Home » Archief » Fuck de foute vrienden van Baudet, de man is zélf fout genoeg


[28.08.2017]

Fuck de foute vrienden van Baudet, de man is zélf fout genoeg

Peter Breedveld

De krant De Kanttekening had het afgelopen weekend een leuke primeur: voorman Constant Kusters van de extreemrechtse Nederlandse Volksunie beweert dat Thierry Baudets Forum voor Democratie met de NVU samenwerkt en hij kan de mailwisseling tussen NVU’ers en het FvD overleggen om het te bewijzen. Baudet ontkent alles en zegt zelfs nooit van Constant Kusters te hebben gehoord, maar op Twitter dook al snel een oud filmpje op waaruit blijkt dat Baudet in elk geval al sinds 2015 weet wie Kusters is en waar hij voor staat.

Dat Baudet zich lieert aan Extreemrechts, hebben anderen ook al vaak aangetoond. Het anonieme lafbekje Ikje Ergens houdt hier nauwlettend bij op welke onfrisse feestjes Baudet zoal zijn opwachting maakt: een ijzerwake van extreemrechts in 2014, bijeenkomsten van Het Vlaams Belang, dat soort dingen. Ikjes verwijten hebben nogal eens wat Brendeliaans, bijvoorbeeld als hij optekent dat Baudet ‘welwillend’ in debat ging met een voorstander van eugenetica, of dat hij, net als de Nazi’s, niet van moderne kunst houdt, maar het is een indrukwekkende lijst van uitspraken en daden waaruit blijkt dat Baudet zich in elk geval zeer senang voelt tussen Nazi’s en Nazi-achtigen, en vice versa.

Vechthond in bomberjack

Toch blijf ik het een wat vreemde hobby vinden, dat wijzen naar de foute vrienden van politici om ze op die manier guilty by association te maken. Baudets eigen ideeën en uitspraken zijn van zichzelf fout genoeg, maar blijkbaar vormen die in de ogen van de media en het publiek geen enkel probleem. Pas als aangetoond wordt dat er banden zijn met een (vooralsnog) officiëel als fout gecertificeerde partij als de NVU, is dat kennelijk compromitterend voor Baudet.

Dat is gek, want er zit inhoudelijk niet zoveel verschil tussen de NVU en het FvD. Alleen qua uiterlijk zijn ze anders. Zo is Kusters het type vechthond in bomberjack, terwijl de onberispelijk geklede Baudet poseert als een 19e-eeuwse dandy, die aan lavendelzakjes ruikt en piano speelt.

Maar zowel Baudet als Kusters maken zich druk om de bezoedeling van de Nederlandse cultuur door vreemde smetten. Baudet doet dat in allerlei semi-deftig jargon, maar als hij betoogt dat de Nederlandse cultuur homeopathisch wordt verdund omdat onze perfide elite aan oikofobie lijdt, betekent dat precies hetzelfde als “de Joden mogen het blanke ras niet vervangen door allerlei inferieure rassen.” Baudets aanhang zal het woord ‘perfide’ hebben moeten opzoeken en wij hadden nog nooit van ‘oikofobie’ gehoord, maar het is precies even fout en eng als wat die openlijke Nazi’s roepen.

Deftigheid veinzen

Toch helpt het blijkbaar om die deftigheid te veinzen, want als Nederlandse journalisten Baudet interviewen, vragen ze nooit naar zijn racisme of naar zijn ongezonde nationalisme. Het gaat altijd over hoe charmant en erudiet hij is, en dat hij zijn piano naar het Binnenhof heeft laten verhuizen. Baudet lijkt ze soms recht in hun gezicht uit te lachen, bijvoorbeeld als hij een foto tweet van het boek van een Franse antisemiet en Nazi-collaborateur dat hij aan het lezen is en waarover hij heel enthousiast is (dank, Max Lerou, voor het opsporen van de tweet). Hij kan het niet laten om iedereen te laten zien wie hij werkelijk is, en dat hij ermee wegkomt omdat hij aan lavendelzakjes ruikt.

Dat is wat historicus Dennis Bos bedoelt als hij zegt dat hij Baudet enger vindt dat openlijke Nazi’s met swastika’s. Die laatsten roepen bij de meeste mensen (nog) instinctief weerstand op, maar Baudet laat het hele volk zijn ranzige praatjes slikken omdat hij zo’n prettige verschijning is.

Belerend vingertje

Het helpt ook niet dat mensen, die wél in de gaten hebben hoe fout Baudet is, steevast onmiddellijk worden teruggefloten door politicologen en historici en dergelijke wanneer zij de noodklok luiden. Ik kan me echt wild ergeren aan figuren als Cas Mudde en Merijn Oudenampsen, die zwaaiend met hun belerende vingertje waarschuwen dat je Baudet geen populist mag noemen omdat Baudet niet voldoet aan alle criteria zoals door hen vastgelegd in voetnoot 198 van hun in 2007 verschenen peer-reviewede paper en dat ‘fascist’ al helemaal uit den boze is want hij mist nog een vinkje op de lijst van fascistische kenmerken van Robert Paxton.

Honderd keer liever zien deze lieden het gedachtegoed van Baudet gemeengoed worden dan dat iemand het begrip populisme verkeerd gebruikt.

En gemeengoed wórdt het, dat gedachtegoed van Baudet. Zo heeft de hetze tegen universiteiten als linkse bolwerken, een paar jaar geleden aangezwengeld door Yernaz Ramautarsing (die de afgelopen verkiezingen op de kandidatenlijst van het FvD stond) eerder dit jaar geresulteerd in een aangenomen motie om de linkse bevooroordeeldheid van universiteiten te onderzoeken, ingediend door een VVD’er die vorige week is aangesteld als voorzitter van de universiteitenkoepel VSNU.

Linkse elementen

Ook Baudets wens om de publieke omroep te zuiveren van linkse elementen is inmiddels omgezet in klinkende munt. De Nederlandse media zijn alleen nog maar geïnteresseerd in het verbreiden van extreemrechts gedachtegoed, terwijl tegenstanders van extreemrechts worden gedemoniseerd. Toen de Vara afgelopen weekend voor de verandering weer eens een documentaire wilde uitzenden over GroenLinks-leider Jesse Klaver, loeide een storm van verontwaardiging op, waarna de Vara de uitzending fluks afgelastte.

Kijk, en dat maakt al dat gesteggel over NVU’ers die wel of niet met Baudet samenwerken, lood om oud ijzer. Het is al te laat, het hele land onderwerpt zich al aan extreemrechts. Omdat velen onder u te druk waren met de jacht op een blogger die daar al meer dan tien jaar voor heeft gewaarschuwd.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.08.2017 @ 07:48

[Home]
 

17 Reacties

op 28 08 2017 at 08:52 schreef Murat:

Helemaal eens, Peter.

Ik zeg de boel nu goed in de gaten houden als getinte Nederlander, Moslim of deugmens.
En faliekant wegwezen als het te link wordt.
Ik zie het niet goed komen zonder dat er eerst weer een menselijke ramp voltrekt die het volk wakker schudt…. Voor een klein jaartje of 70….

op 28 08 2017 at 09:18 schreef max lerou:

ik denk dat dit de tweet is die je zoekt Peter

https://twitter.com/thierrybaudet/status/847220451998883841

op 28 08 2017 at 09:51 schreef Martijn:

Roger Scruton, Baudets mentor van wie hij de term “oikofobie” heeft, sprak eens op een Vlaams Belangbijeenkomst. Daar werd hij voor ter verantwoording geroepen en zijn verdediging was toch redelijk sterk. Als ze hem vroegen zullen ze wel iets van hem willen leren, en hij mag graag mensen iets leren. Hij heeft zich ook aldaar duidelijk gedistantieerd van hun minder frisse ideeën. Als mensen hem liever op andere bijeenkomsten zien dan moeten ze hem maar boeken, redeneert hij.

Maar Baudet is fout, die gaat alleen maar draaien, jamaar context enzo, blabla.

Ik had nooit het idee dat Cultural Marxism zo diep ging als Frankfurter School etc, meer om opgelegd multiculturalisme wat de witte knulletjes op 4chan ergert, huilie huilie over vrouwelijke Ghostbusters e.d. Zie deze meme bijv.:

http://knowyourmeme.com/photos/316913-wait-a-sec-are-u-trying-to-cheat-me-again

op 28 08 2017 at 11:01 schreef babs:

(vooralsnog)
(nog)

Pijnlijk dat het zo gesteld moet worden.

op 28 08 2017 at 11:17 schreef Mario:

Over Baudet:
“Ik ken hem al sinds zijn eerste boek uitkwam. Hij sprak op huiskamerbijenkomsten van patriotten.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/06/de-politiek-snapt-er-nog-steeds-niks-van-a1557530

Overigens hilarisch hoe Baudet de hele boel voorliegt en Kusters weer geen platform heeft, ook al is de inhoud tussen NVU en FVD grotendeels gelijk.

op 28 08 2017 at 14:17 schreef Chakir:

Helemaal eens. Guilty by accociation is pure armoe en het effect lijkt nul, zie ook Wilders die gvd door een buitenlandse mogendheid is gefinancierd en wat de media daarmee doen. Ik ben geen psycholoog, maar er lijkt sprake van een soort massa hysterie waarbij de rukkers in de media elkaar willen overtreffen in het accepteren en zelfs overnemen van extremistische gedachtegoed. En waarom? Om erbij te horen? Triest, Lui en Kwaadaardig tegelijkertijd. Neem nu Rosanna H, met haar column over dat links dood is. Ze doet mij erg denken aan Nicole Kidman uit To die for. Een naïeveling die er alles voor over heeft om met de grote jongens mee te doen, en als ze eenmaal de ondergrens passeert (door met een of andere studiobaas de lakens te delen) is het einde zoek en wil ze haar man, die haar altijd heeft gesteund, elimineren. Medelijden had ik met haar. Nicole Kidman bedoel ik.

op 28 08 2017 at 14:49 schreef babs:

Chakir,
Ik denk niet dat ze het doen om er bij te horen, ik denk dat ze gewoon vinden dat ‘Wilders een punt heeft, maar het niet lekker brengt’ en dat het dan bij Baudet wordt ‘dat hij een punt heeft’.

Blanke Nederlanders zijn er grote meerderheid van overtuigd dat er iets mis is met de islam en dat er iets aan gedaan moet worden. Bovendien ‘is Nederland van ons’ (blanken dus) en ‘moet je je aanpassen of terug naar je eigen land’. Dus niet zeuren over Zwarte Piet of als slimme zwartharige een domme blanke iets bij proberen te brengen.

Volgens mij was het in de tijd van Fortuyn dat bij een enquête de vraag werd gesteld of er nog moskeeën gebouwd zouden mogen worden, ja of nee. Iets van 70% zei nee. De toon mag sindsdien zijn veranderd, de basis is nog steeds die 70% die bang is voor de islam en grondrechten niet begrijpt.

(Ik heb zelfs het gevoel dat het ietwat de goede kant op draait, dankzij Trump en Brexit.)

op 28 08 2017 at 16:43 schreef Chakir:

Babs, dat mensen racistische denkbeelden hebben weet ik, en heb ik al zo vaak meegemaakt dat ik je jaar lang kan “vermaken” met anekdotes. Het is dat ik het gewoon niet in mijn kop rationeel beredeneerd krijg dat sommige mensen, die behoren/behoorden tot de onderdrukten de rascistische toer op gaan. Helemaal bizar zijn homo’s die achter fascisten zoals Wilders of Baudet aanlopen. Bij figuren zoals Weirdo of Grollaars of die lul van een Clitoris is mij wel duidelijk wat ze vinden. Alhoewel ik ook niet uitsluit dat Grollaars het wel stoer vindt allemaal.

op 28 08 2017 at 18:07 schreef Hans:

Lekker he om rechts zo zwart te maken .
Het is nog lekkerder als neuken

op 28 08 2017 at 18:35 schreef Peter:

Die Hans probeert nou al tijden zijn reacties geplaatst te krijgen. Hij en vele anderen die zich ‘Kees’, ‘Piet’, ‘Peet’, ‘Mark’ en dergelijke noemen. Niet één reactie komt boven het niveau van de bovenstaande uit. Die domme machteloosheid, ergens is het meelijwekkend. Nou, Hans, ik heb je reactie toegelaten. Ben je nu blij?

op 28 08 2017 at 23:41 schreef ikzelf:

En trouwens hoeft rechts niet zwart gemaakt te worden. Dat doen ze meer dan voortreffelijk zelf.

op 29 08 2017 at 14:32 schreef Hans:

En ja Peter , blij dat er niet weer gewist word .
Ik kan mijn rechtse standpunten wel uiteen zetten hier maar dat heeft op deze linkse site geen nut.
Er word meteen vanuit gegaan dat rechts iets lelijks is terwijl er echt wel goede rechts denkende mensen zijn in Nederland

op 29 08 2017 at 17:08 schreef Peter:

Jij doet niet veel om de vooroordelen over ‘Rechts’ uit de weg te ruimen, Hans. Beetje roepen, beetje doen. “Lalala, geld.”

op 29 08 2017 at 19:54 schreef ikzelf:

Als er ooit een reden zou zijn om je rechtse standpunten uiteen te zetten, dan is dat toch daar waar men die niet voetstoots aanneemt? Of hengel je alleen maar naar bevestiging, naar ja-knikkers die je al gelijk geven nog voor je zelfs maar een woord geschreven hebt?

Mijn ervaring met het rechtse blok, in alle hoeken en gaten van het internet en over menig jaar, is dat rechts altijd op deze wijze de snor drukt. Nooit de diepte in, altijd oppervlakkig blijven en als je doorvraagt, dan ontvluchten ze met dooddoeners als Hans hierboven zo treffend demonstreert. Je krijgt een podium aangeboden door Peter en wat doe je ermee?

op 29 08 2017 at 23:23 schreef Chakir:

Precies Ikzelf. En het grappige is: zij weten dat, wij weten dat, zij weten dat wij dat weten en wij weten dat zij weten dat wij dat weten. Maw: dan dan maar als een vies goor klein miezerig pestventje gaan lopen janken, nsb-en etc.. nou ja zie FN vd afgelopen jaren.

op 30 08 2017 at 09:23 schreef Chipo:

Hans doet een Dukje.

op 30 08 2017 at 16:55 schreef dewanand:

============== [wfor1346:36]
N1. Cit v Peter Breedveld

´Ikjes verwijten hebben nogal eens wat Brendeliaans, bijvoorbeeld als hij optekent dat Baudet ‘welwillend’ in debat ging met een voorstander van eugenetica, of dat hij, net als de Nazi’s, niet van moderne kunst houdt, maar het is een indrukwekkende lijst van uitspraken en daden waaruit blijkt dat Baudet zich in elk geval zeer senang voelt tussen Nazi’s en Nazi-achtigen, en vice versa.´

N2. Ja Peter, jij hebt 100 % gelijk, onderbewust en informeel is Thierry Baudet gewoon 100 % Pro White Dutch Race, en hij zou het afkeuren dat een vieszwarte koeliemeisje paart met zijn lange, superieure, gebleekte Uberlanders. Hij wil het Hollandse ras zuiver en HOOGbeschaafd houden komende Duizend jaar als hij de macht veroverd na een telefooncoup.

N3. Een rechtse kennis van mij vertelde mij nog vorige week dat hij op de FVD gaat stemmen ipv op de PVV omdat Baudet toch meer Pro White Race is en dat is de kerngedachte van blank extreem rechts, wat vanuit biologisch oogpunt toch natuurlijk en gezond is voor het hogere, edele, halfgoddelijke blanke ras op aarde.

N4. Respect voor het uitstervende recessieve blanke ras is toch noodzakelijk

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS