Home » Archief » Het coronafascisme steekt de kop weer op


[22.09.2020]

Het coronafascisme steekt de kop weer op

Peter Breedveld


Scène uit The Handmaiden (2016) van Park Chan-Wook.

Ik heb weer niet goed op zitten letten, want iemand heeft alle Bekende Nederlanders vervangen door types waar ik nog nooit van heb gehoord en die lijken op de hangjongeren die je altijd bij overdekte winkelcentra ziet. Bizzey, DJ Paul Elstak, Jebroer, Famke Louise, Tim Douwsma. Waar is Katja Schuurman gebleven, en Jantje Smit, en Thijs Römer?

Hoe dan ook, deze Bekende Nederlanders zijn het zat, Ze doen niet meer mee, zeggen ze op filmpjes op Instagram. Ze bedoelen met de anderhalvemetersamenleving. Ze zijn het zat om binnen te blijven, niks meer te mogen, geen optredens, feestjes, festivals.

Het hele Nederlandse 40-plusdom ontploft. De jongeren zijn dom en egoïstisch en bovendien spreken ze “Free the People” verkeerd uit. Boomers kunnen dat veel beter. En de mensen in de zorg dan? Claudia de Breij vindt dat die dan ook mogen zeggen dat ze niet meer mee doen, mocht één van deze jongeren onverhoeds toch met een corona-gerelateerde longontsteking het ziekenhuis worden binnengereden.

Meervoudige angststoornissen

Maar eerlijk gezegd begrijp ik deze jongeren wel. Al die mensen die nu zwelgen in hun heilige verontwaardiging over #Ikdoenietmeermee, zag ik zondag nog hun deskundige commentaar leveren op een wielrenwedstrijd, waar toch ook heel wat mensen voor op de been waren, die ook weinig boodschap leken te hebben aan de anderhalvemeterregel. Waarom zij wel, en Bizzey en Famke Louise niet? Waarom wordt er met overslaande stem constant naar de illegale feestjes van de jongeren gewezen, terwijl massa’s veertigplussers heerlijk vliegvakantie hebben gevierd in Spanje, Frankrijk en Kroatië, om thuis weer achter hun computer te kruipen en op Twitter te janken dat de kinderen weer naar school moeten en dat dat hartstikke gevaarlijk is, en de studenten zich nergens wat van aantrekken?

Er zit op Twitter een ouwe knar die in Frankrijk woont, zichzelf Eetschrijver noemt (en onsmakelijke foto’s van zijn eten het Internet opgooit waar ik mijn hond nog niet op zou laten pissen, als ik die had) en die het hoogste woord voert over de solidariteit waar hij meent recht op te hebben, en die constant geretweet wordt door alle andere door corona geobsedeerde en met meervoudige angstoornissen geplaagde tweeps in mijn tijdlijn. Al maanden vervloekt hij iedere jongere die plezier durft te hebben in deze tijden van corona, of die zich zelfs maar naar de bakker waagt voor een croissantje. Hij beschouwt zichzelf als een progressief, maar pleit voor een repressieve politiestaat om elk risico op zelfs maar een loopneus totaal uit de wereld te bannen. Iedere keer als ik deze moraalprediker tekeer zie gaan, denk ik zelf ook “Ik doe niet meer mee”.

Waarom zouden jongeren solidair zijn met zo’n type? Hij ontzegt zichzelf werkelijk helemaal niks, hoeft geen enkel offer te brengen, want thuiszitten achter de computer deed hij toch altijd al, maar eist doorlopend op hoge toon de solidariteit met hem van een groep waarvoor hij zelf geen greintje empathie toont. Bijna niemand van zijn generatie doet dat.

Schone luier

Nu iedereen zijn vakantie gehad heeft en er weer wielrennen is en voetbal, wordt de roep om strenge maatregelen weer harder en dominanter. Het coronafascisme steekt de kop weer op. Wie niet meedoet, wordt verrotgescholden en emotioneel gechanteerd, want hoewel er ook in mijn toch niet onaanzienlijke kennissenkring nog maar twee mensen flink ziek zijn geweest van wat ze vermoeden dat het corona was, kent iedereen op Twitter een 28-jarige die op de intensive care ligt na een illegaal feestje in het bos. Ja, lieve jongeren, opa maakt zich heel ongerust om jullie gezondheid.

Trots vertellen de vijftigers en zestigers over hun rebelse jeugd vol drugs en subversieve popmuziek en vrije seks. Ze leverden slag met de politie en braken de stad af tijdens de kroning van Beatrix, maar nu hebben ze een schone luier nodig als ze een jongere horen lachen. Waardig oud worden, daar hebben de Boomers en GenX’ers geen boodschap aan. Ze willen leven, op kosten van iedereen. Tot het einde der tijden willen ze het straatbeeld blijven ontsieren met hun aftakelende kadaver, de ether verzuren met hun verongelijkte gejeremieer en dan vinden ze het gek dat jongeren zich afvragen waarom ze dáárvoor de rest van hun jeugd achter een laptop zouden doorbrengen en zelfs geen seks mogen.

Extreem onsympathiek

Als je solidariteit wil van de jongeren, zul je zelf ook wat moeten geven. Wat hebben jullie ze te bieden? Hoe maak je het voor jongeren aantrekkelijk om binnen te blijven om een grote groep extreem onsympathieke vijftigplussers te beschermen? Welke offers breng jij, ouwe knar, die je hele leven hebt geleefd ten koste van zoveel arme verschoppelingen, die minder waard zijn dan het metaal in jouw mobiele telefoon en de benzine in jouw auto? Wanneer schik jij eens in voor een ander? Wanneer doe jij eens iets voor een ander?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.09.2020 @ 08:34

[Home]
 

1 Reactie

op 22 09 2020 at 08:34 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS