Home » Archief » Gratis stem!


[22.02.2010]

Gratis stem!

Alf Berendse

best10

Bij deze bied ik mijn stemrecht bij de komende gemeenteraadsverkiezingen (3 maart) aan. Mijn stem is geldig in Den Haag, dus ook waardevol voor Wilders-aanhangers.

Politiek is volksvermaak. Op lokaal niveau valt dat wel wat tegen omdat er op tv weinig van te zien is. Welke partijen aan de macht zijn, maakt voor het vermaak niet uit.

Ik meen te weten dat het verhandelen van stemrecht verboden is, dus vraag ik er geen geld voor; de kans is groot dat ook de hoogste bieder een eventuele geldstraf niet compenseert. Mijn stem is voor degene met de leukste motivatie om mijn stem uit te brengen, op welke partij dan ook.

De sluitingstijd voor motivaties, op Frontaal Naakt, is maandagavond 1 maart 22.00 uur. De winnaar maak ik die avond om 23.00 uur bekend. Hij/zij kan op dinsdag 2 maart mijn stempas, met ingevuld ‘volmachtbewijs’ en een kopie van mijn paspoort bij mij ophalen.

Let wel, mijn volmacht is alleen rechtsgeldig voor iemand die ook zelf in Den Haag mag stemmen.

Alf Berendse zou zijn stem zelf gebruiken als een partij meedeed die in Den Haag geen uitvoering van de Opiumwet wil.

Alf Berendse, 22.02.2010 @ 19:07

[Home]
 

23 Reacties

op 22 02 2010 at 21:55 schreef MNb:

Discriminatie! Alleen maar omdat ik in Suriname woon mag ik niet meedoen aan deze prijsvraag!
Daarom moet Alf Berendse voor mij gaan stemmen. En dan mag hij zelf kiezen op welke partij. Anders voel ik me tekort gedaan.

op 23 02 2010 at 00:15 schreef hj:

Geen uitvoering van de Opiumwet, wat bedoel je daar precies mee? Alle momenteel verboden drugs gedogen? Ik ben voor! :)

op 23 02 2010 at 00:48 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Ik ga misschien hier op stemmen: http://stemterug.nl/speerpunten.html

Er zitten goede punten tussen alhoewel ik geen ‘fan’ van ze zal worden.

(betreft: verkiezingen Gemeente Leiden)
Als tweede keus heb ik D66, derde GroenLinks. Maar eigenlijk haat ik die partijen (en de rest nog meer).

op 23 02 2010 at 07:26 schreef Alf Berendse:

hj, dat bedoerl ik inderdaad. Maar laat het daar hier niet over gaan, off topic.

op 23 02 2010 at 10:30 schreef hj:

Aha.

Zelf woon ik ook in Den Haag en ik twijfel nog tussen D66 en de Haagse Stadspartij. Waarschijnlijk wordt het die laatste, omdat ik het idee heb dat ze wat dichter bij de lokale issues staan en activistischer zijn. Dat zijn niet toevallig ook de partijen die het meest verstandig met de Opiumwet omgaan, ook al bepleiten ze niet openlijk het negeren ervan.

op 23 02 2010 at 12:01 schreef leo schmit:

Ik stem op de Ooievaar, shi.., ik vergeet even dat ik al sinds 21 jaar geen Hagenees meer ben. Er staan grote belangen op het spel in De’Haag. Krijgt de Ooievaar een aanlegplek aan de Spui-haven?

op 23 02 2010 at 12:17 schreef hj:

De Ooievaar?

op 23 02 2010 at 14:38 schreef leo schmit:

De Ooievaar is oorspronkelijk een vrijwilligersorganisatie, die Den Haag met een bescheiden vloot van sloepen en schuiten de Haagse waterwegen rondvaart met geinteresseerd publiek, ook gezelschappen, bedrijfsuitjes etc. (Van Mauritskade tot en met Vliet en Delft).
Nu weillen ze aanleggen bij het Spui, ze zitten nu aan de Bierkade. Bij de Spuighaven kan daarom heen ook andere waterrecreatie, horeca ed. terecht. Het is een hartsikke goed plan. Ga maar eens kijken daar bij de Bierkade /Spui. Er liggen nu al wat mooie schepen.

De Ooievaar krijgt enige steun van de gemeente.

Laat Wilders daar met zijn fikken van afblijven. Of liever nog, Laat Wilders de steun verhogen. Dan stem ik meteen op hem, ah shit.. ik mag niet stemmen want ik ben geen Hagenees meer.

Verder zou ik stemmen op de partij die (een deel van) de oude dichtgeplempte grachten in Den Haag weer open maakt, zodat de Ooievaar nog verder rond kan varen. Ik meen dat daarvoor plannen bestaan.

Komop Alf, krijg je geen spijt dat je je stembiljet gaat weggeven?

op 23 02 2010 at 14:44 schreef leo schmit:

Kleine correctie (nee niet de taalfouten, dat zijn er teveel, sorry)

Het gaat om de Ooievaart

http://www.ooievaart.nl/

op 23 02 2010 at 18:41 schreef Alf Berendse:

Nee, Leo, ik krijg geen spijt.

op 23 02 2010 at 19:23 schreef Huub:

@hj als je drugs wilt, kun je beter GroenLinks stemmen. Die zijn altijd al voor toelaten softdrugs

op 23 02 2010 at 20:02 schreef Alf Berendse:

Maar Groen Links durft uitspraken over legalisering van heroïne en cocaïne ook niet aan.

In Den Haag is de SP bijzonder op het gebied drugproblematiek. De landelijke SP is in haar kern anti-drugs, zoals socialisten van oudsher ook anti-alcohol zijn. De Haagse SP is op het gebied harddrugs sociaal in plaats van socialistisch en voorstander van geld besteden aan harddruggebruikers die niet afkicken.

Maar laten we het niet hebben over de drugsparagraaf van partijen. Wie wil voor de lol, en welke lol dan, mijn stemrecht?

op 23 02 2010 at 23:02 schreef hj:

@Huub: klopt, maar hetzelfde geldt voor D66 – misschien nog wel in meerdere mate. In zijn laatste drugsnota pleitte Boris vd Ham bijvoorbeeld voor het legaliseren/gedogen van xtc.

Ik dacht trouwens de landelijke SP ook niet tegen harm reduction en regulering is.

op 23 02 2010 at 23:03 schreef hj:

Oja Alf, best leuk allemaal die Ooievaart, maar wat heeft het nu precies met de Gemeenteraadsverkiezingen te maken?

op 24 02 2010 at 08:22 schreef Alf Berendse:

Hj, moet je aan Leo Schmitt vragen hij wil op de Ooievaart stemmen.

op 24 02 2010 at 20:43 schreef Jimmy:

Mijn neef stemt ook niet, maar hij heeft weleens gemeld dat hij zou stemmen als hij tegen iemand mocht stemmen. Ik zie er wel wat in om naast je stem voor bvb. VVD of PvdA een stem te mogen geven tegen een partij of politicus die je liever niet aan de knoppen ziet. Voor Alf zou dat dan een CDA’er kunnen zijn die tegen koffieshops is o.i.d.

Het recent gevallen Kabinet was vanaf het begin geen gelukkig combi van CU, CDA en PvdA. Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat CU en PvdA-stemmers deze combinatie, met kennis vooraf, hadden gesteund. Was er nu een tegenstem-uitslag geweest, dan hadden de betreffende politici die uitslag mee kunnen nemen tijdens de informatie- en formatieperiode. Lang geen gek idee. Het zou nieuw zijn, maar vrouwenkiesrecht en het homohuwelijk waren ooit ook nieuw. Er is geen meerderheid die dat terug wil draaien. Bovendien zouden veel mensen zich daar ontzettend opgelucht over voelen.

Er zijn m.i. direct al voordelen te noemen. Politici die meer tegen- dan voorstemmen krijgen, kunnen bijvoorbeeld geen minister of premier worden. Dat zorgt voor meer nette, inhoudelijk sterke politieke betogen en campagnes; het zet politici tot minder polarisatie aan — dat wordt anders met tegenstemmen bestraft.

op 25 02 2010 at 04:28 schreef leo schmit:

Dacht dat ik dat al duidelijk had gemaakt. Ooievaart vaart rond in DenHaag en verbetert de kwaliteit van de omgeving Zuidwal, Bierkade en Spui.
Welke partij steunt dit lofwaardig streven?

Bedoeld als voorbeeld om je stemgedrag te bepalen en de stem van Alf te winnen.

Maar ja als je als hagenees de Oooievaart niet eens kent of niet weet waar de VBierkade ligt, dan houdt het wel op, hj…

op 25 02 2010 at 07:43 schreef Alf Berendse:

Jimmy, in Den Haag kun je in elk geval in naam tegen de PVV stemmen: er is een partij ‘Stop Wilders Nu’.

Leo, als de Ooievaart een partij was geweest met als enig programmapunt ‘meer ruimte voor rondvaartboten’ (de Prinsegracht weer uitgraven), dan zou ik misschien zelf gaan stemmen. Misschien.

op 25 02 2010 at 14:51 schreef hj:

Aha, ik dacht dat je wilde zeggen dat er op Ooievaart zelf gestemd moest worden. Ik kende de organisatie inderdaad niet, de Bierkade uiteraard wel. Maar ik woon hier dan ook nog maar driekwart jaar. ;-)

op 25 02 2010 at 18:13 schreef dewanand:

ach, de hele politiek is een groot toneel en het enige wat die politici doen is de miljarden onderling verdelen en het volk verder uitbuiten en voor de gek houden.

volgens mijn theorie heb je als burger de meeste invloed als je op de extreemste partij stemt. En juist hierom stem ik altijd al op extreme partijen. Nu ga ik maar pvv stemmen, o nee, in delft doen die niet mee. in delft stem ik dus op leefbaar delft want die zijn de extreemste club geloof ik.

stem dus extreem als je echt invloed wil hebben. uiteindelijk vechten die politici het wel uit na de verkiezingen en moet jij je belasting en boetes maar braaf betalen. En als je een agent uitscheld om een boete dan krijg je een nieuwe boete van 650 euro.

Lang leve de politiestaat.

Mijn kat wil ook stemmen, maar hij is illegaal en is hier heel boos om. Wie wil voor mij kat stemmen? Hij wil ook op PVV stemmen. Dus geef je stem aan mijn lieve hindu kat wieroe.

zo en nu een bavaria

dewanand

op 25 02 2010 at 18:29 schreef hj:

Wat interesseert jouw kat het dat hij illegaal is? Daardoor kan hij juist ongestraft doen en laten wat wil.

op 26 02 2010 at 07:44 schreef Alf Berendse:

Dewanand, als je kat in Den Haag komt wonen, maakt hij/zij grote kans mijn stem uit te mogen brengen.

op 01 03 2010 at 22:30 schreef Alf Berendse:

Helaas, bij sluitingstijd is er niemand opgestaan die mijn stem in Den Haag kan uitbrengen. Ik zal mijn stempas net als voorgaande jaren met de vuilnisman meegeven.

MNb voelt zich gediscrimineerd bij de verkiezingen omdat hij in een ander land woont, maar hij wil dat ik dan voor hem de gang naar het stemhok maak. De vraag was nu juist of iemand de gang voor mij wil maken. Leo Schmitt’s wens mijn stem uit te brengen op De Ooievaart is goed gemotiveerd, maar buiten mededinging omdat hij in Den Haag geen stemrecht heeft. En de Ooievaart niet meedoet aan de verkiezingen. Hj heeft wel stemrecht in Den Haag maar kwam met een serieuze motivatie voor D66 of de Haagse Stadspartij. Huub idem dito voor Groen Links. Jimmy’s ‘tegenstem’ is binnen het huidige bestel niet mogelijk, ook buiten mededinging dus. De kat van Dewanand had zonder meer mijn stem uit mogen brengen, of Dewanand zelf ten behoeve van zijn kat, maar wonende in Delft zullen zij daar hun recht moeten halen.

Ik concludeer aldus en verheugd dat onder de lezers van FN niemand is te vinden die de gemeenteraadsverkiezingen serieus genoeg neemt om een tweede stem te verwerven.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS