Home » Archief » Het bestuur van Feyenoord moet opstappen


[16.02.2016]

Het bestuur van Feyenoord moet opstappen

Milo Breedveld

bn8

Het wordt de laatste weken steeds vaker geroepen, ‘Het bestuur van Feyenoord moet vertrekken!’, ‘#GuddeWeg’ en ‘#MvGOut’. En geef de mensen, die dit roepen, eens ongelijk. Het bestuur van Feyenoord, en daarmee wordt vooral gedoeld op Martin van Geel en Eric Gudde, moet inderdaad gewoon opstappen. Ze hebben lang genoeg zitten kloten daar in het Maasgebouw, en dat is bij een club als Feyenoord simpelweg niet acceptabel.

Natuurlijk, meneer Van Geel en meneer Gudde hebben niet alleen maar dingen fout gedaan. Maar als ik een lijstje ga maken met de dingen die ze goed hebben gedaan, ben ik niet heel lang bezig. Ik kom namelijk niet verder dan een paar goede transfers (Vermeer, Pellè en Elia), het huren van John Guidetti, de aanstelling van trainer Ronald Koeman en het oplossen van de geldcrisis bij Feyenoord.

En dan heb ik bij die transfers nog wel Eljero Elia opgenomen die over het algemeen gewoon enorm teleurstelt (maar ja, ik blijf eerlijk, ook ik dacht eerst dat de aanstelling van Elia een geweldige stunt was).

Jeugdopleiding

Als ik na het maken van het lijstje ‘goede dingen’ dan het lijstje maak van dingen die fout zijn gegaan onder Van Geel en Gudde, dan ben ik toch een stuk langer bezig.

Mijn eerste punt in dit lijstje gaat over de jeugdopleiding. De jeugdopleiding van Feyenoord heeft geen echt ‘jong-Feyenoord’ of ‘Feyenoord onder 21’-team. Hierin zijn zij, samen met ADO den Haag, de enige in heel Nederland. In plaats van een echt team heeft Feyenoord daar namelijk wekelijks reservespelers in staan.

Dit houdt in dat de tweedejaars A-spelers allemaal worden weggestuurd zodra ze de jeugdopleiding compleet hebben doorlopen, want waar moeten ze anders voetballen, aangezien er geen team is om in door te stromen voor deze spelers.

Beste linksback

Ik zou zeggen, maak van jong-Feyenoord een echt team met de spelers die klaar zijn met het doorlopen van de gehele jeugdopleiding maar nog niet ver genoeg zijn voor het eerste en laat de reserves van het eerste team gewoon lekker reserves want die hebben toch geen zin om bij jong-Feyenoord hun wedstrijden te spelen.

Anders krijg je weer een Vincent Janssen die wordt weggestuurd uit de jeugd, na klaar te zijn bij de A1 en die vervolgens een hattrick maakt tegen Feyenoord in de Eredivisie.

En de spelers die het redden tot het eerste krijgen de kans niet. Lucas Woudenberg wordt verhuurd aan NEC om daar maar te laten zien dat hij de beste linksback van de Eredivisie is, terwijl Feyenoord zit opgescheept met een Miquel Nelom die op amateurniveau speelt, terwijl Jari Schuurman wordt compleet genegeerd terwijl hij in de jeugd week in, week uit liet zien dat hij het kan.

Nieuw stadion

Voor punt 2 ga ik naar het stadion. Feyenoord kwam zo’n drie tot vier jaar geleden met de discussie ‘stadion renoveren of een nieuw stadion’. Elke andere club zou maximaal een jaar later de beslissing hebben genomen en nu bezig zijn met renoveren of een nieuw stadion bouwen.

Feyenoord kwam echter twee maanden geleden pas met de officiële aankondiging dat het gaat voor een nieuw stadion, maar nu breekt de volgende discussie los, waar komt het nieuwe stadion? Natuurlijk, het vergt tijd om dit soort beslissingen te nemen en ik zou het volkomen begrijpen, ware het niet dat ik het idee heb dat deze nieuwe discussie ook weer minstens een jaar gaat duren.

En zelfs als je deze beslissing hebt genomen, dan komen er weer nieuwe discussie over verdere plannen met het stadion. Wie gaat het ontwerpen en in elkaar zetten? Hoe moet het eruit gaan zien? Het bestuur is gewoon één groot, ongeregeld zootje dat geen beslissingen kan maken. Hak die knoop gewoon eens door, man.

Ongehoorde behandeling

En dan die ongehoorde behandeling van spelers. Valt het u niet ook op dat elke speler, die vertrekt, kritiek heeft op de manier waarop ze behandeld zijn door ‘bepaalde mensen in het bestuur’? Sekou Cissé, Erwin Mulder, Roy Makaay en ga zo nog maar even door, terwijl juist deze mensen zich zo hard hebben ingezet voor de club.

Deze bestuurders doen gewoon waar ze zin in hebben, en het maakt ze niet uit waar dat ten koste van gaat. Maar het ruïneert wel het ‘familiegevoel’ dat er hoort te zijn binnen Feyenoord, dat gevoel dat er altijd al is geweest, maar nu is het een ‘familie’ met een autoritaire vader en zijn meelopende broer.

En het blijft ook helemaal niet bij de spelers die ze tegen zich keren, ook Feyenoord-trainers of legendes – als grootste voorbeeld neem ik even Mario Been – Feyenoordsupporters en de media hebben ze ook allemaal tegen zich in het harnas gejaagd.

En dat is misschien wel de grootste fout die je kan maken als bestuurder, want dat zal je uiteindelijk je baan kosten. De media zullen nu namelijk alleen maar, aan één stuk door slechte dingen over je gaan schrijven, terwijl als je ze bevriend houdt, je ze kan gebruiken om supporters te vertellen wat ze willen horen en dus tevreden te houden.

Nu heb je iedereen tegen je opgejaagd en is alles wat je hoort hoe snel je wel niet moet oprotten van de mooie club genaamd ‘Feyenoord’.

Paniekaankopen

En ja, dan proberen de heren zichzelf toch nog te redden, en hoe? Door paniekaankopen te doen op de laatste transfer-dagen voor de posities waarover de supporters zo hard roepen dat er iemand moet komen.

Uit paniek handelen is nooit goed, en dat bewijzen beide heren toch zo goed met aankopen als Michiel Kramer en Colin Kazim-Richards. Dat is toch niet het niveau speler dat je als Feyenoord zijnde in je selectie wilt hebben?

En dan schuilen achter het excuus ‘We hebben nou eenmaal niet zoveel geld te besteden’, terwijl ik laatst toch ergens las dat ze alweer een begroting van zestig miljoen euro hebben en ze wel spelers als Bilal Basacikoglu voor drieënhalf miljoen euro overnemen.

Geen topclub meer

Het is heel simpel, deze bestuursleden hebben overduidelijk geen idee waar ze mee bezig zijn, en als ze ook maar een klein beetje een hart hebben voor de club, dan stappen ze op en laten ze het bestuur van Feyenoord aan iemand anders over.

Want laten we eerlijk zijn, Feyenoord is geen topclub meer, en zal dat ook niet meer worden zolang Martin van Geel en Eric Gudde de baas zijn in het Maasgebouw.

Het bestuur heeft de grootste macht binnen een club, en als het bestuur wankel staat, staat de hele club wankel, en stort alles uiteindelijk in, wat we ook heel goed kunnen zien de laatste tijd bij Feyenoord.

Feyenoord heeft nieuwe bestuurders nodig en zodra dat gebeurt, kan het eindelijk weer stapje voor stapje gaan opbouwen naar het opnieuw worden van een topclub in Nederland en misschien zelfs wel weer Europa.

Milo Breedveld (18) is hartstochtelijk Feyenoordsupporter en wil graag de sportjournalistiek in.

Foebele, Milo Breedveld, 16.02.2016 @ 07:25

[Home]
 

25 Reacties

op 16 02 2016 at 07:58 schreef Niels van Lobberegt:

Kenneth Perez omschreef het al eens mooi, Feyenoord is een provincieclub geworden. En dat ligt niet alleen aan het bestuur, het zit verankerd in de hele club en de supporters. En dat zit hem niet in de 10-0 nederlaag of de 7 nederlagen nu op rij dat Feyenoord een provincieclub is, maar in het feit dat bv de tweede plek onder Koeman massaal gevierd werd. Dat heb ik alleen Willem II en Heerenveen ooit zien doen. Ook het feit dat ze de bekeroverwinning op Ajax vierde alsof ze de Champions League hadden gewonnen maakt van Feyenoord een provincieclub. Een overwinning zou voor een topclub normaal moeten zijn. Het is een mentaliteitskwestie.

op 16 02 2016 at 09:48 schreef MNb:

Van mij mag het bestuur blijven. Ik vind 7 nederlagen op een rij wel lollig. Maar ja, ik heb dan ook de p aan Feyenoord (wegens de overtollige jankerds die daar rondlopen), al vind ik het wel een beetje zielig voor Van Bronckhorst en Kuyt. Nee, ik ben geen fan van Ajax – daar heb ik ook de p aan (al doet De Boer erg zijn best dat te verminderen).
Dat gezegd hebbende, mijn cluppie krabbelt eindelijk weer een beetje op nadat een bestuur is opgestapt dat er een paar jaar echt een puinhoop van had gemaakt – na eerst voor het eerste kampioenschap te hebben gezorgd.

op 16 02 2016 at 10:25 schreef jacobus:

Voetbal op Frontaal naakt!…. Maar feyenoord is 2 keer kampioen geworden in 30 jaar, is al lang geen topclub meer, word het ook niet meer. Dat ligt toch niet aan Van Geel? En als van Geel weg is, dan is er nog steeds geen geld en daar draait het toch om in het hedendaagse voetbal. Nee ik zou van Geel dankbaar zijn als feyenooit supporter, financieel goed werk anders waren ze al failliet geweest. Ga jij maar iemand die goed genoeg is kopen tegenwoordig, zo iemand zit op zijn 12 e al in Engeland of Spanje.Verder voetballen ze in Nederland niet meer voor de club maar voor een persoonlijke transfer dat bouwt geen team. Dus mijn advies:nooit meer dromen van kampioenschappen laat staan Europese successen, en als je echt supporter bent af en toe beelden uit de oude doos bekijken want meer wordt het niet de koek is op en er worden geen nieuwe gebakken.

op 16 02 2016 at 11:13 schreef Thomas E:

Het hele transfersysteem moet op de schop. En de salarissen drastisch naar beneden. Voetbal moet weer een sportieve uitdaging worden ipv een mensenhandel in multimiljonairs.

op 16 02 2016 at 11:36 schreef Egbert:

Over de stadionplannen: juli 2013 werd het nieuwbouwplan van 313 mln afgeschoten door D66. (Gemeente Rotterdam zat er ook in met een ‘garantie’ van 165 mln, dwz een risico). Uitbreiding van de bestaande Kuip moest beschouwd worden, om sentimentele redenen en omdat ie architectonisch nog steeds adembenemend is. Maar goed, sinds mei 2014 mocht aannemer BAM exclusief plannen maken met Feyenoord. Ze hadden beloofd dat het nieuwe stadion 200 mln zou kosten. Maar na een jaar presteerde BAM het om opeens 50 mln extra te vragen omdat ze zich ‘vergist hadden in de hoeveelheid staal’. Terecht heeft Feyenoord BAM gedumpt: zeer onbetrouwbaar gedrag.

Blijkbaar is het niet mogelijk een voordelig stadion te bouwen, er zijn altijd partijen die er 50 of 80 mln aan willen overhouden. Geld wat nooit op het gras terechtkomt. Terwijl Feyenoord steeds meer klem zit.

En oh ja, jacobus: vergeet niet die laatste Europese beker die een Nederlandse ploeg won. Wie verliest er nou een Europacup-finale?

op 16 02 2016 at 12:17 schreef Gaz Typari:

110% mee eens.Het komt niet door Van Geel dat Feyenoord niet failliet is gegaan, dat komt door Blokland, Van Well en de VvF, die de puinhopen van Bosz moesten opruimen.

Voorkomen dat de club failliet is gegaan, daar is alles mee gezegd. Financieel gezond is de club niet en ruimte om in de selectie te investeren is er al jaren niet en komt op korte termijn ook niet. Dat ligt ook aan dom beleid van Koevermans (zie deals Adidas, Opel, etc.).

Bovendien is een mogelijk faillissement nog altijd niet afgewend. zolang de heren in het Maasgebouw zich blijven blindstaren op een nieuw stadion zonder een goede relatie met stadion, aandeelhouders, gemeente en een niet transparant traject waarbij telkens VolkerWessels weer om de hoek komt kijken kan de club nog altijd op de fles gaan.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de Kuip. Maar als een nieuw stadion nodig is om de club er bovenop te helpen dan moet de Kuip wijken. Alleen is het niet waar. De Kuip is het mooiste stadion van Nederland, heeft 5 UEFA sterren, een NS station op de oprit, nabijheid van trainingscomplex Varkenoord en is per snelweg goed bereikbaar. Een nieuw stadion getuigt niet van visie maar is het resultaat van gekonkel!

op 16 02 2016 at 12:34 schreef jacobus:

@Egbert,
Ik weet dat feyenoord de eerste en de laatse club was met europees succes fantastisch! maar dat doet niets af aan mijn betoog. Ook moet je mijn betoog niet zien als tegen feyenoord maar tegen modern voetbal dat het hele nederlandse voetbal heeft ziek gemaakt. Maar als je toch in 010 en 020 taal wil spreken: Als je als 020
8 europese finales speelt is het makkelijker daar 2 van te verliezen dan als je er 3 speelt. (maar das logisch)

op 16 02 2016 at 12:52 schreef Niels van Lobberegt:

@jacobus Ajax speelde 9 finales en verloor er 3, AC Milan 1969, KV Mechelen 1988 en Juventus 1996.

@Gaz Typari Alleen nieuwbouw kan Feyenoord redden om de doodeenvoudige reden dat de gemeente Rotterdam zijn investering van 165 miljoen minimaal terug wilt verdienen. Daarom is de Arena is Amsterdam voor zowel Ajax (om duidelijke redenen) als de Gemeente Amsterdam (grond rondom de Arena) een financieel succes. Dat gaat niet lukken met de Kuip.

op 16 02 2016 at 13:21 schreef jacobus:

@Niels, Je hebt helemaal gelijk, ik was 1988 helemaal vergeten,ik vraag me nog steeds af waarom ik die finale nooit heb gezien. Ik doe het in ieder geval uit mijn hoofd en pak er geen wiki bij, is ook een puntje waard toch?

op 16 02 2016 at 13:43 schreef Egbert:

jacobus, dat heet verdringing. Puntje eraf dus ;-)

En natuurlijk verandert jouw betoog daardoor niet, want dat was nergens op gebaseerd. Wat doe jij in Pavlov’s hondehok?

Milo’s beschrijving snijdt wel houdt.

op 16 02 2016 at 15:44 schreef jacobus:

Je hebt helemaal gelijk Egbert, bestuur vervangen en feyenoord doet weer mee aan de europese top. met je hondehok van Pavlov.

op 16 02 2016 at 16:16 schreef sum:

Voetbal….een sport door paupers…voor paupers

op 16 02 2016 at 16:51 schreef MNb:

Kom op mensen, als we het over Nldse topclubs hebben dan hebben we het over lokaal niveau. In het buitenland wordt dat Mickey Mouse competitie genoemd. Daar is niets mis mee, het kan zelfs erg leuk zijn. De vraag is of F**kenoord een lokale topclub is. Een beetje weinig kampioenschappen, zeven nederlagen, zeg het maar.

op 16 02 2016 at 16:55 schreef Thomas E:

Hmmmm Sum, voor veel Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongens hier is voetbal JUIST een reddingsboei om aan verpaupering te ontkomen.

op 16 02 2016 at 17:48 schreef leo schmit:

Milo gaat het helemaal maken in de sportjournalistiek. Misschien met iets minder komma’s? Of Feyenoord het gaat maken? De bal is rond maar het bestuur is stront.

op 16 02 2016 at 18:07 schreef Ajacied:

Ik denk dat het huidige bestuur er voornamelijk zit om het nieuwe stadion er doorheen te drukken. Mooi Stadion De Kuip, zie liever een renovatie dan een megalomane betonpak zonder historie, en ik denk dat de meeste fans er ook zo over denken.

op 16 02 2016 at 19:52 schreef sum:

Thomas E: Voetbal is een valse belofte geweest voor heeeeel veeel Turkse en Marokkaanse jongens met vele teleurstellingen als resultaat en verpaupering als eindresultaat.

op 16 02 2016 at 21:59 schreef Thomas E:

Ik snap echt niet wat je bedoelt, Sum. Het barst van de allochtone jongens met talent en ze krijgen allemaal de kans om te laten zien wat ze kunnen. Het is immers in het belang van de clubs om goede voetballers op te leiden en te selecteren. En ja, als ze het niet redden dan moeten ze evenals autochtone jongens iets anders gaan doen. Ze krijgen in elk geval écht kansen; meer dan zij helaas in veel andere beroepen krijgen.

op 16 02 2016 at 22:36 schreef sum:

Thomas E: Apart wereldje leef jij in. Ver van de werkelijkheid. Dat mag je.

op 17 02 2016 at 02:26 schreef MNb:

Kijk eens aan, Dick Advocaat komt de boel redden.

op 17 02 2016 at 02:35 schreef Marco Knol:

Een nieuw onderwerp; leuk. Van Feyenoord naar Feyenooit lijkt me een goed idee voor een feuilleton. Maar goed, laat mijn cluppie eerst maar van VVSB zien te winnen om weer eens een prijs te kunnen pakken.

Overigens vraag ik me af of een ander bestuur het heel veel beter had kunnen doen. Dat denk ik dus niet. Ook bij Ajax en PSV doen ze genoeg miskopen, maar dat valt misschien wat minder op omdat zij wel geregeld kampioen worden. Kijk bijvoorbeeld bij Ajax naar de discussie’s over Milik en van der Hoorn. En bij PSV naar Poulsen en Maher. Feyenoord kampt nog steeds met (de naweëen van) financiële problemen waardoor het lastig is een qua leeftijd, kwaliteit en ervaring uitgebalanceerde en brede selectie neer te zetten.

op 17 02 2016 at 11:59 schreef Egbert:

@jacobus, ik reageerde op je “Maar als je toch in 010 en 020 taal wil spreken” met ‘Pavlov’. Dat was idd, eh, beperkt van mij.

op 17 02 2016 at 13:01 schreef Gracia:

Feyenoord = Kuyt met peren.

op 18 02 2016 at 12:28 schreef Gaz Typari:

@Ajacied
Dat is idd de enige reden dat het bestuur er zit. Gudde is ooit gehaald vanwege zijn connecties bij de Rotterdamse ambtenarij. Op die manier kon hij het stadion er door drukken. Verder is totaal niet gelet op capaciteiten of wat dan ook, maar dat zou met het nieuwe stadion ook niet nodig zijn aangezien de bomen dan toch wel tot de hemel zouden groeien.

Puntje is alleen dat Gudde en Feyenoord niet zo bij elkaar passen en Gudde zonder nieuw stadion totaal niet weet wat hij moet doen.
#guddeweg

op 01 03 2016 at 02:27 schreef Milo:

@Leo Schmit
Bedankt! Leuk om te lezen!

@Marco Knol
Het bestuur van Ajax is ook niet om over naar huis te schrijven inderdaad, maar zoals je zegt: “Het valt niet op omdat ze regelmatig kampioen worden”, dat klopt, bij Feyenoord is dit helaas niet het geval dus faalt het bestuur dus ook nog harder. Bestuur van PSV vind ik het aardig doen, vind Maher bv. ook zeker geen miskoop, deed het fantastisch bij AZ maar bij PSV is het er nooit echt uitgekomen. Milik vind ik trouwens ook een zeer goeie spits, maar dan wel bij Polen, niet bij Ajax.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS