Home » Archief » Ex-vriendin


[07.03.2011]

Ex-vriendin

Jeroen Stam


Illustratie: Egon Schiele

Laatst (zwakke opening, my bad) werd ik onrustig wakker na een verwarrende droom over een ex-vriendin. Dromen over exen zijn per se verwarrende situaties. Gevoelens van empathie (ze zag er toch best lekker uit?) ontmoeten opgekropte frustraties (zoveel hield je blijkbaar ook weer niet van me, dat je het twee weken later al met een ander deed, een godverdomde BABYBOOMER notabene!) en nog opgekroptere frustraties (als je je ex, ouders, zus, broer, beste vriendin, homovriendje (streep naar keuze door) niet voor ALLE kwesties om advies had gevraagd, hadden we heeeeel misschien onze problemen zelf kunnen oplossen).

Discussies met exen, zowel intra– als extrasomnia, zijn per definitie slangenkuilen, maar gelukkig kun je de slangen van een afstand zien en horen. Discussies met aanstaande exen zijn gevaarlijke mangroven. Aan de oppervlakte ziet het er nog idyllisch uit, met het zonlicht dat zo lekker feeëriek door de laaghangende takken speelt. Maar onder het vredig kabbelende water gaat een wereld aan verborgen gevaren schuil.

Dodelijke krokodillen met de koele blik van een krankzinnige seriemoordenaar wachten ontspannen af tot een rimpeling – een onschuldige maar veel te eerlijke opmerking over puttenbillen of lagerhangende tieten of, God betere, De Relatie – het oppervlakte van het water verbreekt, om vervolgens even ontspannen met een rol des doods trefzeker en zonder medelijden hun prooi te verdrinken en op de mangrovebodem achter te laten als lunchpakketje voor de volgende dag. Meervallen slapen dagenlang rustig in gaten in de wal om pas met wijd opengesperde bek tevoorschijn te komen en toe te slaan als jij in deze fase ook maar één woord verkeerd zegt over haar moeder. Murenes, pyranhas, betta geni, ze zijn allemaal uit op jouw vlees zodra je de fout begaat te zeggen wat je écht denkt. Over opmerkingen over een vermeend PMS ga ik het hier niet eens meer hebben.

Regel 1 in een soon-to-be-ended-relatie is niet: Praat Nooit Over Voormalig Overspel, of: Dreig Nooit Met Uitmaken Als Je Niet Bereid Bent Je Dreigement Ook Uit Te Voeren. Regel 1 in deze contreien is: Zeg Als Man Nooit Wat Je Echt Denkt. Doe je dat wel, dan gaan de handschoenen uit en is het ieder voor zich.

En daar zijn vrouwen nu eenmaal beter in dan mannen. Alle argumenten worden uit de kast getrokken om haar gelijk te behalen. “Maar ik mag toch hopelijk wel gewoon zeggen wat ik er van dénk?,” is de meest voorkomende, maar een hevig huilend “Maar we kunnen er toch gewoon over práten?” is een goede tweede. “Ja maar schatje,…” prevelen terwijl je wanhopig probeert te ontrafelen waarom zij denkt dat er nu dus niet gepráát wordt, hoewel ze wel constant aan het woord is. Maar dat daadwerkelijk zéggen staat gelijk aan een openlijke oorlogsverklaring.

En ondertussen gaat je aanstaande ex alleen maar harder huilen. “JE GAAT IEDERE WEEK MET JE VRIENDEN NAAR DE KROEG! HOE DENK JIJ DAT DAT VOOR MIJ VOELT, ALS IK HIER ALLEEN THUIS ZIT?”, krijst ze je toe, terwijl jij melancholisch terugdenkt aan de tijd (vier maanden eerder) dat je iedere avond gezellig samen naar de kroeg ging. Welgemeende excuses, een goedmaakwip waarbij je uitsluitend aan haar plezier denkt, een etentje in een veel te duur restaurant én een door jou gesponsord bezoek aan een dure haar-, ondergoed- of nagelspecialist naar haar keuze kunnen vanaf dit moment nog voor enig uitstel zorgen. Maar in feite zijn het dure tantalus-investeringen waarvan jij op je klompen aanvoelt dat je ze nooit meer zult terug verdienen. Met een zuur hoofd forceer je een glimlach bij het pinnen van een bedrag dat jouw kapper nooit zou durven vragen.

Maar doe je het niet, dan ben je pas echt de lul. Een weekendje weg met je aanstaande ex afzeggen omdat jij drie dagen ruzie in een duur Berlijns hotel niet ziet zitten, maakt de spanning thuis nog ondraaglijker dan die in dat Berlijns hotel zou zijn geweest. Zeggen dat je twijfelt aan de relatie en even afstand wilt, wordt, hoe goed bedoeld ook, door scheidend vrouwelijke partners niet als iets constructiefs uitgelegd. Het is uitsluitend en alleen een motie van wantrouwen, een daad van agressie, een oorlogsverklaring én een ongekende uiting van grofheid die geen enkele rekening met haar gevoelens bla houdt en blabla en blablabla. En daarna worden vrouwen gemeen.

Alles wat je vanaf dit moment nog zegt, wordt op een gouden schaaltje gewikt en gewogen. Door jouw vrouwe, die haar blinddoek al weken eerder samen met de collectie Hustler-dvd’s die je nog voor een prikkie van die ene goede ouwe kennis had overgenomen, ritueel heeft verbrand.

Enig voordeel voor mannen is, dat het uiteindelijk went. Na drie break-ups begin je je voor te nemen voortaan beter op je woorden te letten. Bij de zevende ken je de valkuilen en praat je er behoedzaam omheen. Bij de vijftiende ben je een doorgewinterde uitmaker, en lach je iedere hysterisch jankende aanstaande ex recht in het betraande gelaat uit, om haar vervolgens op haar Facebook-pagina de website van Direct Wonen te linktippen. Tip: doe dit pas nadat je al haar neukbare vriendinnen een Facebook friend-request hebt gestuurd.

Terug naar laatst. Terwijl ik nog lag na te denken over de droom en dus lag te genieten van het vooruitzicht van een ex-vriendinloze maandag, ging op wekkerradio 1 het gesprek over de PVV. Iemand van een website van de VARA had een cartoon gemaakt waarin Wilders werd afgebeeld als een kampbewaarder die allochtonen naar de douche stuurt.

Dat mocht niet, Geert was Boos, en dreigde niet bij het o-zo belangrijke lijsttrekkersdebat voor de meest nutteloze bestuurslaag van Nederland (oké, oké, op de dijkgraven na) te komen vertellen waarom hoofddoekjes uit bus en kantoor geband moeten worden. VARA over de zeik, alle websites van Nederland over de zeik, meten met twee maten, schande want Godwin, vrijheid van meningsuiting één en ondeelbaar, blablabla.

En ineens werd ik als in een hallucinatie weggevoerd naar een discussie-zonder-uitweg met al mijn exen tegelijk. Sommigen waren inderdaad best lekker, zag ik tevreden. Ik zat tegenover ze, en welk argument ik ook gebruikte, het gold wél voor hen maar níet voor mij. Ik ontvluchtte wanhopig de discussie richting toilet en daar spoot de opgekropte frustratie uit alle lichaamsholtes.

In een toestand ergens tussen halfslaap en koortsige visioenen zag ik tussen twee peristaltische krampen door ineens een helverlichte overeenkomst boven mijn toiletpot gloren: de PVV en Geert Wilders zijn geen hoeders van de vrijheid, geen voorvechters van het vrije woord, geen vertegenwoordigers van de zo geroemde Nederlandse liberale verworvendheden, al dan niet Joods-Christelijk-Humanistisch van aard.

Geert Wilders en zijn PVV zijn alle aanstaande ex-vriendinnen van heel Nederland samengebracht in één stampvoetende ex-girlfriend, een kicking & screaming little b.i.a.t.c.h., iedere dag weer. Een klein krengetje dat opkomt voor Deense cartoonisten, maar gaat steigeren als iemand een tekeningetje over haar maakt. Een secreet dat wil dat haar partner haar met alle egards behandelt, maar compleet hysterisch wordt als een van haar coalitiegedoogpartners ook maar enige vorm van kritiek uit, hoe mild ook. Dat moeiteloos de ene na de andere belediging uit haar krulspeldenkoffertje trekt zodra iemand voorzichtig vraagt of haar spelregels ook voor háárzelf gelden.

De PVV is gewoon een trieste trut met een narcistische persoonlijkheidsstructuur. Helaas bleek de redactie van de Joop een onervaren, gewillige en vermoedelijk nog maagdelijke puistenpuber, toen het geklaag en gedreig van de vriendinnenclub van de PVV te grootse vormen aan nam. Hoofdredactrice Francisco van Jole verwijderde gedwee de bewuste cartoon.

Na wederzijds teleurstellende carrières in de bouw, toerisme, credit-management en ontwikkelingssamenwerking heeft Jeroen Stam besloten de dikke, morsige schrijver die al jaren in zijn ranke lichaampje huist, dan maar te accepteren en hém voortaan het geld te laten verdienen. Zie ook zijn website. Hij heeft ook een uitgeverij.

Jeroen Stam, 07.03.2011 @ 19:49

[Home]
 

31 Reacties

op 07 03 2011 at 22:55 schreef MNb:

Mijn ex (een vrouw) betwist dat vrouwen dit hatelijke spel beter beheersen dan mannen. Ik ben niet van plan om details te serveren, maar ik vrees dat ze wel eens gelijk zou kunnen hebben.
De hypocrisie van Wilders is oud nieuws en ook op deze site al uitgebreid besproken, al is de vergelijking wel aardig gevonden. Niettemin is dat te weinig voor zoveel omhaal van woorden.

op 08 03 2011 at 00:39 schreef Marco Meijer:

Aardig verhaal. Tot die draai naar de PVV, die komt op mij nogal geforceerd over.

op 08 03 2011 at 07:46 schreef jim van armeyden:

En het schrijven wil vervolgens ook niet lukken. Jeroen doe mij een plezier en ga iets doen wat wel kan.

op 08 03 2011 at 08:17 schreef Eva:

Hm, óf je hebt een vreemde smaak in vrouwen, òf je bent een verbitterde kerel met een vrouwenhaat die te vergelijken is met Wilders’ moslimhaat, óf je bent Stan de Jong.

Vreemd misogyn stukje.

op 08 03 2011 at 10:03 schreef sjap:

Ik vind zowel het postje als het naschrift briljant.

op 08 03 2011 at 11:19 schreef Jeroen Stam:

Dank voor alle lovende woorden.
Als ik misogyn overkom, dan ben ik dat uiteraard geworden door alle exen.

@ Jim Ik ga vandaag nog een beroepskeuzetest doen.

op 08 03 2011 at 14:54 schreef Jabir:

Ik vond dat met die ‘mangroven’ niet helemaal werken en de wending naar de PVV kwam wat geforceerd over. Bovendien kon ik me er moeilijk mee identificeren, want de PVV is niet vergelijkbaar met iemands ex; als het een meisje was zou ik m’n hond er nog vanaf trappen.

Niettemin leuk geschreven.

op 08 03 2011 at 20:45 schreef G!:

… want de PVV is niet vergelijkbaar met iemands ex
… toch krijg ik vaak wel de indruk dat Wilders bewonderaars zichzelf als de ex van een gedwongen huwelijk met ‘Links’ zien en meer op wraak uit zijn dan een prettige omgangsregeling onder voorwaarden waar beiden met goede moed te toekomst tegemoet kunnen zien.

op 08 03 2011 at 21:03 schreef Peter:

Ik vind het stuk dus geniaal. En ontzettend lekker opgeschreven.

op 09 03 2011 at 03:38 schreef Marco Knol:

Ik vond het wel een leuk stukje. Ondanks dat de problemen met ex-en mij niet bekend voorkomen.

Maar dat kan komen omdat ik nog misogyner ben dan Jeroen. Of omdat ik gewoon een botte lul ben. Daar ben ik nog niet helemaal over uit.

op 09 03 2011 at 11:24 schreef Sandro:

Ik vind het een stukje van een gefrusteerd mannetje.
Ik zou die beroepskeuze-test inderdaad maar snel gaan maken.

op 09 03 2011 at 11:37 schreef Dammie:

Eens met Sandro, voor de verandering.

op 09 03 2011 at 11:44 schreef hassnae:

Wat een zure reacties op een erg goed en grappig geschreven stuk, zeg.

op 09 03 2011 at 11:55 schreef Jabir:

@G!

Iemand die zich als je rancuneuze ex opstelt terwijl je er nooit een relatie mee had zou ik een stalker noemen. Maar goed, inderdaad hebben links en de Widler aanhangers een gezamenlijk kindje, dat “Nederland” heet en in het belang van het kind moet er toch op enig moment een constructieve co-ouderschap ontstaan. Of de moeder moe uit de ouderlijke macht gezet worden, omdat ze labiel is en een gevaar voor het welzijn van dat kind vormt.

op 09 03 2011 at 13:28 schreef Sandro:

Die moeder was dan misschien wel Ellen Vogelaar….. :-)

op 09 03 2011 at 13:29 schreef Sandro:

Ellen = Ella

op 09 03 2011 at 14:49 schreef Sandro:

En de trieste trut, die van de subsidieslurpende instanties af wil, krijgt weer eens dubbelgelijk.
Lees en huiver:

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/291410/Stichting-handenweigeraar-HvA-kreeg-twee-ton-subsidie.htm

Er is nog zoveel te bezuinigen.

op 09 03 2011 at 18:36 schreef Dammie:

@ hassnae

Neem me niet kwalijk, de eerste alinea was al bijna genoeg om iets anders te gaan lezen. Het idee kan een aardig stuk opleveren, alleen de uitvoering zit de weg.

op 09 03 2011 at 18:37 schreef Dammie:

Ahem, “in” de weg natuurlijk.

op 09 03 2011 at 20:43 schreef G!:

Jabir,
het bestaan van die relatie lijkt me nu juist een onvoldongen feit, men zit al jaren met elkaar opgezadeld. Ik kan me echter niet herinneren dat voor de komst van de PVV zo hysterisch onredelijk gedaan werd.

Sandro,
wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok. Zelfs de poep van het partijlogo van de PVV en de NSB (b)lijkt ondertussen de schuld van subsidieslurpende linkse allochtonen.
http://www.pvvdenhaag.nl/index.php/component/content/article/3-richard-de-mos/397-pvv-wil-broodgooiers-keihard-aanpakken-.html

op 10 03 2011 at 08:19 schreef Sandro:

G!
Afgelopen weekend was ik een paar daagjes in Julianadorp (net onder Den Helder).
Ik heb daar in de jaren 80 een 7-tal jaren gewoond.
Ook in de jaren 80 waren al buurten die er veel slechter bij lagen dan de rest. In die buurten woonden zeer veel Antillianen.
Ik ben afgelopen weekend flink geschrokken want ondanks dat de gemeente Den Helder één van de slechtste buurten heeft getracht op te knappen (Den Helder-zuid) is het daar nog steeds een puinhoop. Wat nog erger was, is dat de slechte buurt uitgebreid is naar andere delen van de stad.
Ook hier weer in meerderheid allochtonen….
Vuilniszakken liggen open op straat, oude meubelen liggen op de stoep, huizen zijn zwaar onderkomen, drugsdealers op straat (sorry maar ook hier weer alleen maar allochtonen).
Ik zie het met mijn eigen ogen en wil je graag uitnodigen om eens een keer samen enkele steden te bezoeken dan kun je het met eigen ogen aanschouwen.
Ergo die link van je verwijst naar bovenstaande probleem.
En over dat partijlogo…. inderdaad: wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok!

op 10 03 2011 at 11:44 schreef Sandro:

Over trieste trutten gesproken, lees deze maar eens goed:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9232327/__Chief_Wim_mijdt_raad__.html?p=25,1

op 10 03 2011 at 14:43 schreef G!:

Sandro,
in mijn ogen bevestig je met dit soort ‘bewijzen’ die totaal niet over de PVV zelf gaan vooral dat niet de PVV, maar Jeroen Stam een punt heeft. Gek hè?

op 10 03 2011 at 15:05 schreef Sandro:

Ja vind ik inderdaad gek beste G!.

Waarom ga je niet op mijn uitnodiging in en kijk je eens daadwerkelijk in de buurten van o.a. Den Helder/Den Haag/Rotterdam/Amsterdam/Utrecht/Venlo
enz.?
Men kan natuurlijk ziende blind blijven en dezelfde fout maken als Colijn(die hier door bepaalde lieden graag wordt geciteerd) heeft gedaan in 1936:

Radiotoespraak Colijn 11 maart 1936 betreffende internationale spanningen eindigde in:
“Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.”

op 10 03 2011 at 16:28 schreef G!:

Ik ga niet op je uitnodiging in omdat helemaal niet ter discussie staat òf er misstanden zijn.

op 11 03 2011 at 12:09 schreef Sandro:

Ahaha G! Er zijn misstanden – maar deze mogen niet ter discussie gesteld worden……toch?

op 11 03 2011 at 16:33 schreef dewanand:

moslimhatende PVVers? heb je er last van, de genezing van hun moslimhaat:

alle pvvers opsluiten in een kamp vol blote en geile doekjes, met krachtvoer, zonder condooms en hen laten stoeien als wilde meiden.

islamitische sekstherapie voor alle pvvers zou kunnen helpen he.

dus meer blote doekjes op tv en op web. alle moslima’s bloot, ze moeten frontaal naakt gaan om meer bemint te worden.

zou er in een bordeel ook een hoofddoekjes verbod komen?

ik en wieroe, mijn hollandse hindoe kat brainstormen elke avond over de PVV en islam. Samen hebben wij een boek over de koran geschreven en dit wordt voor juli gepubliceerd in usa. Wieroe is er trots op.

dewanand

op 11 03 2011 at 17:45 schreef G!:

“Maar ik mag toch hopelijk wel gewoon zeggen wat ik er van dénk?,” is de meest voorkomende, maar een hevig huilend “Maar we kunnen er toch gewoon over práten?” is een goede tweede.

Sandro,
ik ga denk ik maar ‘es bier drinken. Desnoods met mijn vingers in m’n oren. Tschüß!

op 12 03 2011 at 06:27 schreef Sandro:

G!
Inderdaad: ik zeg wat ik vind!
Heb dat altijd gedaan en zal dat altijd blijven doen.
het hevige huilen komt van de mensen die het niet verdragen kunnen dat er ook andere meningen bestaan.
Kijk eens in de spiegel.

op 12 03 2011 at 18:47 schreef thomas erdtsieck:

@Sandro

Lees eens ‘Lelystad’ van Joris van Casteren. Een aanrader! Hij beschrijft in sober maar hilarisch proza de stichting van een stad door goed bedoelende linksmensen. Zoals we allemaal weten draaide dit uit op het fiasco van de eeuw.

Hij groeide erin op, observeerde de fenix-troosteloosheid, en ‘ontsnapte’ uiteindelijk. Een cool document!

op 13 03 2011 at 15:25 schreef Sandro:

Bedankt voor de tip Thomas. Zal het eens lezen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS