Home » Archief » De racistische berichtgeving rond orkaan Irma


[09.09.2017]

De racistische berichtgeving rond orkaan Irma

Petra Kramer

De orkaan Irma heeft een spoor van vernieling getrokken en ze is nog lang niet uitgeraasd. Ze koerst nu af op de Turks- en Caicoseilanden en Cuba. Verwacht wordt dat het zuiden van Florida zondagochtend aan de beurt zal zijn.

Meteorologen staan versteld.  Nog nooit was een orkaan zo krachtig en nog nooit had een orkaan zoveel uithoudingsvermogen. Het is nog nooit vertoond dat een orkaan langer dan 24 uur voortraast met windsnelheden van 290 kilometer per uur. Ter vergelijking: windkracht 11 is zeer zeldzaam in Nederland en dat betreft windsnelheden van 103 tot 117 kilometer per uur. Alles daarboven is windkracht 12. Het is daarom een understatement om te stellen dat Irma off the charts is.

In Nederland geeft het KNMI bij het minste of geringste ongerief al code oranje. Er hoeft maar verwacht te worden dat er ergens een tak van een boom waait en de media starten liveblogs om ach en wee te klagen over de schade. Waarbij ze totaal voorbij gaan aan het feit dat stormschade goed is voor de heiligverklaarde economische groei, maar dat is een ander blog.

Kapotgereten daken

In de voormalige koloniën is dat anders. De ‘schade lijkt mee te vallen’ kopt de NOS over Saba en Sint Eustasius. Dat hoor je nooit als er in Nederland daken van huizen waaien of als de elektriciteit uitvalt. ‘Hier en daar zijn hekken en schuurtjes omgewaaid’. Het wordt allemaal zo eufemistisch mogelijk gebracht terwijl de foto’s geknakte bomen en kapotgereten daken tonen.

Het KNMI meldt op zijn website dat windkracht 11 leidt tot ‘enorme schade aan bossen’ en dat windkracht 12 tot ‘verwoestingen’ leidt. En verwoestingen zijn er gekomen. Marineschepen konden niet aanmeren en vliegtuigen met hulpgoederen konden niet landen. Schattingen lopen uiteen dat zestig tot negentig procent van alles op de Caribische eilanden naar de kloten is. Het is onvoorstelbaar.

Maar de media willen zich er maar niet echt druk om maken. De Volkskrant bericht dat de hulpverlening nou eenmaal moeilijk op gang kan komen omdat Sint Maarten ‘autonoom’ is zonder te vermelden dat Nederland die ‘autonomie’ heeft afgedwongen om geld te besparen.

Volautomatische wapens

Er wordt wel bericht dat de communicatie totaal op z’n gat ligt maar de oorzaken worden wederom niet benoemd. Dat komt doordat de AM-verbindingen van de Wereldomroep zijn wegbezuinigd. Tot 2012 waren er in het Caribisch gebied AM-zenders met generatoren.  De blackout die er nu heerst, is niet het gevolg van Irma, maar van menselijk handelen. Zonder minieme bezuinigingen had de marine het een stuk makkelijker gehad om te communiceren met de bevolking. Zolang haar aggregaat maar op een droge hoogte staat en het plebs een ouderwetse radio op batterijen heeft.

Over de marine gesproken, waar de Volkskrant schreef dat de hulpverlening maar moeilijk tot stand kwam omdat Sint Maarten ‘autonoom’ is, blijkt diezelfde autonomie geen enkel probleem meer te zijn als de orde bewaakt moet worden. Nu er ‘geplunderd’ wordt, zijn er ineensmariniers met volautomatische wapens op de been. Diezelfde mariniers konden volgens de media niet zomaar zonder toestemming voedselpakketten uit gaan delen.

NRC schrijft: ‘orde houden is hard nodig, want volgens parlementsvoorzitter en oud-minister-president Sarah Wescott-Williams van Sint-Maarten zijn veel mensen alleen maar bezig om te overleven en doen ze er alles om aan eten en drinken te komen: “We moeten de massa’s in toom houden”, zegt ze tegen ANP.’

Neokoloniale sokpop

Ja, jezus fucking christus zeg! Denk toch eens aan de orde te midden van een fucking orkaan. Stel je voor dat iemand een brood opeet voordat het verschimmelt in het water zonder daarvoor betaald te hebben. De voorraad van alle winkels moet niet beschermd worden tegen het wassende water maar tegen de mensen die al hun hebben en houden net hebben verloren omdat het is weggespoeld, waardoor ze zo wanhopig zijn als maar kan. Straks steelt er nog iemand een laptop die niks meer doet omdat het ding totaal verzopen is. Fuck al die teringlijers die alleen maar bezig zijn met overleven, laat ze doodgaan.

Kan er alsjeblieft iemand aan de openbare orde denken terwijl het water iedereen aan de lippen staat? Zoveel is dat toch niet gevraagd? Zomaar produkten consumeren zonder ervoor te betalen kan echt niet. Als er een fles bronwater voorbij drijft, dan moet je onthouden dat die niet van jou is. Afblijven!

Verder was die Sarah Wescott-Williams ook een geheel legitieme minister-president. Haar partij had maar liefst twee van de vijftien zetels nadat Nederland Sint Maarten ‘autonoom’ verklaarde. Ze is totaal geen neokoloniale sokpop.

FUCK OFF!

Koloniale overheerser

De racistische berichtgeving komt me de keel uit. Voor zover er gesproken wordt met slachtoffers, betreft dat stuk voor stuk Nederlandse expats en die waarschuwen allemaal voor het gevaar van de oorspronkelijke bevolking. Het gaat over Nederlandse toeristen, het gaat zonder een greintje van geloofwaardig bewijs over plunderingen, het gaat over de witmang in zijn gated community die vreest dat er iemand wraak zal nemen op hem omdat hij nog altijd de nazaat is van de koloniale overheerser. Het gaat vooral niet over de slachtoffers die we niet horen. Het gaat alleen maar over witte mensen.

Mag ik u dit in herinnering brengen? Black people loot, white people search for food. Dat schreven kritische Amerikaanse media in de nasleep van Katrina. In Nederland hebben we dat niet. De Nederlandse media verzaken enorm.

 

 

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 09.09.2017 @ 10:27

[Home]
 

7 Reacties

op 09 09 2017 at 21:05 schreef Chrisje Comvalius:

Messcherp!

op 09 09 2017 at 22:37 schreef Ruurd:

Om nog maar niet te spreken over de insteek van mevrouw Zwagerman die roept dat je niet op zo’n eiland hoeft te wonen. Ach nee. Je hoeft ook niet onder NAP te wonen…

op 09 09 2017 at 23:06 schreef Zeur:

Het communicatieprobleem was m.i. niet dat de marine geen communiqués richting Sint Maarten kon sturen. Wel dat telefoonverkeer en ander tweerichtingsverkeer plat lag. Dan helpt een zender op Bonaire weinig.

Over het plunderen: dat de orkaan eraan kwam, was dagen van tevoren bekend. Tijd genoeg om eten en drinken in te slaan, zou je denken. Je maakt mij niet wijs dat de mensen die zodra de wind was gaan liggen winkels openbraken op zoek waren naar *eten*.

op 10 09 2017 at 15:41 schreef Martijn:

NOS had een Nederlandse meneer met een Perzisch accent. ;)

Hangt weer zo’n zweem van de mens als primitieveling waar het laagje beschaving bij het minste of geringste weer vanaf is (zeker als ze niet wit zijn). Maar ja, in de biologie blijkt nu dat dieren (nou ja, niet álle dieren) zich ook niet allemaal “beestachtig” (lees “Randiaans”) gedragen. Een wetenschapper in de Volkskrant weet te melden dat de criminaliteit niet noemenswaardig toeneemt, dat blijkt elke keer uit de cijfers als het stof weer neergedaald is. Het doet iig zelden recht aan de spookverhalen die altijd de ronden doen. De meeste mensen zorgen voor zichzelf en hun naasten.

Maar goed, de comments onder het bericht op Facebook laten weer een onderbuikloop van jewelste zien, dus Rutte lult wel weer meer met de boze burgers.

op 10 09 2017 at 15:50 schreef Brian Kirwan:

Mes scherp mijn reet!
People see what they wanna see and hear what they wanna hear. Als je niet gelooft dat er gejat wordt kijk zelf wel,
http://www.nu.nl/binnenland/4915235/gevolgen-orkaan-jose-sint-maarten-beperkt.html

op 10 09 2017 at 22:52 schreef Chakir:

Ja zeur, je hebt helemaal gelijk! Ik had vorig weekend ook zoiets, ik had mijn vers geslachte schaap van t offerfeest netjes aan een hoge boom opgehangen onbereikbaar voor de honden van de buren en wat blijkt nou? Hebben de buren zelf eraan zitten knagen, ondanks mijn voorzorgsmaatregelen. Domme achterlijke luie werkeloze kloteburen van mij! Te lui om gewoon zelf even naar de slager te gaan! Zelf zeggen ze van niets te weten en dat t waarschijnlijk zwerfkatten zijn geweest. Yeah right, ik weet wel beter, bij hen stroomt gewoon crimineel bloed door de aders. Dat weet iedereen in de wijk!

op 11 09 2017 at 20:15 schreef Prairieboy:

Er is volgens mij ook nog een andere reden dan: “…voor Nederland die ‘autonomie’ heeft afgedwongen om geld te besparen.” Volgens de berichten zijn er duizend(en?) undocumented werkzaam daar. En als de undocumented in hun hoofd halen om te vragen voor gelijkwaardige arbeidsomstandigheden dan wordt de grens gesloten (aka ‘a beautiful wall’ like brexit en trump).

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS