Home » Archief » Extreemrechts paaien


[29.08.2017]

Extreemrechts paaien

Hassnae Bouazza

Je weet dat de barbaren het hebben overgenomen als een simpele documentaire niet mag worden vertoond. Nu ben ik zelf allerminst geïnteresseerd in een film over Jesse Klaver, maar de smoesjes die nu aangewend worden om de film, onder druk van extreem-rechts, niet te vertonen, zijn hemeltergend en een heel slecht en beangstigend voorteken.

Als het zogenaamd verstandige deel van dit land niet onmiddellijk de rug recht, gaan we straks alleen nog maar televisie zien naar de smaak van al dan niet Latijn brabbelende extremisten als Baudet, Yesilgöz en als journalisten verklede activisten.

Allereerst even over die documentaire: et alors dat die gemaakt is door een medewerker van GroenLinks? Wie serieus denkt dat documentaires alleen gemaakt mogen worden als de maker geen enkele band heeft met zijn onderwerp, is hopeloos naïef of simpelweg kwaadaardig. De voorbeelden van films gemaakt door familieleden zijn legio. Het is heel simpel: soms werken producties beter juist door de persoonlijke band die er is of ontstaat, en soms ook niet, dat ligt voornamelijk aan de maker. Dat BNN/VARA nu verklaart dat ze niet weet of de camera op belangrijke momenten is uitgegaan: dat weet je sowieso nooit, bij geen enkele maker.

Boekverbrandingen

Het is bovendien stuitend hypocriet dat in een land, waar de media maandenlang masturbeerden op Fitna, Wilders als een soort natuurwonder wordt gezien en homeopathisch verdunner Baudet inmiddels als toekomstig premier wordt gepitcht, er wél bezwaren zijn tegen een documentaire over een politicus in de oppositie.

Na jaren van supremacistisch gewauwel over moslims krijgen we nu dit? Waar zijn mensen eigenlijk bang voor? Dat we gehersenspoeld worden? Dat we fan worden van Jesse Klaver, wat? Wat betekent het als idioten zeggen dat je met vuur speelt is als die documentaire uitgezonden wordt? Waarom dan? Hoe dan? Waarom wordt er niet doorgevraagd door de weekdieren die de redacties bevolken? Wanneer zijn de eerste boekverbrandingen?

Censuur

En hoezo vraagt Baudet om terugbetalen van ‘belastinggeld’ als hij zelf de onterecht ontvangen EU-subsidie nooit heeft terugbetaald? Waarom vraagt niemand hem daarnaar?

Waarom oproepen tot censuur en daarna doen alsof je dat niet gedaan hebt? Wat gebeurt er met het evenwicht van het tv-aanbod als de documentaire wel wordt uitgezonden?

Vragen, vragen, vragen. Zoveel vragen, maar onze media zijn te druk met extreemrechts paaien en censuur goedpraten.

Sjarlies.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 29.08.2017 @ 07:01

[Home]
 

17 Reacties

op 29 08 2017 at 09:38 schreef Floris Schreve:

Ik zie veel onzekerheid aan de linkerkant. Iedereen loopt op eieren, bang voor een volgende shitstorm. Terwijl aan de andere kant van het spectrum dubbele petten en actiejournalistiek de normaalste zaak van de wereld zijn. Zie het blok WNL/Telegraaf of het GeenStijl-conglomeraat. En ik vraag me nog steeds af hoe het nou precies zit met de onafhankelijkheid van Weird Duck. Het is overigens een internationaal verschijnsel, zie de VS. Daar is precies hetzelfde aan de hand.

op 29 08 2017 at 11:05 schreef Fred Vuursteen:

Dat lieden als Baudet als paddestoelen opkomen aan de rechtervleugel is al jaren een probleem. Dat is bekend. Een veel groter probleem is misschien wel dat wij er niets tegenover (kunnen) zetten. Waar blijft het antwoord van links? Antifa? Dat is een clubje gefrustreerde anarchisten dat desnoods met geweld hun zin wil doordrijven en dus geen haar beter is. Zolang links geen antwoord heeft op het voortwoekerende rechts populisme maken we geen schijn van kans. Tuurlijk, we kunnen op ze blijven fitten en schelden vanachter onze laptopjes maar daar schieten we dus helemaal niets mee op, het is tijd voor een serieus politiek antwoord. En Klaver is dat niet.

op 29 08 2017 at 11:22 schreef Peter:

Dat ‘Links’ geen antwoord heeft, wordt al jaren door iedereen gepapegaaid. Natuurlijk heeft wel Links wel een antwoord: rechtvaardigheid, een eerlijkere verdeling van middelen en kansen en solidariteit. Wat mensen, die zeggen dat Links geen antwoord heeft, bedoélen, is dat Links niet zegt wat de Boze Burger graag wil horen. Meestal willen die mensen gewoon dat Links óók lekker op moslims en vluchtelingen gaat meeschelden, zoals Jacques Monasch en dat soort clowns.

En Antifa doet tenminste iets tegen het tuig dat vluchtelingencentra bombardeert en moslims vermoordt.

op 29 08 2017 at 14:06 schreef babs:

Links heeft wel een antwoord, maar de traditioneel linkse partijen dragen dat antwoord niet uit.

op 29 08 2017 at 14:45 schreef Mario:

Haha, ELLENLANGE wachtlijsten, door geheel Nederland heen, voor vrijwilligers om ‘asielzoekers en verdere “gelukszoekers”‘ te helpen, in woord en daad, terwijl er enkele door extreemrechts georganiseerde schreeuwbijeenkomsten waren. Breeduit via de diverse clickbaithoeren.

Nee, ‘links’ (wie de beffende bavianen dat dan ook maar moge zijn) heeft “geen antwoord”.

El-oh-el!

Het antwoord, welke sommigen zoeken ter compensatie, wordt dagelijks en duidelijk gegeven. In de dagelijkse praktijk. Veel zelfverklaarde critici, blijken ‘zoekende (naar invulling)’ te zijn. Hoi Fred Flinty!

“Waar blijft het antwoord van links? Antifa? Dat is een clubje gefrustreerde anarchisten dat desnoods met geweld hun zin wil doordrijven en dus geen haar beter is.”

MU-HAH-AHA-HAHAHA!!1!

Waarom blijf jij in gebreke, beste Fred? En, tja, ‘de media’. ;-)

op 29 08 2017 at 18:40 schreef Fred Vuursteen:

Ik begrijp uit jullie reacties dat we dus wel degelijk een goed links antwoord hebben op de extreem rechtse proliferatie. Mij dat het helaas top op heden ontgaan. Misschien kan iemand me verlichten?

op 29 08 2017 at 19:43 schreef sum:

Traditioneel links (PVDA deels) zit met zijn kop in de reet van fascistisch NL, evenals groenlinks. Links Nederland is te laf om links te zijn. Ze zijn liever links vanuit rechts bekeken. Lafaards

op 29 08 2017 at 21:22 schreef Mark:

Het is jammer dat de SP geen actie partij meer is maar een laffe PvdA is geworden. GL en PvdD blijven steken op een punt. Als alles naar rechts opschuift komt er hopelijk aan de linkerkant een partij die de minderheden en socialen wel kan vertegenwoordigen. Een samenwerking zou ik ook toejuichen. De versnipperring van extreem rechts door FvD en links speelt uiteindelijk de neoliberalen in de kaart en houden we voor eeuwig deze pvvcda66 regering, dat verklaart wel de media aandacht.

op 29 08 2017 at 22:02 schreef Co Stuifbergen:

Fred,

Het antwoord is:
Links beleid is beter.

Links investeert in onderwijs, zodat je kinderen later ook een goede baan kunnen krijgen. (en we later genoeg artsen, automonteurs en verpleegkundigen hebben).
En ook belangrijk: zodat de kinderen van je buren niet crimineel worden.

Links besteedt belastinggeld aan mensen die werken (ziekenverzorgers, onderwijzers) i.p.v. aan financiële goochelaars.

Links werkt aan een beter milieu. Of ga je liever 13 maanden eerder dood?

Links is solidair. Dus dat je je ziektekosten ook kan betalen als je ziek bent.

En inderdaad, links wil ook vluchtelingen helpen.

Als iemand dat niet kan verdragen, kun die op een partij stemmen die vluchtelingen laat verdrinken.

Maar die partijen laten de “hardwerkende Nederlander” ook stikken.

op 30 08 2017 at 16:57 schreef Chris:

*Dewa-style:
Chris gaat een echt linkse partij oprichten, als hij ooit weer in NL zal komen te wonen. Hij zal deze partij “antifa” noemen en iedereen uitsluiten, want collectivisme werkt slechts beide kanten uit. Bovendien zal “antifa” (zonder hoofdletter) Trump tot held uitroepen en Obama tot neonazi verkleinen. Want, het zei geschreven, Obama begon met het bewapenen van radicale facties in het Midden-Oosten.
Het manifesto zal TWEE A4’tjes beslaan, dus beter dan.
De barbaren zullen zegevieren!
De documentaire over deze partij, die het niet eens haalde tot de eerste verkiezing na hun oprichting, wegens interne onenigheid, werd goud waard. Iedereen weende om het verlies.

op 30 08 2017 at 20:12 schreef Pyt van der Galiën:

Natuurlijk wat eigenaardig om ‘Antifa’ (dat overigens geen organisatie o.i.d. is) te verwijten dat ze bereid is geweld te gebruiken tegen nazi’s. Sowieso is het afwijzen van geweld uitsluitend geloofwaardig wanneer je een absolute pacifist bent en je ten alle tijde tegen élke vorm van geweld keert. Zo niet, dan ben je gewoon een hypocriete drol. Wat, toegegeven, voor vrijwel iedereen uit het politieke ‘midden’ geldt.

Nou heb ik nul behoefte verantwoording af te leggen aan centristen of braaflinkse neuzelaars als Fred Vuursteen, maar ik wil toch even wijzen op dit interview met Cornel West, die in Charlottesville belegerd werd door een groep nazi’s en vervolgens onzet door het inmiddels zo gevreesde ‘Antifa’.

West: The next day, for example, those 20 of us who were standing, many of them clergy, we would have been crushed like cockroaches if it were not for the anarchists and the anti-fascists who approached, over 300, 350 anti-fascists. We just had 20. And we’re singing “This Little light of Mine,” you know what I mean?….The anti-fascists, and then, crucial, the anarchists, because they saved our lives…

op 30 08 2017 at 20:55 schreef Schijtlijster:

Ik vraag mezelf af hoe er gereageerd zou worden als de docu over Geert Wilders ging.

op 30 08 2017 at 22:21 schreef Peter:

Ja maar de docu ging niet over Wilders.

op 31 08 2017 at 08:48 schreef Martijn:

@Schijtlijster

Dan zouden we ’m eerst eens kijken, zoals Niemans “interview”. En dán klagen, zoals over dat “interview”.

En niet kleinburgerlijk over “onze belastingcenten” maar gewoon over slechte journalistiek.

De VARA representeert links in het omroepbestel, daar zijn ze – van onze belastingcenten – voor ingehuurd.

WNL en Tros doen – ook van mijn belastingcenten – jullie perspectief, daar heb ik nog nooit over geklaagd, want dat is het hele idee van belasting: met z’n allen betalen voor alle deelbelangen, die misschien niet altijd voor jou persoonlijk zijn, maar dat wel eerlijker is dan alleen maar de (tal)rijksten te bedienen.

Maar (dom)rechts blinkt altijd uit in afgunst dus gaan ze weer bij voorbaat lopen haten.

op 01 09 2017 at 02:14 schreef dewanand:

============== [wfor1346:37]

N1. Miaauw Hassnae Bouazza, Chris, Co Stuifbergen ea Fnaakters,

Back to Basics he: terug naar 1945, als je het heden niet meer kan overzien dan moet je terug naar een zuiver herstelpunt uit het verleden, als je vaste kalibratie voor alle multiculturele parameters, dus systeem loopt vast, hit reset button. Klaar is Kees.

N2. De vraag is of een system reset op nazi wijze nog betaalbaar zal zijn met dure gaskamers, concentratiekampen, en continu rokende verbrandingsovens?? Misschien heeft Herr Thierry Baudet (14,1888) nu wel een slimmere en betere oplossing ontwikkeld, die hij zal openbaren op de dag dat hij de Nederlandse grondwet dus democratisch afschaft en laat vervangen door zijn opgepoetste versie van het oude stoffige neurenberger anale vinger statuut uit 1934.

N3. Ach wij moeten Baudet het voordeel van de twijfel gunnen, maar Wieroe wil hem komende maanden wel adviseren als hij ook zorgt voor lekkerder en goedkoper kattenvoer voor alle Arische katten in Europa. OOk wil Wieroe een katten toeslag en het verspilde geld aan asielzoekers is fout, beter is het aan de lieve, hardwerkende Arisch Hollandse katten schenken, zwart en fiscaalvrij.

op 02 09 2017 at 17:12 schreef MNb:

“Wat mensen, die zeggen dat Links geen antwoord heeft, bedoélen”
Ik ben links en ik vind al sinds ongeveer 1993 dat Links geen antwoord heeft. Daarmee bedoel ik dan dat Links het achterwerk afveegt met “rechtvaardigheid, een eerlijkere verdeling van middelen en kansen en solidariteit”. Sum ziet het goed.
Zodra er één is die wel dat antwoord formuleert – Bernie Sanders – is hij tegenwoordig een sensatie.

op 06 09 2017 at 23:55 schreef Sasha Berkman:

Er is nog een term die gretig door extreem rechtse collumnisten gebezigd wordt: “Dat komt uit amerika”, “De amerikaanse situatie”. etc

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS