Home » Archief » De politie kan nog geen portofoon kopen zonder corrupt te zijn


[16.09.2017]

De politie kan nog geen portofoon kopen zonder corrupt te zijn

Petra Kramer

In 2007 liep er iemand over straat in een t-shirt met daarop het woord ‘corrupt’. Boven de letter o stond het logo van de politie afgebeeld. In 2009 kwam hem dat te staan op een voorwaardelijke boete van 170 euro.

Daar is het justitieel apparaat dus twee jaar lang mee belast. Een agent die aanstoot nam aan een t-shirt. En dat is geen uitzondering. Zelf ben ik vervolgd en veroordeeld voor het twitteren van de woorden ‘gemankeerde NSB’er’ en ‘proost lul’. Dat verzinnen de agenten zelf niet, het wordt van bovenaf aangemoedigd.

De wespenpakjes die denken dat zij de baas op straat zijn, laten zich dat geen twee keer zeggen. Zij zien overal strafbare beledigingen. Als je aangehouden wordt voor een imaginaire middelvinger en daarna het woord klootzak uit, dan ben je alsnog strafbaar, ook al was er geen enkele reden voor je aanhouding omdat je nooit een middelvinger hebt opgestoken.

Kleine kruimelaars

Wat dat betreft zijn de nieuwe kleuren van het uniform van het ‘blauw op straat’ treffend. Toch verdienen wespen meer respect dan de politie of de media.

De media rollen namelijk over elkaar heen om te verkondigen dat de allochtone agent het vaakst corrupt is. Dat is niet waar. Ze zijn relatief gezien oververtegenwoordigd in de corruptiecijfers. Dat is echt iets anders. Daar komt bij dat de huidige mediahype over kleine kruimelaars gaat.

‘Contacten met de georganiseerde misdaad’, puh-lease. De politie is zelf de grootste vriend die de georganiseerde misdaad zich ooit kon wensen. Vrijwel wekelijks worden we getrakteerd op een smeris die triomfantelijk twittert dat er een paar wietplanten uit een tuin of van een balkon getrokken zijn. Wanneer de goegemeente dat slecht trekt, meten de media breed uit hoe de agent in kwestie het slachtoffer is geworden op de zogeheten sociale media. Het stel collaborateurs.

Verloedering van de wijk

Smeris zus en zo voelde zich geïntimideerd nadat hij één plant de schuld gaf van de verloedering van een wijk en nu is hij zielig omdat hij zich gedwongen voelde om zijn accounts op Twitter en Facebook te beëindigen.

De grote wietbazen spinnen daar garen bij. Hoe meer kwekers met een stuk of vijf plantjes geript worden door de politie, hoe beter. Het Nederlands Juristenblad (pdf) schrijft zelfs dat er geen betere manier bestaat om je buren te treiteren dan anoniem te melden dat ze ‘hennep’ kweken.

Ondertussen pakken rioolpublicaties als De Telegraaf en Het Algemeen Dagblad groot uit. ‘ALLOCHTONE AGENTEN HET VAAKST CORRUPT’. Nou, nee, dat is alleen relatief gezien zo. In absolute aantallen is het anders. En wie is er nou corrupt als je wel wiet mag verkopen maar niet mag inkopen?

Wat ze alweer vergeten zijn is hoe de rot aan de kop begint.

Corrupte lul

De politie kan nog geen portofoon kopen zonder corrupt te zijn. Gewoon auto’s kopen lukt ook niet zonder dat iemand aan de top er beter van wordt. De NOS noemt dat eufemistisch ‘er zijn vaker problemen bij aanbestedingen bij de politie’.

Jacques H. is daar op de moeilijke manier achter gekomen. Hij was tig jaar het ‘oliemannetje’ totdat het opviel dat hij ‘broodjes speciaal’ en ’toeters en bellen’ leverde voor iedere corrupte lul die de dans ontspringt.

Je bent net zolang nuttig totdat je onder de bus gegooid wordt. De corruptie zit ingebakken in het hele systeem. Het komt van bovenaf. En waarom? Vanwege de werkverschaffing voor de potgrondpolitie. Dat is geen probleem, het is een noodzakelijkheid. Zonder de nederwietoorlog verliest de politie miljarden. 77% van de vervolgingscapaciteit gaat naar drugs, met name plantjes.

Gratis persbericht

De rot begint aan de kop, de media zijn er dol op, iedere opgerolde wietplantage is een gratis persbericht dat het altijd goed doet. Niemand rookt er een joint minder om maar ondertussen worden er wel tig woningen per jaar dichtgetimmerd omdat het lucratiever is om wietteelt in het kader van de werkverschaffing te verbieden dan om het te legaliseren. En dat alles wordt in stand gehouden met de leugen dat tachtig procent van de Nederlandse wietteelt voor de export is bedoeld.

Bull-fucking-shit zoals uit interne politiedocumenten blijkt.

U wilt corrupte lieden oppakken? Begin dan eens bij de VVD, het CDA, de PVV, de ChristenUnie en de SGP. Of de man met de ontzettend ironische naam Giltay.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 16.09.2017 @ 10:09

[Home]
 

11 Reacties

op 16 09 2017 at 12:10 schreef Chakir:

Ik hoorde t op de radio en ik reed vervolgens bijna iemand aan. Ik begreep dat het in t onderzoek ging over 16 mensen die zijn vervolgd en dat is verhoudingsgewijs VEEL MEER. Één vd verklaringen: allochtonen meer relaties met onderwereld blablablabla. Godverdomme! Echt alles wordt uit de kast gehaald om fatsoenlijke belastingbetalende burgers met een migranten achtergond zich te laten afkeren van dit land. WAAROM, in godsnaam, neem je bij onderzoek over corruptie iemands huidskleur mee (fuck al die moederneukers die nu over cultuur gaan beginnen). Ik voorspel: het zullen er meer worden. Mensen zijn niet gek, witte klootzakken komen ermee weg of t wordt gedownsized -en flink ook- EN ze wijzen ook nog eens naar de bruine medemens als de overbodige chromosoom. Sowieso nul respect voor mensen die respect denken te kunnen afdwingen alleen vanwege t clownspak. Tfoe!

op 17 09 2017 at 03:19 schreef Stijn:

’t Beleid en het handelen aan de top stimuleren klein kattekwaad als ’t middelbaar onderwijs gespiek en getreiter.
Wat ontzettend misselijk om uitgerekend -en ongefundeerd- allochtone politie
krachten zo’n (autochtone) bedrijfscultuur persoonlijk aan te rekenen.
Deze hardwerkende vakmensen, ook de autochtone, ook de minder snuggere, zelfs de onsympathieke, hebben tenminste een zelden genoemde kwaliteit: ze ZIJN er – en als je werkelijk in nood verkeert, blijken ze beter te kunnen luisteren dan de hele GGZ bijelkaar. En weten nog raad ook!
Juist dit stille werk, verzwegen in de media (en menig criticus ontgaand), verdient, in een gemengde samenleving, een politiecorps waarin alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn.

Laat je niet kisten, jongens (m/v) – heel wat mensen zijn jullie -persoonlijk- dankbaar, al weet je zelf niet eens waarvoor.

op 17 09 2017 at 10:21 schreef ikzelf:

Als je de hele beroepsgroep zonder uitzondering zomaar neerzet als “hardwerkende vakmensen” dan verlies je meteen elk voorheen mogelijk nog gewillig oor. Die vlieger gaat namelijk voor geen enkele beroepsgroep op. Gemiste kans, Stijn.

op 17 09 2017 at 11:49 schreef ex-cellentie:

Mijn ervaring is geheel anders @stijn – toen een gek besloot mij in elkaar te meppen in een druk uitgaansgebied vol met camara’s etc kwamen ze pas veel te laat aankakken en gingen ze ook nog eens onbeschoft om mijn legitimatie vragen .

op 17 09 2017 at 15:57 schreef Defrys:

Stijn wat jij doet is idd nogal generaliserend. Het is eigenlijk hetzelfde als een hele beroepsgroep wegzetten als corrupte fascistische machtswellustelingen.

op 17 09 2017 at 16:32 schreef Stijn:

@ikzelf: bedoeld waren diegenen, die met mensen werken en dat opvallend goed doen
(zag dit misgaan, geen edit want auw)

@ex-cellentie: ook ik heb overwegend (zeer) slechte ervaringen met het apparaat in z’n geheel, en inderdaad, als je ze nodig hebt, zijn ze in geen velden of wegen te bekennen of erger.

Te weten, dat je in uiterste instantie (want kijk wel linker uit!) bij je grootste vijand terechtkunt, vind ik vermeldenswaard als iets wat ‘de politie’ wel goed doet ;)

op 17 09 2017 at 21:05 schreef Paul Hoekveld:

Weer een briljante column

op 17 09 2017 at 22:32 schreef Olav:

Politie is helaas een noodzakelijk kwaad. Waarschijnlijk zijn we het er allemaal wel over eens dat je toch ergens terecht moet kunnen als je slachtoffer bent van een misdrijf. Je wil je gestolen spullen terug of je wil dat je aanrander wordt gepakt, enz. En ik vind inderdaad ook dat hardrijders door woonwijken flink bekeurd moeten worden. Daarin is de politie dus noodzakelijk.

Maar blijkbaar trekt het beroep precies de verkeerde types aan. Dat is overal ter wereld zo, dus het zal wel een wetmatigheid wezen.

Ik ben er nog niet uit hoe dat te veranderen. Enerzijds wil je politieagenten wel een soort autoriteit meegeven; als een echte boef opgepakt moet worden dan ga je niet beleefd vragen of het meneer/mevrouw misschien belieft om als het schikt mee naar het bureau te komen. Anderzijds: hoe zorg je ervoor dat macht en bevoegdheden de smeris niet naar het hoofd stijgen?

Verder eens dat de wietbestrijding totaal contraproductief werkt en het systeem verder corrumpeert. Legalise it!

op 18 09 2017 at 00:12 schreef ikzelf:

Bij stom toeval het geluk hebben net de juiste persoon op het juiste moment te treffen noem ik niet iets dat de politie wel goed doet. Maar goed, jouw feestje.

op 18 09 2017 at 03:22 schreef ex-cellentie:

@petra kramer

bedankt voor je artikelen hier ; allemaal relevant en goed geschreven :)

op 18 09 2017 at 15:41 schreef babs:

Bij 100% van de politiemensen zit een steekje los, anders waren het geen politiemensen geweest. (Nederlandse situatie, met tegen de 0% werkloosheid voor jonge gezonde mensen, waardoor alleen mensen bij de politie zitten die bij de politie willen zitten.)

Bij welke agent precies welk steekje los zit is nauwelijks interessant.

Daar komt nog bij dat niet corruptie is gemeten, maar pakkans. Sommige groepen hebben nu eenmaal een hogere pakkans.

Google tip voor Peter:
‘Piano op het dak zwembad in de tuin’

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS