Home » Archief » Deugmensen


[10.11.2022]

Deugmensen

Peter Breedveld

Mensen die GroenLinks of D66 stemmen, hun afval scheiden, kipstuckjes van de vegetarische slager eten, andere mensen keurig naar hun gewenste voornaamwoorden vragen en die vinden dat vluchtelingen niet op straat horen te creperen, worden door Domrechts “deugmensen” genoemd. Progressieve mensen reageren daar vrij humorloos op, dat ze natúúrlijk deugen en dus deugmensen zijn, ze zouden geen niet-deugmensen willen zijn. Maar laatst schreef ik een stukje over de “deugmensen” die naar Mastodon emigreren en daar werd op Mastodon heel pissig op gereageerd, dat wie het woord “deugmensen” gebruikt, zelf niet deugt.

Echt een geuzennaam wil het maar niet worden, zal ik maar zeggen. Deugmensen beschouwen “deugmensen” als een belediging. En dat is het ook, net als “fatsoensrakker”. Je kunt stellen dat er niks mis mee is om een fatsoensrakker te zijn, want wie is er voor gebrek aan fatsoen, nietwaar. Alleen is het fatsoensrakkers nooit te doen om een fatsoenlijke omgang met elkaar en de omgeving, maar om uiterlijkheden, om oppervlakkige gedrag. Netjes kleden en met twee woorden spreken en geen ‘kut’ en ‘godverdomme’ zeggen. Parelketting, rode lipstick, keurige japon, zeg maar Elma Drayer, deftige mevrouw van buiten, maar een achterbaks, leugenachtig sekreet in haar hele wezen.

Fatsoenskanker

Er valt weinig te lachen met Domrechts, maar dat ‘deugmensen’ vind ik dan wel weer heel grappig, vooral omdat deugmensen er steeds weer zo pissig om worden. Intuïtief weten ze natuurlijk wel wat ermee bedoeld wordt, namelijk dat het ze vooral gaat om dat deugen, niet om een betere wereld.

Voordat ‘deugmensen’ in zwang raakte, verzon Bert Brussen, de oprichter van The Post Online, het woord ‘fatsoenskanker’. Als je vond dat vluchtelingen niet terug de zee in moesten worden geduwd, leed je aan ‘fatsoenskanker’. Dat is nog grappiger, omdat het zo grof is. De tegenwoordige senator Annabel Nanninga gebruikte het ook vaak, in de tijd dat ze ebola nog een mogelijke oplossing voor het vluchtelingenprobleem vond.

Heel veel mensen worden boos om schelden met kanker, omdat kanker een hele erge ziekte is. Ze preken dan dat het kwetsend is omdat er mensen zijn die iemand aan kanker hebben verloren, of die zelf kanker hebben. Maar volgens mij hebben we allemaal geliefden aan kanker verloren, ik zelfs best veel, en we worden ook allemaal bedreigd door kanker. Ikzelf ben eigenlijk nergens bang voor behalve voor grote hoogtes en voor kanker, ik denk meerdere keren per dag dat ik kanker heb en wil me nooit laten onderzoeken door de dokter omdat ik bang ben dat die me gaat vertellen dat ik kanker heb.

Juist daarom moet ik hard lachen om grappen over kanker. Waar ik om moet lachen, daar ben ik niet bang meer voor. Zelfs het woord ‘kanker’ vind ik grappig. Schelden met kanker vind ik ontzettend ordinair, maar omdat het zo grof is, vind ik het ook grappig. Het stoort me als ik hoodie-jongeren constant ‘kanker, kanker, kanker’ hoor zeggen, kanker dit en kanker dat, maar ik begrijp het rebelse ervan ook wel weer.

Sorry zeggen

Toen activist Jelle de Graaf zich in een talkshow van Beau van Erven Dorens aan de tafel vastplakte (de zinloosheid van die daad vind ik ook weer eindeloos humoristisch, want hij wilde dat er naar zijn boodschap geluisterd werd maar dat gebeurde al, want hij zat in die show) schijnt hij ook met kanker gescholden te hebben. Daar stak een golf van verontwaardiging over op en toen bood De Graaf netjes zijn verontschuldigingen aan. Ook hilarisch. Activisten zijn tegenwoordig zo lief. Als ze soep tegen een schilderij gooien, verzekeren ze zich er eerst van dat er een beschermende glasplaat voor zit en als mensen boos worden omdat ze een lelijk woord hebben gezegd, zeggen ze netjes sorry.

Tata Steel of de bedrijven die pfas lozen in onze rivieren, zullen nooit sorry zeggen voor het veroorzaken van kanker in onze geliefden, onze vaders, moeders, kinderen. Ze krijgen er zelfs subsidie voor en dat vinden de mensen prima, want ze blijven op de partijen stemmen die het mogelijk maken dat bedrijven ons water, onze lucht, onze bodem, ons voedsel, ons drinken, onze moedermelk vol blijven stoppen met kankerverwekkende stoffen. Ze worden pas boos als je ‘kanker’ zegt.

Toon matigen

Kanker veroorzaken = oké, ‘kanker’ zeggen = heel erg slecht en schokkend en onfatsoenlijk. Zie daar de deugmens. Dit is waarom ‘deugmensen’ een belediging is. Want deugmensen willen hun geweten netjes en aangeharkt, maar de vluchtelingen moeten worden opgevangen in een dorp waar zij niet wonen en als vliegen duurder wordt, vinden zij dat niet erg want dat kunnen ze toch wel betalen. Ze kunnen een Marokkaan niet van een Turk onderscheiden. Ze zijn tegen racisme maar vinden dat ik mijn toon moet matigen en mijn woordkeuze moet aanpassen. When they go low, we go high, zeggen ze.

Het is mijn grootste ambitie om een echte ondeugd te worden.

Dit is echt een totaal ander stukje geworden dan ik in mijn hoofd had.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 10.11.2022 @ 07:50

[Home]
 

1 Reactie

op 10 11 2022 at 07:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt.nl.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS