Home » Archief » Een principiële ondergrens


[27.05.2017]

Een principiële ondergrens

Petra Kramer

Het motorblok van VVD, CDA en D66 is bereid om weer te onderhandelen met het roetfilter genaamd GroenLinks mits het roetfilter bereid is om geen voorwaarden vooraf te stellen, zo papegaaien de media Rutte.

Als het verhaal vanuit het perspectief van GroenLinks belicht wordt, heet het dat VVD, CDA en D66 moeten bewegen op migratie. Klaver noemt dat een principiële ondergrens en daarin heeft hij volstrekt gelijk.

Laten we eens kijken wat het precies behelst om geen voorwaarden vooraf te stellen. Het CDA mekkert al sinds 2015 dat het vluchtelingenverdrag niet meer van deze tijd is. De grootste Europese fractie, de Europese ‘christendemocraten’, steunt hen daarin.

Anaal verkrachten

Het is ondertussen een publiek geheim dat VVD en CDA een vergelijkbare ‘vluchtelingendeal’ (het woord alleen al, het is koehandel met mensen) met Libië willen sluiten als met Turkije. Het is eveneens een publiek geheim dat Libië totaal ontwricht is doordat Westerse geheime diensten jihadisten niet alleen lieten uitreizen om Gadaffi uiteindelijk anaal te laten verkrachten met een stok (NSFW) en om hem vervolgens te lynchen (NSFW), maar ook dat de zogeheten veiligheidsdiensten de terroristen waartegen ze ons moeten beschermen volop van wapens voorzagen.

En dat is na Libië niet gestopt. Het heeft zich uitgebreid naar Syrië. Een cynicus zou kunnen zeggen dat terroristen alleen nog voor de vorm vervolgd worden. Keeping up appearances totdat bewezen wordt dat de overheid al die tijd de groep, die het zegt te bestrijden, juist bewapende.

Weerloze vluchtelingen

Met ‘zonder voorwaarden vooraf’ onderhandelen en ‘principiële ondergrens’ bedoelen Mark Rutte en Jesse Klaver dit:

Wat u ziet is het volgende: een land dat wij van een dictator ‘bevrijd’ hebben door een terroristische coup actief te ondersteunen, opent het vuur op weerloze vluchtelingen die de hel, die wij gefaciliteerd hebben, trachten te ontsnappen. Met dat land, dat nu helemaal geen noemenswaardige vorm van democratie meer kent, wil het motorblok een deal sluiten. Grof gezegd betekent dat: als jullie de bootjes tegenhouden, betalen wij de kogels.

VVD, CDA en godbetert D66 eisen nogal wat van GroenLinks door te verlangen dat zij zonder voorwaarden vooraf komen onderhandelen. Ze eisen dat zij het vluchtelingenverdrag, het Europees voor de Rechten van de Mens en de Grondwet in de papierversnipperaar gooien. Artikel 90 van de Grondwet luidt: “de regering bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde“. Artikel 91 stelt dat de Grondwet niet gewijzigd kan worden zonder twee keer tweederde meerderheid in beide Kamers mét tussentijdse verkiezingen. Zolang dat niet het geval is dan bepaalt artikel 92 dat volkenrechtelijke organisaties de bevoegdheid hebben om op te dragen dat een eventueel regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gewijzigd wordt omdat in artikel 94 geregeld is dat nationale wetten niet in strijd mogen zijn met internationale verdragen.

Onze manier van leven

Verlos ons van de machtspolitiek waarbij aardbevingen, olierampen en klimaatverandering zogenaamd de onvoorziene gevolgen van zakendoen zijn en waarbij terreur iets is dat je naar je hand kunt zetten.

De partijen die zeggen dat ze ‘onze manier van leven’ willen beschermen, zijn de grootste bedreiging voor die manier van leven. De voormalig ombudsman was nog mild toen hij zei dat het weefsel erodeert. Het weefsel rot keihard weg.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 27.05.2017 @ 09:39

[Home]
 

8 Reacties

op 27 05 2017 at 16:32 schreef MNb:

“eisen nogal wat”
Als de Nldse politiek draait om compromissen sluiten zal het motorblok er heel, heel veel voor terug moeten geven. Anders pleegt GL politieke zelfmoord. Althans, ik hoop dat Klaver slim genoeg is om dat te beseffen.

op 27 05 2017 at 20:05 schreef Gerard Matthijssen:

Waarom worden er alleen toegevingen geëist van Groen Links -of de ChristenUnie- als het de vluchtelingen of het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens betreft? “Niet meer van deze tijd” zwatelt Van Haersma Buma van het CDA. “Vertel Libanon maar eens hoe vol Nederland is”, Trouw, 17-03-2016. Het Vluchtelingenverdrag geldt voor mensen, die daar een beroep op doen, onverschillig waar zij vandaan komen. Het zijn “Europese” bommen, die op Syrië worden gegooid. Terecht stelt Groen Links een ondergrens.
“VVD, CDA en godbetert D66 eisen nogal wat van GroenLinks door te verlangen dat zij zonder voorwaarden vooraf komen onderhandelen” zegt Petra Kramer terecht.Dat valt me tegen van D’66, ik had bij deze partij nog enig rechtsstatelijk besef verwacht. Nu snap ik ook dat D’66 niet door 1 deur kan met de ChristenUnie (CU). De CU partij laat alle andere partijen ver achter zich op het stuk van de rechtsstaat (zie Orde van Advocaten, De partijprogramma’s voor de verkiezingen van 2017 rechtsstatelijk?). Groen Links is voor wat betreft de vluchtelingen heel duidelijk:”GroenLinks heeft als uitgangspunt niet te willen marchanderen met mensenrechten als het om vluchtelingen gaat (p.49).”

op 28 05 2017 at 07:38 schreef Sum:

Met dank aan europa en vooral frankrijk, is er nu anarchie on Libie. Als je je hand in een wespennest steekt kan je gestoken worden. Ik hoop dat veel meer jongeren naar EU komen; land lucht en ter zee om hiet een toekomst op te bouwen. Is goed voor Europa. Laat ze maar komen naar Nederland.

op 28 05 2017 at 20:40 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Waarom zou GL concessies doen? Ik zeg alle macht aan de soviets oh nee GL nieuwe stijl.

Anyway als GL concessies gaat doen krijgt Halsema wel een leuke tijd als minister van…. whatever, maar loopt het nog slechter met GL af dan met de PvdA.

op 28 05 2017 at 23:33 schreef ikzelf:

Halsema? Jeroen, blijf je wel even met je hoofd erbij?

op 29 05 2017 at 13:33 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Nou een GL kabinet zonder Halsema lijkt me ondenkbaar.

op 30 05 2017 at 05:23 schreef Hallo...:

Hallo Jeroen , deze is voor jou:))

https://nl.wikipedia.org/wiki/Femke_Halsema

op 30 05 2017 at 07:53 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ja wat moet ik daarmee?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS