Home » Archief » Genderfragiliteit


[31.07.2017]

Genderfragiliteit

Petra Kramer


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Mijn God wat bent u allemaal dom en onwetend. O nee, dat zou ik niet doen. Toen ik in mijn vorige stukje schreef dat u hulp dient te zoeken als de aanhef in een brief uw genderidentiteit doet wankelen, had ik niet kunnen bevroeden hoe groot de ophef zou zijn toen de NS een dag later besloot om treinreizigers te gaan aanspreken als reizigers. Het bleek ineens dat genderfragiliteit misschien wel de vaakst voorkomende aandoening is onder mensen met die niet politiekcorrect zijn.

Genderfragiliteit is de ziekelijke behoefte om continu te worden bevestigd in je mannelijkheid of, in zeldzamere gevallen, vrouwelijkheid. Voordat Amsterdam en de NS besloten om genderneutraal te gaan communiceren, was het bijvoorbeeld volstrekt normaal om jongens te zeggen tegen een groep waarvan ook maar één jongen deel uitmaakte maar het was ongehoord om meisjes te zeggen tegen een groep mensen die in overweldigende meerderheid vrouwelijk is.

Ballen groeien

Daarom was #Genderneutraal godganse dagen trending topic en lijkt de storm van de verontwaardiging onder (extreem)rechtse cishets vooralsnog niet te gaan luwen. Jan Roos boos, de PVV over de zeik en de SGP vreest dat er nieuwe weigerambtenaren onder de bijl gaan. En dat alles omdat een reiziger een reiziger wordt genoemd. Ik vind het fucking hilarisch en hoop derhalve dat men (see what I did there?) nog lang tranen met tuiten blijft huilen omdat dat de NS het heeft gewaagd om reizigers reizigers te noemen.

Jan Roos lanceerde een rant waarin hij zei dat je een paar ballen moet groeien als je graag correct wilt worden aangesproken. Waarom is hij dan zo in zijn taas getast als een reiziger een reiziger wordt genoemd? Hoe tast het je mannelijkheid of vrouwelijkheid aan als er niet langer beste dames en heren wordt omgeroepen? Waarom hebben de mensen die claimen dat ze politiek incorrect zijn continu bevestiging van hun genderidentiteit nodig? Als de trein je van A naar B brengt, en het liefst een beetje stipt en met voldoende zitplaatsen, wat de neuk maakt het dan erg dat je via de intercom wordt aangesproken als reiziger?

Conducteurs gaan u echt niet anders aanspreken. Die blijven even nors met hun “vervoersbewijs alstublieft”. De incheckapparaten die nooit een ding hadden moeten zijn piepen van meet af aan al genderneutraal. PIEP! Die PIEP! is geheel genderneutraal en onpersoonlijk ook.

Belastingontwijking

Als de genderfragielen zich half zo druk hadden gemaakt over de invasieve privacyschending door de ov-shitkaart hadden we dat kreng misschien tegen kunnen houden. Maar nee! In Nederland ontstaat alleen weerstand tegen futiliteiten die niemand echt kwaad doen maar die gemarginaliseerde groepen wel helpen.

In Nederland maakt men zich alleen druk over bullshit. Ongelijkheid interesseert ons niet. We zijn immers het meest tolerante land ter wereld, nou dan, bek houden! Dat is het klimaat waarin de boze witte man gedijt en waarin hij uiteindelijk ook het onderspit delft. Niet vanwege de gemarginaliseerde groepen die naar erkenning streven maar vanwege de lachende derde, de vermeende populisten, die de zogenaamde volkswoede exploiteren terwijl ze in wekelijkheid alleen het belang van de allerrijksten dienen. Zowel de PVV als Schorem voor Demagogie willen bijvoorbeeld niks willen weten van het aanpakken van belastingontwijking.

Geert Wilders was niet eens gevat genoeg was om te twitteren dat de NS het spoor bijster is. Hij twitterde de NS is de weg kwijt. Je verliest je mojo, Geert.

Homonationalisme

Ook verlies je de het door de media hevig gepropageerde beeld dat de PVV achter je staat zolang je maar geen moslim, Marokkaan of Turk bent. Ik ben het met Maxim Februari eens dat de alfabetsoep genaamd LHBTIQA+ een ongelukkig vehikel is maar ik vind het mooi om te zien dat expliciet benadrukt wordt dat “homonationalisme” een doodlopende weg is. Zoals ik nog maar tig jaar betoog: rechtse partijen zijn niet emancipatoir, homonationalisme is alleen maar een stok om moslims mee te slaan. Geert Wilders gebruikt genderneutraal zelfs als scheldwoord tegen Alexander Pechtold die geen ballen zou hebben. Wat maar weer eens aangeeft dat ook cisgendervrouwen niks bij extreemrechts te zoeken hebben tenzij ze van seksisme houden.

Maar goed, als puntje bij paaltje komt in deze discussie dan gaat het niet zozeer over transen of homo’s en wat dies meer zij. Transen voelen zich doorgaans niet buitengesloten door de woorden dames en heren, homo’s ook niet. Persoonlijk ben ik ook geen genderqueer. Toch kan ik prima leven met beste reiziger. Het enige genderneutrale taalgebruik waar ik een hekel aan heb is post van onder andere de Postcodeloterij. Aan de bewoners van dit adres.

Baarmoederhalskankeronderzoek

Wat ik niet snap is dat iemand die zichzelf voorheen Monica Dreamgirl noemde, zich laat lenen voor een extreemrechtse agenda tegen non-binaire mensen en/of genderqueers. Tuurlijk, ik was ook blij toen ik voor het eerst werd uitgescholden voor kutwijf maar juist dat maakt dat ik me inzet voor de erkenning van iedere gemarginaliseerde groep. Als je na jarenlang in de kast zitten eindelijk de overkant bereikt moet je niet de brug achter je verbranden, doe je dat wel dan ben je gewoon een kutmens.

Er valt veel te zeggen voor genderneutraal taalgebruik en een genderneutrale gemeentelijke administratie. Toen mijn geslacht juridisch gewijzigd werd sloeg ik steil achterover van de meer dan tien A4’tjes die ik kreeg. Waarom beslaat mijn geslachtsregistratie dik tien pagina’s?

Sindsdien krijg ik uitnodigingen voor baarmoederhalskankeronderzoek. Onze lieve heer de dokter kan veel, maar baarmoeders uitdelen hoort daar nog niet bij. Transseksuelen vragen bepaald niet om een genderneutrale wereld, maar ze hebben er wel baat bij. Al was het alleen maar omdat het hinderlijk is dat je geboortegeslacht op allerlei officiële papieren staat als je transitie nog niet is afgerond. Of omdat je niet opnieuw een rijbewijs en een paspoort of identiteitsbewijs hoeft te betalen wanneer je sekseregistratie wijzigt. De Kafkabrigade heeft er een lezenswaardig dossier over aangelegd.

Heet hangijzer

Iedereen is gebaat bij zo weinig mogelijk registratie van persoonlijke gegevens. In het persoonlijke verkeer zal dat geen enkele hinder opleveren omdat mensen dat onderling prima kunnen regelen. Er gaat niemand stoppen met mevrouw of meneer zeggen als de intercom van reizigers rept. Er gaat ook niemand verbieden hoe u zichzelf identificeert, integendeel.

Toch is beste reizigers, geachte aanwezigen, of teerbeminde mensen ineens een heet hangijzer van hier tot heb ik jou daar. Na de PVV was ook de SGP van de partij om zich uit te spreken tegen reizigers reizigers noemen en Schorem voor Demagogie is er by proxy ook tegen. De Roze Khmer bericht dat de “polderfascistjes” van Batavierenpodcast een petitie zijn gestart tegen de nieuwe politieke correctheid. De bijbehorende afbeelding is aangeleverd door Zlata Brouwer, een groupie van Thierry Baudet. Die link verzwijgt de Roze Khmer.

Waarom genderneutraliteit ineens zo’n hot topic is ontgaat me totaal, want de Kamer heeft al in 2015 besloten dat het maar eens op moet houden met de nodeloze bureaucratie die sekseregistratie heet. Alleen is dat controversieel verklaard na de verkiezingen en omdat de media belabberd berichten over stemmingsuitslagen heb ik geen idee aan welke partijen we dat te danken hebben. Niet aan de mijne in ieder geval.

Inclusieve samenleving

Enfin, het is komkommertijd en de media tillen zich een breuk aan wat een non-issue zou moeten zijn. En in tegenstelling tot wat sites als De Dagelijkse Standaard u willen doen geloven kiezen ze helemaal geen partij voor een inclusieve samenleving. Ze brengen volgas clickbait. Laat staan dat het ideologisch gedreven is zoals Özcan Akyol in AD beweert. Mensen uitsluiten, dat is pas ideologisch gedreven.

Mag ik u tot slot nog deze mooie documentaire aanbevelen? Vice nam een kijkje bij een genderneutraal gezin in Zweden, een land dat het bevestigen en aanmoedigen van stereotypering op scholen in 1998 heeft verboden.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 31.07.2017 @ 13:21

[Home]
 

13 Reacties

op 31 07 2017 at 14:55 schreef Thomas E:

Ik begrijp ook niet waar mensen zich nou plotseling zo druk over maken. We zijn toch al járen ‘beste kijkers’, ‘lieve luisteraars’,’geachte aanwezigen’, ‘waarde clubgenoten’, ‘beste mede-vogelaars’, noem maar op. Een dergelijke aanhef is activiteitgericht ipv gendergericht, dus in feite veel meer ter zake doend.

op 31 07 2017 at 15:23 schreef Paul:

Noem me een taalnazi maar “reizigers” is naar mijn bescheiden mening niet genderneutraal want het is de mannelijke vorm. Ik pijnig mijn hersens naar een genderneutrale vorm voor het begrip voor iemand die reist. Ik kom helaas niet verder dan gedrochten die we in de jaren tachtig gebruikten als krakerster.

Mijn inwendige saboteur moet wel verschrikkelijk lachen om het idee dat er “beste reizigersters” zou schallen en de rechtse frustratie die dat teweeg zou brengen.

op 31 07 2017 at 16:41 schreef Thomas E:

Ja maar Paul, dat is de schuld van de vrouwen zelf ;)
Sinds de meest recente emancipatiegolven willen ze graag directeur, schrijver, dichter, nieuwslezer, boekhouder, fotograaf etc genoemd worden. ZIJ hebben de mannelijke vorm genderneutraal verklaard.

op 31 07 2017 at 17:01 schreef MNb:

Mij interesseert het ook geen fuck (het woord neuken associeer ik liever met positieve zaken). Het doet me denken aan een scene geschreven door Karin Slaughter. Lena Adams, een bikkelharde politieagente, leidt een SWAT of iets vergelijkbaars en spreekt haar stoere binken aan met “dames”.

op 31 07 2017 at 17:47 schreef Chipo:

Um, fuck betekent ook neuken, brave mevroi.

op 31 07 2017 at 19:40 schreef Gerard Matthijssen:

Paul:
“reizigers” is niet genderneutraal, dat klopt. Bij “reizig(st)ers” staan de vrouwen tussen haakjes. De Duitsers lossen het goed op: “Wählerinnen und Wähler”, “Mitbürgerinnen und Mitbürger”. Ieder kan bepalen tot welke categorie hij/zij zich rekent. Een vorm van inclusief taalgebruik. “Beste mensen” is ook een goede aanspreekvorm. of met koningin Beatrix: “Landgenoten!”

Thomas E:
misschien kozen feministes voor de mannelijke vorm, om hierdoor als gelijken van “de mannen” te kunnen worden beschouwd. Volgens mij maken vrouwen zich dan eerder onzichtbaar in de taal. Het klopt dat geslachtsverschil niet ter zake doet bij beoordeling van geschiktheid of bekwaamheid voor een functie.

op 31 07 2017 at 19:44 schreef MNb:

Je mag wel mr. tegen mevr. zeggen, Chipo. Ik weet dat het hetzelfde betekent – maar daarmee zijn het nog niet dezelfde woorden.

op 31 07 2017 at 20:11 schreef ikzelf:

En zo slaat iedere dialoog en elke discussie dood: omdat er altijd weer gemierenneukt (ge-antfuckt voor de lezers die liever geen ABN gebruiken) moet worden over een detail dat alleen maar van de hoofdlijn afleidt. Je zou bijna gaan denken dat er opzet achter zit.

op 31 07 2017 at 20:57 schreef Thomas E:

@ Gerard M

“Misschien kozen feministes…”
Niet misschien, maar zéker. Natuurlijk was het hun bedoeling om zo serieuzer genomen te worden op de arbeidsmarkt. Treurig dat dit nodig was. Maar het feit blijft dat zij daarmee aangaven de mannelijke taalvariant als de norm te aanvaarden. Mijn opmerking van 16:41 was niet meer dan een plaagstootje richting de dames.

op 01 08 2017 at 14:21 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Landgenoten! Het volgende station is Rotterdam-Centraal.

op 01 08 2017 at 14:41 schreef Martijn:

“Fuck” is in Amerikaanse straattaal inmiddels ook positief (soms, context is everything), rappers “fucken” met elkaar (als in “samenwerken”) en bij concerten roepen de artiesten van het podium “thanks for fucking with us”.

Samenwerken, in Sesamstrati takkings: Ik zeg je eerlijk, man broer, Ernie fuckt al dom lang met Bert, jwz. 8-)

op 03 08 2017 at 16:53 schreef Louise:

Het zijn altijd die Nederlandse rechtse witte mannetjes die zo gevoelig zijn voor hun geslachtelijkheid. Mannelijkheid is alles voor ze.

In de rest van de wereld is het onderscheid tussen de geslachten helemaal niet relevant. Gelijkheid van mannen en vrouwen is alleen in dit rechtse kutland een onmogelijk ding lijkt het wel.

op 07 08 2017 at 15:37 schreef Martijn:

Misschien niet helemaal on-topic maar ik moest toch denken aan de Baudetjes, Roosjes en de Dijkgraafjes en hun praatjes over ballen … ;)

https://motherboard.vice.com/en_us/article/kb7eew/the-louder-the-monkey-the-smaller-its-balls-study-finds-42361364663309

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS