Home » Archief » Het Nedermoslimanaat


[12.06.2014]

Het Nedermoslimanaat

Peter Breedveld

ger19
Illustratie: Henri Gerbault

Mijn mening over Seks en de Zonde is natuurlijk gekleurd, omdat Hassnae Bouazza de regisseur en de samensteller van de televisieserie is. Toch denk ik dat er niet veel tegenin te brengen valt als ik zeg dat de kritiek van moslim ‘Annemarieke’ van nul en generlei waarde is, omdat ze in de eerste alinea al bekent niet naar de serie gekeken te hebben.

Ook het gezeur van Tineke Bennema kan ongezien de vuilbak in, want volgens Bennema komen vooral vrouwen aan het woord die ‘kritiek hebben op het geloof‘ (eerst beweerde ze zelfs dat ze het geloof hadden afgezworen). Bennema heeft dus ook niet gekeken, want alle vrouwen die door Femke Halsema worden geïnterviewd in Seks en de Zonde zijn gelovige moslima’s die geen kritiek hebben op het geloof maar op de conservatieve mannen die het geloof als een instrument van onderdrukking gebruiken.

Hardvochtige godsdienst

Desalniettemin voert Arabist Jan Jaap de Ruiter zowel Bennema als Annemarieke (die het afdoen van haar hoofddoek vergelijkt met het publiekelijk inbrengen van een tampon in restaurant La Place, tijdens het ontbijt met man en kinderen) op in zijn eigen kritiek op de serie, waarin zowel Halsema als Hassnae volgens hem de islam ‘afwijzen’ als ‘hardvochtige godsdienst’.

Dit nu stuit De Ruiter tegen de borst, want de islam is voor zoveel moslima’s een troost, en daarom was een interview met bijvoorbeeld de vrouw van de Turkse premier Erdogan volgens De Ruiter ‘representatiever’ geweest. Want dan had ene Bibi Maryam Amjar-Schobbers zichzelf erin herkend. Ook verwijt De Ruiter Hassnae en Halsema ‘het principe van de journalistieke neutraliteit’ te schenden met hun ‘vooringenomenheid.’

Islam afwijzen

Als De Ruiter eens wat onderzoek deed voordat hij er zijn mening over van alles en nog wat uitflapt, zou hij weten dat Hassnae zelf moslim is en dat het dus een beetje mal is te stellen dat zij de islam zou afwijzen. Een andere redacteur van Seks en de Zonde is Nadia Bouras en die is eveneens moslim, die wijst de islam ook al niet af. De Ruiter maakt zichzelf dus weer eens onsterfelijk belachelijk, zoals hij eigenlijk in al zijn stukken doet, die steevast blijk geven van zijn gebrekkige geïnformeerdheid en zijn onvermogen om helder na te denken.

De kritiek van De Ruiter en van de vrouwen die hij opvoert en van veel andere vrouwen, vooral moslims, op Facebook en sites als Joop.nl en Wij Blijven Hier! richt zich vooral op de vraagstelling van Femke Halsema. Die interviewt moslimvrouwen om erachter te komen wat hen bindt aan een religie die in haar ogen vaak zo hardvochtig is.

Journalistieke neutraliteit

Wordt daar de journalistieke neutraliteit mee geschonden? Vast. Maar journalistieke neutraliteit is een vrij nutteloos principe. Met het besluit om ergens een bericht over te schrijven of een documentaire over te maken, is de journalistieke neutraliteit feitelijk al geschonden. Je hebt immers geoordeeld dat iets opvallend is en bijzonder. Met het besluit om ergens niet over te schrijven, heb je de journalistieke neutraliteit ook geschonden. Journalisten zijn altijd fucked, wat dat betreft. Als ze schrijven over de oorlog in Syrië, zijn er mensen die hen verwijten dat er zoveel landen zijn waar helemaal niets aan de hand is en waar de leeuw en het lam vreedzaam met elkaar in het veld vertoeven, waarom schrijf je dáár niet over in plaats van altijd maar over al die ellénde? En als hij over de leeuw en het lam schrijft, wijzen andere mensen naar hun voorhoofd: Er vallen doden en er wordt gemarteld in Syrië, en jij schrijft over leeuwen en lammetjes?!

De Ruiter meent kennelijk dat de journalistieke neutraliteit niet geschonden zou zijn als Hassnae en Halsema de vrouw van Erdogan hadden gestrikt voor een interview, waarin ze dan zou vertellen over de warmte en de waardevolle dingen van de islam, die juist bevrijdend is voor vrouwen want in de donkere tijd van vóór de openbaring, de hallememachies of zoiets, begroeven de mensen hun pasgeboren dochtertjes levend omdat ze niet gewenst waren en die hoofddoek is het toppunt van feminisme want een kostbare diamant bewaar je toch ook in een kluis? En zie, daar gaan de pareltjes van Annemarieke en Tineke Bennema van opzwellen en glanzen en iesjlèèm is vrede!

Klep dicht, trut

Helaas is dat niet zo, hè. De islamitische wereld is voor vrouwen vol gevaar, want hier worden ze gestenigd na te zijn verkracht, daar krijgen ze duizend stokslagen vanwege het dragen van een broek en weer elders is hun aanblik blijkbaar zo aanstootgevend dat ze moeten worden gereduceerd tot black moving objects. Ze mogen niks in Saoedi-Arabië, worden als kind uitgehuwelijkt aan pestilente ooms in Pakistan en dichtgenaaid zodat ze een lekker strak kutje krijgen in Somalië. “Ja maar ik herken mij niet in dat beeld, voor mij is de islam geborgenheid!” – Klep dicht, trut, het hoeft toch niet altijd over jou te gaan?

Ondanks dat-ie een imbeciel is, zal het zelfs Jan Jaap de Ruiter niet zijn ontgaan dat van de islam niet echt een heel positief beeld bestaat in Nederland. Toegegeven, daar is de haatpropaganda van islamofobe media als GeenStijl, Pauw & Witteman, Trouw en de Volkskrant voor een groot deel verantwoordelijk voor, maar het beeld van de onderdrukkende, hardvochtige islam bestáát. Het is een erg goed te verdedigen keuze van Hassnae en Halsema geweest om naar die moslimvrouwen te stappen met de vraag waarom ze zo gek zijn die hoofddoek niet af te slingeren en hun kont niet met de koran af te vegen.

In de religie is geen dwang

Juist díe vooringenomenheid, waarvan Halsema in de serie de verpersoonlijking speelt, maar die alomtegenwoordig is in het zichzelf superieur wanende Nederland, levert verrassende inzichten op. Ten eerste blijken die vrouwen geen enkel probleem te hebben met de islam, maar met conservatieve mannen en ten tweede blijken ze die islam juist te gebruiken om die conservatieve mannen mee te bestrijden. En met succes! De Saoedische Souad Al Shammary heeft het voor elkaar gekregen dat vrouwen als pleitbezorger mogen optreden voor de rechtbank, de Pakistaanse Veena Malik zet geestelijken met behulp van sharia-citaten op hun nummer.

Alle vrouwen vinden troost en inspiratie in de islam. De Ruiter klaagt dat het uitgangspunt van de serie niet koranvers 2: 256 is, ‘in de religie is geen dwang’, en dat wordt nota bene letterlijk door de Syrische Rufaida Al Habash tegen Halsema gezegd.

Onverwoestbare vechters

Zeker, ik vind het gepreek van Halsema en haar morele grand-standing af en toe ook irritant en misplaatst. Soms wekt ze de indruk helemaal niet naar die vrouwen te hebben geluisterd, als ze aan het einde van een aflevering weer concludeert dat het toch weer die nare islam is, die de vrouwen nekt. Maar de serie laat die vrouwen wel uit de verf komen als de eloquente, onverwoestbare vechters die ze zijn. Daar lijken de vele critici van de serie geen enkel oog voor te hebben. Ze zien alleen maar Halsema en dan vooral de Halsema die in een interview, inmiddels vijf jaar geleden, één keer gezegd heeft dat ze liever ziet dat moslimvrouwen hun hoofddoek afslingeren.

Als er dus mensen vooringenomen zijn, dan toch vooral Jan Jaap de Ruiter en zijn kudde blatende Libelle-moslima’s.

Weerstand bieden

Waarom maak ik me zo druk om dat gezeur? Omdat ik van dichtbij heb gezien hoe er keihard aan die serie is gewerkt, hoeveel bloed, zweet en tranen die heeft gekost, hoeveel moeite er is gedaan om die vrouwen voor de camera te krijgen, hoeveel research er is gedaan. Ik heb in Nederland niet eerder een televisieprogramma gezien waarin moslimvrouwen zo uitgebreid en veelzijdig voor het voetlicht worden gebracht.

Dit is precies waar moslims jaren om hebben gezeurd, een programma waarin niet over maar met moslims wordt gepraat. En wat doen ze dan? Uitgebreid zeiken over de interviewer, Halsema, en dat ze zichzelf niet in dat programma terugzien. Het is alsof de geportretteerde moslimvrouwen er helemaal niet in voorkomen! Er wordt gezeurd over vrouwen die hun geloof hebben afgezworen, over vrouwen die alleen maar kritiek hebben op het geloof, ik heb zulke vrouwen niet in Seks en de Zonde gezien. Ik heb moslima’s gezien die kracht putten uit hun geloof om weerstand te bieden tegen een systeem. Eigenlijk precies wat de profeet Mohammed deed met de islam.

Comfortabele leventjes

Maar ik begrijp het nu. Een volgend programma moet gaan over de comfortabele leventjes van Nedermoslima’s. Over de vraag welke kleur lipstick het beste bij die lila hoofddoek past, en over de perfecte pastilla. Hoe je je diamantje het beste beschermt tegen de begerige blikken van op seks beluste mannen. En hoe je je als blozende maagd voorbereidt op de huwelijksnacht, giechel!

Ik weet ook al wie dat programma moet presenteren, namelijk dé epigoon van het nedermoslimanaat, Samira el Kandoussi.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 12.06.2014 @ 06:35

[Home]
 

13 Reacties

op 12 06 2014 at 08:53 schreef Nadia:

Haha, heerlijk stuk!

op 12 06 2014 at 11:22 schreef Thomas E:

Ik weet dat Peter het nooit met mij eens is, maar ik ben het hier wel helemaal met hém eens.

op 12 06 2014 at 16:06 schreef Bertje:

Prachtig stuk.
Ik heb twee afleveringen gezien en moet zeggen ik was onder de indruk chapeau !!
Juist dat de vrouwen strijden tegen dit mannenbolwerk komt m.i. zeer goed uit de verf.

Libelle moslima’s, wow de next level of intergratie is bereikt en je laatste alinea moest ik erg om lachen.
Mooie stukjes kan je toch schrijven man.

op 12 06 2014 at 17:41 schreef MNb:

Nog knap dat je de eerste alinea van Annemarieke hebt overleefd. Ik haakte bij “van leer over hoofdoekjes”. Halsema riep moslima’s op massaal vrijwillig de hoofddoekjes af te doen, met de nadruk op vrijwillig. Daar is net zo weinig mee mis als PB’s oproep om massaal vrijwillig alle kleren uit te trekken. Dat moslima’s zich er vervolgens niks van aantrokken viel te verwachten.
Iemand die meent dat een presidentsvrouwe representatief is voor alle moslima’s is structureel niet goed wijs.

op 13 06 2014 at 00:21 schreef dewanand:

nou nou MNB, joh,

kijk ik zal eens hier een afbeelding bijvoegen van een gesluierde Hindoe meid, met een oog zichtbaar en halve vuurrode mondje, ja kerel die erotiek ervan maakte Wieroe echt paranoide en hardstikke stijf. Wieroe wil dat alle meiden nu zo op straat moeten lopen, met halve gezicht gesluierd en dikke lagen make up erop gekalkt. Die sluiers zijn echt erotisch en een lekkere opwarmer voor het voorspel op straat, tot de voordeur van de slaapkamers en peeshokjes. En daarom is dit ding ook uitgevonden vroeger in het oude India, Aryawart, Hindoes ontwikkelden deze sluiers, oornies, make up, oorbellen, enz enz.

dewa en wieroe

afbeelding moet ik even op mijn server zetten van mijn site, zie volgende posting.

op 13 06 2014 at 00:25 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Je moet gewoon die serie kijken en dan alles met Halsema overslaan dan komt het goed.

op 13 06 2014 at 09:42 schreef Benedictus:

Ik heb helaas niet alle uitzendingen gezien, maar de 2 die ik wel gezien heb vond ik zeer de moeite waard (Pakistan en SA).Tegenstrijdige teksten in de koran/overleveringen van de profeet, maken het voor extremisten ook mogelijk om de voor hun ware islam te verkondigen. Ieder zoekt hiermee zijn of haar eigen achterban. Van een troostend geloof tot barbarij. We komen hier nooit uit om een eensluidend oordeel te geven. Macht en tegenmacht zijn bepalend welke interpretatie de overhand heeft.

op 13 06 2014 at 10:49 schreef Thomas E:

Precies wat Benedictus zegt! Religies zijn voor de een ’n troost, voor de ander een wapen. Het is maar wat je er in wil lezen. En degenen die ergens een diploma hebben gehaald om namens god te mogen spreken, kunnen hele goegemeentes beïnvloeden met hun visie. Hoe zouden Wubbo Ockels en André Kuipers dit gedoe op afstand ervaren hebben?

op 13 06 2014 at 11:41 schreef dewanand:

namaste Benedictus,

Ik kom uit de Sarnami kaste/stam in Suriname, Hindoestanen he, en in de hele Hindoe cultuur/geloof is het doodnormaal om meisjes als willoze eigendommen te beschouwen van de ouders, familie en hele Koelie stam. Elk hindoestaans meisje kent dit probleem dondersgoed, dus snap je de moraal?

Hindoes/sarnamis/hindoestanen spelen modern, geintegreerd, formeel correct maar feitelijk faken ze alles. Ik kom uit deze kaste dus ben insider.

Hierom vind ik het niet raar als men de maagdelijke moslimmeiden verplicht om zich kuis, onderdanig en gehoofddoekt te gedragen en vooral niet te paren buiten de eigen moslim-clan/stam.

Hindoeisme en islam zijn praktisch gelijk, alleen hebben hindoes een paar miljoen goden en blote godinnen en moslims slechts eentje, Allah, toch zielig? Genetisch zijn het dezelfde hypermix rassen en volkeren, en cultureel ook kan je zeggen.

dewa en wieroe

op 13 06 2014 at 20:36 schreef Sasha Berkman:

“Hoe zouden Wubbo Ockels en André Kuipers dit gedoe op afstand ervaren hebben”

Dat zullen we helaas nooit weten. Jammer, ik heb recentelijk de laatste woorden etc van Wubbo Ockels gelezen. De man was een ziener.

op 13 06 2014 at 21:14 schreef dewanand:

namaste Sasha Berkman,

ik geloof dat Wubbo Ockels ook het klimaat op aarde moest onderzoeken vanuit de ruimte, en het is vanuit die hoogte een afschuwelijk gezicht als je alles zo aan het meten bent met hi tech apparatuur. Je ziet de aarde en al het leven letterlijk vergaan en je voelt je als een soort superbeest daarboven die ooggetuige is van hoe Sadistisch, duivels en parasitair zijn mede mensaapjes zijn, en je weet dat je machteloos bent. Als je het boek leest ‘laatste generatie’ van klimaat wetenschappers dan weet je hoe wubbo zich voelde.

Zelf voel ik mij ook machteloos nu en of het nog zin heeft om morgen wakker te worden op deze ellendige, zieke aapachtige planeet weet ik niet meer.

Een ding verzekerde Wieroe mij wel in miauw sanskriet:

‘Ja dewa, jullie mensaapjes zijn door die duivel, Sheytan, Rawan, Lucifer, Beelzebub, Satan, enz zelf gemaakt met te grote hersenen, en te grote piemels, vette masculiene prostaat geile reet, en drie grote verdorven feminieme scheurtjes. Geen wonder dat 99,99 procent van de overige niet mensaapachtige, levende biomassa jullie hartgrondig haten nu.’

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
Planet of the intelligent Hindu chimps

op 15 06 2014 at 12:17 schreef Fatima:

Mooi verwoord Peter!
Van te voren toen ik de voorstukjes zag van Seks en de Zonde dacht ik al dat het heel veel negatieve reacties op zou leveren vooral van de hypocriete mensen die hun geloof “omarmen” hier in Nederland. Wat zij hier kunnen doen zogenaamd uit vrije keuze is bij die dames die geen keus hebben door onderdrukking van de mannen die geloof/cultuur gebruiken om de vrouwen de mond te snoeren. En ik weet gewoon dat de NL moslima’s niet kunnen hebben dat het beestje bij de naam wordt genoemd en maar in verdediging gaan dat de islam zo mooi is. Terwijl de boodschap heel duidelijk is de onderdrukking van vrouwen door mannen. Het zegt wat over die NL Moslima’s die zelf door hun omgeving onderdrukt worden ondanks dat zij hier in het vrije Nederland leven vader,broer, oom, mannen uit de omgeving houden hun vrouwtjes goed in het gareel. Ook al doen ze alsof ze vrije keuzen hebben omdat ze hooggeleerd zijn zitten ze onder de plak van hun cultuur die verweven is met de islam. Wat ik zo zuur vindt is dat de geïnterviewde vrouwen niet worden gewaardeerd voor hun lef en kracht. Hassnae, Famke en Nadia ga zo door!

op 16 06 2014 at 14:23 schreef Fey:

Beste Peter, ik volg jou en uiteraard jouw muze Hassnae sinds een aantal jaren en deel vaak jou geweldige stukken op o.a. Facebook. Echter is mij een totaal andere mening aangedaan n.a.v. bovenstaand stukje over “seks en de zonde”. Ik heb hier over geschreven op mijn eigen page. Het is veel te eenzijdig geformuleerd, hoe hard Hassnae en Femke ook hun best hebben willen doen om het open en vrij te belichten. Femke is in staat om in sommige afleveringen “een moord te plegen” als het aankomt op haar overtuiging en gelijk. Het getuigd totaal niet van een open dialoog met sommige vrouwen en dan voornamelijk met Rufaida al Habash, die wel degelijk laat zien hoe mooi de Islam is maar waar dan toch nog op allerlei manieren moet worden “bewezen” dat dit vooral niet het geval is. Het belichten van maar 1 soort vrouwen (voornamelijk feministes)in deze immens grote wereldwijde religie is prima, echter doe dit niet af als zijnde dat vrouwen overal ter wereld onderdrukt worden etc. Het is veel te kortzichtig en onderbelicht. De Dolle Mina’s waren hier in het vrijgevochten westen nou ook bepaald niet welkom in velerlei kringen. Islam is zwart/wit en nergens grijs zoals hierin wordt verkondigd.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS