Home » Archief » Een Marokkaan op een dure fiets? Die moet wel gestolen zijn


[29.11.2013]

Een Marokkaan op een dure fiets? Die moet wel gestolen zijn

Peter Breedveld

kat16
Illustratie: Milo Manara

Begin dit jaar werd me gevraagd zitting te nemen in de klankbordgroep van een project van de Stichting Doetank, die discriminatie door de politie aan de kaak wilde stellen. Ik heb Jaïr Schalkwijk van Doetank er nog over geïnterviewd. Er is een indrukwekkende website met onder andere gefilmde interviews met mensen die constant door de politie worden lastiggevallen vanwege hun huidskleur.

Amnesty International, ook betrokken bij het project, presenteerde onlangs een rapport waarin wordt aangetoond dat de politie discrimineert op basis van huidskleur, maar dat rapport werd door de nationale korpschef Gerard Bouman op z’n Hollands meteen naar de prullenbak verwezen.

Appeltje te schillen

“Triest en pijnlijk”, noemde gisteravond de Amsterdamse politiecommissaris Leo Wilde dat. Hij was met een aantal collega’s naar een thema-avond van Doetank over discriminatie in De Melkweg gekomen en dat was best dapper, want de tent zat nokvol boze mensen die een appeltje met de politie te schillen hadden. Wilde wond er geen doekjes om: dat korpschef Bouman niet wilde erkennen dat de politie discrimineert, vindt hij gênant omdat hij wéét dat het wel zo is. “Wij ontkomen niet aan deze geluiden en het is niet iets dat je zomaar even kunt oplossen.”

Wilde ging nog verder: binnen de politie is het vaak onmogelijk om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken vanwege de machtsverhoudingen. Zo begrijpt hij Bouman wel, want die kon als rechterhand van de minister van binnenlandse zaken, die al eerder had ontkend dat er sprake zou zijn van discriminatie, moeilijk het tegendeel gaan beweren. En zelf zei hij ook nogal eens tegen een hiërarchische muur aan te lopen.

Zelfs Marcouch wordt gediscrimineerd door de politie

Wilde wekte de ergernis van een paar collega’s, waarvan er één vanuit een donkere hoek klaagde dat iedereen zich alleen maar bezighoudt met wat er verkeerd gaat. Het gaat volgens hem om uitzonderingen, de Nederlandse politie is de beste van de hele wereld en het overgrote deel van zijn collega’s is niet racistisch.

Dat veroorzaakte een storm van verontwaardiging in de zaal. “Als de politie niet racistisch is, waarom wordt een kleine groep dan constant lastiggevallen door de politie?” vroeg een jongen. In de zaal zat ook PvdA-Kamerlid en ex-politieman Ahmed Marcouch, die beaamde dat er sprake is van racisme. “Ik hoor de verhalen als ik de Haagse Schilderswijk inga, en als ik daar op het politiebureau kom, zie ik een team dat op geen enkele manier de etnische samenstelling van die wijk weerspiegelt. Dat kán niet anders dan hartstikke fout gaan.” Marcouch onthulde zelfs dat hij zelf als politieman, als hij zijn uniform niet aanhad, door collega’s werd aangehouden vanwege zijn uiterlijk.

Gebrek aan compenserende beelden

Mensen vertelden schrijnende verhalen. Een moeder over haar vijftienjarige zoon die door de politie werd aangehouden omdat hij op een dure fiets reed, die volgens de politie wel gestolen móest zijn omdat Marokkanen zich geen dure fiets klunnen veroorloven (de jongen is Algerijn). Een jongen wiens broer en zijn vriend twee weken geleden door twee politiebusjes vol agenten in elkaar werden geslagen omdat hij heel bijdehand naar het identiteitsbewijs vroeg van de agent die hém naar zijn identiteitsbewijs vroeg. Boze, getergde mensen, die niet echt in een beter humeur raakten toen een Almerense groepschef steeds benadrukte dat het ging om het gevoel gediscrimineerd te worden en de emoties, die volgens hem niet te ontkennen vielen.

“Ik heb niet het gevoel gediscrimineerd te worden”, zei een jonge vrouw, “ik word gediscrimineerd.”

Wilde verklaarde de discriminatie door politieagenten met een “gebrek aan compenserende beelden”. “Als je drie jaar bezig bent op straatrovers te jagen, waarvan negentig procent Marokkaan is, dan geloof je op een gegeven moment dat alle Marokkanen criminelen zijn.” Zelf weet Wilde wel beter, want zijn zoon komt thuis met een Marokkaanse vriend die geen straatrover is, en zijn dochter is lid van een koor waar ook Marokkaanse meiden zingen. Hij heeft contact met de Marokkaanse jongeren van Stichting Argan, híj weet wel dat het om vijfhonderd rotte Marokkaanse appels gaat, en dat de 89.500 andere Amsterdamse Marokkanen keurige burgers zijn.

Multiculturele vaardigheden

Dat hielp weer niet de stemming te verbeteren. Een jongen stond op en schreeuwde verontwaardigd, maar in lange eloquente zinnen en zonder zich één keer te verspreken, dat hij geen zin had om zich eerst te moeten bewijzen voordat hij aanspraak kon maken op zijn burgerrechten. “We zijn die bewijsdrang zat!”

De aanwezigen waren cynisch. Niet raar, want iedere keer als er iemand van de politie aan het woord kwam, werd er weer iets onthuld dat de hele zaal schokte. Een docente op een politieschool, bijvoorbeeld, die doodleuk meedeelde dat alle studenten op haar school discrimineren, ook de allochtonen. En dat er een cursus multiculturele vaardigheden was aangeboden die binnen afzienbare tijd weer was uitgekleed tot een cursus sociale vaardigheden waarvoor 23 uur over drie jaar was uitgesmeerd.

Alsof de politie in Iran zo fijn is

Marcouch werd gevraagd of de politiek nog wat met dat Amnesty-rapport ging doen, of dat ook snel onder het tapijt werd geveegd, net als het racismerapport van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie. Het Kamerlid klaagde dat er niet voldoende aangifte van discriminatie door de politie werd gedaan. “Ik hoor wel verhalen, maar er staat niks in het bestand, dus daar kan ik niks mee.” Gehoon uit de zaal, want menigeen was door de dienders op het bureau heengestuurd als hij aangifte wilde doen.

De vijandigheid jegens de politie werd zo voelbaar dat nu ook Wilde in de verdediging ging. “Ga anders kijken in Iran of Afghanistan, als je denkt dat de Nederlandse politie zo erg is”, zei hij. Dat werd zelfs de welwillende gespreksleidster te gortig. De temperatuur in de zaal steeg proportioneel met de oplaaiende emoties.

Op heterdaad

De genadeklap werd aan het eind gegeven door het Amersfoortse gemeenteraadslid Youssef El Messaoudi, die een tweet voorlas die even eerder door de Amersfoortse politie was geplaatst: ‘Politie zoekt drie jongens en drie meisjes, MOGELIJK ALLOCHTOON’.

De Stichting Doetank wil ook in 2014 weer met jongeren de straat op om discriminatie te onderzoeken. Meld je aan via info@doetank.org. ControleAltDelete heeft een Facebookpagina.

 

pbgif (88k image)

 

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 29.11.2013 @ 12:27

[Home]
 

60 Reacties

op 29 11 2013 at 12:55 schreef Sasha berkman:

Langzaam maar onafwendbaar breekt de puist open.

op 29 11 2013 at 13:59 schreef Leo Schmit:

Dus als je als Nederlander van Algerijnse afkomst op een dure fiets rijdt moet je altijd het aankoopbewijs bij je dragen?

op 29 11 2013 at 14:16 schreef Thomas E:

Ook de (nu nog) gematigden zullen in rap tempo xenofoob worden. De toevloed aan oost-europeanen wordt gevreesd vanwege het ‘afpikken’ van banen, zakkenrollerij, fishing en geweld rond geldautomaten. Ik vermoed ook dat Wilders zijn focus een beetje naar die richting zal verleggen. Past uitstekend in zijn anti-Europa straatje.

op 29 11 2013 at 14:28 schreef Een Marokkaan op een dure fiets? Die moet wel gestolen zijn | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in Een Marokkaan op een dure fiets? Die moet wel gestolen zijn […]

op 29 11 2013 at 16:42 schreef Vader Jacob:

Lekker simpel toch. In plaats van politiewerk te verrichten beuken we op minderheden. Knor knor!

op 29 11 2013 at 17:40 schreef Ralph van der Geest:

Inderdaad, langzaam maar zeker breekt de smerige, etterende puist van de kwaal zelf en het ontkennen ervan alsook het wegkijken , bagatelliseren (‘alsof de politie in Iran…’ etc) open en weinig Nederlanders zullen niet onder de pus van het racisme komen te zitten die ze decennia lang zelf hebben gekweekt en gekoesterd…

op 29 11 2013 at 17:48 schreef Rob:

Jarenlange, snoeiharde agitprop werkt nog net als vroeger. Goh.

op 29 11 2013 at 17:48 schreef Herbert:

Discriminatie is uitsluiting. Een langzaam groeiend gif. Iedereen loopt daar wel eens tegen aan. Bij sollicitaties etc.

Maar als je altijd afgewezen wordt om hoe je er uit ziet in plaats van wie je bent, dan kies je een andere kant.

Het probleem van de politie in de grote steden is dat de agenten van het platteland komen. Nog nooit een Mocro of een Anti gezien in hun jeugd. En het over de Amsterdamse politie te hebben, die zijn na 1945 nooit gezuiverd. En die geest leeft nog steeds voor een deel voort. Die boeren blijven een aantal jaren in Amsterdam en gaan dan terug naar de provincie. En dan lees je op Twitter dat de politie in Winterswijk een paar verdachte fietsen heeft aangehouden. Verdacht waarvan? Verdachte fietsen?

Maar streetwise zijn ze niet. Ze kunnen nog geen Mohammed van een Ahmed onderscheiden.
Vind je het gek dat ze zich afkeren van de politie?

Er is een ouwe joodse grap:”Een Limburgse agent vraagt aan een rabbijn wat ze doen met die velletjes die overblijven na een besnijdenis.” “Die stoppen in Limburg in de grond, daar groeien boerenlullen uit en die worden agent in Amsterdam.”

op 29 11 2013 at 18:08 schreef dirk:

Racisme bij de politie is natuurlijk heel makkelijk bloot te leggen tijdens het doen van aangiftes. Daar wordt men niet gehinderd door het profilen van verdachten. Een slachtoffer dient te allen tijde gelijk behandeld te worden, dus racisme moet daar duidelijk zichtbaar zijn.

op 29 11 2013 at 18:09 schreef Sander Verwer:

Dezelfde spanning die tijdens het debat gisteravond aanwezig was komt goed over in dit verslag, hulde. Ik wil op grond van uitgebreid telefonisch contact die ik heb gehad met de dame van de politieacademie die je noemt het volgende toevoegen:

De 23 uur uit de module ‘Multicultureel Vakmanschap’ die studenten aan de politieacademie krijgen, uitgesmeerd over een periode van drie jaar, is onderdeel van het oude curriculum dat nu nog twee jaar doorloopt. Voor de nieuwe studenten is dit vervangen door 20 uur ‘ethische dilemma’s’. Etnisch profileren is een van de thema’s die docenten facultatief, ik herhaal: facultatief!, kunnen behandelen als toevoeging bij verplichte lesstof over bijvoorbeeld ‘bekeuren’.

Of etnisch profileren komt dus een keertje ter sprake op de politieacademie als de agentdocent er zelf ‘iets mee heeft’.

op 29 11 2013 at 21:29 schreef Sasha Berkman:

13 jaar geleden:
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2531515/2000/08/11/VN-scherp-over-racisme-bij-politie-Nederland.dhtml

Er is niets veranderd qua beleid.

Dit artikel is uit 2005: http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11128f71.htm

Face it! Er zitten meer PVV/VVDers bij de politie dat er gemiddeld leven in Nederlander. Vrienden van het volk zijn het nergens ooit geweest.

op 29 11 2013 at 21:41 schreef vander f:

@Sasha,
langzaam? puist?
De politie (leger) is altijd al een bolwerk van discriminatie en machtsmisbruik geweest, gedekt door de regering,
die af en toe een braaf luisterende knokploeg nodig heeft om de soms roerige onderdanen er onder te houden.
Palingoproer, hippies van de dam vegen, mij met grof geweld arresteren omdat deze jongen toevallig lang haar heeft, ook wel eens in de dronkemanscel geflikkerd omdat ik ook zo eigenwijs was de smeris om z’n iD te vragen, snoeihard door de ME studiefinanciering in Groningen uitgebeukt worden tijdens en vreedzaam protest, en dan onderscheid ik me eigenlijk alleen maar door haardracht, blank als ik ben.
Laat staan als je er ook nog ‘on Nederlands’ uitziet
Maar meer dan voldoende ervaren en letterlijk gevoeld hoe kortzichtig en discriminerend het politiekorps doorgaans is, was en zal blijven.
Zo worden ze gedrilld, gekoesterd en gebruikt door de Macht.

Dat het in Nederland op zich nog wel meevalt lijkt me niet onjuist, maar dat is alleen een gradueel verschil,
geen inhoudelijk verschil.

op 30 11 2013 at 00:34 schreef Olav:

Vander F, als je het Palingoproer nog hebt meegemaakt dan ben je ouder als ik ;-)

Over lang haar, en de manier waarop je daar om wordt behandeld door de klabak kan ik dan weer wel meepraten. Enkele jaren geleden besloot ik dat mijn zich langzaam uitbreidende kaalheid toch wel zou gaan winnen en dat lang haar me daarom niet meer stond. Nog steeds niet van plan me bij een kapper te vervoegen kocht ik een tondeuse om zelf mijn schedel te kunnen snoeien. En sindsdien, jawel, ook nog een paar keer met de politie te maken gehad. Een verschil van dag en nacht. Zo erg zelfs dat ik me bij de eerste keren afvroeg wat er toch veranderd was. Tot een agent me eens allervriendelijkst en samenzweerderig in vertrouwen nam: Meneer, u begrijpt het vast wel, want u bent niet zoals die anderen met die lange haren. Toen viel het kwartje.

Ik wil nog wel zover gaan om te erkennen dat politie helaas noodzakelijk is voor een beetje beschaafde maatschappij. Maar dat is theorie. In de praktijk zijn het alleen bekrompen fascisten die vrijwillig zo’n pak aantrekken en met een wapen op de heup de medemens tegemoet treden.

Dus ik heb grote sympathie voor iedereen die slachtoffer wordt van de blauwe garde.

op 30 11 2013 at 08:37 schreef Ralph van der Geest:

Overigens, wat Marcouch is overkomen en dan toch door dik en dun het fascistoide proletenregime met zijn schedelmeters steunen….lijkt mij een gevalletje cognitieve dissonantie.
De man heeft jarenlang gepredikt wat ie met dat hierboven beschreven akkefietje is overkomen gepredikt en aangemoedigd in woord en daad.
Wat mij betreft krijgt ie nog veel meer – net als zijn 149 partners in crime – de volle laag als een boomerang van wat ie gezaaid heeft: racisme, armoede, uitsluiting, geweld, perspectiefloosheid en noem de hele ellende maar op waar ie Nederland mee opzadelt en opgezadeld heeft.

op 30 11 2013 at 10:25 schreef herman van der helm:

Beseft iemand zich dat de politieagent bevelen uitvoert en maar een heel klein beetje “advies” aan hogerhand terug kan geven? Als de keuze van de bestuurders in de stad is om Marokkanen aan te pakken, is er geen of bijna geen keuze voor de individuele agent om niet te discrimineren.

op 30 11 2013 at 11:09 schreef Ralph van der Geest:

Hoeveel agenten stemmen PVV?
Is daar eigenlijk iets over bekend?
Van wijkagent Nico Lefferts uit Groningen die nota bene iemand oppakte die liep (je gelooft het nauwelijks)…te slenteren (en die arme persoon vervolgens uitleverde aan het geboefte van de Dienst Terugkeer & Vertrek) heb ik wel zo’n vermoeden.
Hoe komt het toch dat als ik over Nico Lefferts en zijn collega’s hoor of lees ik steeds meer moet denken aan de Henneicke-colonne waar Ad van Liempt zo indringend over heeft geschreven?
Boek zou verplichte kost moeten zijn op de politie-opleidingen als men werkelijk serieus racisme binnen de politie en de maatschappij wil bestrijden.
Maar ik geloof niet dat de politie dat écht wil…
Integendeel.

op 30 11 2013 at 11:49 schreef Bertje:

Ralph:

Onze eeuwige fascisten kliek roeper.
Doe dat nou eens wat minder en je betogen zijn een stuk geloofwaardiger.

Herman

Juist! Maar goed ik denk niet dat vele dit beseffen.
Al die arme linkse zieltjes die moeite hebben met hiërarchische structuren en beveel structuren.
Koddebeiers zijn uitvoerende en behoren niet te veel na te denken precies zoals Jan Soldaat.
Dus ook hier geld niet op zijn geen stijls naar beneden schoppen maar naar boven aub.

op 30 11 2013 at 12:54 schreef Pyt van der Galiën:

@Bertje

Links behoort hiërarchische structuren ter discussie te stellen. Daar waar hiërarchische verhoudingen niet gerechtvaardigd kunnen worden, dient links te streven naar vernietiging van die verhoudingen. Dat is wat mij betreft de kern van “links” zijn.

Dat iemand bevelen van hogerhand opvolgt, is geen excuus, overigens ook niet voor Jan Soldaat. Wanneer een soldaat het oorlogsrecht schendt, is hij strafbaar. Een beroep op een bevel van een meerdere kan onder omstandigheden tot strafvermindering leiden, maar pleit hem niet vrij.

Indien een agent opgedragen zou worden mensen met een “Noord-Afrikaans uiterlijk” eens wat vaker aan te houden, is dat dienstbevel in strijd met de wet en dient hij het te negeren. De agent op straat mag dan niet de hoofdverantwoordelijke zijn, onschuldig is hij/zij ook allesbehalve.

op 30 11 2013 at 14:50 schreef herman van der helm:

Beste Pyt, zo’n agent mag en kan die opdracht niet naast zich neerleggen ook al is dit tegen de wet. Daar zit hem nu juist het probleem. Z’n baan staat op het spel.
Ik heb dit uitgebreid besproken met agenten die afgelopen zomer onterecht naaktrecreanten op grote schaal bekeurden in opdracht van de bestuurders (lees burgemeester) in Delft. Het naaktstrand in de Delftse Hout was zogenaamd opgeheven en ondanks het bestaan van artikel 430a dat de naaktrecreant een eigen verantwoordelijkheid geeft om de plek op geschiktheid te beoordelen ging het bekeuren de hele zomer door. Elke blootloper werd zonder aanziens des persoons op de bon geslingerd. Ze hadden opdracht. Discriminatie voorkomen met de wet in de hand is voor agenten in de praktijk dus een wassen neus.

op 30 11 2013 at 14:51 schreef MNb:

“omdat Marokkanen zich geen dure fiets kunnen veroorloven”
Blijkbaar moeten politieagenten zo af en toe middels bijscholing herinnerd worden aan het verfoeilijke van omkering van de bewijslast.

“Als je drie jaar bezig bent op straatrovers te jagen, waarvan negentig procent Marokkaan is, dan geloof je op een gegeven moment dat alle Marokkanen criminelen zijn.”
Daar zou onze eigenste Grote Piet wel eens een uurtje over mogen nadenken. Kwestie van elementaire statistiek: 90% van de straatrovers is Marokkaan betekent niet dat 90% van de Marokkanen straatrover is.

Van HvdH kunnen we het Bevel is Bevel argument verwachten, maar dat Bertje er weer mee komt aanzetten blijft wonderlijk. Zijn huidige landgenoten weten al een dikke 65 jaar beter – sinds de processen van Nürnberg.
Nee, een Algerijn met een dure fiets aanhouden omdat Marokkanen dat niet kunnen betalen is géén bevel van hogerhand en als het dat wel is dient geen enkele politieagent het uit te voeren, simpelweg omdat het een verkrachting van burgerrechten is. Ook Noord-Afrikanen zijn onschuldig tot het tegendeel bewezen is, mogen slechts aangehouden worden bij een redelijk vermoeden en uiterlijk is dat niet.

op 30 11 2013 at 16:07 schreef Robin:

“híj weet wel dat het om vijfhonderd rotte Marokkaanse appels gaat”

Wat doen we dan met die zogenaamde 500 rotte
Marokkaanse appels!?

Pamperen en 5 jaar sturen naar een mooi vakantie eiland, 5 jaar opsluiten, terugsturen naar Marokko wat wel/niet kan of verder gaan op de oude weg en het probleem is er over 5 jaar nog steeds?

op 30 11 2013 at 16:27 schreef Thomas E:

“90% van de straatrovers is Marokkaan betekent niet dat 90% van de Marokkanen straatrover is.”
Tenzij het aantal Marokkaanse straatrovers gelijk is aan 90% van de Marokkaanse gemeenschap in NL. Maar toegegeven, dit is te flauw en uitsluitend bedoeld om een gaatje te slaan in MNb’s ‘elementaire statistiek’ :)

op 30 11 2013 at 17:22 schreef Herbert:

@Ralph, de vergelijking met de Colonne Henniecke vind ik ontzettend over de rand gaan. Die groep had niets met de politie van doen. Het waren gewoon onderwereldfiguren die geld wilden verdienen met het ophalen van Joden. Met zo’n vergelijking banaliseer je de dood van ruim 8.500 Joden.

@Herman van der Helm, bevelen opvolgen is logisch. Gebeurt niet alleen bij de politie maar in elke organisatie waar een gezagsverhouding geldt. Ik verhuur mij aan mijn baas, die zegt wat ik moet doen en daar krijg ik geld voor. Alleen heet geen bevel maar is het feitelijk wel.
Maar iedereen heeft ook zijn eigen verantwoording. Agenten moeten keuzes maken. 2 jongens, elke 1 overtreding, welke pak ik aan. Pak ik A aan dan loopt B weg en andersom. En juist in die keuzes worden relatief veel meer Marokkaanse jongeren aangepakt. Voor de meest pietluttige zaken.

op 30 11 2013 at 17:33 schreef Sneebal:

Stel nou dat er geen geheime opdrachten en pvv-netwerken zijn en dat agenten inderdaad puur op basis van hun eigen observaties tot de foute conclusies komen.
Dan denk je eerst aan de oplossing: educatie van agenten. Dat is wel vechten tegen de bierkaai. Niets menselijks is ze vreemd. Illusoire correlaties heet die denkfout. (Die wordt hier ook regelmatig gemaakt.)

Maar door Robin zie ik ineens ook heel erg anders. Omdenken. Verzin echte oplossingen tegen de criminaliteit waarin Marokkanen oververtegenwoordigd zijn. Ga gewoon verder op de een of andere manier. Met veel meer middelen dan we nu hebben. Laat overtreders in ieder geval bijvoorbeeld niet steeds weer te vroeg zonder begeleiding vrij rondlopen. Duik altijd direct bovenop treiter- en intimidatiegedrag. Een enorme voedingsbodem voor racisme bij agenten en in bepaalde buurten is dan gewoon weg.

op 30 11 2013 at 20:01 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Ik weet het niet hoor, maar het zal wel aan mij liggen. Justitie (en de pers) schijnen zich te bekwamen op de verschillende accenten waarmee het nederlands wordt gesproken. Is het een nieuwe manier om bepaalde bevolkingsgroepen als verdachte groep in de hoek te zetten?
Las vandaag twee curieze berichten in Neerlands grootste familiedagblad.

Bericht 1 verhandelt over de mislukte beroving van een 13 jarig Winsums meisje door 2 mannen. Vervolgens werd er een vuurwapen of “iets’ dat daarop leek” in der gezicht geduwd. De ene verdachte was een blanke man met zwart haar, had een zilveren ketting om en sprak met een Antilliaans accent. Dader 2 was zwart en heeft blijkbaar niks gezegd tijdens de overval. Dus accent onbekend.
Het kan er bij mij niet in dat een 13 jarige meid in Winsum het verschil weet/kent tussen de verschillende accenten waarmee door de verschillende Allochtone groepen het Nederlands gesproken of gebezigd wordt. Want het is natuurlijk wel zo dat er inderdaad met verschillende accenten gesproken wordt, maar net zo zitten er in al die groepen mensen, zeker jongeren, die vrijwel perfect nederlands praten mét bijbehorend Nederlandse accent, of het nu Brabants, Gronings of plat Haags is. Er zit van alles tussen. Nu weet ik uit ervaring dat de autochtone NLer zeer zelden het verschil merkt of kent waarmee een Surinamer of een Antilliaan het nederlands hanteert. Zelf kan ik verschillende accenten nadoen(na-apen).Zal wel niet de enige zijn die dat kan.
Maar al sla je me dood, ik kan de accenten waarmee een Marokkaan en Turk Nederlands spreken echt niet onderscheiden. Dat brengt me dan naar curieus bericht no.2 in dezelfde krant.
Het bericht verhaalt over een huisoverval te Utrecht, gepleegd door 2 mannen met opvallende stemmen. De ene overvaller had een zware bromstem en sprak met een “Marokkaans accent”, terwijl zijn makker in het kwaad met een fijne piepstem nederlands met een “Turks accent”sprak..

Gaan we nu op de accenten toer?

op 30 11 2013 at 20:06 schreef Sasha Berkman:

“PVV netwerken” hahahaha

op 30 11 2013 at 23:37 schreef Paul:

De politie is weg uit Schalkhaar maar is Schalkhaar wel uit de politie?

op 01 12 2013 at 07:40 schreef Win:

Net als er wordt gezegd dat er onder de allochtonen maar een kleine groep rotte appels is geldt dit ook voor de politie. Denk aub niet dat alle politieagenten racisten zijn en op allochtonen jagen. Ik, zelf allochtoon en politieagent beaam inderdaad dat er racisten zijn onder de politieagenten maar dit is slechts een klein deel. Het overgrote deel zijn hardwerkende agenten die wel hun politietaak op de juiste manier uitvoeren.

op 01 12 2013 at 11:06 schreef Ralph van der Geest:

“op 30 11 2013 at 11:49 schreef Bertje:

Ralph:

Onze eeuwige fascisten kliek roeper.
Doe dat nou eens wat minder en je betogen zijn een stuk geloofwaardiger”
Goed hoor geloofwaardige Bertje. Next.

op 01 12 2013 at 12:25 schreef Sneebal:

Win, je raakt een snaar en die is hier soms heel gevoelig. Je bent gelukkig wel de juiste afzender, al zullen er nu mensen zijn die denken: trol.
Ik geloof je zo, want ik haat generaliseren door wie dan ook. Ik haat het en wil bewijzen en feiten zien voordat ik iets geloof als DE politie is racistisch. Dat er te veel racisme is: ja. Net zoals dat er te veel Marokkanen onder criminelen zijn om niet te willen weten hoe dat komt (welk samenspel van maatschappij, specifieke omstandigheden en achtergrond, zonder taboes).
Feiten. Zoals een ander verderop deze site ook bepleit. Geen wensdenken en geen meningen als feiten presenteren maar in de volle glorie zoeken naar alle feiten.

op 01 12 2013 at 12:41 schreef nexus m.:

“Een allochtoon in een luxe auto? Die moet zeker gestolen zijn”

Net het verhaal van een kennis die enige tijd geleden midden in Arnhem door surveillerende in burger midden op een centraal kruising gestopt werd, omdat de agenten dachten dat de auto gestolen was.
Het kon gewoon niet anders, dachten de agenten in burger, omdat het een gekleurd allochtoon betrof.

Hielp ook niet dat mijn kennis vertelde dat hij de auto net uit de garage van de auto-handelaar had opgehaald. Splinter nieuw. Alle documenten moesten midden op de kruising gecontroleerd worden.

” of er de nummerborden gestolen waren?”

Allemaal de reinste xenofobe gekte van die twee agenten. Toen ze op een gegeven moment beseften dat ze te ver zijn gegaan, vroeg mijn kennis ” mag ik even uw naam en/of identiteitsbewijs zien?,” begonnen ze gelijk dat hij in het begin had beter moeten kijken, toen een miniem pasje tevoorschijn werd gehaald.

Ze werden pas echt agressief op het moment dat mijn kennis zei dat hij eigenlijk een klacht over dit voorval wou indienen. Toen reageerde de ene ” maar dan wil je zeker eerst verhoord worden, want dan ben ik met jou nog niet klaar! Eerst moet je dan naar de politiecel.”

Het moeilijkste vond mijn kennis om daarna zijn twee kinderen en zijn vrouw die tijdens deze incident in de auto aanwezig waren in de weken daarna te moeten overtuigen dat de Nederlandse politie niet racistisch is en dat er in Nederland niet steeds buiten het wettelijke boekje door de politie in burger wordt opgetreden.

op 01 12 2013 at 16:32 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Ik heb een feit voor je. Vooralsnog komt de racistische agent weg met zijn debiele gedrag tegenover minderheden. Mede dankzij kritische denkers zoals jij die de nuance herkennen in zulke situaties. ;(

De politie waarborgt de volksgemeinschaft ten koste van de kleurling. Dit is wat we wilden, dit is waar we op hebben gestemd. Cut the crap!

op 01 12 2013 at 20:31 schreef Sneebal:

Boe!
Eerste zin: ik word nieuwsgierig.
Je tweede zin: feit. Een feit dat ik ook niet wil.
Derde zin: geen feit vooralsnog. Hypotheses vind ik prima. Meningen ook. Maar leg het uit. Dus zeg maar hoe ik (en soortgenoten die jij kennelijk ziet) er mede voor zorgen dat agenten wegkomen met dergelijk gedrag en liefst ook gelijk welk verschil jij maakt.

Tweede alinea eerste zin: wel heel makkelijk getrokken conclusie. Als je Win wil geloven, zijn het rotte appels. Je een na laatste zin snap ik niet. Ik denk dat weinig mensen hebben gestemd met het doel de politie te laten discrimineren.

Feit is wel dat de politie te veel rotte appels heeft om goed te keuren, als je de verhalen hoort. En dat moet worden aangepakt. Niet hysterisch gaan doen en het politiebreed of maatschappijbreed gaan trekken als dat niet waar hoeft te zijn en zeker niet helpt. Kom dan met feiten en onderbouwing als het allemaal echt zo erg is.

op 01 12 2013 at 21:12 schreef Marco Meijer:

Het is nog veel erger. De politie discrimineert niet alleen op huidskleur maar ook op sexe en op leeftijd.
Mannen worden veel vaker aangehouden en gefouilleerd dan vrouwen. En jongeren veel vaker dan senioren.
Maar over die misstanden hoor je eigenlijk nooit iemand.

op 01 12 2013 at 23:19 schreef dewanand:

namaste Boe! Ik ben een moslim, Salaam Aleikum, Shalom, fa waka mang,

Jij schrijft dit:

“De politie waarborgt de volksgemeinschaft ten koste van de kleurling. Dit is wat we wilden, dit is waar we op hebben gestemd. Cut the crap!”

Je slaat de spijker op z’n hete geile harde kop man, perfect gezegd, pure democratie toch? Wij stemden erop dus waarom zeiken we nog? Wil je nog lekker inwendig gevisiteerd worden met handige, scherpe onderzoeks dildo’s of door mannenhanden met handschoentjes die geen vinger afdrukken achterlaten? Nou, stem voortaan met je korte pootjes he.

De politie doet haar werk en het volk stemde erop, dus je kiest het zelf. Sommige boeven zijn wit, maar de prevalentie van niet puur witte boeven is verdacht hoog, dus hoe moet een arme agent nou hiermee omgaan? Bekijk de wereld met een politiepet op dan zie je meer zwarte boeven op straat zou ik zeggen, omdat elke zwarte in het donker op een boef lijkt, incl die zwarte straatpoesjes.

dewanand en Wieroe
parttime fundamentalistische, goudbruine koelieachtige poesjes

op 02 12 2013 at 11:01 schreef Harm:

Wat een ontzettend papegaaigedrag op deze site. Eerst wordt er een bijeenkomst georganiseerd waarin veelvuldig het woord racisme wordt geroepen, waarna vervolgens de medestanders kunnen roepen: ‘zie je wel racisme, want zij roepen het ook’

Wat me vooral stoort, is dat iedereen heel opgewonden raakt over via-via-via anketdotes die natuurlijk steeds sterker worden. De situatie in grote steden is nu eenmaal verre van perfect, dus ik vind niet dat je alles wag de politie niet helemaal goed doet meteen moet promoveren van ‘bevooroordeeld’ naar ‘racistisch’

op 02 12 2013 at 15:21 schreef Sasha berkman:

Beste marco, bagataliseer jij maar lekker verder. Je bent zeker blank en PVV of VVD stemmer? Dat is het ergste schorum dat ons land herbergt.

op 02 12 2013 at 16:42 schreef Marco Meijer:

Beste Sasha,

zelfs van jou had ik een wat inhoudelijker antwoord verwacht dan dit goedkope ad hominem.
Probeer het nog eens zou ik zeggen.
Of was dit het beste dat je kunt opbrengen ?

op 02 12 2013 at 21:49 schreef Sasha Berkman:

Ik vond het beter dan wat jij hier neer plempte. Een dergelijke mega non-bijdrage had ik al lang niet meer gezien.

op 02 12 2013 at 22:47 schreef dewanand:

namaste Sasha en Marco,

Kijk, eerlijk gezegd ben ik zelf een buitenlandertje, met mijn suri koelie kleurtje, maar ik vind het marokkanen probleem (dure fiets) en symptoom van een zieke multikukeluku en zoek complexere en ingenieuze oplossingen. HIerom publiceer ik nogal pittige studieteksten over de vele etnische problemen. De oplossingen zijn echt niet simpel die ik heb ontwikkeld en het trieste is dat er geen politieke wil is om de problemen echt op te lossen.

Kleine criminelen stelen nauwelijks 5 procent van het hele Misdaad BNP van Nederland maar men kijkt toch alleen naar hen. Grote criminelen kan men niets doen en dat zijn echte grote boeven en professionals.

zie onder, een pittige analyse tekst van mij.
mbt marokanen beveel ik die twee onderin aan.

titel:
Etnische zuivering met 1 miljard euro

4. Enkele argumenten (14) voor een etnische zuivering van Nederland

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1258
Offerdatum 4 september 2008

http://www.dewanand.com/wfor1258.htm

mbt marokkanen check deze teksten van mij eens online:

op 02 12 2013 at 22:53 schreef dewanand:

Kijk nu we het over marokkanen hebben, check aub deze twee teksten van mij over deze zwaar gestigmatiseerde en gemarginaliseerde etnische minderheidsgroep in Nederland:

1 Miljoen Marokkaanse miljonairs

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1189
Offerdatum 6 februari 2006

http://www.dewanand.com/wfor1189.htm

en deze leuke supertekst zeg voor elke trotse, jonge en energieke Marokkaan:

Marokkaanse power

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1281
Offerdatum 31 maart 2010

Inhoud van dit essay.

Citaat 1. Marokkaanse jeugd beleeft generatiecrisis
Citaat 2. Scriptie maatschappijleer Marokkanen
Citaat 3. Dubbelleven Marokkanen fnuikt psyche
Citaat 4. Marokkaanse jongeren vast voor lichtere delicten

1. Mijn betoog over Marokkanen volgt nu.
2. Omgaan met racisme en discriminatie
3. Contrair handelen bij discriminatie
4. Kiezen voor een criminele carrière als Marokkaan
5. Moderne Marokkaanse hoertjes
6. Jezelf empoweren en organiseren
7. Begin klein en denk groot
8. Integratie is bullshit hoor, hou gewoon je etnische identiteit
9. Islamitisch integreren
10. Remigratie naar Marokko?
11. Marokkaanse Power
12. Ter besluit

http://www.dewanand.com/wfor1281.htm

op 03 12 2013 at 01:22 schreef Robin:

” Je bent zeker blank en PVV of VVD stemmer? Dat is het ergste schorum dat ons land herbergt.”

De verhoudingen zijn helemaal zoek bij jou, als je niet kan (of wil) inzien wat betreft het echte schorem in Nederland, dat zijn er misschien een paar duizend en geen miljoenen.

op 03 12 2013 at 08:23 schreef Bigpete:

Onze huiskrakert die helemaal hysterisch wordt als er in algemene zin over allochtonen wordt gesproken zet hier en passant 3,5 miljoen stemmer weg als het ergste schorum. NOOIT meer zeiken over generalisaties sacha!

op 03 12 2013 at 10:12 schreef Sasha berkman:

Bigpete: Jij bent anders het levende bewijs van mijn stelling dat VVD- en PVV stemmers niet deugen.

op 03 12 2013 at 11:51 schreef Marco Meijer:

En nog steeds geen antwoord op mijn vraag.
Misschien is die te moeilijk voor dit forum?

op 03 12 2013 at 13:14 schreef Sasha berkman:

Marco, zeg eens eerlijk, jij bent toch blank en stemt PVV of VVD?

op 03 12 2013 at 16:13 schreef Marco Meijer:

Ik ben blank en ik stem geen VVD en ook geen PVV.

En mag ik dan nu eindelijk een inhoudelijke reactie van je tegemoet zien na al deze afleidingspogingen? Je hebt nu wel genoeg tijd gehad om een intelligenter antwoord te produceren, zou ik zeggen.

op 03 12 2013 at 20:30 schreef Sneebal:

Sasha
Om 10.12 doe je zelfs een n=1.
Dus als ik 1 Marokkaan zie stelen is dat het levende bewijs? Dan kun je voortaan bijna elke bevolkingsgroep, leeftijdsgroep, beroepsgroep, noem maar op.. koppelen aan een eigenschap of oordeel. Een duidelijke exemplaar of gebeurtenis is al genoeg.
Wat wring je je in bochten. Geef gewoon een foutje toe. Of zeg waar je niet scherp was. Ben gewoon eerlijk.

op 03 12 2013 at 20:30 schreef Sasha Berkman:

“Het is nog veel erger. De politie discrimineert niet alleen op huidskleur maar ook op sexe en op leeftijd.
Mannen worden veel vaker aangehouden en gefouilleerd dan vrouwen. En jongeren veel vaker dan senioren.
Maar over die misstanden hoor je eigenlijk nooit iemand.”

Je bent een trol.

op 04 12 2013 at 10:45 schreef Marco Meijer:

Veritas dura, sed veritas.

En Sasha kan na al die jaren nog steeds niet tegen zijn verlies. Sneu hoor.

Eerst ben ik een PVV-stemmer, nu ben ik weer een trol. Alleen maar om te maskeren dat het hem niet lukt om een inhoudelijk antwoord te geven. Zeg dan gewoon dat je dat niet kan.
Of hou gewoon een keer je mond voor de verandering.

op 04 12 2013 at 14:58 schreef Sasha berkman:

marco, in principe reageer ik niet op trollen. Ik dacht dat gezien je smerige non-beidrage je wel een VVD- of PVV stemmer zou zijn. Je zegt dat je dat niet bent. Ik kan dat niet veriffieren. het is bekent dat rechtse lieden keiharde leugenaars zijn als het over racisme, migranten en vreemdelingen in het algemeen gaat. Rutte heeft zelfs in Bruin 1 de grootste leugenaar en haatzaaier na WO-II een soort van legitimiteit verschaft en zich daardoor gedregadeerd tot een fascisten-vasal en de VVD voorgoed van de lijst van fatsoenlijke partijen verwijdert. Ik had gewoon niet op je getrol moeten reageren.

op 04 12 2013 at 21:21 schreef Marco Meijer:

En nog steeds geen spoor van een inhoudelijke reactie. Kennelijk is de vraag echt te moeilijk. Je spelling wordt er ook al niet beter op, trouwens.

op 04 12 2013 at 23:33 schreef Sasha Berkman:

Wat was je inhoudelijke vraag ook al weer?

“Het is nog veel erger. De politie discrimineert niet alleen op huidskleur maar ook op sexe en op leeftijd.
Mannen worden veel vaker aangehouden en gefouilleerd dan vrouwen. En jongeren veel vaker dan senioren.
Maar over die misstanden hoor je eigenlijk nooit iemand.”

Ik zie daar geen vraag in spellingnazi.

op 05 12 2013 at 13:02 schreef Marco Meijer:

Laat maar Sasha.
Het is mij wel duidelijk inmiddels.
Je kan niet uitleggen waarom de politie wél mag discrimineren op leeftijd en sexe.
Bedankt evengoed.
En een fijne dag nog.

op 05 12 2013 at 16:53 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Ik snap jou niet gehaktbal. Komen politieagenten niet uit de maatschappij? Een maatschappij waarin een deel van de bevolking overgeleverd is aan types zoals jij. Dit is Nederland meneer en dat betekent blank eerst en ondertussen bezuinig je de politie weg. Het is makkelijker en veiliger om Ali uit zijn huis te sleuren, mak gemaakt door jaren van institutionalisering, dan georganiseerde bendes of corruptie aan te pakken. Het is geen wetten handhaven maar entertainment. Zolang alles wat boven de veertig is zich veilig kan wanen.

Racisme is uitgevonden door buitenlanders zodat ze meer bijstand kunnen innen. De suggestie dat Nederland racistisch is kan alleen als het waar hoeft te zijn of als het helpt. Maar vrees niet. Je hoeft de gekleurde crimineel niet zielig te vinden. Keerzijde is dat je geen mededogen moet verwachten.

op 05 12 2013 at 16:56 schreef Vader Jacob:

Ligt het aan mij of probeert Marco racisme goed te praten?

Dat is ook een van de walgelijkere trends van tegenwoordig. Daar sta je dan… blank en dik en vet je af te vragen waarom het fout is om racistisch te zijn.

op 05 12 2013 at 21:31 schreef Marco Meijer:

Het ligt aan jou.

op 06 12 2013 at 17:16 schreef Marco Meijer:

En nu wil ik het weten ook.
Ik ben inmiddels hier al uitgemaakt voor racist, nazi, pvv’er, schorum en nog meer fraais.
En waarom ? Omdat ik de (dacht ik) legitieme kwestie opwerp hoe het nou komt dat onze politie kennelijk wel mag discrimineren op leeftijd en geslacht maar niet op huidskleur.
Daar is vast en zeker een uitstekende verklaring voor maar ik kan het niet formuleren. En Sascha kan het ook niet, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Blijkbaar frustreert hem dat hevig dus leg ik de vraag gewoon weer in de groep. Op het gevaar af dat ik nog een paar scheldwoorden naar mijn kop krijg maar dat overleef ik wel.
Dus: wie weet hoe het zit en kan het me in simpele Jip en Janneke taal uitleggen ?
En ik vraag het niet om te trollen of te klieren: ik heb ergens het gevoel dat het wel klopt maar ik kan echt niet formuleren waarom. Wie wel ?

op 06 12 2013 at 17:23 schreef Peter:

Je zit te trollen, Meijer, zoals wel vaker.

Het gaat hier om rassendiscriminatie door de politie. Hou je aan het onderwerp.

Als jij het over seksediscriminatie wilt hebben, of leeftijdsdiscriminatie, schrijf dan een stuk.

Ga niet wachten tot iemand anders over rassendiscriminatie begint om dan – als een echte, racistische PVV-trol – het onderwerp proberen te verleggen naar leeftijds- en seksediscriminatie, wat jou kennelijk geweldig dwarszit, al heb ik je er nooit eerder over gehoord.

op 07 12 2013 at 20:27 schreef Sneebal:

Boe!
Volgens mij heb je het tegen mij.
Ik ben klaar met je gelul. Je noemt me gehaktbal en zegt dat er mensen zijn overgeleverd aan types zoals ik.
Jij neemt het recht om mij te beledigen, over een kam te scheren met ik weet niet precies wie en vraagt ondertussen begrip voor iets dat je slecht onderbouwd.
Mijn sympathie ben je kwijt. Eerst stoppen met je vingertje en om je heen slaan.
Dat zegt verder niks over mijn sympathie voor mensen die slachtoffer zijn van racisme.
Denk jij trouwens wel even na aan welke kant jij staat met je wij/zij-denken en je korte lontje. En hoe jij zou zijn met jouw instelling als je blank was geweest. Niet zoals ik denk ik.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS