Home » Archief » Conchita’s


[14.06.2014]

Conchita’s

Peter Breedveld

ger23
Illustratie: Henri Gerbault

Al voor de eerste aflevering van Seks en de Zonde stond zangeres Rajae el Mouhandiz te stuiteren omdat de serie volgens haar zeker weten een totaal verkeerd beeld van moslims zou gegeven.

Hele dagen heeft ze Femke Halsema op Twitter gestalkt en ze moest een voorbeeld nemen aan de Happy Dutch Muslims, want dát was de echte islam, zonder problemen, gewoon lekker vrij en happy. Die vrouwen van Halsema, dat had echt helemaal niks te maken met de islam van Nederlandse moslims.

Houten klazen

En ze linkte naar dit filmpje van Happy Dutch Muslims, die dansen op de klanken van Pharells nummer ‘Happy‘:

 

 

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik heb Taliban meer levensvreugde zien uitstralen dan deze houten klazen en klazinnen die bewegen alsof ze bang zijn de controle over hun kringspier te verliezen. Sommigen bewegen alleen hun wenkbrauwen en weten zelfs dát nog heel houterig te doen. Ik heb Hollandse autochtonen gezien met meer schwung. In Iran weten ze wél hoe het moet en Britse moslims mogen blijkbaar wel vrolijk zijn en zelfs de Duitse moslims zijn swingender dan de Nederlandse.

Dansen mag niet van de islam

Op Twitter zei iemand, ik weet niet meer wie, dat de Happy Dutch Muslims zo eh, ingetogen dansen omdat er een compromis moest worden gesloten met moslims die aanstoot nemen aan dansende mensen. Ik ging op zoek naar bewijs en zag al snel dat het filmpje, net als in Iran, in Nederland voor de nodige controverse heeft gezorgd. Dansen MAG namelijk helemaal niet van de islam!

Al op de site Wij Blijven Hier!, één van de organisatoren van de Happy Dutch Muslims, begint het gezeur, omdat Pharrell een christen is en moslims die op zijn muziek dansen, hem volgen tot in het ‘hol van de hagedis’.

Nederpunt bereikt

Ook op de Facebook-pagina van Wij Blijven Hier! laten de preciezen zich niet onbetuigd: “Is het niet verkeerd voor moslims om een muziek video te maken met haram muziek?” “‘Happy’Muslim, shame on you.” “Het nederpunt is daadwerkelijk bereikt door dit filmpje. Ik schaam me dood.” “Overschrijden van de grenzen vastgesteld door Allah.

Ik was eens op een islamitisch liefdadigheidsfeest waar de muziek op zeker moment al te opzwepend werd, want er begonnen een paar vrouwen te dansen, waarop andere, gesluierde vrouwen, zich uit de menigte losmaakten om ze te gebieden er onmiddellijk mee op te houden, wat ze braaf deden. De muziekgroep werd eveneens te verstaan gegeven te dimmen.

Tevredenheid van Allah

In de discussie over de Happy Dutch Muslims laat al snel ook bekeerling Nourdeen Wildeman van zich horen: ‘Stel jezelf één simple vraag: op basis van welke bron (koran, hadith) kan ik beargumenteren dat ik met deze handeling de Tevredenheid van Allah swt kan verkrijgen?

Knijpaarzerige humorloosheid als hierboven zijn Wildemans (what’s in a name) handelsmerk. ‘De logica van mensen zonder taqwah om zonder beproefde methodiek tot hukhm te kunnen komen heeft vrijwel altijd hetzelfde gezicht‘, schrijft hij bijvoorbeeld. Alsof je een Arabische smurf hoort smurfen.

Een brein en een hart

Als een vrouw hem toebijt dat Allah haar een brein en een hart heeft gegeven om zelf na te denken, dat ene Nourdeen Wildeman dat niet voor haar hoeft te doen, schampert Wildeman: ‘Ik denk dat Allah mij een brein en hart gegeven heeft om als ik ziek ben mezelf te opereren, dat hoeft een chirurg niet voor mij te doen‘. Met zo’n stomme smiley erachter, want dat mag dan blijkbaar weer wel van Allah.

Hij vindt zijn grapje zo leuk dat-ie hem meteen daarna nog een keer maakt: ‘Ik denk dat Allah mij een brein&hart gegevens heeft om als ik reis zelf t vliegtuig te besturen, dat hoeft een piloot niet voor mij te doen.

Piloot en chirurg van de islam

Wildeman heeft zichzelf dus benoemd tot piloot en chirurg van de islam. Laat het denken maar aan de experts over, vrouwtje. Instemmend retweet hij iemand die zegt dat ‘de interpretatie van de Islam al eeuwenlang in handen van één man ligt, de boodschapper van Allah, Mohammed‘.

Aangezien Wildeman dat er niet van weerhoudt anderen voor te houden hoe de koran en de hadith dienen te worden geïnterpreteerd, betekent dat dus dat hij zichzelf behalve als chirurg en piloot ook beschouwt als de plaatsvervanger van de profeet Mohammed. Die is immers al heel wat eeuwtjes terug gaan hemelen en je kunt Hem dus niet meer vragen of je wel als Happy Dutch Muslims mag dansen op een liedje van een christen die je naar het hol van de hagedis leidt.

Sluier en baard

Op zijn Facebook-pagina heeft Wildeman een zogenaamde ‘meme’ geplaatst waarmee mensen terechtgewezen worden die beweren dat de islam in je hart zit en niet in je sluier of je baard. Want als de islam in je hart zit, dan is die sluier of baard vanzelfsprekend!

En allemaal leuk en aardig, dat voetbal, maar denk erom dat je je gebedjes niet verwaarloost tijdens het WK!

Nee, Rajae el Mouhandiz, ik ben overtuigd, hoor! Heel happy allemaal, die Nederlandse moslims. Totaal geen groepsdwang en baardmannen die vrouwen op hun nummer zetten als ze, MWOEHAHA! zeggen dat ze zelf wel kunnen nadenken. De emancipatie van de moslims in Nederland kan de rest van de wereld tot voorbeeld dienen!

Geit geneukt

Types als Wildeman, daar had Theo van Gogh het woord ‘geiteneukers’ voor verzonnen, verwijzend naar een geschrift van ayatollah Khomeini die voorschreef wat een goede moslim doet als hij zijn geit geneukt heeft. Ik vind het zo’n grof woord, ik zal het voortaan over Conchita’s hebben, bejurkte baardmannen die een circusfreak van zichzelf maken.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 14.06.2014 @ 09:17

[Home]
 

20 Reacties

op 14 06 2014 at 09:53 schreef Rob:

“Alsof je een Arabische smurf hoort smurfen.” Hardop gelachen.

op 14 06 2014 at 10:05 schreef Bertje:

Hou je nu eens op met van die verdomde goede stukjes te schrijven. Het is een tijd geleden dat ik zo hard moest lachen om een stukje text.

op 14 06 2014 at 10:09 schreef babs:

Conchita’s is geniaal.

op 14 06 2014 at 11:43 schreef marten:

Wildeman en kornuiten komen op mij over als een stel betweterige pubers. Ze zouden de Prediker eens moeten lezen:
“Een rechtvaardig mens gaat aan zijn rechtvaardigheid ten onder, een onrechtvaardig mens leeft lang ondanks zijn slechte daden. Wees daarom niet al te rechtvaardig en meet jezelf geen overdreven wijsheid aan. Waarom zou je jezelf te gronde richten?” (Prediker 7:16)

op 14 06 2014 at 12:07 schreef Haes:

Het duurde echt even voor ik de “grap” van Wildeman begreep. Ik denk dat ik me gewoon niet kan voorstellen dat iemand zo seksistisch denkt.

op 14 06 2014 at 12:24 schreef Thomas E:

Lachen, dit stuk!

Maar het is waar: bekeerlingen als Nourdeen Wildeman worden vaak de meest fanatieke djihaatbaarden.

op 14 06 2014 at 12:29 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

Peter: Beter geen scheldwoorden verzinnen. Gewoon nooit schelden. Moet je ook uitleggen, en dat vertraagt een discussie. En het kan een geuzennaam worden. Het volstaat vaak al om gewoon de feiten te geven: dan zien de meeste mensen wel dat e.e.a. onzinnig is. In dit geval vraag ik me af waarom Wildeman niet in een klooster gaat zitten. Waarom de maatschappij bekeren ? Zijn er nog geen effectieve manieren gevonden om een godsdienstwaanzinnige tot inkeer te laten komen ? Bestaat hiervoor geen leerstoel in de psychologie ?

op 14 06 2014 at 16:07 schreef Farah Mughal:

Het is niet goed of het deugt niet he?
Mijn gezin en ik hebben met veel plezier meegedaan aan het filmpje, onze dochter swingt de pan uit. Ook de mensen die ons bezig zagen met de opnamen hadden plezier omdat we allemaal zo enthousiast waren. We hadden tijdens de opnamen een probleempje dat we de muziek niet hard genoeg konden zetten om echt met het ritme mee te gaan, dat was heel jammer.
Er zijn altijd zeikerds die zeggen dat het zo ongeveer gelijk stond aan paaldansen (Wildeman) en zeikerds die zeggen dat er geen enkele schwung in zit (jij).
Denk je nou echt dat alle moslims de islam interpreteren als Wildeman c.s.?
Je weet wel beter Breedveld, maar afzeiken is gewoon leuker, daar moet je het van hebben.

op 14 06 2014 at 17:54 schreef excellentie zwembad:

Is toch wel heel triest als het al zo ver is dat men in de verdediging moet schieten door happy te gaan dansen op die vreselijke muzak van die pharrelgast.
Is uiteraard niets mis met dansen op muziek als je dat zo nodig leuk vindt . Maar als een soort “kijk wij zijn helemaal niet zulke demonen als jullie denken want we kunnen een vrolijk dansje doen” dan zit je toch volledig te erkennen dat de demonizeurpieten een punt hebben.
Gaan we binnenkort ook allemaal bankiers happy zien dansen ?
Dat is ook het hele probleem van dat moslimdebat (dat geen debat is maar een hetze) de voortdurende verdediging die geëist wordt van moslims en dat ze in dat frame stappen .
Moslims mogen in Nederland haatclowns zijn zich conformeren onder het mom van vrijgevochtenheid, ze mogen kolderieke dansjes doen en ze mogen op TV over moslim zijn lullen alsof het junks zijn die over hun heroïne verslaving ‘mogen’ lullen . Zo ook al die programma’s over moslims .
En denk maar niet dat die voor begrip zorgen . Ten eerste de moslimhater vindt altijd wel wat , de normale mens hoef je niet te vertellen dat mensen mensen zijn .

op 14 06 2014 at 17:57 schreef dewanand:

namaste Fnaakters,

Deze vraag van een rasechte Nederlandse wetenschapper en denker is toch heel mooi gesteld:

op 14 06 2014 at 12:29 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

‘Zijn er nog geen effectieve manieren gevonden om een godsdienstwaanzinnige tot inkeer te laten komen ? Bestaat hiervoor geen leerstoel in de psychologie ?’

Interessant is dat godsdienstwaanzin, of fanatiek iets geloven in alle culturen en religien voorkomt sinds de verre oudheid en hierom is het logisch dat het een zuiver biologische en natuurlijke oorzaak heeft, wat ook inderdaad zo is. Het biologisch mechanisme hierachter werkt simpeler dan je zou denken.

Het is gewoon onze biologische constitutie dat ons in iets laat geloven, en in theorie heeft elk individu een of ander geloof of een actieve, gedefinieerde zeta entiteit in het eigen brein, zoals het gedefinieerd wordt in het dewanisme. Ook geen geloof, dus atheisme is een geloof op zichzelf hierbij, met anti- of de zgn inverse-zeta objecten in het brein.

Punt is dat onze huidige (blanke) westerse psychologie veel feiten gewoon ontkend van wat wij zijn en ook waar wij voor leven.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 14 06 2014 at 18:53 schreef Bertje:

“kijk wij zijn helemaal niet zulke demonen als jullie denken want we kunnen een vrolijk dansje doen” dan zit je toch volledig te erkennen dat de demonizeurpieten een punt hebben.”

Flauwekul opmerking. Happy is een bekend lied een groep gelijk gezinde danst hierop niets meer of minder. Ik zie het als een soort van vriendelijk protest, een statement en daar is toch niks mee.
(behalve dan door het door Peter benoemde)
De lijn tussen wat jij noemt een normaal mens een een moslimhater is erg dun en ik geloof zeker wel dat dit soort akties bijdrage aan positieve beeldvorming.

op 14 06 2014 at 20:16 schreef Abdel:

Wat een droogkloten zeg, heb ik altijd gevonden. Nu ben ik ook niet van het dijenkletsen zeg maar, maar deze religieuze puriteinen behoren met hun gezever tot een intellectuele achterhoede. In de trant van ruim onder de 100 (IQ)

op 14 06 2014 at 21:16 schreef dewanand:

namaste Abdel ea Fnaakters,

Ik ben het niet eens met jou zin:

‘maar deze religieuze puriteinen behoren met hun gezever tot een intellectuele achterhoede. In de trant van ruim onder de 100 (IQ)’

Kijk, zoiets beweren over gelovige islamitische INDIVIDUEN vind ik niet terecht omdat ik genoeg achterlijke, bekrompen, en baboengachtige Hindoe/Arya gelovigen ken die nog lager scoren dan 99 IQ. En ik heb genoeg BLANKE gereformeerden ea SGPachtigen persoonlijk gekend die radicale vrouwen- en homohaters, EN ja hindoehaters, negerhaters, moslimhaters, xenofoben, enz waren, dus hierom moesten Wieroe en ik onze bekrompen Hindoeistische theorieen na 2005 bijstellen en samen verder ontwikkelen.

Maar zie dit eens, en besef dat de vrouwenemancipatie in nederland, economisch, nu totaal mislukt is.

4 september 2013 op nu.nl:

Eén op de drie jonge vrouwen heeft schulden

Van de ondervraagde vrouwen verdient 64 procent minder dan 2.000 euro netto per maand. Een vijfde heeft een inkomen dat onder de 1.000 euro ligt.

(dit is triest:)
Slechts 1,5 procent krijgt elke maand meer dan 3.000 euro op haar rekening gestort.

http://www.nu.nl/lifestyle/3566888/drie-jonge-vrouwen-heeft-schulden-.html

op 14 06 2014 at 21:55 schreef MNb:

Zwarte kousen moslims?

op 15 06 2014 at 00:18 schreef excellentie zwembad:

@BERTJE Happy is een bekend lied een groep gelijk gezinde danst hierop niets meer of minder.

voor zover ik weet staat er happy muslims niet iets van hipies die gezellig de kabouterdans doen … wat was ook al weer de reden dat ik nooit meer wat schreef…..nou …dus dit soort onzin . echt zowel moslims, momslimslieefhebbers, moslimhaters hebben allemaal een fundamentele fout : NOU ENNES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

op 15 06 2014 at 13:07 schreef bertje:

MNB

Ja en wat dan nog dan zijn het happy hippies moslims die een verkrampte Kabouter plop dans doen dus je punt is? Als jou ” nou ennes” bijdraagd aan een positievere beeldvorming dan kan ik heel goed met deze vorm leven.

op 15 06 2014 at 13:30 schreef Thomas E:

Misschien hoor ik me er niet mee te bemoeien, maar volgens mij reageer je op de verkeerder poster, Bertje.

En o ja, zet eens punten in je zinnen. Nu is het altijd puzzelen waar een nieuwe zin begint.

op 15 06 2014 at 14:18 schreef bertje:

Thomas je hebt gelijk moet reactie op Zwembad zijn.

Ga ik proberen, dat met punten en komma´s.
De Nederlandse Taal en ik zijn niet de beste vriendjes. Ach ja het leven van een dyslect gaat niet over roosjes.

op 16 06 2014 at 15:31 schreef Habbe Krats:

Dyslexie heeft niets met te maken met het gebruik van interpunctie. Gemakzucht wel.

op 18 06 2014 at 21:54 schreef Marco Meijer:

Ik mag toch hopen dat Conchita (geniaal gevonden trouwens) een geuzennaam wordt voor gejurkte baardmannen. Dat zou er op wijzen dat ze beschikken over enige humor en zelfspot.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS