Home » Archief » ‘Charlottesville’ is in Nederland al tien jaar aan de gang


[13.08.2017]

‘Charlottesville’ is in Nederland al tien jaar aan de gang

Peter Breedveld

Iedereen die het de afgelopen tijd heeft gehad over de ondergang van het ‘Avondland’, over ‘omvolken’, over ‘weg met ons’, over homeopathische verdunning van onze cultuur, islamisering, de bedreiging van de westerse beschaving, oikofobie, ‘cultuurverraders‘, het ‘moslimkartel’ en noem maar op: die draagt precies hetzelfde gedachtegoed uit als de nazi’s die in Charlottesville gewapend met toortsen, hakenkruizen en volautomatische vuurwapens protesteerden tegen de verwijdering van hun Zwarte Piet, een standbeeld van Generaal Robert Lee, die fout was in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Er zijn wat cosmetische verschillen tussen de Amerikaanse ‘Alt-right‘ en Domrechts in Nederland: hier lopen de Avondland-roepers nog niet openlijk met hakenkruizen en wordt er nog niet gescandeerd dat Joden moeten worden vergast, al scheelt dat niet heel veel. De PVV pronkt graag met de Princenvlag waar de NSB ook dol op was, de irrationele haat tegen George Soros is niets anders dan nauwelijks verholen Jodenhaat, een alternatief voor de complottheorieën rond de Rothschildts, en de Nederlandse Volksunie zit vuistdiep in Thierry Baudets Forum voor Democratie.

Inhoudelijk verschilt ‘Jews will not replace us‘ niet van het gejammer over ‘omvolking’ en ‘de destructie van onze beschaving door onze perfide elite’. Graaf wat dieper, niet heel veel dieper, en je komt erachter wat de aanhang van Baudet en Wilders verstaan onder ‘perfide elite’. De naam Soros blijft nooit lang ongenoemd.

Homeopathische verdunning

Blood and soil‘ komt neer op het geklaag dat je hier hoort over de homeopathische verdunning van onze cultuur en bevolking door vreemde smetten, de ondergang van het Avondland en de bedreiging van onze superieure cultuur. Allang niet meer alleen door Baudet en Wilders, ook bij de VVD is het populair, bijvoorbeeld door te beloven Nederland ’terug te geven’ aan de Nederlanders, en het CDA. De PvdA heeft die xenofobie omgezet in klinkende munt in de vorm van bijvoorbeeld het participatiecontract, een openlijke verklaring van angst en wantrouwen jegens niet-westerse immigranten en hun nakomelingen.

Dat het hier allemaal weer net even lulliger oogt door het gezeik over paaseieren en feeststollen maakt het niet minder gevaarlijk. In beide gevallen wordt het zaad van de haat geplant in de geesten van de bange burgers, die er zo van overtuigd raken dat moslims en andere zwartharigen onze cultuur afschaffen en vervangen door de sharia en de barbarij en wat allemaal niet. Met alle gevolgen van dien.

In Charlottesville reed een nazi in op een menigte antiracistische tegendemonstranten. Een jonge, dappere vrouw is nu dood. Haar naam is Heather Heyer. Er wordt veel geweld gebruikt tegen de vreedzame tegendemonstranten. Niemand van de Avondlanders neemt er afstand van, terwijl ze wel eisen dat elke moslim afstand neemt van elke aanslag door een moslimextremist.

Verwant met Breivik

Integendeel, Wierd ‘gewapende clash‘ Duk stelt de moordzuchtige nazi’s gelijk aan de antifascisten, hij vindt je ’tuig van de richel’ als je tegen nazi’s demonstreert, en hij niet alleen. Mensen die beter zouden moeten weten, wijzen ook naar ‘extreemlinks’ in plaats van dat ze de nazi’s veroordelen.

De gedachte is dat de nazi’s er niet waren geweest als de antifascisten er niet waren geweest. Ze moeten wel. Ze moeten het Avondland verdedigen, ze moeten in verzet. In verzet tegen de linksmenschen, de perfide elite, de moslims en de zwarten die hen willen vervangen, die hen hun Zwarte Piet en hun General Lee willen afpakken, hun witte superioriteit, om daarvoor in de plaats gelijke rechten voor iedereen te brengen.

En laten we eerlijk zijn, toen Anders Breivik tachtig linkse kinderen doodschoot, nam ook geen PVV-aanhanger en Boze Burger-fluisteraar afstand. Integendeel, Breivik kreeg een toneelstuk, intellectuelen en poltici verklaarden zich verwant met hem of zeiden dat ze hem begrepen, wie zich daarover openlijk boosmaakte, díe werd vervolgd en geïntimideerd, zijn ontslag werd geëist, zijn kinderen moesten dood.

Politiekcorrecte elite

Mensen, Charlottesville is hier al tien jaar aan de gang. Je mag het er alleen niet over hebben van de politiekcorrecte elite. Je mag niet zeggen dat Baudet = Richard Spencer terwijl, nou ja, The South was Right! Veel openlijker kan niet, toch?

En ja, ik weet het, dat is vrij kut om te horen, maar het is gewoon zo.

Storten maar weer, zodat ik een beetje een vangnet krijg voor als mijn gevaarlijke strapatsen me weer de woede van de halve nazi… sorry, natie opleveren:

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 13.08.2017 @ 15:31

[Home]
 

28 Reacties

op 13 08 2017 at 16:07 schreef troebel:

Goed stuk, Peter!

op 13 08 2017 at 19:11 schreef Sasha Berkman:

Je suis Peter!

op 13 08 2017 at 20:45 schreef sum:

Ik zie Peter graag een keer bij Zomergasten

op 13 08 2017 at 22:01 schreef Chakir:

Weer een puik stuk PB. Dit dan: “De gedachte is dat de nazi’s er niet waren geweest als de antifascisten er niet waren geweest.” Schizofrenie in t kwadraat!

op 14 08 2017 at 00:24 schreef Murat:

Goed punt, Sum!

Peter bij Zomergasten, daar teken ik voor!

op 14 08 2017 at 08:00 schreef Kees Bruin:

“Robert Lee, die fout was in de Amerikaanse burgeroorlog.”, lees ik hierboven. Heb je je ooit goed geïnformeerd over die ‘burgeroorlog’, Breedveld? Ten eerste wás het helemaal geen burgeroorlog, maar een secessieoorlog. En in die oorlog was de slavernij slechts een ‘sideshow’. Je denkt toch niet dat honderdduizenden blanke Amerikanen elkaar de dood in gaan jagen, alleen voor de arme zwarte slaven? Uiteraard niet. De Civil War was een afscheidingsoorlog, waarin het noorden onmiskenbaar de agressor is geweest, ook al was de slavernij nog zo verwerpelijk. Maar, zoals gezegd, dáár ging die oorlog uiteraard niet om, dat heeft men er later van gemaakt. Dat kwam nl. mooi uit om een smetteloos zwart-wit, fout-goed frame op te tuigen.
Waren die demonstranten in Charlotsville foute, racistische rotzakken? Uiteraard. En waren de politiek-correcte eikels die dat standbeeld van Lee weg wilden halen ezels? Uiteraard!

op 14 08 2017 at 08:11 schreef Peter:

Ah, stukje fascistisch revisionisme naar de mensen toe van Kees Bruin. De ‘Civil War’ was geen burgeroorlog en die slavernij, ach, allemaal bijzaak. Toch wilde het Noorden die afschaffen en het Zuiden per se niet, Kees! Dat maakt General Lee fout en jou ook.

op 14 08 2017 at 08:40 schreef Murat:

Kees zegt,

“Je denkt toch niet dat honderdduizenden blanke Amerikanen elkaar de dood in gaan jagen, alleen voor de arme zwarte slaven”

En daarmee bevestigt hij waar menigeen hem op dit forum van beticht.
Het type mens dat zich niet kan voorstellen dat je je leven waagt voor een mens met een andere kleur.

op 14 08 2017 at 10:19 schreef MNb:

Ik stel voor dat Bruintje Kees de Amerikanen gaat vertellen dat ze de naam Civil War niet meer mogen gebruiken. Of zou hij zo dom zijn te denken dat Civil afscheiding betekent? Goed mogelijk! Want hij wil de Amerikanen ook al vertellen welke standbeelden ze omver mogen halen en welke niet.

op 14 08 2017 at 10:20 schreef Kees Bruin:

@Murat 08:40
Ik kan mij uitstekend voorstellen dat iemand zijn leven waagt voor een mens met een andere kleur. Het punt is alleen dat dat soort mensen idealisten zijn, die ook nog eens de daad bij het woord voegen. Zulke mensen zijn niet dik gezaaid, zodat hun aantallen van nature niet in de honderdduizenden lopen. De Noordelijken kregen gewoon dienstplicht en moesten opdraven, ongeacht de vraag wat ze van slavernij, cq van secessie dachten. Precies zoals de soldaten van de Wehrmacht én de soldaten van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog voor hun nummer moesten opdraven en aan het vechten gezet werden. Daar kwam hoegenaamd geen idealisme aan te pas, althans bij het merendeel niet. Die hoopten alleen de oorlog te overleven. Dát is de menselijke realiteit, ongeacht wat je daar voor ethisch oordeel over wenst te vellen.

op 14 08 2017 at 10:30 schreef Kees Bruin:

@Peter 08:11
Zo, ik word gelijk al weer bij binnenkomst beticht van “Fascistisch revisionisme”, alsof revisionisme op zich al niet erg genoeg zou zijn.
Wat betreft de term “civil war”,die inderdaad een misnomer is. Wat is een burgeroorlog? Een oorlog tussen twee of meer facties binnen één land, om de volledige macht in datzelfde land. In die zin waren de Engelse burgeroorlog in de 17e eeuw en de Spaanse burgeroorlog in de vorige eeuw echte burgeroorlogen. De oorlog in de VS ging over de afscheiding van het Zuiden, waar het Noorden niet aan wou. Secessie wordt altijd bestreden door de entiteit waarvan een deel zich wil afscheiden. Dat heeft alles met macht, territorium en geld te maken, en niets met idealisme, en al helemaal niet met arme zwarte slaven.
Het conflict over de slavernij was slechts één punt in de trammelant tussen Noord en Zuid, en toen het Noorden een militaire invasie in het Zuiden begon, was de oorlog een feit. Tegen het eind van de oorlog vroegen Noordelijken aan een Zuidelijke soldaat: “Why are you still fighting us.” Antwoord: “Because you’re here!” Exact! Als jij met een leger andermans gebied binnenvalt, moet je niet raar opkijken als de bewoners zich verzett

op 14 08 2017 at 10:48 schreef Peter:

Het was een burgeroorlog, Kees, en General Lee was er fout in, want hij vocht voor de slavenhouders. Klaar nu.

op 14 08 2017 at 10:52 schreef Mart:

Racistisch stuk tuig Kees kan misschien beter leren lezen en de daadwerkelijke afscheidingsverklaringen van de diverse Confederate States eens gaan lezen. Zonder uitzondering noemen die allemaal behoud van slavernij als grond van afscheiding.

Maar goed, een stukje Nazi-apologie in zijn laatste post laat wel duidelijk zien waar Kees staat: aan de verkeerde kant.

op 14 08 2017 at 11:46 schreef babs:

En in die oorlog was de slavernij slechts een ‘sideshow’. Je denkt toch niet dat honderdduizenden blanke Amerikanen elkaar de dood in gaan jagen, alleen voor de arme zwarte slaven?

Voor het Noorden was slavernij misschien bijzaak, dat was het voor het Zuiden zeker niet. De allerbelangrijkste en eigenlijk enige rede zich af te willen scheiden was omdat ze bang waren dat slavernij gereguleerd zou worden. (Van afschaffen was nog geen sprake.)

Wie als hoofdcommandant vecht in een oorlog om slavernij onverkort te kunnen behouden, is fout in die oorlog.

op 14 08 2017 at 15:46 schreef Pyt van der Galiën:

De claim van Kees is heel populair in rechtse kringen in de VS, maar wordt niet ondersteund door documenten uit die tijd.

Vanwege de beperkte ruimte een paar citaten. South-Carolina verklaring tijdens de Afscheiding: “We . . . [are] dissolving a union with non-slaveholding confederates and seeking a confederation with slaveholding states. Experience has proved that slaveholding states cannot be safe in subjection to non-slaveholding states. . . . The people of the North have not left us in doubt as to their designs and policy.
Mississippi: “Our position is thoroughly identified with the institution of slavery – the greatest material interest of the world. . . . [A] blow at slavery is a blow at commerce and civilization. That blow has been long aimed at the institution and was at the point of reaching its consummation”.
Uitgebreide analyse hier.

Het Zuiden trok ten oorlog omdat men vreesde dat Lincoln de slavernij af zou schaffen, iets wat men in de eigen verklaringen ook expliciet erkent.

op 14 08 2017 at 16:41 schreef Sasha Berkman:

Dit is ook een aardige link uit de washington Post over het historisch revisionisme in de USA met betrekking tot de “Civil War”

https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2015/07/01/why-do-people-believe-myths-about-the-confederacy-because-our-textbooks-and-monuments-are-wrong/

op 14 08 2017 at 17:27 schreef Kees Bruin:

@Babs 11:46
Inderdaad, de Zuidelijke staten wilden de slavernij behouden. Mede daarom wilden ze zich afscheiden van de VS. Hoewel dat motief fout is, blijft hun recht op secessie wat mij betreft gewoon overeind. Als een staat zich van een groter geheel wil afscheiden, so be it. Secessie is een recht.
Generaal Lee vocht niet primair om de slavernij te behouden. Lee had zelf niet eens slaven, net als talloze militairen die in het Zuidelijke leger vochten. Het Noorden is een invasie in het Zuiden begonnen, Lee wilde niet tegen zijn ‘homestate’ Virginia vechten en werd leider van het Zuidelijke leger. Om de Noordelijke agressie te pareren.

op 14 08 2017 at 18:44 schreef Peter:

Lee ging op jácht naar vrije zwarten om ze tot slaaf te maken, Henk. Rot nou meer weer op naar je Adelaarsnest. https://www.theatlantic.com/politics/archive/2017/06/the-myth-of-the-kindly-general-lee/529038/

op 14 08 2017 at 18:48 schreef marco meijer:

Als de Amerikaanse Burgeroorlog een echte burgeroorlog was, dan lijkt het me dat onze eigen Tachtigjarige oorlog ook een burgeroorlog was? Of zie ik iets over het hoofd?

op 14 08 2017 at 18:54 schreef Peter:

Klopt, Marco, en de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd was ook een burgeroorlog. Dag.

op 14 08 2017 at 20:23 schreef MNb:

Deze Trouw columnist loopt achter.

https://www.trouw.nl/opinie/de-fascistische-drietrapsraket-~a1656845/

“Ik stel voor dat we dat in Nederland niet gaan doen.”
Dat doen “we” in Nld al een kleine 15 jaar.

Kees bakt ze bruin als vanouds. Nu is hij ineens de ultieme bron van Amerikaans recht. Het Hooggerechtshof, President, Huis van Afgevaardigden en Senaat beseffen het nog niet, maar dient wettelijke beslissingen eerst aan Kees voor te leggen om te bepalen of ze wel rechtens zijn of niet.

op 14 08 2017 at 20:46 schreef Han van der Horst:

Als je wilt weten wat Lee over slavernij en Afrikanen dacht, is hier een stukje van hemzelf: I think it however a greater evil to the white man than to the black race, & while my feelings are strongly enlisted in behalf of the latter, my sympathies are more strong for the former. The blacks are immeasurably better off here than in Africa, morally, socially & physically. The painful discipline they are undergoing, is necessary for their instruction as a race, & I hope will prepare & lead them to better things. How long their subjugation may be necessary is known & ordered by a wise Merciful Providence. Their emancipation will sooner result from the mild & melting influence of Christianity, than the storms & tempests of fiery Controversy.

Het is triest dat zo’n Kees Bruin aan komt zetten met al lang ontmaskerde geschiedsvervalsing over de aard van het Zuiden en de Burgeroorlog.

Lee zelf over het buiten de wet stellen van slavernij

I think it however a greater evil to the white man than to the black race, & while my feelings are strongly enlisted in behalf of the latter, my sympathies are more strong for the former. The blacks are immeasurably better off here than in Africa, morally, socially & physically. The painful discipline they are undergoing, is necessary for their instruction as a race, & I hope will prepare & lead them to better things. How long their subjugation may be necessary is known & ordered by a wise Merciful Providence. Their emancipation will sooner result from the mild & melting influence of Christianity, than the storms & tempests of fiery Controversy.

op 15 08 2017 at 00:33 schreef dewanand:

============== [wfor1346:32]

N1. Citaat mooiste zin v Peter Breedveld:

‘Ze moeten wel. Ze moeten het Avondland verdedigen, ze moeten in verzet. In verzet tegen de linksmenschen, de perfide elite, de moslims en de zwarten die hen willen vervangen, die hen hun Zwarte Piet en hun General Lee willen afpakken, hun witte superioriteit, om daarvoor in de plaats gelijke rechten voor iedereen te brengen.’

N2. ja ja Peter, wist je niet dat meercellige organismen precies hetzelfde gedrag vertonen als eencellige bacterien?? Jij moet meer leren over biologische zaken, en biogenetische oorlogen tussen soorten onderling, incl onze zieke mensapen soort. Dit stukje kennis mis ik in al je teksten.

N3. Biologische zelfbehoudsgedrag van een te kleingeschapen, te korte surikoelie mensaapje verschilt niet tov een lange, grootgeschapen blank Hollandse superman. Zelfbehoud: je soort, ras, stam, (etnische) kaste, of zuil in stand willen houden en raszuiver willen houden, zonder anale HOMOpathische verkrachting of verdunning. hahaha

N4. Veel mensen zeggen mij smalend van ja joh, dat blanke kutmietje, geert wilders moet droog anaal doorgesmeert worden door hele groep Marokkaanse top homo mannen.

op 15 08 2017 at 12:18 schreef babs:

Bruin is definitief ontmaskerd als bruin. Hij doet me denken aan iemand die hier ooit klaagde dat sinds afschaffing van de apartheid in Zuid Afrika ook blanken slachtoffer werden van de criminaliteit in het land.

Glad, zeker niet dom en stiekem racistisch tot op het bot.

op 15 08 2017 at 14:06 schreef Chakir:

Nee joh, Babs. Bruintje Kees wil gewoon eerst dat alle goeie mensen flink afstand nemen van alles enzo. Maar dan wel FLINK hè! En dan.. dan nog hield Hitler gewoon van z’n vrouw. Dus.

op 15 08 2017 at 20:54 schreef Sasha Berkman:

“En dan.. dan nog hield Hitler gewoon van z’n vrouw. Dus.”

Mike Godwin: ‘By all means, compare these s***heads to the Nazis. Again and again. I’m with you.’

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/godwins-law-mike-godwin-internet-hitler-charlottesville-virginia-donald-trump-a7892171.html

op 19 08 2017 at 12:08 schreef Ferry de Heer:

Hoe komt deze Peter Breedveld nu allemaal aan deze onzin? Aannames, verbanden leggen die geen enkele correlatie met elkaar hebben en leugens acceptabel maken bij de niet opmerkelijke lezer. Dit heet misbruik maken van de onkunde en ondeskundigheid bij het publiek. Nationalisme is in Indonesië verplicht omdat het deugt. Zonder vaderlandsliefde geen vrijheid en geen soevereiniteit/zelfbeschikkingsrecht. Zonder chauvinisme en krachtig nationalisme had dit land nog uitgebuit geworden door koloniale machten. Een homeopathische verdunning is niet alleen een verdunning maar een verdunning die is gedynamiseerd. Wie nu nog niet de dynamiek in ‘verdunde’landen bespeurt is stekeblind en stokdoof! Breedgeld blijkt niet in overeenkomsten te kunnen denken. De PVV en FvD zijn de enige die prudent met ons zelfbeschikkingsrecht/soevereiniteit (dat door linksdenkenden gewenst wordt voor de Palestijnen) omgaan en dit niet willen verkwanselen aan in elkaar geknutselde machten zoals de EU, Raad voor Europa en de EMU). Wie graag zelfbeschikkingsrecht wil afstaan komt gewoon overeen met het gedachtegoed van de NSB.Fascisme en racisme bestaan simpelweg niet in NL.

op 19 08 2017 at 13:08 schreef ikzelf:

Nee hè? Toch niet weer zo’n pipo die de boel gewoon omdraait? Dekolonisatie is de verantwoordelijkheid van de onderdrukte. De NSB wilde niets liever dan vooral niet nationalistisch zijn. Racisme en fascisme bestaan niet in NL. En jij waagt het te spreklen over “aannames, verbanden leggen die geen enkele correlatie met elkaar hebben en leugens acceptabel maken bij de niet opmerkelijke lezer”. HA! Spiegel stuk?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS