Home » Archief » Een Marokkaanse met een wijnbar


[08.02.2014]

Een Marokkaanse met een wijnbar

Peter Breedveld

zoe3
Foto: Zo’é

Ik ben dol op Marokkaanse wijn, vooral de witte (ik drink bijna alleen maar witte wijn). Mijn favoriet is Aït Souala, een stevige wijn van de Viognierdruif die toch heel elegant is. Dat is Marokko: robuust maar elegant, zoals de Marokkaanse vrouwen.

In Marokko wordt al sinds de Fenicische tijd onafgebroken wijn verbouwd. Per jaar produceert Marokko 450.000 hectoliter wijn. Dat is niet zoveel als Frankrijk (50 miljoen hectoliter) maar aanzienlijk meer dan Nederland, met zijn duizend hectolitertjes wijn van abominabele kwaliteit. In Nederland begon de wijnbouw pas in de Middeleeuwen, maar Nederlanders hebben altijd liever bier gedronken, dus lang heeft dat niet geduurd. Het Nederlandse klimaat helpt natuurlijk ook niet.

Fietser doodrijden

Dat we even helder hebben met welke cultuur een Marokkaans-Nederlandse vrouw precies ‘botst’ wanneer ze een wijnbar begint. Dat is niet de Marokkaanse cultuur. Ze zou met de Marokkaanse cultuur botsen als ze een bierkelder begon waar haar gasten zich de hele avond vol lieten lopen op het ritme van de Toppers, om daarna op straat een toevallige passant in elkaar te schoppen of dronken achter het stuur een fietser dood te rijden. Want dát is Nederlandse cultuur.

‘Een Marokkaanse vrouw die een wijnbar opent: de controverse kan haast niet groter’, hyperventileert treinkrant Metro over de veertigjarige Elou Akhiat. Ze botst volgens Metro met de Marokkaanse cultuur en is daarmee ‘het vleesgeworden voorbeeld van integratie’.

Kuiltje voor de jus

Daar zijn de media dol op, op Marokkanen en Turken die ‘botsen’ met hun cultuur. Daarom zie je die Marokkaanse schrijver met dat geweldige haar steeds bij Pauw & Witteman en heeft Kustaw Bessems’ Volkskrant-bijlage Vonk elke week een ex-moslim die over zijn of haar trauma’s schrijft. Dat is de voorwaarde om geaccepteerd te worden in Nederland: je moet ‘botsen’ met de cultuur waarin je bent opgegroeid.

En dan nog: Metro blijft Elou Akhiat consequent opvoeren als ‘Marokkaanse’. Geen Nederlander, geen Rotterdammer, maar ‘Marokkaanse’. Ze zal nooit worden geaccepteerd als een Nederlandse, al gaat ze elk weekend naar de parenclub en graaft ze een kuiltje in haar stamppot voor de jus, want een Nederlandse is blank en blond met lichte ogen.

Sluiers en gearrangeerde huwelijken

Als een Nederlandse een wijnbar zou zijn begonnen, zou Metro hebben geschreven over haar liefde voor wijn, haar ondernemingszin. Maar Akhiat is Marokkaanse, dus moet het over de islam gaan en over sluiers en gearrangeerde huwelijken. Fuck die wijnbar! Waarom draag je geen sluier?

Kijk, zo schrijven ze in Amerika over een immigrant met een eigen zaak. Zo hoort het, godverdomme. De Amerikaanse cultuur is veruit superieur aan de Nederlandse.

Ik twitterde erover en meteen reageerde een lampie dat er inderdaad heel wat meer bij komt kijken voordat Elou Akhiat zich ‘geïntegreerd’ mag noemen: ‘Ook sinterklaas en onze cultuur accepteren‘. Het ontbreekt er nog maar aan dat Marokkaanse en Turkse vrouwen zich niet moeten onderwerpen aan een maagdelijkheidstest. Dat je je wel als een echte gezonde Hollandse meid in het fietsenhok hebt laten ontmaagden door de grootste lul van het schoolplein.

Verplichte vaginainspectie

Maar misschien moet ik onze politici niet op ideeën gaan brengen. Een verplichte vaginainspectie voor migrantenmeisjes komt er op zeker. Wedje leggen? Lodewijk Asscher zet er zijn handtekening onder.

Ik wens Elou Akhiat veel succes met haar nieuwe zaak en binnenkort kom ik daar wijn drinken en inspecteren of er serieus waar echte diamanten in haar kroonluchters zitten, zoals Metro beweert.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 08.02.2014 @ 12:14

[Home]
 

31 Reacties

op 08 02 2014 at 13:33 schreef Najat:

Waar heb je nou eigenlijk een probleem mee? Met haar verhaal? Met hoe Metro het heeft opgeschreven? Misschien staat ze er zelf wel achter en zoekt ze niet overal spijkers op laag water. Ik vind haar stoer!

op 08 02 2014 at 13:38 schreef Khadijah:

Ik vroeg me al af waar je bleef met je reactie hierop.;)
Er zal nog wel heel wat water door de Maas stromen, voor men van dat cliché “Marokkaanse” af is en kijkt naar persoon. Maar goed het is wel apart. Als ik dat mag zeggen.
Ongeacht wie het exploiteert zal je mij er niet zien. Ik ben geheelonthouder, staat los van mijn cultuur en geloof, overigens.

op 08 02 2014 at 14:35 schreef dewanand:

namaste Peter,

Mooi stuk zeg, ondernemen is iets persoonlijks en je moet veel weten en guts hebben om iets te starten. Die link naar amerika bekeek ik, hier wat citaten:

Seaburn is the Only Greek Bookstore in New York!
48- year-old owner Sam Chekwas is a Nigerian who feels Greek. He is fluent in Greek.

http://usa.greekreporter.com/2010/12/06/seaburn-is-the-only-greek-bookstore-in-new-york/

In Nederland ben je als niet blanke, met kleurtje altijd een lagere kaste, altijd een probleem figuur, men zal je nooit als volwaardig zien of accepteren, en dat is die hele apartheidscultuur in dit land. Er zijn uitzonderingen, ok handjevol goede blanke nlers, maar ik kijk naar vele niet blanken om mij heen en zie hoe ze lijden en verstoten zijn uit alle blanke kringen en netwerken als die vieze allochtoon, die eeuwig vreemd en raar blijft.

Ok, nu begrijp ik het proces beter van integratie, assimilatie, en infiltratie, en het is natuurlijk. De Natuur is sterker dan ons dus wij moeten ons onderwerpen aan Moeder natuur en kunnen er niet van winnen.

Ach, ik voel mij beter als lage kaste koelielander, Wieroe ook, dus wat maakt het uit?

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 08 02 2014 at 14:47 schreef Sofia van der Linde:

Als ik eens in Rotterdam Noord ben, zal ik eens wat van haar wijn proberen. Ik heb nog nooit Marokkaanse wijn gehad. Dat hiaat in mijn algemene ontwikkeling moet nodig eens worden opgevuld.

op 08 02 2014 at 15:53 schreef MNb:

“Dat is niet de Marokkaanse cultuur.”
Natuurlijk niet. Dat is de islamitische policultuur zoals die in de ogen van islamofoben en andere nitwits zou moeten zijn. Ik herinner me een zelfbenoemd scepticus die reageerde met “maar dat kan toch helemaal niet?” toen ik schreef dat ik al jarenlang een LAT-relatie heb met een moslima.
Doe je ons verslag over EA’s wijnbar?

op 08 02 2014 at 16:27 schreef Thomas E:

Ik heb me rot gelachen om dit stuk (“al gaat ze elk weekend naar de parenclub en graaft ze een kuiltje in haar stamppot voor de jus”).

En het is zó waar!

op 08 02 2014 at 16:45 schreef jvdheuvel:

In Rotterdam. Bah.

op 08 02 2014 at 17:58 schreef Karim:

Dewanand,

Eindelijk een puike reactie van je die ik kan volgen. Chapeau, ga zo door!

op 08 02 2014 at 18:50 schreef dewanand:

nou thomas E,

ja Wieroe en ik lachten ook om deze regels:

‘Metro blijft Elou Akhiat…’
‘Ze zal nooit worden geaccepteerd als een Nederlandse, al gaat ze elk weekend naar de parenclub en graaft ze een kuiltje in haar stamppot voor de jus, want een Nederlandse is blank en blond met lichte ogen.’

Nou ze kan misschien kiezen voor de oplossing van Geert Wilders, die zijn haar straighte en blondeerde, zich wit schminkt, blauwe lenzen draagt, en radicaaal anti allochtoon, en anti allahtoon werd in zijn eigen PVV parenclubje, en nu zit er zelfs een lage kaste koeliemeid in op lijstnr 12. Shailaya Harangi-Nanda.

zo moeilijk is het niet he om Hollands te worden. Wel moet ze haar zwart Marokkaans schaamhaar en donker kutje niet veranderen omdat dat juist zo een lekker exotisch bijsmaakje heeft in een Hollands peeshokje.

stelling:
Kan tien cc blank hollands sperma per dag Elou Akhiat tot een geaccepteerd Marokkaans sletje maken in Nederland? Het werkte wel voor Maxima uit Argentinie die nu koningin is dankzij blauw, adellijk Hollands sperma.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 08 02 2014 at 19:51 schreef vander f:

Zal door een aantal para-psycho’s wel weer gezien worden als een soort van black ops taqqiya bar,
betaald door SA,
of zo.

op 08 02 2014 at 20:27 schreef dewanand:

namaste Karim,

Onderzoek is erg moeilijk nu en je maakt er snel vijanden mee.

Het botweg en blind haten van etnische groepen, rassen, volkeren, enz enz onderzoek ik al 21 jaar en ik publiceerde al mijn onderzoeks teksten en boeken maar botweg op mijn site. Nogal bonte verzameling teksten is het nu op http://www.dewanand.com maar gelukkig denkt Wieroe nu nog mee met mij om onze theorieen verder te ontwikkelen en oplossingen te vinden die pacifistisch en intelligent zijn.

zie onder hoe moslima’s worden achtergesteld. Onderin zie je een research boekje van mij, erg realistisch feitelijk, want Peter brand er zijn witte vingers mee door pro allochtoon en pro allahtoon te zijn als autochtone, hollandse man.

Wat is de stand nu Kamp A (autochtoon) versus Kamp B (buitenlanders)?
100 – 1 denkt Wieroe.

dewanand en Wieroe

vandaag:

Zeeuwse moslima doet aangifte van discriminatie
De Zeeuwse Leila Kallal heeft zaterdag

http://www.nu.nl/binnenland/3696602/zeeuwse-moslima-doet-aangifte-van-discriminatie.html

online publicatie uit 2009:

WEBpublication BOOK WART0223 / EPAGE 1 of 57
Moord op allochtonen
0.0. Inhoudsopgave

Aantal digitale A4 pagina’s: 201

http://www.dewanand.com/moord01.htm

op 09 02 2014 at 09:44 schreef yurp:

Prima stuk, waar alleen nu weer de sneer naar de Nederlandse wijnboeren vandaan moet komen? Abominabele kwaliteit? Er zijn prima Nederlandse wijnen te koop.

op 09 02 2014 at 10:03 schreef nexus:

Om geliefd in Nederland te zijn: “…je moet ‘botsen’ met de cultuur waarin je bent opgegroeid.”

Tja, zou niet helemaal waar zijn, kijkend naar het geval van Ponke Prinsen die heel veel aan deed om met de eigen cultuur te gaan botsen.
Vervolgens werd hij vooral dood verzwegen.

op 09 02 2014 at 12:26 schreef Ana:

Goed stuk (wist dat niet van die vele Marokkaanse wijnen, ga ook maar eens naar die winkel) + ik ga ook steeds meer wennen aan de reacties van dewanand ;)

op 09 02 2014 at 13:50 schreef Ralph van der Geest:

Proest, een vast en zeker oer-Hollandse Wilders-adept en op zijn minst halve analfabeet die mevrouw Akhiat wel even voorschrijft wat haar ideeën over integratie moeten zijn door het te hebben over ‘sinterklaar’ (zonder ‘s’).
Met zulk dom geteisem wil je als ontwikkeld mens toch helemaal niet geïntegreerd zijn?
Wederom puik stuk.

op 09 02 2014 at 17:25 schreef Pietro:

Prima stuk, maar de alinea waarin je ‘de Amerikaanse cultuur’ ophemelt schiet mij in het verkeerde keelgat. Grote tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen zijn nog altijd schokkend en reëel in de Amerikaanse samenleving aanwezig. Zie bv. http://www.truth-out.org/opinion/item/15170 Dat er in de Amerikaanse pers zo nu en dan prachtige artikelen verschijnen neemt niet weg dat er in het leven van alledag op het terrein van segregatie en discriminatie nog altijd ontzettend veel mis in de VS, een land waar de meerderheid van de bevolking zich nog nog altijd stevig ankert in oerconservatieve, christenfundamentalistische opvattingen.

op 09 02 2014 at 21:08 schreef Sasha Berkman:

Nexus: Hij heette Poncke Princen en hij is een van de weinige Nederlanders waar ik echt trots op ben.

op 09 02 2014 at 22:19 schreef Marco Meijer:

Leuke dame, stoer ook. Ik kom wel eens in Rotterdam, zal eens een paar flessen bij haar aanschaffen. Aït Souala o.a.
Ben benieuwd.

op 09 02 2014 at 22:27 schreef dewanand:

namaste Ana, ea Fnaakters,

Interessant is dat dit Marokkaans meisje zes jaar geleden haar hoofddoek eraf flikkerde en haar passie voor de wijnhandel oppakte, en zie nu wat zij heeft gepresteerd: haast een nationale hype, dus haar kassa zal lekker luid rinkelen komende jaren, en als heel Nederland nou eens haar exclusieve Marokkaanse wijnen proeft dit jaar dan haalt zij een slordige omzet van minstens:

10E6 * 15 euro = 15 miljoen euro.
En ze moet haar wijnen per post gaan versturen en online haar Marokkaanse wijnbar ontwikkelen.

Ja, Elou Akhiat is al een idool voor Wieroe en mij als lagere kaste koelie ratjes uit de Delftse slums, en haar winkeltje staat aan de Bergweg 166 in Rotterdam, dus wij zouden komende weekend met alle Fnaakters daar halfbloot een wijntje kunnen gaan drinken. Peter regel een tijd komend weekend en zet de uitnodiging op je site met een fotoshoot van haar luxe wijnbar.

Elou Akiat moet onze eerste marokkaanse Dagobert meid worden met een heel pakhuis vol zwart Marokkaans geld, zwarte dirhams he en een rolmodel voor elke white trash meid in nederland.

Publiceer een goed interview met Elou op FN zou ik zeggen en maak nog meer reclame.

dewanand en Wieroe

op 09 02 2014 at 23:01 schreef dewanand:

hi peter
even correctie posting:
dan haalt zij een slordige omzet van minstens:

10E6 * 15 euro = 150 miljoen euro.

maar ok dit is niet realistisch omdat haar verkoop organisatie dit absoluut niet aankan als ZZP bedrijfje.

Dus hoop ik van harte dat Elou Akhiat eind dit jaar met de zegen van Allah een omzet heeft gehaald van 1 miljoen harde Eurootjes legaal en twee miljoen gekreukte Eurootjes via de zwarte illegale handel buiten kantoor uren.

Allah, Hanuman, Krishna, Jezus, alle Marokkaanse Djinns, Sheytan, Boeddha, Altecrea en overige goden en godinnen moeten Elou Akhiat zegenen dit jaar met een eerste miljoenen omzet en ze moet de ondernemers prijs winnen als beste zwarte zakenvrouw van Nederland.

Wij moeten onze talentvolle en ondernemende allochtonen en allahtonen steunen en laten doorgroeien. Zo pakken die old white boys netwerken het ook aan met al hun rijke blanke homo bilmaatjes. (Rotary, Lions club, vrijmetselaars, tea party, enz superieure white (‘Ubermenschen’) power bolwerken)

Elou Akhiat is onze Marokkaanse Ubermensch nu miauwt Wieroe met zijn kleine kattenkopje.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 10 02 2014 at 12:34 schreef Marco Meijer:

Naar verluidt zijn er ook protesten en vermaningen vanuit Marokkaanse hoek tegen dit ondernemersinitiatief. Maar dat lijkt me alleen maar goed voor de publiciteit en dus voor de omzet.

op 10 02 2014 at 14:03 schreef Martin:

@Marco Meijer:
Zeker goed voor de publiciteit, anders had Rob Hoogland er vanochtend misschien geen stukje aan gewijd.
Nu wel. En de teneur? U raadt het al: deze vrouw botst met Marokkaanse cultuur!

op 10 02 2014 at 18:36 schreef DeHelpDeskert:

Die doodsbedreigingen die ze heeft ontvangen en alle reacties in de Metro waarin ze voor hoer en afvallige wordt uitgemaakt hebben inderdaad niets met de Marokkaanse cultuur te maken, helaas wel met de islamitische cultuur die ze vaarwel heeft gezegd. Het resultaat is u bekend. Van mij mag iedereen ex-moslim worden, misschien komen we dan nog eens ergens. Ik kan die militante haatcultus missen als kiespijn en ik denk Elou Ekhiat ook.

op 10 02 2014 at 18:47 schreef Ana:

Voorstel; Marokkaanse wijnparty. In het Haagse, Rotterdamse of Amsterdamse (ik ben wat dat betreft geen fijnproever)

op 10 02 2014 at 21:41 schreef Maurice:

Hier een nieuwsbericht erover:

http://www.metronieuws.nl/nieuws/marokkaanse-met-dood-bedreigd-om-wijnbar/SrZnbj!VBJZuHtQdn4W2/

De reacties zelf heb ik niet gelezen.
Komen die negatieve reacties, doodsbedreigingen dus vrnl. uit Marokkaanse hoek of zelfs islamitische hoek?
Either way een behoorlijke realitycheck!

op 11 02 2014 at 04:12 schreef Mario:

@Maurice/ 21:41, die reacties komen uit de hoek van een stel idioten, die nogal moeite hebben om respect te tonen naar een ander.

Tussen de beledigingen door, zijn er -tevens- nogal wat reacties te vinden die juist ageren tegen die beledigingen.

Maar ja, daar hoef je bij ‘domrechts’ niet mee aan te komen. Past niet binnen hun uiterst beperkte denkvermogens.

Screenshot, incl. reacties:
http://i.imgur.com/vhNa5dL.jpg

op 12 02 2014 at 14:39 schreef Natasha Gerson:

Nou Peter, ze verteld wel zelf haar verhaal dat ook het lezen waard is. Ze meldt zelf expliciet dat ze een opgedrongen huwelijk vaarwel zei en de wijnbar toch wel als een bevrijdingsslag gezien worden. Dat het dan vervolgens wat krukkig wordt opgeschreven allemaal, soit. Waar het om gaat is, de baarden gunnen haar weer die wijnbar niet, doen alsof dat de ‘general’ M/I opinion is, en men trapt daar weer in.

op 12 02 2014 at 14:43 schreef Peter:

Hoi Natasha, in NRC staat vandaag weer een interview met haar, waarin ze zegt dat Metro de boel gewoon bij elkaar verzonnen heeft. Niks gedwongen huwelijk – ze was stapel op die man. Haar vader vindt ze cool. Metro had haar de indruk gegeven dat het een artikel over wijn zou worden en haar liefde voor wijn.

Ik heb dus weer eens gelijk. Dat er – door de opruiende nonsens van Metro – altijd wel een paar honderd mongolen zijn te vinden die haar bedreigen, is niks nieuws. Ik heb er zelf ook veel ervaring mee, en Hassnae ook, maar daar is dan weer geen aandacht voor, want onze bedreigers zijn geen moslims.

op 12 02 2014 at 20:21 schreef Erik Tjallinks:

Het is natuurlijk wel zo dat “islamisten” vinden dat de islam in Marokko identiek moet zijn aan die in Saudi-Arabië, en dat wijn dus niet kan, en zeker niet door vrouwen verkocht kan worden. Veel Marokkaanse jongeren denken daar ook zo over, omdat zij als geboren Nederlanders deze vorm van islamcultuur beter kennen dan de Marokkaanse variant. De islam in Indonesië bv. leek ook helemaal niet op die in Saudi-Arabië, en daar zijn de voorvechters van de “zuivere islam” ook bezig de dingen naar hun hand te zetten. Intussen denkt idd het Nederlandse publiek, onder invloed van de media, dat de hele islam hetzelfde is als op het Arabisch schiereiland. Los daarvan zijn de doodsbedreigingen schandalig en is de open brief van Abouthaleb moedig en juist.

op 12 02 2014 at 22:56 schreef Pamelz:

Uiteraard weer een geweldig goed geschreven stuk!! Wat mij idd vooral ook opvalt is het feit dat ze er hier op hameren dan het een “Marokkaanse” betreft die een wijnbar opent terwijl alle media bij Faiza Oulahsen constant vermelden dat het om “de Nederlandse” Greenpeace activiste ging, hoe hypocriet weer!

op 15 02 2014 at 11:35 schreef Jan de Boer:

Ook ik bots met de cultuur waarin ik ben opgegroeid, maar ik ik word nog steeds niet geaccepteerd, want zodra ik kritiek heb op die Nederlandse cultuur wordt mij een ‘weg-met-ons’-mentaliteit verweten.

Goede tekst, Peter!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS