Home » Archief » ‘Het zou mooi zijn als die hoerenloper van jou wordt afgeknalt!’


[12.05.2012]

‘Het zou mooi zijn als die hoerenloper van jou wordt afgeknalt!’

Peter Breedveld


Illustratie: Carlo Cignani

Gisteren werd ik door reclameman en PowNed-bestuurder Jan Bennink op Twitter uitgemaakt voor ‘jodenhatende rat’. Het is vaste prik, als Hassnae op televisie is geweest: dagenlange, continue laster en een stroom van uitzinnige verdachtmakingen van Bennink en blogger Laurence Blik en hun gevolg.

Het is pure intimidatie, het is agressief en ontzettend grof en het is nu al maandenlang gaande, zonder dat iemand van de mensen, die met Bennink slijmen en onder wie zich progressieve politici, schrijvers, geëngageerde journalisten en uitgevers bevinden, zelfs maar de neiging vertoonde zijn vriend erop aan te spreken. “Dat kan best wat minder, Jan, vind je ook niet?”

Met dat ‘jodenhatende rat’ had Bennink zijn hand echter overspeeld. Een aantal van zijn vrienden zei hem – nadat ik er wat stennis over had gemaakt – dat hij te ver was gegaan. Bennink bood zowaar zijn excuses aan. Dat ‘jodenhatende rat’ had hij niet moeten zeggen.

Meteen daarop drong zowat iedereen, die ik ken, erop aan dat ik hem zou vergeven en ‘peace on earth’ en klokkengelui en dat was toch wel heel grootmoedig van hem, enzovoort. Ongelofelijk. Maandenlange snoeiharde intimidatie, onversneden terreur, een onvermoeibare haatcampagne tegen Hassnae en mijzelf moet ik maar vergeten omdat Bennink toegeeft dat hij dat ‘jodenhatende rat’ niet had moeten zeggen. De rest wel, maar ‘jodenhatende rat’ niet. Want dáár had Femke Halsema wat van gezegd.

Ik zet mijn Twitter aan en mij totaal onbekende anonieme toetsenbordkrijgers schreeuwen me toe dat ik mijn hoer bij me moet houden en dat mijn mening wordt gevormd door de ‘kleur van het poesje dat ik naai’. Hassnae opent haar mailbox en een bruine, racistische walm slaat haar tegemoet. Hieronder een paar voorbeelden daarvan. Ik modereer de reacties op mijn site en moet waden door een moeras van schandalige aantijgingen en scheldpartijen. Mijn onthulling dat Hassnae half-Berbers is, heeft iemand geïnspireerd tot de literaire parel ‘Berberhoertje’.

Altijd dat ‘hoer’: moslimhoer, kankerhoer, stinkhoer, Berberhoertje.

En omdat ik de types, die zich oordelen aanmatigen over ‘de kleur van het poesje dat ik naai’ en die me bedreigen en belasteren, niet met gepast respect behandel, zijn er – I kid you not – mensen die verklaren dat ik maar niet moet klagen, omdat ik zelf ook scheld. Nee, echt waar. Ik verdien het om voor jodenhatende rat te worden uitgemaakt en ik vraag erom dat mijn vrouw voor Berberhoertje wordt uitgescholden omdat ik een anonieme zuiger wel eens ‘laffe lul’ noem en dat soort dingen.

Soms denk ik dat ik wel een beetje begrijp hoe Anil Ramdas zich moet hebben gevoeld. Omringd door een dikke muur van agressieve domheid, maar erger dan de agressors zijn eigenlijk de types die ze vergoelijken, die zeggen dat ‘waar twee vechten, er twee schuld hebben’, die je enorm onder druk zetten om die agressie te laten voor wat het is. Want het moet vooral gezellig blijven. We moeten met onze beulen blijven borrelen. “Hij bedoelt het goed, hij kan alleen niet tegen onrecht.”

Doe nou maar gewoon gezellig mee.

Check de mails hieronder, mensen (mis ook de bloemlezing niet die ik eergisteren op deze site plaatste), maar waag het niet je af te vragen of dit misschien duidt op een racismeprobleem bij de Nederlanders, want dat is ‘jij-bakken’ en ‘drogredeneren’.

wat ben jij een dom moslim hoertje haha
heb nog nooit een wijf zich zo druk zien maken bij penw.
wat stond jij voor lul.
dom dom moslimsletje

witbalk

witbalkwitbalk

witbalk

Ook jij lijd aan de Marokkaanse ziekte, schreeuwen, ontkennen,
bagatelliseren, het kinderlijke naar anderen wijzen, structurele zaken
incidenten noemen enz. enz.
Bijzonder teleurgesteld in je optreden gisteravond in P&W, HOE DURF JE
IN GODSNAAM BABYMOORDENAARS TE VERDEDIGEN!!!!!
Er is nog een lange lange lange lange weg te gaan voor de Nederlandse
Marokkanen…

witbalk

witbalkwitbalk

witbalk

witbalk

achterlijke islamitische geitenneukers !!

witbalk

witbalkwitbalk

witbalk

Beste geitenneuker,

jouw soort: achterlijke laffe islamitische geitenneukers !! laffe achterlijke geitenneukende rifapen !!

witbalk

witbalkwitbalk

witbalk

waarom ga je marokko niet ontwikkelen. wij kunnen wel zonder jou

witbalk

witbalkwitbalk

witbalk

Dag Mej

Zag U gister bij Pauw&Witteman
Daar was U toch even goed de weg kwijt

Als U nou was begonnen dat U zich kapot schaamt voor dat marocgajes, dat
massaal nl verziekt
ik wil U niet kwetsen,,maar de de waarheid is niet anders
Marocanen zijn zwaar in overschot betreft betreft misdaad,ellende
zal wel komen door achterlijke cultuur,,,jawel de immigranten uit de
berbercultuur
de koning was blij van dat uitschot af te zijn
nou zitten wij met de ellende
meisje mag niks jochies zijn helden
roven stelen beledigen homoos vrouwen met blond haar zijn hoeren
je weet echt niet wat je ziet en hoort
Kennen ze het woord OPVOEDEN!!??

witbalk

witbalkwitbalk

witbalk

gisteren heb je weer laten zien dat je een achterlijke islamitisch zwijn
bent en dat stuk rottendvuilnis waar je mee gaat roept op om PVV-ers af te
schieten. Het zou juist mooi zijn als die hoerenlopervan jou wordt
afgeknalt! En nu weer snel met je reet richting mekka om de pedoprofeet
te aanbidden!!

witbalk

witbalkwitbalk

Peter Breedveld, 12.05.2012 @ 09:12

[Home]
 

106 Reacties

op 12 05 2012 at 09:28 schreef Rob:

Fucking hell wat een beesten.

op 12 05 2012 at 09:31 schreef johannes:

Leg die kinderruzie nu eens bij of stop er mee deze on-line te voeren want het is stomvervelend aan het worden. Met veel plezier volgde ik Hassnae, Peter en Jan maar ik ben er mee gestopt omdat jullie elkaar alleen maar zwart zitten te maken om helemaal niets. het is echt “jamaar hij zei..” ” ja maar dat zei ik omdat zij zei” “dat is een fascist…” Waarom? ” omdat hij me voor Jodenhater uit maakte” Waarom dan? ” omdat zei eerder zei dat is extreem rechts ben” …. In mijn mentorbrugklas gedragen ze zich volwassener.

Heren en Dame jullie ruzie gaat echt nergens over, is stom vervelend en gaat ten koste van tenminste deze volger en dat vind ik jammer.

op 12 05 2012 at 09:32 schreef Bertjoh:

Ach Peter, dit maakt geen indruk, het zijn er maar een handjevol op 17 miljone Nederlanders. Verwaarloosbaar, slechts wat incidenten om je niet druk over te maken.

op 12 05 2012 at 09:32 schreef Peter:

Kijk, zo’n Johannes. Dat bedoel ik nou.

op 12 05 2012 at 09:50 schreef Jona Lendering:

@Bertjoh

Ik zou willen dat je gelijk had, dat het verwaarloosbaar is. Maar het is niet zo. Ik krijg al jaren hate mail; als je mijn naam googlet, zul je zien dat er een online petitie tegen me bestaat. En geloof me, na al die jaren heb ik er nog altijd geen olifantenhuid voor ontwikkeld. Als Peter aangeeft dat het aan hem vreet, dan heeft hij gelijk.

op 12 05 2012 at 10:02 schreef Rob:

Ik wilde eigenlijk reageren in de trant van “ik trek dit niet langer”. En dat is echt zo, dit maakt me enorm depressief.
Gelukkig bedacht ik me op het juiste moment dat als ik het al niet te verteren vind, hoe vinden de geadresseerden het dan? Dit gaat niet over mij hoewel ik ook wel iets over me heen krijg af en toe. Kijk en dat beseft zo’n Johannes dan weer niet, hoe het is om bakken haat te ontvangen.

Peter, ik zou willen dat ik wat wezenlijks kon doen. Ik kan erover schrijven maar dat wordt een herhaling van zetten. Ik zie dat ook aan jou, je retweet links naar oudere FN-artikelen want het is allemaal al eens gezegd.
Je mag mijn nummer, dan kun je erover praten (of je nummer DM’en, dan bel ik). Maar dat lijkt me dan weer niks voor jou, “erover praten”.

op 12 05 2012 at 10:08 schreef Bertjoh:

@ Jona Lendering

Ik heb al honderden bedreigingen gehad met de dood op YouTube en andere sites omdat ik me een beetje kritisch opstel tav de islam en de profeet.

Ik haal mijn schouders op over het gescheld en de bedreigingen uit islamitische hoek , het hoort gewoon bij de islam. Ik laat me natuurlijk niet monddood maken.

op 12 05 2012 at 10:12 schreef Jon:

Ik vind schelden/intimideren erger dan wat Peter vergoeilijken noemt.
Vergoeilijken is voor een deel onbegrip en de redelijkheid willen vinden. Dus zeker niet (per se) met een slechte intentie. Al snap ik dat Peter graag ziet dat de grofheid harder wordt veroordeeld.
Ik heb natuurlijk geen oplossing, zou willen dat die er was. Want vind het wel verschrikkelijk dat mensen als Peter en Hassnea die drek over zich heen krijgen.
Pest is wel dat ik weet dat je verhardt van dat soort troep. En dat heeft dan ook weer zijn uitwerking. Peter en Hassnae spelen (hoe dat dan ook komt) meer op de man en feller dan ik prettig vind. Ik zeg niet: niet doen. En ik kom nu waarschijnlijk over als vergoeilijker. Maar ik denk dat het helpt als je zelf milder bent. Al kan de harde lijn ook werken (met wel meer keiharde weerstand en helaas ook troep die ik – nogmaals – veroordeel..).

op 12 05 2012 at 10:15 schreef Bigpete:

Beste Jona,
Toen ik zelf nog een -islamkritische- website had kreeg ik ook dagelijks hatemails en bedreigingen. Niet lezen, geen aandacht aan besteden en die imbecielen al helemaal geen podium bieden. Ik werk al 31 jaar bij de politie, ik WEET dat iemand die mij echt naar het leven staat dat niet van te voren via de mail gaat aankondigen. Het stelt niks voor en zo moet je daar ook mee om gaan.

op 12 05 2012 at 10:17 schreef Peter:

Ja, Jon, je bent inderdaad aan het vergoelijken. Ik begrijp niet waarom het zo fucking moeilijk is om het weerzinwekkende, racistische, seksistische verbale geweld hierboven ondubbelzinnig te veroordelen.

Wat is op de man spelen? Dat ik door een Bennink voor ‘jodenhatende rat’ word uitgemaakt en daar dan ook Bennink op aanspreek? Dat Laurence Blik de idiootste fabeltjes over de familie van Hassnae de ether in slingert en ik haar daarop aanspreek? Dat ik laat zien wie Marck Burema is en hoe hij te werk gaat?

Wat mankeert jullie? Dit doet me denken aan de reacties op de moord op Theo van Gogh: “Verschrikkelijk natuurlijk, maar Van Gogh ging ook wel erg ver.”

Nee, nee, nee, nee!

op 12 05 2012 at 10:32 schreef Jon:

Ik veroordeel dergelijke reacties. Keihard.
En ik probeer de situatie te verklaren vanuit een oprechte overtuiging. Eigenlijk wil ik het oplossen en ik wil je daarbij helpen op mijn manier. En die werkt voor jou weer niet..
Ik leef op mijn manier mee en ik draag in het algemeen weer bij. Ik ben ben elke dag bezig met toon, samenwerken en omgang met elkaar. Dat is mijn bijdrage aan het geheel.

op 12 05 2012 at 10:37 schreef vetkleppert:

Een kleine troost: de halfabete debiliteit druipt ervanaf.
Hoewel dat ook kan betekenen dat minder domme mensen alleen maar slim genoeg zijn om het niet op te schrijven.

op 12 05 2012 at 10:41 schreef Makbouli:

Het kan toch niet zo zijn dat als een Marokkaans-Nederlandse vrouw op tv is er standaard zo gereageerd wordt? Het is echter waar. Ik kan er over meepraten. Postzakken en mailboxen vol gescheld en bedreigingen.

Ik weet ook niet wat de oplossing is. Negeren? Vol in de aanval? Ik weet in ieder geval wel dat ik er kotsmisselijk van word.

op 12 05 2012 at 10:51 schreef Max:

Peter en Hassnae….kunnen jullie niet naar een goede advocaat stappen?
Want hiertegen moet toch iets gebeuren of ben ik nou gek?
Ik vind verschrikkelijk wat jullie over je heen krijgen….dat mensen ook nog durven te zeggen dat je maar in moet binden en een hand uit moet steken richting degenen die jullie uitmaken voor alles wat ik lees.
Ik word er werkelijk kotsmisselijk van.
Dit is wat je krijgt door wegkijken….je hebt zo gelijk als je dit schrijft:

“Omringd door een dikke muur van agressieve domheid, maar erger dan de agressors zijn eigenlijk de types die ze vergoelijken, die zeggen dat ‘waar twee vechten, er twee schuld hebben’, die je enorm onder druk zetten om die agressie te laten voor wat het is. Want het moet vooral gezellig blijven. We moeten met onze beulen blijven borrelen. “Hij bedoelt het goed, hij kan alleen niet tegen onrecht.”

Doe nou maar gewoon gezellig mee.”

Nooit doen dus want dit is al veel te ver gegaan.
Stap naar een advocaat….zo snel mogelijk.
Jullie hebben al zoveel bewijsmateriaal in handen!
ONDERNEEM STAPPEN!!

op 12 05 2012 at 10:53 schreef Jon:

Oplossingsrichting..? Ik doe een gooi.
Op de een of andere manier moet er een sociale norm komen (schaamte). Dat je je niet zo laat gaan als die idioten.
Ik heb nog geen idee hoe. Mensen doen het vast niet voor niks grotendeels anoniem.
Idee is ook er een paar op te sporen en direct aan te spreken? Kan dat, mag dat? Dus een beweging/initiatief beginnen en dan eerst waarschuwen: wie nog anoniem scheldt gaan we direct aanspreken als we de kans krijgen.
(Ik ben dan niet voor openbaar maken, tenzij geanonimiseerd, want anders krijgen zij weer de volle lading van radicalen van de andere kant over zich heen.)

op 12 05 2012 at 10:54 schreef Mario:

Onderstaande hoef je niet eens af te vragen. Dat is -helaas- gewoon een feit.

==maar waag het niet je af te vragen of dit misschien duidt op een racismeprobleem bij de Nederlanders, want dat is ‘jij-bakken’ en ‘drogredeneren’.==

Overigens is het niet de eerste keer dat (super)Jan Bennink zich op deze wijze uit.

Teveel tijd doorbrengen op internet/ twitter, is niet goed voor sommige mensen. Zoals weer eens blijkt. De vele ‘achterafjes’ van Bennink (& de verdere roze kneusjes) zijn inmiddels niet meer op de vingers van beide handen te tellen.

op 12 05 2012 at 10:55 schreef Peter:

Idee is ook er een paar op te sporen en direct aan te spreken? Kan dat, mag dat? Dus een beweging/initiatief beginnen en dan eerst waarschuwen: wie nog anoniem scheldt gaan we direct aanspreken als we de kans krijgen.

Hallo, hallo, hallo, Jon, is dat dan niet ‘op de man spelen’?

op 12 05 2012 at 10:59 schreef Jon:

Aanvulling:
de verhalen over het aanspreken kun je geanonimiseerd wel weer verspreiden. Als er een paar tussen zitten waarin de afzender spijt krijgt of zich schaamt dan wel bang wordt als hij met de gevolgen wordt geconfrontreerd, heb je kans op effect.
Ik zal daarnaast ook eens in mijn netwerk mensen gaan bevragen die social mediacampagnes doen. Of zij ideeen hebben over hoe scheldgedrag te bevlekken en te versuffen.

op 12 05 2012 at 11:02 schreef Jon:

Peter, dat is niet openbaar op de man spelen maar iemand in een 1 op 1 situatie op specifiek laakbaar gedrag aanspreken.
Daarom zeg ik: ‘mag dat?’ Het moet legaal zijn. Dus kan je iemands reactie via bijvoorbeeld ip-nummer en openbare informatie koppelen aan hem/haar? Als je niet strafbaar bent kun je iemand aanspreken. Ik ben dan voor een open gesprek waarmee je confronteert met de gevolgen van zijn/haar actie.

op 12 05 2012 at 11:06 schreef Jon:

@Edo
Goed begin inderdaad van Peter en Hassnae (op Twitter) om de reacties zichtbaar te maken.

op 12 05 2012 at 11:10 schreef Peter:

Ik doe dat regelmatig, IP-nummers publiceren. Dan huilt Joost Niemöller dat je bij Frontaal Naakt niet veilig bent.

Waar ik grote delen van mijn dagen mee vul, is duiden wat er volgens mij mis is in de samenleving. Daarbij noem ik man en paard, zeker als het gaat om sleutelfiguren die actief en agressief andersdenkenden intimideren.

op 12 05 2012 at 11:11 schreef Pyt van der Galiën:

@Max

Goed bedoeld, maar zinloos. Theoretisch kun je wat ondernemen tegen bedreigingen, maar zelfs dan ben je minimaal een half jaar verder voordat er zoiets als een formele aanklacht ligt. Het OM en de politie hebben het druk en zijn niet erg geneigd het gedoe op Twitter en Facebook erg serieus te nemen, tenzij het pubers betreft die dreigen hun klasgenoten overhoop te knallen.

Tegen scheldpartijen en beledigingen doe je in de praktijk helemaal niks. Het OM gaat geen mensen vervolgen die iemand op Twitter voor moslimhoer hebben uitgemaakt. In nog geen miljoen jaar, zelfs niet wanneer je Spong op je zaak zet.

op 12 05 2012 at 11:14 schreef Jon:

@Peter, dat zie ik, ik volg het, ik luister en ik doe soms iets. En dan ben ik n=1.

op 12 05 2012 at 11:39 schreef Treeg Leeg:

Ik lach me rot. Wat een geminkukel. Wel, in ieder geval geeft het aantal volgers op de twitter-accounts van @frontaalnaakt en @hassnae een goed beeld van het aantal gevaarlijke gekken in dit land. De Volkerts in spe. Bespaart de AIVD veel werk. Dank daarvoor.

op 12 05 2012 at 12:11 schreef Zwarte Piet:

ALs je je uitspreekt tegen bijvoorbeeld zoiets onschuldigs als “zwarte piet” in NL en dit element in het feest ‘racistisch’durft te noemen, dan krijg je exact dezelfde bagger over je heen. Er zijn gewoon heel veel gekkies in dit land die ongeremd anoniem hun riool leegspuiten. Vrijheid van meingsuiting alleen zichzelf gunnen, in riool vorm dan. Helaas, maar waar. Denk dat heel veel (bekende) mensen dit soort gajes tegenkomen, online. Want zo laf zijn ze wel.

op 12 05 2012 at 12:17 schreef Peter:

Daar hebben wij óók ervaringen mee, Zwarte Piet! Kijk maar:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/weg-met-zwarte-piet.html

op 12 05 2012 at 12:28 schreef Ralph van der Geest:

Peter, Hassnae, ik vind het verschrikkelijk voor jullie wat jullie allemaal over je heen krijgen.
Ik geloof dat het wel duidelijk is wie of er eigenlijk een probleem hebben.
En nee, dat ‘bijleggen’ of dat ‘laat maar van je afglijden’ werkt zo niet.
Het vreet aan een mens als je keer op keer met dergelijke bagger geconfronteerd wordt.
Bovendien: ‘bijleggen’? Wat valt er in godsnaam ‘bij te leggen’ met gajes van het slag Jan Bennink, Rutger Castricum en hun bruine meelopers op het internet?
’t Zou suggereren dat je op hetzelfde niveau staat als dergelijk uitschot.
Dát zou een beschaafd mens zeker niet moeten willen.
Wat tegen dit soort lieden te doen…Behalve telkens weer solidariteit te tonen met degenen die de ’toorn des volks’ over zich heenkrijgen, weet ik het niet.
Maar ik weet wel wie er wél een probleem hebben al trachten ze het nog zo hard weg te schreeuwen en te schelden.
We leven zo langzamerhand in een walgelijk landje.
Maar misschien is het wel nooit anders geweest…

op 12 05 2012 at 12:47 schreef 3littlebrdz:

Borrelen met dit soort idioten (kopje thee erbij?) lijkt me iets teveel gevraagd. Maar vraag me oprecht af hoe lang je al geconfronteerd wordt met racisme? Ik heb er laten we zeggen een dikke twintig jaar xenofobie van hier en daar op zitten en mss is dat het verschil tussen wel of niet reageren op dit soort idioten? Reageren heeft alleen zin als het iets verandert. Hoe wil je voor elkaar krijgen dat dé internetgebruiker/politicus/whatever zich bezig gaat houden met idioten? Dat is ongeveer hetzelfde als van islamieten verwachten dat ze idioten die hun religie delen ernstig vervolgen alleen om de toevallige omstandigheid dat die idioten die religie volgen.

Biedt een goed eigen geluid. Dat moet iedereen. Diegenen die geen eigen geluid hebben moeten zich dan maar bezig houden met het gescheld. Gebrek aan argumenten en zo.

op 12 05 2012 at 13:37 schreef peterS:

De hetze tegen julie is het levende bewijs dat er nog vele eeuwen te gaan zijn, voordat de woorden: rasisme, allochtoon, autochtoon, etc. etc. geen betekenis meer hebben in onze taal en maatschappij.
Sterkte!

op 12 05 2012 at 13:41 schreef Pyt van der Galiën:

@Ralph

Het is nooit anders geweest. Het verschil is dat het gajes nu via internet (bij voorkeur anoniem) zijn gang kan gaan. Het valt dus gewoon meer op.

Je kunt het van je laten afglijden wanneer er zo nu en dan eens wat over je geroepen wordt (over mij wordt in de reactiepanelen van DDS ook wel eens iets onaardigs gezegd), maar dat is echt heel iets anders dan de bagger die Peter en Hassnae dagelijks over zich heen krijgen. Ik kan er om lachen omdat het om incidenten gaat en ik sites als DDS en AP onmogelijk serieus kan nemen, maar dat zou anders zijn wanneer ik elke ochtend eerst een lading bagger uit mijn mailbox zou moeten verwijderen. Dan zou het lachen me snel vergaan.

Kortom: die adviezen om het “maar van je te laten afglijden” – hoe goed bedoeld misschien ook -, daar heb je weinig aan wanneer je het lijdend voorwerp bent van een lastercampagne door de Roze Nazi’s.

op 12 05 2012 at 13:47 schreef Peter:

daar heb je weinig aan wanneer je het lijdend voorwerp bent van een lastercampagne door de Roze Nazi’s.

En waarbij jij in het beklaagdenbankje komt te staan omdat je ‘Roze Nazi’s’ hebt gezegd. Want dat is schelden.

op 12 05 2012 at 13:49 schreef Rene Koeman:

Hier past geen nuance. Hier past geen gebagatelliseer. Hier past geen wegkijken.

Het enige wat hier past, is het voluit benoemen:

Peter en Hassnae, ik sta volledig voor, achter en naast jullie. Laat dit gajes niet jullie de mond snoeren.

op 12 05 2012 at 14:00 schreef Sasha Berkman:

Wat een schorum! Je schaamt je dat je nederlander bent.

op 12 05 2012 at 14:13 schreef Krek.:

Ik vraag me af of er niet een manier is om dit soort smerige anonieme haters terug te pakken. Wat de kunstenares Tinkebell deed met haar boek ‘Dearest Tinkebell’, waarin ze de mensen achter de haatmail liet opzoeken door een redacteur om ze vervolgens te ‘outen’. Dan blijken dat soms heel keurige burgerlijke types te zijn, die kennelijk een bruine poel van stinkend gif in zich dragen.

http://www.torchgallery.com/tinkebell-/dearest-tinkebel-inside-.html

Misschien moeten we een website openen waar je dit soort haatmailtjes (van links én rechts) integraal kunt publiceren, inclusief het mailadres van de afzender, diens IP-adres en een link naar zijn facebook-pagina. Dat scheldt een stuk minder makkelijk. Zoiets als het twitteraccount @doodsbedreiging.

op 12 05 2012 at 14:13 schreef Bertjoh:

Het meest wonderbaarlijke vind ik nog dat deze idioten eerst brave PvdA stemmende arbeiders waren, een abonnement hadden op de VARA gids en lid van het FNV waren.

En dan zomaar , in een tijdspanne van een paar jaar , zijn ze verworden tot PVV stemmer, tot GS adepten , tot DomRechtsers.

What happened?

op 12 05 2012 at 14:18 schreef Ana:

Ben het eens met degenen die zeggen dat het goed is de reacties zichtbaar te maken. Laat de diarree maar boven komen drijven zodat iedereen kan zien dat die er ook werkelijk is. Toch denk ik ook dat je het niet groter moet maken dan het is. Het heeft te maken met de emancipatie van het volk (door de verschillende media waaronder internet en populistische ontwikkelingen in de politiek), waardoor de democratie steeds verder doorschiet. Iedereen kan tegenwoordig ongeremd en anoniem van alles roepen zonder ook maar enig argument. Het leidt tot veel ruis waardoor je je maar beter niet kunt laten afleiden. Ik hoop dan ook dat zij die werkelijk iets te melden hebben dat ook niet al te zeer doen, hoe vreselijk al dat geschreeuw op internet ook is.

op 12 05 2012 at 14:28 schreef Ana:

@Bertjoh;
Ik had een oom en tante die vroeger, toen ze nog lid waren van de PvdA, al de meest grove racistische opvattingen verkondigden. En ik herinner mij verjaardagsvisites waar door heel ‘normale’ mensen werd beweerd dat ‘ze alle Turken maar tegen de muur moesten zetten’ (ging destijd nog over Turken en niet over Marokkanen). Kortom, het was er altijd al, dat racisme en dat naar beneden trappen der arbeiders. Het werd destijds alleen nog niet door de gevestigde orde onderkend. Internet en andere ontwikkelingen maken dat het nu wel naar boven komt. Dat heeft zijn voor- en nadelen, zoals hierboven al uitvoerig verkondigd.

op 12 05 2012 at 14:31 schreef Peter:

Heel veel mensen zeggen dat tegen mij, dat ik het ‘niet groter moet maken dan het is’.

Ik denk dat die mensen niet zien hoe groot het werkelijk is. Moet ik er weer aan herinneren dat ik door een hel gegaan ben door een volstrekt idioot Telegraafbericht, gebaseerd op een hetze tegen mij op Twitter, waarna GeenStijl en PowNed hun virtuele knokploegen mijn kant opstuurden en zelf nog even de genadeklap kwamen geven (althans, dat hoopten ze te doen)?

Ook in de reacties onder Hassnae’s en mijn stukken in andere media klinken de laster en de aantijgingen op domrechtse blogs en op Twitter door. Hier is sprake van één grote virtuele bulldozer, of misschien liever sneeuwbal, een instrument dat bedoeld is om andersdenkenden te intimideren en buitenspel te zetten.

Dit zijn gerichte beschadigingsacties om de weg te plaveien voor het racisme zoals dat in de mails aan Hassnae wordt geuit.

op 12 05 2012 at 14:33 schreef Pyt van der Galiën:

Ik houd wel van Godwins, dus de term Roze Nazi neem ik over. Bovendien is het wat betreft het GS-gespuis geen schelden, maar een zeer wel te verdedigen historische analogie:P

GS onderscheidt zich overigens in niets van de rest van de TMG. Zie ook deze smerige lastercampagne tegen vakbondsbestuurder Ger Geldhof. Want ja, tegen privatisering van het GVB en dan moet je dus kapot.

GS, Telegrof, Powned: één groot open riool. Fout tijdens de oorlog, fout na de oorlog.

op 12 05 2012 at 14:37 schreef Lex:

Welkom in de middeleeuwen. Serieus, met ZOVEEL hatemail en bedreiging aan het persoonlijk adres van Peter en Hassnae zou je toch wel een aanklacht kunnen indienen? Met een dergelijke hoeveelheid racisitische verwensingen en doodsbedreigingen móet de politie wel kunnen ingrijpen? Of zijn aleen bedreigingen aan het adres van die proleet Wilders.. Oh wacht.

Als ik zeg dat Nederland naar de klote is, dan heb ik het niet over de economie. Ik heb het dan over de grote aantallen blanke schlemielen die dit land kent.

op 12 05 2012 at 14:46 schreef Ana:

@Peter:
Ok, ik neem meteen aan dat het groot is en je stelt het aan de kaak. Dan kan ik alleen nog maar zeggen; hou moed! En misschien moet dit dan juist een onderwerp worden dat nog verder aan de kaak gesteld wordt. Is misschien een goed stuk waard voor in de Volkskrant of NRC.

op 12 05 2012 at 14:53 schreef Mart:

Het moet ook gezegd worden, dezelfde types die Peter nu oproepen het allemaal maar te negeren, of Godbetert zelfs met het tuig te gaan praten, die staan ook altijd vooraan om ‘juffrouw, ik word gedemoniseerd!’ te roepen als ze wat kritiek op hun uitlatingen krijgen.

Simpel gezegd, tuig is het. En iedereen die ook maar enigszins probeert goed te praten of te bagatelliseren wat Peter en Hassnae over zich heen krijgen is wat mij betreft net zo goed tuig.

op 12 05 2012 at 14:57 schreef Krek.:

Je kunt dit soort haat niet onderschatten. Sommige mensen hebben een gestoorde gewetensfunctie. Die zijn bereid heel ver te gaan om je te raken.

Tegen mij werd eens vanuit het buitenland door een volledig gestoorde Nederlander aangifte gedaan voor de smerigste misdaden. Gevolg: drie gendarmes met een huiszoekingsbevel, voor de ogen van mijn kinderen meegenomen, een hele dag op het bureau, tussen de verhoren door uren in een cel gezeten. Mijn computers maandenlang kwijt. Behoorlijk traumatisch.

De politie-inspecteur heeft achteraf zijn excuses aangeboden voor de wat al te gretige actie van zijn corps en dat het zo lang duurde met het technisch onderzoek aan mijn computers. ‘Er kwam een echte zaak tussendoor’. Tja…

Maar goed, de man die mij vals beschuldigde, werd geen haar gekrenkt. Dit soort volledig gestoorde mensen kun je niet hard genoeg aanpakken, net als die roze machtswellustelingen die denken dat ze alles maar kunnen maken.

op 12 05 2012 at 15:01 schreef Peter:

Krek hierboven is inderdaad nog zo’n slachtoffer van de niets en niemand ontziende jacht op andersdenkenden van Domrechts. Wie zegt dat het allemaal niets te betekenen heeft, dat geblaf op Twitter, die zeg ik: praat eens met Gregor.

Lex, in aangifte en dergelijke geloof ik allang niet meer. Kijk naar Femke Halsema – die moest hemel en aarde bewegen om de bedreiger van haar kinderen voor de rechter te krijgen. Ik meen me te herinneren dat die op de dag van zijn veroordelingen alweer op Twitter tegen haar en anderen tekeer ging.

op 12 05 2012 at 15:10 schreef Rene Koeman:

Ik begin steeds meer te geloven in een regeling waardoor het onmogelijk wordt je anoniem op internet te kunnen uiten.

Maar misschien is dat ook wel weer een te draconische maatregel waarmee je het kind met het badwater weggooit.

op 12 05 2012 at 15:45 schreef Pyt van der Galiën:

@Bertjoh

Dus Bertjoh, tot een paar jaar geleden stemde het Roze Gespuis nog PvdA, las men de VARA-gids en was men lid van het FNV? Kun je die boude stelling onderbouwen?

op 12 05 2012 at 15:51 schreef Volkert « The Edge of Europe:

[…] Terwijl wie enige kritiek had op de hardrechtse racistische wind die in Nederland is gaan waaien, afgeknald moet worden volgens de fanboys en -girls van diezelfde […]

op 12 05 2012 at 16:02 schreef Bertjoh:

Ja, belangwekkend sociologisch onderzoek heeft dat uigewezen.

op 12 05 2012 at 16:17 schreef Pyt van der Galiën:

Dat is zeker belangwekkend Bertjoh! Heb je toevallig een link naar dat onderzoek?

op 12 05 2012 at 17:11 schreef Sasha Berkman:

Rene: ik ben daar een fel tegenstander van. Voor je het weet heb je de ideale STASI staat.

op 12 05 2012 at 17:26 schreef Rob:

Kijk kijk… inmiddels komen twijfels over het verhaal waar het allemaal over begonnen is, naar boven.

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3253643/2012/05/10/Dood-baby-komt-niet-door-gevecht.dhtml#.T6z7ZkE_F8N.facebook

Ik hoor dat de kraai dit jaar extra bitter is.

op 12 05 2012 at 18:07 schreef MNb:

Pareltje van Bertjoh.
10:08 Gescheld en de bedreigingen hoort gewoon bij de islam

09:32 het zijn er maar een handjevol op 17 miljoen

Elk commentaar is dan overbodig.
Ook ik heb geen oplossing. Ik ga zelfs geen suggestie doen, want ik heb makkelijk praten op 8000 km afstand.

Zelfs de term apen is al zeker een jaar of 50 oud, zoals de gebroeders Tielman (rock’n’roll werd in Nl pas geaccepteerd toen kaaskop Peter K het probeerde) en Humphrey Mijnals (eerste Surinaamse voetballer in Nl) hebben mogen ondervinden.
Rest mij mijn bewondering uit te spreken voor de volharding van Hassnae en PB.

op 12 05 2012 at 18:21 schreef You On A Gin:

@ H & P
Juist nu, recht zo die gaat. Dit is exposure en dat vinden ze niet leuk.

@ Rob
O gelukkig maar, het kwam niet daardoor.
Ehm… ging het niet om een (vermeend) racisme probleem bij Marokkanen?

op 12 05 2012 at 18:32 schreef Rene Koeman:

12 05 2012 at 18:07 schreef MNb

“Rest mij mijn bewondering uit te spreken voor de volharding van Hassnae en PB.”

Absoluut. En we moetene hen daarin zoveel mogelijk steunen.

op 12 05 2012 at 20:07 schreef bertje:

@ Rene Koeman

“Ik begin steeds meer te geloven in een regeling waardoor het onmogelijk wordt je anoniem op internet te kunnen uiten.”

Met TMG groep als uitvoerend controlerend orgaan zeker! Of nog beter een ieder van ons een staats internet ID.
Nee dank je de koekkoek.

@ Peter

Gadverdamme man wat een onfrisse gore opmerkingen worden jou kant opgeslingert.

Ik ben dus aan het checken of we dit soort ongein nu ook hebben in Duitsland maar buiten de “gebruikelijke” neo nazi’s en extreem links sites zie ik niks wat hier op lijkt.

(en ja ja mijn spel en stel is weer driewerf kutje ik weet…)

op 12 05 2012 at 20:18 schreef dewanand:

namaste radicale FNaakters,

Ik zag het vuile Hollandse woord in de titel en klikte meteen. Ja, raak, gaat over het eeuwenoude Hollandse burgerlijke racisme, compleet met anonieme mails aan een medelander. Zeg ze dan gewoon racisme is dom, want je bent 97 procent genetisch Chimpansee, dus ga die apen maar discrimineren, dan leren zij jou wel een lesje met hun supersterke poten. Apen zijn sterk en mooi.

Ok, nu even ter zake. Zie onder een dewanistische analyse van de toekomst van rassendiscriminatie, voor liefhebbers van een gelijke marxistische blote vrij groene wereld. Wieroe gaf mij zoveel ideeen vorige week en ik publiceerde dit om 5 mei te herdenken.

dewanand

WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 37 of 43
Analyse legaliseren rassendiscriminatie
(met onderzoek etnische registratie)
36. Zuivere dewanistische visie op de toekomst van rassendiscriminatie

Offeraar Dewanand
Offercode WART0270
Offerdatum 5 mei 2012

deeplink hele tekst:
http://www.dewanand.com/discriminatie37.htm

op 12 05 2012 at 21:28 schreef felix:

Peter, helpt het misschien als ik je vertel dat flink minder dan 1% van de Nederlandse bevolking überhaupt ooit van Peter Breedveld, Hassnae Bouazza en Frontaal Naakt heeft gehoord ?

op 12 05 2012 at 22:28 schreef Rob:

YOAG Dat hele Marokkanen + racismeverhaal is begonnen vanwege deze vermeende mishandeling van een vermeend zwangere vrouw vanwege haar vermeende Surinaamse vriend. Daarom schreef Schut (whatsinaname) zijn artikeltje, daarom zat Hassnae bij Pee en Wee, en daarom deze stortvloed aan haatbagger.

Wel blijven opletten hoor.

op 12 05 2012 at 22:46 schreef Jon:

@Mart 12 05 2012 at 14:53
Moeilijk om niet boos over je reactie te worden. Je beledigt me bijna direct met je zwart-wit denken, vreemde gevolgtrekkingen en beschuldigingen. Je hebt het ook over mij. Denk na voordat je groepen mensen op een hoop gooit en ze gaat besmeuren.

Wat is er aan de hand? Of je meent het echt en dan denk je ongelooflijk zwart-wit en wordt het hoog tijd Karl Popper te gaan lezen of je probeert te beledigen of je bent boos of je wilt dingen niet zien. Wie zegt het. Ik snap in ieder geval werkelijk niet dat je zulke conclusies durft te posten.

op 13 05 2012 at 04:59 schreef Doc:

Die vooroordelen over ratten kan ik nog wel begrijpen, maar wat hebben die mensen toch tegen geiten?

op 13 05 2012 at 09:46 schreef Peter:

NIks tegen geiten, maar tegen mensen die het met geiten doen.

op 13 05 2012 at 10:27 schreef Underwaterboy:

Yep het zal toch nooit stoppen, schelden, vloeken en bedreigen. Zolang elk individu gelooft het gelijk aan zijn zijde te hebben. De bron van deze overtuigingen zijn de Bijbel, Koreaan, Thora,, of hoe je het ook noemen wilt. Als de NASA buitenaards leven vindt komt er een einde aan al deze zinloze twisten. En zullen we inzien dat na 175000 jaar, op de bol, boeken van 2000 jaar oud slechts geschreven zijn om mensen te leiden, en dat mislukt jammerlijk, door dat niemand gelijk heeft. Blind als we zijn zien we op een paar na niet het mooie van het leven.

op 13 05 2012 at 10:40 schreef Peter:

Peter, helpt het misschien als ik je vertel dat flink minder dan 1% van de Nederlandse bevolking überhaupt ooit van Peter Breedveld, Hassnae Bouazza en Frontaal Naakt heeft gehoord ?

Nog altijd een hell of a lot more dan er van ‘Felix’ hebben gehoord, maar wat dan nog? Is het dan oké voor ‘jodenhatende rat’ te worden uitgemaakt, of voor ‘stinkende moslimhoer’?

op 13 05 2012 at 11:04 schreef hajo:

Het is een private partij (BUMA, Brein, u weet wel) vooralsnog gelukt om enkele websites geblokkeerd te krijgen. Dan moet het toch ook lukken om een stel onbenullen de mond te snoeren?
Ik leef met jullie mee. En ja ook erger ik me groen en geel aan dit soort gedrag, en ja ik vind dit ook vervelende posts van Peter en Hassnae maar ik snap ook dat het helaas niet anders kan. Ik wens jullie veel sterkte en wijsheid in jullie strijd. En ik blijf komen en doneren.

op 13 05 2012 at 11:22 schreef p.wielaard:

Peter, Waarom blijf jij je zo bijna kinderlijk verbazen over- en ergeren aan die horden debielen die er altijd al zijn geweest ? Je gedraagt je als een kind dat boos in het bos op de brandnetels loopt te schelden. Live with it ! De wereld zit nu eenmaal vol met oliedomme mensen. Ze kunnen er niks aan doen. Wees liever blij dat jij en Hassnae “anders” zijn. Je waarschuwt voor een gevaar dat virtueel is. Laat dat aan de Sasha’s en dat stel andere onnozelen hier over. (of aan die dorpsgek met z’n eigen zweef site)

op 13 05 2012 at 11:25 schreef Peter:

Nee, Wielaard, ik live niet with it. Ik leg me er niet bij neer dat hufters proberen andersdenkenden op deze manier de mond te snoeren en ik leg me er niet bij neer dat types als jij maar blijven drammen dat ik ermee moet leven.

Fuck you, Wielaard. Jij bent erger dan Bennink, dat meen ik.

op 13 05 2012 at 11:51 schreef Herbert:

Kijk, dit http://www.bbccommunicatie.nl/14/het-werk/index.php zijn de klanten van Jan Bennink. Wat zouden die vinden van het gedrag van Jan Bennink op Twitter?

op 13 05 2012 at 11:56 schreef Pyt van der Galiën:

@Hajo

Er is BREIN helemaal niks gelukt. Iedereen kan met een proxy of zelfs met een binnen 20 seconden te installeren Firefox-addon die blokkade eenvoudig omzeilen. Een 14-jarige scholier lacht zich een ongeluk om de acties van BREIN en zit binnen 2 minuten nadat zijn provider TPB geblokkeerd heeft weer vrolijk te downloaden.

Idem voor wat betreft een IP ban of het blokken van email. Dat soort dingen zijn eenvoudig te omzeilen en iedereen kan met wat googlen binnen 10 minuten leren hoé ze te omzeilen.

Je lost het probleem – helaas – niet op met wat ’technische’ maatregelen.

op 13 05 2012 at 13:00 schreef You On A Gin:

Dat weet ik best Rob, dus je hoeft niet zo flauw te doen. Het verandert alleen niets aan de zaak; de vechtpartij zelf is de aanleiding tot deze discussie, die net zo goed was ontstaan als zij niet zwanger was geweest. Het verlies van de baby was slechts extra munitie en maakte het geheel nog wat schrijnender. Er is dus geen reden om triomfantelijk te juichen over kraaien en dergelijke. Die baby blijft daarnaast evengoed dood.

op 13 05 2012 at 13:43 schreef Peter:

Het maakt nogal wat uit of er een baby is gestorven vanwege de rascistische agressie van een stel Amsterdammers, YOAG, of door een oorzaak.

Vooralsnog is me zelfs niet duidelijk of er überhaupt wel een doodgeboren baby is.

Wel duidelijk is dat de Roze Stürmer gewoon zijn grote bek had moeten houden.

op 13 05 2012 at 14:10 schreef Bertje:

Zie je nu wel het zijn altijd weer die verfoeide Amsterdammers!
Hierbij roep ik alle Amsterdammners ter verantwoording.
Dit gedrag zit hem gewoon in dat Mokumse Joodse bloed.

*onnozelheid modes uit*

op 13 05 2012 at 16:15 schreef Jaantje:

Woon in een erg gemengde wijk en ja al jaren lang word er (minachtend)gespuugd maar niet door autochtonen,maar door de mensen die Peter zo hardstochtelijk verdedigd,zelf noem ik het een spuugcultuur.
In Nederland is het spugen al meer dan 100jaar uit de mode zeg maar want spugen was geen uiting van minachting maar men wou het tabakspruim kwijt.
Spugen zijn we ook afgeleerd door gezondheidleer enz,spugen is een derde wereld gewoonte en ja hoe meer derde wereld hier in Nederland des te meer er gespuugd word.
Ben helemaal niet blij met de terug in de tijd cultuursverrijking Peter breeveld.

op 13 05 2012 at 19:43 schreef bertje:

@ Jaantje Banaantje vinger in je gaatje!

Ja zo is het….spugen bah Ome Willem bah, pest en cholera dragen ze over die euuh euuhh, niet autochtonen.

Ter uwe informatie Marokko, om maar eens een land te noemen is geen derde wereld land…..
En Jaantje kent niet veel Jeugd dat merk je aan zijn of haar fucking domme reactie.
Voor dat er in heel Europa maar een buitenlander or whatever te bekennen was bediende de jeugd zich van spugen, vraag me niet waarom?

op 13 05 2012 at 20:28 schreef Rob:

Ze spugen, Peter. Dat wist ik ook niet. Nee, dan houdt het voor mij op. Deporteren naar Takkitakkistan die handel. Meteen.

op 13 05 2012 at 23:05 schreef Mart:

@Jon,

Je voelt je aangesproken als ‘iemand die het geweld tegen Peter bagatelliseert’, blijkbaar.

Dus, nee, ik heb helemaal geen spijt als jij dat opvat dat ik jou tuig vind.

Mart

op 14 05 2012 at 15:57 schreef Jaantje:

jawel Bertje Marokko is een ontwikkelingsland.
Er gaat ontwikkelingshulp geld voor oa gezondheidszorg voorlichting enz heen.
mare waarom word je daar zo boos om?

op 14 05 2012 at 20:27 schreef bertje:

@ Jaantje Afrikaantje vuist in je mond
(rijmt niet dicht wel lekker)

jij daantje jaantje dus, spreekt over een derde wereld land, niet 1 of 2 maar 3, derde wereld land Tommy. Waarop op Bertje Erwtje zegt: “das niet zo”

Enne…Bertje niet boos hoor, neen Bertje wordt er alleen zo triest van, en dan moet Bertje getroost worden en weet je Daantje dat kan bij mij op vele manieren!

op 15 05 2012 at 00:57 schreef Jon:

Mart 13 05 2012 at 23:05
Je begrijpt het echt niet. Je bent mij te zwart-wit en grof. Even rechtlijnig en vooringenomen als de gemiddelde geenstijl-reageerder, maar dan van een ander kamp/geloof.

op 15 05 2012 at 08:26 schreef Mart:

@Jon,

Wat valt er nou niet zwart/wit te zijn? Iemand zo gigantisch grof bejegenen als Peter en Hassnae, is dat fout of niet?

En ik maakte mijn opmerking in algemene zin. Jij was degene die zich aangesproken voelde.

Ik zie er geen probleem in om rechtlijnig in goede dingen te geloven, zoals het veroordelen van hufterigheid. Jij hebt daar blijkbaar moeite mee. Ik denk dat dat genoeg zegt over de oprechtheid van jouw bezorgdheid over Peter.

op 15 05 2012 at 12:40 schreef Jaantje:

Bertje Heb geen hoge dunk van je,en allerminst geintimideerd.

op 15 05 2012 at 14:15 schreef Rafiq:

Een niet te overbruggen fatsoenskloof vrees ik. Een verloren generatie. Praten heeft geen zin. Sterkte Peter!!!

op 15 05 2012 at 16:37 schreef Jelle:

Jaantje is een troll en bertje trapt erin. Balen.

En wat lees ik hier veel onzin in de reacties. Mensen die censuur of controle (in de vorm van verplicht ID op het internet) als enige oplossing zien. Mensen die schelden met schelden willen bestrijden. Mensen die alles willen bagatelliseren, want zo erg is het niet.

Ik had een lang verhaal getikt, maar ik realiseer me dat ik in werkelijkheid met mijn ideeën niet eens in de buurt van een oplossing kan komen.

Den Haag kan zich er niet mee bemoeien, omdat een antischeld-wet onwerkbaar is. Racisme of verborgen bedreigingen zijn objectief bovendien heel moeilijk aan te tonen, en andersom (zoals Brussen die Wilders bedreigd zou hebben) blijkt dat ook moeilijk. Het enige wat ik kan bedenken en wat ik al doe is zoveel mogelijk met extreme mensen die ik tegenkom, zowel links als rechts, in gesprek gaan. Vaak onbegonnen, overigens. Misschien dat het ooit helpt, maar ik ben niet optimistisch.

@Peter en Hassnae: respect en succes. Nederland is bitter en zuur geworden. Jullie zijn een deel van de uitzondering.

op 15 05 2012 at 17:44 schreef You On A Gin:

@ Peter
Natuurlijk maakt het verschil, maar m.i. gaat het om de mishandeling an sich. In een ‘ideale’ situatie had die sowieso niet plaatsgevonden. Wat ik dus al zei: als het meisje niet zwanger was geweest, was deze discussie er evengoed gekomen.

“Wel duidelijk is dat de Roze Stürmer gewoon zijn grote bek had moeten houden.”

Evident.

op 15 05 2012 at 20:00 schreef Jon:

@Mart
Dit schreef je: ‘ dezelfde types die Peter nu oproepen het allemaal maar te negeren, of Godbetert zelfs met het tuig te gaan praten, die staan ook altijd vooraan om ‘juffrouw, ik word gedemoniseerd!’ te roepen als ze wat kritiek op hun uitlatingen krijgen.

Simpel gezegd, tuig is het. En iedereen die ook maar enigszins probeert goed te praten of te bagatelliseren wat Peter en Hassnae over zich heen krijgen is wat mij betreft net zo goed tuig.’

Ik voel me niet aangesproken door bagatelliseren. Want dat doe ik niet, dat maak jij er hoogstens van. Aanvankelijk werd ik wel geirriteerd wel door je kort door de bocht redenering. Dit omdat ik hierboven speelde met de gedachte schelders te confronteren met hun gedrag. Maar gezien het verdere verloop van je reacties leg ik het naast me neer.
Ik snap je wel: zodra iemand niet louter keihard veroordeelt vind jij het al bagatelliseren.

Met de laatste twee zinnen van je laatste comment diskwalificeer je jezelf voor mij. Vanuit je rechtlijnige geloof in het goede en strijd tegen hufterigheid, deduceer je dat ik niet oprecht bezorgd ben en gedraag je je dus als een hufter. Hilarisch.

op 16 05 2012 at 08:49 schreef Mart:

@Jon,

Kortzichtig gewauwel.

Waarom zouden Peter en Hassnae schelders moeten confronteren met hun gedrag? Wie ben jij om ze te vertellen wat ze met dat soort hufterigheid moeten doen?

En niet aangesproken? Jezus man, wanneer ga je nou eens gewoon eerlijk voor je mening uitkomen in plaats van te draaien? Ik doe een algemene uitspraak, zonder namen te noemen (dank je dat je hem nog even geciteerd hebt), en het eerste wat jij roept is dat ik je beledig. Wat nou, niet aangesproken?

En iemand die zich volmondig, doch ondiplomatiek, uitspreekt tegen hufters moreel equivalent stellen met die hufters is, zwart/wit gesteld, vergoeilijking van de hufterigheid. Want oh, die hufters mogen vooral geen lelijke woorden naar hun hoofd krijgen hoor; dat zou pas hufterig zijn.

Denk je überhaupt na voordat je zoiets opschrijft?

op 16 05 2012 at 15:28 schreef Jon:

@Mart
Je vult te veel in met je eigen beelden en hebt geen volledig beeld door je rechte lijnen.
Ik zeg nergens wat Peter en Hassnae moeten doen.
Ik zeg nergens dat je huftergedrag moet goedpraten of zonder lelijke woorden moet aanpakken.
Ik denk zeer goed na over wat ik opschrijf en als ik dat niet doe en daarop gewezen wordt geef ik dat toe. Volg me maar hier op frontaalnaakt en je zult dat zien.

Ik voel me door jou niet meer aangesproken zoals ik al eerder opmerkte, omdat ik nu weet wat voor vlees ik met je in de kuip heb.

Met je eerste reactie beledigde je mij wel degelijk impliciet. Je had kunnen reageren met: oh dat was niet de bedoeling. Maar je vond het belangrijker om mij van nog meer te beschuldigen, de ‘je voelt je aangesproken’-kaart te spelen en daar met wankele redeneringen en ongefundeerde premissen op door te redeneren.

Wat me wel raakt is dat je de discussie niet inhoudelijk en feitelijk aangaat. Ik kom hier voor een open debat, dus scheiden van feiten en opvattingen/conclusies om gedachten te scherpen. Dus niet voor gedoe met mensen die anderen in groepen indelen, daarop weer ruw doorredeneren en dan gaan beschuldigen zonder te (willen) luisteren.

op 16 05 2012 at 18:21 schreef Mart:

@Jon,

Ik weet niet waar je vandaan haalt dat ik niet feitelijk redeneer. Het gedrag dat tegen Peter en Hassnae wordt vertoond is abject. Kan ik er mooie woorden aan gaan plakken, maar dan zeg ik liever recht voor zijn raap wat het is.

Als jij je aangesproken voelt door een algemene veroordeling van abject gedrag, dan is dat jouw probleem. Dat je dan gaat projecteren en een beetje het onschuldige slachtoffer gaat lopen uithangen? Pech gehad.

Ik blijf bij mijn uitspraak: Degenen die tegen Peter en Hassnae tekeer gaan zijn tuig, en zij die het goedpraten eveneens. Daar is niks op af te dingen.

Jij beweert een open debat te willen? Ga dat je grootje wijsmaken.

op 16 05 2012 at 20:44 schreef Sasha Berkman:

“Laat dat aan de Sasha’s en dat stel andere onnozelen hier over. ” Aldus de krankzinnige fascististche narcist P.Wielaard. Ik durf te wedden dat jij geen vriendin hebt, en ook dat dat niet alleen is omdat je uit je mond stinkt.
Je doet me erg sterk denken aan die krankzinnige bukowski die al jarenlang het trouw forum vervuilt met zijn nazi-drek.

op 16 05 2012 at 20:49 schreef Thomas E:

Ik kan me levendig voorstellen hoe razendmakend het moet zijn om je van allerlei zwakbegaafden de goorste beledigingen te moeten laten welgevallen. Maar als je er niks tegen kunt beginnen, dan is het simpelweg voor je eigen gezondheid en levensvreugde beter om het oor-in oor-uit principe te huldigen.
De pijl-en-boog is ooit bedacht om ermee in dierlijk voedsel te kunnen voorzien, maar is uitgegroeid tot een oorlogswapen. Twitter is bedacht voor snelle ad hoc informatievoorziening aan grotere groepen mensen, maar is uitgegroeid tot anoniem scheldwapen. Je doet er geen fuck tegen zolang je de vrijheid van meningsuiting niet op sovjetwijze wilt beknotten.

op 17 05 2012 at 00:18 schreef Jon:

@Mart
Wij zijn het erover eens dat het abjecte gedrag dat Hassnae en Peter over zich heen krijgen veroordeeld moet worden en liefst gestopt zou worden. De manier waarop we daarmee omgaan en de oplossingen en onmogelijkheden die we zien verschillen. Wel reageren we allebei heftig. Laat ons het daarbij houden. Ik denk dat we allebei goede bedoelingen hebben.

op 17 05 2012 at 04:35 schreef MNb:

“Volg me maar hier op frontaalnaakt en je zult dat zien.”
Nooit iets van gemerkt, Jon. En ik lees vrijwel alles op FN.

Mart, sommigen gaan nou eenmaal door met zoeken naar de nuance en de grijstinten tot vlak voordat de ander de Killing Fields ingaat. Jon is één van hen.

Hé, Sasha, lees jij de reacties van Buk uit Chili ook? Moet ik er toch even aan herinneren dat een reactie van hem geweigerd werd waarin hij opriep tot het afschieten van een miljoen moslims. Wie geïnteresseerd is, ik kan het nog wel terugvinden. Want ik spreek mezelf hier níét tegen.

op 17 05 2012 at 09:17 schreef Jon:

@MNb
Lekker bot. Kijk nou eens wat voor een conclusie je over me trekt. Ik hou geloof ik meer van nuance.

Nu inhoudelijk.
Ten eerste er zijn geen killing fields en er is geen oorlog.
Ik verplaats me even in jouw discussietrucs. Oh ja. Daar komt ie:
het zijn niet de grijsdenkers die oorlog veroorzaken, maar de zwartwitten die escaleren.

Kortom je redeneert slecht. Niet alle grijsdenkers blijven genuanceerd als er actie nodig is en niet alle zwartwitten creëren killing fields.

Dat ik je niet opval, is waarschijnlijk omdat ik niet in je groepje zit en te genuanceerd ben. Ik hou van verschillen en kijk inderdaad altijd of ik het wel bij het rechte eind heb. En jij weet niet wat ik doe naast genuanceerd denken en als er actie nodig is.

op 17 05 2012 at 09:30 schreef Peter:

Sorry Jon, je bent vast een heel aardige kerel, maar je bent gewoon plain wrong.

Ten eerste zijn we geen zwart/wit-denkers. Wat we wel doen, is keuzes maken. Sommige dingen zijn gewoon fout. Nazi’s zijn fout, racisten zijn fout, bullebakken zijn fout. Dat is geen zwart/wit-denken, dat is gewoon onderscheid maken tussen goed en kwaad.

Wij nemen daar stelling tegen. Wat fout is, is daar géén stelling tegen te nemen. En de Tweede Wereldoorlog, om er maar eens een favoriet ijkpunt bij te nemen, is begonnen omdat mensen te lang naar de nuance bleven zoeken, in plaats van te zeggen: “Zie je dan niet waar die schreeuwerige borstelsnor mee bezig is, stelletje labbekakkige lafaards?! Hij moet worden gestopt, en wel nu!”

Nee, nee, zei Richard Chamberlain, een oorlog is nog nooit begonnen door grijsdenkers.

En de rest is geschiedenis.

op 17 05 2012 at 09:37 schreef Benedictus:

Veel van de genoemde mensen volg ik niet. Wel is het juist goed als een gelovige moslima met een ongelovige niet-moslim kan omgaan die -en dat maakt het bijzonder- ongelovig blijft. Dat zou juist gesteund moeten worden. Een voorbeeldfunktie zou ik zeggen. Daar moeten we nu juist naar toe.

Jullie zijn klokkenluiders. Ik had meer verzet verwacht van islamitische zijde dan ter rechter zijde.

Zijn het alleen PVV-ers die jullie uitschelden of zijn jullie een soort “boksbal” naar 2 kanten toe?

op 17 05 2012 at 09:51 schreef Peter:

Er wordt vanuit Marokkaans-islamitische hoek ook wel op ons gescholden, Benedictus. De gelauwerde schreeuwmarokkaan Raja Felgata, bijvoorbeeld, heeft haar racisme nooit kunnen bedwingen en op Maroc.nl en Marokko.nl bedienen de vaste forumbezoekertjes zich van min of meer dezelfde terminologie als de Kaukasiërs die zich zo opwinden als Hassnae in P&W is geweest. Maar qua grootte valt dat eigenlijk in het niet bij wat er uit islamofobe hoek op ons afkomt.

Dat zijn overigens niet allemaal PVV’ers. Er zitten ook veel fans van Jan Bennink en GeenStijl bij, dus zeg maar VVD’ers.

op 17 05 2012 at 10:32 schreef Jon:

@Peter
Chamberlain kwam te laat in actie. Klopt. Een goede grijsdenker had al lang gezien dat je niet meer moest toegeven aan Hitler.

Het gaat niet om hoe je denkt maar hoe je doet. Om te beginnen: maximaal overzicht houden en meer mogelijkheden zien. Juist niet direct bovenin de escalatieladder gaan zitten, dan heb je nog wapens over. Als vechten nodig is: stevig en win snel, zonder de ander onnodig te vernederen.

Verder zijn de meeste oorlogen begonnen omdat mensen weigerden te verbinden maar te benepen vasthielden aan hun eigen standpunt. Niet door de Chamberlains (al was hij hopeloos bang of naief).
Ik denk dat je ook moet zoeken naar het type Chamberlain met ballen dat vele oorlogen in een vroeg stadium heeft voorkomen. Vaak onzichtbaar maar van grote waarde.

Over de schelders ben ik simpel. Afkeuren, blijven agenderen. Niet normaal gaan vinden. Opsporen en confronteren met wat ze veroorzaken. Daar waar kan met legale middelen aanpakken. Ik heb er weinig verstand van, maar is het een idee een groepje te maken met bijvoorbeeld juristen, communicatiemensen en andere professionals, eventueel ook politici/bestuurders? Om meer mogelijkheden te zien en een plan te maken?

op 17 05 2012 at 10:37 schreef Thomas E:

Je vergeet SP’ers te noemen, Peter. Want ook ter – zogenaamd – linker zijde zit veel islamofoob schorem.

op 17 05 2012 at 11:06 schreef Jon:

Kortom: ik ben ervan overtuigd dat je grijs- en zwart/witdenkers bij elkaar moet zetten. En dan in besloten/vertrouwde omgeving flink soebatten en doordenken. Elkaar desnoods de tent uitvechten af en toe. Wat je uiteindelijk bedenkt en als plan maakt voer je strak uit, als een geheel. Dat zorgt voor een doorwrochte aanpak, van veel kanten bekeken en als je het goed doet voor een gezamenlijke uitvoering. In oorlogstermen: tactiek met meer perspectieven uitdenken, gelederen gesloten maken, moraal richten, weten wat je aan elkaar hebt en dan ten strijde, precies wetend wat je gaat doen en de tactiek snel kunnen bijstellen als dat moet.

op 17 05 2012 at 12:18 schreef Mart:

@Jon,

‘Van veel kanten bekijken’?!

Welke kanten zijn er in deze discussie nog meer dan ’tuig’ en ‘mensen die dit soort tuig veroordelen’?

En dan maar klagen dat mensen denken dat je het tuig bagatelliseert. Realiseer je je wel hoe dit wollige genuanceer overkomt? Beslist niet als een ‘Chamberlain met ballen’.

Chamerlain had tenminste het excuus dat hij bezig was zich te bewapenen tegen het tuig. Van jou zie ik alleen maar een misplaatst wollig beroep op het harmoniemodel.

op 17 05 2012 at 16:25 schreef Job:

Ik vind het ook tuig en geef aan hoe ik vind ze aan te pakken. Wat is jouw aanpak (naast ze tuig noemen en iedereen die daarin LIJKT te verslappen in hun kamp te stoppen)?

op 17 05 2012 at 22:00 schreef Mart:

@Jon,

Hou nou eens op met dat eeuwige terugspiegelen. Het gaat er gewoon om dat jij je aangesproken voelt op een punt waar je niet eens expliciet bij werd genoemd.

Blijkbaar heb je een probleem als iemand iets met stevige taal benoemt. Dat is jouw probleem; maar tot nog toe probeer jij elke kritiek op je standpunt terug te spiegelen naar de tegenstander.

Het gaat niet werken. Als je het met me eens bent in het oordeel, dan zeg je dat gewoon en hou je er verder over op.

Als je maar blijft doorzaniken met vervelende woordspelletjes, dan laad je vanzelf de verdenking op je dat je niet oprecht bent.

op 18 05 2012 at 00:37 schreef You On A Gin:

@ Peter, 17-05-2012 at 09:51

Ze vergeten voor het gemak ook vaak dat Hassnae in het verleden, op zeer effectieve wijze, publiekelijk twistzieke splijtzwammen als Dizzy Izzy in hun hemd heeft gezet. En al even zo makkelijk dat jij je vaak genoeg uitgesproken hebt vóór vrije meningsuiting en tégen extremisme.

In ieder geval, een vriendelijk advies: zijn jullie van plan om (vaker) op TV te verschijnen, doe dan een mediatraining. Dat meen ik serieus. Het zit jullie prima in de pen (ach, toetsenbord), die is scherp genoeg. Met een camera op je bek en mensen die het achteraf monteren werkt dat nogal anders. Dat geldt voor bijna ieder mens, hoewel het sommige mensen natuurlijkerwijs afgaat.

op 18 05 2012 at 21:05 schreef Jon:

@Mart
Ik kan iets soortgelijks tegen jou zeggen.

Maar ik zit nog met een vraag:
wat is jouw plan (naast tuig veroordelen en de grijsdenkers met hen op een hoop te gooien)?

(Verder heb ik alles gezegd en begin jij je (ook) te herhalen.)

op 19 05 2012 at 08:36 schreef Michael van Mourik:

Wauw. Volgens mij mogen die racisten zich in de eerste plaats zelf wel eens afvragen of ze zich Nederlanders mogen noemen. Het taalgebruik in die stukjes is van een bedroevend niveau. Je zou ze bijna een inburgeringscursus laten doen ^^

op 19 05 2012 at 09:46 schreef Mart:

@Jon,

Fuck off. Ik hoef met niet te verantwoorden. Ik ben niet degene die een lange jeremiade startte omdat ie zich aangesproken voelde door een algemene opmerking.

op 20 05 2012 at 05:07 schreef You On A Gin:

@ Michael van Mourik
Dat is inderdaad vrij pijnlijk, maar we hebben er hier ook één rondlopen die de bakker uitscheldt voor faxist wanneer het tijgerbrood op is en denkt dat het anti-moslim is als de buschauffeur een scheet laat. Laat die persoon de Nederlandse taal nu ook bepaald niet machtig zijn. Het enige excuus wat ik accepteer voor d-t fouten e.d. is dyslexie; de rest mogen ze voor mijn part op een (nog te bouwen) eiland in de Noordzee dumpen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS