Home » Archief » Het wonderlijke universum van Ahmed Aboutaleb


[03.12.2022]

Het wonderlijke universum van Ahmed Aboutaleb

Peter Breedveld


Illustratie: Norman Rockwell.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil het liefst alle containers met fruit, die de Rotterdamse haven binnenkomen, laten controleren op drugs, zegt hij tegen de Volkskrant. Dat vinden de douane en de rederijen onrealistisch, want fruit is bederfelijke waar. “Flauwekul”, zegt Aboutaleb. “De bananen bij Albert Heijn zijn groen als ik ze koop en soms duurt het nog zeven dagen voor ik ze kan eten. Het is allemaal lobby van de havenhandel.”

Aboutaleb baseert zijn beleid op persoonlijke anekdotes. Aan de mening van deskundigen heeft hij geen boodschap. Dat er een verband is tussen armoede en criminaliteit, bijvoorbeeld, toch in aardig wat wetenschappelijke onderzoeken aangetoond, of in elk geval dat ongelijkheid leidt tot meer criminaliteit. Ook het CBS laat zien dat personen, met name jongeren, met een laag inkomen het vaakst worden verdacht van een misdrijf.

Armoede en criminaliteit

Maar wat zegt Aboutaleb? “Ik wíl het niet begrijpen, dat armoede leidt tot criminaliteit.” Niet eens dat hij het niet begrijpt, of niet gelooft, hij wíl het niet. Aboutaleb leeft in zijn eigen universum, waar fruit niet bederft en criminaliteit niks met armoede te maken heeft. Dan hoeft hij dus ook niet naar oplossingen te kijken als het terugdringen van werkloosheid, het terugdraaien van allerlei afgeschafte sociale voorzieningen, betaalbare woningen, betere gezondheidszorg, uitsluiting en discriminatie, racisme bij de politie.

Nee, Aboutaleb weet het beter, hij denkt dat het een kwestie is van bewustwording. “Die jonge dealers moeten beseffen dat ze hun medemens gif toedienen”, zegt hij. En aan criminelen die concurrenten, advocaten en journalisten vermoorden vraagt hij: “En als je iemand hebt omgelegd voor 150 duizend euro, hoe slaap je dan?”

Hetzelfde kneuterige moralisme waarmee hij de relschoppers tijdens de coronalockdowns aansprak. De burgerij vindt het prachtig, maar er is geen relschopper of crimineel die ervan onder de indruk is. Als je bereid bent iemand te vermoorden voor zoveel geld gaat zo’n van verontwaardigde woede stotterende houten Klaas als Aboutaleb je niet van je stuk brengen, lijkt me.

Of dealers voorhouden dat ze hun medemens gif toedienen. In een wereld waar alcohol en tabak overal vrij te verkrijgen zijn en wij kanker krijgen omdat Tata Steel en allerlei chemische bedrijven legaal ons water en onze zuurstof vergiftigen. Daar zelfs subsidie voor krijgen.

Teef van het roofkapitalisme

Aboutaleb beseft zelf niet dat hij een wereld vertegenwoordigt die de drugsmaffia in meedogenloze onmenselijkheid naar de kroon steekt. Een wereld waarin je arm bent omdat je niet wit bent en waarin je wordt gepiepeld, uitgebuit, uit je huis gezet, van je kinderen beroofd, van je geld en eigendommen beroofd, omdat je arm bent. De overheid is de laatste decennia gedegenereerd tot een volstrekt amorele teef van het roofkapitalisme die desondanks de hypocriete onbeschaamdheid vertoont om ons de morele les te lezen.

“Weet je wel dat je drugsmaffia financiert door cocaïne te snuiven?” En hoe is dat erger dan de financiering van corrupte, moorddadige regimes die in het zadel worden geholpen door het Westen, China en Rusland, door olie en gas te verbranden? Hoe is dat erger dan de onderdrukking van complete volkeren te steunen en te financieren? Hoe is dat erger dan te profiteren van kinderarbeid? Hoe is dat erger dan arme landen coronavaccins te ontzeggen? Hoe is dat fucking erger dan moedwillig tienduizenden vluchtelingen te laten verdrinken in de Middellandse Zee?

Je kunt geen beroep doen op andermans fatsoen als je zelf rot tot in je beenmerg bent. Als je de armen in je eigen stad hun huizen uitjaagt, als de politie in je eigen stad onrechtvaardig is, en corrupt en racistisch. Als je je eigen stad en haar inwoners overlevert aan het roofkapitalisme.

Drugsgebruikers financieren de drugsmaffia omdat drugs illegaal zijn en de drugsmaffia is zo gewelddadig omdat de War on Drugs zo misselijkmakend rücksichtslos is. De mensen achter de strijd tegen drugs zijn bereid om alles en iedereen op te offeren voor hun kruistocht. Al leggen ze de hele wereld in de as, als er maar geen drugs worden gebruikt.

Legaliseren van drugs

Er wordt door deskundigen al jaren gepleit voor het legaliseren van drugs, voor het eindigen van de War on Drugs. Maar Aboutaleb wil niet. Waarom? Omdat de War on Drugs nog helemaal niet begonnen is. Hij zegt het echt. Aboutaleb vindt drugs “gif” en daarom vindt hij dat ze moeten worden verboden en bestreden. Met hardere aanpak en hogere gevangenisstraffen, zegt zijn Antwerpse collega, de extreemrechtse Bart de Wever, die samen met Aboutaleb door de Volkskrant wordt geïnterviewd.

Die De Wever is zo mogelijk nog dommer dan Aboutaleb. Hogere gevangenisstraffen helpen niet, is al door zovelen wetenschappelijk aangetoond. Stoere praatjes over hard aanpakken zijn alleen goed om de verkiezingen te winnen, want ook het volk is dom, en om een steeds autoritairder overheid te legitimeren, met steeds meer instrumenten om zich met uw en mijn leven te bemoeien, ons af te luisteren, onze computers te doorzoeken, enzovoort.

De Wever tilt zijn populisme tot een hoger plan, hij laat zien wat een gevaarlijke gek hij is door te beweren dat meer geweldsdelicten bewijs zijn voor het succes van de War on Drugs. Laat dat bezinken. Deskundigen zeggen: stop de War on Drugs, want die zorgt alleen maar voor meer geweld. De Wever vindt die spiraal van geweld een argument voor een nóg hardere aanpak.

Legalisatie van drugs zorgt voor minder drugsdoden, fors minder criminaliteit, minder stigma, minder drugsgebruik, minder HIV-besmettingen. Portugal bewijst het. Maar in het universum van Aboutaleb is Portugal waarschijnlijk een planeet in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 03.12.2022 @ 16:09

[Home]
 

1 Reactie

op 03 12 2022 at 16:09 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS