Home » Archief » Fact-check: Het beste land op aarde


[12.10.2013]

Fact-check: Het beste land op aarde

Peter Breedveld

sm2
Illustratie: Kitan Club, via Les Retro-Galeries de Mister Gutsy

Een tijdje geleden twitterde Geert Wilders dat ‘we’ veel kunnen leren van Japan. Hij verwees naar een bizar artikel van ene Mordechai Kedar, die beweert dat Japan geen moslimprobleem heeft omdat iedereen in Japan, van de gewone man tot de hoogste overheidsvertegenwoordiger, moslims haat en actief discrimineert. Het artikel wordt overal in de islamkritische blogosfeer met instemming aangehaald, van E.J. Bron (die van de ‘nazislamitische hoeren’) tot Stormfront.

Ook Matthijs van den Beukel alias Johnny Quid van GeenStijl is Japan-fan. Hij vindt Japan zelfs ‘het beste land op aarde’. Waarom? Omdat Japanners ‘hun buitenlanders haten‘, meent Van den Beukel. Ik kan als Japanofiel natuurlijk niet lijdzaam toe blijven kijken terwijl heel bigot Nederland karaktermoord pleegt op mijn geliefde Japanse volk. Hieronder volgen een paar feiten van iemand die écht iets weet van Japan.

Tolerantie en coëxistentie

Niet lang voordat Wilders over Japan twitterde, had Shinzo Abe, de huidige premier van dat geweldige land, tijdens een staatsbezoek in Saoedi-Arabië (dus daar ga je al, Mordechai Kedar, met je gebazel dat Japanse staatshoofden geen islamitische landen bezoeken) in een speech gezegd dat

‘in het hart van de islam bestaat een brede basis voor tolerantie. Japanse ingenieurs in Saoedi-Arabië zullen veel leren van uw al-ta’āish, al-ta’āun, en al-tasāmuh en naar Japan terugkeren als zendelingen die uw wijsheid overbrengen naar het Japanse volk.’

Op 1 mei twitterde Abe dat ’tolerantie en coëxistentie de essentie vormen van de islam, terwijl Japan tolerantie en harmonie hoog in het vaandel draagt’, en dat de twee dus veel gemeen hebben (geloof me vooral niet op mijn woord, check Google Translate!) en tijdens de afgelopen Ramadan organiseerde hij een Iftar waarop hij nog eens verklaarde dat er een hechte band is tussen Japan en de islamitische wereld.

Klinkt niet erg islamofoob, wel? Klinkt zelfs nogal islamofiel. Wat een dhimmie, die Abe! Wat een Gutmensch! Die staat daar gewoon de islamisering van Japan te propageren! Wat is dat voor een weg-met-ons-figuur? Zeker een socialist!

Nou nee, Abe, afkomstig van de conservatieve Liberaal-Democratische Partij, is de meest rechtse premier die Japan sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gehad. De meest nationalistische ook. Een man die de discussie over de Tweede Wereldoorlog opnieuw wil voeren, omdat hij de huidige concensus over de Japanse oorlogsmisdaden, over troostmeisjes en de bezetting, de westerse koloniën in Azië en Japans schurkenrol te eenzijdig vindt.

Angst voor moslims

Huh? Abe is een rechts-nationalistische conservatief en hij voert géén hetze tegen moslims? Inderdaad, en aan buitenlanderhaat heeft-ie ook een schurfthekel, al geeft-ie daar op een stuk elegantere manier dan ondergetekende uiting aan. Op een protestdemonstratie van Japanse Johnny Quids tegen Koreanen (‘Kakkerlakken’; ‘Rot op naar Korea’; ‘Laten we Koreanen doodmaken’) reageerde Abe dat hij die ‘uitermate betreurenswaardig’ vond en zijn vrouw schreef op Facebook dat ze zo genoten had van een Koreaanse musical.

Dat zijn niet mis te verstane signalen naar iedere Japanner die het in zijn hoofd haalt zijn frustratie over zijn eigen miezerige bestaan af te reageren op ‘buitenlanders’ (Het zijn er trouwens niet veel, die dat doen. Tegenover de tienduizenden Japanners die protesteren tegen kernenergie, zijn er een paar honderd die zich laten mobiliseren voor openlijke uitingen van Koreanenhaat). Eerder deze week werd een aantal anti-Koreanenactivisten door een Japanse rechter zelfs veroordeeld wegens haatzaaien. Daar moet je in Nederland eens om komen! Onze premier scoort puntjes door te beloven dat hij Nederland gaat teruggeven aan de Nederlanders en werkt samen met een openlijk racistische partij, die teert op buitenlanderhaat en de angst voor moslims en die volgens hem een normale partij is.

Rechts en nationalistisch

Maar ja, in Europa moet je de verkiezingen winnen door af te geven op een bevolkingsgroep, in Japan wint Shinzo Abe met een ruime meerderheid omdat hij Japanners een goed gevoel geeft over zichzelf, in plaats van anderen uit te sluiten.

Abe laat zien: je kunt prima rechts en nationalistisch zijn zonder islamofobie en racisme. Daar zou onze premier een voorbeeld aan moeten nemen. Nu hebben de Japanners wel een groot voordeel ten opzichte van de Nederlanders: ze zijn, daar heeft Mordechai Kedar helemaal gelijk in, erg blij dat ze Japanner zijn. Ze vinden zichzelf het beste volk op aarde, ze vinden zichzelf het beschaafdst en ze zijn heel gelukkig met de mengeling van shinto en boeddhisme die hun spirituele leven bepaalt. Van alle andere religies en culturen nemen ze wat hen bevalt en daar maken ze iets Japans van.

Als hun premier het dus heeft over Japanse zendelingen die islamitische wijsheden komen verbreiden, wordt niemand bang. Er worden in Japan daarom geen moskees in de fik gestoken, geen zwangere moslima’s in elkaar getrapt en rare dingen geroepen over pedoprofeten. Japanners vinden dat niet netjes. Ze schamen zich als een landgenoot oproept Koreanen te verdelgen. Heel moeilijk te begrijpen voor een Nederlander, maar dat is dus een manier van vrije mening uiten waar Japanners he-le-maal niets mee hebben. Het kan een Japanner geen reet schelen wat jij gelooft, als je maar niet in de metro gaat zitten vreten en je schoenen uitdoet voordat je iemands huis binnenkomt.

Superieure blanken

Ik zou verder nog kunnen uitweiden over de innige relatie die Japan al sinds de 19e eeuw heeft met de islamitische wereld, over de moslimnationalisten uit Indonesië, Maleisië, tot aan Egypte toe, die tijdens de koloniale periode in Japan kwamen leren hoe ze de inheemse bevolking moesten emanciperen en mobiliseren tegen de koloniale machthebbers (Japan was de eerste gekleurde natie die een Westerse grootmacht, Rusland, begin 20e eeuw zo ongenadig op zijn flikker gaf dat het de hele Westerse wereld dun door de broek liep en de hele gekoloniseerde wereld wist dat het dus kon, die superieure blanken verslaan), maar dan wordt mijn verhaaltje te lang.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Fact-check, Japan, Peter Breedveld, 12.10.2013 @ 11:27

[Home]
 

36 Reacties

op 12 10 2013 at 11:35 schreef Rob:

Ik vroeg me al af wanneer jij je licht ging laten schijnen over de Japanmanie van domrechts. Geen verrassing dat er geen reet klopt van hun sprookjes.

op 12 10 2013 at 13:29 schreef Niek Holtzappel:

Mooi artikel. En ja.. feiten… dat is iets waar de Rechtse Kerk heel veel problemen mee heeft

op 12 10 2013 at 14:02 schreef G J Brethouwer v/h Cactus:

Zullen we Johnny Quid van nu af aan, “Johnny Squid” noemen?
Gewoon om een beetje terug te treiteren?

op 12 10 2013 at 14:02 schreef Haes:

Als mede-Japanofiel en mede-Japanoloog kan ik je alleen maar volkomen gelijk geven. Eerlijk gezegd heb ik die Japanmanie van rioolrechts blijkbaar gemist. Ik heb wel een keer iets langs zien komen, maar had niet door dat het zo’n manie was.

op 12 10 2013 at 14:40 schreef Theo van Ewald:

“Als hun premier het dus heeft over Japanse zendelingen die islamitische wijsheden komen verbreiden, wordt niemand bang”

Nee, ze hebben daar ook nauwelijks buitenlanders. Komt vanzelf wel, en dan zul je zien dat de “tolerantie en harmonie” als sneeuw voor de zon verdwijnt. Net zoals de buitenlanders!

op 12 10 2013 at 14:53 schreef Christiaan:

Het is altijd makkelijk om tolerant te zijn en vriendelijk te spreken over iets waar je in je eigen omgeving en dagelijkse leven nauwelijks mee in aanraking komt. Japan is in etnisch-cultureel opzicht behoorlijk homogeen, i.t.t. de meeste Europese landen. Volgens recente cijfers zijn er zo’n 100.000 moslims op een bevolking van ongeveer 130 miljoen, en zo’n 50 moskeeen die als zodanig herkenbaar zijn. Te verwaarlozen dus. Ik moet nog zien hoe Japanners reageren als het aantal moslims (of andere etnisch-cultureel-religieuze groepen, dat is om het even)op de totale bevolking is toegenomen van die schamele 100.000 tot, laten we zeggen, 20 miljoen of meer, en zij een steeds grotere stempel gaan drukken op de maatschappij, met allerlei eisen waardoor de gemiddelde Japanner zich misschien steeds meer in zijn eigenheid en gevoel van veiligheid voelt aangetast. Kijken of ze dan ook nog zo tolerant zijn. Japanner zijn niet beter (of slechter) dan de gemiddelde Nederlander of Europeaan. Het zijn gewoon mensen net als ieder ander met hun hebbelijkheden en onhebbelijkheden, met tolerante en intolerante uitingen al naar gelang de omstandigheden, net als overal ter wereld.

op 12 10 2013 at 15:00 schreef MNb:

“Hij vindt Japan zelfs ‘het beste land op aarde’.”
Volgens rabiaat-rechtse logica volgt hieruit dat lieden als Wilders, Kedai en Van den Beukel op moeten rotten naar Japan. Maar ik ben niet rabiaat-rechts en wil een ander land niet met Nederlands tuig opzadelen.

“door een Japanse rechter zelfs veroordeeld”
Kijk eens aan, wat in Nl niet kan – veroordelen wegens haatzaaien jegens een minderheid – kan in Japan wel. Hoezo westerse superioriteit?

“Van alle andere religies en culturen nemen ze wat hen bevalt en daar maken ze iets Japans van.”
Er was een tijd dat Nlers dat ook deden en dat is nog niet zo lang geleden.

“maar dan wordt mijn verhaaltje te lang.”
Ik voeg er lekker toch aan toe dat vanaf begin 1942 vrijwel alle autochtone bewoners van Nederlands-Indië – moslims, hindoes en vooral ook animistische Dajaks op Borneo – en masse de kant van de Japanners kozen.

“Johnny Squid”
Dat is een ernstige belediging voor de intelligentie van pijlinktvissen.

op 12 10 2013 at 15:14 schreef Haes:

@Theo van Ewald. Je weet niet waar je het over hebt. Er zijn meer buitenlanders in Japan dan je denkt. En juist het betoog van Peter toont aan hoe ze daarmee omgaan.

op 12 10 2013 at 17:37 schreef Atse:

@Haes, was wel nieuwsgierig naar het punt over hoeveel buitenlanders in Japan wonen. In 2011 waren dat er 2,08 miljoen, 1,63% op het totaal.

Bron: http://www.e-stat.go.jp/SG1/estat/GL36010101.do?_toGL36010101_

Dus je kunt je dan afvragen indien het percentage buitenlanders toeneemt de tolerantie gelijk blijft. Vraag is of het gevoerde beleid waar Peter over spreek dan de nodige basis legt voor tolerantie.

op 12 10 2013 at 17:59 schreef Gerry:

Geen Japanofiel hier. Wel iemand met heel veel interesse in sjamanistische culturen. En die worden heel vaak vedrukt, de mensen gediscrimineerd. Ook in Japan dacht ik. Toch maar even nagezocht of alles wat ik over de Ainu en Japanners wist nou zo verkeerd was. Helaas niet.
http://atimes.com/japan-econ/BE19Dh01.html
Yoshida, himself an Ainu, says that despite continued discrimination, the new law is important because it recognizes the rights of indigenous people of Japan. ”Japanese politicians have repeatedly said that Japan is a homogenous culture, virtually ignoring our existence. Now the law has changed the situation.” Yoshida says the next step is to educate the Japanese about Ainu culture and then push for better recognition and protection of their human rights. ”A big problem is that the majority of Japanese have not even heard of us. It is only by raising consciousness can we then press our case for total equality,” he says.
De geschiedenis van Japan en de Ainu is er een van onderdrukking en gedwongen assimilatie. Net als bij zoveel andere van dergelijke culturen. Japan heeft vast veel om trots op te zijn. Maar dat discriminatie en racisme daar niet zijn, helaas niet.

op 12 10 2013 at 18:35 schreef excellentie zwembad:

Maar Peter, de eerste gekleurde natie die een Westerse Grootmacht op zn flikker gaf was Haïti! Daar boeten ze nog steeds voor. Ten tweede was die oorlog met Rusland gesteund door de Britten en niet zo’n beetje ook.
Ik plaats graag linkjes maar ik ben hier niet zo bekend en op sommige sites beland je automatisch in de spam als je gaat linken .
In dit geval is gewoon even kijken op wikipedia genoeg .

op 12 10 2013 at 18:50 schreef JvanDijkS:

Dat je verhaaltje te lang wordt maakt niet uit qua toekomstige content, dit smaakt naar meer. Meer verhalen over Japan dus, helemaal aangezien je aantoont dat objectiviteit mbt het onderwerp ver zoek is.

@G J Brethouwer v/h Cactus

Ik voel meer voor ‘Sjonnie Shit’.

op 12 10 2013 at 19:12 schreef dewanand:

namaste Haes en Peter, ea FNaakters,

Check dit boek eens uit 2009 van hoogleraar Rien T. Segers: ‘Japan en de ontontkoombare aziatisering van de wereld’. Ik vond het toevallig in de bibliotheek dok in delft en snuffelde erin. Segers zegt feitelijk dat heel Japan fascistisch denkt en handelt.

Stel dat de wereldmacht in handen zou zijn van het Japanse leger: als japan dus de WOII had gewonnen na de aanval op Pearl Harbour en de blitzkrieg in heel Azie, op een haar na mislukte de japanse verovering van India, dankzij het machtige hindoe/gurkha leger in de grensregio’s.

Ik ben erg bang als China over 20 jaar een wereldmacht is, groter dan Amerika, ook militair denk ik vaak. Aziatisering is erg slecht en gevaarlijk tov verwestering, maar het wildianiseren van de wereld (islamofoben vs islamofielen) lijkt mij een stap terug naar de prehistorie. Dan maar alle grootgeschapen blanken weer in sexy berevellen hullen zonder dat lastige ondergoed he, handig voor vluggertjes in de rieten hutjes om nieuwe superieure Ariers te fokken. Zo ziet Wieroe het feitelijk omdat hij hier zit te miauwen in katten sanskriet en ik typ alles letterlijk.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 12 10 2013 at 19:49 schreef Peter:

Maar dat discriminatie en racisme daar niet zijn, helaas niet.

Maar dat beweert dan ook helemaal niemand. Wat dacht je ervan om een stuk eerst te lezen, voordat je gaat ranten?

op 12 10 2013 at 20:10 schreef Haes:

@dewanand
Ach ja, Rien Segers…

op 12 10 2013 at 21:27 schreef Gerry:

Ik heb je stuk gelezen. Het is een lofzang op de Japanse tolerantie. Wat ik je hier laat zien is dat die Japanse tolerantie nog flink wat te verbeteren is als het gaat over hun eigen minderheid. Lijkt me een stuk belangrijker dan wat er al dan niet geschreven wordt over Moslims en/of Koreanen (die in de praktijk dus nogal gediscrimineerd worden). Tolerantie als er grote handelsbetrekkingen een rol spelen en de meeste mensen zelf niet met anderen geconfronteerd worden is namelijk erg gemakkelijk. Hoe tolerant mensen echt zijn wordt duidelijk op het moment dat men met de ander te maken krijgt. De relatie tussen Japanners en de Ainu laat zien hoe dat er in de Japanse praktijk uitziet. Niet fraai.
Zullen we eens kijken wat er in Japan gebeurt op het moment dat er een flinke groep mensen van een andere cultuur komt die niet wil assimileren?
Abe heeft de betrekkingen met Zuid-Korea door zijn uitspraken over de troostmeisjes al behoorlijk op de proef gesteld. En als ik de Japanese Times mag geloven, zijn zijn uitspraken niet bepaald het bewijs van tolerantie dat jij ervan maakt. http://www.japantimes.co.jp/community/2013/08/19/voices/abe-and-his-ministers-give-anti-foreigner-rallies-tac

op 13 10 2013 at 00:26 schreef MNb:

@Gerry: “dat discriminatie en racisme daar niet zijn, helaas niet.”
Dat beweert PB dan ook niet. Hij kijkt wel lekker uit, want op de Ainu heb ik hem een paar jaar geleden al gewezen.
PB heeft het over de Japanse houding jegens moslims en over de leugens die Nlds tuig daar over debiteert. Bovendien haalt hij een gerechtelijke uitspraak aan die laat zien welke actie de Japanse overheid onderneemt tegen de favoriete hobby van datzelfde tuig: haatzaaien tegen minderheden. Want minder dan een eeuw geleden was Japan ook niet zo aardig tegen Koreanen. In Japan kennen ze ook precedentwerking en zo, dus dat is ook goed nieuws voor de Ainu.
Gefeliciteerd dat je zo vakkundig de spijker naast de kop slaat.
Oeps, dat schreef PB zelf al veel bondiger.

@Excellentie G: laten we dan ook even memoreren dat de Aucaners al in 1760 de Hollandse kolonialen versloegen.

op 13 10 2013 at 00:59 schreef A.Mus:

Voor een Japan-kenner doe je aan makkelijk knip- en plakwerk om je conclusies te trekken. Zo ken ik er nog wel een paar. George W. Bush was ook van de handreikingen naar moslims en de ‘call me anything, but don’t call me a racist!’. Moeten we die ook maar op zijn droge ogen geloven? Opportunisme is ook Abe niet vreemd… Ik vraag me af hoe Japan of de VS zouden reageren op een grote laagopgeleide groep islamitische immigranten, zoals in West-Europa het geval is. Pas dan kun je parallellen trekken.

op 13 10 2013 at 10:08 schreef sjaak:

,, als je maar niet in de metro gaat zitten vreten,, Ik dacht dat ik helemaal gek was dat ik dat niet normaal vind in het Nederlandse ov.

op 13 10 2013 at 10:15 schreef Peter:

Ik heb je stuk gelezen. Het is een lofzang op de Japanse tolerantie.

Nee, het is een opsomming van feiten, die bewijzen dat Wilders en kornuiten het gewoon bij het verkeerde eind hebben.

Waarop jij gaat googelen op zoek naar bewijs om aan te tonen dat ik ongelijk heb.

Je zit te zeiken, Gerry. Niemand hoeft me iets te vertellen over de Ainu of over de positie van Koreanen in Japan. Als je echt wilt weten wat Abe voorheeft, moet je naar hem luisteren en niet naar wat anderen over hem zeggen. Het ligt nou eenmaal gevoelig in het Westen om het Japansde oorlogsverleden te nuanceren. Ik schreef daar al vaak over.

Mijn stuk hierboven laat gewoon zien dat islamofobie in Japan niet hip is, zoals in Nederland. En dat de rechter optreedt tegen haatzaaien, niet zoals in Nederland.

op 13 10 2013 at 10:17 schreef Peter:

Van die zeikerds die alleen maar aan een discussie meedoen om tegen te spreken. Ik heb daar zo’n schurfthekel aan. Face it, fellas, ik weet meer van Japan dan jullie.

op 13 10 2013 at 11:21 schreef Leo Schmit:

Soms weet ik het ook niet meer hoe hier aan een discussie mee te doen. Ik doe mee voor de gezelligheid en tegen de eenzaamheid in mijn logement en, af en toe, om de schoolmeester op de kast te krijgen. Daar had ik vroeger Mw de Wit voor, maar die verkeert in andere kringen. Soms heb ik ook een mening, maar die doet niet ter zake en als dat wel zo is, komt er een gummetje aan te pas. Even goeie vrinden.

De euforie in bruine kringen (pun intended) rondom het volks- en raszuivere en islamvrije Japan was mij ontgaan. Ik begrijp dat ‘ene Mordechai Kedar’, daarvoor de argumenten aandraagt. Een bezoek aan zijn site leert mij dat dit niet zomaar ‘ene Mordechai’ is. Deze Israelier legt zich erop toe om islamofobie aan te wakkeren in ons deel van de wereld en suggereert dat dat niet nodig is in Japan, omdat ze daar uit volks- en raszuivere overwegingen sowieso de deur op slot houden. Reden voor Geert ’to look East’.

Nu, wb Abe en Japan, die zich onthouden van xenofobische standpunten, inclusief islamofobische. Daar kunnen we wat van leren, zegt Peter. Daarop volgen nuances, door Peter opgevat als gezeik. Komaan, wij zijn ook maar mensen, die het met Wiki moeten doen.

op 13 10 2013 at 11:58 schreef MNb:

Tja, noem een paar harde, controleerbare feiten die hun vooroordelen tegenspreken en ze kronkelen als palingen in de slaolie om er onder uit te komen.

op 13 10 2013 at 14:01 schreef Vasilis:

En hierom ben je nu zo waardevol Peter!
Prachtig stuk!

op 13 10 2013 at 17:49 schreef Katsu:

Tja, tegen haatzaaien werd in NL ook wel actie ondernomen tot het moment dat er geen houden meer aan was. Je gaat de geest ook niet meer in de fles krijgen.
Japan is trouwe bondgenoot geweest van de US in het Irak verhaal. Ze waren wel bezorgd over hun eigen burgers, dat wel, vandaar dat ze gedwongen zijn hun troepen terug te halen. Tegenwoordig is China de grote gezamelijke vijand. Ik heb geen enkele positieve gedachte over Japan, hoezeer de kenners me ook proberen te overtuigen. Duitsland heeft z’n lesje geleerd in wat nationalisme kan veroorzaken, Japan heb ik grote twijfels, ik vertrouw ze voor geen cent. Ze hebben nog steeds dezelfde japanse kut oorlogsvlag. Hardleers volkje is mijn mening.

op 13 10 2013 at 19:49 schreef vander f:

Slijmdozen met die Middeleeuwers in Saoedie Arabie is moniaal bon ton, dat Abe, net als de opportunisten in Europa en de VS die staat maar blijven steunen noem ik nou niet bepaald een ‘positief’

op 14 10 2013 at 10:53 schreef Bigpete:

Bigpete is nooit in Japan geweest (nog niet), wel 15 of meer keren in China.
Abe’s lofzang op de islam en SA is natuurlijke gewoon politieke opportuniteit. Niet serieus te nemen. Als er toch één land op de wereld een ondemocratische mensenrechten schendende schurkenstaat is is dan SA wel.
Er wonen zoals eerder gememoreerd nauwelijks moslims in Japan. Ik wil weleens zien hoe de gemiddelde Japanner reageert wanneer de helft van Tokio zou bestaan uit allochtonen die zich voor een groot deel weigeren te integreren en verantwoordelijk zijn voor 80% van de kleine criminaliteit. Ik denk dat ik het antwoord wel weet…
In China zijn zo´n 20 miljoen moslims. De Hui zijn gewone Hanchinezen die zich lang geleden tot de islam hebben bekeerd. Met die bevolkingsgroep zijn weinig problemen, ze wonen ook vaak in gebieden waar ze in de meerderheid zijn. Oeigoeren uit Xinjiang worden door Chinezen met de nek aangekeken, barbaars onaangepast volk, terroristen en oproerkraaiers zijn nog vriendelijke woorden…Er zijn regelmatig rellen.

op 15 10 2013 at 05:05 schreef Leo Schmit:

Oei, oei, Bedoelt BP misschien dat de Uiguren zich niet aangepast hebben aan de Chinese bezetters van hun woongebied? Hoe barbaars is dat wel niet. En dan ook nog eens oproer kraaien en relletjes trappen. Logisch dat de bezetter ze met de nek aankijkt.

Zo kennen we BP weer.

op 15 10 2013 at 07:39 schreef Bigpete:

Misschien moet je eens leren lezen en je wat in de geschiedenis verdiepen Leo. Ik probeer hier duidelijk te maken hoe Wang modaal tegen moslims aankijkt, het is niet noodzakelijkerwijze mijn eigen mening. De Oeigoeren zijn een volk dat net als de verwante turken uit centraal Azië komt. De turken zijn naar het westen gegaan, de oeigoeren naar het oosten. Xinjiang was al chinees ruim voor onze jaartelling, toen nog nooit iemand van Oeigoeren had gehoord en de islam nog 10 eeuwen ver weg was…
Dus jouw sprookje van bezetting is inderdaad een sprookje.

op 15 10 2013 at 08:44 schreef Mart:

Welke stad kent Pete dan die voor 50% uit allochtonen bestaat, dat hij zo goed weet dat Tokio zo’n ramp zou zijn in zo’n scenario?

Dichtstbijzijnde voorbeeld dat ik ken is Rotterdam, en ik kan je vertellen dat een Rotterdamse racist echt geen misdaadcijfers nodig heeft om “bruinen” te haten, ‘anders’ zijn is al genoeg.

op 15 10 2013 at 11:18 schreef Bigpete:

Wat dacht je van Amsterdam? Op 1 januari 2012 woonden er nog maar 49,5% autochtonen. (Bron dienst O+S)Van jongeren onder de 25 is dat getal nog veel lager.
PS 010 is geen stad.
Overigens praat ik niet over ramp, dat zijn jouw woorden. Ik kan me nog herinneren dat toen ik op de lagere school zat de eerste turk op school kwam. Die werd niet gehaat of gediscrimineerd… Nu is diezelfde school 100% “zwart”…

op 15 10 2013 at 19:21 schreef Mart:

Dus Malle Pietje telt ook de expats mee als onaangepaste allochtonen; dat is namelijk die grote groep ‘westerse’ allochtonen in de cijfers van O+S.

op 16 10 2013 at 03:04 schreef Leo Schmit:

BP, nooit van ‘aanhalingstekens’ gehoord, zeker. En afsluiten met ‘… Er zijn regelmatig rellen’. Waarmee BP toch wil aantonen dat Wang misschien wel gelijk heeft met dat beeld van die ‘onaangepaste barbaren’.

Xinjiang is al duizenden jaren Chinees gebied? Uiguren kwamen uit Centraal Azie kwamen? Laat Xinjiang nou in mijn geografisch perspectief Centraal Azie zijn. Al zien BP en Wang het misschien als West China. Was er ook Chinese bewoning, afgezien van de ommuurde garnizoenstadjes aan de dichtgewaaide zijderoute? Toen mensen als Mannerheim en Sven Hedin er langs kwamen in de jaren 20 van de vorige eeuw, zat Wang opgesloten achter die muren. Ook toen waren de Uiguren niet tevreden met de Chinese aanwezigheid. Dat die keizer in Peking het als zijn gebied zag, is fijn voor hem, maar de ‘barbaren’ zagen het anders.

op 16 10 2013 at 08:45 schreef Bigpete:

Leo demonstreert weer eens dat hij niets met feiten heeft. Turkse volken komen oorspronkelijk uit het gebied wat nu het zuiden van Siberië is. De oeigoeren arriveerden in de 9e eeuw voor het eerst in west China. Een gebied wat toen al zeker 12 eeuwen chinees was. Of er toen veel mensen woonden is irrelevant, het gebied is heden ten dage nog steeds zeer dunbevolkt.
Ik ben er trouwens geweest, jij ook?

op 16 10 2013 at 23:26 schreef MNb:

En daarom zijn die Oeigoeren dik een millennium later nog steeds allochtonen, Grote Piet? Dan ben jij er ook één. Want maar een paar 100 jaar eerder woonden er nog geen Germanen als jij en ik in Nld.
Je geeft samen met Leo perfect aan waarom het zo stompzinnig is hedendaagse meningen aan historische feiten te ontlenen. Al is het niet noodzakelijkerwijs je eigen mening, maar die van Wang.

op 17 10 2013 at 14:30 schreef Bigpete:

Waar zeg ik dat Oeigoeren allochtonen zijn dan? Zo zien ze zichzelf, ze voelen zich alles behalve Chinees. Ik probeer uit te leggen dat de gemiddelde Chinees niet zozeer een probleem heeft met moslims (de Hui wordt geen strobreed in de weg gelegd), de gemiddelde Chinees heeft een probleem met de separatistische(een meerderheid) aanslagen plegende(een kleine minderheid) oeigoeren. En nu hou ik er over op want we worden het toch niet eens.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS