Home » Archief » Dijkdoorbraak wegbezuinigen


[22.12.2016]

Dijkdoorbraak wegbezuinigen

Petra Kramer


Scene uit Santa’s Slay

Terwijl de media zaten te stoken dat moslims kerst dreigen op te vreten, twitterde voormalig GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik in zijn functie als lid van de Rekenkamer dat het erbarmelijk gesteld is met de waterkering. “Te weinig budget Rijkswaterstaat voor onderhoud dammen, stuwen en stormkeringen.” Me dunkt dat dat een ernstige tekortkoming is, maar het kreeg exact nul aandacht van de media en welgeteld tien retweets.

In 2013 werden we ook al eens gewaarschuwd dat het erbarmelijk gesteld was met de zeekering. Binnenlands Bestuur schreef destijds dat uit door RTL opgevraagde documenten bleek dat er een alarmerend beeld naar voren kwam dat al tien jaar lang doorettert. De Oosterscheldekering kan aantoonbaar niet aan de gestelde eisen voldoen.  Dat door Rijkswaterstaat geautoriseerde rapport stelt dat de Oosterscheldekering verwaarloosd is en daardoor onbetrouwbaar is. Insiders binnen Rijskswaterstaat zeggen dat medewerkers steeds minder kennis hebben en dat ze “out of control” raken.

Zwijgen als het graf

Toch bluft Rijkswaterstaat dat ze klaar zijn voor het stormseizoen van 2016/2017. Daarbij pochen ze over tweehonderd jaar ervaring maar zwijgen ze als het graf over circa dertig jaar door het neoliberalisme gedicteerde bezuinigingen.

De Rekenkamer beaamt dat de Minister gelijk heeft dat er 151 miljoen extra nodig is. Daarenboven stelt de Rekenkamer dat de Minister de urgentie onderschat. Bovenop de 151 miljoen is er minstens nog eens 132 miljoen nodig. De Rekenkamer verwijt Rijkswaterstaat dat ze ziende blind zijn. “Ondanks verbeteringen heeft Rijkswaterstaat geen actueel financieel overzicht.”

Dijkdoorbraak wegbezuinigen

Al bij al blijft er dan nog steeds een tekort van 32 miljoen over. De Minister ontkent dat dat. Zij stelt dat slechts een tekort 18 miljoen bestaat. En vervolgens wordt het totaal gestoord. Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus meent dat dat de dijkbewaking beter wordt naarmate het budget tekort schiet. Echt waar! In de woorden van haar Ministerie: “De minister acht dit [tekort] aanvaardbaar, omdat zo’n spanning prikkelt tot innovatie en doelmatigheid.”

Alsof je een dijkdoorbraak weg kunt bezuinigen! Alsof je water tegen kunt houden houden met een begrotingstekort. Krankzinniger wordt het niet.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 22.12.2016 @ 09:19

[Home]
 

24 Reacties

op 22 12 2016 at 09:45 schreef babs:

Kunnen we Rijkswaterstaat niet gewoon privatiseren en het bedrijf vervolgens na elk jaar zonder overstromingen een paar miljard bonus geven?

op 22 12 2016 at 09:52 schreef Chris:

Op zich klopt de analyse van het ministerie wel, want menig Nederlands burger zal er zelf zandzakken door gaan vullen. Als ze het weten.
Mooi stuk!

op 22 12 2016 at 16:53 schreef leo schmit:

Naarmate het water stijgt aan onze kusten en het dijkonderhoud verwaarloosd blijft, zullen de huizenprijzen ten oosten van Utrecht snel stijgen. Verder, dit toont maar weer dat het aanstellen van dozen op ministerstoelen geen goed idee is. We hebben er al drie.

op 22 12 2016 at 17:30 schreef herman van der helm:

Sinds de waterschappen gepolitiseerd zijn, zijn zij ook hierin geen factor van betekenis meer. Ze kunnen vanwege partijdiscipline geen vuist meer maken tegen de grillen van de landelijke politiek.

op 22 12 2016 at 18:15 schreef Daan:

Ik zie het probleem niet. Een fikse overstroming zou in een klap een hoop problemen en problematischen opruimen. Het allergrootste voordeel van een overstroming is wel dat al dat bloggende en twitterende kutvolk verzuipt. Dat al die linkse en rechtse nazi’s in een klap verdwijnen. Alle witte en zwarte Nederlanders naar de klote. Alle moslims, christenen en ongelovigen naar de hel. Dat is godverdomme het allerbeste dat dit land kan overkomen!

op 22 12 2016 at 20:40 schreef Thomas E:

Ze moeten Elbert Dijkgraaf er maar eens op zetten. Met zo’n naam en de SGP achter je moet het allemaal goed komen. Met God die zegt dat het goed is. Zonder extra geld.

op 22 12 2016 at 21:18 schreef Sasha Berkman:

Leo, met dozen bedoel je vrouwen?
for real?

op 23 12 2016 at 02:23 schreef Kazonga:

Wat een lul is die Daan. Als dat zijn ‘Kerst gevoelens’ zijn, dan vrees ik voor zijn omgeving.

En ja, Sasha, dat bedoelt Leo. Domme vrouwen. Alsof mannen op die plaats dat niet zouden zijn. Maar wij weten wel beter.

op 23 12 2016 at 10:15 schreef leo schmit:

Ja, een doos voor de ingenieurs, een doos voor de pharmaceuten en een doos voor de krijgsheren. Dat kan geen toeval zijn. Geen van drieen terzake kundig met respectievelijk, bestuurskunde, politicologie en een Europese secretaresse-opleiding.

op 23 12 2016 at 10:18 schreef Peter:

Dus behalve antisemiet ben je ook nog seksist.

op 23 12 2016 at 11:57 schreef Kazonga:

@op 23 12 2016 at 10:15 schreef leo schmit

Wat ben je ook een zakkenwasser. Volgens jou domme mensen op belangrijke posten zijn vooral stupide lui, indien vrouwelijk.

Laat je vrouw dat niet lezen… lol

op 23 12 2016 at 12:44 schreef Hans Naaktloper:

Leo krijgt van mij een ros voor ze kanis!

Daan voorpelt ons hier de toekomst met onwaarschijnlijke precisie, inderdaad zullen alleen de rijken de vloedgolf voor blijven en op tijd weg kunnen komen, geheel volgens plan.

Fijne feestdag voor iedereen, hoewel een tikkie voorbarig, 1 mei ligt nog maanden voor ons.

op 23 12 2016 at 13:38 schreef leo schmit:

@HN Au….

Aan het slot van het stuk van Petra staat: ‘ Krankzinniger wordt het niet.’ Ik begrijp dat dat wel gezegd mag worden.

Terwijl ik mezelf heel voorzichtig uitdruk door erop te wijzen dat de betrokken bewindsvrouwen (Okay dozen klinkt niet zo fijn) ‘niet terzake deskundig’ zijn. Het punt is dat hierdoor het gevaar bestaat dat beleid wordt overgedragen aan de ambtenaren en de lobbies die optreden namens commercieele belanghebbenden in de sector.

In dat verband zou het misschien interessant zijn om te kijken welke posten op het ministerie van Schultz wel voldoende gefinancierd zijn. Wel geld voor …?… en minder geld voor dijkversterking, zoiets.
@Peter De aantijgingen ‘anti-semineut’ en ‘sekstist’ beschouw ik dan maar als Geuzennamen

op 23 12 2016 at 14:57 schreef Petra:

@Leo Met krankzinnig doel ik op het beleid, het neoliberale geloof, dat negatieve financiële prikkels het beste uit mensen halen. Ik heb er geen scheldpartij mee willen ontketenen.

op 23 12 2016 at 15:12 schreef babs:

Leo,
Wat maakt de dames minder geschikt voor hun functie dan bijvoorbeeld Kamp, Asscher of Blok.

De drie dames hebben een vrij logische bestuurlijke carrier, met elke paar jaar een post met meer verantwoordelijkheid. Komt bij dat bij defensie traditioneel een buitenstaander minister wordt en ook dat Schippers al sinds 2003 zorg in haar portefeuille heeft.

Dan Kamp, dat is een simpele belastinginspecteur en dorpsgemeenteraadslid die opeens uit het niks omhoog is gevallen.

Asscher is gepromoveerd op VVM in de informatiesamenleving, maar dat spreekt juist tegen hem, want het betekent dat hij heel bewust zijn reedt afveegt met burgerrechten. Zijn politieke carrier is een aaneenschakeling van mislukkelingen.

Blok tenslotte is de joker die zonder enige aantoonbare kennis of achtergrond wordt ingezet waar gaten in het kabinet vallen.

Gewoon door de wikipagina’s lezend kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat de 3 mannen gemiddeld zwakker zijn dan de 3 vrouwen.

Ik heb de mannen willekeurig gekozen. Ik had het erger kunnen maken, als ik het namenlijstje zo eens langs loop.

op 23 12 2016 at 15:54 schreef leo schmit:

@Petra, ik deel je kritiek op de neo-liberale aanpak van niks volledig. Kwestie van smaak of dat ‘krankzinnig’- of ‘dozen’- beleid wordt genoemd. Als Schultz een man was geweest die Godsdienstwetenschappen heeft gestudeerd en dan over dijkversterking mag beslissen zou ik misschien de term ‘blaaskaak’ of ‘onbenul’ gebruikt hebben. Als ik mezelf dan Leontine had genoemd was dat ook als sektistisch opgevat. Laten we verder vooral geen scheldpartijen aangaan zo vlak voor de gezegende Kerst.

PS er zijn in Europa 4 ‘onbenullen’ op Defensie: Ine Eriksen Søreide (Norway), Karin Enström (Sweden), Jeanine Hennis-Plasschaert (Netherlands) and Ursula von der Leyen (Germany). Tesamen goed voor de aanschaf van een kleine 200 F35 vliegtuigen ten koste van, ja u raadt het al ‘dijkverzwaring, ouderenzorg, U name it.

op 23 12 2016 at 17:06 schreef leo schmit:

@Babs, mijn voorlopig antwoord staat hierboven. Mijn conclusie is dat de politiek zowel ‘dozen’ als ‘onbenullen’ op posten zet waar ze de ballen verstand van hebben en waar ze naar de pijpen dansen van de neo-liberale ideologen en de ambtenaren en lobbiesten in de betreffende sector. Wat mij alleen opviel is de plaatsing van ‘dozen’ in de harde ‘mannelijke’, zoniet high-tech sectoren, waar ze onbekwaam in zijn en de plaatsing van ‘onbenullen’ op de softe sectoren (energie, arbeid, sociaal, enzo). Overigens, eveneens onbekwaam.

4 Europese dames mogen verder beslissen over de aankoop van 200 F35 a 400 m euro/p = 80 Miljard en nummer 5 (Mogherini} wil een Europees leger oprichten.

Een Europees ‘dozen’ leger, noem ik dat

op 23 12 2016 at 17:11 schreef Peter:

Nou is het wel klaar met dat ‘dozen’, Leo. Je hebt je puntje ook duidelijk gemaakt, nu. Ga nu maar weer wat anders doen.

op 23 12 2016 at 17:38 schreef Petra:

Mocht ik vergeten zijn waarom ik de reacties op meedogenloos.nl ook alweer had uitgeschakeld, dan stond het met nu weer glashelder voor de geest.

Enfin Leo, bewindspersonen zijn passanten. Die passanten hangen als het goed is weliswaar een bepaalde ideologie aan maar zoals Willem Schinkels stelt dat tegenwoordig weinig meer voor omdat alle partijen, uitgezonderd de PvdD, op D66 lijken. Met andere woorden: ze zijn allemaal neoliberaal.

Allemaal geloven ze in efficiency door schaalvergroting, conditionering door bestraffing en noem het hele neoliberale riedeltje maar op. Ambtenaren, uitzonderingen daargelaten, hebben dat geïnternaliseerd.

Als er dan een passant een plannetje lanceert dat niet in de neoliberale rites past, zoals Asscher onlangs deed met 60% belasting voor inkomens boven 150k, dan schuwen ze niet om hun democratisch aangestelde bewindspersoon publiekelijk af te vallen.

Diep van binnen koesteren ambtenaren net zoveel minachting voor de passanten als jij. Ze laten zich alleen minder lomp uit. Ze verdedigen hun gemankeerde ideologie. En ze hebben niks liever dat jij die ideologie buiten schot laat en het op de persoon speelt. Want dat zet geen zoden aan de dijk.

op 23 12 2016 at 18:25 schreef babs:

Want mannen waren steeds weer tegen die JSF, daar moest dus wel een vrouw komen om het ding door te drukken… ofzo?

Leo, volgens mij heb je een probleem met vrouwen.

(Nr 6, Spanje, wil ook een Europees leger. Ik ook trouwens, we kunnen voor zelfverdediging niet afhankelijk zijn van een volslagen idioot.)

op 23 12 2016 at 18:27 schreef leo schmit:

Beste Peter, ik volg je met grote waardering. Ik kwam terug op de reacties van Petra en Babs op mijn opmerkingen. Ik heb verder geen agenda op dit gebied. Trouwens op geen enkel gebied. Allemaal de beste wensen voor 2017, moge het beter zijn dan 2016 maar ik vrees van niet.

Wel vebaasd dat Mutti zo blij is dat de Italianen haar kerstmarktmoordenaar meteen hebben omgelegd.

op 23 12 2016 at 20:14 schreef leo schmit:

@Babs, Ik hou van vrouwen. Van alle mensen eigenlijk. Zelfs van PB

op 24 12 2016 at 01:36 schreef Sasha Berkman:

Leo hoe moeten wij omgaan met iemand die vrouwen dozen noemt?

op 24 12 2016 at 08:11 schreef Thomas E:

Het mannelijk equivalent is haantjes, denk ik. En daarvan zitten er genoeg in de politiek, dus ik ben wel blij met ‘dozen’ als tegenwicht.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS