Home » Archief » Het nederlinkse lijk


[26.11.2013]

Het nederlinkse lijk

Hans Post

kat1
Illustratie: Paul Avril

Links is dood. Geveld door sex, drugs en ouderdomsgebreken. Het lijk is begraven. De enige bezoeker aan het graf, een oude kraker met een kalende hanekam, ververst de bloemen eens per week.

Maar het lijk wordt zo nu en dan opgegraven – bij nacht en ontij – door jonge mannen met designer-brillen en iPad Airs. Het zijn de research-teams van infotainment-shows als Nieuwsuur en De Wereld Draait Door. Ze kieperen de rammelende botten in een emmertje sop, drogen ze af, voorzien de lappen rottend vlees van blosjes en sjeulen het in processie rond van studio naar studio, van Hilversum tot Amsterdam-Zuid, alsof het lillende lijk knalgezond is.

Ontbindend lichaam

Het hangende lichaam wordt door kokhalzende stagiaires in een stoel gehesen en thematisch ingezet door Matthijs van N.

Aan tafel! Een kankerende Peter R. de V., een kankerende Jan M. en een kankerende Jort K. negeren het lijk. Het ontbindende lichaam druipt onder de hete studiolampen tussen de botten door aan hun voeten, terwijl de camera het pruttelende vet, dat op de vloer voortkruipt, buiten beeld houdt.

Fractiebaas Diederik S. schuift aan. Hij werpt vluchtig een blik op de botten en prijst de blakende gezondheid van het lijk (dat steeds harder begint te druipen) ook ná de moderniseringsslag van de PvdA. Vadertje Drees, Joop den Uyl… Grote socialisten. En nu… Diederik S.! Diederik S. straalt. Met een knipoog complimenteert hij het lijk met zijn nieuwe kapsel, dat in bloederige plakken aan de schedel hangt.

Postmodern muziekstuk

Dan begint Diederik S. te giechelen. Profschnabbelaars Jan M., Jort K. en Peter R. de V. kijken hem aan met verbazing en ingehouden sarcasme. Maar alsof het gegiechel van Diederik S. een postmodern muziekstuk is, valt Matthijs van N. nu in met een korte, hoge lach. Een man in het publiek begint te bulderen.

Nu zie ik het: iedereen giert en brult. Iedereen kijkt naar het lijk. De schedel is begonnen te draaien op de romp – steeds sneller – terwijl de groenuitgeslagen tong wapperend tussen de tandeloze kaken zwaait. Uit de zwarte oogkassen schieten de ogen als jojo’s op en neer.

Snurkende vrouw

Ik schreeuw. Ik schiet omhoog en tast om me heen – het zachte vlees van mijn snurkende vrouw. Koud zweet op mijn rug. Ik hou mijn handen in het halfdonker omhoog. Ze zijn echt. Links is dood? Ik zucht van opluchting. Wat er niet al van belang kan lijken in de waanzin van de slaap.

Ik zucht opnieuw, dieper nu, ontspannen. Mijn leven is goed, mijn vrouw trouw, huis groot, rentestand laag.

Hans Post gelooft heilig in de vernietigbaarheid van de samenleving. ‘Noem me maar idealistisch of zelfs naïef,’ zegt Post, ‘maar er zijn harde bewijzen voor het bestaan van woestijnvolken, waar elke sub-clan gehaat werd en haatte, waar alles draaide om het aantal schaarse schelpen in de gleuf onder je eigen tulband.’

Hans Post, 26.11.2013 @ 07:28

[Home]
 

17 Reacties

op 26 11 2013 at 07:53 schreef Zihtonek:

Punx’not dead zag ik ooit staan op een muur. Zelfs al schrijven gekken en dwazen op muren en glazen, dan nog weet ik dat het echte links nog in de harten leeft van mensen die niet boven zijn komen drijven met hun drs-jes en hun dr-jes en hun populaire business opleidinkjes in Breukelen. Nee, zoals Marx al zei: de basis vormt de elite. Dat zou de elite zich eens in de oren moeten knopen.

op 26 11 2013 at 08:29 schreef Gerard:

Zeer beschrijvend, mooi gedaan, ik zag werkelijk het ontbindende karkas voor me aan tafel bij DWDD.

Prachtig gebruik van het woord sjeulen trouwens, dat woord zie je nergens meer.

op 26 11 2013 at 10:17 schreef Bertje:

Dit is een liedje voor hem
die in zijn jeugd en in zijn hart socialist was
en nu is hij van middelbare leeftijd
en hij weet het echt niet meer

Ik ben een bekommerde socialist
ik wou dat ik er iets meer van wist
ik wou dat ik er meer kijk op had
op de regering en weet ik wat
op de regering en weet ik wat

Een hele hoop dingen zijn moeilijk hoor
daar heb ik de hersenen echt niet voor
en als ik het dan niet meer vatten kan
dan doe ik de televisie maar an
dan doe ik de televisie maar an

En moeder de vrouw is bij de hand
al komt ze dan ook van het platteland
ze laat het me weten zo voor z’n raap
dan raak ik de kluts kwijt en val in slaap
dan raak ik de kluts kwijt en val in slaap

Ach was ik toch maar weer vrijgezel
want ik ben nog niet oud en ik kan het nog wel
ja als ik iets kan dan is het dat
ik wou dat ik er meer tijd voor had
ik wou dat ik er meer tijd voor had

De dagen zijn kort en de nacht is lang
en nou en dan word ik wel eens bang
dan lopen de rillingen over m’n huid
dan doe ik de televisie maar uit
dan doe ik de televisie maar uit

Ik ben een bekommerde socialist
ik wou dat ik er iets meer van wist
ik wou dat ik er meer kijk op had
op de regering en weet ik wat
op de regeri

op 26 11 2013 at 10:18 schreef Thomas E:

Nou, Benjamin Schlemiel? Waar blijf je? ‘Over m’n lijk’ zou je nav dit stuk moeten denken.
Trouwens hardop gelachen om die laatste zin: ‘Mijn leven is goed, mijn vrouw trouw, huis groot, rentestand laag.’

op 26 11 2013 at 14:45 schreef Leo Schmit:

Voor mij was links al dood in 1968. Toch ben ik nooit rechts geworden, maar gewoon mijn eigen gang gegaan. Het hele gedoe erna, Nieuw Links, Uyl, Peper, Kok, Bos, Samson, (ben ik iemand vergeten?, oh ja Melkert en talloze minkukels die snel commissaris van het Hof werden) allemaal verraders van de socialistische idealen. Sterker nog, de Sociaal Democraten zijn vanaf WOII en misschien ook wel daarvoor de grootste vijanden van het socialisme geweest. Nuttige idioten die door de VS aangezet werden om een buffer tegen het communisme te vormen. Daar moesten ze wel hun best voor doen. Anders werden ze zelf voor communist uitgemaakt en dan was je de sigaar. En in de bijzondere situatie van Nederland, was er dan nog hun gekruip voor Oranje en Bernard om erbij te mogen horen. Een beweging nu hard op weg naar haar definitieve dieptepunt zoals mooi geschilderd in bovenstaand stuk, met wat resten van een skelet onder tafel.

op 26 11 2013 at 17:21 schreef dewanand:

namaste Fnaakters,

betekent dit dan dat heel Nederland nu verrechtst is, en het Vierde Hollandse nasi Rijk nu een feit is, olv Argentijnse fascisten in tanga slipjes die nu al op het toilet zitten van het Hollandse paleisje in den haag? Nederland is gecapituleerd.

Nu is onderstaand gedicht dus wel waar, het is nu het Post linkse (post leftist era) tijdperk.

van het linkse lijk kunnen wij gelukkig nog wat Hollandse bouillonsoep maken, zeker gezond zonder condooms.

dewanand en Wieroe

zie het linkse genot van een goudbruin, nat, slank en heet koeliesletje uit den haag, lekker koelieachtig apengedicht van mij en Wieroe in miauw sanskriet:

Koelieslet wil Arische superlul

Offeraar Dewanand
Offercode s205
Offerdatum woensdag 1 augustus 2012

http://www.dewanand.com/s205.htm

Ja ja, koelies en Hindoe apen zijn een waarlijke verrijking voor rechts Nederland, wel gebukt en bloot op hun rug met benen wijd en hoog he, want ze moeten hun lage plaatsen kennen en het voelen in nazi en roti Holland.

op 26 11 2013 at 17:34 schreef Olav:

Leo, je hebt het nu wel heel specifiek over de PvdA. Maar de stroming die je “links” zou kunnen noemen bestaat natuurlijk wel uit meer dan die ene partij.

op 26 11 2013 at 21:57 schreef Benjamin Schlemiel:

@Thomas E.
Ben bang dat de schrijver van dit stuk het voor een groot deel bij het rechte eind heeft.
Met dat voorbehoud dat het de sociaal-democraten zijn geweest die links hebben vermoord, toen zij in de jaren `90 van de vorige eeuw zoete broodjes gingen bakken met die schoften van de VVD.
Vanf dat moment is het bergafwaarts gegaan.
Met in hun voetspoor GL, dat daarna in rap tempo verwaterde tot een elitair clubje natuurfetisjisten, wereldvreemde groenzoeters en preudo-religieuze Gaia-aanbidders.
Wat ervan is overgebleven zit bij de SP, die op zijn beurt weer zwaar is besmet met het populistische virus. Links is misschien niet dood, maar wel hopeloos verdeeld en verwaterd. Vandaar ook dat links niet meer in staat is om een stevige vuist te maken tegen het fascisme, zoals men dat ten tijde van een Janmaat nog wel kon.
Droevig om dit te moeten constateren.

op 26 11 2013 at 22:53 schreef Thomas E:

Ik wist wel dat ik een solide analyse aan jou kon overlaten, Benjamin :)

op 26 11 2013 at 23:22 schreef dewanand:

namaste Benjamin Schlemiel,

In de laatste zin van jou analyse staat dit:

‘om een stevige vuist te maken tegen het fascisme, zoals men dat ten tijde van een Janmaat nog wel kon.’

Nu heb ik andere inzichten mbt begrippen Rechts/links, en wij zien nu dat de middelen van bestaan schaarser worden in de Hollandse biotoop, dus ik geloof dat de rassenoorlog en de overlevingsstrijd in het algemeen harder zal worden voor alle individuen hier, ongeacht ras of geloof. Duidelijke verrechtsing door de verarming en dit is volledig natuurlijk geloof ik nu.

Wat zeg je van ondersaand betoog van mij mbt Hans Janmaat?

WEBpublication BOOK WART0159 / EPAGE 39 of 58
Eerbetoon aan profeet Hans Janmaat
Een persoonlijke impressie
4. Level 4: De reincarnatie van Janmaat

http://www.dewanand.com/janmaat39.htm

Ik bekijk het wat anders en natuurlijker, en geloof dus dat de bodem of biotoop alles bepaald in een land.

Bloed, vclkm, vlag en bodem zijn dus natuurlijk.

OOk mieren en chimpansees zien het zo geloof ik. Wij zijn en blijven beestmensen, wij waren nooit Manush (sanskriet concept MENS) dingen, ik ook.

dewanand en Wieroe

op 26 11 2013 at 23:33 schreef Benjamin Schlemiel:

@Thomas
Realiseer me dat ik waar het GL aangaat nogal kort door de bocht ben. Maar het wringt mij door het oude communistenhart om te zien wat er van mijn partij is overgebleven.
NOPPES!
En uitgerekend nu zouden de kameraden van weleer zo keihard nodig zijn.
Al zou het dan enkel maar zijn om uit dragen dat een ongeremd woekerend kapitalisme altijd uitmondt in fascisme, ellende en oorlog. Dat is gewoon een maatschappelijke en historische wetmatigheid, die men tegenwoordig helemaal uit het oog schijnt te zijn verloren.

op 27 11 2013 at 00:02 schreef Bertje:

Om maar eens Zappa achtig uit de hoek te komen;

Links is niet dood het ruikt alleen een beetje raar.

op 27 11 2013 at 00:06 schreef Leo Schmit:

Olav, je hebt gelijk, ik heb het vooral over de PVDA. Voor wat betreft de rest van de ‘linkse’ stroming, zie hierboven de solide analyse van Benjamin.

op 27 11 2013 at 07:43 schreef yurp:

Links, waren dat dan de mensen die zo stonden te juichen bij de DDR en Pol Pot? Ooit eind 19e/begin 20e eeuw waren de liberalen links, nu blijkbaar hartstikke rechts dus plak het stickertje waar je het wil. Links is in dit artikel blijkbaar een ander woord voor socialist…

op 27 11 2013 at 10:48 schreef MNb:

@Benjamin: “Realiseer me dat ik waar het GL aangaat nogal kort door de bocht ben.”
Soms betekent kort door de bocht dat je eerder aankomt waar je wezen moet. Als bijna levenslang GLer moet ik je nl. gelijk geven. Die club heeft de idealen niet zozeer verkwanseld. Die club weet niet meer welke idealen na te streven, laat staan hoe.

@Yurp: volgens de definitie van Yurp heeft links in Nl nooit bestaan, want er heeft nooit iemand staan juichen voor Pol Pot (voor de DDR helaas wel, maar ook dat waren er maar een paar).
Historisch besef heeft hij ook niet. De Nederlandse liberalen waren in 1946 middels de VDP mede oprichters van de PvdA. D’66 kan liberaal genoemd worden – zeker niet socialistisch – en is altijd ter linkerzijde geschaard. Die paar liberalen die in 1948 in de VVD terechtkwamen zijn ten laatste door Wiegel gemarginaliseerd.

op 27 11 2013 at 15:50 schreef Joachim Stolzer:

Voor Mao daarentegen gingen in sommige kringen de handjes helaas wel gretig op elkaar.

op 27 11 2013 at 17:30 schreef Sasha Berkman:

Ach, men klapt vandaag de dag voor de USA en Israël

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS