Home » Archief » Hassnae op de radio


[09.07.2009]

Hassnae op de radio

In het radioprogramma Oba Live zoekt Teun van de Keuken met Hassnae Bouazza naar Zwarte Zwanen. Ze spreken over de pornoficatie van de samenleving, Wilders en de koran en haar grote inspiratiebron, het boek Madame Bovary.

– ‘Wat een geweldig mens hassnae bouazza, recht voor zijn raap en eerlijk en duidelijke standpunten. geef mij maar meer van deze mensen dat geeft een mooie kleur aan onze multisamenleveing. zou haar best wel vaker willen horen.‘ (A. Vloemans)

– ‘dat ze islamitisch is is aleen maar intresant‘ (Willem)

Beluister de uitzending hier.

Algemeen, 09.07.2009 @ 11:15

[Home]
 

16 Reacties

op 09 07 2009 at 12:34 schreef Henk ten Doeschate:

Wat een leuk mens, ik werd er vrolijk van.
Ga geen mediatraining volgen, niets aan veranderen.

op 09 07 2009 at 15:41 schreef Henk ten Doeschate:

Inhoudelijk gezien levert Hassnae een verfrissende bijdrage aan het integratie/islamdebat die van grote betekenis is. Zij toont zelfkritiek op de Marokkaanse/moslimgemeenschap door de wandaden van de probleemjongeren te veroordelen en af te rekenen met het slachtoffergedrag van vele moslims waardoor Wilders groot is geworden.
Zij wil Wilders zoenen, hopelijk is ze bereid dat ook met Hans Jansen te doen. Ik hoop op een twee uur durend debat tussen haar en Jansen dat met een hartelijke zoen begint. Dat kan een mooi religieus debat worden met de Bijbel en Koran op tafel. Laten we deze geschriften eens met elkaar vergelijken, dan zal duidelijk worden dat er veel overeenkomsten zijn qua inhoud en interpretatieproblemen.
Voor mij is hierbij van essentieel belang de kwestie van de goddelijke openbaring aan de orde te stellen. Geloven Hassnae en Hans in goddelijke openbaringen? Sinds Kuitert is dit debat in Nederland van cruciaal belang, hij gelooft dat er geen rechtstreekse goddelijke openbaringen zijn; geloof komt van beneden en niet van boven. Hooguit is er sprake van goddelijke inspiratie. Goddelijke inspiratie is beschikbaar voor alle gelovigen van alle religies. Alle religieuze strijd kan tot het verleden behoren als we de waarde van goddelijke openbaringen relativeren en er slechts goddelijke inspiratie in zien. Het geloof in een letterlijke goddelijke openbaring, waarbij God zich slechts in één heilig geschrift werkelijk uitspreekt, leidt echter tot religieuze onverdraagzaamheid en is eigenlijk heel onfatsoenlijk, omdat je daarmee de religieuze waarde van andere heilige geschriften ontkent.

op 09 07 2009 at 16:46 schreef mescaline:

Ik claim Hassnae liever voor ons atheisten @Henk. Wij zijn toch beterder als jouw. Ik bedoel, jij stemt CDA ? Nog erger.

Ik bedoel maar.

:P

op 09 07 2009 at 16:50 schreef Geert:

@Henk
Waarop baseer je de uitspraak dat er geen goddelijke openbaringen zijn maar wel goddelijke inspiratie? Waarom het één wel en het ander niet?

Zoals ik het zie kan alle religieuze strijd ook afgelopen zijn als we het hele idee van goddelijkheid verwerpen en ons realiseren dat er geen enkele grond is om welke religie dan ook aan te hangen.

op 09 07 2009 at 17:43 schreef Henk ten Doeschate:

Ik stem GroenLinks,mescaline. Voor mij is de ene overtuiging niet superieur aan de andere. Iedereen mag geloven wat hij wil.

Het idee van goddelijkheid wordt alom aangehangen, maar mag natuurlijk bestreden worden, Geert. Het is belangrijk dat er op fatsoenlijke wijze over gedebatteerd kan worden. Tegenwoordig wordt dat door allerlei groepen onmogelijk gemaakt, en zeker niet alleen door fundamentalistische religieuzen. Wilders verscherpt slechts tegenstellingen en maakt dialoog onmogelijk. Hij onttrekt zichzelf voortdurend aan het debat.

Antireligieuzen zijn welkom bij dit debat, maar moeten hun best doen hun boodschap effectief over te brengen. Met het mes op tafel is meestal niet erg effectief.

op 09 07 2009 at 18:37 schreef Geert:

Ik betwijfel het nut van een debat over goddelijkheid, omdat er geen objectieve basis is waar men over kan discussiëren. Religie is bij uitstek een persoonlijke beleving waarbij men kiest voor iets wat men graag gelooft.

Als een mohammedaan en een christen dan een debat gaan voeren over hun religie zullen ze niet nader tot elkaar komen, tenzij ze erachter komen dat ze het altijd al met elkaar eens zijn geweest. Zij baseren zich immers op volstrekt arbitraire aannames en proberen elkaar op basis van die aannames van het ene waanbeeld in het andere te trekken.

Daarmee zeg ik niet dat men niet individueel over goddelijkheid mag debatteren (ik ben ook niet voor een verbod op sudoku-puzzels), maar dat wordt toch ook door niemand fysiek belemmerd? Ik denk dat je doelt op een maatschappijbreed debat over religie en dat vind ik zonde van het geld en de tijd van de maatschappij.

op 09 07 2009 at 19:27 schreef mescaline:

Misgeschoten op Henk. Aargh.

Filosofisch zit ik wel met een probleem. Hassnae is een fris en vrolijk iemand die haar kansen grijpt en de maatschappij en de mensen waardeert waarin dat kan.

Ik noem maar een andere immigrante als Stine Jensen – atheiste – die nog meer kansen heeft verzilverd, tot academische filosoofstatus en NRC-hoekje aan toe. Maar waar echt waar kilo’s meer verblinding en verzuring aan hangen, het is doodtreurig om te zien.

Bevrijding is goed voor iedereen, maar bevrijd zijn…. ach ach.

op 09 07 2009 at 22:26 schreef Henk ten Doeschate:

Een maatschappijbreed debat over religie gaat erg ver, dat is niet wat ik bedoel, Geert. Een debat tussen Hans en Hassnae over onder andere de islamkritiek van Wilders lijkt mij van maatschappelijk belang.
Er is veel te verbeteren aan de omgang tussen gelovigen, ongelovigen, atheïsten en seculieren. Over en weer zijn er vele gevoeligheden waarover gesproken kan worden.
Ik denk dat een diepgaand gesprek tussen Hans en Hassnae zal laten zien dat zij niet zover van elkaar afstaan als het lijkt. Wellicht stemmen zij over vele zaken met elkaar overeen, zoals het onderscheid tussen fanatici zoals Bin Laden en alle gewone moslims.

op 10 07 2009 at 13:52 schreef Henk:

Hans Jansen is gewoon een oplichter.

op 10 07 2009 at 19:23 schreef Jan van Dijk:

Mooi Henk, prachtig onderbouwd. Je bent echt overtuigend!

op 13 07 2009 at 11:47 schreef Henk K.:

@Henk ten Doesschate:

Wat is eigenlijk het belang van een diepgaande gesprek tussen Hassnae en Hans?
Hans Jansen (de oplichter) zit gevangen in zijn eigen dogma’s en graaft zich steeds dieper in.
De uitslag van dat gesprek kan ik nu wel raden.

op 14 07 2009 at 05:17 schreef Royu:

Henk,

Zou je kunnen onderbouwen waarom Hans Jansen een oplichter is?

BVD.

op 14 07 2009 at 15:03 schreef Henk K.:

@Royu,

Dat heb ik allang gedaan. Duik het archief maar in.

op 15 07 2009 at 03:11 schreef Royu:

Mijn hemel. Je noemt een gerenommeerde wetenschapper een oplichter, maar als erom opheldering gevraagd wordt, geef je niet thuis.

op 15 07 2009 at 13:23 schreef Henk:

Gerenommeerde wetenschapper. *proest*

Jansen is gewoon een oplichter.

op 15 07 2009 at 19:45 schreef Royu:

Dank voor je waarschuwing. Ik keek al vreemd op toen hij mijn spaargeld vroeg om het te gaan beleggen tegen een rendement van 12%.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS