Home » Archief » ‘Moslims willen ons kerstfeest opvreten!’


[18.12.2016]

‘Moslims willen ons kerstfeest opvreten!’

Peter Breedveld


Scene uit Santa’s Slay

Ook alweer een jaartje of tien vaste kersttraditie: alarmerende berichten over kerstboomverboden vanwege de moslims die steevast onwaar blijken te zijn. Ik heb er lang om gelachen, maar dit jaar neemt het echt grimmige vormen aan, met de media die dit soort onzin gretig verspreiden en politici die op hoge toon oproepen de ‘zelfhaat’ te stoppen en het kerstfeest te beschermen.

En je kunt ontkrachten wat je wilt, bewijzen dat het niet moslims waren die een kerstboom vernielden maar de wind, dat het geen kerstmarkt was die werd aangevallen door woeste moslims maar dat het om rellen in Baltimore gaat; je drukt één hoax de kop in en er komen er twee voor terug.

Racistische haattrollen

Want het moet per se waar zijn. Moslims moeten het per se voorzien hebben op onze kerst en dus op onze cultuur. En als er geen moslim voorhanden is die voortijdig aan het kersbaumpie râusen is, vinden de islamofoben wel een linkse organisatie die het woord kerst zou hebben verboden of een winkelketen die bulkt van het varkensvlees, maar het woord kerststol zou hebben vervangen door ‘feeststol’ om het de moslims naar de zin te maken.

Zo briest de Keizer van de racistische haattrollen, hoofdredacteur Marck Burema van GeenStijl, dat de NPO kerst heeft afgeschaft vanwege een promofilmpje waarin een Syrische vluchteling te zien is. Hysterische stemmingmakerij, maar Tweede Kamerlid Michel Rog van het CDA, die Quinsy Gario al eens uitschold voor ‘Graaipiet‘, springt als één van de eersten op de band wagon. Zijn partijgenoot Mona Keijzer, tevens Kamerlid, doet gewoon gezellig mee met hoaxen.

Onzin verspreiden

Als je ze wijst op het feit dat ze leugens verspreiden, trekken ze zich daar niks van aan. De locale VVD-politicus René van der K. zegt zijn leugenberichtje gewoon lekker op Twitter te laten staan. Een stuk op HP/De Tijd waarin wordt aangetoond dat al die verhalen over moslims die kerstbomen vernielen en kerstmarkten aanvallen leugens zijn, noemt hij ‘gevaarlijk naïef’. Vervolgens beschuldigt deze knurft mij ervan onzin te verspreiden!

Intussen gaat ook de doordeweekse hetze tegen moslims ook onverminderd door. NRC Handelsblad heeft een verhaal over een Algerijnse schrijver die waarschuwt tegen het moslimgevaar: ‘Moslims willen de wereld opvreten’ en: ‘Nee tegen de hoofddoek, nee tegen moskeeën’.

Hierover geen misverstand: islamofobie is racisme, geen ‘kritiek op de islam’. Al dat gelul over moslims gaat over Marokkanen, Arabieren, Turken en andere zwartharigen. Bovendien worden moslims, net als joden, allerlei onvervreemdbare eigenschappen toegedicht als bloeddorst, fanatisme, onverdraagzaamheid en onbetrouwbaarheid. Racisme pure and simpel.

Moslims vervolgen

Intussen wordt de paniek levend gehouden, de angst voor racisme tot koortsachtige hoogten opgestookt. Ik heb de vergelijking vaker gemaakt en word steeds banger dat mijn voorspelling zal uitkomen: dit doet zo erg denken aan Radio Télévision Libre des Mille Collines, de Rwandese zender die dag in, dag uit haatzaaide tegen Tutsi’s, wat uiteindelijk resulteerde in de vervolging en het afslachten van honderdduizenden Tutsi’s.

Tot voor kort geloofde ik niet dat de huidige islamofobie kan leiden tot de daadwerkelijke vervolging van moslims in Europa. Maar nu mensen, die op Facebook oproepen tot het vergassen van moslims, in Pauw mogen vertellen over hun ‘reële zorgen’, durf ik daar mijn hand niet meer voor in het vuur te steken.

Zeker niet als je ziet dat Marianne Zwagerman en Siewert van Lienden, twee medialievelingen die constant in allerlei programma’s worden opgevoerd als deskundige op het gebied van alles, gezellig zitten te filosoferen over de dictatuur als ideale staatvorm. ‘Een paar rotte appels hebben het vak van dictator een slechte naam gegeven’, aldus Zwagerman.

Godwin roepen

De grens wordt steeds een stukje verschoven, uitingen die vorig jaar nog als extreem werden beschouwd, worden nu geaccepteerd en nageblaat door journalisten en politici, de wegbereiders van het nieuwe fascisme. Net zoals indertijd het gedachtegoed van de Nazi’s stukje bij beetje werd geaccepteerd. Johan van der Knijff betoogde het drie jaar geleden al: als je Nederlanders uit 2006 met een tijdmachine naar deze tijd zou halen, zouden ze zich het apelazerus schrikken van wat tegenwoordig als ‘normaal’ wordt beschouwd.

Ja, roep maar hard ‘Godwin’. Maar daarmee wend je het daadwerkelijk gevaar van een fascistische, racistische dictatuur in de nabije toekomst niet af.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.12.2016 @ 11:49

[Home]
 

104 Reacties

op 18 12 2016 at 12:07 schreef Murat:

Ik deel je angst en je voorspellingen voor de volle 200%, Peter.

Het gaat helemaal de verkeerde kant op en de lawine van haat lijkt niet te stoppen.

op 18 12 2016 at 12:11 schreef ikzelf:

Wie straks in maart het bed wil gaan delen met de PVV doet er goed aan alvast het bed voor te verwarmen. En dat is precies wat we de traditionele politieke hoeren (VVD, CDA) dan ook alvast zien doen. Wie kan dat verbazen?

op 18 12 2016 at 12:49 schreef Krek.:

Het is zoals je zegt. Hier in Frankrijk is het al net zo. Gebrul en geblaat over het weren van kerststalletjes in gemeentehuizen (omdat nu eenmaal de zo geroemde ‘laïcité’ van de publieke gebouwen die de hoofddoekjes buiten de deur houdt voor álle religies moet gelden) en een FN-burgemeester in het noordelijke Hayange die bij het jaarlijkse sinterklaasfeest de van gemeentewege verstrekte zoetigheden dit jaar verving door knakworstjes. Ja, er werden voor het eerst in de geschiedenis in plaats van snoepjes knakworstjes uitgedeeld aan de kindertjes. Kennelijk kan hier een ‘eeuwenoude traditie’ wél makkelijk aangepast worden.

Ik vraag me dan af: “Waarom?” Wie profiteren er uiteindelijk? Moet er een oorlog komen in Europa? Wie bepaalt deze agenda? Waarom staat er niet een beetje een charismatische linkse leider op die wat tegenwicht biedt? Wat hebben we aan zo’n glijer als Asscher?

Hoe krijgen we deze geest weer in de fles?

Ik ga maar weer eens stemmen in Nederland. En ik denk dat ik al weet op wie.

op 18 12 2016 at 13:18 schreef Brenda:

Heel eng vooruitzicht, daarom stem ik DENK,.

op 18 12 2016 at 13:26 schreef Mario:

Een Godwin per dag, omdat het kan en mag (ook van Mike Godwin himself):

Weet je wie wel kerstmis wilde veranderen? Inderdaad:

http://www.rawstory.com/2015/12/how-hitler-tried-to-redesign-christmas/

Ach, en dan deze nog:
https://www.salon.com/2015/12/22/actually_the_right_invented_the_war_on_christmas_the_real_history_behind_todays_phoniest_persecution/

En zo hebben o.a. de factcheckers van Snopes ook tientallen artikelen op hun site staan:
http://www.snopes.com/search/?q=Christmas

I.p.v. weer eens te janken over de zoveelste extreemrechtse waan van de dag en daarover te zeiken en te zuigen, al dan niet via social media, zou menig eens een voorbeeld kunnen nemen aan deze moslims.
http://www.standard.co.uk/news/london/london-muslims-donate-ten-tonnes-of-food-for-homeless-at-christmas-a3422611.html
“More than 90 per cent of the food will be given to people who are not of the Muslim faith.

Fijne feestdagen!

p.s. @ Krek:
“Moet er een oorlog komen in Europa?”
Rassenrellen, waar -tevens volgens Wilders- geen negatief effect vanuit hoeft te gaan. Zie ook Dylann Roof, Breivik, Thomas Mair. Maar ook de PVV-terroristen hier in NL.

op 18 12 2016 at 13:35 schreef Mo:

Daarom DENK ….

op 18 12 2016 at 14:08 schreef Chakir:

Eens Murat. Het volk is vee, de fascisten zijn de herders die het vee, jaar na jaar, stukje bij beetje leiden naar de groene graslanden. Het vergt veel geduld, maar uiteindelijk komt het vee op de plek van bestemming. Eenmaal daar is er uiteraard geen groen grasland maar een dorre bedoeling met hier en daar wat groen. Zie dan maar eens (in al die paniek) collectief en snel terug te keren naar de plek waar je vandaan komt, dat lukt voor geen meter en er komen zeker ongelukken van. Er zijn gelukkig héél veel verstandige mensen met t hart op de juiste plek, maar ook zij kunnen dan niets beginnen. Dat is mijn grootste zorg. Het kalf is dan al verdronken en er volgen meer.
Dat de kerstboom, kerststol en worstjes nu volstaan als middel om het vee te leiden bevestigt voor mij dat de eindbestemming helemaal niet zo ver weg is.

op 18 12 2016 at 15:18 schreef Rene van der Klei:

Well, allow me to retort. Je verkoopt onzin over mij. De hoax (dit was overigens een RT) heb ik allang verwijderd. Niet zo snel als Lisa Bouyeure graag wilde, maar dat kwam vooral door haar toon. Ik spring natuurlijk niet in de houding voor mevrouw.
Mijn tweet luidde, als reactie op haar column (Lisa Bouyeure / HP de tijd): “Ik vind deze column niet grappig maar naïef. In Litouwen is recent een christelijke kerstmarkt belaagd door moslims” (met link naar de column). De tweede zin was dan blijkbaar onjuist, maar mijn boodschap staat in de eerste zin. Daarom kan en wil ik die tweet niet verwijderen. Er is een reëel gevaar voor aanslagen / terrorisme. Verder verdwijnen onze Nederlandse tradities in hoog tempo. O.a. toenemende homo- en christenhaat, belaging van onze vrouwen, zwarte piet, kerst etc etc. Die problemen niet benoemen noem ik dus gevaarlijk naïef en een gemiste kans. Ik verkoop geen leugens, ik geef mijn mening. Net als jij overigens.

PS: jouw track record zodanig vuil, dat je mij niet de les hoeft te lezen over ethiek.
PS2: ik begrijp niet dat jij jezelf ‘rechts’ noemt, kijk naar het milieu waarin je je verkeert en de reacties op jouw weblog/tweets.

op 18 12 2016 at 15:45 schreef Rene van der Klei:

PS3: om mij ongevraagd in je weblog een leugenaar te noemen is ongepast. Je bent al eerder veroordeeld voor een soortelijke vermelding (http://webwereld.nl/overheid/36014-frontaal-naakt-moet-500-euro-schade-vergoeden). Een ezel stoot zich niet 2x aan dezelfde steen.

Verder nog wat zorgwekkende berichten over jouw ethiek, voor je lezers (met dank aan Ans Aansema):
http://www.telegraaf.nl/binnenland/20246602/___PVV_ers_beter_doodschieten___.html
– Leugens brengen Nanninga in gevaar: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/boer_en_breedveld_zijn_geen_haar_beter_dan_dat_middeleeuwse_moslimtuig_dat_meisjes_doodgooit_in_syrie.html
– en zie nog een aantal tweets van Ans op mijn TL

op 18 12 2016 at 16:50 schreef Peter:

Ans Aarsema en GeenStijl als bron aanhalen. Je bent een leugenaar, Rene van der Klei. Bovendien ben je een racist en in het algemeen een fucking douchebag. Ik zie je dagvaarding wel komen.

op 18 12 2016 at 17:12 schreef Sasha Berkman:

“onze vrouwen”

op 18 12 2016 at 17:17 schreef marcodB:

Van der Klei, je bent een idioot. Om te beginnen pomp je een hoax rond. Hoe kom je er bij om niet geverifieerde infor rond te sturen? Dan volhardt je: uit bovenstaande tekst maak ik op dat je vindt dat je je boodschap ondersteunt door te verwijzen naar een aantoonbare hoax. Dat is inhoudelijk niet heel sterk, en van een RA verwacht ik eigenlijk geen tolerantie voor dit soort flauwekul. Maar da’s houw probleem. Daarna, als je op je onjuiste verwijzing gewezen wordt, ga je even het alfamannetje uithangen. Als je tenslotte wordt aangesproken op je gedrag (en nergens anders op) glijdt je weer uit door te verwijzen naar een webmazine voor rukkende pubers en laat je je voor het karretje spannen een intternettrol. Wat zei je ook weer? Iets met ezels en zelfde stenen of zo.. Ga zo door…

op 18 12 2016 at 17:22 schreef dewanand:

============== [wfor1340:87]

N1. Citaat v peter, tekst: [15.11.2016]
Moslims vergassen, v Peter Breedveld

op 15 11 2016 at 18:45 schreef Peter:

‘Al die witte mensen die onwillekeurig aanslaan zodra de naam DENK valt. En wéér gewoon een bewering, zonder enige onderbouwing.’

N2 ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe als slimme, miaauwende souffleur

N3: die moderne, hoogbeschaafde, superieure, lange, grootgeschapen, vetgemeste en volgevreten witte mensen moeten vooral niet vergeten dat de niet witte mensapen geen andere keus nu hebben dan een zgn niet witte zuil op te bouwen in de beschaafde Nederlandse KKK/ apartheidsstaat.

N4: meerderheid blanke Hollanders wil absoluut geen persoonlijk, sociaal en seksueel kontakt meer met de niet zuiver witte medelanders, ik en bijna alle kleurlingen en zwarten maken dit helaas elke dag mee.

N5: het is dus nu letterlijk een WITTE KERST met helwitte kerststol. Nu nog wat helwitte poedersuiker strooien op de lekkere zwarte scheurtjes (M/V) voor de kerstnach wake en de WITTE kerst kan niet meer stuk.

N6: dit jaar zijn de kerstkalkoenen gelukkig lekker halal dus elke moslim is blij.

op 18 12 2016 at 17:36 schreef Mario:

“Verder verdwijnen onze Nederlandse tradities in hoog tempo. O.a. toenemende homo- en christenhaat, belaging van onze vrouwen….

De alom beschikbare cijfers wijzen inderdaad uit dat juist dat allemaal door vele (autochtone) Nederlanders als “traditie” wordt gezien. Voor christenhaat zou ik echter moslimhaat gebruiken, zoals recent onderzoek (Verwey-Jonker Instituut) weer eens liet zien:

http://www.annefrank.org/nl/Educatie/Discriminatie-in-Nederland/Rapportages/Vijfde-rapportage-racisme-antisemitisme-en-extreemrechts-geweld/

“Ik verkoop geen leugens, ik geef mijn mening.”
Flatulentie vanuit de onderbuik. Je hebt geen mening, daarvoor heeft iemand namelijk minstens twee functionerende hersencellen nodig.
https://pbs.twimg.com/media/Cz6OiNsWQAAqp38.jpg

op 18 12 2016 at 18:42 schreef MNb:

Ik raad iedereen aan dat stuk van Van der Knijff nog eens te lezen – en zich dan af te vragen hoeveel kleine stapjes er sindsdien er alweer zijn gezet.

op 18 12 2016 at 18:44 schreef Hans Naaktloper:

Prima, vreet op dat fucking kerstfeest, samen met al die andere infantiele uitingen van gebrek aan creatievermogen en wakker verstand.
Cultuur wordt overschat, het neemt de plaats in van creativiteit en authentiek handelen, het functioneert als een sociaal instrument ter plaatsing en beheersing van de vrije geest. Het is de ultieme gatekeeper voor het besef dat het zijn en handelen in het hier en nu het enige is. Dit inzicht treft helaas de meesten van ons met grote angst en afkeer, vandaar die behoefte aan valse beelden, die versteende en vermolmde neerslag van de creativiteit uit het verleden.
Ik jubel bij elke aanval op en afbraak van een cultureel heiligdom, maakt niet uit wie dat doet en wiens cultuur wordt ontkracht.

Het verspreiden van leugens over anderen met andere culturen dan die van de leugenaars, daar doen wij allen aan mee, want het is de angst voor het hier en nu- inzicht die mensen drijft naar hun ‘eigen’ stellingen.

Lees: David Bohm, Thought as a system.

PS: Peter, ik waardeer zeer jouw aanklachten tegen hypocrisie maar durven wij dat onderzoek ook op onszelf te betrekken?

op 18 12 2016 at 18:49 schreef Chakir:

“Verder verdwijnen onze Nederlandse tradities in hoog tempo. O.a. toenemende homo- en christenhaat, belaging van onze vrouwen, zwarte piet, kerst etc etc.” Lijkt mij een zeer goede zaak toch, dat deze tradities worden begraven! Ik vond en vind een traditie met vrouwen- en homohaat erg stigmatiserend en heb daar dus ook nooit aan meegedaan.

op 18 12 2016 at 19:22 schreef Luther Zevenbergen:

Spijker op de kop, Peter.
Ondertussen is er trouwens een genocide op moslims gaande in MyanMar. Wat horen we hierover in de media?

op 18 12 2016 at 19:28 schreef dewanand:

N7: ok even positief miaauwen souffleert Wieroe nu naar mij met zijn superslimme kattenkopje, oa:

N8: Dan maar een christelijke kerst met halal kalkoenen en halal oliebollen. Islam verrijkt het kerstfeest en Allah loopt verliefd hand in hand met Jezus in een homopark in het Walhalla.

N9: Dan maar het suikerfeest van moslims Vernederlandsen, zgn Idul fitre na de heilige maand Ramadan zoals de Profeet MOhammed (VZMH) het profeteerde, met mooie mekkalichtjes uit de blinkende woestijn vol met lichtgevende vuurvliegen en vliegende kamelen op magische tapijten. Een waarlijk mekkaans suikerfeest moet kunnen met puur OerHollandse halal rollade uit een aan Allah geofferde raszuiver Nederlandse koe.

N10: Wieroe miaauwt soufflerend extra: ‘Miaauw dewa aapje, natuurlijk moeten jullie mensapen dan allemaal bloot Mekkaans kerstfeesten en idul fitre vieren he in klassieke katten stijl.’

op 18 12 2016 at 20:59 schreef Taljaard:

@Peter
Het indelen van religiositeit naar huidskleur staat gelijk aan de bewering dat bijv. atheisten of socialisten ook allemaal tot een categorie mensen van een bepaald ”ras” moeten behoren.

Ziet u zelf de incoherentie van zo’n redenering (moslims=mensen van kleur/x=y) niet in?

op 18 12 2016 at 21:31 schreef Peter:

Ik heb keurig onderbouwd waarom islamofobie racisme is. Maar jullie van domrechts trekken je nooit iets aan van feiten en argumenten. Je herhaalt gewoon nog een keer wat je daarvoor al gezegd had.

op 18 12 2016 at 22:20 schreef tonnie:

Kerst een nederlandse traditie? ppffttt.. Vroeger misschien – nachtmis, simpele kerstboom en -stalletje. Nu is het een vreetfeest geworden, ipv een vredesfeest. Ik doe er dus niet aan mee. Toen was er geen plaats voor Maria en Jozef, nu niet voor vluchtelingen. Alles veramerikaanst hier, helaas.

op 18 12 2016 at 22:47 schreef jos:

Wanneer straks het A4-tje van de PVV in de praktijk wordt gebracht en moslims vervolgd worden dan zal men nog steeds roepen dat islam echt geen ras is.

op 18 12 2016 at 23:04 schreef Sasha Berkman:

“Blijf met je klauwen van onze vrouwen!” Dat zeggen alleen zielige stumpers.

op 18 12 2016 at 23:43 schreef babs:

‘Onze vrouwen’, met die woorden laat Van der Klei zich kennen.

Typisch VVD. Conservatieven zijn altijd degenen die het fascisme de ruimte geven. Pyt had gelijk.

op 18 12 2016 at 23:51 schreef Taljaard:

@Peter
In Nederland zijn verreweg de meeste moslims inderdaad mensen met wat meer pigment, want over het algemeen Mediterraan.
En bijna iedere Andalusische Spanjaard, Italiaanse Siciliaan of Zuidelijke Portugees kan uiterlijk makkelijk voor een Turk of een Arabier doorgaan.
Maar vrijwel niemand in Nederland zal zich aan zulke mensen storen of ergeren.

Kortom, is de gestaag verminderende acceptatie van de islam en hun aanhangers niet eerder een gevolg van gedrag en uitlatingen in plaats van relatief algemene uiterlijke kenmerken?

op 18 12 2016 at 23:56 schreef Theo:

Ben toch benieuwd hoe het nu precies zit met die Duitse school waar ze volgens de Turkse overheid geen Kerst mogen vieren…

op 19 12 2016 at 00:01 schreef Peter:

is de gestaag verminderende acceptatie van de islam en hun aanhangers niet eerder een gevolg van gedrag en uitlatingen in plaats van relatief algemene uiterlijke kenmerken?

De uitlatingen en het gedrag van sommigen, waar vervolgens de hele groep voor wordt gestraft met discriminatie en erger. Dat is precies de definitie van racisme, Taljaard. Je kunt er verder maar beter het zwijgen toe doen, want je maakt het steeds erger voor jezelf.

op 19 12 2016 at 00:05 schreef Peter:

Ben toch benieuwd hoe het nu precies zit met die Duitse school waar ze volgens de Turkse overheid geen Kerst mogen vieren…

Zo bloedfanatiek, ze geven niet op. Ook dat van die school is een hoax.

Overigens zou ik niet zo’n grote mond hebben over een verbod op christelijke uitingen in moslimlanden, als hier wordt opgeroepen moslims te vergassen en moslima’s een abortus wordt geschopt.

op 19 12 2016 at 00:34 schreef Sasha Berkman:

“is de gestaag verminderende acceptatie van de islam en hun aanhangers niet eerder een gevolg van gedrag en uitlatingen in plaats van relatief algemene uiterlijke kenmerken?”

For real? Ik moet dit serieus nemen?
Dacht het niet.

https://www.youtube.com/watch?v=EjqdEfRW0j4

op 19 12 2016 at 02:27 schreef Martijn:

Is dat nieuws over Franse wijken waar vrouwen niet welkom zouden zijn al ontkracht? (Zie zoiets voor me – als Nederlandse versie – als van een vrouw met een roze plopkap die een stel trollen tegen het lijf loopt in een “moslimwijk”)

op 19 12 2016 at 06:55 schreef Theo:

Hoax lijkt me een iets te groot woord. Er wordt nu over een “advies” aan een seculiere school gerept.

Nu kun je jezelf natuurlijk afvragen wat Kerstmis op een seculier school moet maar dat vanuit een hoger orgaan een dergelijk advies wordt gegeven, daaraan zit toch een luchtje.

Nogmaals, ik ben benieuwd wat van dit verhaal nu precies de achtergrond is.

op 19 12 2016 at 07:05 schreef Peter:

Ja zo kan het natuurlijk ook: de hele achtergrond uitgespeld krijgen, dat totaal negeren en zeggen dat je benieuwd blijft naar de achtergrond.

op 19 12 2016 at 09:22 schreef babs:

Hoi Theo,
Groenlinks wil de onderwijsvrijheid afschaffen, want De financiering van onderwijs op religieuze grondslag is ‘niet meer van deze tijd.’

Vrijheid van onderwijs was allemaal prima, zolang het Christenen waren die het deden. Nu blijkt dat moslimscholen veel beter presteren dan openbare scholen wil opeens een meerderheid van groenlinks van de vrijheid af. Zou groen links op dit punt samenwerken met PVV en VVD om dit item door te drammen? Misschien niet, maar ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken.

Maar nee, laten we het over het kerstbeleid hebben van een Turkse privéschool waar de seculiere elite van dat land wordt opgeleid.

op 19 12 2016 at 10:27 schreef Thijs:

@babs,
dit: Nu blijkt dat moslimscholen veel beter presteren dan openbare scholen wil opeens een meerderheid van groenlinks van de vrijheid af. (mijn nadruk) is tendentieuze bullshit. Groenlinks wilde dat al toen ik nog lid was. En dat is al weer jaren geleden. Ik snap dat je alles graag wilt framen als moslim-bashen, maar het ging toen (en gaat nu nog steeds, voornamelijk) om de krankzinnige regels omtrent het financieren van christelijke scholen. EVP-bloedgroep of geen EVP-bloedgroep.

op 19 12 2016 at 11:11 schreef Hans Naaktloper:

Kijk nou maar naar wat de functie kan zijn van het benoemen van discriminatie van moslims tot racisme. Retoriek en semantiek, dat zijn politieke instrumenten dus, en die worden ingezet om een kromme zaak recht te praten.
Moslimdiscriminatie is groot onrecht, maar het is geen racisme.
De verwarring is ontstaan doordat rechts nederland zich op een fascistische wijze is gaan bemoeien met moslims, dat ruikt inderdaad naar racisme. Maar links nederland weet al eeuwen dat religieuzen de louterende werking van spot en satire over zich afroepen, en terecht.

op 19 12 2016 at 11:37 schreef marten:

Als er iets tegen de geest van Kerstmis is, dan is dat wel hysterische berichtgeving en hatelijke leugens verspreiden. Mensen die daarin meegaan maken kapot wat ze denken te beschermen. Passende taakstraf: verplicht A Christmas Carol van Dickens lezen.

op 19 12 2016 at 11:50 schreef babs:

This, afschaffen van Vrijheid van Onderwijs is nooit aangenomen door de groen links leden. Nu wel. Ik vind de timing opvallend.

op 19 12 2016 at 11:52 schreef Taljaard:

@Peter
Acht racisme ten enen male verwerpelijk, want je kunt mensen niet objectief beoordelen op hun uiterlijk, noch individueel, noch als groep. En het is bovendien buitengewoon onrechtvaardig.
Waar je mensen wel op kunt beoordelen is hun gedrag, maar ook dat uitsluitend als afzonderlijk individu en nadrukkelijk niet als groep.

Er bestaan gewoonweg geen ”inferieure” of ”superieure” rassen. En ook het begrip ”ras” zelf vind ik een hoogst twijfelachtig criterium waar het mensen betreft.
Wat wel bestaat zijn inferieure en superieure ideologieen en denkwijzen.
Want u zult het toch hopelijk ook wel met mij eens zijn dat totalitaire (i.e. generaliserende, collectivistische) denkwijzen en hun aanverwante mensbeelden inferieur zijn aan personalistische en individualistische denkwijzen en mensbeelden.
Dat is ook de reden waarom ik marxisme en socialisme verwerp, evenals bepaalde fundamentalistische en totalitaire varianten van de islam.
Niet de hele islam, want dat is een generalisatie, maar deze varianten wel.

op 19 12 2016 at 12:11 schreef Peter:

Nogmaals: islamofobie is racisme omdat moslims onvervreemdbare, kennelijk biologisch bepaalde eigenschappen worden toegedicht. Jijzelf zei dat islamofobie te rechtvaardigen is door bepaalde acties en uitspraken. Je houdt dus een enorme groep verantwoordelijk voor de gedragingen van enkelen. Dat is racisme. Als ik wil weten wat je van marxisme vindt, laat ik het wel horen maar ik zou er niet met ingehouden adem op wachten.

op 19 12 2016 at 12:27 schreef Pyt van der Galiën:

Moslimdiscriminatie is groot onrecht, maar het is geen racisme

Want moslims zijn geen ras, is dan het traditionele verweer. Maar dat zijn Joden ook niet. Het begrip “ras” in zijn traditionele biologische betekenis is inhoudsloos, aangezien er geen biologische “rassen” bestaan.

Racisme is niet afhankelijk van huidskleur of uiterlijke kenmerken: “rassen” zijn geen biologische entiteiten, maar politieke constructies. Om Stuart Hall te citeren: ras is een “floating signifier”, een woord dat niet verwijst naar een concreet object. Sterker: het is zelfs niet mogelijk een algemeen aanvaarde definitie te formuleren.

Het kan – afhankelijk van de omstandigheden – door een dominante groep op willekeurige gronden worden toegeschreven aan een andere groep, meestal om de uitbuiting/uitsluiting van een onderliggende groep te rechtvaardigen. “Zwarte’ mensen kunnen afgeschilderd worden als dom en afhankelijk, Joden als geniepig en subversief, Ieren als lui en permanent dronken: alles afhankelijk van wat op een gegeven moment politiek goed uitkomt.

op 19 12 2016 at 13:25 schreef MNb:

Het is wel mogelijk om ras biologisch te definiëren, nl mbv cladistiek en migratiepatronen. Een ras is dan een afsplitsing van de menselijke hoofdgroep: de achterblijvers in Afrika. Racisten schieten daar niets mee op.
Ook is ras een sociale constructie, bestudeerd door antropologie. Als zodanig vormen de moslims in Nld. wel degelijk een ras, met dank aan de PVV, aanhang en lamstralen als Taljaard.

op 19 12 2016 at 15:09 schreef Taljaard:

@Pyt
Het is inderdaad niet mogelijk om een algemeen aanvaarde en objectieve definitie van het begrip ”ras” te formuleren. En daarom is het dan ook een politieke constructie, zoals u volkomen terecht stelt.
Daar zijn wij het dus helemaal over eens.

En in het licht van zo’n constatering kan men zich ook afvragen waarom een veelvoudig interpreteerbaar containerbegrip als islam met een dergelijke in wezen inhoudsloze politieke constructie als ”ras” wordt verbonden.

Want het ene begrip kan dan op zich al nooit volgen op het andere; non sequitur.
Dit omdat islam, in tegenstelling tot ”ras”, wel degelijk een definieerbaar object is. Zij het een gecompliceerd en variabel object
En wanneer de discussie dan over een dergelijke non sequitur verbinding moet gaan wordt zij bij voorbaat al zinloos. Omdat mensen elkaar dan gewoon niet verstaan.

En dan ziet er toch naar uit (sorry @Peter) dat deze non sequitur (ras = islam, dan wel ras + islam=islamofobie; x=y/x+y=z) de reden is waarom zo’n discussie maar al te vaak vastloopt en ontaardt in ad hominems en wederzijdse scheldpartijen.

N.B.
Dit is gewoon een poging tot analyse, die ook open staat voor kritiek.

op 19 12 2016 at 15:19 schreef Chakir:

Pyt, kraakhelder! Wat mij wel blijft bezighouden is waarom sommigen dan blijven volharden in het mantra van “Marokkanen zijn geen ras” of “moslims zijn geen ras” etc..? Kan dit geschaard worden in de categorie van “elke dag twee glazen wijn is goed voor je hart, maar ik ben echt geen alcoholist”? Ik heb niets tegen wijn btw!

op 19 12 2016 at 15:29 schreef jos:

Islamofobie betekent in de praktijk dat elke willekeurige moslim op zijn minst verdacht is en het liefst uit de samenleving geweerd moet worden. Want wie wil er nou iemand als buurman of collega die misschien wel een terrorist is of onderdeel van een complot om Nederland te onderwerpen?

Islamofobie is het mechanisme waarmee moslims als collectief als ongewenst element in de samenleving worden neergezet. Islamofobie betekent dat onschuldige mensen gemarginaliseerd worden of erger. Je kunt citaten uit de Koran halen, wijzen naar repressie in Saoedi-Arabië of massaslachtingen in Irak, Nigeria of Parijs aanhalen. Maar moslims blijven net als alle andere mensen onschuldig tot het tegendeel bewezen is en ook voor hen blijft het gelijkheidsbeginsel gelden. Islamofobie betekent juist dat moslims niet meer als gelijken behandeld worden. Dat is het enige waar het over moet gaan. De discussie of moslims wel of geen ‘ras’ zijn en of islamofobie wel of geen ‘racisme’ is, is een afleidingsmanoeuvre.

op 19 12 2016 at 16:13 schreef Ernst:

Te stellen dat kritiek op de Islam racistisch zou zijn is hetzelfde als te stellen dat kritiek op Israel antisemitisch zou zijn. Het verwart instituties met mensen. Houdt toch eens op met die flauwekul. Het saboteert de discussie.

op 19 12 2016 at 17:03 schreef Peter:

Ernst en Taljaard draaien meteen de soep in door om te beginnen stropoppen te neuken. Niemand zegt dat islam = ras of dat kritiek op de islam racisme is. Ik zeg dat islamofobie racisme is omdat moslims onvervreemdbare, typisch moslimse eigenschappen wordt toegedicht. Dat is racisme.

op 19 12 2016 at 17:23 schreef jos:

Ernst, het probleem is eerder dat ‘kritiek op de islam’ verward wordt met ‘hetze tegen moslims’. Er is niks islamkritisch aan verhalen dat Europa met de komst van Syrische vluchtelingen een vijfde colonne naar binnen haalt of dat er een plan is om het continent te islamiseren.

Sowieso blijft ‘islamkritiek’ iets heel dubieus. De invloed van moslims (een sociaal zwakke minderheid, 5% van de bevolking) is volstrekt niet te vergelijken met die van christenen een of twee generaties geleden. Kritiek op het christendom was toen een revolte tegen een belangrijke machtsfactor in de samenleving. Moslims nu hebben geen instituties die het land zo in hun greep hebben zoals kerken in de jaren ’50. ‘Islamkritiek’ zijn praatjes van een dominante meerderheid over een kleine minderheid waarbij die meerderheid pretendeert even heroïsch te zijn als de vrijdenkers die vroeger tegen de machtige Kerk aanschopten.

op 19 12 2016 at 17:55 schreef Martijn:

@ Ernst: Je vergelijking klopt niet: kritiek op Israëlisch beleid kun je gelijkstellen aan kritiek op beleid van bijvoorbeeld Saoedi Arabië, niet aan kritiek op islam, want al geloven sommige Saoedi’s het zelf wel: zij zijn niet de ware islam en zeker niet de enige. Hierin geven veel “islamcritici” ironisch genoeg die fundaloonies juist gelijk, door alle andere moslims taqiyya te verwijten, maar dit terzijde. Dat is juist gelijk te stellen aan kritiek op het Joodse geloof. Ook niet per sé islamofoob of anti-semitisch, al belandt je dan gauw in theologische discussies over exegese waar veel gelovigen niet of nauwelijks mee bezig zijn, zinloos dus. Verder … zie Peters betoog hierboven.

op 19 12 2016 at 18:06 schreef sjonnie:

Je staat niet open voor kritiek taljaard, je herhaald off topic jouw infantiele gebazel met wat moeilijke woorden. Je bent gewoon een stakker met weinig meer te doen dan wat dom zuigen.

op 19 12 2016 at 18:08 schreef Pyt van der Galiën:

@Ernst

Je verwart islamofobie met religiekritiek. Er is niks racistisch aan het verwerpen van de leerstellingen van de de islam. Het wordt racistisch op het moment dat aan de belijders van de islam negatieve en onvervreemdbare eigenschappen worden toegeschreven.

Zo is er ook niks mis met kritiek op het judaïsme, maar is er wél iets mis met Joodse mensen onvervreemdbare, negatieve eigenschappen toe te dichten. “De Koran/de Bijbel is een sprookjesboek” is legitiem, “Joden/moslims zijn geniepige griezels die samenzweren om onze samenleving te ondergraven” is niet legitiem.

op 19 12 2016 at 18:10 schreef blootgewoon:

Natuurlijk is Islamofobie racisme. Maar islam kritiek is dat niet. Je mag best kritisch zijn over de uitwassen van religie. Met de Islam in het bijzonder, want van die uitwassen heeft de wereld nu het meest te vrezen. En net zo min als de gemiddelde Moslim zich hoeft te verantwoorden voor wat die kleine gevaarlijke minderheid onder hun geloofsgenoten uitvreet, hoeft die- zich aangesproken te voelen door kritiek.

op 19 12 2016 at 18:23 schreef Ernst:

Ja ja, Peter. En volgens zionisten draai ik weer ergens anders om in de soep. Allemaal semantiek, niets anders. Maar aan het eind van de rit wordt het zo onmogelijk om nog kritiek op moslims of op Israel te hebben. Houdt toch op met die flauwekul.

op 19 12 2016 at 19:12 schreef Taljaard:

@Peter
Heb u juist de hele tijd duidelijk proberen te maken, dat je aan groepen van mensen geen onvervreemdbare en typische eigenschappen kunt toedichten.
Dat kun je alleen met afzonderlijke individuen, omdat alleen een individu uniek is en daarom wel beschikt over bepaalde onvervreemdbare en typische eigenschappen.

Maar als een aantal individuen, die zich tot een groep bekennen, structureel wangedrag vertoont is het m.i. alleszins gerechtvaardigd om kritiek op dat gedrag uit te oefenen.
Dat geldt zowel voor een graaiende, corrupte autochtone bankier, ondernemer, manager of politicus, die zichzelf ”liberaal” noemt, als voor een draaideurcrimineel, of jihadist van allochtone komaf, die zichzelf ”moslim” noemt.
Snapt u?

op 19 12 2016 at 19:14 schreef Chakir:

@Jos: waarschijnlijk heb jij er meer verstand van, maar was in de jaren vijftig de heroïsche christendomkritiek net zo gewelddadig als de “islamkritiek” nu? Bv christenen vergassen, abortus trappen, gebouwen molotoven, vrouwen intimideren, rechters schofferen, nu ja ik kan nog wel even doorgaan. Ik vermoed van niet, aangezien het dan zou gaan om gewelddadig geschreeuw tegen de eigen familie, vrienden etc..

op 19 12 2016 at 19:44 schreef Pyt van der Galiën:

een dergelijke in wezen inhoudsloze politieke constructie als ”ras”

@Tjaljaard

Dat is een misverstand. Dat een begrip biologisch betekenisloos is, wil nog niet zeggen dat het dat politiek óók is. Dat is nu juist kenmerkend voor dergelijke “floating signifiers”: het zijn begrippen die op willekeurige wijze ingevuld kunnen worden, begrippen die als het ware wachten op invulling.

Het is dus niet zo dat ras géén betekenis heeft, maar dat het politiek ingekleurd wordt naar gelang daar politieke behoefte aan is. Vandaag moslims, 70 jaar geleden Joden. In Engeland nog tot diep in de jaren ’60 Ieren, in Roemenië Roma.

op 19 12 2016 at 20:00 schreef MNb:

“Ik zeg dat islamofobie racisme is omdat moslims onvervreemdbare, typisch moslimse eigenschappen wordt toegedicht. Dat is racisme.”
Waarop ik aanvul: het individu wordt verantwoordelijk gehouden voor het gedrag van ieder lid van zijn/haar groep, oftewel collectieve verantwoordlijkheid. Nazi’s en communisten zijn daar ook dol op.

Ernst, volg je eigen advies op en houd op met je flauwekul. Het mij al jaren volstrekt mogelijk om kritiek op de inhoud van de Koran te hebben en toch de gelijkwaardige rechten van moslims te verdedigen – iets wat Tallie en jij zorgvuldig achterwege laten.

op 19 12 2016 at 20:19 schreef Chris:

op 18 12 2016 at 12:07 schreef Murat:Ik deel je angst en je voorspellingen voor de volle 200%, Peter.

Het gaat helemaal de verkeerde kant op en de lawine van haat lijkt niet te stoppen.

Helemaal mee eens. :)

Blijf maar lekker in je eigen wereldbeeld, Peter. Weleens in andere landen gewoond? Ik weet dat je deze reactie toch niet plaatst, maar wel leest dus ik zeg het nog maar een keer.

Het racisme in andere landen is VELE malen erger dan in NL. En j, ook veel moslims discrimineren andersgelovigen, Allen? Nee. Doc2

op 19 12 2016 at 22:16 schreef Taljaard:

@Pyt
Dat is zo.
Wij zijn het alweer eens.
Maar het ging over de verbinding van dit politieke en subjectieve begrip ”ras” met een objectief en concreet begrip als islam.
En dat is geen non sequitur van dezelfde categorie als die van de verbinding van ”ras” met Joden, Roma, etc..

Want bij de eerste non sequitur gaat het om een religie met zodanig uitgesproken sociaal-maatschappelijke componenten en voorschriften dat het vaak meer op een ideologie en een politiek systeem lijkt.
Waarbij de uitdrukkelijke connotatie dient te worden gemaakt dat de islam niet eenduidig is en derhalve veel historisch en cultureel bepaalde verschijningsvormen kent.

Maar bij de tweede non sequitur gaat het om de verbinding van het begrip ”ras” met mensen. En dat is een andere categorie.

Nu kan het niet worden ontkend dat een begrip als islam altijd een concrete relatie heeft met moslims. En daarmee dus ook met mensen. Net zoals socialisme niet te scheiden is van socialisten, etc..

Maar mag er daarom geen kritiek worden geleverd op bepaalde vormen en uitingen van de islam en het gedrag wat daarmee gepaard gaat? Of op het socialisme en wat sommige socialisten zich menen te kunnen permitteren?

op 19 12 2016 at 22:30 schreef ikzelf:

Och ja natuurlijk, Chris, en omdat het ergens anders nóg erger is, valt het hier allemaal nog mee en moeten we niet moeilijk doen, nietwaar? En omdat anderen ook discrimineren, is het oké dat wij het toch zeker ook doen, nietwaar?
En dan beticht jij Peter van een ‘eigen wereldbeeld’? HAHAHAHA!

op 19 12 2016 at 22:31 schreef Kees Bruin:

Ik lees hierboven “dat het geen kerstmarkt was die werd aangevallen door woeste moslims, maar rellen in Baltimore”.
Dat schreef de heer Breedveld gisteren op. Heden is een kerstmarkt in Berlijn aangevallen door – naar alle waarschijnlijkheid – woeste moslims. In Nice werd eveneens door moslims een aanslag met een vrachtwagen gepleegd, over Parijs zullen we het maar niet eens hebben.
Waarmee ik maar even wil zeggen: vooralsnog worden de zware aanslagen met veel doden in West-Europa toch echt door moslims en niet door, pakweg, Jehova’s, Joden, Christenen, ongelovige honden of andere figuren gepleegd.

op 19 12 2016 at 23:11 schreef Peter:

Flikker toch op, er zijn voortdurend aanslagen op moslims en die 80 dode kinderen van PVV’er Breivik liggen ook nog vers in het geheugen. Komt nog bij dat er na elke aanslag door moslims vooral feest wordt gevierd door types als Kees Bruin, wat ik behoorlijk gestoord vind. Dit zijn tragedies, geen streepjes op je scorebordje, sicko.

op 19 12 2016 at 23:35 schreef tonnie:

Een Poolse vrachtwagen hoorde ik – niks woeste moslims. En in Zurich is een moskee aangevallen – niks woeste moslims. Inderdaad Peter, behoorlijk gestoord die Kees Bruin. Zou dat ook zijn kleur zijn? Of draagt hij een bruin hemd?

op 20 12 2016 at 01:14 schreef Murat:

Ja hoor Blootgewoon, de wereld heeft het meest te vrezen voor de uitwassen van de Islam.

Christenfundemtalisten als de U.S. zijn namelijk op de moment niet 7 landen tegelijk aan het bombarderen, he?

Lekker makkelijk praat vanuit je luie Westerse stoeltje.
Zeg dat maar eens tegen de rest van de wereld, mafkees.

op 20 12 2016 at 01:49 schreef Hans Naaktloper:

@ Pyt
Was de heksenjacht en de daardoor ontstane algehele hysterie over communisten in de VS onder McCarthy dan ook racisme? Het voldoet aan jouw beschrijving.

op 20 12 2016 at 08:45 schreef Chris:

op 19 12 2016 at 22:30 schreef ikzelf:

” Och ja natuurlijk, Chris, en omdat het ergens anders nóg erger is, valt het hier allemaal nog mee en moeten we niet moeilijk doen, nietwaar? ”

Ja, daar ben ik het mee eens, en daar antwoord ik ja op.

“En omdat anderen ook discrimineren, is het oké dat wij het toch zeker ook doen, nietwaar? ”

Nee, niet mee eens. Zei ik ook niet.

” En dan beticht jij Peter van een ‘eigen wereldbeeld’? HAHAHAHA! ”
We leven allemaal in ons eigen wereldbeeld, alleen de een z’n wereldbeeld is wat verdraaider dan de ander.

op 20 12 2016 at 09:17 schreef Bart Keijzer:

@tonnie, de vrachtwagen had inderdaad een Pools kenteken maar de chauffeur blijkt een Pakistaanse vluchteling. Of die Pakistaanse vluchteling moslim is weet ik niet.

op 20 12 2016 at 10:14 schreef blootgewoon:

Murat, Christenfundamentalisten ?? Wie is hier de mafkees ? Dus Russen en Assad zijn Christenfundamentalisten ? Ben jij echt gek of zo ? Waarom lieg jij over dit soort zaken ? Bijna alle terroristen zijn Moslimfundamentalisten. Dat is een feit. Met jouw uitspraken geef je aan dat jij in elk geval PBV en zijn reageerders hier als nuttige idioten ziet. Je masker valt ! Op dit forum wordt middels het uitwisselen van meningen en standpunten geprobeerd wat greep op de werkelijkheid te krijgen. Hoewel ik het bijna nooit met hem eens ben, zorgt PBV wel voor de nodige nuance in het debat door ook eens een volkomen ander invalshoek te gebruiken. Jij draait gewoon als de eerste de beste godsdienstwaanzinnige alle feiten om. Mafkees !!

op 20 12 2016 at 10:18 schreef tonnie:

klopt Bart. Dat wist men vannacht nog niet.

op 20 12 2016 at 10:31 schreef Peter:

Wie is PBV?

op 20 12 2016 at 10:43 schreef Sasha Berkman:

Nee blootgewoon! Wat jij moslimterrorisme noemt is feitenlijk een reactie op westers imperialistisch terrorisme in het middenoosten. De basis voor de huidige ellende is gelegd door de amerikanen en haar bondgenoten die ons de oorlog tegen Irak inlogen.

op 20 12 2016 at 10:55 schreef Hilco:

Beste Allen, Ik weet dat er veel mensen treuren over een vermoedelijke aanslag met doden. Ik ben bij de mensen die nu treuren en denk daar aan. Ook de ouders van die man die reed. Daarna stop met dit erge fijt te gebruiken in een discussie vandaag. STOP

op 20 12 2016 at 12:18 schreef blootgewoon:

PBV = Peter Breedveld. Vergiste me door verbijstering over post Murat. Die- overigens doodleuk door ons huis Marxist Sasha als (inderdaad) nuttige idioot gevolgd werd met een aanvulling op die onzin. Sasha, als waar is wat jij beweert, hoe is dan al het terrorisme te verklaren van voor de inval in Irak ?

op 20 12 2016 at 12:26 schreef Pyt van der Galiën:

Bijna alle terroristen zijn Moslimfundamentalisten

Nope. Kleine minderheid, zowel in Europa, de VS als wereldwijd. Zie dit goed gedocumenteerde artikel.

op 20 12 2016 at 12:30 schreef Sasha Berkman:

Hilco, haters willen haten en zijn dolblij met deze laatste aanslag. Zie nu eens in dat het fascisten zijn die zich qua haat en taalgebruik in niets onderscheiden van nazis.
Die mensen die treuren zijn het slachtoffer van de reactie op de agressieve- en oorlogsmisdadige praktijken van het westen.
Bedank Bush, Blair en Balkenende en alle andere collaborateurs met de fascistische amerikaanse imperialisten.

op 20 12 2016 at 13:33 schreef Sasha Berkman:

Zelfs de meeste (rechtse) amerikanen erkennen ondertussen dat de illegale aanval op Irak aan de wortels ligt van ISIS alleen gewoonbloot wil dat niet erkennen.

op 20 12 2016 at 14:10 schreef ikzelf:

Nee, Chris (op 20 12 2016 at 08:45), je zei het niet woordelijk, maar je insinueerde het wel. En als je het zo toch niet bedoeld hebt, dan heb je gewoon gebakken lucht geschreven, totaal nietszeggende, overbodige bladvulling. Kies maar.

op 20 12 2016 at 16:57 schreef Taljaard:

Er zijn 12 mensen vermoord en een onbekend aantal voor het leven verminkt en getraumatiseerd. Moet het nu echt zo zijn dat sommige mensen daarmee alweer hun gelijkje willen halen?
Wat een treurnis en wat een kortzichtigheid.
Doe niet meer mee.
Discussieerde hier mee voor de lol.
Maar die is er nu wel af.

op 20 12 2016 at 17:26 schreef sjonnie:

Er is nog niks bekend over de chauffeur, er is een verdachte. Peter slaat de spijker op zijn kop. Fuck de bruinhemden.

op 20 12 2016 at 18:56 schreef Peter:

Bye!

op 20 12 2016 at 19:23 schreef tonnie:

en die verdachte is nu vrijgelaten – geen bewijs…

op 20 12 2016 at 20:01 schreef blootgewoon:

Pyt, Dus dat noem je “goed gedocumenteerd “?
Ten eerste wordt de term terrorist gebruikt voor alles wat doodt. Een terrorist is iemand die wil terroriseren. D.w.z. zo veel angst aanjagen dat je je niet meer ergens veilig voelt. De middelen zijn bekend. Ten tweede had ik het over Moslim fundamentalisten en niet over Moslims. Je definities kloppen niet. Inderdaad is het hypocriet dat geweld dat moslims elkaar in eigen gelederen aandoen minder erg zou zijn.
En Sasha: voor de inval in Irak was er ook terreur. Van welk imperialisme was dat het gevolg ?

op 20 12 2016 at 20:23 schreef sjonnie:

Jij stonk ook in de meest simpele vorm van propaganda Tonnie.
Je was er niet bij en roeptoetert de media na ;-(

op 20 12 2016 at 21:13 schreef MNb:

Briljant, Blootgewoon. Doet een boze, blanke man het dan is het geen terrorisme. Is het een bruintje met zwart haar die vijf keer per dag de kont in de lucht steekt met het gezicht naar Mekka, dan wel.
Lees die links, sukkel. Het overgrote deel van terroristische aanslagen in Europa komt uit separatistische hoek – ETA, IRA en weet ik veel wat nog meer voor clubs. Alleen haalt dat het nieuws niet meer, want moslimterrorisme is sexy – daar krijgen types als jij hem nog van omhoog.

op 20 12 2016 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Blootgewoon: je bedoelt 9/11?
Waarom is dat gebeurd denk je? En wat heeft dat te maken met het feit dat ISIS en terreur aanslagen in europa al of niet een reactie is op westers handelen? Al die terroristen zeggen het trouwens allemaal zelf zoals je kunt weten als je een beetje onderzoek doet.

Denk jij werkelijk dat die aanslagen gebeuren omdat wij geen goede moslims zijn?

Laat je nakijken.

op 20 12 2016 at 21:19 schreef Sasha Berkman:

BTW Blootgewewoon, geen etiketjes op me plakken: “door ons huis Marxist Sasha als (inderdaad) nuttige idioot “. Dat is geen goede basis voor een discusie. Bovendien permiteer je je nogal wat.

.

op 20 12 2016 at 21:39 schreef tonnie:

pardon? ik stink nergens in en roeptoeter niet. qui veut noyer son chien l’accuse de la rage… kom nou.

op 21 12 2016 at 10:01 schreef Johan:

Sasha, in welke context dan ook, nuttig noemen gaat inderdaad nogal ver, Blootgewoon.

op 21 12 2016 at 16:26 schreef sjonnie:

Jij kwam met het verhaal van een Poolse vrachtwagen Tonnie, later bleek het volgens jou een Pakistaanse vluchteling, ook al onzin. Dom roeptoeteren wat de media meldt is meewerken aan propaganda.

Propaganda, Sefton Delmer heeft dat ooit goed beschreven.

op 21 12 2016 at 17:28 schreef sjonnie:

En mislukt journalist paul joseph goebbels kon niet in de schaduw staan van Sefton Delmer.
Black Propaganda tonnie….

op 21 12 2016 at 18:27 schreef tonnie:

en je kunt je niet voorstellen dat ik gewoon blij was dat het geen moslim was? Ach, laat ook maar.

op 21 12 2016 at 21:04 schreef Sasha Berkman:

“De war on terror heeft de terreur alleen maar versterkt”
Ludo De Brabander over ‘Oorlog zonder grenzen’: “De war on terror heeft de terreur alleen maar versterkt. Onze interventies om oliebelangen veilig te stellen heeft de hele regio gedestabiliseerd en geradicaliseerd. Deze oorlogspolitiek keert nu als een boomerang terug.”

http://www.dewereldmorgen.be/video-reportage/2016/12/21/de-war-on-terror-heeft-de-terreur-alleen-maar-versterkt

op 21 12 2016 at 22:00 schreef dewanand:

N14: ref cit kernzin Peter Breedveld:

‘Hierover geen misverstand: islamofobie is racisme, geen ‘kritiek op de islam’. Al dat gelul over moslims gaat over Marokkanen, Arabieren, Turken en andere zwartharigen. Bovendien worden moslims, net als joden, allerlei onvervreemdbare eigenschappen toegedicht als bloeddorst, fanatisme, onverdraagzaamheid en onbetrouwbaarheid. Racisme pure and simpel.’

——-
N15: hopeloze kwestie, zielig, ziekelijk gestoorde figuur die kerstmarkt in Duitsland zo aanvalt met zware volbeladen vrachtwagen en de bestuurder doodschiet. Duidelijk is dat deze fanaat en instant loser/held gewoon met bruut en meedogenloos bloedig geweld het wereldnieuws wil halen v zijn zaligmakende versie van de Politiek/ ideologische islam, ok helaas sympathiseren in Engeland zo te zien toch minstens 60 tot 70 procent van de gewone moslims hiermee en dat is zorgwekkend.

N16: maar goed een succesvolle radicale moslimman met te kleine, besneden mini piemel maakt nog geen Oppermachtig Islamitisch Kalifaat op aarde. Islam is mensenwerk dus niet perfect en dit geldt voor elk geloof, elke religie, elk dogma dus laat elke moslimachtige dit maar beseffen in het vervolg.

op 21 12 2016 at 22:43 schreef Zomaar:

Sasha: “En wat heeft dat te maken met het feit dat ISIS en terreur aanslagen in europa al of niet een reactie is op westers handelen? Al die terroristen zeggen het trouwens allemaal zelf”

Nou dat is dus niet waar, in hun eigen lijfblaadje Dabiq (eventueel hier te downloaden: http://m.clarionproject.org/news/islamic-state-isis-isil-propaganda-magazine-dabiq# en het gaat in dit geval over nr 15 en dan specifiek het artikel “Why we hate you and why we fight you) noemt ISIS Westerse militaire en politieke bemoeienis met het MO pas als allerlaatste reden.

Ze zeggen er zelfs nog expliciet bij: “What’s important to understand here is that although some might argue that your foreign policies are the extent of what drives our hatred, this particular reason for hating you is secondary […] our primary reason for hating you will not cease until you embrace Islam”

op 22 12 2016 at 18:49 schreef blootgewoon:

Tja Sasha, Eat that ! (van Zomaar) “Ze” zeggen het dus niet zelf. Iemand haten omdat hij jouw versie van je geloof afwijst. Dat is er mis met die extremisten. En het meeste last daarvan hebben juist andere Moslims, die gewoon net als “wij” een normaal leven willen.

op 22 12 2016 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Zomaar: Het lijkt alsof je een valide punt hebt, echter je vergeet dat dit puur proaganda is en bedoelt om de tegenstellingen tussen moslims en nietmoslims in het westen te vergroten en te versterken. Het is op geen enkele manier “lijfblaadje” te noemen. Het blad wordt puur gemaakt om anti-moslimsentimenten te versterken. Propaganda.

Ook is het niet zo dat dit mijn stelling dat de ISIS een product is van westers imperialistisch- oorlogsmisdadig handelen in het midden oosten, ondergraaft.

Feitelijk is jou denken een groter gevaar voor onze beschaving dan die van ISIS omdat jij mee werkt aan een eventuele slachting onder moslims hier ten lande.

En Blootgewoon, jij geeft hier gewoon aan dat jij je totaal niet op de hoogte hebt gesteld over wat die terroristen roepen voordat ze sterven.
En inderdaad de meeste slachtoffers van een groepering als ISIS zijn moslims, zowel daar in het strijdgebied alsmede hier dankzij schoften als Wilders en zijn aanhangers.
Die moslimhaters hebben daanaast ook nog eens een hekel aan alles en iedereen die het voor die onschuldige moslims opneemt en hebben concrete politie macht in de persoon van de veroordeelde racist Geert W.

op 22 12 2016 at 21:42 schreef sjonnie:

Nee Tonnie, daar kan ik mij niks bij voorstellen. Dit soort aanslagen worden gepleegd door zieke klootzakken.

op 22 12 2016 at 22:57 schreef Zomaar:

@ Sasha
Natuurlijk is het propaganda, maar het is propaganda VAN ISIS. Dabiq is een internetpublicatie dat zij zelf maken en verspreiden om hun ideologie te promoten. Ik wijs je naar aanleiden van je eerdere reactie dus alleen maar op wat de terroristen zelf zeggen over hun motivatie.

Dat jij mij op basis daarvan meteen allerlei ideeën gaat toedelen en me meteen een toekomstige genocide in de schoenen wenst te schuiven ontneemt mij echter de lust de discussie verder voort te zetten.
Ik hoop wel voor je eigen levensgeluk dat je die extreme vijandigheid tegen anderen alleen op het internet uitdraagt.

op 22 12 2016 at 23:43 schreef Sasha Berkman:

Zomaar: Je staat niet voor een spiegel!

op 23 12 2016 at 02:41 schreef Kazonga:

@op 22 12 2016 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Hé Sasha, ik denk dat jij geen flikker weet van hun motieven en als jij dat online ding van hen eenvoudig afdoet als ‘propaganda’, dan is tevens duidelijk dat jij daar weinig van snapt.

Het is een strijd om behoud van oude verworvenheden. En tegen moderne opvattingen.

op 23 12 2016 at 10:31 schreef Sasha Berkman:

Kazonga: nee, joh, ze komen hierheen omdat we geen goede moslims zijn…

op 23 12 2016 at 13:09 schreef sjonnie:

Wat begrijpt Sasha niet en waar weet hij geen flikker van Kazonga?

Wil je wat duidelijker zijn?

op 24 12 2016 at 01:39 schreef Sasha Berkman:

Bob Marley live in rockpalast

https://www.youtube.com/watch?v=XspU6g9m2Fs

op 24 12 2016 at 03:06 schreef Kazonga:

@op 23 12 2016 at 10:31 schreef Sasha Berkman:

Jij weet best wel, dat het onmogelijk is om exact te weten waarom zij die strijd voeren en waarom zovelen hen helpen en volgen. Ja, het is inderdaad ook tegen het Westen gericht. Maar de meeste slachtoffers vallen juist in ‘hun eigen’ landen.

En voor de juiste beeldvorming: ik ben niet tegen anderen dan mijzelf. Niemand van ons is ‘de maat der dingen’.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS