Home » Archief » De vijf mooiste blogs waar u nog nooit van gehoord heeft


[15.12.2014]

De vijf mooiste blogs waar u nog nooit van gehoord heeft

Jelmer Renema

kerst5

De Volkskrant kwam vrijdag met een lijst van de honderd invloedrijkste twitteraars van Nederland. Zoals Peter Breedveld al opgemerkt heeft: het is een hall of shame van racisten, treiteraars, doodswensers en andersoortig tuig.

De lijst is geinspireerd op de fameuze uitspraak van vakbondsman Mertens dat Nederland gerund wordt door een ‘old boys network’ van tweehonderd man. Dat is natuurlijk een behoorlijke miskleun: het punt van Mertens was om ingesleten macht te bekritiseren, de Volkskrant bevestigt het alleen maar. Plaatsing op de lijst levert alleen maar meer Twitter-volgers, en daarom meer macht op. Daarom, in de geest van Mertens: de vijf mooiste blogs waar u nog nooit van gehoord heeft.

Active Science

Active Science wordt gerund door Marco de Baar, opperhoofd van het Nederlandse kernfusieonderzoek. Als hij niet bezig is de wereld te redden door het uitvinden van een hernieuwbare energiebron, dan is hij wel bezig klimaatveranderingsontkenners om de oren te slaan. Marco zit in het hart van de Nederlandse wetenschap. Als je wilt weten hoe het daar echt aan toe gaat, moet je dit lezen.

Binnenkomer: ‘Een imaginaire penis‘ over postmoderne zin en onzin.

Bonustip: de categorie ‘Politiek Correct‘, waar de stukken over klimaatverandering te vinden zijn.

Tatlin’s Toren

Tatlin’s Toren is – om met Mantel te spreken – als een Turks kanon: het schiet niet vaak, maar als het gebeurt, geeft het ook een ongelofelijke knal en is het meestal raak. Marxistisch intellectueel Matthijs Krul schrijft over de Nederlandse politiek.

Binnenkomer: ‘Wat is er mis met Nederlands Links?‘ Het scherpste stuk over dit onderwerp.

Bonustip: Hij heeft ook nog een Engelstalige site

Wimar Bolhuis

Wimar is over twintig jaar minister van Financiën, maar dat weet hij zelf nog niet. Hij schrijft over de dingen die als op economie georienteerde PvdA-er in zijn straatje komen: begrotingsbeleid, solidariteit, en de vraag waarom we de verkiezingen verloren hebben.

Binnenkomer: ‘Hoe de rechtse en linkse begrotingspolitiek naar elkaar toegroeiden‘ *spoiler alert* die groei was vooral een kant op.

Bonustip: Wimar is ook de man van de ‘Haagse postah‘. Wie zei dat links geen humor had?

Paul Bordewijk

Paul is het bewijs dat oud-links in het lijstje oude kaas en oude Bordeaux thuishoort. Voormalig wethouder uit Leiden, schrijft voor alles wat los en vast zit, maar heeft zijn stukjes gebundeld op zijn eigen site.

Binnenkomer: ‘Bussenstrijd is Klassenstrijd‘. Gewoon, vanwege de titel.

Bonustip: Zijn site draait nog op een stoommachine, maar Paul heeft een Twitter-account waarmee je zijn artikelen kunt volgen.

Het Egoniemenwoordenboek

Namen van filosofen verminkt als lemma’s in een woordenboek. Ja, dat is elitair. Ja, dat is highbrow. Ja, ik snap ze ook niet allemaal. Maar het is ook fucking briljant.

Binnenkomer: mandevillen (ww.) 1. Bijen, hun korven of het warenhuis De Bijenkorf belachelijk maken; gezien de huidige bijensterfte wordt het niet langer politiek correct geacht om dit te doen. Bijv.: M. Nijhoffs Het lied der dwaze bijen (1934).

Bonustip: Er zit ook nog een site rond het woordenboek.

Jelmer Renema is natuurkundige en politiek actief voor de Partij van de Arbeid. Hij heeft een Twitter-account.

Jelmer Renema, 15.12.2014 @ 08:01

[Home]
 

10 Reacties

op 15 12 2014 at 11:12 schreef Olav:

Wel jammer, als ik dat nog mag opmerken, dat niet alle genoemde weblogs even actief zijn. Op “Tatlin’s toren” is het laatste bericht van december 2013.

Ik ga ze toch allemaal lezen, hoor.

op 15 12 2014 at 11:29 schreef Marco Meijer:

(nog) niet alles gelezen, maar dat stuk “wat is er mis met Nederlands Links” zou m.i. op FrontaalNaakt zeker niet misstaan.

op 15 12 2014 at 23:36 schreef Sasha Berkman:

Deja Vu iemand?

op 16 12 2014 at 17:20 schreef MNb:

Zeg eens Jelmer, waar moet ik de tijd vandaan halen?!

op 17 12 2014 at 16:58 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

De columns van Paul Bordewijk zijn vaak goed maar eerder gaf ik al aan dat hij behoort tot de PvdA met een roze bril, ook een kring rond falende Ronald Plasterk:
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/roze-bril.html

Na een bijeenkomst ooit rond 2000 heb ik na afloop met Bordewijk een kop koffie gedronken, en hem verteld van de censuur van de wetenschap door de directie van het CPB. Hij doet er niets mee. Stelt geen vragen, gaat niet lezen, kijkt niet wat de PvdA ermee kan, enz. … Wie snapt dat dit niet deugt ? Jelmer in ieder geval nog niet: http://thomascool.eu/Papers/Drgtpe/Crisis-2007plus/JRenRB/2014-10-07-Economie-is-een-wetenschap.html

op 17 12 2014 at 17:22 schreef Peter:

Thomas jongen, ik word zo doodmoe van je gezeur over die ‘censuur van de wetenschap’, die er gewoon op neerkomt dat ze bij het CPB niet geïnteresseerd waren in je theorie. Je rekent er iedereen op af. Wie niet in opstand komt tegen jouw ‘censuur van de wetenschap’ wordt door jou meteen – heel breedsprakerig, ook nog – gediskwalificeerd.

Nooit bij stilgestaan dat mensen jou gewoon een rare kwiebus vinden voor wie ze geen zin hebben hun goede relaties of positie op het spel te zetten?

Kap toch eens met dat gezeik. Ik heb het je wel honderd keer gevraagd, je gaat er gewoon mee door. Vraag je je nooit af waarom ik je mails niet meer beantwoord en je stukken niet meer plaats?

Vanwege die ‘censuur van de wetenschap’, vriend. Ik wil het niet meer, ik moet het niet meer, het komt me de neus uit.

Stoppen. Gewoon stoppen.

op 17 12 2014 at 17:46 schreef Remco Ketting:

Oh, Matthijs Krul, da’s de broer van de vriendin van de broer van mijn vrouw ;)

op 17 12 2014 at 18:37 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

@Peter: (1) Jouw “ze bij het CPB” is alleen de ***directie*** die interne bespreking en publicatiegang tegenhield. M.n. Gerrit Zalm en Hans den Hartog, en daarna directies die “loyaal” bleven aan een “eerder genomen directiebesluit”, zelfs toen de economische crisis mijn analyse bevestigde. Wat de collegae ervan vinden weet ik niet, want het is nooit intern besproken of doorgerekend kunnen worden en gepubliceerd. (2) Het kan best dat mensen mij een rare kwiebus vinden. Maar gaarne zie ik een inhoudelijke reactie, met argumenten onderbouwd. Hef eerst de censuur maar op, laat me de analyse doorrekenen en publiceren: en daarna praten we verder. Ik hoop dat je weet wat “censuur” betekent ? Laat Jelmer aan Paul Bordewijk om een reactie vragen: ik hoor het graag. (3) Ja, je plaatst geen stukken meer waarin ik over de kwestie schrijf. Je bent inmiddels een deel van het probleem: verslaafd aan hetzes rond immigratie en veel minder de open blik voor vrijheid van meningsuiting in het algemeen. (4) Ik doe mijn best om aansluiting te vinden bij de jonge generatie op het internet, en die niet weet waar de problemen vandaan komen. De toon wordt steeds cynischer. Het kan echt beter.

op 18 12 2014 at 10:29 schreef MNb:

“Je bent inmiddels een deel van het probleem.”
BWAHAHAHAHA! PB geeft een inhoudelijke reactie, je vindt die niet leuk en automatisch is hij het probleem. Dat is een pracht van een pseudowetenschappelijke redenering. Precies daarom neemt niemand je serious, TC.

“Het kan echt beter.”
Maar jij kan klaarblijkelijk niet beter.

op 18 12 2014 at 14:18 schreef G.J. Brethouwer v/h Cactus:

Schitterende links, ik ben nu al verslaafd.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS