Home » Archief » Het is niet de wapenlobby


[15.12.2012]

Het is niet de wapenlobby

Peter Breedveld


Illustratie: Al Brule

Onmiddellijk nadat gisteren bekend werd dat de blanke Kaukasiër Adam Lanza een massaslachting aanrichtte op een school in Connecticut, barstte in alle media de discussie over de Amerikaanse wapenwet weer los. Eénenzestig bloedbaden zijn er sinds Columbine door een individu met een vuurwapen aangericht, twitterde Michael Moore. Tijd om het weer over gun control te hebben.

Daar vallen wel wat kanttekeningen bij te maken. In Europa gelden over het algemeen strenge wapenwetten, maar ook hier hebben we onze fair share aan schietpartijen op scholen gehad en in Nederland richtte een blanke PVV-sympathisant een bloedbad aan in een winkelcentrum.

Anders Breivik

In Amerika is tenminste vrijwel iedereen het er over eens dat de voornamelijk blanke mannen, die dergelijke bloedbaden aanrichten, iets verschrikkelijks op hun geweten hebben. Hier wordt de blanke christen Anders Breivik, die bijna tachtig kinderen doodschoot, openlijk bewonderd door medialievelingen als Theodor Holman en Joost Niemöller, in plaats van dat er vraagtekens gezet worden bij het gemak waarop Breivik aan een automatisch vuurwapen kon komen.

Met een verbod op wapenbezit zal er dus geen einde komen aan de massaslachtingen op Amerikaanse scholen en in winkelcentra. Ik denk ook niet dat Adam Lanza de vuurwapens van zijn moeder zag hangen en dacht: “Hé, daar kun je flink wat dood en verderf mee zaaien, laat ik dat maar eens gaan doen, gewoon omdat het kan.”

Massaslachtingen in China

Toevallig voltrok zich gisteren óók in China een drama op een basisschool, waar een gek met een mes 22 schoolkinderen verwondde. Gelukkig vielen er geen doden, maar sinds een paar jaar gaan mannen regelmatig los op schoolkinderen. Meestal worden daarbij messen, bijlen of ander handgereedschap gebruikt. Keuken- en timmermansgereedschap maken het leven aanzienlijk gemakkelijker, dus niemand haalt het in z’n hoofd om een verbod op hakmessen te bepleiten. Of op auto’s, for that matter, ook een beproefd moordwapen van rechtse blanke mannen.

Vuurwapens zijn dus het probleem niet. Als het moet, gebruiken doorgedraaide blanke en Chinese mannen stokken, bakstenen of Mingvazen om zich uit te leven op weerloze kinderen of passanten. Maar waaróm doen ze dat? In China werd meteen al gekeken naar psychische stoornissen, veroorzaakt door de razendsnelle sociale veranderingen in dat land. China is in een paar jaar tijd van een communistische staat, waarin iedereen voor iedereen zorgt, verworden tot een kapitalistische dog-eat-dog-society van have and have-nots. De verschillen tussen arm en rijk zijn enorm, heb ik zelf gezien in Shanghai en Hongkong. Het gaat erom te presteren, en wie even verslapt, woont in een hut van golfplaten of gewoon onder een brug. En zijn kinderen ook.

Verpletterende sociale druk

De VS is altijd al een uiterst gewelddadige, kapitalistische samenleving geweest van moordende concurrentie tussen individuen. Een samenleving van winners and losers. Het weinige, dat er tot nu toe over Adam Lanza bekend is, is dat hij onder flinke druk van vooral zijn moeder stond om te presteren.

Ik vraag me af of er niet naar díe factoren moet worden gekeken. In een land waar je wordt uitgekotst als je niet constant op de toppen van je kunnen presteert, waar de nadruk ligt op kwantiteit in plaats van kwaliteit, waar ziek zijn een teken van zwakte is en alles draait om geld, geld, en nog eens geld, kán het niet anders dan dat er af en toe iemand bezwijkt onder de verpletterende sociale druk.

Stigmatiseren van de sociaal zwakkeren

Tot nog toe zijn we er in Europa, waar de goede sociale voorzieningen altijd hebben gezorgd voor een behoorlijk relaxed sociaal klimaat, betrekkelijk goed vanaf gekomen, al hebben we, ook in Nederland, de laatste jaren een paar ongekende drama’s meegemaakt met vele doden. Zou dat te maken kunnen hebben met de toenemende nadruk op ‘eigen verantwoordelijkheid’, het stigmatiseren van de sociaal zwakkeren en de genadeloze uitbuiting van ploeterende burgers door de roofkapitalisten van het bankwezen?

Ik weet het, het is een taboe om kritisch naar het neoliberalisme te kijken, maar ik vermoed dat Amerika en China onze voorlanden zijn. Geflipte blanke mannen zullen ook in Europa steeds vaker massaslachtingen aanrichten. Met geweren, messen, auto’s, zelfgemaakte explosieven of anders met stokken en stenen. Daar helpt geen wapenwet tegen, hoe streng ook. Naastenliefde is het medicijn.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 15.12.2012 @ 11:47

[Home]
 

78 Reacties

op 15 12 2012 at 12:20 schreef Rob:

Vuurwapens zijn het probleem wél. In China vielen gewonden, in de VS doden. Omdat je met een mes, een honkbalknuppel, een fles zuur, noem maar op, niet zo makkelijk massaslachtingen kunt aanrichten. Iemand die door het lint gaat, grijpt als wapen wat hij in huis heeft. Zijn dat vuurwapens, dan vallen er dus doden. En in een maatschappij waar vuurapens zo gewoon zijn als broodjes kaas, grijpen dus veel meer doorgedraaide dwazen naar vuurwapens en vallen er dus veel meer dooien.
Naastenliefde is mooi, en de Paus zal het roerend met je eens zijn, maar ook hij is een nogal ineffectief wapen tegen de agressie in de maatschappij.

op 15 12 2012 at 12:30 schreef Sasha Berkman:

Ik ben het met Rob eens.

op 15 12 2012 at 13:00 schreef You On A Gin:

Stof tot nadenken, zeker. Ik tel overigens zeven keer dat het blanke mannen zijn. Nieuw record? :-)

op 15 12 2012 at 13:06 schreef Pyt van der Galiën:

Ik denk dat zowel Rob als Peter een punt hebben. Een mes is als moordwapen niet te vergelijken met een semi-automatic rifle dat binnen een minuut 100 kogels afvuurt. Waarom zou iemand überhaupt de beschikking moeten hebben over zo’n wapen? Het lijkt me dat je in de VS veel te eenvoudig aan een dergelijk wapen komt, óók wanneer je een psychiatrisch verleden hebt.

Ik vind dit betoog in Mother Jones behoorlijk overtuigend: no less than 80 percent of the perpetrators in these 61 cases obtained their weapons legally. Acute paranoia, delusions, and depression were rampant among them, with at least 35 of the killers committing suicide on or near the scene. Dan is er natuurlijk toch iets grondig mis met de wapenwetgeving in je land.

Maar Peter heeft óók een punt. Te eenvoudige toegang tot vuurwapens beantwoordt de vraag niet waaróm er zo’n toename is van dit soort massamoorden. En dan heb ik evenals Peter de gut feeling dat dat óók te maken heeft met een competitieve, geïndividualiseerde samenleving die weinig oog of begrip heeft voor de ‘verliezers’.

op 15 12 2012 at 13:10 schreef Peter:

Ik tel overigens zeven keer dat het blanke mannen zijn.

Valt op hè, YOAG? Ga ik voortaan steeds doen, als een blanke man over de schreef gaat. Er in elke zin op hameren dat het een blanke man is.

op 15 12 2012 at 13:21 schreef zonder opleiding.:

Het ligt ook aan de wapen wet, daardoor kunnen er veel meer en veel makkelijker patronen worden gekocht, dus grotere slachtingen mogelijk. Het was in ieder geval wel weer een mens hé!

op 15 12 2012 at 13:34 schreef You On A Gin:

Waarom ook niet, Peter. Het is wel de waarheid.

op 15 12 2012 at 13:38 schreef Sasha Berkman:

“En dan heb ik evenals Peter de gut feeling dat dat óók te maken heeft met een competitieve, geïndividualiseerde samenleving die weinig oog of begrip heeft voor de ‘verliezers’.”
Ik ook natuurlijk. Ook denk ik dat de zelfmoord cijfers in een dergelijke samenleving erg hoog liggen. Het neo-liberalisme moordt op alerlei manieren. Mischien is het zelfs wel goed dat dit soort dingen daar in de US gebeuren, mischien dienen ze als wake-up call. Cynisch, dat geef ik toe, maar de amerikanen zullen toch echt zelf hun samenleving moeten veranderen.

op 15 12 2012 at 14:13 schreef Jim:

Beste Peter

Waar vinden we de naastenliefde…? Polariseren komt van twee kanten.

op 15 12 2012 at 14:18 schreef Peter:

Was dat gewoon het eerste dat in je opkwam, Jim?

op 15 12 2012 at 15:06 schreef Jim:

Beste Peter,

Yes, dat is het eerste wat in me opkomt.

op 15 12 2012 at 15:54 schreef Ab Sconditus:

Goed Peter.
Flink hameren.
Doe dat hameren dan ook maar op blanke mannen in Syrie, die elkaar in naam van Allah en de profeet afslachten om te bepalen welke groep de andere groep over de eerstvolgende 25/50 jaar mag opsluiten, doodmartelen, uitbuiten en onderdrukken.
Uiteraard onder de uitroep dat Allah groot is.
Huidskleur heeft daar natuurlijk niets mee te maken, maar je kunt Syrieers, als je zo’n indeling al wilt maken, toch moeilijk anders classificeren dan ”blank”. En Afghaanse Pathani’s en Iraanse Perzen ook niet.

op 15 12 2012 at 16:07 schreef Peter:

O maar natuurlijk, de islam! Hoe konden we de islam vergeten!

op 15 12 2012 at 16:24 schreef Jan Koert Lange (@JanKoert):

@Ab Sconditus Ik begrijp jouw vergelijking absoluut niet. Misschien dat je het stuk van Peter nog een paar keer moet lezen, dan gaan nadenken en dan misschien iets opschrijven.
Waar komen die wapens in Syrië vandaan denk jij? Wie verdient hier zoveel aan? Werelds grootste wapenexporteur, de USA.
Hoe komt dat? Nou de concurrentie etc. ofwel het verhaal van Peter. Het is pas volledig misschien gegaan in het MO sinds ons kapitalisme hoogtij begon te vieren door als een gek de grondstoffen uit die landen te halen tot en met de mensen toe!
Lezen, denken en schrijven Ab, in die volgorde ;)

op 15 12 2012 at 16:39 schreef Ab Sconditus:

@Jan Koert
Wapenhandelaren mogen ze van mij ook opknopen aan de hoogste boom.
Punt is gewoon, dat het plegen wandaden helemaal NIETS te maken heeft met de kleur van iemands huid.

op 15 12 2012 at 17:02 schreef Vanes:

Het is vreemd te moeten constateren dat islamofoob @roepme (Internetheld Winston) gisteren ook twitterde dat Obama ook messen zou moeten verbieden als hij wapens verbood. Nu is het oneindig veel omslachtiger om 27 mensen met een mes te doden. Iemand in China heeft dit experiment al uitgevoerd, bovendien is een mens met een pistool, een ander mens dan één zonder. Een wapen is geen neutraal object maar geeft een mens de capaciteit met 1 druk op de knop te doden.
Kijk alleen maar eens op de snelweg: mensen in een BMW zijn anders dan die in een Alto en dat heeft niet alleen met hun karakter te maken.

op 15 12 2012 at 17:07 schreef Paulus de B.:

Het grondwettelijke recht om je te bewapenen tegen een tiranieke overheid is ons vreemd. Boven onze grondwet zou dan ook moeten staan: “We the sheeple”.

Vervelend feitje is trouwens dat sinds in de UK veel strengere wapenwetten zijn geïntroduceerd (in 1996) het aantal dodelijke slachtoffers door geweldsdelicten met een vuurwapen is VERDUBBELD.

“If you outlaw guns, only outlaws will have guns.”

Als laatste, als we dan zo graag over ‘gun control’ willen hebben, gaan het dan ook over ‘drone control’ hebben? Obama’s drone aanvallen (die hij persoonlijk iedere keer goedkeurd) hebben al honderden onschuldige en vaak kleine kinderen het leven gekost.

op 15 12 2012 at 17:12 schreef Maurice:

Aardig stuk, komt dit keer ook sterker uit de bus door vermijding van gescheld, alleen het racisme doet afbreuk. Cultuur (denk- en gedragspatronen) dient bekritiseerd te worden, geen genetische kenmerken (huidskleur).

op 15 12 2012 at 17:40 schreef Jan Koert Lange (@JanKoert):

@Ab Sconditus Dat ben ik deels met je eens. Echter, de meeste dodelijke schietincidenten in de VS komen door blanken. In de analyse van Peter wordt daar ook een mogelijke verklaring voor getrokken. Ik heb nog geen betere gehoord. Dat het niet alleen blanken betreft betoogt Peter ook. Hij haalt China erbij om zijn stelling te onderbouwen.
Om de islam erbij te halen als onderbouwing van “dat zijn ook blanken” is in dit geval niet relevant. Je kunt ook nog de Hutu’s en de Tutsi é aanhalen.
Punt van Peter is in mijn ogen dat ons Westerse kapitalisme en graaicultuur sinds ongeveer 400 jaar wel eens verantwoordelijk kan zijn voor dit soort wantoestanden. Ofwel de bekende rat-race.

op 15 12 2012 at 17:41 schreef MNb:

“Met een verbod op wapenbezit zal er dus geen einde komen aan de massaslachtingen op Amerikaanse scholen en in winkelcentra.”
Nee. Maar de moordcijfers zouden wel eens omlaag kunnen gaan. In 2010 werden in de VSA 4,8 mensen per 100 000 vermoord; in Duitsland en Nederland om en nabij de 1,0 (cijfers van 2007). Nou zegt dat ook bepaald niet alles. Het moordcijfer in de VSA was in 1991 nog 9,8. Het is ze dus aardig gelukt zonder wapens te verbieden. Daarentegen was het in Noorwegen 2006 slechts 0,5 en daar zijn wapens ook niet zo moeilijk te verkrijgen.

“Vuurwapens zijn dus het probleem niet.”
Dat is een non-sequitur. Moet zijn: vuurwapens zijn niet het enige probleem. Een ander noem je al. Ik wil er nog wel één aan toevoegen: bevolkingsdichtheid. Ook dat is echter lastig, zie Singapore.
Tenslotte is het op de keper beschouwd weliswaar begrijpelijk, maar ook een beetje eigenaardig om je op dramatische incidenten als Columbine te concentreren, alsof andere moordslachtoffers niet tellen.

Voor Paulus:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-18900384

op 15 12 2012 at 17:41 schreef Jan Koert Lange (@JanKoert):

@AbSconditus Dat ben ik deels met je eens. Echter, de meeste dodelijke schietincidenten in de VS komen door blanken. In de analyse van Peter wordt daar ook een mogelijke verklaring voor getrokken. Ik heb nog geen betere gehoord. Dat het niet alleen blanken betreft betoogt Peter ook. Hij haalt China erbij om zijn stelling te onderbouwen.
Om de islam erbij te halen als onderbouwing van “dat zijn ook blanken” is in dit geval niet relevant. Je kunt ook nog de Hutu’s en de Tutsi é aanhalen.
Punt van Peter is in mijn ogen dat ons Westerse kapitalisme en graaicultuur sinds ongeveer 400 jaar wel eens verantwoordelijk kan zijn voor dit soort wantoestanden. Ofwel de bekende rat-race.

op 15 12 2012 at 17:43 schreef Peter:

Ab Sconditus hoor je niet mekkeren over de nationale obsessie met de etnische afkomst van daders als het om Marokkanen gaat.

op 15 12 2012 at 18:42 schreef Sasha Berkman:

Ab is een anti moslim fascist. De laatste keer zei hij dat ik niet hoefde omdat hij hier weer weg was.

op 15 12 2012 at 18:52 schreef You On A Gin:

Ha, fijn. Het wordt weer een moslims en fascisten discussie.

op 15 12 2012 at 19:09 schreef Teun:

Het lijkt maar zo dat blanke dit vooral doen.Ze zijn wel licht oververtegnwoordigt in serie moorden en pedofilie( 10-25%, uit me hoofd in amerika )moorden ondervertegenwoordigd en doodslag( zonder voorbedachte raden dus zeer ondervertegenwoordigd) maar doordat ratio’s doodslag en berovingen via etnische lijnen een totaal andere ratio heeft, springt dit eruit.

op 15 12 2012 at 19:11 schreef Peter:

Ah, oké.

op 15 12 2012 at 19:14 schreef Teun:

Correctie, van pedofilie ben ik niet zeker ( tegenstrijdige onderzoeken gelezen),wel licht afro en europees amerikaan dicht bij elkaar.

op 15 12 2012 at 19:28 schreef Maurice:

Teun, zou je hier meer op willen uitwijden ajb? Jouw post komt op mij nogal verwarrend over.

op 15 12 2012 at 19:50 schreef Maarten:

Met een verbod op vuurwapens had die gast hoogstwaarschijnlijk geen toegang tot vuurwapens en had hij niet zoiets kunnen aanrichten. Als het dan zo nodig moet, dan via het Nederlandse model. Dat die PVV aanhanger toch wapens had is weer dankzij het inslaap vallen van de ambtenarij.
Een vriend van me had een wapenvergunning en werd in 1 regio gewoon nooit gecontroleerd.

op 15 12 2012 at 19:50 schreef gronk:

@peter: tip voor ’n volgend stukje: blanke mannen die andere mensen afslachten zijn gestoorde eenlingen, die zoiets ‘zomaar’ doen. Als moslimmannen zoiets doen, is het -naast dat het opeens een terroristische aanslag is– ook een minitieus bedacht en uitgewerkt plan, geinspireerd op de koran. Altijd.

Ook al doen die blanke mannen nog zo hun best om hun plannen te rationalizeren (breivik schreef/copypasta-de bijna 1000 A4’tjes vol), ze blijven -in de media- betiteld worden als gestoorde mafkezen, terwijl ze nota bene zelf volhouden volkomen normaal te zijn. Waarom dat verschil? Is het ‘de vijand van binnen’ versus ‘de vijand van buiten’?

op 15 12 2012 at 20:02 schreef Maarten:

Trouwens ook weer diep triest dat GS geen melding van afkomst maakt. Ik bedoel natuurlijk triest dat ze het bij allochtonen natuurlijk zo op hameren en huilie huilie doen als het er niet bij staat. Goede verwijzing, Peter.
Ook diep triest dat GSers elke keer weer zeggen, zie je wel weer een allochtoon, terwijl natuurlijk Pritje Stift de hele dag zoekt naar allochtonen die over de scheef gaan, ander is het niet nieuwswaardig. Maarja een schietpartij als dit is natuurlijk weer ping ping voor GS, gewoon ANP kopiëren en geld verdienen over kinderlijkjes. Daar waren ze toch ook zo op tegen?

op 15 12 2012 at 20:06 schreef Maarten:

Je kan trouwens niet zeggen dat het incident in China te maken heeft met het kapitaliseren. Door de kapitalisatie (zeg ik het goed?) is het wel zo dat er meer nieuws via het internet ons bereikt.

op 15 12 2012 at 20:08 schreef Mirwais:

Death surge linked with mass privatisation

“An Oxford-led study […] found that as many as one million working-age men died due to the economic shock of mass privatisation policies followed by post-communist countries in the 1990s.

The rapid privatisation programme, part of a plan known by economists as ‘shock therapy’, led to a 56 per cent increase in unemployment, which the study says played an important role in explaining why privatisation claimed so many lives. Many employers provided extensive health and social care for their employees, so through privatisation workers experienced the ‘double whammy’ of losing not only their livelihood but also their means of surviving the crisis.”

http://www.ox.ac.uk/media/news_stories/2009/090115.html

op 15 12 2012 at 20:08 schreef Maarten:

En als laatste, naastenliefde werkt niet zo tegen schizofrene man.

op 15 12 2012 at 20:31 schreef Benedictus:

Het kan overal gebeuren, maar als er geen wapen voorhanden is is de kans toch kleiner.

Er moet iets fout zitten in de hersenen van iemand die zoiets doet. Alleen autisme -Asperger- geeft daar, naar mijn mening, geen aanleiding voor. Hopelijk vertellen beleidsmakers dit ook duidelijk in de media, anders is er weer sprake van een stigma voor een bepaalde groep. Er wordt al teveel misbruik gemaakt van het woord autisme.

Ik ben toch benieuwd naar de motivatie van de dader. Die motivatie zal aan kunnen tonen of de Asperger daarbij een rol heeft gespeeld.

op 15 12 2012 at 20:45 schreef Sasha Berkman:

YoaG: Mij hoor je niet tot nauwelijks over moslims omdat ik daar niet zoveel problemen mee heb. Dit in tegenstelling tot lieden die overal de islam bij slepen of die beweren dat islam nazisme is en fascistische progapaganda uitbraken. Dergelijke lieden raken bij mij een anti-fascisme snaar. Mijn lakmoestest is gewoon om in de inhoud van hun verhaal het woord moslim te vervangen door jood en dan kijken hoe dat voelt.

op 15 12 2012 at 22:12 schreef teun:

Kijk, demografische % VS gaan veranderen.Niet zo lang in de geschiedenis was 90% blank in de VS en nu z’on 72%.Wanneer statistieken over een langere perioden gaan krijg je hoger blank aandeel( bij absoluut onderzoek waarbij ze dit vaak niet realiseren, en relatief vaak niet meenemen) dus eignlijk moet je dat ook ‘verrekenen”.Vooral aandeel mestizo( blank indiaan gemengt) is toegenomen.Afro amerikanen is minder snel toegenomen( waren 10% eeuwen terug) , Ik herinner mij dat ze 10% van serie-moordenaars zijn in de periode dat ze van 12 naar 13% populatie gingen.Hier zijn blanken dus hoog vertegenwoordigt black/white maar het is geen factor 4-7( 400-700%) zoals doodslag verschil.Beroving was nog meer dacht ik maar hoeveel zou ik moeten opzoeken.Maar kunt U zelf opzoeken met termen als child molestation, serial killers black white , robbery.VS heeft etnische registratie dus is niet moeilijk te vinden.

Kijk stel chinezen gemeenschap heeft in meeste overtredingen lagere frequenties in % maar niet in gamble offences( gok overtredingen,al is dit niet zo’n goed voorbeeld als serie moorden, kon geen beter snel bedenken) dan valt dit extra op.

maar nu gaat het wel erg diep in op etn

op 15 12 2012 at 22:46 schreef Bigpete:

Ook met een illegaal wapen kun je een moordpartij aanrichten, je moet er alleen iets meer moeite voor doen.
Er zijn overigens veel landen waar veel wapens legaal in omloop zijn en waar nooit iets gebeurt. Canada, Zwitserland, Zweden bv. In Noorwegen en Finland is wapenbezit ook heel normaal, Breivik en diverse schietpartijen in Finland liggen nog vers in het geheugen. Waarom in het ene land met veel wapens het wel misgaat en in het andere land niet weet ik niet. Wat wel opvalt is dat vrijwel alle daders zich miskent voelen en een “statement” willen maken, of de geschiedenis ingaan, al is het als massamoordenaar.

Verreweg de meeste dodelijke slachtoffers in de VS vallen bij bendeoorlogen, en daarbij zijn de daders en de slachtoffers meestal zwarten en Latinos. En dan praten we over 1000 tot 1300 doden per jaar… Daar horen we hier weinig over omdat het al jaren als normaal wordt beschouwd.

op 15 12 2012 at 23:17 schreef Aaron:

Ik kan alleen maar beamen dat men in veel Westerse en Aziatische landen vanaf de geboorte meer te verliezen heeft dan te winnen. Ik denk alleen dat juist veel sociaal-zwakkeren hier een stuk beter mee om kunnen gaan dan mensen uit een rijk of prestatie-gericht milieu.
Mensen die ‘voor een dubbeltje geboren zijn’ vinden doorgaans wel berusting in hun lot.
Laatste opmerking: Wen er maar aan dat we het zonder sociale voorzieningen moeten doen. Mensen zullen

op 15 12 2012 at 23:18 schreef Aaron:

…in toenemende mate voor zichzelf en hun eigen familie moeten gaan zorgen, gezien de vergrijzing.

op 15 12 2012 at 23:24 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Voortreffelijk stuk zeg, gewoon beestje bij zijn naam noemen want dat doen zij toch ook met Marokkanen, Hindoestanen, negers enz.

Psychopatische seriemoordenaars zijn misschien mensen met een MOORD-gen, maar of dit gen vaker voorkomt bij blanke rassen of gegermaniseerde volkeren is iets wat ik al maanden zit te onderzoeken. Uit een onderzoek bleek dat het profiel van psychopaten en de symptomen vaker voorkomen in de hogere functies binnen organisaties en bedrijven, en dat deze figuren veel slachtoffers maken. Het is nooit goed onderzocht of blanke mannen vaker psychopatische of autistische trekjes en stoornissen vertonen dan andere rassen en volkeren. Ik wil harde cijfers en statistieken zien van onderzoekers.

Ik geloof wel dat het blanke mannen waren die de afgelopen tweeduizend jaar de meeste genocides en oorlogen georganiseerd hebben uitgevoerd met ruim 500 miljoen doden. De gegermaniseerde volkeren deden ook volop mee geloof ik, zoals Turken, Arabieren, Sovjets, in Argentinie, Amerika, enz. Probleem hierbij is dat veel ideologisch werkt en niet echt genetisch, maar of er een correlatie is tussen deze twee begrippen is nogal complex.

dewanand

op 16 12 2012 at 01:09 schreef Teun:

In seriemoorden is nou juist weinig verschil statistisch.Je moet voorzichtig zijn met dat soort uitspraken.In congo zijn nu bijna in de oorlog 5 miljoen congolezen vermoord en opgegeten, denk jij aan kannibalen genen?.Rassenverschillen zijn te verwaarlozen genetisch hoor.

op 16 12 2012 at 01:33 schreef Maarten:

@bigpete
Voor zover ik me kan herinneren, hebben al dit soort moordenaars gebruik gemaakt van legale wapens. Wapens die voorhandig waren, denk ik. Ook de moorden in Duitsland.

op 16 12 2012 at 02:19 schreef babs:

Het zijn altijd mensen uit een protestante omgeving.

op 16 12 2012 at 10:45 schreef Jon:

Als ik alles hierboven bij elkaar optel, zie ik een beeld ontstaan. Of het klopt?
Er zijn mannen met psychopathische neigingen en een behoefte aan macht. Afhankelijk van (maatschappelijke en sociale) context, maar ook intelligentie en andere persoonskenmerken krijgen ze een plek in de gemeenschap. Sommigen krijgen een hogere functie, zoals in het voorbeeld van dewanand. Maar een deel raakt gefrustreerd en soms gaat het helemaal mis. Dit kan gebeuren in de westerse wereld, in China en ook in andere omgevingen. Cultuur en religie bepalen ook hoe de frustrattie zich uit, omdat ze deel zijn van de context/aanleiding/oorzaak.

Ik zie trouwens niet dat China heel erg veranderd is qua haves en have-nots. Cynisch was de macht al. Misschien is de beleving aan de onderkant en in het midden wel veranderd.

op 16 12 2012 at 11:52 schreef dewanand:

namaste Teun en Jon,

Ja, ik had een hele dominante en strenge moeder, die uit een moslim familie kwam, en zij heeft mij hard, koud en liefdeloos opgevoed. Mijn boek Koran forbid or rewrite is een soort eerbetoon aan mijn hatelijke moeder die in 2003 overleed in Suriname. Ja, ik moet zeggen dat ik uit de koeliekasten hel kom en aan alle mogelijke stoornissen leed sinds mijn jeugd, alles ging mis. Ik was heel agressief en had altijd al heel gewelddadige neigingen als ik kwaad werd of doordraaide, vaak vechtpartijen, dingen kapot trappen, ruzie maken, enz. Maar na vele therapieeen, medicatie, opnamen klinieken, en vooral het doorschrijven als zelftherapie en praten met moederlijke hindoemeisjes bracht mij op een beter spoor. Mijn specialisatie in de Bhagavad Gita hielp ook veel.

Ik zeg nu mensen altijd dit:
Het is een korte weg naar het kwaad en het moorden en een lange weg naar het goede en wat de Gita dus handelen noemt in de geaardheid goedheid (sattva guna). EEn paar hindoemeisjes steunen mij nu om verder te groeien en dat zijn mijn boezemvriendinnen en moedergodinnen.

Raciaal is er geen correlatie met psychopatische afwijkingen, want veel werkt via opvoeding, milieu, enz.

op 16 12 2012 at 12:30 schreef Jon:

dewanand
Wat een verhaal zeg. Je hebt een lange weg afgelegd.
De weg naar het goede en verbindende, het milde voelt voor mij echt beter. Ik heb ook op tweesprongen gestaan en ken het verschil. Het laatste maakt je prettiger en beter.
Een gepensioneerde psychiater vertelde ooit (ik heb dit van een mede-psycholoog): alles bij elkaar opgeteld draait het maar om twee dingen. Leef je vanuit angst of vanuit liefde. Ik denk dat daar veel waarheid in zit.

op 16 12 2012 at 13:20 schreef machiel:

De wapenwet is niet de oorzaak van het geweld, (in Canada en Zwitserland hebben de meeste bewoners ook wapens en toch zijn daar de moordcijfers een paar ordes van grootte kleiner), ik denk dat Peter gelijk heeft dat de oorzaak ligt in de gewelddadige cultuur van de VS. De VS heeft in haar hele geschiedenis al hun problemen, intern/extern, opgelost met geweld. Oorlogen, de “war on drugs”, de doodstraf; het zijn allemaal gewelddadige “oplossingen”.
Aan de andere kant, om in zo’n gewelddadig, onderontwikkeld land wapens zo toegankelijk te maken, is de kat op het spek binden. Je geeft een kind van 3 ook geen doos lucifers en een fles petroleum. In die zin heeft de VS een wapenwet nodig totdat het een volwassen land is.

op 16 12 2012 at 16:20 schreef kerfstok:

Ad Verbrugge heeft al eens een duidelijk verband gelegd tussen ‘zinloos’ geweld en het wegkwijnen van de sociale cohesie. (Om het woord (sociale) controle te ontlopen). Het boek van Verbrugge: “Tijd van Onbehagen” de titel zegt genoeg vrees ik.

Bravo Peter.

op 16 12 2012 at 17:02 schreef Benedictus:

“In een land waar je wordt uitgekotst als je niet constant op de toppen van je kunnen presteert, waar de nadruk ligt op kwantiteit in plaats van kwaliteit, waar ziek zijn een teken van zwakte is en alles draait om geld, geld, en nog eens geld, kán het niet anders dan dat er af en toe iemand bezwijkt onder de verpletterende sociale druk.”

Mee eens, daar komt nog bij dat het anders zijn al op de kleuterschool wordt afgewezen!

op 16 12 2012 at 17:39 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Het is al goed. :) Ab begon.
Was gister overigens in de Piratenbar, ken je die?

op 16 12 2012 at 17:57 schreef Sasha Berkman:

YOAG: nope ken ik niet. Ik heb hem even gegoogled en ik denk niet dat mijn soort tent is :)

op 16 12 2012 at 19:05 schreef Brenda van der Veer:

Wie zorgt er voor jou, Aaron?

op 16 12 2012 at 20:56 schreef vander F:

In de Vs heerst gewoonweg een cultuur van het ‘als ik ga neem ik er zoveel mogelijk mee het graf in’
Lijkt me dus weldegelijk een cultureel gegeven, de wapens an sich zeker niet, over het algemeen kun je overal ter wereld vrij gemakkelijk ook legaal aan een vuurwapen komen, een van de uitzonderingen is Nederland, hier zijn vuurwapens onderhand geheel uit de cultuur verdwenen op een paar hobbyisten na.
En het copycat verschijnsel, ook niet uitvlakken, zo is in China het kids over hoop steken de laatste tijd helemaal ‘hot’.

Gelul over die Breivik, er is vrijwel geen weldenkend mens die die psychopaat bewonderd, onzin, op een paar verknipte sneue types na dan die, gek genoeg, zelf nog geen vlieg durven doodslaan.

op 16 12 2012 at 21:05 schreef Peter:

Weldenkende mensen niet, nee. Maar Theodor Holman en Joost Niemöller dus wel.

op 16 12 2012 at 22:35 schreef Edo:

Het is niet de wapenlobby nee, maar het helpt ook niet.

op 16 12 2012 at 22:39 schreef dewanand:

namaste Jon,

Het is nog erger met mij dan je denkt hoor. Mijn fascistische koelie vader heeft mij vroeger geindoctrineerd met rassenhaat, negerhaat, minderwaardigheidscomplexen, zelfhaat, enz op professionele manier want hij is huisarts en weet hier dus alles van. Ik was ook nog kapot gediscrimineerd door hindoestanen, en geindoctrineerd met koeliekaste geloof dat ik zonder een hoge titel van de universiteit maar liever dood kon gaan, want dan was ik dus absoluut niets meer waard en zelfmoord was enige oplossing, Ref: hoge zelfmoord cijfers hindoes he wereldwijd en HONDOE-drama’s.

Mijn toestand rond 1990-1993 noem ik een mental meltdown, en het had echt een haar gescheeld of ik had met een wapen zeker iets vreselijks gedaan. Ja, er was een RED Button suicide plan om mijzelf en mijn hele flat met honderd liter benzine maar te vernietigen, in een gesloten koffer en rechercheurs vonden deze tekst in 2002 ivm poederbrieven zaak toen ik dus deze koffer moest openen via de code die ik alleen kende.

Ironisch genoeg is het de Bhagavad Gita geweest die mij pacificeerde en geestelijke rust gaf, heden nog las ik erin en nu zie ik de Vishwarupa gedaante van Altecrea beter hierin.

op 17 12 2012 at 00:33 schreef Maarten:

@vanderF
Een aantal mensen heeft al het halve manuscript van Breivik vertaald naar het Nederlands. Hoezo gelul?

op 17 12 2012 at 00:47 schreef Babe:

Een vrouw zal je nooit zoiets zien doen. Wat is dat toch in mannen dat ze de drang krijgen om te vernietigen? Ik denk dat probleemmannen maar eens aan de testosteron-verlagende pillen zouden moeten.

op 17 12 2012 at 07:39 schreef Aaron:

@brenda
Ik ben niet hulpbehoevend en kom uit een grote familie. Je hoeft je dus geen zorgen om mij te maken.

op 17 12 2012 at 11:37 schreef Babe:

Mooie kreet trouwens, uit The Yakuza.

op 17 12 2012 at 12:36 schreef cRR Kampen:

Twintig bakstenen minder voor de muur en een paar metselaars geliquideerd.
Dat was dat.

/cRR

op 17 12 2012 at 14:20 schreef Sasha Berkman:

Ik zie/hoor uberhaupt geen verschil tussen de demagogie van Wilders en de inhoud van van Breivik’s manifest. Zelfs hier op dit forum is iemand aktief die het heeft over “links” heeft “die Nederland aan de moslims hebben uitgeleverd”. Breiviks gedachtengoed is volkomen “normaal” onder het fascistische deel van de nederlanders.

op 17 12 2012 at 14:48 schreef Pyt van der Galiën:

@Van der F.

Gelul over die Breivik, er is vrijwel geen weldenkend mens die die psychopaat bewonderd, onzin, op een paar verknipte sneue types na dan die, gek genoeg, zelf nog geen vlieg durven doodslaan

Oh nee? Lees de reacties onder dit artikel op DDS maar eens.

op 17 12 2012 at 15:13 schreef You On A Gin:

@ Sasha
Weet je het heel zeker? :-D Dat je de juiste Piratenbar voor je hebt? Er zijn inderdaad wat commerciële toko’s die ook zo heten, maar deze bedoel ik:
http://everyoneweb.com/piratenbar/

op 17 12 2012 at 17:22 schreef MNb:

Wat wel de wapenlobby is: zoveel mogelijk wapens in school stoppen. Teiltje gereed houden:

http://gunowners.org/a12152012.htm

op 17 12 2012 at 19:29 schreef Rudolf Paul:

Volgens deze site is het een “fake shooting”, i.e. het is nooit gebeurd, zoals dat Breivink-gedoe ook nooit is gebeurd, en 9/11 en ga zo maar door — allemaal media-fake verneukerij:
http://www.cluesforum.info/viewtopic.php?f=33&t=1521

op 17 12 2012 at 20:01 schreef cRR Kampen:

Het schijnt dat God de scholen heeft verlaten en nou weet niemand hoe dat nou komt.

“Two problems with schools: they are gun-free zones and God-free zones. The second problem the most important to solve.”
(Evangelistenleider Bryan Fischer, geleend van http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/17/conservatief-amerika-spreekt-zich-weer-uit-wapenvrije-zones-maken-de-vs-onveilig/ ).

Nog even en ze roepen ‘Liever Turckx dan Paeps!’.

op 17 12 2012 at 21:02 schreef Sasha Berkman:

Rudolf Paul: vindt je het erg als ik daar niet ga kijken?

op 17 12 2012 at 21:32 schreef Jon:

dewanand
Toch ging je de grens niet over.

op 18 12 2012 at 21:46 schreef Jan Koert:

@Gronk Het zijn juist echt niet allemaal gestoorde eenlingen. Maatschappij daar is gewoon niet juist.
Als jij moslimmannen erbij haalt praat je over een kleine groep extremisten die hun eigen volk met name opblazen. Daar zit nog een gedachte achter ook.
De massamoorden in de VS worden ook gepleegd door religieuzen. Gelovige christenen die ook in het kapitalisme geloven, het moeten aanbidden. Anders tel je niet mee. Vind je het dan gek dat daar zoveel gestoorden rondlopen. Daar maak ik mij drukker over dan over een extremist, laat staan eentje in Nederland.

op 18 12 2012 at 22:07 schreef Paolo Beretta:

Imagine: @ time of signing of US independence it took ± 28 actions to load a gun required > 1′; an assault weapon sprays 800 bullets/1′ Gretige gelovige gristenen hadden dan wel hun 2nd amendment maar minder vuursnelheid en waren derhalve ongevaarlijk t.o.v weerloze slachtoffers…

op 18 12 2012 at 22:45 schreef Rudolf Paul:

@ Sasha Berkman (op 17 12 2012 at 21:02)

Ja dat vind ik erg. En nogal ‘beperkt’.

op 19 12 2012 at 01:22 schreef dewanand:

mbt psychopatisch geweld hier iets op grond van mijn eigen zelfanalyse en pathologische problematiek:

De beslissing om als psychopaat opeens door te draaien, manisch te worden, psychotisch om dan radicaal te kiezen voor het illegaal uitoefenen van macht, eigen rechter spelen, en dus te gaan moorden, schieten of dreigbrieven met poeder rond te sturen(zoals bij mij in 2002) hangt vooral af van deze balans in het innerlijk van zo iemand:

1. Uitschakeling eigen geweten door de manie.
2. doorslag naar absolutisme en het geloof in een absolute waanwereld, verlies kontakt met werkelijkheid en het paranoide niveau bereiken, dit heet rode zone in psychologie mbt psychopaten en schizofrene mensen.
3. Het kiezen van een illegaal machtsmiddel: auto, geweer. poederbrief, dreigmails versturen, enz.
4. verzinnen in een manische toestand van een morele rechtvaardiging van deze eigenrichting: ik ben god nu en ik handel namens mijn eigen god dus is het goed, zie verzen x-y uit mijn eigen zelfverzonnen heilig boek he dat dus ook door mijn god is geschreven.
5. Autosuggestie en zelfhypnose zijn laatste fase tijdens deze illegale handelingen op straat tijdens de ‘goede’ daad.

dewanand

op 19 12 2012 at 17:03 schreef Aliba Al-Kashi:

Hahahha..Peter die “naastenliefde” predikt.

op 20 12 2012 at 17:45 schreef Ralph van der Geest:

Hoe zit het eigenlijk met de kinderen die in weerwil van de leugens van Obama gedood worden door Amerikaanse drones?
Ik wil het leed van het ene jeugdige slachtoffer van geweld niet afstrepen tegen dat van het andere.
Maar ik ben wel verbijsterd over de onverschilligheid en het wegkijken bij wat ook in naam van dit land wordt aangericht.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zf8bnYF-WxE#!

op 21 12 2012 at 10:15 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën

Welke? De eerste 10, 20 reacties of zo die ik lees zijn redelijk normaal. Er wordt benadrukt dat Breivik een allegaartje heeft gecreëerd van dingen die hij op internet heeft gevonden, en daar zijn eigen conclusies uit heeft getrokken. Niemand zegt (expliciet) dat hij 100% ‘gelijk’ heeft met zijn denkbeelden, laat staat wat hij heeft gedaan.

Wat mij betreft heeft
Gielah op 17 december, 2012 – 14:30
aardig gelijk:

Hij leest er oproepen i[n] die de schrijver(s) wellicht juist NIET beoogden.

Met precies dezelfde tekst voor zijn neus gaat de ene mens zich nu eenmaal als een engel gedragen en de andere als een duivel.

dezelfde zon schijnt op een roos en op een paardenhoop.

De roos gaat daarvan heerlijk geuren en de paardenuitwerpselen gaan daarvan gruwelijk stinken.

Niet de zón bepaald dus wat er gebeurt…. maar de ontvangende partijen bepalen dat.

Ik kan er wel wat meer op ingaan, maar de ruimte is hier beperkt.
Ik wil wil even de huis-hysterici (niet jij, Pyt) op deze mooie site waarschuwen dat ik niet ga accepteren om voor nazi versleten te worden. Dus argumenten of anders je bek houden. Zoniet, dan zet ik je gruwelijk voor lul.

op 29 12 2012 at 06:02 schreef You On A Gin:

Wat zei ik ook alweer over een alcoholslot op mijn modem? :-)

In ieder geval, iedereen is blijkbaar goed opgedroogd, of milder geworden, dus mijn vrees was ongegrond.

Rest mij alleen nog verontrusting dat ik een nationaliteit deel met mensen die Breivik vergoeilijken, maar dat is een ander verhaal & vast wel voor een volgende keer.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS