Home » Archief » Die keer dat ik voor de politiek werd gevraagd


[10.12.2016]

Die keer dat ik voor de politiek werd gevraagd

Hassnae Bouazza


Scene uit Santa’s Slay.

Nu de een na de andere sociaal en intellectueel uitgedaagde de politiek in wil en het bonte circus van mislukte journalisten, uit hun voegen barstende aspirant-nazi’s en elitaire anti-elitisten steeds grotesker vormen aanneemt, moet ik aan die ene keer denken dat ik voor de politiek werd gevraagd.

Ja, lach maar onbedaarlijk, maar jaren geleden vroeg iemand die ik bewonderde me voor een partij. Het doet er niet toe wie het was en voor welke partij, maar ik werd gevraagd en ik vond het een groot compliment. Maar ik twijfelde. Uiteraard, wil ik daaraan toevoegen. De politiek is niet zomaar iets, het voelde meteen alsof twee handen mijn keel dichtknepen. Los van de wetenschap dat het in mijn geval veel hoon en aanvallen zou hebben opgeleverd.

Respectabele baan

Niet dat ik me daardoor liet of laat leiden. Dus uit respect voor de uitnodiging ging ik het gesprek aan en werd ik zelfs enthousiast onthaald. De deur naar de politiek stond open, ik hoefde alleen nog maar ja te zeggen.

Nou, nee dus. Het vooruitzicht van financiële zekerheid en een (toen nog) respectabele baan, wogen niet op tegen de vrijheid die ik in zou moeten leveren. Ik had helemaal geen zin om met de partijtong te praten en nog minder om iedere keer als ik mijn eerlijke mening gaf daarvoor excuses te moeten maken, omdat het niet strookte met de partijlijn. De giftige slangenkuil die de politiek heet, is geschikt voor intriganten, leugenaars en manipulators, niet voor idealisten met principes en het hart op de tong.

Afbraak van de democratie

Politiek zag ik overigens ooit als een manier om de wereld ten goede te verbeteren, maar inmiddels is het een speelveld geworden voor domme racisten en opportunisten die ook hun deel van de taart willen. Omdat ze denken dat ze er recht op hebben, niet omdat ze ideeën hebben die de mensen vooruit helpen. Of je moet de afbraak van de democratie en rechtsstaat een goed idee vinden.

Mijn nee destijds voelde als een enorme opluchting en ik word iedere dag bevestigd in mijn gelijk. De zombies nemen het over.

Hassnae Bouazza is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 10.12.2016 @ 12:17

[Home]
 

8 Reacties

op 10 12 2016 at 14:22 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Jammer.

op 11 12 2016 at 02:32 schreef Murat:

Volmondig eens.

op 11 12 2016 at 09:22 schreef Ana:

Tja, de zombies nemen het over. En dat je de politiek niet in wilde begrijp ik volkomen. Toch hebben wij goede politici nodig. Politiek mag niet alleen maar een slangenkuil zijn/worden, daarvoor is het te belangrijk. In het verleden hebben wij ook andere politici gehad dan leugenaars, intriganten en manipulators. Het zit hem in de tijd dat die nu meer kans krijgen. Des te meer reden dat het idealisme weer terugkomt in de politiek en dat kan alleen maar als idealisten opstaan en zich aansluiten. Die kunnen binnen de bestaande partijen tegenwicht bieden tegen degenen die doorschieten naar de PVV en bestaande partijen zouden ook meer aansluiting moeten zoeken bij elkaar om dat tegenwicht te bieden. Kortom, we hebben juist weer die idealisten nodig binnen de politiek!

op 11 12 2016 at 21:53 schreef Chakir:

Idealisme weer terug in de politiek. Dat zou fantastisch zijn! Daar ontbreekt het aan, nu is t alleen maar naar de pijpen dansen van de zwevende onderbuigevoelige kiezer en elkaar papegaaien, precies zoals Willem Schinkel ook betoogt in z’n boek. https://m.youtube.com/watch?v=5UB5brYnwq8 Aan de andere kant snap ik ook heel goed dat je je niet wilt begeven in die wereld met als risico om zelf ook als Walking Dead te eindigen..

op 12 12 2016 at 22:00 schreef Sasha Berkman:

Ik zou het fantastich vinden als je de SP in zou gaan. Ik heb geen alternatief helaas.

op 12 12 2016 at 23:03 schreef blootgewoon:

Jammer, Soms moet je gewoon je roeping volgen. Mensen als jij hebben we broodnodig om zaken te duiden en alles van het (enig) juiste perspectief te voorzien. Denkers met het hart op de juiste plaats die verbinden, troosten en hoop geven in plaats van bitterheid, haat en tweespalt te brengen. Sylvana ging je voor. Zij volgde haar hart en gaf gehoor aan die innerlijke stem die haar maande stelling te nemen en te doen wat ze als haar plicht ziet en de openbaarheid te zoeken enkel en alleen voor het volk wiens lot nu in haar handen ligt. Doe het samen ! Wie houdt je tegen ?

op 15 12 2016 at 13:59 schreef Thomas E:

Als je nu voor DENK gevraagd zou worden, zou je dan wel ja zeggen? Daar kan je daadwerkelijk wat betekenen voor getint Nederland lijkt me.

op 15 12 2016 at 14:11 schreef Thomas E:

Maar ik heb makkelijk praten. Mijn privéleven gaat er niet aan, en het jouwe waarschijnlijk wél – met Sylvana in het achterhoofd.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS