Home » Archief » De ongewone Nederlander


[06.09.2017]

De ongewone Nederlander

Hassnae Bouazza

Nu weet ik niet wat de criteria zijn voor de H.J. Schoolezing, maar als ik afga op het gebazel van CDA-leider Sybrand Buma en dat van de vorige sprekers, kun je net zo goed iemand van het Identitair Verzetnemen en hem een stropdas omdoen en zijn haren kammen. Dat is namelijk het enige – uiterlijke – verschil, ideologisch verschillen ze weinig.

Het is dan ook niet raar dat Buma opkomt voor de ‘boze burger’, ook wel liefkozend ‘bezorgde burger’ genoemd in de media. Je kent ze wel, de piemelroepers en school-bezetters. Volgens Buma is het etiket bozer burger onterecht, de boze burger is ‘de gewone Nederlander’. Hij schetst ook een heel zielig-romantisch beeld van die gewone Nederlander: ‘Zijn baan is vergeven aan een immigrant of een Oost-Europeaan, de opleiding voor de kinderen is te theoretisch geworden en de verruwing van de samenleving komt met grof geweld via de televisie de huiskamer binnen.’

Arme gewone Nederlander, iedere sollicitatie die hij of zij verstuurt eindigt in de prullenbak vanwege diens gewone Nederlandse naam. Denk je na bijna veertig jaar in Nederland klaar te zijn met ‘hunnie pakken onze banen in’ herkauwt Buma het alsof het 1981 is. Maar gelijkheid en vrijheid zijn volgens hem dan ook maar overschatte begrippen.

Verlichte islam

Uiteraard is de bron van alle ellende de islam, want de ‘verlichte islam’ is ijdele hoop gebleken volgens Buma. Ik weet niet wat verlicht betekent volgens Buma, daar ben ik eigenlijk ook helemaal niet in geïnteresseerd, want het gaat niet om verlicht of niet verlicht, het gaat om de islam. Die lust-ie niet. ‘Buitenlanders’ trouwens ook niet, en hij is echt de enige niet.

Er zijn sprekers die hun moment pakken om op te tillen, te enthousiasmeren, ergens een snaar te raken. Buma is daar niet een van. Hij deprimeert met zijn slachtoffergejank, met zijn beeld van de ideale Nederlander die nooit bestaan heeft en een hang naar een tijd die nooit is geweest.

Buma is de witte man die na vijftig jaar migratie nog steeds de realiteit afwijst. Die na vijftig jaar aanpassingstijd nog steeds verlangt naar vroeger toen de winkels op zondag dicht waren, gastarbeiders weg zouden gaan, je nog gewoon Zwarte Piet kon spelen en kon klagen over de kookgeurtjes van de buren.

Ongewone Nederlander

Je zou denken dat na ruim vijftig jaar migratie mensen zich verzoend hebben met de realiteit en de diversiteit van de wereld. Maar dat is ijdele hoop. Dát is de echte ijdele hoop. Dat ‘gewone Nederlanders’ als Sybrand Buma hun achterstand nog inlopen, hun eigen mislukkingen niet op de ander afschuiven en dankbaarheid tonen voor hun geprivilegieerde positie.

Het is ijdele hoop dat de huidige generatie politici nog iets positiefs voor ons zal betekenen. Het is ijdele hoop dat de huidige Kamer- en regeringsleden de boel niet verder zullen verzieken. Het is ijdele hoop te denken dat de politieke partijen alleen maar mee lullen met Wilders om hem klein te houden. Ze zíjn Wilders, er is geen verschil.

Ja, de een doet alsof hij een brave christen is, de ander schaterlacht alles weg, maar in essentie is er geen verschil. Ze zien allemaal de ander, die met een kleurtje, exotische naam of andere religie, als De Ander, als de ongewone Nederlander. De ander is er om de gewone Nederlander te dienen en te zwijgen. Hij of zij moet zeker geen praatjes krijgen, want dan voelt de gewone Nederlander zich niet meer veilig en ‘verweesd’.

Racistische veren

Het is ijdele hoop dat de huidige politieke leiders hun racistische veren af zullen schudden en zich zullen verzoenen met de wereld van nu waarin de ander zijn gelijkheid op eist en niet langer buigt voor de witte man. Het is ijdele hoop dat de ongewone Nederlander ooit als gewone Nederlander zal worden geaccepteerd. Dat de ongewone Nederlander maar mag opstaan.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 06.09.2017 @ 07:04

[Home]
 

16 Reacties

op 06 09 2017 at 07:19 schreef sum:

De multiculturele samenleving is een feit. Diegene die er moeite mee heeft mag vertrekken naar zijn of haar utopiestaat. Er moet sowieso een non-profit organisatie van juristen komen om de racistische politici kei en keihard aan te pakken

op 06 09 2017 at 08:51 schreef Martijn:

Ja, also in een etnostaat het pais en vree zal zijn. Iedereen wenst wel eens een eiland met alleen coole mensen maar de wereld zit anders in elkaar. Deal with it.

En dat gezeur over verlichte islam, Leyers is in het tamelijk oriëntalistische “Allah In Europa” is ook al zo opzichtig op zoek naar een doorslagje van zijn ideale jaren zestig en zeventig waar iedereen van z’n geloof valt (“Imagine all the people …”).

Veel extreme religie van tegenwoordig heeft juist te veel “verlichting”. Of het nu evangelisten SGP’eers of extreme salafi en wahabi’s zijn. Het idee dat je als individu verantwoordelijk is voor het redden van jezelf én de wereld is niet “middeleeuws”. Dat er een originele goede staat (Natiestaat zelfs) is waar we naar terug moeten desnoods met fysieke strijd is heel Romantisch. Niks middeleeuws aan.

Niet om te zeggen dat het in de middeleeuwen beter was, maar wel heel anders en zeker niet zoals IS en islamofoben het voorstellen.

op 06 09 2017 at 11:06 schreef herman van der helm:

Politici zijn door ‘ons’ gekozen om de samenleving te besturen. Gewoon een beetje wikken en wegen op materieel vlak. Niet meer dan dat.
Waarom matigen ze zich dan een volksredderrol met van die visionaire beelden aan? Die opgeborreld zijn uit hun kroeg, levensvisie, godsdienst of leefomgeving. Die visie zo belangrijk gaan maken en daar dan anderen mee op gaan zadelen.

Dit past niet in onze democratie en zeker niet in onze grondwet. Die geeft vrijheid van denken aan het individu, maar dat wordt met dat verplichte Wilhelmus en die overdadige wij/zij indoctrinatie met voeten getreden.

Laat mensen toch zelf het leven ontdekken en de eigen visie ontwikkelen met bijbehorend gedrag voortkomend uit het eigen geweten.

op 06 09 2017 at 11:34 schreef Martijn:

Dacht dat we wel klaar waren met die technocraten, types als Rutte en Dijjsselbloem die denken dat de cijfers voor zich spreken en zich daarmee boven de politiek willen plaatsen. Alsof dat objectief zou zijn.

Immateriële visie is wel degelijk deel van de politiek, een morele kwestie als euthenasie (ik noem maar een heikel punt) kom je echt nu uit met wat “wikken en wegen op materieel vlak”.

Alleen heeft een flink deel van de politici een heel enge visie, een benepen “eigen-volk-eerst”-visie waarvan je dacht dat die wel uitgeplayed was na WW2. In de jaren negentig was ik iig iets optimistischer. Scholing en welvaart, het fascisme leek ver weg. Maar met het “islamdebat”, een flinke, vrij decadente en egoïstische middenklasse die alle aanwezige kennis weet om te buigen naar kinderen die sterven aan mazelen blijkt er dus wel een weg terug mogelijk.

op 06 09 2017 at 12:13 schreef herman van der helm:

@Martijn

“Immateriële visie is wel degelijk deel van de politiek, een morele kwestie als euthenasie (ik noem maar een heikel punt) kom je echt nu uit met wat “wikken en wegen op materieel vlak”.

Niet hiermee, maar wel met “gedrag voortkomend uit eigen geweten”

De politiek moet van dit soort kwesties eerbiedig afstand houden.
Het geweten wordt hiermee al zwaar genoeg belast.

op 06 09 2017 at 14:54 schreef Mario:

Er valt maar één gepast antwoord te geven, op die zeikers en zuigers die niet naar hun (al dan niet voormalige) werkgever kijken, welke banen verplaatst omdat het goedkoper is.

https://www.youtube.com/watch?v=DEiWU1MbBfk

Overigens is Buma fervent aanhanger van Samuel P. Huntington (‘Clash of Civilizations’).

Verder wat Sum zegt:
“Er moet sowieso een non-profit organisatie van juristen komen om de racistische politici kei en keihard aan te pakken”

Ach, er zijn tevens potjes waar burgers -nog- gebruik van kunnen maken. Aangifte doen -> advocaat -> pro…nog iets. (ianal)

op 06 09 2017 at 17:17 schreef Chris:

Mooi stuk. Bouazza schrijft nog beter dan Pater. Dat rijmt, Gniffel gniffel.

Ja, Buma gebruikt de rol van slachtoffer en speelt de nostalgiekaart. De definitie van populisme. Het werkt vaak heel erg goed, behalve als hij het doet.
Zijn kop, zijn accent en zijn christelijke achtergrond nemen alle geloofwaardigheid weg.

Maar, @sum…welke utopiestaat stelt u dan voor?
Ik heb dit al eerder gezegd, en ben vaak terechtgewezen door de heer Breedveld, maar er zijn niet zo heel veel landen waar men niet zeer nationalistisch is ingesteld. Vooral buiten de Europese Unie. Wat dat betreft gaat het, relatief, goed in Nederland.

op 06 09 2017 at 17:39 schreef Paul Hoekveld:

Deze column is ook erg raak over dit onderwerp. Hoop dat het letterlijk citeren niet tegen de huisregels is.

http://www.krapuul.nl/politiek-blog/topics/xenofobie-2/2658385/boos-is-bumas-nieuwe-gewoon/

op 06 09 2017 at 19:15 schreef ikzelf:

Dit soort politici heeft geen visie. Als morgen de volkswind (en dus de grootste te verwachten electorale winst) uit een andere hoek waait, hangt hun jasje die kant uit. Ik denk dat ze zelfs niet eens racistisch zijn en niet eens een bloedhekel aan islam hebben, maar dat het hen in dit tijdsgewricht opportuun lijkt om die taal te bezigen. Daarin verschillen zij van Wilders, want Wilders is ronduit racistisch en Wilders verwerpt categorisch het bestaansrecht van religies die hem niet bevallen. En daarmee zijn zij dan ook (zo mogelijk) nog verachtelijker dan Wilders, omdat zij nergens voor staan en iedereen en zijn moeder verkopen voor de eerste de beste grijpstuiver. Minder nog dan de stront onder mijn schoen.

En leg Chris eens uit wat een ‘utopie’ is.

op 06 09 2017 at 19:16 schreef Chakir:

Lezing niet gelezen, geen behoefte aan, maar tijdens de verkiezingen heeft Buma al laten zien in de leer te zijn (geweest) bij de school van De Hoop Scheffer. Niet zozeer qua denkbeelden maar qua “hoe verneuk ik ontiegelijk mijn principes ten gunstige van mijn politieke carrière die maar niet van de grond komt, dat terwijl ik potverdorie al aan Viagra zit. En mijn gristelijke kop zit mij ook al niet mee.” Willem Schinkel zei eens over partijen die gaan “herrijken” na een verkiezingsnederlaag gewoon moeten oprotten. Dat had Buma moeten doen in 2012, als ie nog voor zijn principes stond.

op 06 09 2017 at 20:49 schreef sum:

@chris, utopiestaat is per definitie een utopie. Mensen zijn net trekvogels, ze gaan naar plekken waar er water en eten is. Hebben Europeanen ook gedaan in veel ergere mate (Noord en Zuid Amerika, Australië etc etc.). Dus monocultuur is heel lastig vol te houden in Nederland.

op 07 09 2017 at 12:46 schreef dewanand:

============== [wfor1346:40]

N1. ref cit kernzin Hassnae Bouazza:

‘Ze zien allemaal de ander, die met een kleurtje, exotische naam of andere religie, als De Ander, als de ongewone Nederlander. De ander is er om de gewone Nederlander te dienen en te zwijgen. Hij of zij moet zeker geen praatjes krijgen, want dan voelt de gewone Nederlander zich niet meer veilig en ‘verweesd’.
Racistische veren’

N2. Zie dit net gemaild naar paar extreem rechtse kameraden:

From: waldo@ziggo.nl
Sent: Thursday, September 7, 2017 1:33 PM
To: E B ; R V ; A
Subject: Frontaal Naakt. » Immigratiedeskundige Jan van de Beek is een verspilling van uw tijd

Nu ga ik onderscheid maken tussen twee stromingen:

1. Blank Extreem Rechts met honderden anti X en wel Pro White

2. PRO White Race denken zonder honderden anti X vanuit zuiver biologisch en evolutionair oogpunt

fundamenteel krijg je dan andere output modellen denk ik.
———-

N3. Miaauw Hassnae hou er rekening mee dat gedrag en de behoeften (Maslov piramide) van onze soort, mensapen overal hetzelfde is. Primaire paar instincten en dominant gedrag van (witte, gekleurde, Afro, moslim, koelie, enz) mannetjes zijn identiek, is puur natuur.

op 07 09 2017 at 15:52 schreef Chris:

@sum Natuurlijk weet ik wel wat utopie betekent. (*Schiet in defensief)

Je bedoelt dus dat niemand ergens heen kan? Maar tegelijkertijd moet iedereen overal heengeduwd worden? Je verwart me.
Zelf ben ik zo’n trekvogel waar je het over hebt. Ik woon al zo’n 15 jaar niet meer in NL, maar ik zit er juist aan te denken om terug te gaan, juist omdat het in NL nog beter is, qua denkbeelden over uitheemden.
Al sinds mijn tienerjaren predik ik dat als iedereen met iedereen neukt er geen racisme meer zal zijn. Maar mijn solutie is gewoon “geen kinderen nemen”.

op 07 09 2017 at 21:32 schreef vander f:

@sum,
kom niet zo eurocentrisch denken
dat was echt niet voorbehouden aan Europeanen,
alleen al de midden aziatische volkeren die nu Turkije en Irak bevolken, Berbers in Spanje, de Franken uit de Betuwe die Frankrijk gesticht hebben, mongolen onder de grote Khan’s, de Inca’s en hun uitgestrekte rijk van onderworpen volkeren,
de lijst is ellenlang.
,

op 07 09 2017 at 22:33 schreef dewanand:

============== [wfor1346:40:2]

N4. Miaauw, Sum, Chris, Vander F, ea

Citaat Sum:

op 06 09 2017 at 20:49 schreef sum:

‘@chris, utopiestaat is per definitie een utopie. Mensen zijn net trekvogels, ze gaan naar plekken waar er water en eten is. Hebben Europeanen ook gedaan in veel ergere mate (Noord en Zuid Amerika, Australië etc etc.). Dus monocultuur is heel lastig vol te houden in Nederland.’

N5. hahahaha nou, schrik niet, op dinsdag 5-9-2017, 17:25, bij Bram Patat zaakje in Hoven Delft zat ik een kleine kiwi milkshake te drinken, voelde mij rot, pillen al 2 dagen te laat, en ik gilde tegen oudere blanke man aan het tafeltje letterlijk:

N6. ‘Ja ik voel mij toch nu totaal mislukt en het leven als oude koelieschrijver is hard, daarna gilde ik luidop: ‘Jullie blanken hebben vroeger alles van ons geroofd en nu zijn wij hier om alles terug te pakken. Zo denken alle buitenlanders in feite’.

N7. Medewerker vd patat zaak kwam direct kijken en vroeg hoe het ging. Ik ademde diep in en legde uit dat ik mij rot voel. Daarna schreef ik dit alles op en kalmeerde. De blanke man ging weg en zei geen woord terug.

N8. Wat jullie blanken afpakten komen wij nu terug pakken, haha cirkel…

op 08 09 2017 at 05:45 schreef sum:

Het is vooral voorbehouden aan Europa. Europa doet het minst voor vluchtelingen maar schreeuwt het hardst. Vergelijk Nederland niet met de mediterrane landen in Europa die de vluchtelingen opvangen. Nederland is de hysterische jankerd in dit verhaal. Doet geen fuck maar wel heel hard janken. Dat getalletjesgejank van de PVV getallenmanipulator van Beek past perfect bij die hysterie.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS