Home » Archief » Hoe corrupt Wierd Duk is


[27.09.2023]

Hoe corrupt Wierd Duk is

Ruud Hendriks

Frits Bosch, de Dukoïde buikspreekpop die Wierd Duk vorige week opvoerde in zijn Telegraaf-rubriek, is zélf columnist voor De Telegraaf en als auteur verbonden aan Wynia’s Week, het blog van Syp Wynia. Bosch is óók columnist voor De Dagelijkse Standaard, een radicaal-rechts platform waar ook Paul Cliteur columnist is.

Syp Wynia was in de jaren tachtig de mentor van Wierd Duk, als ‘chef kunst’ bij het Nieuwsblad van het Noorden. Wynia nam Duk aan als poprecensent. Later waren Wynia en Duk collega’s bij Elsevier: Wynia was er columnist, Duk verslaggever.

Wynia runt tegenwoordig, behalve een blog met geflipt-rechtse auteurs, ook zijn eigen uitgeverij: Blauwburgwal. Wierd Duk interviewde voor De Telegraaf meermaals auteurs van boeken die worden uitgegeven door Blauwburgwal, de uitgeverij van Syp Wynia (verderop geef ik 9 voorbeelden) en Wynia bracht via Blauwburgwal óók het boek ‘Wierd Duk In Nederland’ uit, een bundeling van 102 ‘interviews’ van Wierd Duk, die eerder in De Telegraaf werden gepubliceerd. Blauwburgwal geeft hoofdzakelijk boeken uit van auteurs die ook voor Wynia’s Week schrijven, waaronder Roderick Veelo, Coen de Jong, Arnout Jaspers en Maaike van Charante.

Geflipte docent

Frits Bosch, een van de auteurs die voor Wynia’s Week schrijft, schreef het boek ‘Kafkaistan’. Dat werd uitgegeven door Boekscout. Boekscout is geen grote speler. Aan ‘Kafkaistan’ werkten mee: FvD’er Paul Cliteur, geflipte docent Laurens Buijs, racist Piet Emmer, racist en oud-senator Eerste Kamer Kees de Lange (“Afrika is de grootste moslimfokkerij ter wereld”), László Marácz (UvA) en racist Wim van Rooy. Let wel: Duk interviewde Cliteur, Buijs, De Lange voor De Telegraaf, vindt Emmer de “grote man van het Nederlandse slavernijonderzoek”, en voerde Marácz op in het Algemeen Dagblad.

Op 15 september publiceerde Reactionair een door Bosch geschreven inleiding op zijn boek. Op 18 september 2023 publiceerde De Dagelijkse Standaard een interview met Bosch, naar aanleiding van ‘Kafkaistan’, Op 9 september, een week voor verschijnen van Kafkaistan, publiceerde De Dagelijkse Standaard een door Paul Cliteur geschreven, lovende recensie.

De interviews

Negen voorbeelden van interviews die Wierd Duk auteurs van Wynia’s Week en Blauwburgwal afnam, voor De Telegraaf, voor Duks wekelijkse rubriek ‘In Nederland’ of zijn podcast ‘Het Land van Wierd Duk’:

1) Op 29 juni 2020 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Paul Hekkens, over zijn boek ‘Stille Lente: bespiegelingen in coronatijd’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven. Hekkens is ook actief voor Wynia’s Week.

2) Op 10 juni 2021 wijdde Wierd Duk in een speciale aflevering van zijn Telegraaf-podcast Het Land van Wierd Duk aandacht aan het boek Dwingeland: Orwell in de polder, van Coen de Jong. De Jong is te gast in deze podcast. Hij is auteur bij Wynia’s Week en Wynia’s uitgeverij gaf twee boeken van hem uit (‘Wokeland’ is het andere boek).

3) Op 16 december 2021 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Maaike van Charante, over haar boek ‘Het Verdriet van de Schilderswijk’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven.

4) Op 17 september 2022 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Hans Werdmölder, over zijn boek ‘Kansparels. Mocro’s op het scherp van de snede’, uitgegeven door Just Publishers. Werdmölder is ook actief voor Wynia’s Week. Wynia’s uitgeverij Blauwburgwal bracht een ander boek van Werdmölder uit, ‘Den Hollander: Dwars boegbeeld van de Nederlandse sociologie’.

5) Op 25 maart 2023 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Arnout Jaspers, over zijn boek ‘De Stikstofcrisis’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven. Jaspers is ook actief voor Wynia’s Week.

6) Op 21 juni 2023 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Sander van Dam, over zijn boek ‘Deugen voor de Bühne’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven.

7) Op 6 juli 2023 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Michiel de Vries, over zijn boek ‘Kapot: Hoe vilein is de deugindustrie?’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven. De Vries is ook actief voor Wynia’s Week.

8) Op 18 augustus 2023 gaat Wierd Duk in zijn Telegraaf-podcast ‘Het Land van Wierd Duk’ in gesprek met Roderick Veelo, over zijn boek ‘De schijn regeert’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven. Veelo is columnist voor De Telegraaf, en is ook actief voor Wynia’s Week.

9) Op 2 september 2023 interviewt Wierd Duk voor De Telegraaf Bina Ayar, over haar boek ‘De Maakbare Mens’, dat door Wynia’s Blauwburgwal werd uitgegeven. Ayar is ook actief voor Wynia’s Week, en per 2 september 2023 columnist voor De Telegraaf.

Ruud Hendriks is regisseur en docent scenarioschrijven.

Ruud Hendriks, 27.09.2023 @ 08:44

[Home]
 

1 Reactie

op 27 09 2023 at 08:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS