Home » Archief » Het grootste gevaar


[10.11.2013]

Het grootste gevaar

Dawud Pirzad

hal20
Foto: Theda Bara

Geen twijfel dat de gebeurtenissen van 9/11 en de wraakacties, die Amerika daarna heeft ondernomen, de wereldbevolking heeft verdeeld in ‘wij’ en ‘zij’. ‘Wij’ de islamofoben en ‘zij’ de islamieten.

Ons, degenen die de touwtjes in handen hebben, is het gelukt om van de islamofobie een Westerse maatschappelijk waarde te maken. Op een gegeven moment werden de beelden van het martelen van gevangenen door het Amerikaanse leger dagelijkse kost. De berichten over het doden van onschuldige burgers met NAVO-bommen werden in het Westen gewoon. En dat geheel op basis van het onderscheid in ‘wij’ en ‘zij’. De onschuldige burgers zijn moslims, dus ze mogen dood.

Haat verspreiden

Eigenlijk is de basis van het idee van deze nieuwe Westerse waarde niet nieuw. Het Nazisme gebruikte ooit hetzelfde idee om zijn doel te bereiken. Het gaat erom haat te verspreiden. Om het haten van de anderen, op basis van hun etniciteit.

Dit is waarom het nationalisme en fascisme in Europa toenemen. De afgelopen jaren is in Europa, door de invloed van de nieuwe Westerse waarde, een rijtje extreemrechtse partijen geboren die haat en angst zaaien tegen minderheden.

Breivik, die op vrijdag 22 juli 2011 een dubbele aanslag in Noorwegen uitvoerde, waarbij 77 mensen omkwamen, schreef in zijn 1500 pagina’s tellende manifest dat hij contacten had met “Servische culturele nationalisten” en dat hij tot de organisatie van “De Tempeliers” behoort. De Noorse politie heeft het bestaan van deze organisatie nooit kunnen aantonen. Breivik stelt dat de politie onvoldoende onderzoek heeft gedaan en gelooft dat justitie uit onmacht twijfels over het bestaan van de organisatie probeert te zaaien.

Extreemrechtse samenzwering

Met andere woorden, Breivik bedoelde dat de overheid onmachtig is. Het lijkt erop dat hij veel meer wist dan hij vertelde. Een ander punt van aandacht is dat Breivik in zijn manifest dertig keer verwijst naar de politieke stellingen van Geert Wilders en naar de ideeënwereld van uiterst rechts gesitueerde partijen als het Vlaams Belang, het Front National en de FPÖ. Tenslotte noemt Breivik Robert Spencer, Pamela Geller en Geert Wilders uitdrukkelijk als zijn inspiratiebronnen.

Inmiddels zijn de 77 doden door Breivik al vergeten, maar stel dat hij de waarheid vertelde over De Tempeliers. Stel dat er nog een geheime samenzwering is tussen extreemrechtse organisaties. Er bestaan inderdaad geen openlijke bewijzen voor, maar het toenemende rechts-extremisme in Europa geeft wel voedingsbodem voor dit soorten gedachten.

Herinvoering van de doodstraf

Wij zien dit ook in de nieuwe ontwikkelingen die Wilders en Le Pen nu dichter bij elkaar brengen. Wij zullen zien dat nog meer extreemrechtse organisaties zich bij het pacht tussen de PVV en het Front National zullen aansluiten.

Tekenend is dat de Nederlandse Volks-Unie (NVU) volgend jaar meedoet bij de gemeenteraadsverkiezingen in het Westland. De NVU heeft een twaalfpuntenplan opgesteld. Ze wil bijvoorbeeld de herinvoering van de doodstraf, het afschaffing van het homohuwelijk en het verplicht zingen van het volkslied op alle scholen.

Volgende slachtoffer

De Europese en Nederlandse burgers zijn er bang dat door de islam en door een multiculturele samenleving hun identiteit verloren zal gaan. Maar helaas zal de opkomst van de extreemrechtse partijen het begin van het einde van de Europese en de Nederlandse identiteit blijken te zijn.

Want op hun agenda staat niet alleen de bestrijding van de islam en van de multiculturele samenleving, maar nog veel meer extremistische doelen. De vraag voor de toekomst is slechts, welke groep na de moslims hun volgende slachtoffer wordt.

Dawud Pirzad (Kabul, 1973) studeerde klassieke Russische literatuur en kwam ruim tien jaar geleden als politiek vluchteling naar Nederland. Ik wist niet eens dat hij een boek had geschreven, maar het is hier te koop en Harry van Bommel vindt het een goed boek.

Dawud Pirzad, 10.11.2013 @ 20:20

[Home]
 

39 Reacties

op 10 11 2013 at 20:43 schreef Sasha Berkman:

hier:

http://www.krapuul.nl/overig/blog/5894/hirsi-alis-fatwa-wilders-goed-voor-nederland/

een goed voorbeeld van hoe om te gaan met antimoslimfascisten in discussies.

Verder de opmerking dat iedereen die nu nog zegt dat Wilders geen fascist is terwijl hij openlijk samenwerkt met Hitleraanbidders als het Vlaams Blok, Front national etc een enorm bord voor zijn of haar kop heeft.

op 10 11 2013 at 22:54 schreef MNb:

“Stel dat er nog een geheime samenzwering is tussen extreemrechtse organisaties.”
Dan heb je een samenzweringstheorie en die hebben nooit iets zinnigs opgeleverd.
Het is zo al erg genoeg.

Nou Sasha, dan heb ik een bord voor mijn kop. Toch moet ik van Wilders niets hebben en dat weet jij best. Raar, nietwaar?

op 10 11 2013 at 23:23 schreef dewanand:

namaste Dawud Pirzad,

zo te zien kom jij uit Afghanistan. Wel, ik nodig je uit om mijn private research te bekijken mbt theorie van extreem rechts. Ter kennisgeving: ik bezoek regelmatig mandirs (hindoe tempels) waar de harde kern van hindoe extremisten en hindoe fascisten elkaar komt ontmoeten om te praten over de verovering van heel Europa, Amerika, Australie en Canada door het hindoe leger op aarde, nu al ruim 1 miljard van en allemaal gevaarlijke bruinwerkers, zwarte hindoes werken zwart. Nou ben je nu niet doodsbang voor ons, gevaarlijke zwarte gremlin hondoes?

Je wereldbeeld moet je updaten, denk aan het bruine hindoe gevaar, het geile chinese gevaar, enz. Stel dat morgen de Hollandse straatkatten evolueren, dan nemen zij de macht over hier, en ben jij hun kattenvoer, Wieroe lust je ballen jankt hij hier al, met een smak.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

zie dit model:
WEBpublication BOOK WART0213 / EPAGE 68 of 125
Koran: verbieden of Herschrijven?
De gids voor geweldloze deïslamisering
46. Abstract classificatiemodel rechts-extremisme (PV-RE-schaal)

http://www.dewanand.com/koran068.htm

ps
ach man, rechtse blanken zijn zielig, impotent, homo, relnichten, enz

op 10 11 2013 at 23:31 schreef Thomas E:

“Maar helaas zal de opkomst van de extreemrechtse partijen het begin van het einde van de Europese en de Nederlandse identiteit blijken te zijn.”
Dawud, voor zover ze al bestaan zijn identiteiten geen statische maar dynamische verschijningsvormen. Dwz dat de Nederlandse identiteit allang niet meer dezelfde is als pakweg 50 jaar geleden. En een Europese identiteit bestaat zelfs niet eens. Daarvoor zijn de landen op ons continent te verschillend. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat splinters als de NVU en zelfs het gedachtengoed van Wilders nooit de dienst gaan uitmaken in de Nederlandse politiek. Wij Nederlanders hebben door de eeuwen heen blijk gegeven van redelijke verdraagzaamheid, respect voor diversiteit alsmede afschuw van extremisme in het algemeen. En al lijkt hierin een kentering te komen, dan nog geloof ik dat dit in NL nooit tot een alles overheersend fanatisme kan uitgroeien. Als wij gewoon doen dan doen we al gek genoeg, toch?

op 11 11 2013 at 08:37 schreef Rosa:

Nou Thomas, ik help het u hopen. Helaas blijkt uit de geschiedenis dat het volk al eerder erg bang is gemaakt voor religies/ideologieën, en dat was nou net nooit het fascisme….

op 11 11 2013 at 10:07 schreef Thomas E:

Rosa, wij Nederlanders zijn een verzameling andersdenkenden. Als we al over een ‘Nederlandse identiteit’ zouden willen spreken, dan zou het opportunistische eigenwijzigheid zijn. Nergens zoveel verzuiling, afsplitsing, maar ook weer schouderophalen, als in NL. Met onze waterblauwe ogen en onze polderlandse stoicijnsheid zien we niks in georganiseerd volksfanatisme. Welnee, veel te vermoeiend en ‘wat levert mij dat nou uiteindelijk op?’ Want we blijven handelaren, toch?

op 11 11 2013 at 10:58 schreef marco van heugten:

hallo. hoe serieus wil schrijver genomen worden? ’tempeliers’: wie niet? (zie gemakshalve.. wiki: constantinian shift, ceasaropapism, westphalian souvereignty – ofwel staatsreligieonderwijs gestructureerd al normaliserender intern/extern kolonialisme, wij allemaal ‘ondergaan’, toch?) ‘breivik/manifest/wilders’: uitgemolken, verworpen als te zwak (google) ‘nvu’: deden al mee in 2010, potsierlijk programma, winst 1% – iedere aandacht ‘for those who try to feed themselves with fear’ lijkt me te veel, nu –

‘muslims’ vallen onder het gebod van liefde. voor ‘de schriftreligies’ is wie god en geweld verenigt een ongelovige. nog simpeler: wie geweld gebruikt poogt zich te keren tegen liefde zelf. dat is al epistomologische/ontologische straf, koppien, minimaal.. dat er onder de naam ‘islam’ geweld plaatsvindt is evident, net als onder allerlei andere namen. aan dat soort dingen heeft liefde (‘de duizend gezongen namen’) nou schijt. iedereen over 1 kam scheren.. is dus per se kul, ieder mens, ieder wezen, iedere gestalte is uniek en dient zo ook ‘beoordeeld’ te worden, ‘ontmoet’.. –
(zie verder volgend bericht)

op 11 11 2013 at 11:19 schreef Dawud Pirzad:

In de jaren twintig hoorden ook miljoenen mensen het debat in Duitsland zonder te radicaliseren. Maar een jaar of tien later deden ze dat wel, ook meededen met repressie tegen de joden . Wat in onze land (Nederland) gebeurd =langzaam hetzelfde…..

op 11 11 2013 at 11:23 schreef marco van heugten:

‘europese identiteit’ is net zo’n spooksel trouwens – al-1 met allen ‘de staat der liefde’ (liefde is staat).. we zullen er aan moeten geloven :) (etymologisch: ge- = samen, met; love-n = liefde, lof, lijf) de rest is geen werk waard, 2000 jaar voetnoot tot nu toe, een schimmenspel terwijl de geschiedenis al volbracht is en we ook blijmoedig, genegen zouden kunnen vieren, ‘de bruiloft van zon en aarde’.. er is al gewonnen.. wakker worden – prettige dag

op 11 11 2013 at 11:31 schreef Yannick:

Beste Marco,

Ik vond de suggestie van het bestaan van een ‘ondergronds netwerk van extreemrechtse partijen’ in het artikel ook een beetje ongelukkig (al wil zo’n suggestie niet meteen zeggen dat de schrijver een complot-alu-hoedje is), maar ik was tenminste in staat om de rest van het verhaal te begrijpen. Aan uw bijdrage valt echter geen touw vast te knopen.

Wat bedoelt u precies?

op 11 11 2013 at 11:31 schreef sjaak:

@ Thomas E: Slapen moet je echt s’nachts doen!

op 11 11 2013 at 11:48 schreef marco van heugten:

yannick: er zat nog een (weggemodereerd) stuk tussen mijn twee geplaatste stukjes.. maakt het wat tot een hinkstapsprong.. & jammer dat je er niets mee kan?: ik ‘begrijp’ het verhaal van schrijver ook, een soort van bedoeling.. ik vind zijn categorieen echter niet behulpzaam en tot een verbetering leidend, weinig ‘orgineel’ van origine, dus. de categorie ‘liefde’ mits serieus genomen als enige wellicht wel.. meer niet, en ook niet minder – maar ja, dat leent zich meer voor stilte, persoonlijke gesprekken en poezie, zo blijkt :) geen grenzen, geen naties. stop deportaties. het beste en tnx

op 11 11 2013 at 12:07 schreef Thomas E:

We zullen het zien, Sjaak. De tijd zal het leren.

op 11 11 2013 at 12:13 schreef Dawud Pirzad:

Zonder een goede analyse hebben wij overal onze luxe meningen over…. Maar goed…..
Over po poëzie gesproken, heb ik hier twee voor je… Je moet gewoon nadenken, je hoeft geen actie te ondernemen……
Het proces om een ander mens te worden
Is het vinden van de balans tussen het geheim en de diepte van het bestaan
Je visie van vrijheid om jezelf te zijn
De werkelijkheid zo diep mogelijk te verstaan en het mysterie te doorzien.
Waarin je jezelf als sterfelijk wezen accepteert
Maar met het besef van je kern, de goddelijke kern
Met besef dat je als puur, onschuldig bewustzijn geboren
Het zoeken naar een nieuw evenwicht in je leven
Tussen de liefde en nog meer liefde in plaats van het kwaad
Maar met het besef van je kern, de liefde kern
Het proces om een ander mens te worden
Is de werkelijkheid die vraagt om diepe luisterende aandacht,
Stil worden, leeg worden, loslaten en zwijgen.
Het proces om een ander mens te worden
Is het herontdekken van je innerlijk leven,
Waarin je afdaalt, of opstijgt tot je eigen oorsprong.
Het proces om een ander mens te worden
Is het vinden van de balans tussen
Je persoonlijke waarheid samen met de waarheid van het universum

Samenstelling Dawud P

op 11 11 2013 at 12:15 schreef marco van heugten:

dawud: ‘het verschijnsel’, de sociale constructie racisme, nationalisme en volksidentificatie dient onder ogen gezien te worden, zeker, maar hoeft niet in het oog te blijven hangen en te verblinden.. wie lijkt dan aan de winnende hand?- ofwel: de ‘oplossing’ vereist misschien een andere taal dan de analyse tot nu toe.. & ‘het afslachten van de afstammelingen van sem’ of zoiets lijkt me zelfs in nederland een achterhaald uitgangspunt.. dat zijn we allang gepasseerd, zulk onderscheid.. ‘werk’ – ‘niet-werkend’ onder politiek ‘voordelige’ definities en de verschillen daartussen.. is al langer (een blijkbaar lastig te overwinnen.. kwijt te raken) ‘populairdere mode’.., want, ook het niet vergeten af en toe.. waard: ‘Arbeit Macht Frei’ en ‘Work for the Motherland is an Honor’ (gulaglingo..) mvgr.

op 11 11 2013 at 12:15 schreef Dawud Pirzad:

Komt hier de tweede… :-)

Doe dit eens: ga eens voor een spiegel staan en kijk naar jezelf.
Kijk jezelf in de ogen,
Kun je dat?
Nee, niet om de haren te kammen en verf op je gezicht te smeren
Maar kijken in jezelf
Kun je dat?
Nee, niet om jezelf een maatschappelijk masker opleggen
Maar kijken kritisch in jezelf
Kun je dat?
Om de innerlijke stem van je eigen weten, van je intuïtie te kunnen horen
Kun je dat?
om te voelen de harmonie met omgeving
Kun je dat?
Om logisch te denken
Kun je dat?
Doe dit eens…

Samenstelling Dawud Pirzad.

op 11 11 2013 at 12:16 schreef Wandelaar:

Ik weet niet of er een ondergronds netwerk van extreemrechtse partijen bestaat, maar het is wel een feit dat er tegenwoordig een harde rechtse wind door Europa waait, waarbij discriminiatie en racisme net onder de oppervlakte aanwezig zijn, zonder dat degenen daar op aan te spreken, of dat daar in rede mee te discussieren valt.

Onder het mom van vrijheid van meningsuiting voeren populistische politici een soort van machtspolitiek die inspeelt op de onvrede van mensen met het gevoerde beleid vanuit europa.

Op die manier krijg je allerlei tegenstellingen die vervolgens worden uitvergroot waardoor de polarisatie bij verschillende groepen gestalte krijgt. Onnodig.

Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat de economische crisis ook een direct gevolg is van het afgenomen vertrouwen van landen in elkaar en tussen mensen onderling. Economie is immers nauw verwant aan vertrouwen.

Zolang burgers elkaar de tent uit beledigen is er geen ruimte om werkelijke positieve veranderingen teweeg te brengen. Zolang het rommelt op het nationale niveau blijft alle discussie daar hangen en kunnen mensen zich niet goed organiseren tegen wat over de hoofden heen wordt besloten.

Divide and rule?

op 11 11 2013 at 12:19 schreef Wandelaar:

If you cant dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit. Zoiets.

op 11 11 2013 at 12:20 schreef Dawud Pirzad:

Voor de zekerheid, doe ik de derde :-)

Je zoekt in de toekomst naar het uiteindelijke geluk,
maar de toekomst blijft altijd toekomst
Als je onder de mensen bent
dat is jouw rol, maar niet jouw identiteit
Bent je alleen dan bent je het liefst helemaal niemand,
alleen de stilte is dan aanwezig
Je zoekt in de toekomst naar het uiteindelijke geluk,
maar dat is een spel van schaduwen,
een tijdelijke manifestatie van wat werkelijk is,
de stilte
omdat de toekomst blijft altijd toekomst,
Als je iets doet is dat niet meer dan een rimpeling aan de oppervlakte,
Daaronder en onder het denken ligt de stilte.
Alleen de stilte is dan aanwezig
Je zoekt in de toekomst naar het uiteindelijke geluk,
maar de toekomst blijft altijd toekomst

Samenstelling Dawud Pirzad.

Je moet gewoon nadenken, je hoeft geen actie te ondernemen…… :-)

op 11 11 2013 at 13:59 schreef Pietro:

Prima stuk met een pijnlijke vraag aan het eind: “De vraag voor de toekomst is slechts, welke groep na de moslims hun volgende slachtoffer wordt.”
Ik hoop van harte met Thomas dat het meevalt, maar reëler vind ik toch de hierboven geschetste visie van Wandelaar. Met slechts een klein beetje doemdenken is wat mij betreft de toekomst een dubbeltje op z’n kant, nu onverdraagzaamheid en fascistisch denken weer als onkruid woekeren, zodanig dat behalve de moslims binnenkort ook anderen weer ‘aan de beurt’ zouden kunnen komen.

Als huidige verrechtsing, verder afglijden van de naïeve (niet-kritische, gecommercialiseerde) msm en een meedogenloze neoliberalisering krachtig hand in hand blijven gaan (het is nu de vraag of zich dat verder doorzet of dat er wellicht toch nog een kentering komt), dan lijkt een verdergaand proces van wij/zij-denken en uitsluiting onafwendbaaren zullen, ben ik bang – als ’t politiek fout loopt en fascisme weer de overhand krijgt – binnen een jaar of vijftien velen voor hun hachje moeten vrezen, zoals daar zijn: (neo-)marxisten, de link(s)e Gutmensch, homosexuelen, de vrijdenkende hackersgemeenschap, verstandelijk gehandicapten en uiteraard ook ‘niet-zelfredzamen’ als langdurig werklozen, bijstands(on)gerechtigden en (te dure) chronisch zieken en (versneld te euthaniseren) improduktieve bejaarden.

Alleen brave, stille, grijze meewaaiers en meebuigers zullen als vanouds ongemoeid blijven. En bedenk ook dat we al midden in Orwells 1984-nachtmerrie zijn verzeild, waarin een politiestaat-achtige repressie en een solidariteitsloze Ayn Rand-achtige manipulatie (- eenieder is verantwoordelijk voor ’t eigen, maakbare (on)geluk -) haast met de dag effectiever worden toegepast. Zullen de onnozelen dan toch de aarde beërven? Weinig om je vrolijk over te maken.

op 11 11 2013 at 14:23 schreef dewanand:

namaste Wandelaar,

effe kort deze stellingen van mij en Wieroe:

1. De harde rechtse Noordse stormen brachten ons het vruchtbare slip voor onze Hollandse worteltjes, spruitjes en boerenkool sinds de oudheid.

2. De linkse, warme, exotische zuidelijke briesjes sedert de zeventiger jaren brachten ons alleen soa’s, aids virusssen, hoge zorgkosten, hoge lastendruk, en ontwitting, dus hierom maakten deze linkse winden het oerhollandse volk ziek en zwak, en ze werden stinkende bruinwerkers.

mbt dawud en marco ea:
Hollanders zijn een oud zeevolk, handelsgeesten, de zeestormen smeedden de Hollandse geesten, zie dit onder hoe ik het zie als goudbruin koelielandertje (tekst 2002 in cel CS16, PI Noordsingel HVB):

WEBpublication BOOK WART0159 / EPAGE 22 of 58
Eerbetoon aan profeet Hans Janmaat
Een persoonlijke impressie
2. Level 2: Janmaat op oorlogspad
2.5. De stormende zee in Janmaat

http://www.dewanand.com/janmaat22.htm

De turf, het veen, de zwoegende klompen en de zee smeedden de oerHollandse geest aaneen. Zo voelt het bij mij aan nu, als raszuivere Hindoelander.

Ook Wieroe ziet het zo als oerhollandse hindoeachtige harige koeliepoes.

dewanand en Wieroe

op 11 11 2013 at 14:44 schreef Pyt van der Galiën:

Breivik is voor zover we weten een lone wolf. Er is in elk geval geen enkele reden aan te nemen dat er derden betrokken waren bij de door hem gepleegde aanslagen.

Zijn gedachtegoed is mede gevormd door de auteurs en politieke activisten die hierboven genoemd worden. Er is echter één cruciaal onderscheid: Breivik had alle vertrouwen in het politieke proces verloren. In plaats van het op democratische wijze (via verkiezingen) veroveren van de staatsmacht, pleit hij voor een serie van gewapende opstanden die uiteindelijk moeten leiden tot de omverwerping van de burgerlijke democratie.

Dat maakt Wilders niet meteen ‘onschuldiger’ dan Breivik (integendeel, denk ik), maar het is wel belangrijk degenen die de ‘legale’ weg willen bewandelen te onderscheiden van degenen die – zoals Breivik – voor het ‘illegale’ pad kiezen. De ideologie valt grotendeels samen, de strategie niet.

Niet de al dan niet fictieve conspiratoire groepjes vormen het grootste gevaar, maar degenen die op ‘democratische’ wijze de staatsmacht willen veroveren. Mocht Wilders de kans krijgen zijn deportatieprogramma uit te voeren, dan zullen Breivik’s acties een picknick lijken te zijn geweest.

op 11 11 2013 at 18:16 schreef Maurice:

Pyt weet blijkbaar de link tussen Wilders & vernietigingskampen aan te geven?

op 11 11 2013 at 18:49 schreef dewanand:

namaste Pyt van der Galien,

mbt de natte vingerdroom van Geert Wilders en zijn deportatieprogramma als hij de Seksuele grenzen vijf jaar lang met een SS rubber SM hamertje persoonlijk dicht timmert in Nederland (shit klinkt wel geil in mijn bruine kont).

Nou, hou je witte flaporen vast Pyt:
onder zie je ideeen van mijn nazi koeliekat, Wieroe, hoe hij het hier etnisch wil zuiveren, en hij houdt ervan om stijve, bruin gegrilde koeliebotjes af te kluiven.

Etnische zuivering met 1 miljard euro
Offerdatum 4 september 2008

http://www.dewanand.com/wfor1258.htm

Tsja jongen Pyt, dank jou miljoenen blote, grootgeschapen blanke afgoden dat Wieroe geen LIJDER is van de rechtskontdraaiende oerhollandse PVV.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent goldenbrown hindu apes

op 11 11 2013 at 20:18 schreef Pyt van der Galiën:

@maurice

Die vernietigingskampen verzin je er zelf bij. Wilders pleit in “Marked for Death” voor “adimistratieve detentie” – het zonder berechting voor onbepaalde tijd opsluiten – van moslims die een “veiligheidsrisico” vormen. Een soort gigantisch Guantanamo, dus.

Daarnaast pleitte hij er tijdens deze speech in New York (die opmerkelijk weinig publiciteit heeft gekregen) voor miljoenen moslims uit Europa te deporteren. Opmerkelijk genoeg ontbreekt tijdens deze speech elke nuance. Op dit onbewaakte moment is er geen sprake van “criminele moslims” of “jihadisten”. Het gaat gewoon over moslims zonder enige nadere kwalificatie of nuancering.

Wie denkt dat deze voornemens gerealiseerd kunnen worden zonder bloedvergieten en gewelddadig optreden van het staatsapparaat, is niet van deze wereld.

Wilders is niet minder gewelddadig dan Breivik en een stuk gevaarlijker. Het enige verschil is dat Wilders het staatsapparaat wil gebruiken om zijn moslimvrije utopie te realiseren. Wilders wenst de “legale” weg te bewandelen. Breivik heeft elk vertrouwen in de legale weg verloren.

op 12 11 2013 at 00:32 schreef Henk ten Doeschate:

Ik ben geen racist, net zoals al mijn vrienden en kennissen. Racisten accepteer ik niet in mijn kring.
Ik ben niet blij met onschuldige doden, of het nu moslims zijn of welke andere groep dan ook. Volgens mij denken zo de meeste Nederlanders, wij zijn een goed volk. Wij bereiden geen genocide op moslims of andere groepen voor. Wilders is wel een racist, maar voorlopig nog niet genocidaal. Goed, we moeten hem wel in de gaten houden.
Er zijn wel ontwikkelingen in de islamitische wereld die op genocide van vooral joden en niet-moslims wijzen, maar toch geloof ik in de goedheid van de moslim, zoals ik geloof in de goedheid van de mens.

Er zijn meer redenen om vergelijkingen te maken met Hitler aangaande de islamitische wereld dan met Nederland. Die Godwins kun je dus beter op jezelf en je geloofsgenoten betrekken, Dawud Pirzad

op 12 11 2013 at 10:50 schreef zwaart:

Beste Henk ten Doeschate Ten eerste hoe weet jij dat ik een moslim bent? Weer op basis van wij en zij
Over moslim gesproken
Even een kijkje nemen bij de feiten van de geschiedenis. Destijds, om de Sovjetbezetting van Afghanistan tegen te gaan, startten Carter en Zbigniew Brzeziński een 40 miljard dollar kostend trainingsprogramma voor islamitische fundamentalisten in Pakistan en Afghanistan. Dit leidde tot de opkomst van de islamitische theocratie in de regio en zogenaamde islamitisch terrorisme in de hele wereld. Dus hebben de Amerikanen, om hun vijand de Sovjet-Unie te verzwakken, een monster gecreëerd in de regio en in de hele wereld.
In deze tijd zou het heel dom zijn als men met het argument of de bewering komt dat er geen bewijzen bestaan dat de Pakistaanse geheime dienst ISI achter de Taliban staat. Paradox is dat de Pakistaanse overheid met Amerikaanse subsidies overleeft, dus dat betekent dat de ISI ( Pakistaanse geheime dienst) met het Amerikaanse geld de Taliban helpen en de Taliban met dit geld x Amerikaanse soldaten doden, dus technisch bekeken worden, Amerikaanse soldaten gedood met behulp van Amerikaans geld. Paradox toch?
Of bijvoorbeeld was toch Bin Laden de

op 12 11 2013 at 10:53 schreef zwaart:

Of bijvoorbeeld was toch Bin Laden de belangrijkste reden dat de Amerikanen Afghanistan binnen zijn gevallen? Hiervoor zijn duizenden Amerikaanse soldaten gestorven, samen met tienduizenden Afghaanse burgers , maar Bin Laden zat al deze tijd in Pakistan.
Ik vraag mij altijd nog af of dit helemaal toeval is of bij het grote spel hoort.
Het term: “de oorlog tegen terrorisme”. Het klinkt heel overtuigend om eigen doelen te rechtvaardigen en bereiken. Wij weten ook om welke reden de grootmachten Irak binnen gevallen zijn, voor de inval in Irak gebruikten ze een andere term dan “de oorlog tegen terrorisme” .

op 12 11 2013 at 10:56 schreef zwaart:

Ik ben niet alleen bang voor politici van landen die shariawetgeving exporteren, maar ook voor politici van landen die de democratie exporteren. Die beide exporteurs werken uiteindelijk samen ( woorden van Dawud Pirzad)

op 12 11 2013 at 12:30 schreef Sasha berkman:

Henk: het westen voert illagele oorlogen tegen Irak met miljoenen slacjtoffers, het westen steunt Israel met ontelbare palestijnse slachtoffers. Moslimgeweld is voor een heel groot gedeelte een antwoord op westers imperialisme en oorlogsmisdaden.

op 12 11 2013 at 12:33 schreef dewanand:

namaste Zwaart, en Henk, ea FNaakters,

Ja, perfect zeg, dhr Zwaart vertelt hier toch harde historische feiten, en ik zou zijn bronnen willen zien. Hij kan zijn hele verhaal altijd op mijn site publiceren met meer bewijzen.

Maar kan er dan gesteld worden dat het islamitische terrorisme een Amerikaans produkt is, van ene Carter ea? Wat is dan de ware islam van 90 procent van de gewone volkse moslims? Ik bekijk het nu erg theoretisch, en individueel, omdat een daad van een individuele “moslim” zijn eigen keus is en vrije wil en niet de mening van de 90 procent andere gewone moslims. Als men zo redeneert dan zijn alle blanke Hollanders gewoon koloniale seriemoordenaars, pedo’s, uitbuiters, blanke barbaren, xenofoben enz, dus generaliseren is FOUT. Idem dito mbt mijn ziekelijk persoontje, en Wieroe, wij zijn niet representatief voor de gewone bruine en zwarte koelie aapjes maar wij zijn wel de WARE HONDOES in Nederland en Suriname. Wieroe als hindoe kat gelooft hier absoluut in en hij miauwt zelfs in zuiver prehistorisch katten sanskriet als een echte Shastri en Swami, stijf en bloot in zijn mandje.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 12 11 2013 at 14:40 schreef Henk ten Doeschate:

Beste Dawud of zwaart,

uit je bijdragen blijkt een diepe spiritualiteit en je komt uit Afghanistan, dan is de kans erg groot dat je moslim bent. Maar je spreekt van goddelijke kern en gebruikt niet het woord Allah, dus ik kan een voorbarige conclusie hebben getrokken.

Ik vind dat jij je evenzeer aan wij-zij denken schuldig maakt en generaliseert, bijvoorbeeld: “De Europese en Nederlandse burgers zijn er bang dat door de islam en door een multiculturele samenleving hun identiteit verloren zal gaan.”
Ik ben niet bang voor de islam en ben zeker niet bang mijn identiteit te verliezen. Dus ik val buiten je generalisatie en het is de vraag hoeveel Europeanen werkelijk in meerderheid denken zoals jij dat ervaart. Ik hoop van niet.
Ik wilde je trakteren op een jij-bak, geen elegante maar wel efficiënte manier van communiceren. Het gaat erom dat er in alle groepen gevaarlijke extremisten rond lopen en ik erken het gevaar dat die groepen de macht kunnen grijpen. Dat geld voor de groep waar ik toe behoor, maar ook voor jouw groep. Gelukkig behoren we ergens ook tot dezelfde groep.

Ik ken de geschiedenis en ik weet dat de Amerikanen bekend staan om hun waanzinnige buitenlandpolitiek.

op 12 11 2013 at 19:08 schreef Maurice:

Bedankt voor de uitleg Pyt.

“Wilders is niet minder gewelddadig dan Breivik en een stuk gevaarlijker.” Wat is er dan gewelddadig aan Wilders, want ‘deportaties met bloedvergieten’ is slechts een predictie jouwerzijds welke je nu wel heel makkelijk gelijkstelt aan daadwerkelijke massamoord.

Alle kritiek op het westen ten spijt, niemand met een humanistische visie zit toch te wachten op machtsbeleid hier, zoals in de landen waar de islam dominant is, lijkt me..

op 13 11 2013 at 00:11 schreef Zwaart:

In maart zei de Commissaris voor Mensenrechten van de Raad van Europa nog dat hij „serieuze zorgen had over de racistische en intolerante ontwikkelingen” in ons land. De Raad verbaasde zich er in een eerder rapport al over dat in Nederland de racistische standpunten van de PVV zo weinig worden tegengesproken door de andere politici. Uit een rapport van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten werd duidelijk dat veel gemeenten last hebben van extreemrechtse jongeren. Meer dan van moslimextremisme.

Het benoemen van racisme is sinds een aantal jaren het nieuwe taboe in Nederland. In een tijd dat alles gezegd moet kunnen worden en politici zelfs pleiten voor het recht op kwetsen, durft opvallend genoeg niemand de vreemdelingenhaat bij de naam te noemen. Aan de Admiraal de Ruijterweg is gisteravond tijdens de Sint Maarten optocht ophef ontstaan toen een bewoonster een aantal kinderen van Marokkaanse afkomst uitsloot bij het uitdelen van snoep.
De kinderen, in de leeftijd van 4 tot 7 jaar die langs de deuren gingen met twee moeders, kregen te horen dat het ‘een christelijk feest is en niet bedoeld voor moslims’. Ze deden met een Nederlands kinderfeest, goede voorbeeld voor integratie…

op 13 11 2013 at 00:53 schreef Henk ten Doeschate:

Sasha, jij gelooft kennelijk in de absoluut kwaden, de Amerikanen en Israëli’s, en de absoluut onschuldige goeden; de Palestijnen en de moslims. Zo’n wereldvisie leidt in het algemeen tot ellende.

Hoe ziet jouw toekomstbeeld eruit, wie gaan winnen; de goeden of de kwaden, en wat is het lot van de verliezers?

op 13 11 2013 at 00:58 schreef dewanand:

nanaste Henk ten Doeschate,

Wist je dat veel ideeen op mijn site door mijn radicale Hollandse Hindoe kat, Wieroe zijn bedacht en dat hij feitelijk vindt dat ik een vieze, zwarte profiteur ben in zijn heilige geboorteland. Ja, Wieroe is erg extreem rechts en trots op Nederland en de superieure, grootgeschapen inheemse blanke mensapen alhier. Vind jij de ideeen van Wieroe op onze site niet vreselijk en een gevaar voor Nederland? Jij haat toch extremisten als de pest?

Ik las erg vaak dat een typische Amerikaan erg xenofobisch is, intolerant, racistisch, bekrompen en houdt van extreme zwart /wit visies. Of extreem pro of extreem anti en zo is ook de hele Amerikaanse literatuur. Nederland is meer middenmootje, en het laatste nuchter denkend Germaans gebroed van Europa. Het is hier toch vis noch vlees, maar meer rolmop, kleurloos en smakeloos. Typisch oerhollands is om leeg en kleurloos te zijn, zonder enige franjes of toetertjes. Stijlloos he gewoon, zie bla bla geenstijl.blabla.

Frontaal Naakt heeft een lekkere, kleurrijke, exotische, blote stijl. Ooit een blote bountie, nigga whore, doksapoesje of whigger gezien? Kijk op FN.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 13 11 2013 at 05:53 schreef Dawud Pirzad:

Verzoek aan iedereen: namens mij geen commentaar doen……..aub…

Bedankt

op 13 11 2013 at 09:06 schreef Gerry:

Dat Wilders gevaarlijk is, ligt niet aan hem of aan zijn zieke ideeën. Wat veel gevaarlijker is, is hoeveel meelopers hij weet te trekken, met name in de tweede kamer van partijen die beter zouden moeten weten. Als die meelopers (zoals Rutte) er niet zouden zijn, was hij een zieige roeptoeter, zoals Janmaat ooit was.
Helaas heeft hij vele meelopers zowel in de politiek als in de gevestigde en nieuwe media. En daarmee wordt er een ‘officieel’ draagvlak gelegd voor een zeer kwalijk en intolerant racisme in de gehele maatschappij. Daar zit het probleem, niet in Wilders an sich. Maar dat voor electoraal gewin en lezersaantallen zoveel mensen die zichzelf normaal en fatsoenlijk vinden tegen hem aanschurken en hem daarmee legitemeren.

op 13 11 2013 at 13:50 schreef Sasha berkman:

Henk ten Doeschate: Nee, maar ik zie wel wie er de grootste schoften zijn, en dat zijn niet de palestijnen en de moslims.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS