Home » Archief » Een fascistische monsterzege


[23.11.2023]

Een fascistische monsterzege

Peter Breedveld

Eerst het goede nieuws: één op de vier Nederlanders is fascist, give or take. Dat valt me nog mee! Ik had veel meer verwacht. Ik dacht: Nederland is echt klaar voor het fascisme nu. Het zit in de lucht, die gewelddadige onverdraagzaamheid overal, de ronduit nazistische taal, het autoritarisme.

Het slechte nieuws: een meerderheid van de Nederlanders stemt niet fascistisch. Dat betekent dat er een paar tandjes zullen worden bijgezet wat de fascistische intimidatie en de gewelddadige Gleichschaltung betreft, de komende tijd. Reken op veel schandpalen, brandende auto’s, bezoekjes van de politie en mishandelde journalisten.

Hoe dan ook, de kans is groot dat je nu of straks in de trein of de tram naast een PVV-stemmer zit, of dat er één tegenover je in het kantoor zit, of in de schaftkeet. Iemand die zich lekker voelt bij het ontmenselijken van vluchtelingen en moslims, met scherp op Marokkanen wil schieten, Poetin wel ziet zitten en pist op de nagedachtenis van de slachtoffers van de MH17.

Wilders salonfähig maken

Daar geven veel mensen Dilan Yesilgöz de schuld van, want die maakte Wilders weer salonfähig door te zeggen dat ze best met hem in een kabinet wil.

Dat is misschien zo, maar vlak de media niet uit. De dames en heren en non-binairen van de pers hebben Wilders de afgelopen tijd wit staan wassen alsof hun levens ervan afhingen. Zo hard hebben ze staan schrobben dat ze er blaren van op hun handen hebben. Wilders was milder geworden, schreven ze, en redelijk en rationeel en wat niet allemaal. Ik zag dat ze de monsterzege van Wilders met natte kutten en stijve pikken hebben staan vieren. Hierbij ook mijn felicitaties aan de media, anders ben ik weer een “slechte verliezer”. Politiek is immers een voetbalcompetitie en gaat niet over de toekomst van het land, het leven van onze kinderen en kleinkinderen. Gefeliciteerd dus, media, het is jullie wéér gelukt jullie favoriete fascist van de maand een klinkende overwinning te bezorgen.

Ook niet onvermeld blijven mag Kamervoorzitter Vera Bergkamp, die “From the River to the Sea…” verbiedt, maar Wilders zijn racistische, fascistische gang laat gaan. Iedereen denkt nu dat het oké is om migranten voor ongedierte en barbaren uit te maken. Bedankt, Vera Bergkamp!

Demonisering

“Maar Peter, je mag geen “fascist” zeggen, want “demonisering” en zo breng je Wilders in gevaar!” Flikker toch op. Wilders is de de afgelopen jaren steeds meer geradicaliseerd en staat nu in de Kamer Hitleriaanse tirades over hyena’s en achterlijke zandbaklanden uit te braken zonder dat iemand er wat van zegt. Denk eens aan de mensen die dáárdoor blootgesteld worden aan geweld, aanslagen op hun gebedshuizen, politiegeweld en uitsluiting op de arbeidsmarkt, woningmarkt en alle markten die er zijn. Maar daar mag je niks van vinden want dan komt een Telegraaf-nazi of een NRC-eunuch janken dat “WiLdErs wEl woRdt BeDreIgd!”

Wilders is een fascist en wie PVV stemt, is ook een fascist. Ik blijf lekker de feiten benoemen. En wie op FvD, BBB en JA21 stemt is eveneens fascist. De VVD is allang geen fatsoenlijke partij meer. Hoe die partij stond te joelen om het verlies van de Dierenpartij en BIJ1, doet me toch erg denken aan de bierkelders van Berlijn.

Een hardvochtig, egoïstisch, fascistisch kutland zijn we. Een volk dat zichzelf beschaafd waant omdat het zijn aardappels met een vork prakt. Lomp en dom, want wie denkt dat racisme, deportaties en nog meer politiegeweld hen een betaalbare woning zullen opleveren, gaat van een koude kermis thuiskomen.

Kom maar op met dat kabinet Wilders

Eén ding baal ik van, ik lees overal dat de kans op een kabinet Wilders klein is. Dat zou betekenen dat Frans Timmermans in één of ander paarsig kabinet gaat zitten en dat Links dus straks wéér de schuld krijgt van de vermarkting van zuurstof en de legalisering van orgaanhandel en kinderarbeid en weet ik wat het neoliberalisme allemaal nog in petto heeft.

Nee, Wilders I nu! Met Nexit en de gulden terug, de natuur weg en alles. Nederland wil dit, Nederland verdient dit. Duk als minister van Moslimopsporing, Johan Derksen als minister van Braderieën en Verkrachtingscultuur, let’s do this. Kom maar op met die freakshow.

Beste prognose van de Nederlandse politiek op dit moment om te lezen: V for Vendetta van Alan Moore.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 23.11.2023 @ 08:57

[Home]
 

1 Reactie

op 23 11 2023 at 08:57 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS