Home » Archief » ‘Go go go Theodor Holman!’


[22.03.2012]

‘Go go go Theodor Holman!’

Peter Breedveld

Toch nog weer even over Theodor Holman, of eigenlijk over de hypocrisie van domrechts, en die van de media. Er werd hier en daar wel een wenkbrauw opgetrokken over Holmans zelfverklaarde verwantschap met massamoordenaar Anders Breivik, maar Holman doet nóg iets opmerkelijks in zijn interview met Joost Niemöller. Hij roept namelijk op Oost- en Midden-Europeanen verrot te schoppen en dood te schieten.

Ja, flauw hè? Iedereen ziet toch dat het een pistoolmetafoor is, dat Holman dat niet meent. Maar ik maak er toch een punt van.

Toen ik vorig jaar namelijk een ‘VN-metafoor’ in stelling bracht in de discussie over het sturen van Nederlandse militairen naar Afghanistan, waren dezelfde mensen, die nu over elkaar buitelen om Holmans uitzonderlijke intellectuele moed de hemel in te prijzen, er als de kippen bij om mij als geweldsverheerlijker en haatzaaier te lynchen. Kijk hoe GeenStijl reageerde en vergelijk dat met de reactie van de Roze Khmer op Holmans uitspraken.

Juist ja. Wanneer ik sarcastisch opmerk dat, als de Nederlandse regering zo graag Taliban wil doodschieten, ze helemaal het land niet uithoeft, omdat we onze eigen Taliban hebben, ben ik een terrorist en een moordenaar en moet mijn ‘linkgristelijke werkgevert’ op de hoogte worden gebracht. Als Holman oproept om Oost-Europeanen dood te schieten, is het ‘Go go go Theodor Holman!’

Toch een beetje een dubbele standaard, denk ik dan. Vooral ook omdat GeenStijl de afgelopen week nog twee of drie keer apestront ging omdat mensen vonden dat Holman ontslagen moest worden bij Het Parool of opriepen tot het ironisch bekogelen van de voorgevel van De Balie met rotte eieren.

Voor wie alleen de verkrampte reacties op die oproep kent: lees dat stuk, want het is een knappe analyse.

Het Parool is al net zo hypocriet. Vorig jaar was dat één van de weinige ‘nette’ kranten die met De Telegraaf mee roeptoeterde dat ik ontslagen moest worden, maar een oproep van haar eigen columnist om mensen dood te schieten (en ik zie echt nergens enige ironie, ook geen Reviaanse, geen sarcasme, gewoon, heel sec, een oproep om mensen dood te schieten) kan blijkbaar wel door de beugel.

Niemand die zich er druk over maakt, De Telegraaf niet, GeenStijl vindt het zelfs helemaal top, Het Parool niet, Trouw ook niet. Holman is niet overvallen door Konijntje Castricum, niet bedreigd door een meute schuimbekkende GeenStijl-lezers, niet met ontslag bedreigd. Alleen Malou van Hintum heeft er in de Volkskrant een oppervlakkig stukje over geschreven.

Nog zeer regelmatig verwijten mensen mij PVV’ers te willen doodschieten of word ik zelfs alvast tot ‘genocidepleger’ gebombardeerd. Dat hebben ze dus uit De Telegraaf, GeenStijl, Het Parool, Trouw of van PowNed. Die houden niet van foute grapjes over PVV’ers. Maar Polen en Bulgaren, die mag je best oproepen dood te schieten. Als je een gestoorde islamofoob bent, that is.

Ik dacht, ik zeg het toch even. Lees dit stuk van hufterjagers Wiggers en Bloksma. Die wil ik bij deze uitnodigen (ik kan geen mailadres vinden op hun site) hun beschouwingen voortaan ook op Frontaal Naakt te plaatsen.

Peter Breedveld, 22.03.2012 @ 17:22

[Home]
 

26 Reacties

op 22 03 2012 at 17:58 schreef Rene Koeman:

Ach Peter, de dubbele standaard is de dagelijkse standaard. Zo vind ik dat ik me verwand voel met Mohammed Mehdi, niet dat ik geweld zou gebruiken, maar toch! Die gast was wel tof dat hij zich niet overgaf. Veel beter dan die lafaard van een Breivik die zich gewoon liet pakken.

op 22 03 2012 at 18:45 schreef Bigpete:

Ik walg van zowel Breivik als Mehdi, maar René maakt een denkfout. Mehdi is niet dapper maar leed aan het waanidee dat hij in het paradijs zal komen. Dan is de dood opeens minder erg, het maakt hem zeker niet tof…

op 22 03 2012 at 18:52 schreef Rene Koeman:

22 03 2012 at 18:45 schreef Bigpete

Dat was nu sarcasme grote piet.

op 22 03 2012 at 19:15 schreef Bigpete:

Het scheelt in elk geval een proces…

op 22 03 2012 at 20:27 schreef Rob:

Holman begreep ook al niet waarom ik opmerkte dat hij wel zal schrijven dat hij de aanslagen van Toulouse zou begrijpen (hij had op zichzelf gezocht op twitter, waarschijnlijk, de lamlul). Op mijn vraag wat dan het verschil was tussen tachtig socialisten en vier joden plus drie moslims, ging hij niet meer in.

Hij snapt het waarschijnlijk zelf ook niet.

op 22 03 2012 at 20:41 schreef Sasha Berkman:

BigPete: dat vind ik juist jammer

op 22 03 2012 at 21:02 schreef Rene Koeman:

22 03 2012 at 20:41 schreef Sasha Berkman

Inderdaad Saha, dat is jammer. Waarheidsvinding is belangrijker dan wraak, hoewel het laatste menselijk is.

op 22 03 2012 at 21:19 schreef Watutsi:

Ik ben niet meer verbaasd. Heb het eerder aangegeven. Het nieuwe moderne facisme. Alleen mag het niet zo genoemd worden. Het heet strijden voor ‘ons’ land en voor de vrijheden. Welke vrijheden dat dit betreft is mij volledig vreemd.

De sympathie voor enge mensen als Breivik. De propaganda die voort komt omdat er joodse kinderen zijn vermoord.
Ik vind het verschrikkelijk erg. Wat er in Toulouse gebeurd is. Maar het gaat niet om de kinderen. Maar het is weer nieuwe brandstof om de propaganda machine te laten draaien.

Het is beangstigend hoe een groep mensen in Nederland een Marokkaanse scooterdief het liefst afgeschoten zien worden. En mensen als Theodor Holman lachend worden aangemoedigd. Als het maar vrijheid van meningsuiting is.

Ik zal me niet laten verleiden tot ophitsende uitspraken voor je het weet hangt er een roze microfoon door mijn brievenbus. Maar er is geen betere PVV’er dan een Ex-PVVer. Hero boekt dus vooruitgang.

op 22 03 2012 at 21:22 schreef Ralph van der Geest:

Goed stuk Peter. En ook dat stuk van die ‘hufterjagers’ was erg goed en to the point.
Wat mij betreft is het heel eenvoudig: Holman praat de massamoord op tientallen jongeren goed, zet aan tot geweld tegen Polen en andere burgers en is er zo medeverantwoordelijk voor wanneer morgen iemand een geweer leegschiet…
En hetzelfde geldt voor misbaksels als Nausicaa Marbe die het goedpraten van en het aanzetten tot door Holman tracht te bagatelliseren…
Nederland anno 2012…landje van goedpraters en Chamberlains…

op 22 03 2012 at 21:55 schreef mango:

Volkomen terechte analyse. Ik denk ook niet dat Holman het 1-op-1 meent, maar er word inderdaad gemeten met twee maten.

op 22 03 2012 at 22:28 schreef MNb:

Maar, Grote Piet, wat vind je nu van Holman?
En wat vind je van je collega’s die je hoogste baas “gijzelden”? Was je er misschien bij?

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3225533/2012/03/14/Honderden-agenten-onderscheppen-minister.dhtml

op 23 03 2012 at 06:00 schreef Mirwais:

Peter, je wordt genoemd in de NRC: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/22/theodor-holman-laat-gefrustreerden-spreken-fijn-want-blaffende-breiviks-bijten-niet/

op 23 03 2012 at 08:05 schreef Bigpete:

Ach, Holman. De zoveelste zelfbenoemde intellectueel die denkt dat zijn mening belangrijk is. Ik heb het al zo vaak gezegd, alles wordt veel te veel opgeblazen en belangrijk gemaakt. Gewoon negeren.

En in Dordrecht wil ik nog niet dood gevonden worden…

op 23 03 2012 at 09:16 schreef Pyt van der Galiën:

@Mirwais

Ah, Steven de Jong die vindt dat de slachtpartij van Breivik eigenlijk de schuld is van de moderatie door cultuurmarxisten bij de media. Wanneer die Breivik’s bagger nou maar niet uit hun kolommen hadden geweerd, dan was de man niet tot zijn daden gekomen.

Wanneer Jeroen de Kreek straks met een Kalashnikov om zich heen gaat knallen, is dat de schuld van de zionisten bij de media die nooit ruimte hebben geboden aan de theorie dat de Joden zelf achter de Holocaust zaten.

Micha Kat die het niet langer bij woorden laat? Onze eigen schuld: hadden we maar aandacht moeten besteden aan het Grote Pedocomplot en de door het Koninklijk Huis georganiseerde rituele moorden.

Waar komt toch dat idee vandaan dat iedere gek het recht heeft op elke plaats zijn krankjorume denkbeelden te dumpen?

Schitterend antwoord trouwens van die redacteur van Dagbladet: “Het is geen mensenrecht om gehoord te worden. Het vereist een bepaald minimum aan sociale intelligentie om te mogen deelnemen aan het publieke debat.”

op 23 03 2012 at 09:18 schreef Ralph van der Geest:

Vanwege dat stukje van Steven de Jong in de NRC zakt mij de broek af.
Nog iemand die recht tracht te praten wat krom is naar mijn gevoel en verder als een Chamberlain zijn kop in het zand steekt terwijl de kanker van extreem rechts in Nederland verder uitzaait en voortwoekert.

op 23 03 2012 at 10:46 schreef matxil:

Vol ongeloof dat stuk van Steven de Jong gelezen in NRC… Geen idee wie die gast is, maar NRC was ooit toch ooit een “nadenkende” krant? Waarschijnlijk erg naief om dat te denken. Dat iemand zulke overduidelijke waanzin neerpent in een zogenaamde kwaliteitskrant is verbijsterend. En – om eerlijk te zijn – beangstigend. Wat bezielt ze? Kennelijk moet iedere racistische randdebiel tegenwoordig gehoord en geprezen worden, anders worden het misschien terroristen. Tenzij die terrorist een moslim is natuurlijk, dan hebben alle moslims schuld.

op 23 03 2012 at 11:22 schreef MNb:

Wel, Matxil, die laatste twee zinnen zijn een treffende samenvatting van het bruinrechtse gedachtengoed dat tegenwoordig in Nederland opgeld doet.

op 23 03 2012 at 11:51 schreef Pyt van der Galiën:

Het toont vooral aan hoe mainstream de ideeën van Breivik, Geller en Wilders inmiddels in Nederland zijn. Wat dat betreft zijn de uitspraken van Holman eigenlijk wel een goede zaak. Ik voorspel dat de komende tijd nog veel meer mensen uit de kast gaan komen.

Ik voorspel ook dat binnenkort iemand over Holman heengaat en verklaart dat niet alleen de denkbeelden maar ook de daden van Breivik bewondering verdienen.

op 23 03 2012 at 12:57 schreef jos:

Moeilijk te begrijpen waarom Nederland toegeeft aan neo-fascisten. Ze zijn tot het centrum van de macht toegelaten, mogen zelfs meeregeren zonder enige verantwoordelijkheid te hoeven dragen en hun abjecte ideeën en manieren worden nu als een normale variant beschouwd.

Normale samenlevingen radicaliseren pas wanneer er oorlog of een enorme sociaal-economische malaise is. Dit land radicaliseert terwijl het een van de welvarendste landen ter wereld is, niemand honger lijdt en er in de verste verte geen oorlogsdreiging is. Moet je nagaan wat er zou gebeuren als Nederland werkelijk met een ramp wordt geconfronteerd.

op 23 03 2012 at 13:29 schreef Pyt van der Galiën:

Het is niet zozeer Nederland dat toegeeft aan de neo-fascisten, maar conservatief Nederland dat toegeeft. Iets wat niemand zou moeten verbazen. In 1933 zag conservatief Duitsland er ook al geen been in samen te werken met de toenmalige geestverwanten van Wilders. Waarom zouden Nederlandse neocons anno 2012 beter zijn dan Duitse conservatieven anno 1933? Wie denkt dat de VVD een liberale partij is, heeft een bord voor zijn kop. Het is tekenend voor die partij dat Frans Weiszglas inmiddels – zonder zelf ook maar een sikkepit veranderd te zijn – inmiddels op de linkervleugel van de VVD staat.

Koppel daar een niet-bestaande oppositie aan, die uit opportunisme – ehh..ik bedoel natuurlijk ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ – wanneer dat zo uitkomt vrolijk samenwerkt met die neo-fascisten en je bent al een aardig eind op weg met een verklaring.

op 23 03 2012 at 16:54 schreef troebel:

Het stuk van Malou van Hintum is uitstekend en niet oppervlakkig. Naast borstklopperig cynisme zijn andere stijlmiddelen toegestaan.

op 23 03 2012 at 17:41 schreef Rene Koeman:

23 03 2012 at 13:29 schreef Pyt van der Galiën

Von Papen en von Hindenburg revisited.

op 23 03 2012 at 18:30 schreef Ralph van der Geest:

@Pyt (13.29 u.), je slaat de spijker op zijn kop. Maar pas op hè: rechts en extreem rechts kan er over het algemeen moeilijk tegen als je er blijk van geeft iets van het verleden geleerd te hebben en de jaren ’30 en ’40 erbij haalt. Potentiële daders van tegenwoordig hebben bij dat soort vergelijkingen wel eens de neiging te reageren als door een speld geprikt.
Maar je hebt helemaal gelijk Pyt.

op 24 03 2012 at 15:19 schreef MNb:

“Von Papen en von Hindenburg revisited.”
Von Papen was vroom katholiek. Het is niet ver zoeken naar zijn Nederlandse hedendaagse equivalent. Dat is uiteraard geheel toevallig.

op 25 03 2012 at 07:41 schreef Rene Koeman:

En toch MNb, de geschiedenis herhaalt zich niet. Maar verdorie wat rijmt ze erop lps.

op 26 03 2012 at 22:46 schreef Sasha Berkman:

Holman denkt het nog beter te kunnen formuleren dan Bosman. Ook van Hollandse Hufters:

– Het verlangen naar een rechtse dictatuur zonder lastige oppositie: “…Ik ben de linkse meuk ook meer dan spuugzat met hun hypocrisie, hun ijdeltuiterij, hun intolerantie tegenover andersdenkenden, hun niet aflatende gejank en haatzaaierij. Waren we maar eens in 1 klap verlost van die hele grachtengordelelite”, “…de linksen voeren een oorlog tegen de eigen bevolking”, “…De linkse kerk is net zo erg als de islam. Het zou verboden moeten worden”

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS