Home » Archief » Een likje Baudet


[14.09.2017]

Een likje Baudet

Hassnae Bouazza

Het was niet mijn bedoeling iets te schrijven over de aanhoudende hysterie rond Thierry Baudets deur. Het voelt wat ongemakkelijk mensen verontwaardigd te zien krijsen die doorgaans hun schouders ophalen wanneer voorstanders van een humaan vluchtelingenbeleid aangevallen worden, moskeeën besmeurd worden en politie-auto’s in de fik gestoken door extreem-rechts.

Maar toen las ik deze politiek correcte column van Tom-Jan Meeus en werd ik een beetje onpasselijk.

Allereerst: natuurlijk is het naar als mensen tot aan je deur komen en deze besmeuren. Vanzelfsprekend. En dan heeft Baudet nog heel veel geluk: als parlementariër kan hij rekenen op de steun van de gehele politiek, alle media-aandacht en bescherming. Dat kunnen talrijke individuen die voor hetere vuren hebben gestaan niet zeggen. Dat kan de islamitische school, waar jonge kinderen door extreem-rechts werden geïntimideerd, niet zeggen. Integendeel, sommigen vonden de bezetting juist aanleiding om het eens over de onwenselijkheid van islamitische onderwijs te hebben.

Zogenaamde charme

Meeus schrijft: Baudet doet talrijke uitspraken die zeer voor discussie vatbaar zijn: de homeopathische verdunning van het volk; vrouwen die overheerst willen worden; cultuurmarxisme. Vorige week claimde hij zelfs op Twitter dat de EU is gevormd om „de (Koude) oorlog te voeren”.

Toch kiest hij er niet voor de ideeën van Baudet aan te vallen, liever werpt hij zich op de behoorlijk vruchteloze en averechtse actie van de deurbekladders. Typisch is dat, als die ideeën van Baudet ‘voor discussie vatbaar zijn’ waar blijft iedereen dan?

Ze zijn wel meer dan ‘voor discussie vatbaar’, ze werpen ons minstens zeventig jaar terug in de tijd. Ik begrijp best dat je als witte man de urgentie wat minder voelt, maar vrouwen en gekleurde mensen houdt Baudet niet voor de gek met zijn stropdas en zogenaamde charme. Hij is een witte suprematist en seksist die macht heeft geroken en die, als hij zijn zin krijgt, verworven rechten teniet zal doen.

We hoeven het toch niet helemaal uit te spellen? Een man die vindt dat een ‘nee’ van een vrouw ‘ja’ betekent, omdat vrouwen volgens hem overmeesterd willen worden. Al die vrouwen voor ons die de autoriteiten hebben getrotseerd, verstoten werden door de gemeenschap en in elkaar geslagen door de politie, die hebben dat echt niet gedaan zodat wij nu weer dezelfde discussie gaan voeren.

Nazi-retoriek

Als Baudet een baardje had en Jneid als voornaam, had-ie al lang een gebiedsverbod gekregen. Met zijn racistische homeopathische verdunning: Thierry houdt het witte ras graag zuiver en heeft liever dat witte mannen alleen witte vrouwen overmeesteren. In een idealiter blank Europa.

De man lijkt regelrecht uit Inglourious Basterds gelopen, het is een karikatuur die grif put uit het nazisme, maar gaat steigeren als je dat benoemt. Maar dat geldt sowieso voor dat hele extreem-rechts: als je niet met nazi’s vergeleken wilt worden, kun je misschien de nazi-retoriek wat indammen. Als je geen racist wilt zijn, moet je misschien je racistische theorieën voor je houden. Of nog beter: sta gewoon voor je verachtelijke mening zonder dat laffe gekronkel.

In het licht van dit alles is een likje van Baudet heel wat ingrijpender: als zijn ideeën politiek uitgevoerd worden (en als het aan de blinde adoratie van het journaille ligt, gebeurt dat ook), is dat slecht nieuws voor heel veel vrouwen, ongewone Nederlanders en moslims.

Misschien kunnen we het daar eens uitvoeriger over hebben.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 14.09.2017 @ 07:20

[Home]
 

20 Reacties

op 14 09 2017 at 08:21 schreef Richard:

Jeetje zeg.
Knap hoor zo’n hoop slap gelul te kunnen verzinnen.
Je doet wel erg je best om er bij te horen.
Kritiek tegen imigratie
Is nazi.
Mn dochter werd regelmatig belaagt en bespugt door Marokkanen cq islam gekkies omdat ze nederlands is en kleed en gedraagt.
Daar maken al die nazi’s en facisten in Nederland zich zorgen om.
Dat rechts politie auto’s in brand steekt.
Je moet je diep schamen.
De woorden nazi facist racist zijn betekenis loos geworden.
Daar zijn miljoenen mensen voor gestorven.
Walgelijk stuk mens ben je.
En ik hoop dat je binnenkort eens goed op je bek wordt geslagen zodat die paar hersencellen flink word opgeschud

op 14 09 2017 at 10:42 schreef toto:

Richard.
De mening van Hassnea wordt op een uiterst beschaafde manier gepresenteerd. En is ook nog eens volkomen juist. Maar het is blijkbaar tegen het zere been en je bent te dom om met goede tegen argumenten te komen. Het enige waar je toe in staat bent is te reageren als een onbeschofte hork, die precies je ware aard laat zien.

op 14 09 2017 at 10:45 schreef Jessica:

Grappig plaatje boven dit artikel. Waarom draagt alleen geen enkele vrouw een hoofddoek? Beetje discriminatie zo.

op 14 09 2017 at 11:21 schreef Martijn:

Betekenisloos in de oren van degenen die zich aangesproken zouden moeten voelen ja. Vingers in je oren maar denken “ja maar ’t is toch zo?”.

En dan maar zeggen dan moslims niet tegen kritiek kunnen.

op 14 09 2017 at 11:28 schreef Robbert:

Beste Richard. Je dochter gaat het nog veel zwaarder krijgen als Baudet aan de macht komt. Daar zou je je m.i. zorgen om moeten maken.

op 14 09 2017 at 11:29 schreef Peter:

Wat een sneue reactie van Jessica. Wat intens droevigstemmend. Ik laat ‘m toe, zodat iedereen kan zien hoe zielig Jessica is.

op 14 09 2017 at 12:14 schreef Pyt van der Galiën:

Ik heb steeds sterkere twijfels bij de identiteit van de ‘voordeurschilders’. Niet zozeer omdat de actiegroep zich ‘RAFF’ noemt – dat is als provocatie nog wel leuk – maar het opzichtige gebruik van die anarchistische en feministische symbolen vind ik nogal atypisch. Net alsof iemand wel wat érg nadrukkelijk in een bepaalde richting wil wijzen.

Bovendien is het vreemd dat een groep die uit de anarchofeministische hoek zegt te komen, zichzelf betitelt als ‘Front’. Dat laatste is typische ‘anti-imperialistische’ terminologie, geen zichzelf serieus nemende anarchist zou die term gebruiken. Zou natuurlijk gebruikt kunnen zijn om de verwijzing naar de RAF kloppend te krijgen, maar raar is het wél.

Los daarvan verder eens met de strekking van dit artikel. Baudet is natuurlijk een stuk gewelddadiger dan dit actiegroepje, wie het ook mogen zijn.

op 14 09 2017 at 12:38 schreef Paul Hoekveld:

Richard

Gezellig.

De woorden nazi fascist racist zijn betekenis loos geworden.

Ik snap best dat jij vindt dat ze betekenisloos zijn geworden. Alles beter dan toe te geven dat jezelf nazi- en fascistische-, racistische trekken hebt. Mocht het zo zijn dat je überhaupt een idee hebt van de betekenis van deze woorden.

Jessica

och, och, och. De kimono gaf hun nationaliteit niet prijs?

op 14 09 2017 at 13:06 schreef babs:

Pyt,
Kan ook zijn dat het jonge activisten zijn, onbekend met oude terminologie-mores.

op 14 09 2017 at 14:12 schreef Ana Brus:

Maakte Baudet ook niet ergens een vergelijking met ongedierte? Heb gezocht op internet, maar kan het niet meer vinden omdat men zich nu focust op ‘homeopathische verdunning’ en ‘cultuurmarxisme’. Voor die laatste term; kijk de Buitenhofuitzending terug waarin zo’n anti-cultuumarxist er genadeloos van langs krijgt.

op 14 09 2017 at 14:49 schreef Eugene:

De frustraties spatten van dit artikel af jegens T. Baudet zeg. Nou nou nou.. Is Baudet een Jodenhatende Duitser met blonde haren en blauwe ogen ja? Geniet meneer van alle steun uit media en politiek ja? Wat een tyfusdiarree weer dit artikel..

op 14 09 2017 at 15:23 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Zou zeker kunnen, ik sluit dat niet uit.

Verder zal het bekladden van de voordeur van een fascist mij een rotzorg zijn, voor alle duidelijkheid. Al zet deze actie natuurlijk weinig zoden aan de dijk.

op 14 09 2017 at 17:16 schreef Sasha Berkman:

Eugene, moslims zijn de joden van vandaag en ja hij heeft alle media mee.

op 14 09 2017 at 18:25 schreef Natasha:

Pyt: nou precies dat!

op 14 09 2017 at 19:13 schreef Chakir:

Richard heeft helemaal geen dochter. Richard is een achterlijke trol die elke avond met de gordijnen dicht aan z’n pikkie loopt te trekken.
@Pyt: het is natuurlijk gewoon speculeren, maar zie jij Baudet of aanhangers van Baudet in staat zijn zelf de vingerverf actie te hebben geënsceneerd? Het zou niet voor t eerst zijn dat fascistoïde types tot dit soort zand-in-de-ogen-strooien-acties besluiten. Neem recent die nazi-militairen die in Duitsland zijn opgepakt voor het beramen van “jihad” aanslag. Wat Babs lijkt mij overigens het meest waarschijnlijke.

op 14 09 2017 at 19:35 schreef Christiaan:

Mijn Indonesische vrouw wordt na haar inburgering in 2000 vanaf 2007 met een nieuwe inwurgeringsdwang bedreigd door resp. Verdonk, Wilders, Buma, Rutte en Asscher. Met of zonder baard lopen er vele Baudets rond op het Binnenhof , vermomd als democraat, liberaal , christen of salon socialist. Wat al deze politici met elkaar gemeen hebben is dat zij geen van allen niet Europese migranten pruimen. Wilders is daarover het meest expliciet, maar de rest volgt hem inhoudelijk in welbegrepen stilte. Allen teren ze op het zondebok – denken dat sinds mensenheugenis een probaat middel is gebleken in crisistijd .

op 14 09 2017 at 19:40 schreef Alfred Edelstein:

Goed stuk Hassnae. Die Baudet is zeker ook niet mijn man, maar ze moeten wel van zijn spullen afblijven inclusief zijn voordeur. De man is ook nog eens volksvertegenwoordiger. En hoe werkt zoiets? Bij alle commotie na deze actie is het Baudet die er flink boter uit zal braden en de winst zal opstrijken. Is dat wat zijn tegenstanders voor ogen hadden?

op 14 09 2017 at 19:47 schreef Sasha Berkman:

Ik denk inderdaad dat baps gelijk heeft. Er is waarschijnlijk boterzuur gebruikt, die stank krijg je niet weg met een sopje.

http://www.at5.nl/artikelen/173056/voordeur-thierry-baudet-geen-tweede-keer-beklad

De begeleidende foto heeft onze “nette” fascist trouwens zelf op het internet geplaatst. Dat AT5 die nu gebruikt vind ik ze aan te rekenen.

op 14 09 2017 at 20:25 schreef sum:

Jessica kan niet mee met de maatschappij. Ze is gefaald op meerdere fronten. Ze haat nu moslims.

op 15 09 2017 at 18:45 schreef Chris:

Al getekend voor het sleepnetreferendum? Klinkt misschien als spam, sorry.
Baudet is een nietsnut, een Clown. waarschijnlijk.
Ace Ventura deed dat vrij goed, met z’n “La-Hoo-zer”.
Maar, en hier is de racist Chris weer; waarom wordt Hiddema genegeerd? Niets tegenin te brengen? Oud en binnenkort dood? Maar er valt geen boomstam tussen zijn redenaties te klijven, wat mij betreft. Dat zal ik vast weer helemaal verkeerd zien, want we willen niet verenigen. We willen splijten. Mooe tijden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS