Home » Archief » Die jihadstrijders, die dóen tenminste iets


[31.05.2013]

Die jihadstrijders, die dóen tenminste iets

Peter Breedveld

Iwase20
Naakt omdat het moet (foto: Iwase Yoshiyuki)

Al zolang de mensheid in groepen de aarde afstruint, op zoek naar voedsel en een schuilplek voor als het regent, wordt van jongemannen verwacht dat zij hun leven in de waagschaal stellen voor die groep. Ze moesten op mammoetenjacht en ze moesten vechten tegen jongemannen uit andere groepen, die hun schuilplek te dicht naderden.

In die tijd – stel ik me zo voor – wist een jongeman nog waar hij het voor deed. Als er geen mammoetvlees werd gescoord, ging iedereen dood van de honger en als concurrerende groepen niet werden weggejaagd, ook. Maar in de afgelopen drie, vier millennia zijn de doelen steeds abstracter geworden. Gingen jongens vechten voor roem en glorie, toen voor God, voor hun heer, voor hun vaderland en uiteindelijk voor ideeën. Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid.

Vechten voor een symbool

Onder het mom van die smoezen hebben vele honderden miljoenen mannen en vrouwen zich een afschuwelijke dood in laten jagen, of nog erger: zich zo afzichtelijk laten verminken, dat de rest van hun leven een hel was, verschoppelingen van diezelfde gemeenschap waarvoor zij zich hadden opgeofferd.

Waar ging de Eerste Wereldoorlog eigenlijk over? Jonge mensen werden door de overheid, die verondersteld werd ze te beschermen, de best mogelijke voorwaarden te scheppen voor een mooie toekomst, de loopgraven, de kogelregens, de bajonetten, de wolken mosterdgas ingejaagd om te vechten voor een symbool.

Staatspropaganda rondpompen

Onze eigen Nederlandse jongens gingen in Nederlands-Indië vechten en sterven voor een misdadig regime van onderdrukking, uitbuiting en rassensegregatie. Nederland werd door de hele wereld veroordeeld, maar tot op de dag van vandaag wordt ons voorgehouden dat het ging om ‘politionele acties’ tegen bloeddorstige slechteriken.

Nog steeds sturen we ‘onze jongens’ (en meisjes) de hel in om te vechten tegen rook en spiegels, tegen een vijand die alleen in de media bestaat, of die Amerikaanse oliebelangen bedreigt. ‘Voor vrijheid en democratie’ heet dat dan. In naam van die vrijheid en democratie worden de afschuwelijkste oorlogsmisdaden gepleegd, maar dat horen we pas achteraf. Onze jongens worden evengoed als helden beschouwd en de media blijven enthousiast de staatspropaganda rondpompen die ons moet doen geloven dat onze vrijheid wordt bedreigd door een onzichtbare vijand, die allang niet meer voor onze grenzen staat, maar die zich in ons midden bevindt en handig gebruik maakt van onze grote zwakte, onze tolerantie!

Sterven voor idealen

Vechten voor vrijheid en democratie is voor ons volledig legitiem. Sterven voor idealen vinden we nog steeds het hoogst haalbare – voor andermans kinderen. De rouwende ouders van jonge soldaten die zijn gestorven in Afghanistan, zien we niet of nauwelijks op televisie of in de krant. En wat dan nog? Democratie is niet voor mietjes. We moeten offers brengen.

Waarom is iedereen dan zo verontwaardigd over een klein aantal jongeren – ’tientallen’ lees ik in de pers – dat naar Syrië trekt om daar te vechten tegen een wrede dictator? Waarom worden nu wel rouwende ouders ingezet om de staat te bewegen daar iets aan te doen? Waarom is het zo schokkend dat een bepaald aantal Nederlandse moslims deze ingebeelde vrijheidsstrijders als helden beschouwt? Waarom worden deze jongeren voorzien van het afschrikwekkende etiket ‘jihad-strijders’?

Dode Syrische kinderen

De afgelopen maanden – of misschien is het al meer dan een jaar; ik weet niet eens meer uit mijn hoofd wanneer de burgeroorlog in Syrië begonnen is – zijn we bestookt met foto’s van verminkte Syrische lijken en dode Syrische kinderen. Het gebrul van morele verontwaardiging was niet van de lucht. “Dit gebeurt daar en wij doen niks!” “Kinderen sterven en wij kijken toe!”

Wat stellen al die stukkiestikkende dominees zich eigenlijk voor bij ‘iets doen’? Een girorekening openen? Luxe brunchen voor Syrië? Een slagzin laten drukken op een T-shirt? Of had Obama weer een paar blikken kansarme Amerikaanse jongeren moeten opentrekken om zich in Syrië aan stukken te laten schieten zodat wij ons weer goed kunnen voelen over onszelf?

Aan de verkeerde kant strijden

Helden zijn mensen die willens en wetens grote risico’s lopen om anderen te helpen. Of de Nederlandse jongeren, die in Syrië vechten, daadwerkelijk anderen helpen of de boel alleen maar verergeren of aan de verkeerde kant strijden, dat zal de geschiedenis uitwijzen. Maar zij ze laten zich niet sturen door een overheid die ze een rad voor ogen draait, ze voorliegt over ‘vrijheid’ en ‘democratie’. Dit is hún keuze, hún leven, hún ideaal.

Ik vind ze dwaas, mij lijkt het zinloos en absurd om jezelf aan te bieden als kanonnenvlees, te eindigen in een anoniem graf, maar ik vind ze ergens ook wel helden. We hebben ze nooit krokodillentranen zien huilen op de opiniepagina van de Volkskrant, verpletterend in orde zien zijn vanaf hun zelfgebouwde kansels. Ze gaan gewoon iets doen.

Makkelijke mening

En wij, wij doen weer niks. Wij hebben er alleen weer een makkelijke mening over.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 31.05.2013 @ 10:32

[Home]
 

33 Reacties

op 31 05 2013 at 10:48 schreef MNb:

“Vechten voor vrijheid en democratie is voor ons volledig legitiem.”
Voor mij niet, omdat vechten maar hoogst zelden vrijheid en democratie bevordert.

“deze ingebeelde vrijheidsstrijders als helden beschouwt”
Dat vind ik niet schokkend, maar simpelweg onwenselijk. Jongemannen die uit een oorlog terugkomen hebben meestal de grootste moeite om weer een burgerleven op te pakken. Je kunt er dan ook op rekenen dat er een paar de gewelddadige draad weer oppakt als ze terugzijn. Bespaar mij de helden.

op 31 05 2013 at 10:50 schreef dewanand:

namaste Peter,

De wijze profeet van de islam zei het mooi:

‘Mannen vechten voor land, goud en vrouwen’.

Deze wijsheid is tijdloos en altijd waar, ook ik vocht vroeger voor deze dingen toen ik een bronstige jongeman was, je moet als man vechten om goud te veroveren en met deze rijkdom kan je een meisje veroveren daarna. En meisjes willen dat er op hen gejaagd wordt, want dat zien zij als liefde en aandacht en dan zijn zij belangrijke prooien en genieten ervan. Jongemannen zijn nou eenmaal zo en ik ben niet anders.

Islam zie ik als iets natuurlijks dus niet raar of buitenaards. De kansarme jongemannen die in Syrie gaan vechten voor islam volgen alleen hun instincten en hormonen, dus raar is het niet. Ik zou dat ook doen als ik in hun schoenen stond.

Ook ik strijd als een jihad strijder, of beter gezegd ksatriya (hindu warrior) voor de Hindoe/ Sanathan Dharma, dus ik verschil nauwelijks van deze islamitische strijders, enige verschil is dat mijn ‘wapens’ bestaan uit zuivere gyaan (kennis) en geen kogels of bommen. Ik voer mijn heilige oorlog met kennis wapens en jij Peter doet dit ook al jaren dus je bent ook een soort Hindu warrior, maar dan fundamentalistisch ssculier.

op 31 05 2013 at 11:08 schreef cRR Kampen:

Islamofobie en de inmiddels wat heimelijk geworden algemene bewondering voor despoten – Khadaffi en Assad waren/zijn in NL daarom populair bij gauw een derde van de bevolking – liggen daaraan ten grondslag.

Het is overigens gedeeltelijk de eerste grote klimaatveranderingsoorlog.
“Discontent against the government was strongest in Syria’s poorer areas, predominantly among conservative Sunnis.[99] These included cities with high poverty rates, such as Daraa and Homs, rural areas hit hard by a drought in early 2011, and the poorer districts of large cities. Socioeconomic inequality increased significantly after free market policies were initiated by Hafez al-Assad in his later years, and accelerated after Bashar al-Assad came to power.”
( http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_war )

Die droogte was apocalyptisch en duurde van 2007 t/m 2011. Tienduizenden berooide boeren naar de steden. Het begon in Baraa toen Assad op demonstranten liet knallen.

op 31 05 2013 at 12:24 schreef antonius:

Komt het misschien omdat die z.g. “vrijheidsstrijders” niet minder wreed zijn dan die “wrede dictator” ? Of omdat zij dezelfde idiote ideeën over geloof hebben dan diegenen waartegen zij vechten ?
Ja dat wekt toch minder sympathie bij een normaal denkende burger uit Nederland.

op 31 05 2013 at 12:32 schreef babs:

Je toont aan, Peter, dat we in een koude oorlog tegen de islam leven. Zoals het vroeger fout was met communisten te strijden tegen een wrede dictator, zo is het nu fout om met islamisten te strijden tegen een wrede dictator. De Islam is de vijand, zelfs als de Islam de vijand is van onze vijand.

Zie ook het gebrek aan verontwaardiging als Westerse soldaten moslims afknallen in zo’n stom moslimland en de totale verontwaardiging als een moslim een soldaat in stukken snijdt in één van onze vrije, blije, democratische landen.

Voor de grote meerderheid is de Islam de vijand.

Verder vind ik dat ik toch genetisch danwel cultureel een stapje heb gezet ten opzichte van de Syriëstrijders, George Orwell, soldaten en dewanand; ik heb altijd kans gezien zonder te vechten aan land, goud en vrouwen te komen.

op 31 05 2013 at 12:46 schreef cRR Kampen:

“Ja dat wekt toch minder sympathie bij een normaal denkende burger uit Nederland.” … die niet het flauwste benul heeft van het fenomeentje oorlog. Gefeliciteerd, houden zo, maar niet praten over iets waar je gelukkig geen reet van snapt.

Vraagt om strijders die de despoot met bloemetjes bedanken zeg, want dat wekt zeker wel sympathie bij de ‘normale burger’.

Deze voortdurende totale naïeveteit is inderdaad één van de belangrijkste redenen dat oorlogen altijd terugkomen. Ik blijf bijvoorbeeld lachen om al die feesten in de Europese steden op 28 juli 1914. Feest, want die heerlijke oorlog was dan eindelijk begonnen!

op 31 05 2013 at 13:32 schreef Test:

Jihad-strijders is inderdaad een voorbarig en manipulatief frame. Ik moet constateren: dat ik er weinig vanaf weet en er al impliciet in mee ging. Ben nu wel extra benieuwd in hoeverre die jongens weer door wie met welke middelen (en idealen) gemanipuleerd zijn.

– Ik noem me even Test, omdat ik eerst wil weten of ik erdoor kom –

op 31 05 2013 at 14:35 schreef antonius:

cRR Kampen doet alsof hij alles afweet van oorlog en andere mensen niet .
Echter als niemand meer het verschil kan zien tussen vrijheidsstrijders en despoten, omdat ze beiden even slechte dingen doen , moet ook Kampen niet vreemd opkijken als het die gewone burger verder een worst zal wezen wat er daar, ver van ons bed, zal gebeuren .

op 31 05 2013 at 15:15 schreef cRR Kampen:

Leer ervan, antonius: degenen die ergens iets van weten kunnen aan de opmerkingen van anderen heus wel zien of ze er ook iets van weten – en omgekeerd niet.

Vrijheidsstrijders plegen gewoon moorden, en executies, en doen aan martelingen enzovoort. Weet je waarom, antonius? Omdat het oorlog is. Daarom.

Waar je natuurlijk niet aan wil is om het ff in je eigen donder te bekijken. Het is er heus. Maar prijs je gelukkig: je hoeft niet.

op 31 05 2013 at 15:48 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Het is redelijk makkelijk rekruteren in Nederland gezien de sociale status van jonge moslimmannen. Deze jongens zijn al getraumatiseerd voordat ze een stap in Syrië hebben gezet. Wie wind zaait zal storm oogsten.

op 31 05 2013 at 16:18 schreef William Claassen:

Verplicht leesvoer voor iedereen die zich hierover een mening tracht te vormen, en voor iedereen die er al een heeft

http://www.nu.nl/buitenland/3405646/ierse-amnestie-deserteurs-woii.html

op 31 05 2013 at 17:16 schreef Sasha Berkman:

Mooi gezegt Boe!

op 31 05 2013 at 17:56 schreef dewanand:

noot aan Babs, namens Wieroe, de Hindoe kat uit Delft kennisstad, ik schrijf nu wat Wieroe hier dicteert aan mij in oud katten sanskriet:

‘namaste babs, volgevreden Hollander,
Hou er rekening mee dat jou blanke Europese voorouders met hun hypermoderne vuurwapens en stalen kannonnen al sinds 1492 (terrorist columbus ontdekt zee roofroute naar india) lekker voor jou gevochten hebben, 600 jaar lang en dat jij dus nu liegt dat jij nu niet profiteert van deze terroristische daden van je voorouders om land, goud en (gewillige zwarte) vrouwen te krijgen. Je profiteert nu nog van de koloniale terroristische machtsstructuren, white capitalist networks, organisaties (denk aan koninklijke Shell, Verkade, Douwe Egberts koffie, enz) dus je bent medeplichtig hieraan als hun genetische afstammeling als profiteur in Nederland, een arctisch gebied met minimale natuurlijke hulpbronnen, die dus nu geroofd worden in onze arme zwarte wereld.’

aldus Wieroe,

namens deze hoogwaardigheidsbekleder in katten gedaante,

Dewanand
al acht jaar bruine koelie typslaafje van Wieroe die ook zijn eten moet uitscheppen en zijn schijt moet opruimen voor Hindoe Fuhrer Wieroe in mijn moderne Hollandse gaskamer.

op 31 05 2013 at 17:59 schreef Pamelz:

@MNb Wat dacht je van al die malloten die als zgn militair erop uit zijn gestuurd om dood en verderf te zaaien, kijk alleen maar naar Srebrenica, daar lusten de honden geen brood van. En tussen dat volk zitten misschien wel meer gestoorden dan tussen de jongens die Peter beschrijft. Pas als het bij jezelf en om de hoek gebeurd dan begint het halve land uit compassie mee te janken, breek me de bek toch niet open. Hoe zou jij het vinden als je partner verkracht wordt en je kinderen voor je ogen worden vermoord?? De hele wereld kijkt toe met hun handen op de rug en bléren van de hoogste toren. Peter chapeau!! Je hebt weer een fantastische column geschreven.

op 31 05 2013 at 21:47 schreef Sasha Berkman:

Die “Jihadstrijders” zijn voor een groot gedeelte eerlijke mensen denk ik.
Helaas kun je als je eerlijk bent, heel moeilijk assimileren hier, mocht je het uberhaupt willen.

op 31 05 2013 at 21:52 schreef Asmodee:

‘Het is redelijk makkelijk rekruteren in Nederland gezien de sociale status van jonge moslimmannen. Deze jongens zijn al getraumatiseerd voordat ze een stap in Syrië hebben gezet. (…)’

Ik heb vele jonge, Nederlandse moslimmannen ontmoet, seculier en orthodox. Hun ‘sociale status’ varieert van welvarend, gelukkig, successvol tot crimineel, arm, gefrustreerd en mislukt. Een door Nederland veroorzaakt trauma heb ik echter niet waargenomen, integendeel.
‘Boe’ verklaart deze moslimmannen collectief tot psychisch gemankeerd, zielig en slachtoffer. Een gore belediging, vernederend en bevoogdend. Doet me aan Wilders denken…
Spreek voor jezelf makker, stel je niet aan. Vertel meer over je eigen ’trauma’, overtuig me van mijn ongelijk.

op 31 05 2013 at 22:53 schreef You On A Gin:

“Die “Jihadstrijders” zijn voor een groot gedeelte eerlijke mensen denk ik.

Oh ja, denk je dat? Het zijn voor een groot gedeelte zulke mensen denk ik.

Ongelovigen zijn de Untermensch, die bestreden dienen te worden door de goede moslimman, de Übermensch dus.

“Islamofobie”? Dan waren de joden en mensen in het verzet destijds zeker nazifoob.
Ikzelf ben niet ‘bang’ of ‘fobisch’ voor welke vorm van fascisme dan ook. Maar aandachtig in de gaten houden doe ik het wel.

op 31 05 2013 at 23:36 schreef dewanand:

he You on a gin,

ben je niet bang nu voor het nazi hindoe katten fascisme van Wieroe die je soms hier ziet posten met mij? Aivd volgt Wieroe al jarenlang omdat hij hier een katten kalifaat wil vestigen en hij heeft al ondergronds een heel netwerk in Delft van nazi koelie katten en ook ik ben hier soms bang voor, want biologisch gezien zijn deze koelie nazi katten toch superieur aan mij, door hun snelheid, kracht, scherpe tanden en klauwen. Als onze lieve huiskatjes nou eens een IQ hadden van boven de 100 ipv lager dan 10 dan zou het met ons inferieure zwakke zieke mensaapjes wel snel afgelopen zijn denk ik.

sommige meiden hebben een kattenfobie en zijn bang voor wilde poesjes met haren he.

dewanand

op 31 05 2013 at 23:53 schreef Asmodee:

De ouders en familieleden van deze rekruten wijzen de ronselaars aan als de daders. Niet Nederlanders, niet Wilders… Haaitzaaiers met een dikke BMW, betaald door Saoudi-Arabië.
De moeder van een van de slachtoffers (helden m’n reet) verklaarde dat ze het liefst de baard van zo’n kerel zijn smoel zou schroeien. Helaas is de reportage gecensureerd na bedreigingen… http://www.eenvandaag.nl/binnenland/45761/hollandse_jihadstrijders_slachtoffers_mensenhandel_

op 01 06 2013 at 06:39 schreef Leo Schmit:

Peter, Wrede dictator? Ik heb Assad een keer gezien in ‘hard talk’ bij de BBC en vond hem heel redelijk overkomen. Het land waarvan hij de gekozen president is wordt bedreigd door de buren en hun handlangers in de VS en de EU. Een deel van dit land (Golan) is illegaal bezet door de Zionistische buurman. Aan de andere zijde vormt de voormalige Ottomaanse buurman een bedreiging.

Maar de stelling is duidelijk; valse verontwaardiging. Er is geen verschil tussen het sturen naar de dood van de jongelui in WO I en II of welke oorlog dan ook en deze recrutering.

Om deze jongelui helden te noemen gaat mij wat ver. Dan waren onze Indische politie actie mannen ook helden.

We kijken nu in Europa naar meer dan 20 miljoen werkeloze jonge mensen in de leeftijdsgroep van 20-30. Allemaal helden in de dop?

De recrutering voor Syrië is maar het topje van de ijsberg.

Fijn dat Wiroe nog steeds meekletst

op 01 06 2013 at 09:27 schreef Olav:

Leo:

Peter, Wrede dictator? Ik heb Assad een keer gezien in ‘hard talk’ bij de BBC en vond hem heel redelijk overkomen.

Ja, duh. Hoe stel je je anders voor dat een wrede dictator over moet komen? Een psychotische woesteling met een belachelijk operette-uniform, bij wie het bloed van de onschuldigen letterlijk van zijn handen druipt?

Natuurlijk kan Assad heel redelijk overkomen. Hij is een ontwikkeld mens, een oogarts, spreekt netjes Engels. Meer is niet nodig om een Westers publiek in de luren te leggen. Maar hij is ook een wrede dictator, omdat hij immers aan het hoofd staat van een wrede dictatuur. Misschien is het wel tegen wil en dank, of uit een misplaatst soort trouw aan zijn overleden vader. Dat hou ik allemaal niet eens voor onmogelijk. Neemt niet weg dat zijn regime weg moet.

op 01 06 2013 at 10:04 schreef sjaak:

Ik denk niet dat deze jongens helden zijn, ik denk dat ze uit zijn op eigen glorie, roem, en status. Zoals ze 10 jaar geleden graag in de gevangenis kwamen om het CV op te leuken, zo gaan ze nu naar de oorlog. En mochten ze terug komen, dan begint voor hen de status en roem. Het merendeel dat het lukt om terug te komen zullen kei harde medogeloze criminelen worden. Niks strijden voor de goede strijd, gewoon cowboy tje spelen en stage lopen.

op 01 06 2013 at 13:15 schreef babs:

Wieroe en ik zijn beide verder dan dewanand. Beide laten we het vechten voor vaagheden aan anderen over. Wieroe is natuurlijk oneindig veel verder dan ik, die laat in alle tevredenheid alles over aan anderen. Van zijn woonplek tot zijn voedselvoorziening. Ik zie in Wieroe zelfs geen voorbeeld; zijn leven is niet mijn streven. Ik heb nog een lange weg af te leggen.

op 01 06 2013 at 14:06 schreef Maarten:

Saddam Hoessein was ook een wrede dictator. Volgens mij sterven er nu meer mensen in Irak een wrede dood dan ooit. Als ik de beweegredenen van deze Jihadisten niet ken, kan ik ze geen helden noemen. Dapper of wanhopig wel.

op 01 06 2013 at 14:49 schreef MNb:

@Pamelz: dat is een jijbak. Je kreet “tussen dat volk zitten misschien wel meer gestoorden” is holle prietpraat, nergens op gebaseerd. Bovendien heb ik jihad-strijders nooit gestoord genoemd, dus dat is een stropop.

“Hoe zou jij het vinden …”
Precies daarom staat het idee van doorgewinterde jihadstrijders die terugkeren naar Nl mij tegen. Net als Amerikaanse drones. Net als de zelfmoordterroristen van Hamas en de represailles van Israel. Simpel: ik heb de pest aan alle geweld.

@Sasha: “Die “Jihadstrijders” zijn voor een groot gedeelte eerlijke mensen denk ik.”
Vast wel. De Nederlandse soldaten die vanaf 1946 in Indonesië vochten waren voor een groot deel vast ook wel eerlijke mensen. Nogal irrelevant.

@Leo: “en vond hem heel redelijk overkomen”
Och, dat konden Stalin en Pinochet ook. Nogal irrelevant.

op 01 06 2013 at 22:23 schreef Benedictus:

In Syrie wordt inmiddels een oorlog om het geloof uitgevochten, soennieten tegen shiiten. Hoe meer landen zich daarmee gaan bemoeien hoe groter de ellende. Als de aanhangers van Assad overlevingskansen hadden bij een regering van de tegenstander nu, zou de welwillendheid voor vrede/overgave veel groter zijn van de kant van Assad. Mogelijk zou Assad zelf een vrije aftocht krijgen, maar dat geldt niet voor de anderen. Het is nu wij of zij. De oorlog in Lybie is niet te vergelijken met Syrie. Helaas zullen beide partijen tot het uiterste doorgaan. Ook de Nederlandse moslims strijden voor een zaak die beide partijen niet kunnen winnen. Zinloos voor de zaak zelf, maar ze zien dit wel als een doel, zelfs als de oppositie -vrije syrische leger- het niet wil.

op 02 06 2013 at 06:41 schreef You On A Gin:

@ dewanand
Zelfs voor Wieroe ben ik niet bang, al zal ik in hem mijn meerdere moeten erkennen. Een dictatuur onder die wijze kater lijkt mij zo gek nog niet. Het is dat hij niet in zijn vingers kan knippen, anders zou ik zeggen, hij hoeft maar in zijn vingers te knippen en ik doe wat hij gebiedt. Maar dan moet-‘ie eerst leren hoe dat te doen.

op 02 06 2013 at 13:19 schreef Boehoe! Ik ben een moslim:

Ik ben een van de vele jonge Nederlandse moslimmannen. Soms ben ik seculier en soms orthodox. Mijn sociale status is redelijk kut. Welvarend, gelukkig, succesvol, crimineel, arm, gefrustreerd of mislukt zijn allemaal oorzaak of gevolg van de sociale status. Als ik niet gevreesd word dan ben ik meelijwekkend. Maar eigenlijk ben ik niets meer dan een slaaf. De enige belediging hier is jouw Sesamstraat redenering en ik ben je makker niet.

op 02 06 2013 at 18:38 schreef Asmodee:

Beste Boehoe, je maakt mij niet bang noch wek je bij mij medelijden op. Hopelijk biedt dit enige troost.

Ik constateer, op basis van eigen ervaring, dat je eerder geponeerde stelling niet strookt met de realiteit. Het geschetste beeld dat deze mannen per definitie een lage sociale status hebben, slachtoffers zijn, is een waanbeeld.
Wilders noemt ze ook ‘mislukkelingen’, allemaal ‘steuntrekkers’ en/of ‘criminelen’. Het enige verschil met jouw stelling is dat hij spreekt van ‘daders’…

Met jouw defaitistische attitude lijkt het me zeer lastig om zelf enige verbetering in je sociale status te bewerkstelligen. Als je jezelf niet respecteerd, waarom verwacht je dan wel respect van anderen?

Success!

op 03 06 2013 at 19:34 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Jij kent mij niet en jij constateert niets, jij veronderstelt.

Moslimmannen hebben een zeer lage sociale status. Er zijn talloze stukken geschreven over, onder andere, de genetische inferioriteit en culturele achterlijkheid van deze mannen. Dit is niets nieuws en ik quote Erasmus: “de Turk moet te gronde worden gericht”.

Wanneer ik uitga of tijdens mijn werk vragen mensen soms waar ik vandaan kom. Ik ben een Turk. De teleurstelling, verbazing in het gezicht van deze mensen is onmisbaar. Een goede vriend adviseerde me om me voor te doen als iets anders. Alles behalve een Turk.

Mensen lijden geen honger omdat ze niet van eten houden. Mensen zijn niet arm omdat ze een afkeer voor rijkdom hebben.

Als ik geen respect ontvang van anderen hoe kan ik dan weten wat respect is?

Maar je hebt me overtuigd Asmodee. Ik ben mijn koffers al aan het pakken.

op 03 06 2013 at 22:25 schreef Sasha Berkman:

“Mensen lijden geen honger omdat ze niet van eten houden. Mensen zijn niet arm omdat ze een afkeer voor rijkdom hebben.”

Mensen zijn niet werkeloos omdat ze gratis geld willen.

op 04 06 2013 at 00:50 schreef You On A Gin:

@ Boe! Ik ben een moslim
Doet me denken aan die aflevering van Shouf Shouf! de serie waarin de hoofdpersoon dringend een baan nodig heeft, en graag bij een discotheek als beveiliger wil werken.
Hij komt er al gauw achter dat de uitbater iets tegen Mocro’s heeft, maar gelukkig draagt hij toevallig een shirtje van een Italiaanse voetbalclub, waarop hij de man kan wijsmaken dat-‘ie Italiaan is.

Best grappig, herkenbaar, maar eigenlijk lullig, natuurlijk. Ik bedoel, dat mensen een beetje amechtig worden van al dat gedoe met moslims zul je vast begrijpen, maar ik vind het oprecht vervelend voor je dat je je zo in de hoek gezet voelt. Er zijn overigens legio voorbeelden van succesvolle Turken en Marokkanen te vinden – niet alleen in de politiek, media en amusementsindustrie, maar absoluut ook op ‘normale burger’-niveau. Je kent ze wel, de leuke buurman of collega.

op 26 06 2015 at 10:52 schreef Vissers:

Breedveld, het wordt hoog tijd dat jij jezelf vrijwillig aanmeld bij een gesloten inrichting om nooit meer los te komen. Jouw stukken getuigen van een absoluut zelf destructief wereldbeeld. Jij bent gevaarlijk voor de Nederlandse Staat, Europa en de samenleving als geheel. Oh, en Joris zal dit wel niet plaatsen, want kritiek op jouw persoon kan je niet verdragen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS