi’s. De politie keek de andere kant op, de media praatten Trump na en deden alsof het zo is dat waar twee vechten, twee schuld hebben en NRC was het ergste van allemaal door de nazi’s tot morele winnaar te verheffen.

Het is oorlog, kies je kant. Nadat GoDaddy en Google hebben besloten dat ze de nazisite Daily Stormer niet willen hosten, heeft Anonymous ervoor gezorgd dat ze ook niet welkom waren op het wetteloze darkweb. De anarchistische beweging die is geboren als haatmachine van het internet is overstag. Ik draag mijn label als moralfag met trots.

De media die blijven volharden in het ‘hij zei/zij zei’-gedoe en “het geweld komt van twee kanten” zijn moreel failliet. Wij gaan dit niet verliezen. Om met ons aller rolmodel Chelsea Manning te spreken: #WeGotThis😊🌈💕

 

 

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 16.08.2017 @ 07:04

[Home]
 

5 Reacties

op 16 08 2017 at 07:21 schreef André Richard:

no pasaran?

op 16 08 2017 at 07:47 schreef G.J. Brethouwer v/h Cactus:

Volgens Rachel Maddow hebben de nazi’s zich enorm in de voet geschoten. Door met fakkels te gaan lopen zijn ze vrijwel allemaal gefilmd door bewakingscameras.
Volgens haar worden ze nu bij bosjes ontslagen of verstoten door hun familie.

op 16 08 2017 at 10:49 schreef Mario:

@G.J

Voorbeeld:

“..He once joked, “The thing about us fascists is, it’s not that we don’t believe in freedom of speech. You can say whatever you want. We’ll just throw you in an oven.”

http://www.inforum.com/opinion/letters/4311880-letter-family-denounces-teffts-racist-rhetoric-and-actions

op 17 08 2017 at 01:03 schreef ex-cellentie:

wow – dat filmpje – hebben ze eerder dat soort dreigementen geuit ?

op 17 08 2017 at 21:26 schreef Petra:

@ex-cellentie

De dreigementen vallen mee. You will pay in blood wordt opgevolgd door Anonymous will ensure that the proper authorities are aware of who and where they are. Zowel Nigeria en Amerika kennen de doodstraf.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS