Home » Archief » We moeten niet naar PVV’ers luisteren maar ze juist tegenspreken


[09.12.2016]

We moeten niet naar PVV’ers luisteren maar ze juist tegenspreken

Karim Bettache


Scene uit Santa’s Slay.

Wéér staat er een stuk in de NRC over de zielige PVV’er die niet wordt gehoord in Nederland. Van dr. Marieke de Hoon, die ons vanuit haar ivoren torentje vertelt dat we een fout maken door niet te luisteren naar de PVV-stemmer, en dat PVV stemmers zich gemarginaliseerd voelen omdat ze er niet voor uit durven te komen op de PVV te stemmen. Ze stelt:

‘Sinds Brexit en Trump is er in Nederland aandacht voor de beweegredenen van de PVV-stemmer. En voor de rol die de media spelen in het bevestigen van heersende aannames en conclusies, in plaats van die ter discussie te stellen.’

Vandaar mijn conclusie dat mevrouw oordeelt vanuit haar ivoren torentje. Zelf ben ik, net als zij, gepromoveerd en werkzaam in de wetenschap. Toch kom ik niet tot dezelfde conclusie als zij.

Racistisch als de pest

Hoe kan dat toch, dat de ene na de andere witte ‘intellectueel’ ons al vijftien jaar lang vertelt dat we naar de boze PVV’er moeten luisteren met als resultaat dat ondertussen het land racistisch als de pest en sociaal onleefbaar is geworden. Heeft dr. Marieke de Hoon de afgelopen vijftien jaar de krant wel eens opengeslagen? Op Twitter gekeken? De comments gelezen onder artikelen waarin het woord ‘allochtoon’ valt? Ja, ook de neutrale of positieve artikelen. Heeft mevrouw al vijftien jaar lang geen Nederlandse televisieprogramma’s meer bekeken? Het staat bol van het PVV-geluid, je kent het wel: “allochtonen zijn kut en wij zijn zielig.”

Serieus, wat schort er aan je botte hersenen als je nog steeds denkt dat de zielige PVV’er in dit land niet gehoord wordt? Of sterker nog, zoals dr. Marieke de Hoon zegt, dat de stem van de zielige PVV’er wordt weggelachen.

Ach maar natuurlijk Marieke, vandaar dat de ene na de andere racistische partij als een paddestoel uit de grond schiet en ook de linkse partijen, qua racisme, een inhaalslag aan het maken zijn.

Donkere medemens

Ze trekt vervolgens een parallel met de situatie binnen het Internationaal Strafhof waaruit landen vertrekken die zich niet gehoord voelen. Het is bijna lachwekkend dat ze een dergelijke vergelijking durft te maken, ware het niet zo pathetisch.

Die landen, dr. Marieke de Hoon, vertrekken omdat ze als zwart-Afrikaanse landen een totaal ondergeschikte en discriminatoire behandeling krijgen van de dominante Westerse, witte landen. Alleen zwarte schenders van mensenrechten vliegen de bak in en massamoordenaars als Bush en Blair gaan, uiteraard, vrijuit.

Precies wat er in ons land gebeurt, inderdaad. Ook hier wordt de donkere medemens niet serieus genomen. De allochtoon, die wordt niet gehoord, Marieke. Niet gehoord door de dominante witte meerderheidsgroep, waar u deel van uitmaakt. Er wordt nu al vijftien jaar lang over mensen als ik gesproken alsof we potdomme melaats zijn. Alsof we niets dan ellende zijn.

En de mensen die dat zeggen? Juist ja, die PVV’ers ‘die niet gehoord worden’. En mensen als u, dr. Marieke de Hoon, die vinden dat we naar ze moeten luisteren.

Moslima’s in elkaar getrimd

Ondertussen heeft onderzoek aangetoond dat, binnen de EU, Nederland het land is waar niet-Westerse allochtonen de minste kans op een baan hebben, vliegen de brandbommen richting moskees, worden moslima’s in elkaar getrimd, bespuugd en uitgescholden, worden Marokkaanse politieagenten vernederd door hun collega’s, worden donkere demonstranten, die protesteren tegen een racistisch symbool, door de Nederlandse politie in elkaar gebeukt terwijl bruine feestgangers worden doodgewurgd, en moet Sylvana Simons 24 uur per dag beschermd worden omdat een schokkend aantal van die zielige witte boosmannen haar dood wil hebben.

Kortom, wiens stem wordt er weggelachen en niet serieus genomen? Juist ja.

Geluid van de PVV

Mensen als dr. Marieke de Hoon verbazen mij. Zogenaamd weldenkende ‘intellectuelen’ die totaal blind zijn voor het leed dat nu al vijftien jaar wordt veroorzaakt door het, dag in dag uit, psychologisch en fysiek inhakken op de allochtone Nederlander. Het zijn die zogenaamde intellectuelen die zeggen dat we oren moeten hebben naar een ander geluid dat ons misschien niet zo zint. Het geluid van de PVV.

Maar het zijn juist óók dát soort intellectuelen die ons tegelijkertijd vertellen dat een partij als DENK, die een inclusieve samenleving voor ogen heeft, gevaarlijk en racistisch is, en een wig drijft in onze samenleving.

Als intellectueel is het aan jou je hersenen te gebruiken en te zorgen, met je hele hebben en houden, dat je nooit medeplichtig zult zijn straks, als het echt uit de hand loopt. Mensen die meedoen met deze lawine van haat, maar ook zij die zich verdacht stilhouden, staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis en weten dat dondersgoed. Zij die op 4 mei, uit volle borst, “Dit nooit weer!” roepen, terwijl het hun witte reet gewoon geen zak kan schelen.

Keihard tegengeluid

Het is namelijk best lekker om zogenaamd te ‘moeten luisteren’ naar de PVV stemmer, want dan kun je, als elitaire witte intellectueel, je racisme indirect laten ventileren door diegenen die aan de onderkant van de samenleving staan.

Ja mensen, dit zijn de intellectuelen die zeggen dat we moeten luisteren naar de ‘gewone, hardwerkende man’. Een synoniem voor ‘witte Nederlandse man’. Twee miljoen niet-witte Nederlanders waarvan het gros hardwerkend en studerend is, tellen niet mee.

Of ze nu elitair, intellectueel, zwart, wit, hooggeschoold of laaggeschoold zijn, wat nu broodnodig is, zijn mensen die de boze witte PVV’er eindelijk eens gaan voorzien van repliek. Van een keihard tegengeluid. Het is genoeg. Klaar nu. Na vijftien jaar pamperen van racisme is het tijd voor tegengas.

Karim Bettache werkt aan een universiteit als cross-cultureel psycholoog, en is radicaal tegen racisme.

Gastschrijver, 09.12.2016 @ 09:40

[Home]
 

52 Reacties

op 09 12 2016 at 10:08 schreef toto:

Hear, hear. Ik vrees echter, dat het rascistische en fascistische gedrag van de zogenaamde zielige boze witte PVV,er voorlopig niet is te veranderen, gezien het huidige politieke klimaat.

op 09 12 2016 at 11:32 schreef jos:

Nee, de PVV-aanhang moet niet tegengesproken worden en met hen moet je het gesprek niet aangaan. Geschifte of verwerpelijke ideeën zoals “er is een samenzwering om Nederland te islamiseren” of “de politie moet langs huizen om korans in beslag te nemen” of “Nederlanders met Marokkaanse (groot)ouders moeten uitgezet kunnen worden” verdienen het niet om serieus over te discussiëren. Zulke ideeën moet je geen plek geven in een debat want daarmee geef je ze legitimiteit en normaliseer je ze.

Negeer Wilders. Negeer de PVV. Pak “fatsoenlijke” media en politici aan die deze lui hun plekje in de mainstream geven.

op 09 12 2016 at 11:52 schreef Murat:

Zeker Jos,

Maar toch zul je een tegengeluid moeten laten horen als je de “fatsoenlijke” media wilt aanpakken, zoals je zelf al aangaf.

op 09 12 2016 at 12:56 schreef Niek:

Wetenschappers die ervoor pleiten dat niet zijzelf, maar juist ‘de gewone Nederlander’ (die van enig verstand van zake, geen enkele kaas gegeten heeft) gehoord moet worden en de aandacht van ‘de’ Media verdient, verstaat dus kennelijk TOTAAL zijn of haar EIGEN vak NIET!

Dat is bittere ironie, op en top!

op 09 12 2016 at 13:40 schreef ikzelf:

De ellende is, jos, dat vrijwel alle media het PVV-(en aanverwanten-)gebalk een onvergelijkelijk breed podium geeft. Als dat niet wordt tegengesproken, dan is er helemaal niets anders meer te horen.
De waan van extreemrechts moet steeds ferm tegengesproken blijven worden, met feiten en met rationaliteit. Ooit zal toch bij een aantal mensen de haatmist optrekken en de rede weer vat krijgen. De echte debielrechtsen zijn toch niet te redden, die willen niet horen en zullen nooit horen. Negeer niet hen, maar het feit dat zij niet te redden zijn.
Maar blijf laten zien hoe verschrikkelijk onredelijk, onmenselijk en feitelijk onjuist de waanbeelden van populistisch rechts zijn. En als het effe kan, waarom het voor de populist zo lucratief is om zich zo op te stellen, dus waarom een Fortuyn en een Verdonk en vele, vele anderen zo makkelijk van links naar rechts kunnen waaien, omdat ze nooit links zijn geweest en rechts momenteel meer oplevert, kortom: pragmatisme en opportunisme, de rasgraaierd.

op 09 12 2016 at 14:13 schreef Natasha:

Maar het gaat niet om de ‘onderkant’ van de samenleving, Mijnheer Bettache. Zelfs bij u heeft de trope blijkbaar postgevat (laatste alinea) dat ‘PVVers’ en ‘minima’ synoniem zijn, wat de PVV legitimeert als het geluid van de machtelozen. Maar dat is helemaal niet zo.de electorale winst voor de pvv die peilingen voorspelken tonen dat het helemaal niet om minima kan gaan, want zoveel minima zijn er helemaal niet. Net als de trope dat je de PVV stemmer zou vinden in de oude wijken, ingekapseld tussen de allochtonen. Ook onzin. Er zijn heel wat echte minima ( en laagopgeleiden) die het goed zat zijn om synoniem gemaakt te worden met zwakbegaafde aso’s en racisten. Het gros van de pvv stemmers vind je in middenklasse Vinexwijken, waar ze het stoer vinden om er slummy meningen op na te houden maar waar ze zich in elk ander opzicht aan de ‘paupers’ onttrekken.

op 09 12 2016 at 14:45 schreef Bertje Knor:

Prima stuk
Vooral de laatste alinea….

Verder wat Natascha zegt!

op 09 12 2016 at 14:59 schreef ikzelf:

Doet dat ertoe, Natasha? Maakt het iets uit of de PVV-stemmer laag- dan wel hoogopgeleid is? Of hij/zij in een oude wijk woont of aan de gracht? Het gaat er ook niet om of minima en/of laagopgeleiden synoniem gemaakt worden met zwakbegaafde aso’s en racisten.
Het gaat er toch juist om dat hun kreten synoniem ZIJN aan de kreten van aso’s en racisten, om het even welk opleidingsniveau erachter zit. En als iets kwaakt als een eend en waggelt als een eend, lijkt op een eend, is het dan niet zeer waarschijnlijk een eend? Wie racistische taal uitkraamt en zich opstelt als een aso, IS een racist en een aso, om het even waar hij/zij woont of wat diens opleidingsniveau is.
En dan is het dus ook juist zaak om aan het intrinsieke niveau van de niet-lageropgeleide te appelleren in de hoop dat ooit het gezonde verstand zal gaan prevaleren, in plaats van de buikloop.

op 09 12 2016 at 15:18 schreef Murat:

Wat “ikzelf” zegt inderdaad.

op 09 12 2016 at 15:32 schreef babs:

Ik hang een beetje tussen Jos en Murat in. De lompe plofkop in de trein beargumenteerd tegenspreken is totaal zinloos.

Vrienden, kennissen, mensen die ik min of meer vertrouw spreek ik wel tegen. Dan valt me overigens op dat alle hoop nog niet verloren is. Er is nog steeds een forse groep mensen met een gezond werkend verstand.

Met name de linkse mensen die helemaal geen contact hebben met allochtonen en die de islam best eng vinden en vermoeden dat PVV-ers zich vooral zorgen maken over de zorg, zijn in mijn ervaring vatbaar voor rede. Daarnaast is een forse groep rechtse mensen met vrij veel contact met allochtonen en ook daar krijg ik ze deels mee, al blijven ze toch VVD stemmen (Allochtonen doen het goed in het internationale niet-Nederlandse bedrijfsleven).

Hopeloos zijn rechts-conservatieve mensen die nauwelijks contact hebben met allochtonen.

op 09 12 2016 at 16:09 schreef Alfred Edelstein:

In mijn tijd als verslaggever bij de publieke omroep en later als documentairemaker heb ik met enige regelmaat onwelgevallige stemmen laten horen: van Hans Janmaat via een toen nog steeds gemotiveerde oud Waffen SS-er tot de oude garde van Indonesische nationalisten die tegen het Nederlands gezag hadden gevochten tijdens de z.g. Politionele Acties en keiharde Stalinisten uit Oost-Groningen.
Deze geluiden niet te laten horen, wil niet zeggen dat ze er niet meer zijn. Eerst wanneer het publiek een vollediger beeld heeft van alle stromingen in de samenleving, kan het zijn eigen mening vormen en hieraan heb ik altijd willen bijdragen met grote discussies achteraf tot gevolg. Stelregel 1 hierbij is: racistische uitspraken en oproepen tot geweld worden niet getolereerd.
Onze meest recente productie is De kanarie in de kolenmijn waarin Hanneke Groenteman op zoek gaat naar het antisemitisme in Europa. Komende zondagavond deel II (19:15 NPO2).

op 09 12 2016 at 17:01 schreef Murat:

Alfred,

Ze zouden onderhand wel eens aandacht aan Islamofobie en allochtonenhaat mogen besteden.

op 09 12 2016 at 17:13 schreef Chakir:

@Alfred: Stemmen die je niet bevallen wel/niet laten horen in een bepaalde context is toch niet de kwestie? Het gaat om het tolereren en zelfs bewust aanjagen (zie weirdo duk) van die zieke bagger, altijd weer ten koste van andere mensen, of dat nu een andere kleur, sekse, geaardheid, klasse, etc.. is. En ook zo mak-ke-lijk te activeren, deze bagger! Oftewel: dit is een hardnekkige softwarebug die als de sodemieter middels heel veel updates (zoals dit stuk hierboven) moet worden gerepareerd. De BB moet gewoon weten dat de bagger die uit z’n mond komt gewoon bagger is, waar wij als maatschappij in 2016 niet op zitten te wachten. En je zal ze trouwens de kost moeten geven, hoogopgeleiden mensen die zich door die onderbuik laten leiden. Nix alleen maar white trash lowlifes! En je hebt gelijk Babs, onbekend, maakt onbemind. Zooo verschrikkelijk vaak meegemaakt.

op 09 12 2016 at 18:20 schreef A. De Jong:

Dat is toch wel inreressant, Alfred. Want tegen de feitelijkheid in: het aantal antisemitische incidenten saalt, die incidenten hebben voor 2/3 autochtone daders en het aantal incidenten vanuit moslimhaat is vele malen in de meerderheid. Toch doet aflevering 1 het voorkomen alsof er een stijging is van antisemitisme en alsof die stijging kan worden toegeschreven aan moslims. Wat was precies het belang om juist moslimhaat te willen aanwakkeren?

op 09 12 2016 at 19:31 schreef sjonnie:

Ik ga gewoon met een gestrekt been in discussie met pvv strontbalen door er voor uit te komen dat ik lid ben van DENK en op mevrouw Simons ga stemmen.

Meestal komen ze dan wel weer op temperatuur na hun tirade over niet witjes.

op 09 12 2016 at 19:41 schreef Gerard Matthijssen:

Natasha:

ik ben het met u eens, dat het niet de onderklasse is, die het meest voor het PVV-racisme vatbaar is, maar de groep daar net boven:

“Het gros van de PVV-stemmers vind je in middenklasse Vinex-wijken, waar ze het stoer vinden om er slummy meningen op na te houden maar waar ze zich in elk ander opzicht aan de ‘paupers’ onttrekken”.

Vergelijk de sociale basis van de Trump-stemmers: niet de Amerikaanse minimum-lijders
hebben massaal op Trump gestemd, maar de groepen daarboven:

“In het commentaar van het Limburgs Dagblad las ik dat het “white trash” (Arme blanken) een dikke middelvinger heeft opgestoken naar de neoliberale elite”

“Vreemd verhaal constant weer.
Inkomens tot $50,000 kozen in grote meerderheid Hillary.
Inkomens $50,000 – 100,000 kozen Trump.”

cRR Kampen op mijn reactie op de column “Nee, linkse zalvers, Trump-stemmers zijn niet zielig” Frontaal naakt 09-11-2016.

Dus de groepen, die bang zijn om af te zakken naar het absolute bestaansminimum, zijn het meest vatbaar voor propaganda van Wilders, Trump & Co.

Hoe hard ze zich ook uitspreken tegen de “allochtonen”, ze worden even hard genaaid door de elite inzake werkzekerheid en toekomstkansen.

op 09 12 2016 at 20:56 schreef Sasha Berkman:

Wat Niek zegt

op 09 12 2016 at 21:20 schreef Alfred Edelstein:

Aan: A. de Jong

Moslimhaat aanwakkeren? Waar leidt u dat uit af? Ik ben bang dat u een ander programma hebt bekeken.
In het drieluik wordt geen stijging van het antisemitisme gemeld, maar wordt dit eeuwenoude femomeen door Hanneke Groenteman in kaart gebracht.
Mocht u tijd en zin hebben, dan nodig ik u uit aflevering 2 en 3 te bekijken over de situatie in Engeland en Frankrijk.

op 09 12 2016 at 21:23 schreef Daan v/d Berg:

We moeten juist wel naar de PVV luisteren om ze te kunnen begrijpen

op 09 12 2016 at 22:27 schreef Chakir:

Zucht… Daan. Jij mag naar ze luisteren, en verder mogen gedragspsychologen of psychiaters naar ze luisteren. Verstandige mensen luisteren naar niet bullshit, maar zeggen hen gewoon wat het is: bullshit.

op 09 12 2016 at 23:09 schreef Youp:

Rutte: dit land is niet ziek. Echter: het is wel degelijk ziek – de tumor heet PVV

op 10 12 2016 at 00:41 schreef Murat:

Nee Daan,

We hoeven ze niet te begrijpen. Dat “begrijpen” heeft ons 15 jaar ellende gebracht zoals de schrijver al aangaf.

op 10 12 2016 at 07:50 schreef Mario:

Yo Daan, na meer dan tien jaar luisteren naar het kiezersbedrog en aanzetten tot haat/ xenofobie van Wilders/ PVV nog meer gaan luisteren?
Het is voor jou (en sommige anderen) misschien niet volkomen duidelijk waar deze partij voor staat, maar dat is dan toch echt je eigen probleem.

Ongeïnformeerde nitwits houden zich betere buiten enig discussie.

op 10 12 2016 at 07:59 schreef Flip van Dyke:

Als je echt naar PVV-aanhangers zou luisteren dan stop je wel mee.

op 10 12 2016 at 09:14 schreef Dennis:

Je kunt jezelf afvragen of er daadwerkelijk is geluisterd naar de (progressieve) onderbuik van Nederland. De regering heeft het de laatste jaren laten etteren zodat ze zich met andere dingen kunnen bezighouden.

op 10 12 2016 at 09:15 schreef Kees Bruin:

Er wordt wel wat érg lustig op los gegeneraliseerd in bovenstaand artikel. Neem bijv. de passage onder het kopje “Moslima’s in elkaar getremd”. Daar wordt Nederland afgeschilderd als een land waar aan de lopende band anti-ZP demonstranten gemolesteerd worden, brandbommen naar moskeeën worden gegooid, moslima’s worden mishandeld door ‘witten’ enz. enz. Het is gewoon niet waar dat zulks dagelijkse kost zou wezen, dus ga niet zo demagogisch tekeer, want dat doe je op die manier.
En ook de voorstelling van zaken, alsof in Nederland de afgelopen 15 jaar in de media ruim baan gegeven zou zijn aan racisme en het PVV-gedachtengoed, is pure flauwekul. Dat is pas sinds zeer korte tijd het geval, voordien werd dat door de kwaliteitskranten en de tv zorgvuldig niet gedaan, of de PVV-aanhang werd als een stelletje debielen afgeschilderd.
Kortom, graag meer nuancering, minder grote woorden en meer feiten in een volgend stukje.

op 10 12 2016 at 10:24 schreef Mart:

Daan, we hebben prima geluisterd naar de PVV-stemmer en hem begrepen: hij wil gewoon alles wat niet roomblank is ausradieren.

op 10 12 2016 at 11:08 schreef Mario:

@Kees Bruin:
“Het is gewoon niet waar dat zulks dagelijkse kost zou wezen…”

Kom maar terug wanneer je eindelijk de feiten kent.
http://www.annefrank.org/ImageVaultFiles/id_18575/cf_21/Racisme_2015_VJI.PDF

“In 2015 zijn er 2732 incidenten met een racistisch karakter geteld in het incidentregistratiesysteem van de politie (BVH). Binnen de racistische incidenten vonden wij 446 incidenten van moslimdiscriminatie. Hiermee is moslimdiscriminatie in Nederland voor het tweede jaar op rij toegenomen…

op 10 12 2016 at 11:18 schreef Pyt van der Galiën:

PVV-stemmers willen terug naar 1950 toen heel Nederland nog roomblank was en iedereen zijn/haar plaats kende, iets wat uiteraard niet gaat gebeuren zonder honderdduizenden mensen te deporteren en/of af te slachten. Tot dat laatste is de harde kern volledig bereid en de rest van Nederland – m.u.v. enkele christenen en wat socialisten – zal de andere kant opkijken, net als ze dat tussen 1940 en 1945 deed.

Het is allemaal in één alinea samen te vatten. Alles wat verder beweerd wordt is gelul.

op 10 12 2016 at 11:24 schreef Murat:

Wat Mario zegt.

op 10 12 2016 at 11:30 schreef Kees Bruin:

@Mario 11:08 U hebt niet goed gelezen wat ik het geschreven. Ik heb gezegd dat er niet dagelijks brandbommen naar moskeeën worden gegooid, cq moslima’s in elkaar geslagen. Dat beeld probeert de auteur namelijk te framen. En dat is niet de realiteit. U meldt dat er binnen 2732 ‘incidenten met een racistisch karakter’ 446 gerelateerd waren aan moslimdiscriminatie. Hoe zwaar die incidenten waren, wordt er niet bij verteld, maar we mogen er vanuit gaan dat dit niet om ‘in elkaar slaan’ ging, anders was het wel breed uitgemeten in de media. Zet daar even tegenover hoeveel keer autochtone Nederlandse vrouwen en meisjes voor ‘kankerhoer’ etc. worden uitgemaakt door moslimjongeren en dan zinken die 446 incidenten, hoe verwerpelijk ze op zich ook zijn, toch een beetje in het niet.
Samenvattend: ik heb betoogd dat de auteur de zaken op bepaalde fronten zwaar overdrijft en demagogisch bezig is, en daar blijf ik bij.

op 10 12 2016 at 12:03 schreef Murat:

Kees,

Dat is een klein beetje een vuil spelletje dat je speelt. Ook de auteur zegt nergens “dagelijks”. De auteur somt een aantal zaken op, uit vele meer, die aantonen dat Nederland een vreselijk racistisch land is geworden. En dat de oorzaak daarvan, onder andere, het niet tegenspreken van het PVV geluid is.

op 10 12 2016 at 12:06 schreef Peter:

Bovendien, Kees, bagatelliseer je het toenemende geweld tegen moslims. Griezel.

op 10 12 2016 at 12:16 schreef Murat:

Kees,

Interssant ook dat je de auteur demagogie verwijdt, maar ik hoor je niks over Wilders of het extremisme van zijn kiezers zeggen.
Inderdaad, zoals Peter zegt, griezel.

op 10 12 2016 at 12:27 schreef Mario:

“Hoe zwaar die incidenten waren, wordt er niet bij verteld…”

Of je leest eerst even het onderzoek. Lastig, omdat het om nogal wat pagina’s gaat, maar zet hem op i.p.v. als een zwakzinnige te roeptoeteren over ongerelateerde zaken die binnen een andere discussie passen.

Dahaaag, Kees. Met je fucking drogredeneringen.

op 10 12 2016 at 13:00 schreef ikzelf:

Kees kent de betekenis van de door hem gebruikte afkorting “enz.” niet? Citaat: “Daar wordt Nederland afgeschilderd als een land waar aan de lopende band anti-ZP demonstranten gemolesteerd worden, brandbommen naar moskeeën worden gegooid, moslima’s worden mishandeld door ‘witten’ enz. enz.” (Kees de Bruin, op 10 12 2016 at 09:15)
Die “enzovoorts”, beste Kees, omvat dus ALLE incidenten en dat is precies wat in de statistiek van de Anne Frank stichting wordt weergegeven. Dus ja, meermaals daags. Er wordt niet overdreven.
Demagogisch zou ik eerder jouw futiele poging willen noemen om een ’trend’ die allang schrikbarende vormen heeft aangenomen door jou gebagatelliseerd als niet genegeerd wordt. Kijk en daar blijf ik nou bij.

op 10 12 2016 at 13:06 schreef Hilco:

Ik vind alles wat hier geschreven wordt een beetje flauw.
Door de steeds betere leering door internet weet je steeds meer over elkaar.
Discriminatie en geweld mag niet PUNT.
Een gelovige ziet in zijn theocratie de waarheid en staat dus ook voor die waarheid.

Je kan in een geloof stappen en er ook weer uit stappen. Het geloof is dus per definitie geen ras en niet te discrimineren. Dit geloof deel je met jezelf en jou god.

Voor niet gelovigen is het een ideeën stelsel die niet gelovigen door massa media steeds meer leren en daar dus een mening over hebben.

Ga er maar van uit dat niet gelovigen hun vrijheden die heel lang door “vakbonden dolle miena´s“ gaan vergelijken met die van de gelovigen.
gelijke rechten voor vrouwen bijvoorbeeld.

Als de gelovige zich op zijn tenen getrapt voelt denk ik altijd. Vriend het zijn woorden over een idee waar wij meestal hard voor gevochten hebben die met jou geloof niet mag. Je zorgt er dus voor dat je geloof evalueert naar onze tijd of gaat terug in de tijd, maar niet daar waar ik leef ik hou van doorgaan in de tijd.
Er zijn zoveel geloven geweest in de wereld en er zijn er zoveel uitgestorven. Zeus,apollo thor. Alles komt en gaat.

op 10 12 2016 at 13:43 schreef Peter:

Hoi, Hilco, heb je het stuk, waar je op reageert, eigenlijk wel gelezen?

op 10 12 2016 at 14:20 schreef Chakir:

Wat Mario en Murat zeggen + gruwelijk veel incidenten die niet gemeld worden. Je wilt echt niet weten hoe vaak ruiten sneuvelen van moskeeen bv of varkenskoppen worden gedumpt of vrouwen worden “lastiggevallen”. Er is geen enkel onderzoek die dit goed in kaart brengt of kan brengen. Waarom niet: ach vul zelf maar in… Jij hebt last van een dode hoek Kees, wordt tijd dat je daaar wat aan doet

op 10 12 2016 at 14:48 schreef Hilco:

Hoi Peter, Heel erg goed. Wilders gaat een tja stap te ver watkun je aan doen dat je uit Marokko komt. Wat kun je daar als Nederlander aan doen. Deze man gaat erg ver en gaat niet mee met de wereld, maar wil een monocultuur maken denk ik. Hier wordt als een monocultuur gereageerd hier. Alleen maar schelden.Ik probeer redelijk te reageren, maar ja dan ga je ook op tenen staan en des te meer je weet des te meer tenen. Ik vind dat goed. Zie dat hier niet. Wordt steeds extremer.Leren in deze tijd leven en extremen accepteren, maar die ook onderuit halen. Schelden heeft geen zin en dat probeer ik duidelijk te maken. Accepteer dat mensen anders over geloof denken en op jou tenen gaan staan, maar scheld niet. Des te harder iemand praat des te onzeker is hij. Dit geld voor Geert en Karim en een ieder die zo roep toetert.Je mag gewoon tegen een ideeën stelsel zijn. Gefundeerd. Een fobie is een geestelijke ziekte. Islamofobie dus ook. Islamofobie eens uitgesproken is de dood in de pot. Net als homofobie. Dan zegt zo een persoon eigenlijk, die het islamofobie uitspreekt, Je mag geen kritiek op geloof hebben. Nee je mag kritiek op geloof hebben. Heel graag, Maar niet over de Islam.

op 10 12 2016 at 14:49 schreef Taljaard:

In het onwaarschijnlijke geval dat de PVV erin zal slagen om een coalitie met andere partijen te kunnen vormen zal het in zo’n coalitie altijd nog tot een consensus moeten komen. Bij zo’n consensus moet er door de verschillende politieke partijen water in de wijn worden gedaan.
En dat is al het geval zolang wij hier in Nederland algemeen kiesrecht hebben.

Het zal er in de praktijk waarschijnlijk op neer komen dat;

-Draaideur-criminelen met een dubbel paspoort deportatie kunnen verwachten.
-Salafistische ”fire and brimstone” imams
en hun aanhang wat meer op de vingers worden gekeken.
-Reeds in bestaande wetten vastgelegde richtlijnen omtrent immigratie ook worden gehandhaafd, of mogelijkerwijs enigszins aangescherpt.
-Het onderwijs en de zorg worden gereorganiseerd volgens de wensen van de mensen die daar werken.( de grootste ”klus”; m.i hard nodig!)
-En er niet meer zo slaafs wordt gebogen voor iedere oekaze uit Brussel.

Meer zal er in de praktijk echt niet inzitten voor een kabinet Wilders.
En over 4 jaar, of mogelijk korter, kunnen wij zo’n kabinet desgewenst weer wegsturen.
Zo werkt dat hier. En al heel lang.

op 10 12 2016 at 15:06 schreef Hilco:

Beste Peter, Ik jaren lang in een land gewerkt waar het subsidie geven aan geloof heel normaal is. Mijn rijbewijs halen, dan ben je verplicht een ehbo cursus te doen anders krijg je het rijbewijs niet. Hele goede maatregel ik betaal een aantal mark en de staat de rest. VEEL. Bij het rode kruis vind ik dat heel erg goed, maar kan ook bij gelovige kruizen en die verdienen veel geld daarmee. Abortus mag. Maar je moet op gesprek en dat kan bijna alleen bij gelovige christelijke instellingen die dan heel veel geld krijgen voor hun consult. Openbare scholen mogen een kruis bij de deur hangen.
Reken maar dat ik reageer. Ik ben voor geloof. Ik denk dat elke gelovige zich kan en moet aanpassen en dat je geen gescheld hebt zoals hier van Karim.
Het land is heel dichtbij en is Duitsland. Raar heel raar. Wilders zegt christelijke- Joodse traditie. Er Is een belangrijke vrouw in Egypte. Nee we hebben van het westen geleerd dat christelijk-joodse ook niet goed is voor democratie.Mee eens. Scheiden die boel kerk en staat. Dan heb je deze dingen zoals Geert en Karim ook niet meer. Tenen moeten betrapt worden DUS!!!

op 10 12 2016 at 16:33 schreef MNb:

Inderdaad moeten we naar de PVV luisteren om ze te begrijpen. Dat heb ik gedaan vanaf het moment dat de Grote Blonde Leider voor zichzelf begon – of nog eerder: ik las in de jaren 90 de columns van Fortuyn in Elsevier. Dus begrijp ik al jaren wat het is: volksmennerij

https://nl.wikipedia.org/wiki/Demagogie

gecombineerd met het zondebokprincipe van

https://nl.wikipedia.org/wiki/René_Girard_(menswetenschapper)

Keer op keer vind ik hier bevestiging van, nooit geeft de GBL (laat staan zijn radicalere navolgers) ook maar één aanwijzing dat dit incorrect is. Hun hielenlikkers lopen er als zombieschapen acheraan. Er is ook maar één manier om dit tegen te gaan – onverkort de zijde van de zondebok kiezen. Dat schijnt nog een jood-christelijke traditie te zijn ook.
Het grote gevaar zit hem in de toegeeflijken, de nuancezoekers, de vergoelijkers. PB laat keer op keer zien dat juist zij de volksmenners en hun hielenlikkers volstrekt niet serieus nemen. Figuren als Daan dus. Zij kijken systematisch de andere kant op en laten de Roze Khmer ongestoord hun gang gaan.

op 10 12 2016 at 17:10 schreef sjonnie:

Sorry hilco, ik kan er geen touw aan vast knopen. Next. kees kom zelf eens met cijfers om jouw gebazel te onderbouwen.

op 10 12 2016 at 17:12 schreef Thomas E:

Hebben we er een nieuwe Dewanand bij??

op 11 12 2016 at 18:32 schreef dewanand:

============== [wfor1340:85]

N1: REF cit tekst van Karim Bettache:

‘Ja mensen, dit zijn de intellectuelen die zeggen dat we moeten luisteren naar de ‘gewone, hardwerkende man’. Een synoniem voor ‘witte Nederlandse man’. Twee miljoen niet-witte Nederlanders waarvan het gros hardwerkend en studerend is, tellen niet mee.’

N2 ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe als slimme, miaauwende souffleur

N3: REF: op 10 12 2016 at 17:12 schreef Thomas E:

‘Hebben we er een nieuwe Dewanand bij??’

N4: Vraag Thomas E: wie bedoel je? Vergeet Wieroe niet, want hij is mijn denker hiet in ons vieze rommelige werkhokje lekker lui in zijn luie, warme mandje, bezig om de wereld via zijn Arische Katten leger te veroveren en te onderwerpen.

N5: Opnieuw even stof tot nadenken, PVV, geenpeil, PVdd, forum v democratie ea DOMrechtsen zijn slechts bovengrondse symptomen van de grote onderbuikse problemen in de blanke boxershorts en frivole strings en lingerie, incl. oversized Xtools. De vraag is of wij dit taboethema toch kunnen openbreken door gewoon alle blanke konten en verborgen bleke lipjes te ontkleden en alle hoeken vd zwarte wereld te tonen.

op 14 12 2016 at 21:43 schreef Jan Luijkenaar:

Dit artikel is een stukje volksmennerij eerste klas, de haat spat van mijn scherm. Peter daar waar je vroeger nog weleens de nuance opzocht en met voorbeelden en argumenten kwam is je haat nu omgeslagen in een diarree van niet onderbouwde kretologie.

Het zou eerlijker overkomen als je op zijn minst het verhaal van Marieke de Hoon in je epistel mee neemt en hier met voorbeelden op reageert of op zijn minst met een link naar verwijst hoor en wederhoor weet je nog?

Maar natuurlijk snap je dat dan het verhaal dan tot nadenken zet en dat past je niet.
En ondertussen neemt de volksmennerij alhier neemt steeds extremere vormen aan, zie de rustige onderbouwde reactie van Kees de Bruin waarop dan onmiddellijk wordt gereageerd met:
“hij wil gewoon alles wat niet roomblank is ausradieren”

Tja je kan dan wel gepromoveerd zijn maar als je bewust dit soort reacties zoekt en Godwin’s roepende aanhangers in de gelederen krijgt dan ben je wel de laatste die op de PVV kritiek mag uiten.

op 14 12 2016 at 22:01 schreef Peter:

Imbeciel, mij een beetje breedsprakerig de les lezen en je ziet niet eens dat ik de auteur van het stuk niet ben. Waarom zou iemand dat gezeik serieus nemen? NEXT!

op 15 12 2016 at 20:19 schreef Anoniem:

Inderdaad is hier sprake van partijdigheid en aanzet kan zijn tot volksmennerij

op 16 12 2016 at 01:45 schreef Murat:

Anoniem, je hebt het over Wilders, neem ik aan?

op 17 12 2016 at 23:44 schreef Johannes:

Hoe kun je nou iemand tegenspreken zonder eerst naar diegene te luisteren en te begrijpen wat zij zegt en waarom zij het zegt?
Is dit stuk echt door een psycholoog geschreven?
Curieus.

op 04 03 2017 at 14:39 schreef Wat een wijsneus:

Wat een onzin. Veel PVV-stemmers hebben onders goed door waar de agressieve islam voor staat. De salafistische ofwel de oerislam staat voor onderwerping evt met geweld. En nee wij gaan ons niet onderwerpen aan de islam. De agressieve salafistische islam hoort niet in Nederland thuis. Weg ermee! En als deze opmerking niet in de policorbubbel thuishoort dan zij dat maar zo. Ook heb ik een hekel aan hoofddoekjes. dat is vrouwenonderdrukking punt. Mannen in djellaba’s horen er niet bij. De goeden onder de moslims gooien het hoofddoekje af en dat kunnen mijn vrienden worden. Waar we in de toekomst een zelfs mogelijke burgeroorlog mee gaan krijgen dat zijn die agressieve mannelijke migranten en ook nogal wat tuig uit de Magreb die overal roven, treiteren, massa-aanrandingen doen, vechten en bijvoorbeeld kerstbomen kapot maken in Gouda en carnaval pogen te verpesten in Maastricht. Die mogen branden in de hel waar ze horen. Die Karim Bettache die in de universitaire “bubbel” zit denkt nog steeds dat Nederland een soort Joepieland wordt of gaat worden. Die is gehersenspoeld door die linkserige policoruniversiteit.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS