Home » Archief » Waarom Mastodon voor watjes is en gedoemd te mislukken


[02.11.2022]

Waarom Mastodon voor watjes is en gedoemd te mislukken

Peter Breedveld

Veel deugmensen zijn naar Mastodon geëmigreerd sinds Elon Musk eigenaar van Twitter is geworden. Ze zijn namelijk bang dat Musk Donald Trump weer op Twitter gaat toelaten en dat dan alles maar gezegd mag worden, omdat Musk voor de onbeperkte vrije meningsuiting schijnt te zijn. Een wereld waar alles maar gezegd mag worden, dat is voor veel deugmensen de hel op aarde.

Dus zitten ze het op Mastodon heel nadrukkelijk met elkaar eens te zijn over vooral het klimaat, valt me iedere keer op als ik erop kijk, en over hoe verschrikkelijk het op Twitter is. Er is echt geen donder aan, en er zitten ook al barstjes in het prille geluk, want behalve dat Mastodon niet heel gebruiksvriendelijk is, vindt ook Domrechts zijn weg natuurlijk naar Mastodon. Zo zag ik dat er veel consternatie was omdat Sander van Dam er opdook en meteen door iedereen werd geblockt. Net als op Twitter dus.

Sander van Dam is een rechtse troll die screenshots maakt van de tweets van linkse twitteraars en bij elkaar zet om aan te tonen dat ze inconsequent zijn of zichzelf tegenspreken. Hij krijgt er enorm veel likes voor en het slachtoffer wordt dan uitgescholden en belachelijk gemaakt door een groot leger van trollen.

The Evil Dead

Bij mij deed-ie het ook een keer, niet lang geleden, toen ik door Caroline van der Plas was geblockt en zei dat ze blijkbaar niet tegen kritiek kon. Toen zette hij vier screenshots van mij naast elkaar waaruit bleek dat ik zelf trollen block (you bet). Tweeduizend likes en een fors aantal reacties kreeg hij ervoor, maar ik kreeg er niks van mee, althans, ik zag het pas toen het al voorbij was, omdat ik op Twitter blijkbaar een filter aan heb staan waardoor ik alleen kwaliteitsreacties te zien krijg.

Dat filter werkt echt heel goed. Ik ontdekte pas onlangs dat er onder mijn tweets, onderaan een sliert reacties, een mogelijkheid “meer antwoorden weergeven” volgt, en als je daar op clickt, zie je een zooi domme ad hominems, jijbakken, gescheld en algeheel dom gelul. Het is als het luik in de vloer van het huis in The Evil Dead, waaronder het afgrijselijkste schorem uit de hel de boel probeert te versjteren, maar dat kun je dus gewoon dichtgooien.

Ik besteed verder geen aandacht aan die Sander van Dam en heb nooit last van hem, maar veel andere mensen kunnen er niet over ophouden, net zomin als over Eva Vlaardingerbroek, Raisa Blommenstijn, Ebru Umar, Joost Niemöller en wappies.

Progressief Nederland heeft echt een obsessie met wappies en complotdenkers. Mijn Twittertijdlijn staat er vol mee, maar niet omdat ik ze zelf opzoek. Het zijn mijn progressieve vrienden die ze constant aanhalen en retweeten en vervolgens zwelgen in hun verontwaardiging over al dat racisme, het geflirt met nazisme en het nepnieuws over bloedstolsels en sterfgevallen vanwege Pfizer en Moderna. Constant zie ik H.P. Lovecraft-achtige creaturen die bij lijkschouwingen uit de aderen van gevaccineerden zouden zijn gehaald. Ze worden onder mijn aandacht gebracht door mensen die het verschrikkelijk vinden, het ergste dat er is, dat dit soort foto’s worden verspreid.

Sneeuwvlokje

Dit is waarom Mastodon gedoemd is te mislukken en Twitter zal blijven: de meeste deugmensen kunnen niet zonder Sander van Dam. Hij is het donker dat hun licht helderder doet schijnen. Zonder het botte racisme van Joost Niemöller slaat hun antiracisme dood en je klimaatboodschap reikt niet ver als er geen aan fossiele brandstoffen verslaafde ploerten zijn die foto’s van hun bloederige steaks posten. Willem Engel is de Nederlandse Charles Manson: jouw volmaakte reinheid is betekenisloos zonder zijn onpeilbare slechtheid.

En verder, deugmensen, moet je niet zo zeiken. Wat ben je voor sneeuwvlokje als je niet tegen een verwerpelijke mening kunt? Er bestaan nou eenmaal mensen die een wereld zonder Joden en moslims willen, die geloven dat we gekoloniseerd zijn door buitenaardse reptielen of dat het goed voor de arbeider is als de baas in zijn geld kan zwemmen. Ik zit juist op Twitter om dat tuig wat tegengas te geven, en om te leren hoe dat werkt, in die zultkoppen en poephoofden. Wil je Twitter echt helemaal overleveren aan de Wierd Duks, Joost Niemöllers en Paul Cliteurs?

Totalitaire neigingen

Trouwens, ook Links moet in check gehouden worden met wat tegengeluid. Gisteren zag ik weer iemand die kerstverlichting wilde verbieden, de neiging tot totalitarisme is groot bij Links. Dat is vreselijk bang dat Musk de beschikking krijgt over onze data, die hij via Twitter oogst, maar wil elk aspect van ons leven regelen en beheersen en straft mensen zelfs voor thought-crimes.

Onbeperkte vrijheid van meningsuiting is goed. Het is bizar om zoveel mensen constant te zien jammeren over het racisme en de agressie op Twitter, terwijl PVV’ers en FvD’ers in de Tweede Kamer Hitleriaanse tirades staan te houden over hyena’s die onze roomblanke dochters belagen en mensen uit achterlijke zandbaklanden.

Makkelijke clickbait

Een dikke tien jaar geleden werd ik zelf te grazen genomen door trollen en op Twitter beschuldigd van ernstige zaken als antisemitisme en identiteitsdiefstal. Het probleem was toen niet die trollen an sich. Het probleem was dat de media die beschuldigingen gewoon één op één overnamen. Ik werd toen door mijn baas op het matje geroepen en werd op mijn werkplek belaagd door een Powned-team dat met draaiende camera voor mijn bureau stond. Nog jaren daarna werd mijn werkgever benaderd door journalisten die eisten dat ik ontslagen zou worden.

Ik zou dus zeggen dat niet sociale media het probleem zijn maar de reguliere media. Díe kunnen zich niet beheersen, althans, konden dat niet. Het lijkt erop dat ze tegenwoordig iets beter doorhebben wat trollen zijn en wat ze doen. Voordeel van Mastodon is dan in elk geval voorlopig dat je daar onzichtbaar bent voor journalisten die op jacht zijn naar een beetje makkelijke clickbait voor hun baas. Maar voor hoelang?

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 02.11.2022 @ 08:41

[Home]
 

1 Reactie

op 02 11 2022 at 08:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS