Home » Archief » Democratie is niet de boel aan elkaar liegen en dan meeste stemmen gelden


[13.12.2023]

Democratie is niet de boel aan elkaar liegen en dan meeste stemmen gelden

Peter Breedveld


Scène uit The Dick Van Dyke Show.

Alweer 17 jaar geleden, in 2006, toen Nederland nog steeds aan het revalideren was vanwege de moord op Theo van Gogh door een moslimextremist, zei de toenmalige minister van justitie, Piet Hein Donner, dat als een meerderheid van de Nederlanders dat wilde, de sharia moest worden ingevoerd.

Niet alleen was de timing slecht, zo vlak nadat een religieuze extremist het land zijn gruwelijke wil had opgelegd, het was ook een fenomenaal domme opmerking, die aantoonde wat een oppervlakkige denker Donner is. Alom gevierd en bewonderd vanwege zijn eruditie en onkreukbaarheid, zijn schalkse grapjes en zijn wijsheid, maar zijn opvatting over democratie was dat de meeste stemmen gelden. Of wat Multatuli eens schreef, dat democratie neerkwam op vaststellen dat wij met meer zijn en we het vechten dus gevoeglijk kunnen overslaan want dat zouden we toch winnen; laten we alleen nog maar doen wat wij leuk vinden.

Totale imbecielen

Donners constatering riep een storm van verontwaardiging op, en natuurlijk werd hij ervan beschuldigd voor invoering van de sharia te zijn. In het land der totale imbecielen is Domoor minister van justitie. Ik denk niet dat ik er ver naast zit als ik zeg dat in de hoek waaruit de verontwaardiging het hevigst klonk, nu constant wordt gehamerd dat de monsterzege van Wilders betekent dat “het volk heeft gesproken” en dat we dus ook maar niet moeilijk moeten doen over het afschaffen van wat grondrechten.

Als de meerderheid van het volk dat wil, gelden bepaalde mensenrechten immers niet meer.

Als de meerderheid van het volk dat wil, hebben vrouwen geen stemrecht meer. Als de meerderheid van het volk dat wil, stenigen we hoeren en overspelige vrouwen. Als de meerderheid van het volk dat wil, vervolgen we de Joden. Maar nu rekenen we eerst af met de moslims.

Wie er zulke opvattingen over democratie op nahoudt, hoort geen macht te hebben. Helaas is de Gekke Hoedenmaker van Nederland, Ronald Plasterk, aangewezen als degene die de nieuwe regering in de grondverf moet zetten, en hij heeft nu gezegd dat er door Extreemrechts, dat immers de verkiezingen heeft gewonnen, anderhalve maand onderhandeld moet worden over hoe compatibel de grondwet is met de programmapunten van het gajes. Tegen Frans Timmermans, de gedoodverfde leider van de linkse oppositie, zou hij hebben gezegd dat die toch ook de constitutionele monarchie wil afschaffen, dus dat dat eigenlijk hetzelfde is als het afschaffen van mensenrechten.

Hersenschimmen en gratis bier

Dat democratie zou betekenen dat je de democratie met meerderheid van stemmen af kunt schaffen, is gevaarlijke nonsens, zoiets als een overleden patiënt genezen verklaren. Democratie is alles doen om ervoor te zorgen dat de democratie gewaarborgd blijft, dat iedere ingezetene zich beschermd en veilig weet. Dat een ingeslagen weg ook weer kan worden afgeslagen.

Democratie is ook dat iedere stemgerechtigde goed is voorgelicht, zodat ie zijn stem weloverwogen kan uitbrengen, en laten we de feiten onder ogen zien: de afgelopen verkiezingscampagne is er door Rechts weer gelogen dat het een aard heeft. De rechtse kiezer heeft zich weer een boel nonsens op de mouw laten spelden. Zijn stem is gebaseerd op hersenschimmen en gratis bier. Hem, ons allemaal, feitelijk, is een rad voor ogen gedraaid. De media zijn pas na de verkiezingsuitslag begonnen met het factchecken van alles wat er door Wilders, Omtzigt, Van der Plas en Yesilgöz is gezegd en ontdekken dat dit en dat en zus en zo allemaal gelogen is.

Ik verklaar daarom de uitslag ongeldig. Er moeten opnieuw verkiezingen worden uitgeschreven en nu op basis van eerlijke informatie, daar hebben we recht op. Dat Wilders zegt: “Ik ben helemaal niet milder geworden en al mijn beloftes zijn onuitvoerbaar, behalve als ik een coup pleeg, en dan zal Nederland snel ten onder gaan.” Dat Van der Plas toegeeft dat ze pas gelukkig is als overal het gegil van gemartelde varkens klinkt en er geen bloemetje meer levensvatbaar is, Omtzigt dat het hem geen zak uitmaakt zolang de procedures maar kloppen. Dat Yesilgöz zegt: “Ik ben een kerstbal, ik hang hier te hangen tussen de andere ballen.”

En dán heb je eerlijke verkiezingen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 13.12.2023 @ 10:19

[Home]
 

1 Reactie

op 13 12 2023 at 10:20 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS