Home » Archief » Invloed


[13.12.2014]

Invloed

Peter Breedveld

kerst12

Gisteren was er op Twitter wat consternatie over de 100 invloedrijkste Twitteraars van 2014 van Nederland, die de Volkskrant presenteerde. Weinig verrassend zijn dat vooral blanke, middelbare en vooral ook conservatieve mannen.

Er waren mensen teleurgesteld dat onder andere @Floripasdelaban en ikzelf niet op die lijst staan. Dat is sympathiek, maar het zou alles, wat ik de afgelopen jaren heb geschreven, in één klap ongeldig maken als ik in die top-100 zou hebben gestaan.

Gewoon gezellig

Ga maar na: al sinds jaar en dag betoog ik dat Domrechts de agenda bepaalt in Nederland. Domrechtse media als De Telegraaf, GeenStijl en Powned maken stemming over de multiculturele samenleving en de politiek volgt slaafs met een Marokkanendebat, racistische wetsvoorstellen en etnische zuiveringen. Fatsoenlijke kranten als NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw kunnen in de strijd om abonnees niet achterblijven en doen gewoon gezellig mee met hysterische onzin over brandende synagogen en nekschoten en shariawijken en Jihad-belts.

Stelt u zich nu voor dat Floripas of ik genoeg invloed hadden gehad om op die Volkskrant-lijst te figureren. Of bijvoorbeeld Ewoud Butter van de Republiek Allochtonië of Jeroen van den Heuvel van Krapuul, of Flip van Dyke, die altijd met keiharde cijfers aantoont dat media en politiek liegen over het aantal vluchtelingen in Nederland. Het lijkt me dat er dan wel wat andersoortige debatten in de Tweede Kamer gevoerd zouden. Wie zou aankomen met een voorstel voor een Marokkanendebat, zou keihard weggelachen worden, Diederik Samsom zou het niet meteen dun door de broek lopen als een Turks Kamerlid Allah ter sprake zou brengen en er zou naast de terechte (!!1!) aandacht voor antisemitisme ook eens aandacht worden besteed aan islamofobie, want daar is meer dan genoeg reden toe.

Domrechtse media vergiftigen het klimaat

Er wordt echter niet naar Flip van Dyke geluisterd, maar naar De Telegraaf en naar Pownews en GeenStijl en The Post Online. Daarom wordt er bepaald dat er maar 250 Syrische vluchtelingen in Nederland mogen worden toegelaten, vanwege de onbeheersbare stroom vluchtelingen die we al voor onze kiezen krijgen, daarom wordt de islam geproblematiseerd, daarom maakt minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher stemming over Turkse Nederlanders.

En dat zie je ook terug in die lijst. Types als Nazi-aap Jan Roos, prominent bolletje Bas Paternotte, de racistische Laaf Marck Burema alias @Pritt en de rechters bedreigende, over verkrachting fantaserende troglodiet Jan Dijkgraaf domineren het discours in Nederland. Het klopt precies met wat ik altijd beweer: Domrechtse media vergiftigen het klimaat. Het werd trouwens ook bevestigd door een interview met Tofik Dibi in Vrij Nederland, eind vorig jaar. Dibi beschrijft hoe alle Kamerleden elke dag begonnen met het checken van GeenStijl: ‘Als je op die site stond, was dat goed voor je naamsbekendheid.’

Het is een zeer onthullend interview, dat mijns inziens veel te weinig aandacht heeft gekregen. Het bevestigt al mijn vermoedens. Alleen daarom al verdient Dibi zijn wachtgeld dubbel en dwars. Het biedt veel inzicht in hoe dat werkt in de incestueuze kliek op het Binnenhof: ‘Het gaat erom hoeveel retweets je hebt, hoeveel likes op Facebook. Dat is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden’, aldus Dibi.

Feiten verdoezelen

Met die kennis zou het toch een schok zijn geweest als ik tot de invloedrijkste Twitteraars van Nederland had behoord. Als Kamerleden elke morgen eerst Frontaal Naakt checkten, was dit land zo ontzettend veel leefbaarder geweest.

Achteraf blijkt steevast dat ik, en niet Bas Paternotte of Pritt, gelijk heb gehad. Iedereen, inclusief de keurige Bas Heijne, blèrt dat antisemitisme een moslimdingetje is. Ik hamer er al jaren op dat antisemitisme vooral een hobby is van Domrechtse autodropmannen. Een verse rapportage van de Anne Frank Stichting geeft mij gelijk. En hoor al die schreeuwlelijkerds eens oorverdovend zwijgen! De invloedrijkste tweeps van Nederland, maar die invloed gebruiken ze om feiten te verdoezelen en haat tegen allochtonen aan te wakkeren.

Toen eerder dit jaar een Nederlands-Marokkaanse wijnbaruitbaatster door moslims zou zijn bedreigd, zei ik dat het stemmingmakerij was. Heel Nederland over de zeik, moslims dit, moslims dat, maar ik had gelijk. Waar waren die wijndrinkende mediahoeren, die voor die bar stonden te dringen toen er camera’s bij waren, trouwens toen Elou Akhiat ze echt nodig had? Want de wijnbar is inmiddels gesloten.

Opgeblazen ego

Ik had ook gelijk over Pownews, dat de makers daarvan zich kunnen meten met de religieuze politie in Saoedi-Arabië en de maagdelijkheid testende militairen in Egypte. Ik werd uitgelachen, nu ziet Kustaw Bessems het eindelijk ook, en Wouke van Scherrenburg en al die andere invloedrijke twitteraars. Tja, te laat, en het zou leuk zijn als ik eens een keertje de credit kreeg die ik verdien. “We hebben je uitgelachen, we deden niks toen je werd bedreigd en kapotgemaakt door ongeveer driekwart van de figuren op de invloedrijke tweep-lijst, we zaten fout, sorry.” Zou fijn zijn.

Tofik Dibi gaf van de week toe dat hij inzag dat Hassnae en ik gelijk hadden gehad en dat hij fout had gezeten. Maar ja, altijd achteraf hè. Als het ertoe doet, lopen alle politici en journalisten achter Paternotte en Jan Roos aan. Want likes en retweets en het eigen opgeblazen ego zijn belangrijker dan het landsbelang.

Beperkte definitie

Nog één relativerende opmerking over die lijst: Quinsy Gario staat er niet op. Dat laat meteen zien dat de samenstellers blijkbaar nogal een beperkte definitie hanteren van wat ‘invloedrijk’ is. Als je er bijna eigenhandig in geslaagd bent één van Nederlands meest gekoesterde volkstradities aan het wankelen te brengen, dan ben je pretty fucking invloedrijk.

Maar je ziet het ook aan de lijst van meest invloedrijke Nederlanders die de Volkskrant vandaag presenteert. Hans Wijers staat op één. Zou Hans Wijers echt meer invloed hebben dan Linda de Mol of bijvoorbeeld de baas van Albert Heijn? Geloof ik hé-le-maal niets van. De lijst laat vooral zien hoe dicht de Volkskrant tegen de macht aanschuurt.

De stem van Uw Charmante Hoofdredacteur horen? Dat kan als u de Nacht van Jole terugluistert.

Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Like de Facebookpagina ‘Handen af van Quinsy Gario‘.

Peter Breedveld, 13.12.2014 @ 11:59

[Home]
 

17 Reacties

op 13 12 2014 at 12:42 schreef Egbert:

En natuurlijk hun verkiezing van de Politicus van het Jaar (Stas Van Rijn stond ook op de shortlist. Iemand al gecheckt, achteraf, hoe de Volkskrant rapporteerde over de verzorging van zijn moeder?).

De vraag is natuurlijk: en wat krijgt De Volkskrant er voor terug? Wat is de deal? (Zie ook Joris Luyendijk hierover). Een burgemeesterspost op zijn minst.

op 13 12 2014 at 12:57 schreef Suus:

Peter, ik word er niet vrolijk van maar dat was de bedoeling ook niet. Al zou je dit stuk op iedere straathoek op een muur plakken dan zou van de mensen die het lezen 1 op de 10.000 het misschien vatten. Het blijft vechten tegen de bierkaai maar het is goed dat je het doet!

op 13 12 2014 at 14:18 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Goed stuk op 1 ding na, mijzelf. Als ik een invloedrijke tweep zou zijn zou iedereen naar Vanilla Fudge luisteren en andere achterlijke muziek want dat is zo’n beetje het enige dat ik tweet. Rare muziek. Er staat trouwens wel een krapuul schrijver in de lijst: @wltrrr. Voor zover ik kan zien is dat de enige linksige in de hele lijst.

op 13 12 2014 at 15:05 schreef frans:

Na 20 regels was het “ik heb altijd gelijk” gehalte mij teveel .
Je bent geweldig !

op 13 12 2014 at 15:29 schreef Bertje:

“Nog één relativerende opmerking over die lijst: Quinsy Gario staat er niet op. Dat laat meteen zien dat de samenstellers blijkbaar nogal een beperkte definitie hanteren van wat ‘invloedrijk’ is. Als je er bijna eigenhandig in geslaagd bent één van Nederlands meest gekoesterde volkstradities aan het wankelen te brengen, dan ben je pretty fucking invloedrijk.”

Gario had op nummer 1 moeten staan.
Helemaal in je eentje een kinderfeest ombuigen naar je eigen werkelijkheid is een prestatie op zich.
Ik doe hem zoiets niet na!

op 13 12 2014 at 17:01 schreef MNb:

“het zou leuk zijn als ik eens een keertje de credit kreeg die ik verdien. ”
Komop zeg, het is al eeuwen bekend dat dat nooit gebeurt. Kassandra werd nooit geloofd, hoe vaak haar voorspellingen ook uitkwamen. Dit thema is vast ook wel in het OT terug te vinden. En Rowlings liet zeggen dat het veel gemakkelijker is iemand te vergeven die ongelijk heeft dan iemand die gelijk heeft.

op 13 12 2014 at 17:38 schreef mango:

Je mag daar zelf OK mee zijn, objectief genomen slaat het natuurlijk nergens op dat jij niet in die lijst staat.

op 13 12 2014 at 20:07 schreef Mario:

Blij dat ik geen twatter gebruik.

En oh, ironie:
http://www.volkskrant.nl/wetenschap/gedrag-duiden-op-basis-van-sociale-media-is-aantrekkelijk-maar-gaat-vaak-fout~a3801285/

——

@Bertje

“Helemaal in je eentje een kinderfeest ombuigen naar je eigen werkelijkheid is een prestatie op zich.
Ik doe hem zoiets niet na!

You just did.

op 13 12 2014 at 21:16 schreef Abdel:

Je hebt mensen die fout zijn en je hebt mensen die dat aan de kaak stellen (toegegeven dat zijn er niet veel, en ik heb het meermalen gezegd: bij Peter kun je schuilen).
Maar er zijn vooral heel veel die hun hoofd afwenden en de andere kant op kijken, en eigenlijk zijn dat veel engere mensen dan die lui die uitkomen voor hun abjecte meningen. Ik weet niet wat het is maar het lijkt alsof Nederland stikt van de mensen die liever de andere kant op kijken en hun bek niet open trekken. In elk van de ons omringende landen hebben mensen het kapotbezuinigen van hun economie aangegrepen om te protesteren, te demonstreren en van zich te laten horen. Wij pikken het niet langer. Behalve hier! Wij zijn een schijterig volkje met z’n allen. Wij dénken van onszelf dat we onafhankelijk zijn. Fluitsma en van Tijn zongen in 15 miljoen mensen over Nederlanders: “Die schrijf je niet de wetten voor”. Nou als er een gezagsgetrouw volk is en niet onafhankelijk dan zijn het Nederlanders. Dat heeft de geschiedenis meermalen uitgewezen…

op 14 12 2014 at 17:00 schreef Rob:

@bertje

Wenn ich “Kinderfeest” höre, entsichere ich meine Browning!

op 14 12 2014 at 18:08 schreef Dat moet je lezen: vijf blogs die u niet kent | jelmerrenema:

[…] met een lijst van de honderd invloedrijkste twitteraars van Nederland. Zoals Peter Breedveld al opgemerkt heeft: het is een hall of shame van racisten, treiteraars, doodswensers en andersoortig […]

op 14 12 2014 at 18:31 schreef fran assmann:

Menno ter Braak schreef al over de rancuneleer…De beste man heeft zelfmoord gepleegd vanwege de komst van de “handheffende” racistenmachine in ’40.

Ik zie teveel overeenkomsten ,met het huidige nederland.Dat doet mij pijn.

http://www.humanistischecanon.nl/democratie_of_dictatuur/menno_ter_braak

op 14 12 2014 at 19:56 schreef Ralph van der Geest:

Onze medeschrijver @wltrrr, die ik enorm waardeer vanwege zijn vlijmscherpe sarcasme en observatievermogen, heeft zijn aanwezigheid in die lijst al gerelativeerd met op te merken dat ie dat nooit zonder zijn vrouw had weten te bereiken. En verder is het een lijst met gajes waar je dood nog niet eens op gevonden wil worden.

op 14 12 2014 at 20:00 schreef Maarten:

Erkenning willen we hier allemaal wel, maar boven dat verdien je veel respect om in de vuurlinie te gaan staan en dit zo mooi op te schrijven.

op 14 12 2014 at 20:40 schreef teigertje:

Yep, heb gisteren het lijstje bekeken en even gekeken wie ik al volgde. Waren er niet veel…, eigenlijk heel weinig.
Wat het mij zegt: alleen dit:
Er worden weer in een paar veren in de kont gestoken ter bevestiging van een verdere voorspoedige samenwerking.

op 16 12 2014 at 00:10 schreef dewanand:

even snel hier posten, link naar site met racisme verhalen. echt wreed al die rassenhatende mensapen. Nu ik nog een leuke negerman leerde kennen hoor ik de hardere waarheid en het is erg interessant om empirische data uit de bron zelf te verkrijgen, echt wreed, maar ok eerlijk is eerlijk, wij hindoes en afro mixen zijn ook van onze kant vreselijke onverbeterlijke racisten. En juist hierom miauwt Wieroe naar mij dat rassenhaat gewoon in onze inferieure Mensaap genen zit ingebakken. Aard van het mensaapje zelf, van elke kleur en geur wel te verstaan, ja dus misschien moeten wij Wieroe wel gelijk geven want een Hindoe Nazi kat weet het altijd beter toch??

zie dit, meer racisme stories, ongelooflijk, idee is om rassenhaat maar te legaliseren, want who cares? Dan staat er voor elk bruinzwart negercafe bordje: ‘only for niggas en whiggas’. bij koelie cafes: ‘nude cows’.

———–
Hedendaags racisme in Nederland

november 28th, 2014 Ervaringen Hot, Ingezonden, Opinie, Verhalen
De naam van mijn vriend is in dit stuk afgekort, i.v.m. zijn vrij zeldzame naam en het gemak waarmee je tegenwoordig mensen kunt googelen.

http://verdwenengelijkheid.nl/2014/11/hedendaags-racisme-nederland/

op 17 12 2014 at 11:05 schreef Gerard:

Catherine Keyl heeft hetzelfde probleem. Ook zij wordt niet serieus genomen:

http://www.powned.tv/nieuws/media/2014/12/keyl_ik_ben_niet_dom_of_dement.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS