Home » Archief » Friggi’


[23.02.2011]

Friggi’

Hassnae Bouazza


Illustratie: William Mortensen

Mouammar Gaddafi, de man die zich vandaag omschreef als De Glorie, de Revolutie, is niet alleen wonderlijk om te horen en zien spreken. Zijn privéleven is minstens zo fascinerend.

Op de website van de Arabische nieuwszender Al Arabiya daarom een inkijkje: Gaddafi schijnt niet zonder zijn Oekraïense verpleegster Galina te kunnen. Waar hij is, is zij ook. Toen ze vanwege administratieve redenen in Portugal moest achterblijven, stuurde hij een vliegtuig om haar op te halen. De geruchten gaan dat ze een relatie hebben, zo innig is hun band.

Dat een Groot Man als hij maîtresses heeft, is te verwachten en was ook te lezen in de Wikileaks-documenten. Interessanter zijn daarom z’n vrouwelijke lijfwachten. Zij schijnen op een speciale academie te worden opgeleid. Absolute voorwaarde voor de Gaddafi-lijfwachten-carrière is dat de jongedames maagd zijn. Ze mogen, zoals in het artikel vermeld, door niemand aangeraakt zijn, geen man of geest. Ondanks die voorwaarde schijnt de opleiding zeer populair te zijn.

Tot nog toe is nog geen van de dames afgehaakt, dus hoe het eraan toegaat, blijft een mysterie en mensen speculeren erop los. Niet dat er nu zoveel te speculeren is. Het lijkt mij heel simpel. Kent u de mythe van Friggi’? Het verhaal gaat dat vroeger, als het de man niet lukte om tijdens de huwelijksnacht de bruid te ontmaagden, Friggi’ erbij werd gehaald om de klus te klaren.

Mouammar Gaddafi is niet alleen de Libische Leeuw, de man die het volk aanbood de olie-inkomsten te verdelen en die Benghazi samen met een strijdmakker opbouwde. Gaddafi is de man die van menig jongedame een vrouw heeft gemaakt. En de eerste, die blijft speciaal. Geen wonder dat geen van de dames vroegtijdig de boot heeft verlaten om ons een inkijkje te gunnen. Gaddafi is Friggi’. De mythe eindelijk ontsluierd.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle en de Arabische site van de Wereldomroep. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, tegenwoordig is ze regelmatig te horen in Vrijdagmiddag Live. Afgelopen kerst won ze bijna De Nationale Wetenschapsquiz. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 23.02.2011 @ 00:04

[Home]
 

23 Reacties

op 23 02 2011 at 01:23 schreef @JoycePants:

Het zal je slaapkamer maar in komen wandelen, zo’n Gaddafriggi. * Huivert *

op 23 02 2011 at 07:34 schreef Josje:

Hier ga ik echt van over mijn nek. Gaddafi alias Friggi, Friggi alias Gaddafi? Gaddafi alias Frankenstein!

op 23 02 2011 at 10:22 schreef Wampie:

Hier word ik blij van, geweldig verhaal!

op 23 02 2011 at 11:04 schreef hassnae:

Ha, ik heb Wampie blij gemaakt! De rest van de week kan niet meer stuk. Ik kreeg de tip van mijn zus voor dit stuk. Ik heb ook ontzettend gelachen.

op 23 02 2011 at 11:40 schreef Roderick:

Blond natuurlijk, die Oekraïense Galyna.

Waarom ‘de Westerse’ cultuur mondiaal superieur ia?
Vanwege onze blonde vrouwen !!

op 23 02 2011 at 11:42 schreef Peter:

Is de Oekraïne ook al ‘ons’? En op basis van haarkleur, begrijp ik? Waarom verbaast zo’n racistische uitglijer me nou weer niet.

op 23 02 2011 at 11:55 schreef Jaymaroley:

Nou dat is dan dan opgelost elk volk is superieur.. blonde mensen zijn namelijk niet voorbehouden aan het Westen!

Aldus deze blonde Marokkaanse Nederlandse (met een heleboel blonde Marokkaanse familieleden!)

op 23 02 2011 at 11:57 schreef Wampie:

Je maakt me wel vaker blij, hoor, Has, maar dit soort realistisch absurdisme slaat alles.

op 23 02 2011 at 12:05 schreef vetklep:

Ik kan me er weinig bij voorstellen. Met zo’n faces of meth hoofd.

op 23 02 2011 at 12:09 schreef G!:

Even checken. Als ik aan Oekraïense vrouwen denk dan denk ik aan vrouwen met witte laarsjes, skinny jeans, een goudkleurig, doorstikt capuchonjasje met bontkraag en haar dat even blond is als dat van Wilders. Klopt dat?

Toch moet ik Gadaffi nageven dat hij een van de meest kleurrijke dictatoren is die onze wereld rijk is. Hoe fout en gesjeesd die man ook is, het heeft ergens ook wel wat, een dictator die acte de presence geeft in een kleurig gewaad, omgeven door lieftallige dames met machinepistolen in smetteloze witte uniformen. De kleine Mouammar zal vroeger wel veel James-Bond films gekeken hebben denk ik.

Ik ga me maar eens wijden aan mijn sollicitatie – mocht zijn positie onverhoopt binnenkort vacant raken.

op 23 02 2011 at 13:36 schreef Bigpete:

“De kleine Mouammar zal vroeger wel veel James-Bond films gekeken hebben denk ik.”

De eerste James Bond film stamt uit 1962 (dr No) toen was Gadaffi 20 jaar.

op 23 02 2011 at 14:02 schreef Roderick:

Caucasian Blondes, daar behoren vanzelfsprekend ook de Oekraïensen toe. Deze ignorante onwetendheid verbaast mij niets, want deze wetenschap bestaat alleen in bovenontwikkelde Duits- en Engelstalige Wikkies.

Het was nog flink zoeken overigens naar die echte ‘wikileaks vollbusiger’ ukrainischer Krankenschwester Bildergalerie.

op 23 02 2011 at 14:33 schreef thomas erdtsieck:

Ontmaagder of niet, ik vind Gaddafi wel wat hebben. Ik las de oprechte pijn in zijn ogen toen hij emotioneel riep dat het volk ongelooflijk ondankbaar was. De goedkoopste benzine van de wereld, spotgoedkope dagelijkse boodschappen zoals brood, dat had hij ze toch allemaal maar gegeven. Ik denk dat hij, evenals bijvoorbeeld Franco, in de eerlijke veronderstelling verkeert dat hij het beste voor zijn land heeft gedaan. En Libië heeft hem kennelijk ruim 40 jaar in die veronderstelling gesteund.

op 23 02 2011 at 14:44 schreef Sandro:

Ach ja, Quadhafi zeer kleurrijk figuur die toch wel het één en ander op zijn kerfstok heeft.
Dat met die vrouwelijke lijfwachten zie ik ook wel zitten! Echter zijn ideologie sterkt mij in mijn opvattingen en ideeën:

Qadhafi heeft in de loop van jaren een geheel eigen politieke filosofie ontwikkeld, die hij het Arabisch socialisme en islamitisch socialisme noemt. Deze heet ook wel de theorie van de drie cirkels, nl. de Arabische, de islamitische en de Afrikaanse wereld. In alle drie zou Libië een centrale rol toekomen. In feite is zijn leer, zoals opgetekend in zijn Groene Boekje (1976) een combinatie van islamisme en populistisch socialisme. Enerzijds streeft hij naar een strikte naleving van de sharia, de islamitische wetgeving, anderzijds streeft hij naar een socialistische samenleving waarin iedereen gelijk is en waar de staat het economisch leven controleert.

op 23 02 2011 at 16:04 schreef Otto:

En zoals te doen gebruikelijk binnen het socialisme worden degenen die verkiezen niet mee te lopen afgemaakt.

op 23 02 2011 at 18:23 schreef Rene:

Het beeld dat Ghadaffi bij mij oproept, is niet alleen een psychopaat die zijn vrouwelijke kadetten wil ontmaagden, maar eigenlijk heel zijn volk. Met of zonder geweld.

op 23 02 2011 at 18:42 schreef MNb:

Ghadaffi is dom. Maagden hebben geen ervaring. Ervaren vrouwen verschaffen veel meer genot.

Bovendien geef ik de voorkeur aan ravenzwart haar, met op de tweede plaats rood en op de derde plaats bruin.
Ik ben dan ook nog nooit met een blondine naar bed geweest. Brrr, het idee. Pamela Anderson en Anne Nicole Smith en zo, daar word ik impotent van. Dan liever het klooster. Als de westerse cultuur superieur is om de aanbidding van blondines dan suckt die westerse cultuur.

Wie een afkeer heeft van Ghadaffi weet ook wat te doen: zo snel mogelijk van je maagdelijkheid afkomen of zorgen dat je geen vrouw bent.

op 23 02 2011 at 20:19 schreef thomas erdtsieck:

Nu het erop lijkt dat Gaddafi inderdaad het volk op brute wijze laat afslachten, neem ik veel van wat ik hierboven stelde terug.

Waarom niet ruiterlijk toegeven dat het nu tijd is dat een jongere – desnoods een opponent – het roer overneemt. Je hebt 40 jaar lang je best gedaan voor de Libiërs, verpest het dan niet door nu niet tegen je verlies te kunnen.

Zou een vrouwelijke leider even rancuneus en gewelddadig worden, vraag ik me wel eens af. Of is dit ‘niet tegen je verlies kunnen’ typisch mannelijk?

op 23 02 2011 at 20:26 schreef Eva:

Droit du seigneur, Hassnae.

Bah

op 23 02 2011 at 22:49 schreef Ton Biesemaat:

@Hassnae Bouazza

‘Ze mogen, zoals in het artikel vermeld, door niemand aangeraakt zijn, geen man of geest.’

Wordt met geest een djinn bedoeld?

op 24 02 2011 at 00:02 schreef Wlad:

Mooi. Misschien gaat niemand hem nu meer citeren als bewijs dat Moslims Europa willen islamiseren. Maar zal zijn VN-toespraken missen.

op 24 02 2011 at 09:10 schreef Peter:

De eerste James Bond film stamt uit 1962 (dr No) toen was Gadaffi 20 jaar.

BigPete is een soort van boze Rain Man.

op 25 02 2011 at 11:17 schreef hassnae:

Ton, daar wordt inderdaad een djin mee bedoeld.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS