Home » Archief » Dode baby’s


[16.10.2012]

Dode baby’s

Hassnae Bouazza


Illustratie: Francisco Goya

Volgens de Marokkaanse stichting Insaf sterven er jaarlijks duizenden baby’s door het wettelijk verbod op seks buiten huwelijk. Zou het opheffen van dat verbod wellicht een oplossing kunnen zijn? Joop-redactrice Hasna el Maroudi en GeenStijl zien abortus als de oplossing voor alles en wie daar anders over denkt, is volgens hen medeverantwoordelijk voor die dode baby’s.

Gebrek aan solidariteit

Het recht op abortus (waar ik een vurig voorstander van ben, je kunt het in deze tijden niet vaak genoeg herhalen) is niet de enige oplossing: seksuele voorlichting en betere toegang tot voorbehoedsmiddelen kunnen bijdragen tot minder ongewenste zwangerschappen. Het probleem (los van de vraag of de cijfers kloppen) is veel breder en vraagt om meer oplossingen en (mentaliteits)veranderingen.

Dat heb ik inmiddels verschillende keren, en op verschillende fora, uitgelegd, maar kennelijk kan El Maroudi alleen een betoog opbouwen door een karikatuur te maken van andermans standpunten.

Eerder al verweten zij en haar collega Samira Ahli vrouwen die kritiek hadden op de abortusboot een gebrek aan solidariteit. Zij, Marokkaans-Nederlandse vrouwen, waren juist wel begaan met hun Marokkaanse zusters. De beproefde Bush-methode: wie niet voor ons is, is tegen ons.

In haar laatste stuk gaat El Maroudi een stap verder: zij beweert dat critici van de abortusboot vrouwen in de steek laten. Duizelingwekkende logica.

Harteloze en barbaarse wezens

Vrouwen doen afstand van hun kinderen vanwege het hypocriete taboe op buitenhuwelijkse seks. Dat doorbreek je door dat taboe aan de kaak te stellen en vrouwen op te vangen in plaats van hen als leprozen weg te zetten. Dat ten eerste.

Maar er is nog iets: El Maroudi maakt zich boos om de berichten waarin Marokkaanse vrouwen worden weggezet als achterlijke, harteloze en barbaarse wezens die hun kinderen aan de honden voeren. Dit komt uiteraard niet uit het niets.

Het was namelijk opvallend dat het de bekende zuurpruimen waren die het opeens voor die arme, Marokkaanse vrouwen en de abortusboot opnamen: Annelies Hoeiboei presteerde het om het woord ‘medemenselijkheid’ te gebruiken. Annelies Hoeiboei, die weigert bij gehoofddoekte caissières af te rekenen en stennis schopt als ze door een gehoofddoekte verpleegster geholpen wordt in het ziekenhuis. Medemenselijkheid, maar dan wel op veilige afstand.

Tenenkrommende hypocrisie

Niet toevallig zijn dit ook de mensen die alle zelfbeheersing verloren toen bekend werd dat moslimgeestelijke Al Haddad naar Nederland zou komen: Kamervragen, een roep om een inreisverbod. Het land en de media waren vier weken lang van de leg.

Het is die tenenkrommende hypocrisie en neerbuigendheid en dat misplaatste superioriteitsgevoel jegens Marokkaanse vrouwen waardoor ik alsnog tegen die boot ageerde. Juíst uit solidariteit.

Ik heb ondanks Maroudi’s ontroerende solidariteit geen verweer van haar gelezen tegen het neerzetten van de Marokkaanse vrouw als een stemloos wezen. Liever liftte ze mee op het onoprechte sentiment van de pedante goegemeente die het eigen gelijk belangrijker vindt dan de vrouwen die ze zeggen te helpen.

Wie meehuilt met de schijnheilige wolven in het bos, moet niet klagen als er idiote verhalen rondgaan over moeders die hun kinderen aan de honden voeren. Daar heb je met je kritiekloze, volgzame houding gewoon aan meegewerkt.

Van Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) verschijnt dit najaar het boek ‘Arabieren Kijken’ bij uitgeverij Ambo. NRC Handelsblad heeft het nu al getipt. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 16.10.2012 @ 09:00

[Home]
 

30 Reacties

op 16 10 2012 at 10:16 schreef Emy:

Die zuurpruimen bedrijven simplisme in de allerhoogste vorm. Heel wat gebler en geblaat maar als het op aankomt, weten ze solidariteit niet in praktijk te brengen.

op 16 10 2012 at 11:33 schreef Aaron:

Het is niet het wettelijke maar het maatschappelijke taboe buitenechtelijke seks… Hier in NL is het onder de meeste Marokkanen ook pretty uncool om een buitenechtelijk kind te krijgen. Geen NLse wet die daaraan meewerkt.

op 16 10 2012 at 11:33 schreef Rob:

Ik begrijp niet wat er zo zaligmakend is aan abortus. Natuurlijk moet er een recht op veilige, medische abortus bestaan, maar daarmee is het nog steeds geen feestje.
Voorkomen is nog altijd beter dan blussen. Als je buurman elke week zijn tuin in de fik steekt bij het barbecuen, geef je hem dan een brandblusser of een cursus veilig barbecuen? Waar zou hij meer baat bij hebben?

op 16 10 2012 at 11:43 schreef Watutsi:

Het is een typisch voorbeeld van westerse superioriteit.
Er wordt in het westen altijd gedacht dat elk land zit te wachten op onze ‘beschaving’. En deze moet toe gebracht worden met een bulldozer dwars door en over cultuur van het land. Want daar worden de mensen daar namelijk hartstikke gelukkig van.

Ik ben net als de schrijfster voor abortus. Maar het is een noodzakelijk kwaad, geen voorrecht.

Verder wat at 11:33 schreef Rob zegt.

op 16 10 2012 at 11:46 schreef Aaron:

En de zoveelste flapdrol die beweert dat veel voorstanders abortus iets ‘prachtigs’ zouden vinden… Daar gaat het toch niet om. Het gaat erom dat je het probleem in z’n totaliteit aanpakt en dat kán niet zonder abortus. Ik heb voorstanders van abortus nog nooit horen zeggen dat ze tegen het gebruik van voorbehoedsmiddelen en het krijgen van buitenechtelijke kinderen zijn…

op 16 10 2012 at 12:18 schreef MNb:

Ik heb die voorstanders van abortus al wel weer luid en duidelijk horen verkondigen dat zij precies weten wat goed is voor de niet-blanke niet-Europeaan, alsof die intellectueel minder begaafd is of zo. Kipling’s “The white man’s burden”.

“Het is een typisch voorbeeld van westerse superioriteit”
Het koste me destijds in 1989 een week of drie om dat af te leren na mijn eerste aankomst in Suriname. Alles wat Watutsi daarover beweert mag je bij voorbaat voor waar aannemen.
De blije abortusboot is er eveneens een voorbeeld van. Het blijft verbazingwekkend dat dames als El Maroudi en Ahli dat niet alleen overnemen, maar er lekker nog een schepje bovenop doen.

op 16 10 2012 at 12:48 schreef Marjan Scheepstra:

Natuurlijk is het Westen in veel opzichten superieur aan de moslimlanden en ook Marokko! De marokkanen staan in de rij voor onze welvaart, uitvindingen, vrijheid, rijkdom etc etc.

Veel,ongeveer 50 % van de moslims en marokkanen is analfabeet. Moslima’s hebben geen idee wat er gebeurt als de pielemuis van Mohammed haar kut nadert ,en waar die dikke buik toch vandaan komt.

Dus het is zeker een verantwoordelijkheid van het Westen de marokkanen en moslims te onderwijzen ten einde nog meer leed te voorkomen.

Laat het schuimbekken beginnen.

op 16 10 2012 at 13:05 schreef Mark:

Misschien hebben de vrouwen in Marokko wel meer baat bij een passief-agressieve houding, zo van: “Ach gut, kind gebaard? Wil je er niet voor zorgen? Oh, kun je niet?! Want niet in het echt verwekt? Dus dan ben je zo brutaal anderen met dit gegeven lastig te vallen? Het is JOUW probleem, gans!”

Vaak is Verelendung namelijk toch een proces dat geheel zijn beloop moet worden gelaten, vooraleer een kritische massa wordt gevormd die wel geïnteresseerd is in het oplossen van een maatschappelijk probleem.

op 16 10 2012 at 14:07 schreef Watutsi:

Marjan Scheepstra:

Schuimbekken? Nee hoor.
Het feit dat er in het middenoosten nog dingen gebeuren die in strijd zijn met de mensen rechten betekend niet dat onze ‘beschaving’ superieur is aan die van hun. Om over de mensen rechten van het westen maar niet te spreken…

Er wonen daar ook miljoenen mensen die erg gelukkig zijn zonder onze westerse superioriteit. Heb je daar wel eens over nagedacht?

Of ben je er werkelijk van overtuigd dat onze kapitalistische onmenselijke levensvisie waarin het niet draait om humaniteit maar om euro’s en dollars deze mensen gelukkiger maakt?
Want dan heeft verder discussie namelijk geen zin.

En alle Marokkanen staan in de rij? Volgens mij heeft Nederland deze mensen destijds zelf ingevlogen omdat de Nederlanders zich te superieur vonden voor bepaalde werkzaamheden.

En Marokkaanse vrouwen weten niet wat er met hun een kut gebeurd als daar een piemel in gaat? Are you fucking serious?
Misschien doe je er verstandig aan om eerst eens rond te kijken in omgeving Barneveld.. voor dat je vergaapt aan grootheidswaanzin over de grens.

Je bent ook op de hoogte dat het Amerikaanse evangelisten zijn geweest die in Uganda de homohaat hebben gepromoot en aangewakkerd?

Dat wij locale ondernemers kapot concurreren met onze westerse superioriteit.

Nee je hebt helemaal gelijk. De westerse beschaving is een zege voor iedereen.

op 16 10 2012 at 14:20 schreef dewanand:

namaste Hasnae en Fnaakters,

Mijn oplossing is dit:
ongewenste baby baren en direct afstaan aan een kinderloos stel met een kinderwens, elders in de wereld.
Deze oplossing ia humaner, want ik vind abortus ook moord als hindoe fundamentalist, en vind recht op leven belangrijk. Uiteraard zijn er vele oplossingen mogelijk en alternatieven voor dit probleem.

Het doet mij pijn dat de hindoes in India 50 miljoen hindoe meisjes babies en embryos hebben vermoord omdat zij een jongen willen. Ik wil hindoes hiervoor hard gaan straffen en laten boeten. 50 miljoen hindoe jongens zouden moeten sterven om deze zonde van de hindoes te herstellen in de karmische/tijd ruimte.

Seks voor het huwelijk bij moslim vrouwen is een heel groot probleem, en het maagd blijven ook. Ik heb oplossingen hiervoor gepubliceerd, zie sekslessen maagden en doekjes op mijn site.

Geloof en seks zijn vijanden van elkaar als het om vrouwen gaat.

Acceptatie van Marokkaanse vrouwen is hard nodig want ze zijn gewone meiden met normale behoefte.

Vrouwzijn werd pas na de jaren 60 ontwikkeld en toen pas begon men hen als mensen te zien. Dit moet nog verder evolueren denk ik.

dewanand

op 16 10 2012 at 15:14 schreef klaas jeltsma:

Dat het westen in veel facetten superieur is, is natuurlijk duidelijk. Dat er dingen ook hier mis gaan is natuurlijk ook duidelijk. Dat er uit het gegeven dat het westen superieur is op bijna alle fronten volgt dat de rest het ook zo moet doen is minder duidelijk.

Het moet in de rest van de wereld vanzelf groeien. We kunnen hoogstens zeggen “zo zien wij dat”. Het is dan aan de volkeren zelf om er iets mee te doen. Helaas is het vaak niet aan die volkeren zelf. Het zijn de machthebbers, qua staat en religie, die enige vooruitgang z.s.m. met veel geweld en dreigementen de kop in drukken. Want als de bevolking toch eens lucht krijgt van rechten dan is het gedaan met hun walgelijk grote rijkdom.

Ze zeggen weleens: het volk krijgt de leiders die het verdient. Totaal mee oneens. Verdienden Birmezen de rode Khmer? Verdienen Noord Koreanen Kim Jong X? Nee, het volk heeft geen macht of het wordt door religie en geweld onwetend gehouden.

Publieke opinie in die landen is tegen abortus. Maar dat krijgen ze van religie/staat in gefluisterd. Raken ze dat kwijt zullen ze er (nog meer dan nu al) voor open staan.

op 16 10 2012 at 18:31 schreef MNb:

Marjan Scheepstra, blijf alsjeblieft dankjewel vooral uit Suriname vandaan. We hebben je hier niet nodig. Kaaskoppen als jij hebben gedurende 300 jaar koloniale tijd niets tot stand gebracht – net zo min als de Fransen in Marokko. Nog niet eens een behoorlijke brug over een rivier gebouwd.
Een dikke middelvinger voor je misplaatste belerende toontje. Jij bent het type van de wal in de sloot – hetzelfde type waar Hassnae zich in dit stukje tegen af zet.

op 16 10 2012 at 18:31 schreef Mehmet:

Grappig om te zien dat we heel analytisch naar andermans problemen kunnen kijken maar blind zijn voor onze eigen. We zijn niet boos op de staat, de banken, de verzekeraars, de pensioenfondsen maar op moslims en polen. We hebben een koningin maar uiten kritiek op andere staatsvormen. Vrouwen hebben geen enkele macht in Nederland maar we zijn wel een bastion voor vrouwenrechten. We kunnen geen kleur verdragen maar prediken tolerantie over de hele wereld. We zijn zo slim en zo “superieur”! We hoeven niet meer na te denken!

op 16 10 2012 at 19:48 schreef Cactus:

@ Mehmet,
Ik weet zeker dat er in dit land heel veel mensen zijn die ontzettend boos zijn op de banken, de verzekeraars en last but not least op de regering.

In ieder geval, ik wel, de goedkope retoriek en zoals de Fransen zo mooi zeggen “Prendre les gens pour des cons” vrij vertaald “Denken dat er alleen maar stomkoppen zijn” is echt om van te kotsen

op 16 10 2012 at 19:52 schreef Hans Berenstein:

Wacht even. Is de oplossing niet dat mensen in Marokko, die geen kinderen willen, voorbehoedmiddelen gebruiken? En als je neukt buiten vaste relaties (huwelijken) doe dan ook maar gelijk condooms om in verband met geslachtsziekten.
Of nee, nu ben ik natuurlijk een westerling die niet weet dat dat (vast?) ook een taboe is in Marokko. Maar ik moet zeggen, dit vul ik slechts in, ingegeven door mijn eigen kennis van de achterlijke (of mag ik dat niet zeggen) christenen in de bijbelriem des lands.
Over dat laatste: daar is tegen geknokt. Gelukkig. Of je dat ook in andere landen moet doen? Ik heb geen idee. Wel een mening.

op 16 10 2012 at 20:07 schreef Gin:

Als antropoloog blijf ik het onwaarschijnlijk interessant vinden als mensen het westen als ‘superieur’ aanduiden. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen om het antwoord op deze vraag te horen: in welk opzicht is het westen dan ‘natuurlijk superieur’? Natuurlijk als in ‘biologisch’? Of natuurlijk als in ‘uiteraard’? Of een beetje van allebei?

op 16 10 2012 at 20:28 schreef Olav:

Wie of er “superieur” is (het idee alleen al…) lijkt me een volkomen oninteressante vraag, niet in het minst omdat er geen antwoord op mogelijk is. Net zo min als er antwoord gegeven kan worden op de vraag welk volk ter wereld een streepje voor heeft bij de paashaas. Gelovigen in de paashaas moeten daar maar serieus op ingaan en er kolommen over voltikken, serieuze mensen houden zich met die vragen niet bezig.

Maar natúúrlijk (uiteraard!) moeten mensen in Marokko ook toegang krijgen tot voorbehoedmiddelen, seksuele voorlichting & bevrijding, en abortus als dat nodig is. En natúúrlijk moet daar ook het conservatisme worden bestreden dat deze zaken voorbehouden wil laten aan de elite van het land.

op 16 10 2012 at 20:53 schreef Fridjof:

Superieur zijn zij die zich uiteindelijk het best aan de omstandigheden kunnen aanpassen.
Dat lijkt nu ‘de Westerse wereld’ te zijn, maar ik ben er nog niet zo zeker van. Geloof in volhardende economische groei en het groeiend individualisme lijken me niet echt een basis voor een superieure maatschappij op de lange termijn.
‘Superieur’ is in de context van aantal bovenstaande reacties veelal een uiting van verregaande hoogmoed en arrogantie.

op 16 10 2012 at 21:45 schreef Hiepo-kriet:

Maar natúúrlijk (uiteraard!) moeten mensen in Marokko ook toegang krijgen tot voorbehoedmiddelen, seksuele voorlichting & bevrijding, en abortus als dat nodig is.

En waar hebben deze vrijheden toe geleid Olav? beschaving? Superioriteit? Sorry hoor maar als westerling zou je je soms wensen zwaar gesluierd over straat te kunnen. Uit pure (plaatsvervangende) gene. Of moet ik nu slechts voor mezelf spreken? Ja dat moet ik.
Overigens die vrijheden waar de laatste generaties zo prat op gaan zijn niet bepaald onze verdiensten. Die waren er namelijk al-lang.

op 16 10 2012 at 22:11 schreef Olav:

Hiepo:

En waar hebben deze vrijheden toe geleid Olav?

O.a. tot verheffing uit armoede, onderontwikkeldheid, kraamsterfte. Emancipatie van vrouwen én mannen. Een hogere levensstandaard én -verwachting.

op 16 10 2012 at 23:18 schreef dewanand:

namaste Hasnae en Fnaakters,

thema superioriteit is nu topic hier van tien posters.

Voorbeeld:
nieuwe boek, Brainstormen, het ultieme handboek, van Koen de Vos, raszuivere blanke Hollander.
Hij heeft jaren hard gewerkt en deed veel onderzoek om deze superieure visies op brainstormen te publiceren. Kijk hij moest concurreren met tienduizenden andere onderzoekers wereldwijd en de druk om op het hoogste niveau te presteren was zeer zeker heel hoog. Dat hij toevallig blank en Westers is, is gewoon een toevalligheid en hij presteerde dit dankzij zijn verblijf in een harde Westerse prestatiemaatschappij, en hij gebruikt zijn democratische recht om te schrijven en vrij te denken, om schatrijk te worden en zo vele lekkere wijfjes te vangen.

Onderzoek bewijst gewoon dat mensen in een harde prestatiecultuur en onderlinge competitie het beste presteren en rijker worden.
Mensen uit primitieve religien en genitale culturen mislukken altijd in een westerse kenniseconomie en komen in zwarte onderklasse.

Westers is geloven dat je iets kan bereiken en zelf doen wat je droomt en wil op alle niveaus he. Dit is tolerantie hier en de vrijheid.

Jezelf superieur voelen is pure natuur.

op 16 10 2012 at 23:57 schreef Isho:

Ik durf te wedden dat er meer abortussen in Marokko, naar verhouding, worden gepleegd dan in het Westen en dat komt door de verlammende sociale en culturele taboe’s en een gebrek aan sexuele bewustzijn. Veel medische caravans uit het Noorden doen Marokko aan dus waarom mag een abortusboot niet langs varen? ook al is het om voorlichting te geven. Die abortus epidemie zullen ze heus niet stoppen en die zielige ongeboren baby’s redden ook niet maar hun ongelukkige moeders misschien wel die zich vaak vergiftigen door allerlei kruiden of doodbloeden tijdens martelpraktijken.

maar dat is niet het punt.

Het punt is dat de Mev Bouazza en velen op dit forum de activisten aanvallen die zulke misstanden aan de kaak stellen en daarmee de achterlijke Marokkaanse staat en haar fundi’s in de kaart spelen.

nog een ander punt:

Dat culturele apartheid wat hier steeds gepropageerd wordt: Marokko is zoooooo mysterieus en anders, is onzin en misselijkmakend. Natuurlijk zijn mensen en volkeren allemaal anders maar een gezond verstand is niet iets waar alleen Hollandse boeren over kunnen beschikken!!!

op 17 10 2012 at 00:15 schreef Hiepo-kriet:

Olav,

Een samenleving dankzij deze tech./soc. ontwikkelingen Superieur noemen is nog steeds misplaatst, vooral narcistisch en ‘k zou je rijtje dan ook willen aanvullen met Zelfoverschatting. Een kwalijke neveneffect van door jou bejubelde (doorgeschoten) vrijheden die ook jou ongevraagd in de schoot geworpen zijn.

op 17 10 2012 at 01:40 schreef Mehmet:

Vervang stomkoppen met schijtlaarzen en je hebt me!

“It is pleasant, when the sea is high and the winds are dashing the waves about, to watch from the shores the struggles of another”

op 17 10 2012 at 13:45 schreef Olav:

Hiepo, waar noem ik een samenleving, je bedoelt waarschijnlijk de Nederlandse, “superieur”? Integendeel, ik denk juist helemaal niet in die termen. Zie mijn reactie van gisteren, 20:28 uur.

Welke vrijheden zijn “doorgeschoten” ontgaat me verder ook volledig. Interpreteer dat zoals je wil, maar dicht me a.u.b. geen ideeën of beweegredenen toe die ik niet heb.

op 17 10 2012 at 21:37 schreef Hiepo-kriet:

Olav,

Wie of er “superieur” is (het idee alleen al…) lijkt me een volkomen oninteressante vraag…

Oeps, inderdaad.

op 18 10 2012 at 12:10 schreef Yvonne:

Die vermeende superioriteit heeft de wereld geen goed gedaan, integendeel. Het slopen van de aarde, van dieren en mensen tot aan de holocaust aan toe. Waar de god de finaciele macht is en de mens zijn slaaf. Ik zou maar een beetje dimmen, stelletje keutels.

op 18 10 2012 at 14:29 schreef Sasha Berkman:

Als onze cultuur echt superieur zou zijn, zouden Bush, Blair en Balkenende vast zitten in Den Haag. Zolang dat niet gebeurt zijn wij de meest criminele cultuur.

op 18 10 2012 at 22:15 schreef Nova:

“‘ Het is die tenenkrommende hypocrisie en neerbuigendheid en dat misplaatste superioriteitsgevoel jegens Marokkaanse vrouwen waardoor ik alsnog tegen die boot ageerde. Juíst uit solidariteit”

Ik volg het argumment als zindelijke reden om tegen de boot te ageren niet goed, .begrijp de solidariteit met wie niet, spreekt hier een gevoel van marokkaans vrouwelijk nationisme uit ?

Isho ,” maar hun ongelukkige moeders misschien wel die zich vaak vergiftigen door allerlei kruiden of doodbloeden tijdens martelpraktijken” .

Abortus plegen door vergiftiging innemen omdat de betreffende stam het kind niet wilde of kon om eigen moverende redenen adopteren om er voor te zorgen , achterkamertjes brienaalden prakijken cq het plegen van abortus is zo oud als de mens zelf en heeft maar zijdelings met het verfoeide kapitalsime als de grote boodoender te maken. tliasme tlisme te kmaen spitilsme niets met Het ontgaat gaat mij dan ook ten enen male wat dit met superiotieit te maken heeft.
Dit alles gaat om de sexuele revulotie de wereld over, om voorlichting en voorbehoedsmiddelen, analfatebisme- armoede – bestrijding van stam of religieuze plicht tot voortplant

op 20 10 2012 at 15:38 schreef Yvonne:

@Nova

“Het ontgaat gaat mij dan ook ten enen male wat dit met superiotieit te maken heeft”.

Nog even goed lezen en kijken waar het omdraait, de kern van het verhaal is niet de sexuele revolutie maar met de buren die voor jou willen bepalen hoe, wat en wanneer jij je huis schoonmaakt. Van mij krijgen zij een trap onder de kont en van jou?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS