Home » Archief » Alsjeblieft, Aafkes, Riannes en Ebru-achtigen, blijf weg uit Japan


[13.09.2017]

Alsjeblieft, Aafkes, Riannes en Ebru-achtigen, blijf weg uit Japan

Peter Breedveld

Gisteren zag ik een tweet voorbij komen van Rianne Meijer, een Marianne Zwagerman-achtig type. Doet ook iets voor de Roze Khmer. Ze leverde commentaar op de Groningse studentenvereniging Vindicat, waarvan leden zich zouden hebben misdragen in een een sushitent, maar eigenlijk wilde ze iedereen vertellen dat ze in Japan zat en zoals bij zoveel Japan-gangers ging dat heel potsierlijk en pedant: ‘Bij ons in Japan doen ze dat niet in een sushitent‘.

Er knapte iets in me.

Ik merk dat Japan in is bij types die voorheen altijd naar Thailand gingen, naar dat eilandje waar Leonardi DiCaprio een film heeft gemaakt, of naar India, vooral om selfies te maken. Ik zag ze vorig jaar in Bangkok, die zelfvoldane narcisten, tollend om hun eigen as, als dronken derwishen, dom grijnzend in de camera aan het einde van hun selfie-stick.

All you can eat

Nu gaan ze opeens allemaal naar Japan, ik weet niet waarom. Misschien heeft het te maken met die all-you-can-eat-sushi-grill-tenten die je tegenwoordig op elke straathoek ziet en waardoor iedereen om de haverklap ‘sushi time!’ roept omdat ze werkelijk geloven dat dat sushi is, dat ze daar eten.

Anyway, toen ik in mei in Tokio was, wees iemand me erop dat Instagram-dingetje Aafke Romeijn er ook was. Ze had er een stukje over geschreven dat alleen maar over haar ging, over haar vroegere relaties, die haar nooit alleen naar Tokio zouden hebben laten gaan maar haar huidige vriend wel en blablabla.

Oké dit gaat een beetje bot overkomen, maar ik wil die lui daar niet. Ze horen daar niet. Ze moeten uit Japan wegblijven. Ga maar naar Thailand en India, Bali voor mijn part en al die andere plekken die je al hebt verpest met je allesverstikkende narcistische egoïstische lompheid waardoor ze daar allemaal een bloedhekel hebben aan Westerse toeristen. Je hoeft niet álles kapot te maken.

Lompe toerist

Ik heb er ook een heel egoïstische reden voor: ik ga naar Japan om die types te ontvluchten. In 2013 heeft Japan mijn leven gered. Het is een nachtmerrie te weten dat datzelfde tuig, waar ik toen voor naar Tokio vluchtte, me er voortaan staat op te wachten.

Tuurlijk, Japan is groot. Als Rianne Meijer, Aafke Romeijn, Ebru, Roos, Zwagerman en de familie Pritt zo nodig de lompe toerist uit willen hangen in Tokio of Kyoto, kan ik makkelijk ergens anders heen, of op een ander moment.

Maar ik wil ze er écht niet. Ik zal uitleggen waarom.

Er komen al best veel Westerse toeristen in Japan. De Nederlanders en andere Europeanen die ik er zie, zijn over het algemeen van de bescheiden soort, met weinig noten op hun zang, en altijd bereid om zich aan te passen. Voor Amerikanen en Australiërs is Japan al wat gewoner, die vormen een heel ander soort toerist. Je hoort ze overal bovenuit en ze zetten de boel regelmatig op stelten in winkels en horecagelegenheden. Ze gedragen zich niet in de metro, waar ze hun onwelriekende McDonald’s-burgers zitten te vreten en andere passagiers lastigvallen. Er zijn een heleboel dingen die wij Westerlingen gewoon vinden maar die voor Japanners extreem onfatsoenlijk zijn, maar daar heeft dit soort toeristen lak aan. “Je past je maar aan”, is het devies immers. Zelfs in het buitenland zijn de inwoners de buitenlanders. De wereld is van ons.

Gemengd baden

Dit is allemaal nog op bescheiden schaal en makkelijk te ontvluchten (het mooie van Westerse toeristen is dat ze allemaal samenklitten op dezelfde plekken, en nooit een zijpaadje inslaan), maar het heeft al wel gevolgen. Zo is het godsonmogelijk om als Westerling een plekje te krijgen in de gerenommeerde sushibars, zoals bijvoorbeeld Sukiyabashi Jiro, tenzij een Japanner je introduceert en garant voor je staat. Wij vinden het namelijk heel normaal om een tafel te reserveren in een exclusief restaurant en op het laatste moment te besluiten om niet te gaan. Of om, als we wel gaan, het lawaaiige middelpunt van de avond te vormen, voor iedereen die daar is. Zie Vindicat.

Een ander gevolg is dat het gemengde baden in de zogenaamde onsens, de heetwaterbronnen, helemaal verdwijnt. Gemengd baden was in Japan heel gewoon totdat de seksueel verknipte Amerikanen zich ermee kwamen bemoeien, daarna werd er hier en daar nog wel gemengd gebaad en dat ging in alle beschaafdheid, totdat de Westerse toeristen gingen meedoen. Die kunnen die verantwoordelijkheid niet aan. Die nemen bier mee, worden dronken en geil en vervolgens richten ze een orgie aan in zo’n onsen, waar je je als vrouw uiteraard niet meer veilig weet. Gevolg: we houden er maar helemaal mee op. Bedankt, Westerling! Want alles moet kapot.

Tatoeageverbod

Deze Japan-gangers hebben ook allemaal opzichtige tatoeages, want dat is het ook met deze Instagram-generatie: allemaal moeten ze een unieke tatoeage, om zich te onderscheiden van de rest. In Japan hebben alleen Yakuza (Japanse mafia) tatoeages, waardoor je met een tatoeage het badhuis, een bijzondere Japanse ervaring, niet inkomt.

Ruimdenkende Japanners willen dat tatoeageverbod nu opheffen, vanwege de toeristen. Ik zeg: niet doen. Je kunt beter Yakuza in je tent hebben dan een Westerse toerist. Die springt gewoon ongewassen je bad in, gaat er schreeuwen en doen, trekt zich nergens wat van aan en verpest het voor iedereen. Handhaaf dat tatoeageverbod.

Een paar jaar geleden was er wereldwijde ophef vanwege een filmpje waarop ‘dating-expert’ Julien Blanc voordeed hoe hij in Japan vrouwen ‘versierde’. Dat ging op de meest stuitende manier, waarbij Blanc onder andere vrouwen bij hun nek pakte en met hun hoofd naar zijn kruis bracht, het was echt heel erg walgelijk, totaal mensonterend.

Seksueel geweld

Iedereen op de hele wereld vond dat dit verboden moest worden en terecht, want het is seksueel geweld. Iedereen behalve – doe es raden? – Nederland inderdaad. Hier betoogde Thierry Baudet dat Julien Blanc volkomen gelijk had. Vervolgens nam heel intellectueel Nederland het op voor Julien Blancs recht om ook hier in Nederland seksueel geweld te komen propageren. Zelfs de überfatsoenlijke Bas Heijne vond dat. Anna Krijger riep Blanc zelfs uit tot held.

En daarom, landgenoten, moeten jullie wegblijven uit Japan. Het is een prachtig land, met de aardigste mensen ter wereld, een oase van beschaving in een woest kolkende oceaan van domme hufterigheid.

Dat verdienen barbaren als jullie dus niet.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Japan, Peter Breedveld, Reizen, 13.09.2017 @ 08:04

[Home]
 

30 Reacties

op 13 09 2017 at 08:16 schreef Boe, ik ben geen moslim:

Ik wil dat tuig daar niet. Ze horen daar niet

Tsja, Peter. Zo denk ik nou ook over maar dan over arabieren en Nederland.

op 13 09 2017 at 08:26 schreef Martijn:

Toerisme heeft, als ik er even over nadenk, iets heel onsmakelijks. Iets koloniaals.

Ik ben cultureel zeer breed geïnteresseerd maar ook te lui om een echte toerist te worden (ik kan er geen principiële reden voor opgeven :) ), maar ik kom het liefst op plekken waar de toeristen niet heengaan. Als ik er mensen ken vind ik het het leukst om wat het echte dagelijkse leven te zien. Universiteitsterrein van Ankara, de metalbar van Sofia, dat soort dingen.

Zelfanalyserend: ik wil voorbij de stereotypen denk ik, de meeste toeristen willen júist de stereotypen.

op 13 09 2017 at 08:47 schreef Dennis:

Goed stuk van je Peet, hebt helemaal gelijk. Als iemand ergens naar toe gaat dan heeft diegene zich aan te passen aan de dáár geldende mores. Afschuwelijk hoe buitenstaanders alles kapotmaken.

op 13 09 2017 at 08:59 schreef Martijn:

Die “Arabieren” van jou zijn vast geen toeristen “Boe”, ik vermoed Nederlandse staatsburgers.

op 13 09 2017 at 09:27 schreef Daan:

Toerisme vernaggelt al decennia lang de mooiste plekken van de wereld, dat houd je niet tegen en de wereld veranderd, omwille van het geld, de massa bepaalt. Geniet van de dingen die er wel zijn en ga weer op zoek naar nieuwe plekken waar de Japanners ook liever zelf naar toe gaan, dat verschuift mee voor de toeristenstroom uit..
De patenten voor de selfiestick liggen ironisch genoeg in Japan ;)

Meest nare van de Zwagerman-achtig types is dat ze in Japan een schoolvoorbeeld zien als het beloofde land zonder moslims, vaak gebaseerd op de hardnekkige misvatting dat de Islam er compleet verboden is..

op 13 09 2017 at 09:28 schreef ikzelf:

En ook Dennis begrijpt het verschil niet tussen toeristen en migranten.
Maar eigenlijk kan het Boe en Dennis geen ruk schelen — het gaat hen er alleen maar om om hun eigen vreemdelingenhaat te blijven spuien en iedere zinsnede die ze daarvoor denken te kunnen misbruiken is hen alleen maar welkom.

Hoe leeg moet je bestaan zijn als je het internet afstruint op sites die het tegendeel propageren van wat je zelf vindt/denkt/meent om daar te gaan trollen? Je zou haast medelijden krijgen…

…als het niet zo hilarisch was.

op 13 09 2017 at 11:18 schreef Peter:

De patenten voor de selfiestick liggen ironisch genoeg in Japan ;)

Ik heb niks tegen de selfie-stick an sich, wel tegen de manier waarop het ding overal wordt gebruikt.

Inderdaad zien bepaalde lieden Japan als hun grote voorbeeld op het vlak van de islamofobie. Daar heb ik dit stuk over geschreven.

op 13 09 2017 at 15:07 schreef Mario:

Mooi land, maar ook daar:
https://en.wikipedia.org/wiki/Uyoku_dantai
“In 1996 and 2013, the National Police Agency estimated that there are over 1,000 right wing groups in Japan with about 100,000 members in total.

Blijft onverlet staan dat alle Nederlandse toeristen ~uiteraard~ een uitreisverbod behoren te krijgen. Ga maar ergens in Nederland bij een boer op een camping staan (ja, dat kan ook – écht heel leuk!).

op 13 09 2017 at 15:32 schreef babs:

Heel wat mensen zijn echt HEEL ERG BOOS over dit stukje. Zomaar als ongewenste vreemdeling neergezet worden doet kennelijk heel veel pijn.

op 13 09 2017 at 16:19 schreef Chakir:

Hahaha ik moet bij de Swaffelman-types denken aan die kerel die in Myanmar even de stekker eruit trok omdat ie niet kon slapen. https://www.nu.nl/buitenland/4327127/nederlander-trekt-stekker-versterker-tijdens-preek-monniken-myanmar.html

op 13 09 2017 at 16:34 schreef Defrys:

Met een percentage inwoners van niet Japanse komaf van 1,5 hebben de Japanners de eigenheid van hun cultuur tot op heden betrekkelijk goed weten te borgen. Voor zover ik weet heeft alleen Noord Korea een nog lager percentage inwoners van buitenlandse komaf.

Ook is de kans dat asielzoekers een bedreiging zullen vormen voor de Japanse cultuur gering. Er werden er in 2016 precies 28 toegelaten. Geen 2.800. Geen 28.000. Nee, 28.

op 13 09 2017 at 16:35 schreef Tonnie:

@babs: leerden ze er maar wat van, maar dat zal wel te moeilijk voor ze zijn…

op 13 09 2017 at 17:37 schreef Peter:

Your point being…, DeFrys? Waarom gebruik je trouwens een nick die op die van mijn Twitter-maatje DeFrysk lijkt?

op 13 09 2017 at 18:21 schreef Chipo:

Nep Defrys sleurt er uiteraard uit het niets de “eigenheid van hun cultuur’ bij, die helemaal nergens in Peters stuk genoemd wordt. En dan iets insinueren, waar je nog alle kanten mee op kan, maar dat aas kennen we nu wel.

op 13 09 2017 at 18:34 schreef sum:

Echt, het is prima als de maan bewoonbaar wordt gemaakt voor Westerlingen

op 13 09 2017 at 18:50 schreef Kees Romijn:

In het verlengde van wat Peter hier schrijft, moest ik terug denken aan die PSV-supporters die naar Spanje afgereisd waren voor een uit-wedstrijd. Een aantal hooligans vond het toen leuk om daar in Spanje wat zigeuners op straat te vernederen en te treiteren. Want ja, je bent tenslotte een PSV-supporter en net als alle andere nazi’s moet je een zigeuner natuurlijk wel even laten weten waar die staat.

op 13 09 2017 at 21:17 schreef Sasha Berkman:

Zou “defrys”niet hetzelfde pathetische figuur kunnen zijn die zich in een andere posting “christen”noemt en peter loopt te bedreigen?

op 13 09 2017 at 23:46 schreef Martijn:

De Amerikanen hebben volgens mij een aardige deuk in de Japanse cultuur geslagen. Door het verwijderen van de president en het religieuze fundament op losse schroeven, het is me ooit allemaal verteld met de nodige drank op door een wat chaotische motormouth, maar Peter weet er vast meer van. Ik herkende wel dingen in Japanse politieke cinema als “Throw away your books …”

op 14 09 2017 at 06:19 schreef Peter:

Welnee, de Japanse cultuur heeft zich altijd prima weten aan te passen aan nieuwe invloeden en buitenlandse bemoeienissen. Geen veerkrachtiger cultuur dan de Japanse. Er verandert natuurlijk van alles, ook onder Amerikaanse invloed, maar dat is normaal voor een cultuur. De Amerikanen hebben de keizer ontgoddelijkt en daar is niets mis mee. In de jaren dertig en veertig werd die man wel gebruikt om zowat het hele volk te mobiliseren in een alles-vernietigende oorlog. Door te laten zien dat de keizer gewoon een mens is, hebben de Amerikanen hem zijn magie afgenomen en dus de potentie om het hele volk nog een keer als een kip zonder kop de afgrond in te laten springen. Toch heeft Japan zijn eigenheid weten te behouden, ook in de tijd van de wederopbouw na de oorlog. Ik geloof niet dat de religie door de Amerikanen is aangetast. Maar ik heb niet hele diepe inzichten in het Japanse religieuze leven. Het is overal, maar niet zoals bijvoorbeeld de islam in veel islamitische landen. Het beheerst niet het hele publieke leven, het is meer een ornament.

op 14 09 2017 at 07:50 schreef Martijn:

Dank je, dank je, degene die het me vertelde is iemand die altijd zoekt naar religieus houvast (en wisselt per vriendin van religie, maar nooit oppervlakkig)’

Veel eigenaardigheden (hentai, “tentacle rape”, die jongens die hun kamer niet meer uikomen, “gerogerigegege”, zelfmoordbossen, noise, kawai/idol) worden natuurlijk altijd door een erg westerse lens gezien en uitvergroot als het bij mij beland. :)

op 14 09 2017 at 08:10 schreef Peter:

Precies, alsof Japan een natie van louter perverselingen is. Maar het zou hetzelfde zijn als je net doet of alle Westerse toeristen zijn als Rianne Meijer of Aafke Romeijn. Dan doe je Westerlingen ook geen recht.

Verbaast me trouwens dat je die obscure film ‘Throw away your books…’ kent.

op 14 09 2017 at 08:37 schreef Saskia:

Vraagje: Is selectieve genuanceerdheid niet ook een vorm van hypocrisie eigenlijk?

op 14 09 2017 at 08:51 schreef Taljaard:

@Peter
De Japanners waren gewoon erg slim.
Zij hadden vlak na de oorlog en tijdens de Amerikaanse bezetting onder ”keizer” Douglas Mc Arthur heel goed in de gaten dat er een nieuwe rivaliteit zou ontstaan tussen de Sowjet Unie, Rood China en de VS. Zij wilden zich hierin niet als vazallen laten gebruiken door hun Amerikaanse overwinnaars en er geen druppel Japans bloed voor vergieten.
Dus kwamen zij heel beleefd en deemoedig bij ”sensei” Mc Arthur aan. Met de boodschap dat zij nooit meer een leger zouden opbouwen en nooit meer een oorlog zouden voeren.
Die militaire botkop was daar maar wat gestreeld door in zijn niet onaanzienlijke ego en had niks in de gaten. Harry Truman natuurlijk wel en die schold Mc Arthur dan ook de huid vol. Het gevolg was dat de Amerikanen later in Korea grotendeels zelf de kastanjes uit het vuur moesten halen. Ongetwijfeld tot grote opluchting van de Japanners.Die konden rustig hun land weer opbouwen zonder nieuwe oorlogsellende overzee.

op 14 09 2017 at 10:11 schreef Martijn:

Ik ken vrij veel obscure dingen. :)

Dat is soms ook erg relatief, ik mag ook graag publieksfilms kijken en “gewone” popmuziek luisteren uit verre landen, dat klinkt voor Nederlanders exotisch maar mensen van daar, die ik meestal ken uit de meer alternatieve muziekscene, lachen me uit, maar je ziet er wel dat “gewone” mensen ook weer veel gemeen hebben, die “wereld” kunst is ook altijd maar een bril en meestal een zwartgallige.

Zeffs ook nog een andere van Terayama gezien: “Pastoral: To Die in the Country”. Het zijn wel films waarbij ik het gevoel heb dat ik echt heel veel mis. Ik weet wat meer van Turkije en Iran en daar kan ik de mindset al meer herkennen, maar realiseer dan ook dat ik echt een westerling ben. En dat doet me dan realiseren wat je dan mist in zo’n Japanse film waar ik toch nog minder kaas van gegeten heb.

De laatste Japanse film die ik zag was een Kaoru Abe-biopic “Endless Waltz”, dat had dan weer heel erg Nederlandse jaren zeventig-vibe door het “groots en meeslepend maar wel zelfdestructief leven”-thema, maar dan wel met een heel poëtisch einde, want dat is nu eenmaal niet ons sterkste punt. :D

op 15 09 2017 at 01:53 schreef Frank:

Eens dat types als Julien Blanc beter weg kunnen blijven zodat het imago van Westerlingen niet verder geschaad wordt in Japan. Dat wordt wellicht nog een lastige opgave met de naderende olympische spelen.

De mythe van het gemengd baden moet ik helaas wel doorprikken. Rond 1800 werd dit in Tokyo door de Shogun en zijn consorten al aan banden gelegd. De Amerikanen hebben daar weinig mee te maken. Confucianisten (staatsideologie in Japan destijds) konden in bepaalde opzichten ook behoorlijk puriteins zijn.

Zaken die voor Japanners heel gewoon waren maar eind 19e wel een einde aan kwam omdat Japan zichzelf net zo beschaafd als (Victoriaanse) Westerlingen wilden doen voorkomen zijn o.a homoseksuele liefde (met name populair onder samurai en Boeddhisten), hoge percentage scheidingen, en matriarchale huishoudens.

op 15 09 2017 at 05:29 schreef Peter:

Altijd lachen, betweters die ‘helaas’ een ‘mythe’ komen ‘doorprikken’ met een onzinverhaal. Confucianisme is nooit de Japanse staatsideologie geweest, en in 1871 werd het gemengde baden expliciet per decreet verboden, omdat de Amerikanen het vies vonden. Lees het hier maar.

op 15 09 2017 at 16:14 schreef Frank:

Ik zeg ook niet dat er geen verbod werd ingevoerd in 1871. Ik zeg alleen dat het een mythe is dat het slechts de Amerikanen waren die het gemengd baden niet vonden kunnen. Er waren in Japan een eeuw eerder al genoeg puriteinse Japanse (Confucianistische) ambtenaren die het in Tokyo aan banden legden.

En Confucianisme was wel degelijk de belangrijkste ideologie binnen het Japanse staatsapparaat van de 17e-19e eeuw. Hier een prima wiki erover: https://en.wikipedia.org/wiki/Edo_Neo-Confucianism

Als je een pagina terug leest op de bron die je zelf geeft, kun je lezen over ’the Tokugawa government with its Confucian moralism’. De bron die je gebruikt is overigens niet al te best. De auteur gebruikt een fictieboek om aan te tonen dat gemengd baden gebruikelijk bleef in de 19e eeuw.

op 15 09 2017 at 16:29 schreef Peter:

Nee Frank, de auteur gebruikt een keur aan bronnen om iets te zeggen over de zeden van die tijd. Het feit dat er een decreet was in 1871 dat het gemengde baden expliciet verbood, bewijst dat er dus gemengd werd gebaad en dat het niet verboden was door Confucianistische ambtenaren of wie dan ook. Van tijd tot tijd heeft de overheid geprobeerd van alles aan banden te leggen, van prostitutie tot erotische prenten, maar niet het gemengde baden, om de simpele reden dat naaktheid niet synoniem was voor seks, zoals in het Westen.

Verder weet ik wel dat Confucianisme zijn stempel gedrukt heeft, maar het was niet de staatsideologie.

op 08 10 2017 at 15:58 schreef Indigo:

Natuurlijk zijn er veel toeristen in Japan die zich niet kunnen gedragen. Gelukkig blijft de aanwezigheid van vervelende toeristen meestal beperkt tot stadsgebieden als Shinjuku, Shibuya, Roppongi, of het buitengewoon commerciële en lelijke Kioto – een stad die tegenwoordig niet meer is dan een verzameling eilandjes van historische bouwwerken, omringd door gruwelijk lelijke nieuwbouw. Het is vrij gemakkelijk om mensen die zichzelf op de borst slaan om hun ‘gaijin’-schap te ontwijken. In minder populaire gebieden als Tohoku of Hokkaido is er bijvoorbeeld veel minder sprake van onbeschofte toeristen.

op 08 10 2017 at 16:25 schreef B. Slager:

Helemaal mee eens.
Kom al sinds 1971 regelmatig in Japan (zie fotos: https://drive.google.com/drive/folders/0B7iejgcmZzM7dk11SXlGYTROV2M
En inderdaad buitenlanders maken steeds meer kapot in Japan.
En overigens als je van sushi in Nederland houdt moet je niet naar Japan maar naar China. 99% van de Nederlandse sushirestaurants worden gerund door chinezen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS