Home » Archief » Het grote NIO-verkiezingsdebat


[05.06.2010]

Het grote NIO-verkiezingsdebat

Ingezonden

NIO kiest 02

De Nederlandse Islamitische Omroep gaat tegen de stroom in en laat de hypotheekrente-aftrek links liggen.

Wij richten ons juist op het debat dat de afgelopen jaren heeft gedomineerd: het islamdebat.

Aanstaande zondag, 6 juni, gaan de woordvoerders integratie in de Tweede Kamer met elkaar in discussie over het islamdebat, de zichtbaarheid van de islam op straat, de aanpak van de problemen en over de vraag: wanneer ben je een Nederlander?

Te gast zijn: Sadet Karabulut (SP), Mirjam Sterk (CDA), Fatma Köcer Kaya (D66), Tofik Dibi (GroenLinks), Paul de Krom (VVD) en Jeroen Dijsselbloem (PvdA). Gespreksleider is Hassnae Bouazza.

De uitzending is van 14.30-15.30 uur op Nederland 2.

Algemeen, 05.06.2010 @ 08:22

[Home]
 

27 Reacties

op 05 06 2010 at 09:29 schreef Mas Rob:

O ironie, dat juist de Nederlands Islamitische Omroep het thema aansnijdt dat de PVV niet op de verkiezingsagenda van de gevestigde omroepen krijgt.

Waar is Hero Brinkman trouwens? Zijn ze niet uitgenodigd of durven ze het debat niet aan?

op 05 06 2010 at 09:52 schreef hassnae:

Mas Rob, de PVV is meermaals uitgenodigd, maar ze kwamen uiteraard niet.

Een waarschuwing: die jurk maakt me dikker dan ik ben. Echt! Eerlijk waar!

op 05 06 2010 at 10:28 schreef Jona Lendering:

Zo ironisch is het niet: de PVV heeft moslims nodig als vijand en de NIO heeft moslims nodig als achterban. Voor beide zijn de assimilanten de grootste bedreiging.

op 05 06 2010 at 10:31 schreef Mas Rob:

Dat dacht ik al: de PVV preekt het liefst voor eigen parochie.

He,he… Nu maak je me wel nieuwsgierig naar de uitzending van morgen, Hassnae.;)

op 05 06 2010 at 11:01 schreef Benech:

Ik verbaas me toch echt hoor, dat de PVV niemand heeft gestuurd. Had Geert en consorten op eigen terrein aan een debat kunnen meedoen, had men gewoon fair and square kunnen uiteenzetten hoe ze denken over het islamdebat, komt men niet. Ik vind het gewoon lafheid.
Dat die jurk jou dikker zou maken Hassnae, geen idee. Kan ik niet beoordelen maar als ik die foto zo zie, valt het toch alleszins mee? of is dit weer een staaltje vrouwelijke logica dat je als man zijnde altijd moet zeggen dat de vrouw in kwestie te dik is? :P

op 05 06 2010 at 11:57 schreef E v.d Berg:

Zo vreemd is het niet dat Wilders verstek laat gaan. Al heel lang geleden analyseerde HP/De Tijd dat Wilders discussies zoveel mogelijk vermijdt. Hij wint door beschuldigingen te uiten. Mensen verdedigen zich dan, en qui s’excuse, s’accuse.

En om verder ter zake te komen: die jurk maakt niet dik.

op 05 06 2010 at 14:27 schreef Rob:

Hassnae, presenteer het dan zonder jurk.

Benech, Geert weigert al jaren categorisch met moslims in gesprek te gaan. Want een gesprek dat je niet aangaat, kun je ook niet verliezen.

op 05 06 2010 at 14:56 schreef Benech:

Ja fijn Rob, maar daar doel ik dus niet op. Aan tafel gaat het niet om te discussieren met moslims, maar over moslims. Dat daar een paar moslims tussen zitten, vast, maar dat zou voor een goed debater niets moeten uitmaken.
Of bedoel je dat Geert alleen het debat wil aangaan op zijn eigen terrein, op zijn eigen territorium? Als je dat bedoelt, ben je gewoon een lafbek. Als ik een christen was geweest, zou ik toch ook niet alleen willen discussieren op de site van Ronduit en al die andere Christelijke fora. Ik wil mijn standpunten kunnen schuren en testen aan de andere standpunten.

op 05 06 2010 at 16:52 schreef M.Nieuweboer:

Je loopt een tikkie achter, Benech. Ik weet al jaren dat Wilders een lafbek is. Hij is bovendien een hypocriet en een leugenaar, al is hij met liegen een stuk voorzichter geworden sinds hij bovenaan heeft gestaan in de peilingen.

op 05 06 2010 at 17:38 schreef Rob:

Benech, je hoort mij niet zeggen dat Wilders geen lafbek is. Die hele partij van hem drijft op mensen die het al dun door de broek loopt als ze een halve maan zien.
Wilders wil best óver moslims praten, maar mét moslims… daarvoor moet je Hero hebben. Die drinkt zich dan eerst moed in, dat wel.

op 05 06 2010 at 19:06 schreef bigpete:

Hassnae, presenteer het dan zonder jurk.
Dan moet ze toch eerst naar een andere omroep…

op 05 06 2010 at 21:57 schreef marc:

dat er van de PVV niemand zijn zegje zal doen over dit onderwerp, dat is natuurlijk vreemd.
tot dusver is de afwezigheid in een dergelijk debat voor hen gunstig uitgepakt voor hen.
ze winnen het debat zonder aanwezig te zijn.
dat komt omdat de aanwezigen tegen hen lijken te debateren, het iedere keer over hen hebben en zo spinnen zij er steeds garen bij.
ik voorspel dat dit ook nu weer zal gebeuren.

op 05 06 2010 at 23:02 schreef M.Nieuweboer:

Dan is het dus ook niet vreemd dat er niemand van de PVV zijn zegje zal doen.

op 05 06 2010 at 23:18 schreef Benech:

Dat zal wel Rob. Vraag me hardop af of ze het ook dun door de broek zal lopen bij het kijken naar het wapen van Singapore. Of is de islamisering ook al doorgedrongen tot in Singapore?

Marc: die strategie heeft een tijdje gewerkt maar kennelijk werkte die averechts in de verkiezingstijd. Ik heb even niet de statistieken bij de hand maar ik meen dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders het afschuwelijk vond dat Geert Wilders weg liep van Job Cohen.

op 06 06 2010 at 09:15 schreef Mas Roob:

Ik hoop wel dat de vertegenwoordigers van de politieke partijen niet blijven hangen in kritiek op de PVV. Dat is te gemakkelijk.

op 06 06 2010 at 11:40 schreef matxil:

Sterker nog, het beste zou zijn als de PVV niet eens genoemd zou worden. Als de kleine kinderen naar bed zijn, gaan de volwassenen eens serieus praten. En wat kleine Geertje vandaag toch weer voor geks gezegd heeft, dat leidt dan alleen maar af.

op 06 06 2010 at 11:44 schreef matxil:

Met het probleem natuurlijk, dat de “volwassenen” vaak ook niet al te snugger zijn.

op 06 06 2010 at 14:54 schreef bigpete:

Ik zit even te kijken en een aantal dingen vallen me op:
Koser Kaya weet het verschil tussen die en dat en de en het niet.( In een ander topic las ik dat een politicus die de grammatica niet beheerst niet serieus genomen kan worden)
Wanneer ben je Nederlander? Lastige vraag, maar de doelgroep van de NIO is in elk geval geen Nederlander gelet op de tweetalige ondertiteling.

Hassnae verhaspelt het Nederlands ook…

op 06 06 2010 at 15:17 schreef Willem Rotterdam:

Zo’n symposium is op zich altijd interessant en zal van bla bla tot wijze woorden baren.
Het is echter geen verkiezingsdebat als er niet in ruime mate over de hete hangijzers van de NLse samenleving wordt gedebatteerd en het “wanneer ben je NL-er”, is op zich ook irrelevant. Wie stemrecht heeft gaat stemmen, en het zal zo worst wezen of de stemmende persoon een blonde Hollander met 2000 jaar onder het NAP gewortelde genen heeft, of vorige maand net op tijd zijn NL-schap kreeg.
Ik hoop 1 ding, dat iedereen met een NL stemrecht het beste met NL voor heeft en niet zijn rechten misbruikt om de NLse samenleving terug te drijven naar de middeleeuwen.(ik noem maar een zijstraat)

op 06 06 2010 at 15:48 schreef 'dinho:

Redelijk interessant programma, goed geleid. Alleen de laatste 20 minuten begon die Hollandse onhebbelijkheid op te spelen van het door elkaar heen kakelen. Realiseerde me: Mirjam Sterk is gegroeid als politicus. Een pak en een serieuze bril geven Jeroen Dijsselbloem meer cachet. Verder was iedereen het eigenlijk heel erg met elkaar eens. In die zin werd het geluid van Mozart gemist.

op 06 06 2010 at 16:15 schreef Peter:

Heb je ook nog een beetje op de inhoud gelet, BigPete? Doe je dat trouwens ook bij je collega’s bij de politie, opletten of ze wel in keurig afgeronde, grammaticaal perfecte Nederlandse zinnen spreken? Want dan zul jij het druk hebben.

op 07 06 2010 at 08:26 schreef bigpete:

Ik heb het er inderdaad druk mee. Twintig procent van mijn tijd gaat op aan het tegenlezen van processen verbaal en rapportages van anderen.

Wat ik er van vond?
Een tamelijk tam debat met politici die de kennelijke opdracht van hun partijen hadden meegekregen om vooral geen gepeperde uitspraken te doen. Iedereen was het vooral met elkaar eens, de nuances verschilden. Echt interessant is het geen moment geweest. Ondanks dat er een aantal “inkopmomenten” verzuimden de spitsen te scoren. Het laatste deel van het debat ontaarde in een klassiek potje door elkaar schreeuwen, iets waar de presentatrice zelf dapper aan meedeed.

op 07 06 2010 at 12:12 schreef Steady Freddy:

Tjeesus, gaat de NIO nou InFocus van de NMO kopiëren? Maar dan van de begin dagen. Wij begonnen ook bijna zo slecht, onzeker en mat. Versprekingen, mis schakelingen etc. Hassnae, geluid stuurt de regie! Dus duidelijk aangeven naar wie je toe gaat, altijd over de tafel heen en nooit mensen naast elkaar het woord geven want dan kun je dat niet schakelen. Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Waarom probeert de NIO niet iets anders dan wat al gedaan is. Maar ja ook de NIO stopt natuurlijk over een paar maanden. Misschien is dit iets voor de SMON?
Frank William schijnt ook regie gedaan te hebben voor een NIO talkshow, kan hij lekker in het oor van Hassnae schreeuwen.

Jammer gemiste kans.

op 07 06 2010 at 12:23 schreef Peter:

De beste stuurlui staan aan wal, maar er staat af en toe ook wel eens een kneus tussen, zoals Steady Freddie Broer.

Wat doe jij tegenwoordig, meneer Broer? Verongelijkt thuis zitten, gratis geld incasseren, heb ik gehoord.

op 07 06 2010 at 13:21 schreef Lex:

Bigpete, mij dunkt dat je daar waar het ‘gepeperde uitspraken’ en ‘scorende spitsen’ betreft ruimschoots aan je trekken bent gekomen in zo ongeveer ieder debat dat de laatste paar weken de revue is gepasseerd. Het was een verademing nu eens niet gêfeteerd te worden op slechts ongenuanceerde, van iedere onderbouwing gespeende oneliners.

op 07 06 2010 at 14:53 schreef Willem:

Ik heb helemaal niets gemerkt van versprekingen, onzeker-of matheid. Mevrouw Bouazza onderbrak waar dat nodig was bij die uitvoerig leuterende politici, ging in op wat zij zeiden en was bovenal een stralende gastvrouw. Zo mogen er wat mij betreft meer uitzendingen komen!

op 07 06 2010 at 17:14 schreef matxil:

Geen al te goeie internet-verbinding (in Spanje) dus ik heb het met horten en stoten bekeken, maar ik vond het een goed debat. Niet perfect, idd af en toe wat door elkaar geklets (onvermijdelijk) en soms wat dooddoeners, maar de tegenstellingen kwamen goed uit en Hassnae wist goed het gesprek te leiden alhoewel sommigen moeilijk in te tomen waren.
De VVD was een stuk duidelijker “rechtser” dan als Rutte aan het woord is, Dibi vind ik minder overtuigd “liberaal” als Halsema, en in het algemeen erg goed om eens niet de lijsttrekkers te horen, maar andere belangrijke mensen uit die partijen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS